A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Huh lányok!
Iszonyat komoly témákat hoztatok fel! Kangu! Izgulok érted, hogy minden rendben legyen!!!
Nekem is van ismerettségi körben orvosi hiba miatt betegen született gyerkőc....nem könnyű, sőt! Fog sincs hogy tudnék élni vele....gondoltam már rá, hogy mi van ha nekem is lesz olyan, és még mikor a vizsgálatok se jók, az ember persze megijed...de ez a baba a pocakomban már él, benn van, sose tudnám megtenni, hogy elvetesssem...én szerintem nem dönthetek az ő kis életéről! Ha olyan nagyon beteg lenne, már rég magától elment volna! Valamiért mégis maradt, és én bízom benne, hogy nincs semmi baja, és makk egészséges, és a születésnél sem lesz gond! Csak pozitívan lehet hozzáállni, különben csak a baba érzi, és rossz neki is!!! Ha beteg lesz, akkor úgy kell veel élni, és lehet még attól jó élete! Az csak nekünk nehéz..mint egy nagymama, akit esetleg ápolni kell idős korára...nem tehet róla, de ránk van utalva egészségesekre...na mindegy, ez az én meglátásom... Azért csak arra kell készülni, hogy a babával minden ok, és normális, egészséges!!!!!! :)

Szájvíz téma: Én Foreveres Aloe foggélt használok, tök természetes, és nagyon jó a szájamnak, fogaimnak, fluor mentes.
Nagyon szenvedtem a rossz szájízemtől, meg hogy éjszaka a fogrém kiszárította a szám teljesen, meg fura íze lett....ez így mind terhesség óta....És most vettem megint iylen foggélt, és nagyon jó!!!!!
Mellesleg aftákat, szájpenészeket is eltünteti-gyógyítja...fiam előszeretettel kenegeti vele az innyét, mert neki szokott lenni, olyan érzékeny..
Szájvizekben elég sok olyan mellékanyag van, amit talán egy kismamának nem kéne használni... a cserszömörcés az egyetlen, amit ajánlanék, ha mégiscsak kell! (gyógyszertáros vagyok)
Vagy a Richtofit, viszont annak csak közérzetjavító hatása van...nekem utálta a szám!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Te jó ég!!!!Most nézem, hogy már 19. hétbe léptem! Mingyá 5 hónapos kismama leszek!!!! Meg Tik is!!!!! Nem semmi, hoyg megy az idő!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Huhh, jól belementünk a beteg gyerek kérdésbe...
Szerintem is nagyon nehéz, de én mondjuk leginkább Mist véleménye felé hajlok... Nem tudom persze, hogy adott helyzetben mit tennék, addig ezt nem tudhatja az ember, amíg egyszer az élet nem hozza elé a helyzetet.
Én sokat gondolkodtam már ezen, hogyha mondjuk egy amnio után kiderülne, hogy a gyermekem down kóros, akkor hogy döntenék... Egyáltalán nem biztos, hogy 24 hetesen, mikor már állandóan érzem a mozgását, szeretem és a gyermekemként gondolok Rá az egész családunkkal egyetemben, akkor egyértelműen azt mondanám, hogy köszönöm, nem kérem. És ha a férjem ezt kérné tőlem,(hallani sem akarna más megoldásról) lehet, hogy nagyon fájna. Hangsúlyozom, nem voltam ilyen helyzetben, de számomra nagyon furcsa, ahogy mostanság az orvostudomány már istent játszik. Nem beszélve arról, hogy ismerek egy olyan lányt, akinek egyértelműen downos gyermeke kellett volna szülessen a vizsgálati eredmények alapján, és a kislánya tökéletesen egészséges. És ha én is véletlenül az egészséges gyermekemre mondanék nemet? :( :( :(
Ha biztosan tudnám, hogy az élettel össze nem egyeztethető rendellenessége van, az persze megint más kérdés...

Gerendai Zsuzsi: a "Beszélgetések leendő gyermekemmel" jó könyv? Gondolkodom, hogy azt megveszem, bár van még egy csomó otthon, amit szeretnék a szülés előtt elolvasni .:)

Mist: Most láttam az új képet a kislányodról, egészen GYÖNYÖRŰ!!!

Zetibebi: a keddi torna nagyon szuper volt, járni fogok ezután. Ma is megyek. Ha tanulok valami jó gakorlatot, mindenképpen megosztom Veled! :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi, köszönjük :lol: , remélem, a tesó is rá fog hasonlítani, minden tekintetben :lol: . (Kivéve az éjszakai alvást!!!!) Egyébként kislányom már tegnap megkérdezte, hogy, na, akkor megyünk rózsaszín babaruhákat venni? Már korábban megbeszéltük, hogy a ruhavásárlást ketten intézzük, ehhez apának úgysem lenne idegrendszere. Ő már eddig is próbálkozott a boltokban, de mivel mindig szoknyácskákat, meg balettcipőcskéket hozott, lehűtöttem azzal, hogy mi van, ha fiú, egyelőre ne válogasson. De most már nem tudok mit mondani neki... :lol:

Kép
mist

Igen előkerült a legnehezebb dolog. A beteg baba.Lányok igy irás közben kaptam a hirt egy nagyon kedves barátnémtől. SOS segitség aki tud valamit. Kérdés:
-- 5+3 hetes terhes szóval még nagyon friss, 2 napja reggelente csak reggel pecsételö barnás foltokról beszél. Nem görcsöl és nem fáj sehol. Hétfön még minden rendben volt az UH-on. Ha tudtok valamit ..... Én egyenlöre pihenést javasoltam és feltétlen orvost. Szombaton megy is. De addig ha tudtok valamit..... Köszi Rita

Kép
háfi

Szia Rita! Nekem 5 hetesen volt először ilyen! Be voltam rezelve, nem volt semmi gond....a doki megnyugtatott, és feküdni kelett, és lassan mozgolódni, és semmi megerőltetés!!!! Menstruációs dolog is lehet, nekm a méhlepény akart lejövögetni....de nem sikerült neki! :) Ne izguljon, ilyen van, és mindenképp pihizzen!!!!!!Ne emelgessen semmit, ne bicajozzon, ne ücsörögjön túl sokat, és nem mászkáljon túl sokat, érdemes ilyenkor majdnam egész nap feltett lábakkal feküdni, olvasgatni, és semiképp sem izgulni, mert abból van csak a baj...Ha nincs görcs, akkor semmi olyan amiért érdemes aggódni! Doki nézze meg persze!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

olvasta már valaki ezt a könyvet? Nekem annakidején ajánlották, és most gondolkodom megvegyem e?!?:
LELKI KÖLDÖKZSINÓR
BESZÉLGETEK A KISBABÁMMAL
HIDAS GYÖRGY - RAFFAI JENŐ - VOLLNER JUDIT

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

sziasztok, először is, mindenkinek gratulálok a kislányokhoz-kisfiúkhoz!
Kangu, szerintem se izgulj az AFP miatt! Majd meglátod, a Klinikán meg fognak nyugtatni! Én most néztem meg, nekem Fruzsival 0,49 lett, amit sok helyen alacsonynak írnak, a papíromon pedig az áll, hogy 0,4-től normál (60 kg voltam akkor is). Teljesen egészséges kiscsaj szerencsére! Én is így érzem, hogy csak egy plusz ijeszetgetés, amikor az ember szerintem alapból érzékenyebb, igzulósabb a várandósság alatt!
Biztosan egészséges a picikéd!!!
Ez a téma tényleg nagyon kényes, minden tiszteletem azoké a szülőké és nevelőszülőké, akik felvállalják és szeretetben felnevelik a beteg gyermeküket! De nem tudom elítélni azt sem teljes szívemből, aki egy ilyen helyzetben máshogy dönt.
Most mennem kell, ébredezik a kisasszony, vigyázzatok magatokra!

Kép
Kép
abencze

Elif!
Nem Vecsésen voltam,XI ker Fehérvári úti sztk-ban történt.De az a gond ,hogy ez a táblácska az ablak elött 1 méterre van elhejezve amit csak akkor látsz meg amikor már végigálltál elötte 10 métert.De itt rendessek voltak a nénikék mert szóltak.
Sőt még egy 45 körüli nő még fel is állt átadni a helyet de hála pont akkor hívtak be.Elmex fogkrémet használok mert csak az az egyetlen dolog amit eltudtam viselni de abbol is a babáknak valót.

Kanguval 10000%ban egyetértek!
Példánk nekünk s van rokununk korás lett ezelött 32 évvel ezelött ,28hétre született....megmentették....de ott tart szegény ,hogy az egyik szemére teljessen vak és a másikra 27%ban lát!Igen ez az amikor inkubátorban van és nem mindegy miből mekkora koncenrációban kap.Sajnos ezt a dokik is tudják... mert at egyik része miatt agyvérzést kaphat a másik miatt megvakulhat.Még jó ,hogy nemkérik ki a szülök véleményét még ebben is."Kedves anyuka-apuka mit szeretne"?Nagyonszépen megfogalmazta Kangu és sajnos ez igy van van akinek ki kell mondani ezeket is.De igaza van mindenki tegye a szívére a kezét ki tudná vállalni?
Igaz minden elismerésem azé aki igy is tudja,meri vállalni.Öszintén megmondom én nemvállalnám be van 3 egyészséges gyerekem,vélaményem szertint mindenki rámenne.Az épek is az apuka is és ne is beszéljünk a sérült gyermekről,mert ha nem "úgy" sérült akkor pontossan tudni fogja,hogy miatta lett igy minden .kell az még ,hogy lelkileg is sérüljön??Sajnos neki az lenne a legjóbb ha élnénk az adott lehetöséggel.Bocsánat de nekem is ez a véleményem.ű
stelly igen ez a másik amibe nemlátunk bele amikor a szülésnél vagy a kisgyerekkorban jönnek ekö sullyos betegségek de látom az utolsó mondatoddal Te is belátod mi mehet végbe a szülöben.

Ki gondolt már arra ,hogy mi lesz a sérült-beteg gyerekkel ha már mi nemleszünk neki???????Kifog rólla gondoskodni ,ellátni??Akkor nembaj ha valamilyen intézetben gondoskodnak rólla vagy ha van már idösebb tesó akkor az Ő nyakába"szakad"?Ő akarta ezt?

Kép
zümis

Ha csak pecsételő, ráadásul barnás, akkor nincs nagy gond. Nekem az első gyerekkel volt, az orvos felírt valami kis hormont segítségnek, de végülis minden rendben volt. Állítólag valami kis bevérzés okozta a petezsák mellett. Viszont megtiltotta, hogy egy építkezésen betonozzak-totál kiakadt az ötlettől, pedig csak ugrattam-hiába, nem volt humorérzéke :)
Ja, egyvalamit teljesen tönkre tett: 3-mas lett az afp-m :evil: , amit akkor a genetikai ultrahangon a vérezgetéssel hoztak összefüggésbe. Így utólag viszont lehet, hogy én erre az afp vizsgálatra totál alkalmatlan vagyok :roll:

Kép
kangu

Elif!Az afp nekem is majdnem 1 hónap mire készen lesz mert okt 2án mehetek csak érte és akkor lesz a genetikai uh is de akkor már kb 20-10 hetes leszek.

Kép
zümis

Köszi a megnyugtatást. Máris hivom Ancsát hogy pihenés ezerrel. Zárojelben hozzá teszem költöznének. Lányok tőnkre ment a vonalzom. Most nézem hogy 4.napja ugyanazt mutattja :lol: Mi a lópikuláját csináljak vele. Valaki segitség... :shock: Beteg babákhoz csak annyit. Mérlegelni a helyzetett nagyon nehéz. A döntés még nehezebb. Elkell dönteni tönkre rakod a család életétt, vagy hozzol egy kegyetlen döntést ami mindenkit megvisel. De fel tudod -e dolgozni lelkileg? Komoly dilema. Remélem soha nem kerülünk ilyen helyzetbe hogy ezen kéne gyötrödni. Én kegyetlen vagyok ha azt mondaná az orvos hogy 100% hogy beteg komoly élettel összeegyeztethettetlen akor én a megszakitás mellett döntenék. Még egy megjegyzést. Az elöbb zümis is hasonlott irt hogy ha velem történik valami akkor ki gondoskodna róla tovább. De ez csak elmélet. Általábban a természet eldönti ezeket a dolgokat.Ha valaki elitél ezen gondolatok miatt sajnálom. Nekem ez a véleményem. Legyetek elnézőek velem. Puszi Rita

Kép
háfi

Nagyon sorry a hosszúság miatt. :oops:

Kép
háfi

Háfi!szerintem próbálj meg máshol késziteni vonalzót hátha az nembolondul meg.
:wink:

Kép
zümis

Mérhetetlenül nehéz kérdés, mert már én is élő lényként tekintek rá, akit nagyon-nagyon szeretek... Fogalmam sincs mit tennék egy ilyen helyzetben. Most elképzelhetetlennek tartom, hogy azt a kis csodás lényt, akit az ultrahangon láttam, elvetessem, de amikor beteg gyerekeket látok az utcán, abban sem vagyok biztos, hogy fel tudnám-e vállalni. Minden tiszteletem azoké, akik ehhez elég erősek. Nagyon szorítok Én is!!!

Panna
pandusika

háfi, láttad már a hozzászólásaim, milyen terjengősek néha? szerintem nem kell bocsánatot kérned, ha két mondatnál többet írsz :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok.
Ne haragudjatok, megint csak egy kis időm van írni, Száva beteg, az éjjel jó, ha 2 órát aludtam, részletekben.
Most rettegek, hogyelmúljon a hasfájása, mert vakbélgyanúnak nevezte az orvos, de mellette meg iszonyú takonykór jött rá, szóval a vírus is bejátszik, mint lehetőség.

Megjött az eredménye, AFP 0,79 MoM, vagyis pont az alsó határ. A kombinált teszt negatív lett, 1:590 -hez esélyt mutat down kórra, 1:6100 -at Edwards szindrómára.
Most ott vagyok, hogy van pár napom eldönteni, hogy vállalom-e az amniocentézist.
Igaz, hogy ez a teszt jó, gratuláltak is hozzá, mikor felhívtak, de annyira viszont nem jó, hogy meg is nyugodjak miatta.

A beteg gyerek témához pedig anyni, mivel épp ezen agyalok, a vizsgálat kapcsán....
Rettegek az amniocentézistől , a vetélési kockázat miatt. Szeretném kihagyni. Viszont nem szeretnék beteg babát szülni, és csak ez a biztos módszer ennek kiszűrésére.
Ha beteg, és meg kell szülni huszon egy-két-három hetesen, az egy szörnyű katasztrófa... de talán pár év, és kihevered. De ha van egy egészséges gyereked, és mellé szülsz egy beteg babát, akkor egy egész életre szóló dolog, mert amíg élsz, addig ok, de utána ki fog róla gondoskodni? Az egészséges nyakába nem varrhatod, az ő családi életét is megkeseríti, sosem tud majd boldog és önfeledt életet élni, mert mindig gondoskodnia kell a testvéréről.

Jajj, inkább megyek, mert totál romjaimra vagyok esve, nem tudom, hogyan döntsek.......

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Szerintem nem is szabad arra gondolnunk, h bárkinek beteg
babája születik!!! Igaz, h sajnos sok beteg gyerek van, mégsem
szabad elhitetni magunkkal, h beteg a kicsi...

Pont 1 hét múlva megyek a genetikai UH-ra, már nagyon várom! :)
Az AFP valószínűleg hétfőn lesz meg. Hát, kíváncsi vagyok rá... :roll:

A költözésről annyit, h próbáljuk felsorolni a mellette és az ellene
szóló dolgokat, valahogy csak meg tudunk egyezni.

Apuci az UH-ig minden képpen szeretne egy lánynevet lefixálni.
Mivel ő is fiút érez, azt akarja, h majd elmondhassuk neki, h mi lett
volna a neve, ha kiscsajnak születik... Tisztabolond. :lol:
Bezzeg a fiúnevet nem sietteti... Vhogy még mindig feszeng az
Áronos téma... :roll: :?

Kép

Kép
gjéti

Andus, szorítunk neked, akárhogy is döntesz a hasbaszurit illetően!

Gjéti, ha az Áron-téma ilyen érzékeny terep, lehet, hogy tényleg nem kéne erőltetni. Persze lüke egy dolog, hogy azt gondolja a párod, hogy a régi barátodnak akarsz ezzel "emléket állítani", hiszen akkor nem tőle várnál kisbabát, és nem vele terveznéd az összeköltözést! Viszont ha elvonatkoztatsz attól, hogy miért nem tetszik neki, hanem csak azt veszed figyelembe, hogy ez egy olyan név, amit ő nem adna a gyerekének, akkor biztosan te sem szeretnéd, hogy egész életében olyan nevet viseljen a gyerkőc, amin ő nem szívesen szólítja, nem? Gondold szerintem át, és állj elé azzal, amit kigondoltál, higgadtan, nyugodtan - biztosan értékelni fogja a nyíltságodat, és végre tudtok újra fiú-néven is gondolkodni! :) remélem, hamar túljuttok ezen a kis hullámvölgyön! Az alapján, amit eddig írtál a kapcsolatotokról, nagyon jó párosnak tűntök! :D

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Ez a beteg gyerek kérdés nehéz ügy! :roll:

Julcsi: Köszönöm a pocakdícséretet! :lol:

Andus: Jobbulást Szávának! :lol:

Hú, ma is mozgalmas napom volt! Németórák után barátnős találkozás, vásárolgatás! :) Megyek lepihenek!
Egyszerűen ez a fáradtság legyőzhetetlen minden délután! :?
zsu83

Zsu, és mit vásárolgattál? Csak nem megint bekerült a kicsi ruhatárába valami aranyos? :wink:

KépKép

KépKép
stelly

Lányok akinek esetleg megvan az All for one all for love című szám, hallgassátok meg, ne szerelemre hanem a babára gondolva... Hát én ezt tettem, sajnos a buszon, azért sajnos, mert elkezdtem szipogni, úgy kellett visszafognom magam, hogy ne sírjam el magam. Még ilyet... :)

Én is vásárolgattam ma, lassan lehetne a szerzemények fényképével színesíteni a topikot, én nagyon kíváncsi vagyok ki mit talál a babóknak. :)

Ne haragudjatok, de én most túl érzékeny vagyok ahhoz, hogy a beteg baba témába belefollyak, bele sem merek gondolni...

Kép
Kép
elif

Hát én a terhesség elejétől kezdve cserszömörcézek, úgyhogy nekem már mindegy... de azért meglepődnék ha lenne bármi negatív hatása, valahogy nem tudom elképzelni...

Gjéti: megmondom őszintén, hogy ha lányunk lesz, én sem szeretném, ha a férjem korábbi szívszerelmének a nevét kapná... tényleg hülyeség, de így gondolom.

Kezdek már ideges lenni a keddi UH miatt. Jó lenne, ha minden OK lenne.

Kép
cserkészkolbász

Eszter: Hát, be kell vallanom, megint vásároltam babaholmit is! :oops: :lol: :wink: Kiváncsi vagyok, apa mit fog szólni este! :D
Vettem egy baby kiscipőt, 2 macis textilpelenkát, és egy rugdalózót! :lol: Nem tudom megállni a vásárlást, ha egyszer meglátok valamit ami tetszik! :roll: :D

Én is kezdek parázni már a jövőhét pénteki uh miatt! :roll:
zsu83

Lányok holnap. Tiszta bolond vagyok. Úgy izgulok holnap megyünk a 4D genessis-be. Kiváncsi vagyok. Apa is nagyon izgul vajon lánya lesz-e vagy a várva várt fiú. A kislányom a legaranyosabb alig várja már. Hamarabb elhozuk a napköziből hogy ő is lássa a babát. A párom elnevezte "mocorginak" . Mert állandóan mocorog nagyon cuki. :lol: Én még nem merek vásárolni majd ha kiderül a neme. Nekem csak 3.hét mulva lesz meg az eredmény./AFP- Hepa/ És azt is a védőnőnek fogják küldeni. Ez mindenhol igy van??? Legyetek jók és vigyázatok magatokra. És csak pozitiv gondolatok. Rita :D

Kép
háfi

Remélem ez jóban fog müködni. Hogy tetszik??

Kép
háfi

Háfi: Ne izgulj biztos minden ok lesz!
Az afp-t nem tudom, mert én az integrált teszttel csináltattam, de a hepatitis az nekem is kb. 1 hónap és a védőnőhöz küldik az eredményt! De nekem csak a cukorterhelésesnél fogják csinálni, nem küldtek el külön vérvételre miatta!
zsu83

Háfi: Szuper a vonalzód! :lol:
zsu83

Háfi!
Nekem a terhesgondozoba küldik a dokimhoz az eredmányt. :D

Kép
zümis

Háfi, jó a vonalzód - kicsit visszaköszön benne Elif All for one idézete :D

nekem az eredményeimért nekem kell visszamenni, és a kezembe nyomják - úgy tűnik, mindenhol más a szokás :)

hihi, Zsu, gondoltam, hogy valami ilyesmi lista lesz :wink: én eddig kibírtam, de most hogy már neve is van... ezt a hétvégét tuti nem élem túl, ha nem vehetek legalább egy rugit :lol: mondtam apának is, hogy kezdhetünk vásárolni. Neten el is kezdtem babakocsikat nézni, van egy-két kiszemelt, de nem csalódtam: horror árakon vannak, amik igazán szimpatikusak...

KépKép

KépKép
stelly

Eszter: Kiváncsian várom a hétvégi bevásárlás eredményét! :lol: :wink:
A babakocsik valóban horror árban vannak! Mi a Kikába néztünk egy kocsit, ami első látásra megtetszett, 60 ezer ft-ért!
Jövőhónapba szerintem meg is vesszük! :lol:
zsu83

Én eddig ezeket találtam, amik tetszenek:

http://www.pegperego.com/page.php?sid=f ... 00176&cl=N
Ez nálunk kb 170rugó, sokallom, egyébként meg csúcsszuper.

http://www.babakocsi.net/lengyelbabakocsicollection2008
Ez tetszik, 50rugó, de kell külön autósülést venni.

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
Ez 130, de nem átfordítható a tolókar, pedig minden más megvan benne...

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
Ehhez meg nem kellene külön mózes, mert vízszintesig dönthető az ülése, viszont autósülés ehhez is kell külön.

Nemtom, rá kéne szánnom egy fél napot, bemenni valami babás üzletbe, és élőben megmutogattatni, hogy melyik mit tud, mik a különbségek, stb.

Amit a Kikában láttatok, az miket tud? Van mózes része, vagy lehajtható vízszintig? Autósülés? Tolókar átfordítható? Ahogy eddig nézegettem, nekem ezek tűnnek eddig a fő szempontoknak.

Tapasztalt mamik, segítsetek kicsit, ti látjátok a dolog praktikus oldalát is, mit érdemes figyelni a kocsinál?

KépKép

KépKép
stelly

Stelly, köszönöm, h ilyen hosszan kifejtetted a véleményedet,
igazán örültem neki. :)
Megfogadom a tanácsod, átgondolom a dolgokat, és majd
szombat este megbeszélem apucival. Végül is én sem szeretném,
h ezen balhézzunk össze. Tudom, h nagy áldozatot hozott értem, értünk, és nem fogok ilyenek miatt belekötni... Tényleg rossz lenne,
ha nem szívesen nevezné nevén a kicsit. Szóval megmondom neki,
h nem kell Áronnak lennie akkor. :D
Egyébként kifejezett kérése volt, h ha lány lesz, ő adhassa neki a nevet... :roll:
Egyébként akartam már kérdezni, h ti 1 v 2 keresztnevet adtok
a kicsinek???

Cserkészkolbásznak is köszönöm, h leírta a véleményét. :)

Kép

Kép
gjéti

Andus, Szávának gyors gyógyulást!!!
babakocsi téma:nekünk Chicco Trio babakocsink van http://www.gportal.hu/picview.php?prt=1 ... 1&index=32 , nem volt olcsó, de én maximálisan elégedett vagyok vele. Van hozzá mózes, hordozó, ami egy mozdulattal kivehető, lábzsák, esődédő. stb., három nagy kereke van, ami az itteni "útviszonyok" miatt szuper (járdák sincsenek szinte) és a kertben a fűben is jókat tologattam benne Fruzsit. Tömegközre mondjuk nem férnénk fel vele, úgyhogy ezt mindenképpen vegyétek figyelembe, mielőtt vásároltok. Érdemes azzal az autóval menni babakocsit nézni, amelyikkel esetleg majd hozod-viszed, mert kisebb autókba nem fér minden bele :)
A tolókarja nem átfordítható, de szerintem, mire akkora, hogy a sportkocsi részt használja, már inkább a környezet érdekli, mint Anya :)
Hasznos, ha van alul jó nagy pakolókosár, ha könnyű csukni-nyitni és viszonylag kis súlyú. Hirtelen ennyi jut eszembe. Barátnőmék először egy Top Rider babakocsit+hordozót vettek, ami egy éven belül feladta...most Phil&Teds-re váltottak, mint testvérkocsi, eddig nagyon bejön nekik.

Kép
Kép
abencze

Gjéti: nálunk felmerült olyan fiúnév, ahogyan az egyik volt barátomat hívták. A férjemnek tetszett volna, de énnekem eszembe sem jutott, hogy ezt a nevet adjam. Valahogy kötődött a múltbéli emlékekhez. Szóval, én megértem a Barátodat és egyetértek Erikával...

Anyóstémát nem akarom feszegetni tovább, csak Zetibebinek üzenem, hogy nálunk is hasonló a helyzet. :) Annyira különbözőek vagyunk, hogy nehéz megegyezni néha. Én mindig nagyvárosban éltem, anyósom egy faluban született és mindig is itt élt, más a végzettségünk szintje is és más generációhoz tartozunk... Az lenne a furcsa, ha a hasonló lenne mindenről a véleményünk. :) Nagyon sok toleranciára van szükség és hogy hagyjuk élni a másikat másképp. Nálunk az volt nagyon nehéz, hogy kezdetben folyamatosan azt sujkolta, hogy ugyanúgy kell éljünk, ugyanolyan értékrend szerint, mint ők, holott ők egy kis faluban, mi pedig egy nagyvárosban töltjük mindennapjainkat... :? Volt néhány szörnyű összecsapás (a férjem mindig mellettem állt, hála Istennek), és megnevelődtek kicsit, már sokkal óvatosabban alkotnak az életünkról véleményt. :) Persze, ők 80 km-re vannak, ami azért sokkal könnyebb.
Nagyon sok toleranciát és türelmet kívánok Neked! (De azért a kannibált meggondolnám a helyedben... :))

Képzeljétek, ma át akarták adni a helyet a metrón. :) Jól zavarba jöttem és gyorsan visszautasítottam. :) Egyébként idősebb hölgy volt, szóval lehet abban valami, hogy az idősebbek figyelmesebbek...

Szép estét Nektek!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Babakocsi ügyben mérlegeljetek mielött megvásárolnátok.Nemnagyon ajánlanám ,hogy kiprobálás nélkül megvegyétek bármelyik internetes oldalról.
Mert szerintem nemmindegy ,hogy ki milyen magas,van anyuka aki "kicsi "a babakocsihoz,én meg úgy jártam,hogy nekem lett kicsi a babakocsi(nagyon megtetszett és a párom megis lepett vele).Minden lépésnél szinte belerugtam igy mellette kellett mennem elég idiótán néztem ki.Atzán az sem elhanyagolható ,hogy nekünk téli babáink lesznek,nemárt ha van lábzsákja,és nincs nagyon közel a földhöz.
A legpraktikussabb az véleményem szerint ,amihez van hordozó (mert az a babánakkb 9-12hó ig használható az autóban.A babakocsi legyen 3 pontban dönthető,a legalsó szint pedig ne legyen teljessen vizszintes.+ lábzsák+esővédő.Az sem elhanyagolható ,hogy nagy és bolygókerekek legyenek.
Bocs ha kicsit keszekusza lettem de probáltam minnél többmindent leírni amire figyelni lehet.

Háfi supi lett a vonalzód!
gjéti! minden gyermekemnek 2keresztneve van,a második a "védőszentje".

Kép
zümis

Mindig elfelejtek valamiket...

Andus: Szávának jobbulást, nagyon drukkolunk, hogy gyorsan javuljon...

Gjéti: kérdesedre, a mi Babucinknak két neve lesz. :) Második a Papájától, ehhez én ragaszkodom.

Stelly: nem tudom, Te hogy fogsz közlekedni, de nálam az is fontos szempont, hogy a villamosra is fel tudjam rakni a kocsi, tehát ne legyen dögnehéz... :?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Stelly: Itt a Kikás kocsi, csak nem ilyen színbe tetszik, hanem volt piros és narancssárga:
https://www.arzuhanas.com/Babakocsik-Ka ... 532.html#x
Autósülést nekünk is külön kell hozzá venni!
zsu83

A mi ovink integrált, vagyis van sok sérült gyerekünk is, hát... Én nem hiszem, hogy vagyok elég erős egy ilyen egész életen át tartó áldozathozatalhoz.
Babakocsink Pierre Cardin, 20 ezerért vettem, 3 hónapig használta a barátnőm. Autósülés nincs vele, de autónk sincs :lol:
A Raffai könyvek, és a Beszélgetések leendő gyermekemmel mind kb ugyanazzal a témával foglalkoznak, én olvastam őket, alapkönyvnek tartom. Azon a megfigyelésen, kutatáson alapszik, hogy a magzat érzések útján veszi a mama minden rezdülését, és sokkal bölcsebb annál, mint ahogy az elterjedt a köztudatban, ezért reagál is ezekre a gondolatokra, kérdéseket, félelmeket fogalmaz meg, bíztat, tájékoztat a méhen belüli helyzetről. (A Beszélgetések könyv annyival megy ennél tovább, h azt mutatja meg, h a baba lelke egy ideig visszajár még a másik dimenzióba, ahonnan érkezett, így különleges rálátása van a szülei és az ő leendő életére). Ezeket a gondolatokat, amiket a magzat érez, egy közvetítő segít a mamának emberi szavakra lefordítani, így komplett, és felnőttes színvonalú beszélgetés folytatható a babával. Én eléggé körbejártam már a témát, sokat megtudtam róla, az én világnézetembe abszolút belefér ez, ezért alkalmazni is szeretném.

Elif: Sajna angoltudásom nem elegendő a pityergéshez. :D

Ja, és volt ma nálunk kint a védőnő, tök aranyos. Teljesen egy nézeten vagyunk, 2 és fél órát beszélgettünk. Szerinte a rossz afp-m (0.47 MoM) olyan kicsi eltérés, h max szájpadhasadék lehet, amit jövő héten szerdán a 4d-n jól meg lehet nézni, viszont csinálni nem lehet vele semmit. De én egészségesnek hiszem őt, ezért nem vagyok hajlandó megismételni az afp-t.

Anyós: Az enyém szerintem nem normális, egyszer nálunk rácsodálkozott a fedőre, mint tárgyra a láboson. :roll: Utálja a gyerekeket( talán még a sajátait is) évente kb 2x van hozzá szerencsém, de képes vagyok tőle 5 perc alatt kiborulni (hozzám késő lenne, ha fél óra elteltével érkezne a csúnya kannibál, bár nem tudna rajta mit enni, csont-bőr, éhezik, dohányzik)Rettegek, mi lesz, ha netán látni akarja az unokáját.
Na Háfi, ez a hosszú, nem a tied :oops:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Lányok én megtaláltam az ideális kocsit. Ar ár:60,000Ft. De új. Felfujható nagy kerekek, lengés csilapitok, magas. Mozeskosaras, sportkocsis, és külön jár hozzá autos ülés..4 szinben kapható. Fény viszaverős. Ja és a legfontosabb mindegyikhez jár lábzsák. illetve a mozeskosár is zárt. Az egész szerkezet aluminium. Ha tudok rakok felképet és megadom a cimet ha akkarjátok. Bocsi Pestiek előnyben mert mindez Csepelen van. Itt a cim ezzen állitolag meg lehet nézni, bár én a boltba voltam és ott szeretem bele.CIM:www.bababoltcsepel.gportal.hu. Megyek és megnézem müködik-e a dolog. Puszi Rita

Kép
háfi

Sajna nekem a gépem nemtöltötte be a képeket :(

Késöbb újraprobálom,megyek teszek-veszek kicsit.
Fest a lányom!Vizfesték, óriási ecset.....már az arca is szines...léptem...mielött a szóbát is kipingálná :p

Kép
zümis

Háfi milyen érdekes ,hogy Te 20ra vagy kiírva és 16+6 os vqagy én 25 re és ugyanannyi vagyok!Lehet,hogy nekem is bedöglött a vonalzom?! :roll:

Kép
zümis

Tiszta ciki átnéztem a bolt kinálatát, :oops: amit én néztem az nincs rajta. Bár én 3.hete voltam náluk. Mindegy a Cardinos is nagyon jó. Mondjuk az már kicsit drágább, de igy akkor kellet volna megvenni. de hátha lesz még akció. Azért érdemes benézni hozzájuk. Jó hir egy másik ismerösömnek meglettek a babái. Ezt figyi :D A kisfiú 3.kg a kislány 2,70kg. Ja és oktober 3.-ára várták őket. De az anyuka már nem birta igy megcsászározták. A legjobb hir :lol: nem akkartak kijönni. A mama és a babák is nagyon jól vannak. Pusz Rita

Kép
háfi

Zümis ne izgulj az ényém megint meg akkadt. De már nemérdekkel.

Kép
háfi

Húha lányok, és még én hittem azt, hogy túlságosan gyors vagyok a babaholmik kiválasztása terén. :) Nálunk a babakocsi kiválasztása apuka feladata, ezt már ráruháztam, mérnök a drágám, így ezzel kiveheti a részét a készülődésből, persze a színbe azért beleszólok én is. Amúgy minden mást rámhagyott, hogy én válasszak, épp ezért fundáltam ki ezt. :)
Egyenlőre csak kisebb dolgokat nézegetek, rucikat szereztem be főleg, de a börzén biztos, hogy veszek szopipárnát, az már néha jól jönne... meg még ki tudja miket.

Julcsi: Örülök, hogy végre történt valami helyátadás terén. :) Engem néha nézegetnek, de még eszébe sem jutott senkinek, szerencsére nincs is még rá szükség.
Tegnap viszont olyan jó élményekben volt részem nekem is. Amikor bemetem az egyetemre, sorban álltam barátnőmmel, jó hosszúban, és beszélgettünk, egyszercsak azt vettem észre, hogy körülöttünk mindenki a pocimat nézi, rendesen bele is pirultam. :D Ezután találkoztam egy volt csoporttársammal akinek már messziről csillogott a szeme és úgy sietett hozzám, hogy húha csak nem... :) Ez volt az első eset, hogy valaki észrevette rajtam babócát, vagy legalábbis, hogy ezt a tudomásomra is hozta.

Kép
Kép
elif

Eszter minden képpen néz be abba a baba boltba. Megnéztem amiket fel raktál hát némelyiknek igen borsos az ára. De te tudod. Szerintem 60.000-70.000ft-nél nem érdemes többet költeni. De mindenki eldönti milyet szeretne és mennyiért. Láttam én is akciósan 250.000ft.-ért babakocsit. A férjem majdnem infartut kapott. Nagyon el vannak szállva az árak. :D

Kép
háfi

Sziasztok!

Babakocsi témában az én véleményem a következő:
A lányom születésétől fogva gyűlölte a babakocsit, ordított benne, úgy sétáltunk, hogy ő az ölemben és közben magam előtt lökdöstem a kocsit. Ezért több százezer forintot nem vagyok hajlandó rákölteni, mert mi van, ha kifogok még egy ilyen gyereket (persze eltökéltem, hogy bármi lesz, betöröm :lol: ). Nekem fontos, hogy vízszintesig dönthető legyen (vagy plusz mózessel), jó lenne olyan, amihez rögzíthető az autósülés. És ami nagyon lényeges, hogy kicsire lehessen csukni, mert nagyon kis hely van az autóm csomagtartójában. És kis kerekű lesz, szerintem a nagy, felfújható kerék akkor jó, ha rosszak a terepviszonyok, én viszont gyakorlatilag csak járdán/bicikliúton fogom tolni. A lábzsák nem rossz, de az egy nagyon vastag pléddel, és jó beöltöztetéssel helyettesíthető (nekünk anno volt egy tündéri, macis, pihe-puha plédünk, ami nagyon vastag is volt). És még egy megjegyzés a februári babákhoz: ha nagyon hideg lesz (a lányom novemberi volt, azon a télen -20 fokok szaladgáltak), az első pár hétben úgysem lehet kivinni a babát, maximum egy rövid szellőztetésre a teraszon/kertben. Mire kicsit megerősödik, jön a március, addigra pedig nem kritikus a bundazsák.

Szóval mindenkinek egyediek a szempontjai, ha nem tudunk dönteni, akkor válasszuk azt, aminek legszebb a színe :lol: :lol: :lol: !

Kép
mist

köszi szépen a tippeket mindenkinek, ha még eszetekbe jut valami, csak hajrá :)

Igen, Háfi, ez a bajom nekem is, hogy olyan marha drágák! És nem szeretnék 100 fölött költeni rá - arról nem is beszélve, hogy a férjem szerintem elájulna :D

Mivel Ürömön nincsen villamos, ezzel azt hiszem, nem lesz gondom :D ha meg nagyritkán bejövök a városba, arra szeretnék ilyen magamra kötözhető hordozókendőt venni.

Zsu, nagyon tetszik, amit kinéztetek, lehet, hogy betérek én is a Kikába közelebbről szemügyre venni. Mindenképp szeretném előbb legalább egy kicsit tologatni-összecsukni-összerakni, akármilyet is veszünk majd.

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok
Én is csatlakozom a kisfiút várók táborához. Most jöttem az UH-ról, azt mondta a doki, hogy ebből már tuti nem lesz kislány.
Most itt itatom az egereket... persze örülök, hogy minden rendben, és a párom biztos nagyon boldog lesz, de én annyira beleéltem már magam, hogy lesz egy ugyanilyen szép kis szöszi lánykám, mint Száva volt kicsinek.
Teljesen olyan az egész arca, mint a páromnak. Így most egy szöszi fiúnk lesz, úgy tűnik.

A vizsgáló orvos szintén javasolta az amniocentézist. Azt mondta, hogy ebben a korban, és főleg, hogy van már egy egészséges gyerek, érdemes megfontolni, hogy mi jelent nagyobb kockázatot. Elmondta, hogy a harmadik gyereknél ők is megcsináltatták a feleségével, pedig minden eredményük tökéletes volt.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

sziasztok, bocsi a betolakodásért, ma 17-30-as ingyenes 4D időpont nem érdekel valakit? Beregisztráltam, de végül nem megyünk:
http://www.vital.hu/ingyenes_4d-ultrahang

Kép
vickybabe

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?