A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sziasztok!

Igen, mocskosul hideg van :( Mi este már befűtöttünk, mert 2 pulcsiban is fáztam -- az uram meg ül rövidnadrágban, mezítláb...
Aztán csak beindítottuk a fűtést. Reggel meg kabátot vettem, mert olyan hűs volt -- nekem is egy S-es Mango szövet kabi jó kis A vonalú...Még összeért, begomboltam, kis övet megkötöttem, olyan vagyok benne, mint aki lenyelt egy dinnyét egészben -- de legalább meleg és kényelmes (még). Pulóvereket kellene szereznem, mert lassan már partedli lesz az enyéimből :lol:

Hanna: nyomás vissza az ágyikóba durmolni, ott meleg van és pihizel!! Már csak 5 hét a munkában...! :D

Este fél hatkor 4D!!!! :D :D :D :D :D :D

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: várjuk a tudósítást :D az UH-ról
Jó, hogy mondod az A vonalú szövetkebátot... még anno 1-es egyetemista koromban (nem mondom meg hány éve...) vettem magamnak egy A vonalú (inkáb harang formájú) szövetkabátot, ami valahol még megvan... elővadászom :) remélem, még egyben van :)

Csöre
csöre74

Csöre! utálom ezt az időt. :twisted:

Kata! Édes lehetsz, de nekem egyenes, karcsúsított szövet kabátom és bőr kabátom van. Mókás vagyok benne. :)
5 hét gyorsan elszalad. :)
Estére meg óriási drukk!!! Édes pici fiad mutassa meg magát.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hát, Lányok, a múlt héten, amikor blúzokat vadásztam kismamaboltokban, rákérdeztem a kardigánokra is... hát nem nagyon voltak. Sőt, egyik helyen azt is mondták, hogy nem is lesz, mert nem fér el (?!) Ami volt, az meg nem az én stílusom :( és akkor még a kabátokról nem is beszéltünk...
Úgyhogy úgy néz ki, hogy maradhatunk a hagyományos kabátellátmánynál :(
Hanna: én is utálom ezt az időt :evil: ablakot sem lehet nyitni... viszont jobb tőle az asztmám, ha már az előnyeit kellene vizsgálni. Konkrétan, amióta esik, nem fulladok.

Csöre
csöre74

Hanna, Csöre: remélem, olyan kis mutogatós lesz, mint eddig, annyira izgulok!!!!! Majd hozok holnap képet! :wink:

Csöre: sok sikert a kabát-vadászathoz! Örülök, hogy jó tippet adtam :D

Hogy az egyenes vonalú kabátba nem fértek bele, azt nem csodálom :wink: Az enyém szerencsére olyan, ami derék fölött kicsivel már bővül, addig egyenes -- de szerintem csak hetek kérdése és rám sem lesz jó :oops: :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Nekem a sima kardigánjaim vannak, azok is maradnak, meg pár sportosabb felső.
Katasztrófa a kismama divat. :(

Kép
hanna30

Én is néztem a Brendonban egy két cuccot, mert a honlapjukon volt, hogy vannak téli holmik -- nos, nadrágok voltak, de egy pulóver sem :roll: Volt 1 térdig érő kardigán, ami kabátka szerű, úgy-ahogy tetszett is volna, megnéztem az árát: 19900 Ft :shock: Nekem is sportos pulcsik vannak, amik még igazán jók, de egy kapucnisban mégsem jöhetek munkába :lol:
A kabátok meg, háááááááááát....steppelt szerű, de olyan igénytelenek, én azt nem veszem fel :cry: :oops:
Majd veszek a Mountexben 60ezerért jó kis vastag nagyméretű sídzsekit, hogy ne fagyjon be a fenekem :shock: . Nekem is az összes rucim ilyen kis nőcis, tavaly kaptam Zara kabátot, de az is S-es, tuti nem jön majd rám, esélytelen :cry: Akkor majd beásom magam a lakás legmélyebb sarkába és ki se jövök...

Tegnap megrendeltük a bútort!!!! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Bútorhoz gratula!!!!

Már csak 5 hetet dolgozol. :)
Én veszek azért valami csini nőcis ruhát, mert jön a halottak napja, karácsony, de "rohangálni" megfelel a farmer és kapucnis pulcsi. Bár abból is lassan a férjemét hordom. :oops:

Kép
hanna30

Sziasztok! :)

2 napra eltűntem, mert festettük a babaszobát, de totál kész sajna mégsem lettünk. :( Még hátravan a palfon, de én már most odáig vagyok érte! :D

Örülök, hogy tetszik nektek is a rucik, nekem legjobban a pulcsik jönnek be, és nagyon jó kis áron voltak. Azt hiszem 450 Ft volt darabja.

petne: Hogy vagy ma? Remélem jobban! Tegnap óta nekem is folyik az orrom, itt a hűvösebb idő, szerencsére vagy szerencsétlenségre. :D

katuska79: a Petra név nagyon szép. Szerintem jó döntés volt! :D

hanna30: OK, legközelebb nagyobb méretben töltöm fel a képet, de ha valamelyik érdekel, akkor felnagyítom neked.

Kabát-téma: nos, ez nálam is aktuális. :( Én összehúzni össze tudom, de nagyon kényelmetlen. Úgyhogy egyelőre úgy oldottam meg, hogy elővettem a vastagabb kardigánokat, kötött pulcsikat, és előhalásztam a poncsómat is. Így minden OK. :lol:
Vendég

palfon= :oops: plafon.
Vendég

Kata: gratula a bútorrendeléshez :) ez szuper :)
Rucik: hát, át kellene néznem nekem is a ruhatáramat, mert mostanában én sem a lezserebb korszakomat éltem (korábban voltak ilyenek, amikor 3 számmal nagyobb cuccokat hordtam, hogy ne látszódjon, milyen sovány vagyok :oops: , de azok már valszeg eltűntek a süllyesztőben). Van egy-két méretesebb kötött pulcsim és kardigánom, bár azokat is fel fogja rövidesen dobni a poci :) de nem baj, amíg fedi, addig nem érdekel :) A Brendonba ezek szerint nem megyek :? vagy se megyek?
Viszont a "hő" felturbózott 13 fokra... itt bent meg kellemes 21 fok van... azt azért ki lehet bírni.
A lányom október 10-én született, akkor 26 fok volt :? Olvastam, hogy globális lemelegedés lesz :wink:
Viszont Kispocok csatlakozik Zsebihez az időjárás élvezésében :D jó élénk a kiscsaj ma délelőtt :D bár ő éjszaka hagyta anyáját aludni :) (zárójelben: már nagyon rám fért...)

Csöre
csöre74

Picuanyu: neked is gratula a szobához :) majd küldjél képet, ha kész :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Na, végre vagyok. Az a baj, hogy kétlakiak vagyunk, mert nem ide fog születni Milán, ahol jelenleg vagyunk, de ahova születni fog, az sem a végelges lakhelyünk, mert jövőre építkeznénk, ha minden jól megy. A hitelt megkaptuk, de még az utolsó utáni napon is szaladgáltunk, megvan a romhalmaz, amit majd le akarunk túrni, de az sem lesz egyszerű a bank miatt... Na, de ezen ráérünk majd akkor aggódni, ez a Canossa elég volt az elmúlt 2 hónapban.
Milán gyerekszobája alakul megvan a festés, a bordúr (de ezt még kell venni, mert kevés lett :oops: ), betettük a sarokkanapét, és örököltünk egy gyerek szekrényt is. Apa december környékén megcsinálja a kiságyat, és a pelenkázót. Nagymami meg pár hónapon belül a falvédőt, meg a fejvédőt, és ágyneműhuzatot is gyárt. Majd dobok képet a jelenlegi állapotról, és majd a véglegesről is :D Nagyon büszke vagyok ám rá, mert együtt festettük apával, és kék, barack és piros színekben pompázik a szoba, és Micimackó és társai a bordűr :lol:
Közben apa ágynak dőlt (persze nem szószerint, úgy kellett odaparancsolnom :twisted: ), mert kezdődő hörghurutja volt a drágámnak, én meg főztem neki literszám a teát (napi 4-5 litert benyomott), és diktáltam belé a különböző csodaszert. Jelentem meg is gyógyult, és én sem lettem beteg! :D
Boldog évfordulót, névnapot így utólag az érintetteknek! Az esküvős videót végigbőgtem, rögvets megnéztem a miénket is (hang nélkül, mert a gépen nincs hangja a DVD-nek :evil: ), pedig csak pár hónapja volt :roll: Megosztanám veletek, de semmilyen honlapra nem tehetem fel, ahogy a lánykérőst sem. Na, meg van egy nagyon ütös videónk is, amit az esküvőn vetítettünk le, hát az is atom bőgős. Ha esetleg lesz egy olyan találkánk, ahol van lehetőség DVD-zni, és érdekel titeket megmutatom :wink:
Nagyon jók a 4D-s képek továbbra is, várom Martinról is ;) Pocakfotók is szupik, ma reggel én is csináltam egyet, még reggeli előtt. Mindjárt fel is teszem. Milánnak még biztos jó helye van, mert elég hosszú vagyok, de csúcs, ahogy elkezdett nőni a pocakom, tényleg egyre nagyobb. Anya persze mondta, hogy én a hetedik hónapban lódultam meg, és tudom, hogy bődületesen nagy lakom volt, hát kíváncsi vagyok, Milán mekkora helyet csinál :D
Lefotóztam a beszerzett új babaruhákat is, azokat is megmutatom. Ezekben nincs benne a 2 becsomagolt body szett, és az 1 csomag fehér rugi szett.
Borzasztó hideg van, nekem is be kellett öltöznöm itthon :?
Na, mindjárt felteszem a képeket, már jó sokat írtam... Bocsesz :roll:

biga.csiga

Babalak :
Kép

A ruhás képek túl nagyok, mindjárt kicsinyítek... :?

biga.csiga

Mindegyik 60 feletti, mert még mindig nem merek ennél kisebbet venni, de bízom benne, hogy az öröklött ruhák között lesz kisebb, ha esetleg Milánnak az kell.

rucik1:
Kép

rucik2:
Kép

biga.csiga

csöre74: :) OK, majd teszek fel képet. :)
Amúgy világoskék lett a fal, a bordűrön pedig Noddy van. :wink:

biga.csiga: :) Szép kerek pocó. :)
A rucik pedig nagyon édesek!
Vendég

Picuranyu: szuper, hogy ilyen jól haladtok a szobával, nagy gratula!!

Nekünk már megvan a szobafestés, tekintve, hogy tavaly költöztünk és akkor mindenhol ki lett festve -- de ezekkel a bordűrökkel nagyon meghoztátok a kedvem!!! :wink: Valami cukiságot nekünk is kellene alkotni -- ahogy vége a melónak, dekorálok, bő 1 hónap!

Biga.csiga: gyönyörű a pocid, Milán Babának szuper helye van odabent!
A rucik meg tüneményesek -- láttam a képen egy drapp macis kocsikabátot/kardigánt - olyat Martin is kapott!!! :D

Méretre én is a 62-eseket preferálom, van pár 56-os is, de inkább majd akkor veszem a kisebbeket, ha a finisben kiderül,kell-e egyáltalán.

Naná, holnap hozom a képeket pöttöm fiacskámról!

KépKép

KépKép
kata8110

Ja, és még ezeket szereztem Martinnak:

Kép
Kép

KépKép

KépKép
kata8110

Bigacsiga: nagyon csini a poci :) a ruhácskák is szuper jók :) (A macis kocsikabát tényleg szuper)
Igazatok van (Katának is), mi is úgy terveztük, hogy csak az utolsó hónapban (de annak az elején) állunk neki kisebbeket venni, ha kell, egyébként 62-esekkel nyomulunk :) eddigi paraméterei alapján Kispocok sem lesz pici baba :)
Picuranyu: a világoskék szuper :) Kispocok fala is világoskék, de nincs bordűr (egyelőre), és még nem kis idő, mire birtokba veheti ... a bordűrön kívül padló sincs... csak a beton :( (ja, akkor még nem tudtuk, hogy lány :)) nem baj, majd teledekorálom csajszis cuccokkal
:wink:

Csöre
csöre74

Hú, Kata, nagyon vagány lesz benne Martin :wink:

Csöre
csöre74

Biga.Csiga! Gyönyörű pocak!!!!! A rucik is édesek!

Kata! Látom belendültél. :wink:

Picuranyu! Nagyon ügyesek vagytok. Majd várjuk a képeket.

Csöre! Szerintem nem a szoba színe számít. :wink:

Kép
hanna30

[quote="hanna30"]
írta:
hanna30
Csöre! Szerintem nem a szoba színe számít. :wink:

Hanna, nem is számít :) meg mire birtokba veheti, lehet, hogy festhetjük újra :wink: most úgyis hozzánk kerül, utána meg a mostani gyerekszobába (ha Mesi és Zaza felköltöztek), utóbbi meg még akármilyen színű lehet...

Csöre
csöre74

Hanna: :oops: :oops: :oops:
Csöre: megnyugtatásul: nekem is kék volt a szobám, én kértem :lol: Martinka olyan kis rosszcsont krapek lesz benne :lol:

Csajok, most eldurran az agyam!! Visszaigazoltáka bútorrendelést, illetve írják, hogy véletlenül, a rendszerek közti kapcsolathiba miatt tévesen lett feltüntetve egy fiókos polc ára és nem 8000 akármennyi (gyanúsan olcsó volt :wink: ) hanem 53.000, de nekem most megszámítják 43.000-ért. :evil: :evil: :evil: Radásul, az ún. komplett babaszoba berendezésben is van egy ilyen polc, az ágy a pelenkázó meg a szekrény mellett, gyanítom, az a csomag is rosszul van ennek kapcsán beárazva :evil: Megírtam, hogy köszi, de ilyen eltéréssel most inkább nem kérjük a plusz polcot, átgondoljuk. Kértem viszont egy árat, hogy a csomagot akkor mennyiért rendelték? Mert ha leírják a neten szereplő 183.000-et,akkor egy fillérrel sem leszek hajlandó többet fizetni. Mert csak az ágy és a pelenkázó 100.000, a háromajtós szekrény 80.000, így nem lehet benne a polc az új árral...
És akkor még ott a 2 ajtós szekrény ára is, amit külön veszünk...
:roll: :roll: :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Ez durva! Asztalossal a szekrényt jóval olcsóbban megcsináltatod.
Zsebi szekrénye 1/2 szobányi, de nem volt ennyi. Igaz 2 éve csináltattuk, mikor beköltöztünk.

Kép
hanna30

Ja, a másik meg a Fogyasztóvédelmi törvény szerint annyiba kerül, amennyiért ki van írva.

Kép
hanna30

Kata: én is pont azt akartam írni, amit Hanna: az internetes ár árajánlatnak minősül, kötelesek annyiért adni. Gyorsan egy print screen, aztán nyomás a fogyasztóvédelemhez! Még akkor is, ha irreálisan alacsony a 8000-es ár, azt nem tudhatod, hogy miért...

Csöre
csöre74

Hanna: totál igazad van,durva! De ez a szobabútor pont olyan színű,mint a mi hálónk és egyszerűbb volt, mint asztalost keresni :oops: Így gondoltuk, az össz bútor tokkal vonóval kijön 270-ért, az úgy relatíve jó (2 szekrény+kiságy+pelenkázó+ 2 polcos szekrény)...
Meg is néztem a neten, ott már hogy-hogy nem, az 53 ezres ár szerepel. Mérges vagyok, de nincs cérnám elölről kezdeni az egész hercehurcát....Kíváncsi vagyok, mit írnak majd, hogy mennyi a csomag ára. Ha kihozzák 250-re, esküszöm, visszamondom! Mert írják, hogy megrendelték a gyártótól...OK, de mennyi lesz vajon? :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Ahha! Igazatok van: le lett mentve a rendelésem, ott kinyomtatom, aztán elmehetnek a francba!!! Ott nem tudják átalakítani az árat, ha a honlapon javították is!

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Ahogy Csöre is írja: Fogyasztóvédelem! Írjál nekik!

Kép
hanna30

Lányos anyukák: http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=91639388

Én már nem veszek semmit Kata. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
hanna30

Ja, Kata! Én is a többi bútorhoz csináltattam. Szerintem akkor is olcsóbb. :wink: Hát, kíváncsi leszek, mi lesz a vége.....

Kép
hanna30

Csajok, nem tudtam, mi hiányzik mára: csörög a mobilom, a dokim magánrendelését, nem tud menni....Nem láthatom ma Martinkámat, komolyan, itt sírok az asztalomnál :cry:
Ma megnéz a doki, megbeszéljük a továbbiakat, aztán 1 hét múlva megyek a 4D-re. Tudom, semmiség, de teljesen elkeseredtem!

KépKép

KépKép
kata8110

Szóval a dokim magánrendelője hívott, hogy az UH-s dokinő ma nem tud menni!

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Ne sírj! Elhiszem, hogy szomorú vagy, de Martin baba megérzi.

Kép
hanna30

Hanna: összeszedem magam :oops: Csak erre készülök már 5 hete és annyira vágytam már, hogy lássam! És akkor megkérdezi a recepciós csaj, hogy miért, mennyire lett volna fontos ez az Uh??? :evil: Hogy lehet ilyet kérdezni? Ha tudom, is, hogy makk egészséges a fiam, akkor is természetes, hogy szeretném látni, nem? Még jó, hogy jövő hétfőre volt időpont, mert akkor már a 26.hetet töltjük szerdán és a 25.hetet mondta az UH-s doktornő a legideálisabbanak. Addig max hízik még, még kerekebb lesz :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: szegénykém, ez tényleg kicsit sok :( de ne sírj, minden ok Martinnal, és a jövő héten látod. Akkor még szebb lesz :wink:

Csöre
csöre74

Csöre: köszi :wink: Igen, azt hiszem, kicsit kezd elszakadni a cérna :oops: De Martin jól van, ez a lényeg, anyája meg apája meg majd gyönyörködik 1 hét múlva :)

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Nagy ölelés!

Kép
hanna30

Újra itt! :)
Most fejeztem be a linzerek sütését, ugyanis jött az ötlet, és nekiálltam sütögetni. :)

kata8110: szegénykém, ma nincs valami jó napod. :(
Sajnálom az UH-t!
Ami meg a bútort illeti, bizony, Fogyasztóvédelem. Ha megvan a visszaigazolásuk, elmehetnek a sunyiba!
Ami meg a babaszobát illeti, mi januárban költöztünk be (novembertől lehetett átvenni a lakásokat), egyelőre minden fal fehér fűrészporos tapétával van megoldva, jövőre terveztük a teljes lakásfestést, de ha már jön Kristóf, akkor a babaszoba babaszoba legyen. :wink:
A rucik pedig nagyon édesek. Leginkább én is a 62-esre mentem rá eddig.

csöre74: hajrá akkor a csajszis dekorációhoz. Én imádom a kéket, és szerintem csajszika szobájának is nagyon szép a kék szín. :)
Vendég

Picuranyu! Gratula a sütéshez.
Ha én még sütiket is ennék, akkor már 200 kg lennék. :oops:

Kép
hanna30

Tyű, linzer, Picuranyu, azt nagyon szeretem :oops: mindegyiket, a csokisat, a lekvárosat... a csokis-lekvárosat :) (más verzióhoz eddig nem volt szerencsém, de már hallottam róla).
Hanna: dehogy lennél 200 kiló :D
Szobadekor: egyetlen előnye annak, hogy nincs kész a szoba a baba születésére az, hogy majd olyan dekorokat fogok választani, ami illik az én Kicsikémhez :D

Csöre
csöre74

Sziasztok ma végre erőt vettem magamon,és felhívtam a dokit akinél voltam uh-n ,hogy mondja meg legyen szíves hogy mit jelent az a papíromon hogy 1.fokban érett a a lepény vagyis hogy az baj vagy nem,hála az égnek megnyugtatott hogy ebben a korban ilyennek kell lennie...majd 32 .-ik hét körül vált át 2.fokba,tehát nyugodjak meg a babának semmi baja,csak ők nem használják a 0 fokozatot :DMi még mindig nagy felújitunk a füri és a konyha majdnem késsz van már :D A gyerekszobát úgy gondoltunk rózsaszinre festjük,ha már a 3.-ik is lány lessz,és micimackós bordürt vettünk,a függöny is olyan :D a kis maja meg 1 éves koráig úgyis velünk 1 szobában alszik Bogival is így volt :D gyönyörüek a kis ruhák úgy irigykedem mert bevallom mi még a babakocsin kivül semmit sem vettünk ,még egy darab rucit sem ,mert nagyon elvitte a pénzt a felújitás,de azt hiszem jövő hónaptól én is gőzerővel neki állok vásárolni :D

Kép
gizella82

Sziasztok!
Az a tigrises kantáros! :) Nagyon édes!

Mi Áron rucijait csak később tudjuk beszerezni, Anna kinőtt szinte mindent :) Most adtam el a teszveszen egy ruhacsomagot, annak az árát már fordíthatom is vissza egyszem leánymagzatomra :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok! Eltüntem pár napra. Közben férjhez mentem. Lagzi nem volt, de szép ruha , vacsi igen. Jó volt, csak túlstresszeltem előtte magam.
Én is elkezdem a babaszobát, hála a nászajándékba kapott Ikea utalványoknak. Imádok vásárolni!!!
krisz78

hanna: :D Dehogy lennél 200 kg! Amúgy én nem birok sokat enni az édességből, tuti 2-3 napig eláll majd itthon. :)

csöre74: ebben maximálisan igazad van! :D

gizella82: :) Na látod, nincs semmi baj! :D
Először én is Micimackósat szerettem volna, de aztán megláttam Nodyt, és végem lett. :D

mágnes: semmiről sem vagy lemaradva egyáltalán. :)
Én is ma rendeltem meg egy kisebb ruhacsomagot, de szerintem ezzel egy időre le is tudom a rucikat. :oops:
Vendég

Csöre! Te azt csak hiszed! :)
Szobadekor: mivel nálunk tetőtéri, bután nézne ki a bordür. Apa leszavazta. Képek lesznek a falon. A szín marad narancs, csak tisztasági festés lesz, mert jelenleg a szoba még mindig lomtár. :twisted:

Gizella! Örülök, hogy megnyugtattak. A felújítást nem irigylem. :oops: Csak óvatosan!

Mágnes! Azért tuti kap Áron baba is valamit (ahogy ismerlek) . :lol:

Kép
hanna30

krisz78: sok boldogságot!
Vendég

Csajok! Csináljunk januári receptes topicot?
Én nem tudok sütni, hátha tanulok. :D

Picuranyu! http://windowcolor.gportal.hu/gindex.php?pg=7067653

Kép
hanna30

Krisz! Sok boldogságot! Képet kérünk. :wink:

Kép
hanna30

hanna:
jó ötlet! A törzstopikunk csinált, én sok ötletet vettem onnan :)

Áronnak remélem tudok venni valamit, már úúúgy vásárolnék :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?