Nika!
Ha már a súlynál és a terhességnél tartunk.
Benivel 8 hetesen voltam először védőnőnél, és akkor voltam 88 kg. (Szerintem már akkor is híztam, de erről én nem veszek tudomást.) Így ez a kiinduló súly akkor. 98 kb körül voltam amikor szültem. Pontosan nem tudom, mert a kórházban senki sem mérte.
Két hét múlva már újra 90 kg.
Szoptatás végén, 15 hónappal később 105 kg.

Fogyókúra, decemberre újra -15 kg, tehát 90 kg. Gondoltam innen kezdem újra majd a terhességet. De nem.
Amikor pozitív lett az első tesztem ráálltam a mérlegrem és sokkot kaptam. 104,9 kg.
Ma reggel már csak 101,6 kg. És nem fogyókúrázom, csak betartom a dietetikus által jónak tartott élelmiszermennyiséget és összetételt.
Terhesség után a cél, hogy szoptatás alatt is tartom ezt az ékezési formát, csak akkor már néha vétkezhetem is, és a szoptatás végére valahol az ideális súlyom környékén szeretnék lenni. (Aztán majd felébredek.)
A "Diétás tanácsok cukorbetegeknek" című füzetecske szerint az én ideális súlyom: 64 kg. Szélsőértékek: 58-72 kg.
Ha a felső szélsőértéket elérem, már akkor is nagyon boldog leszek. És csak akkor jöhet majd a harmadik baba.