A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Lei!

Sajnos nics ötletem, mert nekünk 1 éjszakát csinált így végig, de az tuti a nagy meleg miatt volt. Mostmár levittük a saját szobájába,, ahol 23-26 fok között van a hőmérséklet. Azóta 1* kel fel éjjel 9-10 körül szopi és utána 3 és fél 4 között kell, majd fél 7 és fél 8 körül újra, onnantól viszont alig van alvás, tegnap csoda módon 4 órát aludt a kertbe, de ma esik ... :(

De nálunk a büfit sem igényli, bár most úgy jártunk, hogy garatig tömte magát, most meg szörcsök, nemt ud távozni a tejcsi az orrából. ŰOrrszívót próbáltam, de azzal sem sikerült, azt mondták, hogy szívjam ki én, az a tuti, de ahhoz meg nincs gusztim ... :( sajnos, pedig az lehet, hogy segítene!

Rakok fel én is képet.

Kép 9 naposan - a papának kedvezünk

Kép 13 naposan - így nézi apát :)
Vendég

Kép Az első utunk az ülésben ...

Kép Az első séta a kengurúban apával
Vendég

Nálunk szuper éjszaka volt, Lili tizenegytől fél hétig aludt, olyan vagyok mint akit kicseréltek :) minden éjjel ilyen lenne...

Lei, én is jártam már így, hogy csak pár percig maradt ébren, és fél óra múlva újra követelte, ezért ha éjjel volt, fekve szoptattam és úgy aludtunk, hogy rajtahagytam, ha nappal, akkor meg dvd be és üldögéltem vele. Egy idő után bekómál annyira, hogy nem ébred fel és le lehet tenni. Nekem ez a tapasztalatom.
Nappal sose sikerül aludni, pedig néha nagyon álmos vagyok, de mire eljutnék, hogy lefeküdjek, este van :)

Zsófi, nagyon édesek vagytok Benivel!!! Olyan szép baba!
Szerintem nem gáz, hogy nem nő annyira gyorsan, nagyon nagy volt, neki nem kell behozni a lemaradást, maradhat a normál tempónál, így majd kiegyenlítődik a többiekkel. Lili még csak 3800 gramm, pedig pár nap és két hónapos.

Bözsi, Barbi, nagyon jól esett, amit írtatok, a ti "sokbabás" véleményetekre igazán adok és ezek szerint tényleg jó amit csinálok. Annyira megnyugtat, a legjobbat szeretném a picikémnek, és ez megerősít. Köszönöm!

Barbi, hízlald azt a gyönyörűséges babát, én is egy deli legényt szánok a lányomnak ;) jó izmosat, okosat, kedveset :)

Beleki, nagyon aranyosak a fiúk a kenguruval, apa nagyon büszke lehet, látszik a képen :)
Az orrocska probléma nálunk is mindennapos, én egy fültisztító pálcával szoktam kipiszkálni óvatosan. Nekünk bevált, nagyon jó amikor hallom, hogy kitisztult és nem szörcsög.

KépKép
columbine

Én is kérnék tanácsot, aki ad tápszert a picinek: lesz októberben a barátnőm esküvője, mindenképpen szeretnék menni, de mivel nem fejek, arra gondoltam, hogy aznap éjjel kaphatna egyszer kétszer tápot. Lehet ezt így csinálni? vagy csak rendszeresen? vagy hogy van ez?

KépKép
columbine

Columbine!

:) köszi, így van!

Hogy csinálod a fülpálcikás dolgot? "Léccci" :)
Vendég

sziasztok:)

most olvasom az orrproblémátokat. Nekünk a védőnő ajánlott egy orrsprayt, Sterimar a neve, nagyon szuperül bevált nálunk. Ez egy tengervizes oldat, amit be kell spray-zni az orrlyukba és felpuhítja a benne lévő cuccost, a babóca meg lazán ki tudja prüszkölni;)

próbáljátok ki szerintem, mert nagyon jó. A porszívót csak 2 hónapos kortól ajánlotta a védőnéni elkezdeni és azt is ezzel az orrspray-vel kombinálva.

sniky

Ági, 11-fél 7-ig???? ezt nevezem alvásnak;) húú, de irígykedem!!!
Jó lenne már egészben ennyit aludni, nekem csak 2-3 részletben megy;) na de nem panaszkodom, lesz ez még jobb is;)
Liliről olyan édes az a "befőttes" kép, nagyon tündéri;)

Zsófi, nagyon aranyosak vagytok Beni babával, olyan kis békésen szundizik a pocidon

Ádám is nagyon édes ám!!!

sniky

Sniky! köszi :)

Á, látom a nevünk megtévesztő ... az Ádám a vezetéknév ... de nem baj :)
Vendég

Niki, köszönjük a bókot, átadtam a kisasszonynak :)
Ez a nagy alvás nálunk is fehér holló, de nagyon jó volt! :) Sebaj, egyre csak jobb lesz idővel.

Az orrsprayről én is hallottam, de egy kicsit félek a sós víz nehogy rossz legyen a nyálkahártyájának.
A pálcikás módszer annyi, hogy a sima fejű fülpiszkával, óvatosan fölitatom a tejet ami benne van. Ha nagyon sűrűbb a váladék, akkor még talán könnyebb, mert rátapad a pálcára egyből és simán kihúzom vele. Ha be van száradva, akkor megnedvesítem a pálcát és úgy. Persze csak nagyon óvatosan mindent, lassan és lehetőleg akkor amikor alszik, nehogy kapkodja a fejecskéjét.
Porszívóorrszívót nekünk is csak 3 hónaptól mondták, hogy szabad.

KépKép
columbine

Ági, enyhe a koncentrátum így nem irritálja a nyálkahártyát és meglepően jól tűri a baba is. Egyelőre 2-3 alkalommal volt rá szükség, de nagyon jó szolgálatot tett;)

sniky

Kata, tényleg megtévesztett;) bocsi... szóval Kristóf babát akartam írni;)

sniky

egy pár újabb fotó rólunk így 5 hetesen

Kép így durmolok Barbi macija pedig vigyáz rám;)

Kép kezdek tokásodni;)

Kép tegnap esti vacsora utáni csendélet;)

sniky

Niki, nagyon szépecske Barna baba, szerintem nagyon hasonlít apukájára :) régen láttam róla képet, de az ő arca köszön vissza :)
Felírtam magamnak az orrsprayt, még azt mondd el légyszi, hogy miután bespricceltem, hogyan tüsszent? Lili még nem nagyon tüsszentett :) Kell valamit csinálni, vagy a spraytől? Jó lenne ha nem kéne macerászni, hanem csak benyomni és már jönne is kifelé a cucc :)

KépKép
columbine

Ági, Barnus nevében is köszi a bókot, szerintem is egyre inkább apukájára kezd hasonlítani, bár az én orrom és szám is ilyen volt a kiskori képeken;)

Orrspray: lefekteted a hátára, befújsz az egyik orrlyukba, majd arra az oldalra fordítod, vársz egy kicsit, majd jön a másik orrlyuk, befújsz, fordítod, vársz egy kicsit.

Utána nem sokkal jön a prüszkölés;) én készenlétben szoktam állni zsepivel, mert jó kis fikuszok jönnek ám ki;) és utána nincs szörcsögés....

sniky

Ági!

HA ezt a tápszeres dolgot komolyan gondolod, próbáld ki előtte. Egyáltalán elfogadja-e a cumisüveget, meg az ízét az új cuccnak. NEhogy bedobd a mélyvízbe!
Egyébként ha éjszaka akarsz kimaradni, addigra lehet, hogy elég lenne neki a víz, vagy nagyon enyhe tea. Már elég nagy lesz hozzá, hogy az éjszakai evést így hagyd ki. Aztán persze, ha otthon vagy szoptasd meg éjjel is! Ne vezesd be a teát, csak akkor egyszer!
Az is járható út, hogy mielőtt elmész, mégis lefejed, ami akkor a melledben van, és az elég neki. Legalább az éjszakai etetés "nem marad ki". A melled termeli azt a mennyiséget is, amit lefejtél.

Remélem érthető voltam!

Az Aventes kézi mellszívó egyébként szerintem nagyon jó. Nekem. A fehér pöcköt kell ellenőrizni, ha nincs vákum!
Aki nem akar eltenni tejet, ne fejjen szerintem! Mindig lesz elég, csak ha a baba igénye nő, ne ijedjetek meg. 3-4 nap is eltelhet az átállással, de megéri kivárni! Aki elkezd pótolni, annak csak akkor lesz elég a teje, ha már 6 hónapos kora után a baba elkezd enni ezt-azt. Értelemszerűen annyival kevesebb tejre lesz szükség.

Ennyi...De ezt már biztos tudtátok is...
eviragos

Bözsi, köszönöm a tanácsokat, nem szívesen adnék neki tápot, azon filóztam, hogy hazaugrom megszoptatni inkább. Nem visz rá a lélek, hogy itthon hagyjam valami műtrutymóval. Megpróbáltam fejni és próba képpen azt adni neki, képzeljétek kiköpte az egészet :shock: furcsa... úgyhogy marad a hazaszaladós megoldás. :)

KépKép
columbine

Niki, megpróbálkozom a cuccossal, jó lenne, mert mindig félek, hogy a pálcával bajt csinálok. Köszi a tippet :)

KépKép
columbine

nagyon szívesen, remélem beválik nektek is;)

sniky

sziasztok! köszönjük a bókokat! hát ilyen az én kisfiam, mikor kidől egy kapcsi után! mondjuk az egy nagyon durva délután után volt, szóval ezerrel fájt a pocakja, és akkor volt egy kis 15-20 perces bekómálós nyugis pillanat!

Ági, tápit csak dokinéni ír fel, meg nem is érdemes próbálkozni tényleg, ha van tejcsi... mi már a 3. félét próbáljuk, mert egyik sem volt eddig az igaza. pl. kaki bajok is ettől lehetnek! :( szóval inkább Bözsi tanácsát fogadd meg, hogy vagy fejd le, nem tudom ki lesz vele otthon, de akár kanállal is adható, az pedig mégsem cumi, persze időigényesebb, meg maszatosabb is, de ha a cumit nem akarja elfogadni, és Te pedig esetleg mégsem tudsz hazaugrani!?

a másik az orrdugulással kapcsolatban. én a kézi orrszippantyúval szoktam kiszívni az orrocskájából, de van, hogy nem jön ki az egész adag, így akkor a biztonsági orrtisztítóval szoktam én is kipiszkálni! nálunk is van már ilyen beszárad tejcsi, tápi, vagy fikusz, de olyan nyúlos, hogy csak na! az orrszívó porszívóra azt mondta a védőnő, hogy lehet már használni, de nem szabad nagyon bedugni az orrába, bár én nem használnám még, csak nagyon nagy megfázás esetén!

Kristóf baba nagyon édike, mint minden más babus is! komolyan! kíváncsi leszek, ha lesz még fórum ovis korukban, akkor milyenek lesznek!? ;) izgis!

sophie27

jaa, és 15 napos kortól lehet bármiféle fiziológiás sóoldatot használni, szóval van sokféle, de bátran! ;) dokinénitől infó

sophie27

köszi Zsófi, azt hiszem a tápot végleg elfelejtem, apropó, van egy dobozom bontatlan, anyám váltotta ki véletlenül, Nestlé azt hiszem, ha valakit érdekel bolti ár alatt odaadom.

KépKép
columbine

Ági, melyik Nestlé? BEBA micsoda? nekünk most ez az új, és ettől tegnap volt kaksi... lehet, hogy ez lesz a nyerő nálunk!?

sophie27

Ági!

Östehetség vagy, nem vitás! Olyan vicces, mert amit az orrtisztításról írsz, az az én módszerem is egyben. Pont így csinálom én is! Van továbbá egy kis kézi orrszívóm, olyan, mint a Nuk, The First Years a neve. Ebben az a jó a Nuk-kal szemben, hogy az egész egy gummielem és az orrmány része hosszú vékony, ami meg a pici orrába megy, az meg rövid, de még vékonyabb. Nagyon szuperül lehet vele takarítani. A fülpiszkálót elötte én is be szoktam vetni a cucc lazítására ill. elérhetetlen helyek kipucolására, de lehet, hogy nem a legokosabb módszer hivatalosan, hiszen ha pechem van, inkább betolom, mint kihúzom vele a trutyit. Niki orrspray-et is be szoktam vetni a szárazabb orrtartalom csúszlísra higításához, nem lesz semmi baja a babának töle, ha a babának való higításút használod. Ha jól emlékszem NaCl 0,025%.

Az elöbb éppen összevesztem a férjemmel, mert 3 csepp esö miatt hazajött a gyerekekkel, de tényleg 3 csepp volt, rögtön elált és dög meleg van. Nekem mennem kell szülöire, neki meg mennie kellett volna postára és közben le tudta volna Enit adni tornázni, aztán a postáról visszajövet begyüjtötte volna. Jellemzö, hogy engem mint egy öszvért mindennel fel lehet pakolni, 4 gyerekkel hajkurászni dolgokat neki elintézni, olyan idöben is kimenni, amikor még a kutyát se verik ki vizelni, de ö 3 csepp esötöl rögtön visszarohant és leordított engem, mintha én tettem volna ellene valamit. :(
Tele van vele a hócipöm. Mindent nekem kell csinálnom, de könyörgöm, én egy ember vagyok, nem tudok osztódni és a klónozásom se lenne olcsó mulatság! Mindig azt hallgatom, hogy miért nem viszem ide-oda a gyerekeket, miért nem segítek, stb., aztán ö meg még erre se képes. Hogy ez késöbb hogyan lesz?

Közben felhívott a kórházi szobatársam, hogy tegnap hazaengedték a babával, de nem tudja mit kell csinálnia, a gyerek ordít, ö egyedül van és ki van már most bukva, a másik szobatársam meg éjjel sms-t írt, hogy ki van ö is és alig van teje, segítsek! Mindketten az Isten háta mögött laknak ellenkezö irányba, de megoldjuk valahogy. Még nem tudom hogy, de megoldom, ha beledöglök is! :)

Elmentem szülöire, ha felbosszant a párom, akkor az összes gyerekkel. Éjjel kakaóscsigát sütök holnapra az ovinak, majd akkor megint benézek!

Legyetek jók, szoptassatok/etessetek szépen, ügyesen! babák csodaszépek egytöl egyig! :)

Puszi: én
Vendég

Sziasztok!
Orrtisztítás: próbáltátok már az anyatejet? Nekünk nagyon bejött, csak belecseppentem az orrába, és néhány pillanat múlva már tiszta is az orra, és az íze is a megszokott, szinte észre sem veszi a babó.

Annyira édesek a képek!

Barbi: továbbra sem lennék a helyedben, hihetetlen, hogy mennyi energia szorult beléd, nagyon bírod a gyűrődést!

Ági én sem tápszereznék, szerintem addig még van idő próbálkozni, Málnus gyönyörűen issza az anyatejet pohárból, néha adj neki, hogy szokja.

Vendégek voltak ma és kissé túlpörgött a babánk, most alig bírjuk elaltatni, pedig látom rajta, hogy mennyire fáradt...ti mit szoktatok ilyenkor csinálni?

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Barbi: jut eszembe, Döncit meghagynám Lili babának, de szőke hercegedet igazán bemutathatnánk a mi Málnusunknak ha erre jártok!? :wink:
Közben Málnus beájult, néhány rövidebb alvással ébren volt 3 óra óta...
Tettünk fel mi is új képeket:

http://picasaweb.google.hu/farmer72/MasodikHonap#

<
sziszka78
Tolna

Sziszka!

Rendben, akkor úgy veszem, hogy a sármos kishercegem is elkelt! :) Be is vasaljuk 18 év múlva! :)

Jó éjt! Nekem is marad az éjböl egy kicsi talán. Most még várom, amíg a kis kakaós csigáim kimásznak a forró sütöböl, de aztán elöadom én is csipkerózsikát. :)

Túléltem a szülöit, bö 3 órámba került. Csupán 15 gyerek lett elsös, már ennyire kevés gyerek születik, hogy az iskolák a bezárás elött állnak. :( S csak azért nem zárják be, mert a külföldiek nyomulnak. Vegyük a mi elsöseinket. 15 gyerek, 10 nemzetiség. 4 német. Szerintem a németeknél nincs is extrémebb ország. Lassan el kéne a német kissebbségnek (!) gondolkoznia a hogyan továbbról.

Csiga biga gyere ki - kijött. Mentem csipkerózsikázni.

Barbi
Vendég

Sziasztok!

Zsófi, Bepa HA Start Aktív 600g. Gondolom te ebből tudod melyik, ha jó neked és kellene, megalkuszunk ;)

Barbi azért a férjedhez lenne pár szavam... az enyém se jobb, mindent egyedül csinálok, de egy babával ez szinte semmiség. Bárcsak egy napra vagy egy szülés erejéig cserélhetnénk velük, meglátnák, hogy az irodában ülni nem valami nagy kunszt. na mind1, nem is bosszankodom. Majd a kakaós csigabiga receptet feldobnád, annyira megkívántam, sütök én is :)

Sziszka, nagyon cuki Málnácska, és a neve egyszerűen tündéri, én is szerettem volna ezt adni, de az uram tiltakozott :( még kimondani is édes :)
Sajna én pont az anyatejet akarom kihalászni az orrából, amit visszabukott, nem hinném, hogy segít, ha még rá is csepegtetem :) bár sose lehet tudni :)
Túlpörgés ellen én cicikúrát vetek be, addig lógatom magamon, amíg le nem nyugszik.

Na megyek ma nőgyógyászhoz, tiszta izgalomba vagyok, remélem minden ok és végre beülhetek a kádba egy hatalmas fürdésre. Alig várom. Egyébként ti "házasélettel" hogy álltok? Én félek tőle, nem tudom hogy fog esni. És mivel apa is bent volt a szülésen, nem tudom ő hogyan viszonyul majd. :(

KépKép
columbine

Ági!
valahol azt olvastam, hogy a babák az anyukájuktól nem szívesen fogadják el a cumisüveget, hiszen érzik az illatukat, ott a jól megszokott cici, inkább onnan szeretne papizni. Lehet, hogy mástól elfogadja üvegből a tejcsit, ha Te nem vagy a közelben. Mert ugyebár azt is megérzi, ha csak a szobában vagy bent. Nálunk is ez a helyzet. Illetve a mi cumisüvegünkön nagyon kicsi volt a lyuk, és tisztára behergelte magát, hogy nem úgy jön a kajcsi, ahogy azt megszokta. Szerintem próbáljátok ki, hogy más adja neki a tejcsit, hátha úgy elfogadja. :) Hihetetlen érzékenyek!

rizsimami

Rizsi, sajnos nem ez lehetett a gond, mert apukája adta és kanálból én nem voltam ott :( próbálkozunk, hátha majd üvegből esetleg, bár annyit nem fejtem még, de ami késik :)

Megvolt az orvos, mindent engedélyezett :)
Amit furcsállok, hogy azt mondta, hogy fél éves koráig, ha szoptatok és nem jön meg a mensim, nem kell védekeznem. Én egy kicsit bizonytalan vagyok, mert mi van, ha mégis lesz peteérés? Nektek mit mondtak a dokik erről? Jó lenne még egy gyerek, de nem ilyen hamar.

KépKép
columbine

sziasztok!
gyönyörűségesek a babáitok!!én a szeptemberiektől vagyok, egy gyors kérdés:volt olyan köztetek, aki full zárt volt a végén, és mégis valahogy beindult neki magától a szülés?esetleg mitől??
köszi előre is!!
jó babázást!

Kép
winona

Sziasztok!

Ági! Lehet hogy hülye kérdés, de Te hogy mész orvoshoz?? Azon gondolkodtam, bár még van másfél hetem a nőgyógyászig hogy hogyan fogok eljutni oda? Merthogy napirendfélénk az még nem nagyon van, vagy hát elég borulékony... Kislányka is szopizik ugye és hát eddig azért össze voltunk nőve na. Bár múlt héten a szüleim vigyáztak rá és elzavartak minket a férjemmel kettesben sétálni, nagyon fura volt, egy órát bírtuk, aztán irány haza:) Jó is volt, mert kezdtünk nyűglődni anya nélkül :wink:
A nagyszülők meg egyébként elég büszkék hogy milyen jól elvan velük a kisunoka, ők aztán tudják mi kell neki - én pedig örülök neki nagyon, ha jönnek és Zsófi is hozzájuk szokik. Az estéink szoktak nagyon nyűgösek lenni: este 10-től éjfélig kb sírás, hasfájás stb. Na ezt nem szeretném ha megtapasztalnák :)
Ja az anyósom megtapasztalta, kicsit fel is bosszantott, mert mindig nagyon büszke rá hogy hogy megnyugtatja Zsófit. Kedden este is ott maradt, próbálta ő altatni fürdés után, kb 40 perc sírás után azt mondta hogy nem megy, biztos vmi baja van, illetve hogy éhes, bár látta hogy előtte evett. Aztán azt is látta hogy bukott a cicire - mint akit éheztetnek... Ennek ellenére tegnap azért megint beszólt hogy szerinte nem kéne ilyen gyakran enni, biztos az a baja, kibírja az a gyerek a 3 órát biztos :shock:

Szóval vissza az eredeti kérdéshez: ti hogy mentek/mentetek orvoshoz?

Illetve egy másik kérdés: mennyit kéne hivatalosan ennie kg szerint egy babának naponta? Tudom ez így hülyén hangzik, de kezdek aggódni, hogy nem elég a tejem és tényleg éhes szokott lenni... Most elkezdem méregetni mikor mennyit eszik, hátha segít. Nagy baba volt (4.30 kg, 62 cm), most olyan 5.30 körül van 1 hónaposan, szóval azért kerekedik :D De nem tudom, a tegnap este is elbizonytalanított...

Kép
kiskapucni

szia kiskapucni!
Az 1 kg egy hónap alatt nagyon szép teljesítmény, ne aggódj, ha éhes a picike, azt úgyis jelzi, akkor meg ott van neki a tejcsi;)

winona, sajnos én teljesen zárt voltam a végéig és elkezdett szivárogni a magzatvizem, tágulni nem tágultam, csak a homeós bogyóktól a szülőszobán és sajna fájásaim is csak az oxitocintól voltak.
Ha javasolhatom szedd a bogyókat és a gátmasszázsolajat is használd. Ha jól emlékszem te is az Istvánban szülsz ugye, és a Marika a szülésznőd?!

sniky

Sziasztok!

Nálunk sincs minden rendben. Nagyon nehezen alszik, állandóan "morog". És ma amikor büfiztettem olyan jött ki belőle mint a romlott tejet ivot volna.Darabos volt. Ez mitől lehet?
Ja meg a hiszti. Még csak 3 hetes de ez már megy neki. Úgy elkezd ordítani hogy nem vesz levegőt. El kezd vörösödni, ordít, nem vesz levegőt. Ezzel lehet valamit kezdeni?
Ma elintéztem a tgyást, családit, anyaságit. Szerintetek mikor fogom megkapni? Ti mikor kaptátok meg?
Előre is köszi válaszokat.

Kép
nitty

sniky:igen, mindenre jól emlékszel! :)
szedem a bogyót, ahogy kell......masszírozni is szoktam..és ez van.hát majd meglátjuk!

Kép
winona

winona, nagyon szorítok, hogy minden simán, könnyen menjen, küldöm neked a fájásokat és kívánom, hogy minél könnyebben, gyorsabban tágulj! ;) és minél hamarabb a kezedben tarthatsd végre a babócádat;)

sniky

sniy:köszi, rámférne, nagyon aranyos vagy.

Kép
winona

sniky, köszönöm a választ, egyenlőre én sem féltem a kislányt :D megszerzi amit akar, tudom én!
gondolom nem csak nekem nehéz eldönteni, hogy tényleg azért ordít-e torkaszakadtából mert éhes vagy mert kellemesebb cicin elaludni... és persze nem szeretném éheztetni sem :lol: mert amikor végre megtörök - vagy eltelik annyi idő, hogy megint evésidő lesz - akkor meg habzsolunk... ami persze megintcsak nem kedvez a hasfájásnak és a bukásnak sem. szóval jó kis körök ezek :)
kiskapucni

Hali!

Most apa ringat, ezért pötyöghetek.
Nálunk is maradt az extrém hasfájás és az éjszakai morgás. Ami inkább folyamatos ficogás és hatalmas nyögések. Ő persze ettől alszik, ha nem is mélyen, de nekem eléggé nehezen megy, ha 20 cm.re a fejemtől nyögdös szegény és mellé még le is kell fogni.
Azzal bíztattak, hogy ez lassan le fog csökkenni.
Nálunk a legújabb móka, hogy üvölt este, a cumit szétszívja, de ha cicit adnék , még jobban üvölt és kiköpködi, miközben éhes :shock: :shock: Lehet, hogy felhívok egy szopis tanácsadót.
Mellé nekem is rohadtul lecsökkent a tejem sajna, de két napja éjjel, csak éjjel szétáztatom az ágyat. Hogy ez mitől lehet???!!!Nappal meg úgy kell összekaparnia 80-100-at. De nem is kíván többet! Tök furi...

Ági, a dokid kicsit ledöbbentett. Simán megjöhet szoptatás alatt is, sőt az első ovulációt ugye nem is érzed, csak a két hét múlva érkező mensit. Így simán teherbe eshetsz. együtt szültem egy kismamával, aki a 3. babáját szülte, de az első és a második között és a 2. és a 3. között is 9 hónap és 6 hét volt pontosan, mert hat héttel a szülés után már újra terhes volt.
A párom nagynénje detto ugyanez. Szóval vigyázzatok, ha még nem akartok kistesót, csak a szopi nem véd meg!!

Nitty, ha nem rögtön szopi után buki, hanem pár perccel később, az már kicsit emésztett tej és darabos. Ugyanolyan túros jellegű, mint a kakija, sztem abszolút normális!

Winona, nekem sem voltak dúrva fájásaim, és a szülés előtt 1 nappal voltam dokinál, aki közölte, hogy 2100méhszáj, zárt és még jó ideig nem találkozom Leventével idekinn. Este 8kor voltam nála, másnap reggel 9kor kezdett szivárogni a magzatvíz. Szóval nem jelent semmit se a ctg, se a méhszáj.
Voltolyan anyuka, aki 3 ujjnyival szaladgált még 6 napot...

Pöttöm, hogy álltok a "zombiskodással"? Ne izgulj, ma a másik védőnőnél voltam, aki közölte, hogy 6-8 hetes kortól csökkenie kell, de valamennyire 3 hónapos korig megmarad, amikortól már fog dolgokat. Na akkor már irányítani tudja....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Winona sajna nem tudom én mennyire voltam tágulva, nyaralt a dokim, de nekem úgy indult, hogy hopp egyszer csak elment a magzatvíz. Semmi előjel.

Kiskapucni, én úgy mentem dokihoz, hogy az öcsém vigyázott addig a babára, egy óra alatt megjártam és előtte telietettem.
Én úgy vagyok az etetéssel, hogy annyit eszik amennyit bír vagy el nem alszik, így tutira nem marad éhes és nem is sír. Általában este vagy háromnegyed órát cicizik, van hogy egy órát is, de teljesen nyugis és jóllakott.
Egyébként meg ne hallgass senkire, ahogy te érzed, vagy ahogy jó nektek úgy csináld és az biztosan jó lesz. Az sztönök a legjobb tanácsadók.

Nitty a darabos tej, normális, a gyomorsav azonnal összerántja a tejet és olyan lesz, semmi baj.

KépKép
columbine

Apró, ugye hogy simán teherbe lehet esni? Én is így tudtam. Mindenképpen védekezünk. Vannak furcsa dokik. Titkon így növesztik a népességet :)

KépKép
columbine

Köszi a választ Apró és Columbine.
Valamit a segélyekről hogy mennyi időt kell várni kb?

Kép
nitty

Nitty, ez nagyon változó... nekem nagyon hamar megjöttek a pénzek, kb 1 hét alatt, van aki meg hónapokat vár rá. Főleg ha utólag bekérnek még valami papírt... Ha nem vagy biztos benne, mi kell, és postán intézed, legjobb, ha felhívod őket, és megkérdezed, hogy biztos minden meglegyen... Fontos, hogy az anyakönyvi kivonatot eredetiben kell elküldeni vagy bemutatni, pedig a leírásban az van, hogy másolat is elég...

yuyu79

Sziasztok!

Aproo!

Hát valóban csökkent a száma a hadonászásoknak. De azért vettem egy pólyahuzatot a brendonban, bár még nem volt szivem becsomagolni, mert valahol meg azt olvastam, h ha a baba elmúlt 1 hónapos, akkor ezzel akadályozzuk a mozgáskoordináció fejlődését. :roll: Az ember lánya már nem tudja kinek a szavára adjon.
Viszont legújabb hisztink, hogy elalszik a cicin 5-10 perc múlva, és amikor le szeretném tenni hatalmas ordítás van.
De amikor meg megint a cicin van, kettőt szív és megint alvás. Azaz csak a cici érzete kell neki, nem is éhes. Szóval szivat rendesen :lol:
Egyik magazin erről is azt írja, h majd leszokik erről a gyerek, hagyjam, másik meg h nem szabad h összekösse az alvást a cicivel, mert emiatt fog éjszaka felébredni. Sőt, ha felriad és az ágyában van, és nem anya ölében, ahol elaludt, akkor jogosan ordít.
Nem tudom mit csináljak...

Másik. Ági nekem is uezt mondta a dokim, h se pete, se nyálkahártya, nem kell védekeznünk...
Érdekes.
Mondjuk nekem esélyem sincs teherbe esni, mert estére már leragad a szemem, mire a férjem hazaér... :cry: :oops:

Még egy intim dolog...
Nektek is kell sikosító a házasélethez? Nekem amikor a kontrollon levette a kenetet a doki rákszűrésre, és feltette a kacsát, vagy mi a neve a tágítónak, szinte ordítottam annyira fájt...erre mondta h azért mert olyan vagyok mint egy menopauzás. És furcsálja h ennyire fáj a dolog, amikor én nem is szültem hüvelyen keresztül.

pöttömpanni

Nitty, tgyás attól függ, h. a munkahelyed a kifizetőhely vagy a MÁK....sztem 1 hónap kb.
Anyasági bőven egy hónapon belül.
Csp sajna 2-3 hónap, bár ez a legkevesebb...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Pöttöm, ne bíztass, hétfőn megyek dokihoz....és nekem is kell síkosító...bár nekem előtte is kellett párszor.
Hadonászás, nekünk napközben jobb, este rosszabb.

Cicin alvás:örülök ha sikerül, mert akkor nem fáj a pocija. De ez ritka,sajna nálunk minden kaja után jön a 20 perc nyűgi, homeos bogyóvel, grips wate-rel. Úgy várom már a 3 hónapot, hogy ne szenvedjen szegény!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Köszi Yuyu és Apró!
Majd jön valamikor.

Kép
nitty

köszi apro és columbine!és tágulás volt aztán nálatok rendesen?vagy rásegítettek?bocs......csak ha szeretnétek válaszolni.....
mert úgy hallottam, h. ha magzatvízfolyással indul......az nem a legjobb mód.....oké nyilván jön és kész.

Kép
winona

Pöttöm!

Megnyugtatásodra: én is voltam a dokinál és nem volt egy élmény. Azt mondta, hogy látszik, hogy szoptatok, mert ilyenkor a szülöcsatorna szárazabb és érzékenyebb, szóval ez alapjában mindegyikünknél be fog játszani.

Ágicám!

Tényleg furcsákat mond a dokid, mert tényleg nem véd a szoptatás, nekem ezt mondta az orvosom. Regöt januárig szoptattam, de november elején már terhes voltam és jóformán fel sem tünt a beindult ciklusom, csak gondoltam, hogy mivel már nem elsösorban az anyatej a mindene, bármikor megtörténhet a folytatás és így is lett. :)

Mentem fürdetni, aztán talán még egy linzertortát holnapra sütni. De. 10-kor iskolakezdés. Izgi!

Puszi: én
Vendég

Barbi, nagyon izgulok holnap értetek, és küldöm a sok drukkot!! Ügyesek legyetek! Majd gyere mesélni, hogy hogy érezte magát a csajszi :)
A linzertorta is jól hangzik :) esetleg a kakaóscsiga mellé ezt is leírnád?

Winona, nekem egy óra múlva beindultak a fájások és tágultam gyorsan, aztán leállt és végül oxitocinnal fejeztem be :( de annyira másképp megy mindenkinél, úgyhogy ez nem mérvadó. Nagyon drukkolok neked! Majd ha rendeződtél, egy képet várunk ám a babácskáról!

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
columbine

columbine:köszi a válaszodat :) minenképp majd dobok képet, bárcsak már ott tartanék!
induljon már valamiiiiiiiii

Kép
winona

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?