A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Sziasztok!

Bari! Egyébként nem bántottál meg. :wink: Ha azt írod, hogy "Monti, rossz anya vagy, mert nem adsz a gyerekednek gyümölcsöt", akkor egyszerűen vállat rándítok és továbbpörgetem. Csak azért adtam hangot a nemtetszésemnek, mert olyanról írsz kategórikus véleményt, amiről mások másként gondolkodhatnak. Semmi nem csak fehér meg fekete. A hozzátáplálás alapelvei sincsenek kőbevésve, mint a tízparancsolat, ezért felesleges kijelenteni, hogy ez rossz, ez meg jó. Én sem állítom, hogy az a tuti, ahogy én csinálom, de nekem ez a szimpatikus, nincs előző gyerekem, akivel már bevált volna valami, az orvos és a védőnő szintén ezt mondja, anyukám meg rámhagyja, hogy úgy csináljam, ahogy jól esik.

Szerintem nem lesz gáz, hogy lassan kerülnek bevezetésre az új dolgok, ha csak 6 hónapos kor után kezdjük. Ha öt naponta kap új dolgot, akkor is egy hónap alatt túl leszünk hat kaján: alma, banán, burgonya, répa, sütőtök, cékla. 7 hónaposan jön a következő hat és akkor már szinte ott tartunk, ahol a többiek. Egy éves korra már én is úgy tervezem, hogy nagyrészt a mi kajáinkból fog kapni.

Bogi! A 900 gr-ot mennyi idő alatt hízta Dorina? Mert ha egy hónap alatt, az teljesen jó, de ha a születésétől fogva, akkor tényleg egy kicsit kevés. Én már régóta két mellből szoptatok. Szerintem Marci is hagy benne, lusta teljesen kiszopizni mindet.

Kriszta! Remélem nem találnak a neurológián semmi eltérést Zétinél. Szerintem van olyan, hogy lusta gyerek, aki később behozza a lemaradást, de az biztos, hogy egy kis torna senkinek nem árt.

Melike! Légzésfigyelő :twisted: .Úgy tudom, hogy lehet az érzékenységén állítani. Lehet, hogy lejjebb kellene vennetek.

Csiri! Így kikészít az ötödikes tananyag? :lol: :lol:

Képzeljétek! Ma beirattam Marcit a bölcsődébe. 2010 szeptember 1-től bölcsis lesz. Muszáj volt bebiztosítani, mert kevés a hely, nekem meg vissza kell mennem dolgozni GyED után. :(

És ma a nagyfiú végre megfordult a hátáról a hasára. :lol: Kicsit béna még, mert a keze maga alá szorul, de lassan arra is rájön, hogy hogy kell kihúzni.

Voltunk baba-mama tornán is. Nem volt nagy szám, viszont drága volt. :evil: De a hátamnak jót tett. :roll:

Én is szeretnék menyasszonyt a fiamnak, de mivel tudom, hogy úgyis mindig a lányok választanak, ezért nem is próbálkozom. :lol: Mivel mindegyik kislány nagyon szép, ezért rájuk bízom, hogy Marcit válassza-e valaki.

Nagyon kedves, nyugodt fiú, már most látszik rajta, hogy nem az a típus, aki este hazamegy és az asztalra csap, hogy: "Asszony, hol a vacsora?"
Kép

Szép nagy fiú (mondhatni brutál :lol: ), meg tudja majd védeni a leendő menyasszonyát:
Kép

Apával szoktak vagánykodni :lol:
Kép

Vannak rossz tulajdonságai is: imádja az anyukáját.

Szóval várjuk a lányok jelentkezését! :lol:

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Monti: megkérdezhetem, hogy melyik bölcsibe irattad Marcust?
bluebox

Gyöngyszem Bölcsöde, Zrínyi utca.

Kép Kép
montana

Monti: én nem tudom, hogy hol van a Gyöngyszem utca, de én is felhívtam már a bölcsit, mert én is 2010. szept. 1-el megyek vissza dolgozni.
Itt (XXII. ker) még azt mondták, hogy ráérek majd abban az évben tavasszal jelezni.
A XI. kerületben van ez, hogy ennyire hamar kell jelezni. Én erről tudok, de persze lehet más kerület is.
bszilvi25

[quote]C írta:siri! Így kikészít az ötödikes tananyag?

ha hiszed ha nem..de inkább a körülmények....és még majd ha több oldalas verseket kell megtanulnom... :lol:
Eddig a suliba tanult napközibe,de gondoltam majd most én megmutatom a frankót és kivágom kisújjból...na ja...csak úgy vágom... :lol: :? :shock: :roll: :oops:
Vendég

Na pusz mára!!!!
megyek felkészülök a holnapi törire az ősemberekből... :wink:
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.03 15:36-kor.
hékás

Szilvi!

Gyönygszem a bölcsöde neve, a Zrínyi utcában van a XIX. kerületben. Én amikor érdeklődtem, azt mondták, hogy ősszel már jelentkezzek, de mint kiderült, ők azt hitték, hogy 2009 szeptemberétől vinném bölcsibe. Szóval ráértem volna jövőre ősszel menni, de ha már ott voltam, akkor megcsináltuk a bejelentkezést. Itt Kispesten sok a gyerek a lakótelep miatt, ezért kell időben menni.

Kép Kép
montana

akkor abban kieggyezhetünk,hogy az anyatej más mint ez az ocsmány süritett táp amit dávid iszik .még a szaga se jó...ezen nincs mit szeretni...és valahogy nem is lett tőle olyan hurka gyurka mint az anyatejesek...emellé kell,a kaja,jó de még mi is csak gyüminél és sütőtöknél tartunk

nálunk bölcsibe várólista van annak jut be a gyereke akik olyan szinten hátrányos helyzetűek,vagy van magánbölcsi havi 68ezer :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
itt katasztrófahelyzet van az új lakóparkok és a régi polgármester miatt :lol:
Vendég

Merci sem hurka gyurka! (és csak anyatejes)
pedig születése óta hízott eddig 2400 grammot.
bszilvi25

Csajok!Egy gyors megnyugtatást kérek!
Kicsit felment a láza Máténak.37,8.Beadtam egy fél kúpot ,el is aludt,de olyan bágyadt volt szegény és a kaját sem ette meg mindet.
Azért még éjszaka is nézzek rá?
Mennyi idő múlva lehet esetleg másik fél kúpot adni?

Kép
melike

én miért nem találok járókát használtan...mind olyan messze vannak amiket hírdetnek és én szeretném megnézni mielött megveszem...
ha valahol talátok hirdetést ami a közelünkben van szóltok?én nézem de kiságyat is szilvi talált ráadásul itt fóton.igaz hogy nagy volt nekünk de nagyon szép volt
Vendég

bszilvi25

Bari:szerintem tök jó!

Nem tud senki hozzászólni a "bajomhoz"?

Kép
melike

Melike: én sajna nem!!!!
bszilvi25

Bari: még ezek vannak pest megyében, hogy melyik van nálatok, azt nem tudom. Ha van regisztrációd a vaterán, akkor meg tudod kérdezni, hogy helyileg hol van.....
http://www.vatera.hu/listings/index.php?c=879&at=0&on=0&re=20&ap=0&ds=&de=&p1=&p2=&us=&q=j%E1r%F3ka&tmpsb=Keres%E9s
bszilvi25

Melike: 6 óra elteltével lehet újra adni, nekem azt mondta a védőnéni :wink:
bluebox

Köszi Márti!
Különben most néztem,már nem is meleg a fejecskéje.
Azért még ránézek éjszaka.

Kép
melike

melike azt nem tudtam,hogy oltás után vagytok,szerintem 6 kiló fölött mehet az egész kúp...legalábbis én a 2 hós oltás után egészet adtam mert nekem azt mondta a doki ...és akkor volt dávid 6100.és én is úgy tudom mint márti,hogy 6 óránként

köszi a linkeket minnnyááá megnézem :lol:
Vendég

szilvi remélem nem ott voltunk kiságyért? :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Bari, mekkora Dávid, ha 2 hósan volt 6100 gr? :shock:

Kép

Kép
[/url]
stella40

sziasztok
már megint nem tudtam jönni napok ota bocsi. :(

délelött amig Milán alszik, megy a sütésfözés, házimunka, aztán ebéd után igényli a társaságom, csak félórákat alszik, így meg sose jutok ide. péntek este indulunk, ezerrel pakolászok, mosok, vasalok, tiszta izgi, föleg hogy közben szinte minden este vendégein vannak.

láz: a könyveim ugy irják hogy 38 fokig nem kell csillapitani (dolgozik az immunrendszer), ha 38 vagy afölött van, akkor se, csak ha félóra múlva újra mérjük és még mindig, na akkor mehet a kup vagy más lázcsillapito.

oltásnál sztem csak höemelkedés valoszinü amire elég a fél kúp, nem hinném hogy belázasodik.

mia_snow

jó reggelt !
már akinek jó :? elmondhatom,hogy dávid 0 éves korától 3 nappal ezelöttig átaludta az éjszakákat....de jó is volt...majd az emlékeimből táplálkozom :roll: erről ennyit mert beszélni is itálok erről a témáról :? :? :o :o :o

stella:fogalmam sincs mennyi lehet most dávid,majd hétfőn a 3 hós oltáson lemérik,de fogásra nem érzek változást.. :shock: vagy megerősödött a kezem?

mia:tényleg úgy van,hogy 38ig nem kell csillapítani..de én szoktam,mármint a nagyoknak.
Vendég

jó reggelt!
kinyitom a szemem, látom bazisötét van. gondoltam is, hogy ENNYIRE nem lehet még szeptember, aztán persze meghallottam hogy szakad az eső. :(

Bari van otthon rendes fürdöszobai mérlegetek? állj rá Dávid nélkül, aztán vele is, igy megkapod az ö sulyát. én is igy csináltam tegnap Milánnal, mert éreztem hogy krvanehéz. 6,8 jött ki, vagyis megduplázta a születési sulyát. :)

beszéltetek a hozzátáplálásról ... sztem mindenki ugy csinlja ahogy jomak látja. gondolom mindenki nyitott szemmel jár, meghallgatja a dokit, védőnőt, anyukát, anyóst, olvasgat itt is, hogy a sok kéretlen jótanácsról ne is beszéljünk. mivel szinte mindenki mást mond, abból számomra az jön le, hogy nincs egyértelmen jó vagy rossz megoldás.

Milán 100% anyatejes tulajdonképpen. nagy melegben itatom csak, és ugyan elkezdtünk barackozni, de plusszban, nem szopi helyett. igaz hogy bevág egy felet olyankor... :D

én pl tápszert meg tejpépet nem akarok neki adni sose. van aki még az 1-2 éves gyereket is azzal kelti vagy fekteti, amikor pedig már mindent eszik. azért ezek csak mű dolgok... szerintem.

mia_snow

:arrow:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 15:43-kor.
Vendég

Kriszta, egy hatalmas kalappal Nektek :P Ha segíteni kell, akkor szólj, rugdosni azt nagyon tudok, na meg futni is :D Remélem Zétivel minden rendben lesz :wink: Ha visszaértél kérlek jelentkezz :wink:
bluebox

Jó reggelt!

Én is olvastam,hogy 38 fok alatt nem kell csillapítani,de az a fél kúp jót tett.Aludt és le is ment egyből neki.
Ma már semmi baja. :lol:

Nálunk is eléggé be van borulva. :cry:
És szombatra is esőt és 17 fokot mondd!Pedig mennénk Zoli munkahelyére családi napra!Annyira szeretném,hogy ne essen az eső!

Mia:jó nyaralást és vigyázzatok magatokra!

Kriszta:mi van?!Zaklatás????

Kép
melike

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.03 15:37-kor.
hékás

hékás kkor sorstársak voltunk az éjjel :? :? :? :?

mia van mérlegünk de kimerült az elem,majd venni kell.DE NEM KÉPZELED,HOGY ÉN RÁÁLLOK MÉRLEGRE!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
majd valamelyik kölök esetleg :lol:
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.03 15:37-kor.
hékás

Jó reggelt!

Kriszta! Milyen zaklatás??? Zéti ügyes legyen ám!

Nálunk is felment Kitti 'láza' az oltás miatt 37,8 -ra, tanácstalan voltam, hogy adjak-e neki kúpot vagy sem, de a nem mellett döntöttem, hála istennek nem volt semmi problémánk az éjjel. De olyan furcsa volt, tiszta bágyadt volt tegnap délután-este a gyerek. Nem vagyok én ehhez hozzászokva. :lol: Furcsa az alamuszi gyerek, én az örökmozgóhoz vagyok szokva. :D 1-kor és 1/2 6-kor kelt fel. Bezzeg én annál szarabbul aludtam, most én éreztem meg ezt a hülye időt.
Ja egyébként a súly miatt nekünk is egész kúpot javasoltak, de azt is mondták, hogy ha nem megy fel 38 fok fölé akkor nem kell beadni, mert igazából az a jó, ha a szervezet dolgozik és nem a gyógyszer.

Mia: jó nyaralást! Most írigykedem egy kicsit! :lol: :) :D

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

nem kaptunk,oltást dávid alapból nehéz eset,de azzal nyugtatom magam,hogy a nyárit olvasom és ott vannak problémás gyerekek. :? :? :?

regisztráltam a teszveszen nagy nehezen de azt írja,hogy nem szabad elérhetőségeket megadni..mert akkor törlik az üzenetet,most akkor,hogy kell megnézni a járókát!!!
kezd a pumpám felmenni ettől a teszvesztől..nem tudjátok,ilyenkor mi van???
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.03 15:38-kor.
hékás

köszönjük a jókívánságokat. én is remélem hogy jobb idő lesz, de hát elvileg minden esély megvan rá... :D már megszoktuk hogy szar időbe megyünk el és szarba jövünk haza. rendszerint hazafelé jövet a gáz, rövidgatyában indulunk el és a szerbeknél már tréninggatyóban utazunk vagy megy a fűtés a kocsiban. :twisted:

eccer azért kipróbálnám hogy tényleg a télből a nyárba utazunk... januárban kubába pl hogy anyunak odaadom a reptéren a télikabátom mer most nem fog kelleni 2-3 hétig. :lol:

Bari: nálunk is apa áll rá. illetve én akkor ha ő nincs itthon... nehogymá lássa... :lol:

mia_snow

Kriszta erre a zaklatásos sztorira kiváncsi vagyok. amikor a "sötét múltunkról" beszéltünk, erről te mélyen hallgattál. :lol:

Hékás: "'Emlékszel, hogy megnehezítetted a lánykérést?' " hogy? :D

mia_snow

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.03 15:38-kor.
hékás

mia édi ez a kis erőember :lol: :lol: dávidot szoktam így becézni amikor"befeszíti az izmait" :lol: :lol: :lol:

hékás:nekünk még mindíg nincs gyűrünk én tetováltatni szeretnék a férjem annyira nem,úgyhogy nem is lesz egy darabig :? :?

a teszveszes problémám látom senkit nem érdekel :( :(
szilvi felizgatta a fantáziám a fóti járokával én meg nem tudom,hogy kéne elérni a hirdetőt :roll:
Vendég

hékás de jó nektek,hogy jártok gyulára...én jövőre oda szeretnék menni nyaralni...állítólag jó a strand meg minden...csak tőlünk bazi messze van!és nem tudom mennyire drága
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.03 15:39-kor.
hékás

és ,hogy mennyire mások vagyunk és mennyire máshogy értelmezünk szavakat:ékes példa..andóca az oltás után elesett bágyadt gyereket alamuszinak nevezte..na az én olvasatomban az alamuszi ember rossz indulatú sunyi,szemedbe mosolygó aztán a kést a hátadba szúró...
na ezért nem kell szavakon lovagolni
Vendég

625 nap ezt nem értem 2 éééév?
Vendég

xx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.03 15:39-kor.
hékás

[quote="lia0415"] írta:lia0415s ,hogy mennyire mások vagyunk és mennyire máshogy értelmezünk szavakat:ékes példa..andóca az oltás után elesett bágyadt gyereket alamuszinak nevezte..na az én olvasatomban az alamuszi ember rossz indulatú sunyi,szemedbe mosolygó aztán a kést a hátadba szúró...
na ezért nem kell szavakon lovagolni

lehet, hogy én fogalmaztam rosszul, igen arra gondoltam, hogy ilyen kis nyugodt babához nem vagyok szokva. Nem rossz indulatunak akartam fogalmazni, hanem nyugodt, csöndes gyereknek. Szóval én írtam rosszul, bocsi...

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

hékás ok ..tök jó lenne talizni.bár ezt már beigértem egerbe,gyönyösre ,paksra,debrecenbe :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

üllőre ,gödöllöre, :lol: :lol: :lol:
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.03 15:40-kor.
hékás

novemberi topikban 2 baba van már :( ....basszus de jó hogy mi ezt mind megúsztuk...na ennek örülök
Vendég

hékás szerintem mindenkit érdekelne de olyan hihetetlenül messze van mindenki!!
hányan vagyunk pesten???mártit ,krisztit tudom ja és szilvit is
Vendég

és tegnap óta akarom kérdezni KATAHOLVAGY???(osszman)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?