A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Nos, fogalmazni azt nem tudok, szóval örülök, hogy ilyen élményben volt részünk! :)

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Mégse lesz kép, nem engedi. :(

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Jó reggelt!

Ma megyek a 32 hetes uh-ra,meg a tegnapi véreredményemért.

Csuri!
szívesen megosztok minden tapasztalatomat,csak kérdezzetek nyugodtan!

Ti hogy tudtok 4d genesises képet feltölteni,mert tegnap a párom lekicsinyítette,amekkorára kell,és még mindíg nem engedi?

Kép

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Sziasztok Kismamik!

Irusc,

A gyermekorvos akit említesz szerintem is jó, mi hozzá tartozunk. Bár nekünk homeopátiás szert még nem ajánlott, erről nem is tudtam, hogy foglalkozik ilyennel. Én örülök, hogy őt választottam. A védőnőd az utcabesorolás alapján fogod kapni, azt nem tudod választani.

Körzeti orvost nem tudok ajánlani, mert nem ide vagyok bejelentkezve.

A szülésfelkészítő néhány előadására el fogok nézni, de sok témát átugrok, amiben ugy érzem szert tettem már egy kis jártasságra (szoptatás, csecsemőgondozás stb). Viszont van ami érdekel, például lesz kismamajóga, homeopátia, gyermekek motorikus fejlődése etc... Ezek érdekesnek tűnnek.

Hogy tetszik a lakóhely? Remélem hamar találsz ismerősöket, barátokat. Én 2006 óta élek itt, és elején kicsit nehéz volt, de már több embert, kismamát ismerek...

Judit, Talán nem olvastam figyelmesen az előzményeket, de ez pontosan milyen ultrahang volt (a kötelező 32 hetes?). Mert hogy említetted, hogy külföldi dokik voltak, és ultramodern volt a gép? Valamilyen speciális vizsgálat? Hol végeznek ilyet?

Mindenkinek kellemes napot kívánok!

Holdacska
holdacska2008

Katica: először is gratulálok a kislányodhoz,és sok sok tejcsit kivánok.majd jelentkezz ahogy tudsz

000kata

Écike: örülök,hogy jol vagytok és hogy ilyen szépen fejlődik Zolika.remélem igy is marad.Vigyázzatok magatokra!!!

Sclara:te miért hagytad abba a vitamint?hogy ne legyen nagy a babuci?

többiek: bocsánat hogy nem irok külön mindenkinek.Örülök,hogy mindenki jol van. :lol:

Holdacska: üdvözöllek nállunk :lol:

Mi jol vagyunk,a babuci sokat mozog :lol:

Reni:te hogy vagy?milyen külön lakni?

000kata

Sziasztok!

Na én is előkerültem, köszi szépen a hányolást. :) Mától 4 napom szabad, ez kb. már életmentő. Nagyon számolom a napokat, és már nagyon nehéz. :( De már nem sok van... :)

Écike!
Nagyon ari Zolika a képeken, kívánom, hogy továbbra is ilyen jól menjenek a dolgok, és minél hamarabb otthon lehessetek!

Beszteri!
Köszi a táblát. :) A genesisben a mi csajszinkat is mindig egy héttel kisebbnek mérték, de én nem aggódom, mert asszem az én 2,6kg és 46cm-em után nincs miért...pedig csak egy héttel jöttem hamarabb. Akkor még nem volt elég fejlett a technika, és látták, h kicsi vagyok, főleg a fejem volt nagyon pici (genetikailag, mert azóta is vékony az arcom), és befektették anyukámat hetekkel előtte, mert tuti vm bajom lesz...persze tök egészséges voltam, hurkáim is voltak állítólag. :)
Ne aggódj, minde rendben van Julcsival, és nagyon ari a képeken! Szurkolok, h beforduljon!

Pipal!
Örülök, h jó volt a genesisben, és h minden OK! Hihetetlen, h ti még mindig bírjátok, h titok maradjon a dolog...én képtelen lennék rá. :)
Igen, nekem volt vese gondom, de nekem mindkettő tele volt...mivel nekem akkor picit komolyabb volt, nagyon rátelepedett a csajszi a vezetékekre. 10nap után visszamentem megint, mielőtt repültem vissza, és addigra a bal kiürült, de a jobban még mindig volt...azóta gőzöm sincs mi a helyzet. :? Egyébként amikor voltam az urológián ultrahangon még a nyaralás elején, mikor megérkeztem, akkor mondta a doki, h a jobb oldali veséje minden második terhes nőnek tele van. Nekem is mondta a Márta, h aludjak a bal oldalamon, és próbálok is, mert ez ugye a vérkeringésnek is sokkal jobb, de egyszerűen muszáj forgolódnom ide-oda, meg picit a hátamon is, mert iszonyatosan el tudom magam feküdni, már elég nyűgös az alvás. :(
Szerintem azért nyilall a hasad, mert nyom vmt a baby...a magnézium csak a keményedésre való...be is keményedik? Mert sztem csak akkor szedj többet. (ha egyáltalán szedsz valamennyit) De egyébként lassan abba kell hagyni, szülés előtt egy hónappal...szal én még jövőhéten szedem, aztán nem, biztos, ami tuti. Igaz csak este szedek napi 2-t, a lábgörcsök miatt....keményedésem nincs számottevő, csak pár naponta, és az már normális is.

Gabi!
Örülök, h jól vagytok! Én simán átalszom a mocorgásokat... :)

Vera!
Nagyon édi a képetek!

Katinka!
Áááhhh, akkor ezek szt nem csak én jártam így, h vm történt odalent...ez annyira gáz! :( Asszem nálunk is majd csak csalogatás lesz legközelebb, akkor muszáj lesz bírnom akkor is ha fáj, mert nagyon szeretném, ha hamarabb jönne...nehezen bírom már, terhes a terhesség. :?
Asszem nekem szokott lenni ilyen enyhe fájdalom ritkán, de én már nem is aggódom, tuti a kiscsaj nyom vmt...elvégre már tök nagyok, a hely meg tök pici bent.
Örülök, hogy minden OK veletek!
Gratula a házassági évfordulótokhoz utólag! Én is dettó így vagyok az evéssel, már alig fér, persze éhes vagyok...aztán meg szenvedek, mint a kutya, tényleg nagyon nagyon rossz...érzem, hogy totál tele vagyok, mint egy lufi, és alig kapok levegőt...a legrosszabb, h semmit nem tudsz tenni ellene, max megelőzni lehet. :?

Reni!
Gratula a költözéshez!

Kata!
Én napi 8 vitamin tablettát szedek összesen (terhes vegyes, omega, calcium, 2vas, 2 magnézium, vörösáfonya), és ez végig így is lesz. Nagyobb a valószínűsége, h a a vitaminoknak semmi köze nincs a baby méretéhez...legalábbis ahhoz tuti nem, h túl nagyok lennének tőle. Ez a legújabb kutatás...mondjuk én ezt korábban sem hittem volna el. Te magad sem konkrétan a vitamintól hízol, hanem azért, mert egyesek nagyobb étvágyat okoznak...de pl. én ezt sem tapasztaltam.

Kumpibogar!
Örülök, h veletek is minden OK!

Katica!
NAGY-NAGY GRATULA LÉNA BABÁHOZ! Meglepő hír, de remélem minden rendben van veletek, kívánom, h szépen fejlődjön a kiscsaj, és minél hamarabb haza mehessetek! Képeket én is kérek! :)

toxémia: Tudja valaki konkrétan, h mik a konkrét jelei a dolognak? Mert 1-2 hete én is elkezdtem vizesedni kicsit, igaz nagyon enyhén, de azért érzem rendesen a lábfejemen, meg a kezemen is, ha behajlítom az ujjaimat, na meg a zoknim szép bevágást hagy mindig a bokámon. És para. 2hetente járok dokihoz/midwife-hoz felváltva, és a vérnyomásom rendben, vizeletmintám teljesen tiszta. De akkor is aggódom kicsit, h nehogy ne vegyem észre.

Beagle!
Nyugi, sztem már minden féle itt fáj-ott fáj normális...persze ha nem durva. Én is érzek dolgokat odalent, nálam néha tök erős, szúró a fájdalom, mintha a kezével jól lebökne (merthogy már fejjel lefele van), meg van tompa is. Szerintem ez már így lesz végig, h mindig lesz vm, de már nem sok van hátra! :)

Holdacska!
Welcome! :)

Dreika!
Sajnálom a vírust! :?

Judit!
Köszi az emlegetést! :) Örülök, h ilyen jól sikerült az uh! A képeket azért majd próbáld feltenni, sztem le kell őket kicsinyíteni!

Sonny!
Örülök, h minden rendben, gratula a szerződéshez!

Honey!
Welcome!

Hát velem csak annyi van, h már nehezen bírom a melót, mert tök hirtelen nagyon terhes lett a terhesség. 30hétig teljesen ok volt minden, pörögtem, és bírtam...de már alig birok mozogni. Kicsit elkezdtem vizesedni is, ami sztem csak enyhe, és remélem nem lesz baj...fejjebb írtam már erről. És már nagyon nehezen vonszolom a súlyom, érzem a lábaimon, h nehezedem rájuk nagyon. Most tartok 14kg-nál, amiből 1kg sztem víz lett most az elmúlt 1-2 hétben...remélem már nem jön rám sok, mert az nagyon nem lenne jó. A melóból még van a jövő hét csak 4 nap, utána pedig egy teljes hét + 2 nap az új nannyvel együtt, közben szerdától el is utaznak a szülők new yorkba egy hétre, szal az már lazább lesz sokkal, mivel lesz segítségem is.
Szal én már nagyon várom a végét, és próbálok megegyezni a kiscsajjal, hogy az okt. 18-20 körüli dátum az mindkettőnknek sokkal jobb lenne a nov.1. helyett. Beszélek is a midwife-al, h segítsen sürgetni a dolgot egy kicsit, itt lehet, mert az van, amit a kismama akar. :) Itt simán akkor is rásegítenek, ha már nem érzi jól magát az ember, tehát tényleg terhes...és asszem nálam már kezd efelé haladni a dolog. Tudom, h sokan nem értenek egyet ezzel, biztosan sokkal jobb, ha magától indul el a baba. Konkrétan beindíttattni nem akarom, van ez a "membran sweep", sajnos nemtom hogy van magyarul...amikor a membránokat szétnyomkodják ujjal, és ilyenkor elvileg 48órán belül eindul a baby, mondjuk van, akinél még hetekig semmi a 3. ilyen akció után sem. Szal ez annyira nem drasztikus, gyógyszeres indítást vagy burokrepesztést persze semmiképp nem kérnék. De már látni akarom a fényt az alagút végén, meg hát bevallom kicsit para is ez a toxémia, nemtom nálam normális-e ez az enyhe vizesedés, attól függetlenül, h eddig nem találtak semmit. Katica is tök hamar toxémiás lett, pár nap alatt...
Neve még sajnos mindig nincs a kiscsajnak, és ez már kezd kiborítani....igaz csökkent már a kör, de még mindig semmi. Most ezek vannak még versenyben: Lilla, Johanna, Maya, Zara, Luca (gyerekkorom óta ez a kedvencem, de itt "Luká" lenne belőle, mint fiú név...szal még nagyon eszelünk rajta, h mi legyen vele, de valszín nem ez lesz ez miatt), Szonja (ezzel is az a baj, h itt nem igazán tudnák kimondani, meg mindig el kéne betűzni). A vezetéknevünk Ördög...
A jó hír, h tegnap végre megjött a babakocsihoz a mózes és a pelenkázó táska...aug. 1-jén rendeltem meg. :P Szal mostmár ez is egyben....mostmár tényleg csak 1-2 apró dolog kell, és kész vagyunk totál. Lassan el is kezdhetek mosni, a 34hetes uh-t 22-én még meg akarom várni....aztán persze meg lehet kapkodni kell... :?

És most egy kis segítséget kérnék attól, aki ért ehhez, vagy szintén homeopátiát fog alkalmazni szülésznői segítséggel. Aki meg még semmit nem tud erről, annak tippként is szolgálhat. Szal én összeollóztam egy listát összesen 4-ből, amit itt-ott találtam, és szeretném közzétenni, és véleményeket kérni róla, valamint vannak kérdéses részei is 1-2 bogyóval kapcsolatban.

Szülés előtt:
gelsemium 15ch 1x5 (félelem, szorongás, izgulás)
arnica 9ch 1x5 az utolsó hónapban (felkészíti az ereket, izmokat, sebgyógyító)
caulophyllum 5ch 1x5 az utolsó hónapban (felkészíti a méhet, segíti a tágulást)

Szülés alatt:
arnica 30ch 1x5
caulophyllum 15ch és cimicifuga 15ch (fájáserősítő, méhnyak tágító) 15 percenként váltva
gelsemium 15ch 3-4adag
pulsatilla 15ch 3-4adag (rendszertelen fájásokra, álmosságra, friss levegő hiányra)
sedatif pc (enyhe nyugtató)

Szülés után:
delphynium staphysagria 9ch 3x5 (gátseb gyógyulásra)
china rubra 9ch 2x5 1-2 hétig (folyadék és vérveszteségre)
ricinus communis 5ch (tejserkentő) először minden szoptatás előtt 5db, majd ha beindult a tej 2x5/nap
arnica 30ch
hypericum 15ch 2x5 (gerinc érzéstelenítő utáni fájdalomra)

Szal nekem ezt sikerült összeollóznom, de valamelyik bogyóból máképp szerepelt a listákon. A caulophyllum a legkérdésesebb. Ebből egyik verzió, h 5ch-s a szülés előtt 1-2 héttel, a másik pedig, h 30ch-s 4 héttel hamarabb, 1x5, 2x5, 3x5, majd 4x5 hetente emelve az adagot. Nekem utóbbi kicsit agresszívnek tűnik, ezért írtam maganak 1 hónappal előtte 5ch-s 1x5-öt... Szerintetek? A másik az arnica, ebből sem teljesen egyértelmű, h mikor 9ch-s, mikor 30ch-s...változó volt a listákon. A cimicifuga is valahol 15ch-s, vanalhol 30ch-s szerepelt.... Segítsetek légyszi, ha tudtok! Ja, és az szerintetek OK, ha én ezt mind beveszem, ami a listán van? Nem sok egy kicsit? Vagy ezekből bármennyit lehet?
Előre is köszi!

Szép napot!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Ja és persze az elején "hiányolást" akart lenni... :D

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

megjöttem az uh-ról.fél 10-re volt időpontom,12-kor be is hívtak!!! :x

szóval,kiscsajjal minden rendben,kicsit kisebb,mint a számított terhességi kor,de ez a legkevesebb (ez is bizonyíték,hogy nem a sok vitamintól születnek óriásbébik), és hála a jó égnek,nem sok a magzatvíz,pontosabban átlagos mennyiségű.súlyt nem becsültek :(

A terheléses cukrom jó lett:7,4
Viszont a vérképem,és a vizeletem tök sz..r!!
fehérvérsejtem 16,1 (ref.ért: 4,0-10,0 )
vasam is kevés,illetve a vizeletemben a fehérvérsejt 31!!!
(ref ért:0- 6 )!!!

Felhívtam a dokimat ,azt mondta vmi baci van a pisiben,ha én nem érzek semmit,akkor hétfőig ráérek elmenni hozzá,akkor ír fel vmit.

Homeopátia

Én is utánanéztem ezeknek a dolgoknak,de én csak a császáros bogyókat ollóztam ki:

arnica montana 15ch,műtét előtti napon 1*5 utána 2*5
ezt vérzéscsillapításra

gelsemium sempervirens 15ch 1*5
csillapítja az izgatottságot csökkenti a belső remegést

staphysagria 30ch napi 1-2*5
segíti a sebszélek gyógyulását,és fájdalomcsillapító hatású

egy másik oldalon olvastam egy "koktélról",ami állítólag beindítja a szülést,ezért csak a betöltött 37ik hét után szabad meginni.azt mondják már több kismamának bejött,és a babára sem veszélyes.
Szóval: 2 cl ricinusolaj
2cl pálinka
2cl narancs v baracklé

Hát,nem tudom.mi a véleményetek erről??

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Sziasztok!

bocs csak gyorsan kerdeznek egyet: Ti mennyi magneziumot szedtek naponta? Tegnap vettem Magne B6-ot, és arra napi 6 szem van irva, de a gyogyszertarban napi 1-et mondtak...

Majd jövök reagálok, de most melo van nagyon :(

Pipal

Kép
pipal

pipal: én először amikor sokat keményedett a pocim honapokig 3*2-öt szedtem és most már csak 3*1-et naponta.Szerintem 3at te is szedhetsz nyugodtan.

000kata

Pipal!

Ez változó...aki sokat keményedik, az 3x2-t szed, aki kevésbé, az 3x1-et, van, aki még kevesebbet...
Én korábban keményedtem többet, akkor 3x1-et szedtem, de már nem igazán keményedek, csak párszor, így csak este veszek be 2-t lefekvés előtt a lábgörcsre, mert azzal viszont volt gondom...azóta nincs. :) És abba is hagyom egy hét múlva...vagy talán még egy héttel tovább 1-et szedek...

Honey!
Remélem nem lesz baj! Nekem jónak hangzik ez a homeopátiás dolog...nekem igaz sokkal több van, de én természetes szülésre készülök, úh neked sztem elég ennyi. Esetleg még utána szedhetnéd a china rubra-t folyadék és vérveszteségre, a ricinus communist tejserkentésre, és a hypericumot, ha gerinc érzéstelenítést kapsz.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok Lányok!

Katica: Sajnálom,hogy toxémia lett a vége! :cry: Én is aggódok,mert elkezdtem nagyon dagadni :? Sok erőt és sok tejcit kívánunk!Nőljetek nagyra! :D

Üdv az újaknak :D

Toxémia: Láb- és kézdagadás,magas vérnyomás és a vizeletben is megjelenik azt hiszem a fehérje!Javítsatok ki,ha nem így van!Én ezt tudom!

Rólunk: Mi ma voltunk uh-on!Hanna is eljött velünk és végig simogatta a pocakomat és mondta,hogy nyugi anya még nem veszik ki a hugit! :D Megtudtam volna zabálni! :D Méreteink: 1760 gramm,fejünk 8 cm átmérőjü,felkarcsont 6 cm az AC: 27,6 cm ez a törzs kerület vagy mi? már nem emlékszem!

Sensi: Múltkor írtad a szexet!Hát nálunk érik mostanában egy utolsó még a szülés elött,de mire odáig jutnánk,már elfáradok :? :shock: Neked is volt a köldöködbe piercing ugye?Neked nem feszül?Mert nekem nagyon tud néha fájni!Ja és ne aggódj!Nálunk uolyan jó volt a szex szülés (császár) után,mint elötte,igaz eleinte olyan,mintha még 1x elvesztenéd a szüzességed,de hamar bejáratódik minden :oops: :D

Kép

Kép
melcsi82

Sziasztok!

Vitamin
Én nem is szedtem, ill. nem is szedek semmilyen vitamint, csak az elején a folsavra figyeltem. Nyáron a sok gyümölcs és a zöldség úgyis elegendő.
Scarla
a flavon kids tartalmaz cukrot? Mennyi vas van benne?
bea
kumpibogar

Sziasztok!
Valahogy sosem érek a végére az olvasásnak, így nem tudok írni nektek, mert Kori mindig felébred egy óra alvás után, így fuccs a hozzászólásomnak!
Először is a már megszült mamiknak szeretnék gratulálni!
Écike, Katica,
Minden szépet és jót, egészséget, boldogságot kívánok nektek és a pici babáitoknak! Lehet benntmaradni kényelmesebb lett volna nekik is, de meglátjátok majd, igazi kis harcos "túlélők" lesznek, mert nem könnyen pottyant az ölükbe az élet!
Most sajnos nem tudok írni mindenkinek, mert arra nem lenne időm, de Judit, Sclara, köszi a hiányolást!
nyaralni is voltunk közben alsópáhokon, ami szuper jó volt! Most itthon ismét kezdődnek a dolgos hétköznapok, de nem egyszerű már az élet, de fel vagyok készülve, hogy egyre nehezebb lesz!
Voltam a héten dokinál és UH-n is, a baba nagyon cuki, egészséges, viszont picike. A 28. heti vizsgálat óta nem nagyon nőtt, akkor a Fundus távolság 28 cm volt, és most is csak annyi a 32. héten. A baba súlyát 1700-ra becsülte a gép, ami a doki szerint a 30-31. hét körülinek felel meg, ilyenkor már az 1900-at kellene megütnie szerinte. Még én nyugtattam őt, hogy Kori is pici volt, nem is várok nagy babát. Szóval úgy néz ki ellenőrizni kell még, hogy nől-e.
Olvastam, hogy ti is küzdötök hasfájással. Nálam egy hete kezdődött, hogy estére csillagokat látok, és nem bírom felemelni a fiam annyira fáj. Ő perze nem érti, anya miért nem kényezteti már. Próbálom megértetni vele, de nem tudom hogy éli meg a dolgot, hogy a többi gyerek anyukája felkapja a gyereket ha elesik az övé meg csak leguggol hozzá.
Vitamin: Nekem sajnos hánynom kell tőlük, így ha nem felejtem el, akkor közvetlen lefekvés előtt kapom be, de sokszor kimegy a fejemből. A vastól meg rosszul vagyok szintén, mit ehetnék ezek pótlására?
Felébredt a gyermek, megyek, puszil mindenkit:
Dalma

Kép
Kép
dalminha

Melcsi!
Aranyos lehetett Hanna. :) Örülök, hogy minden OK veletek.
Igen, nekem volt piercingem, és nekem is viszket, húzódik néha, valamint azóta is piros, egyszerűen nem múlik. Ritkán fehér izét is ki tudok nyomni belőle, de nem tűnik konkrétan gyulladtnak. Mindenesetre minden este bekenem Tetran kenőccsel. Így kicsit jobb, de még mindig nem tökéletes, és piros is.
Ahh, látom a sex akkor sok mindenkinek nem megy...kinek fájdalom, kinek más miatt. :( Igaz én alapból elég érzékeny vagyok odalent, pedig állítólag nem vagyok szűk, és extra nagy feka méret sem járt még bennem. :D Én azért aggódom, mert ha már néha a "semmitől" is fájdogál, akkor mi lesz, ha még egy gyerek is kibújik belőlem?! :shock: Császár után gondolom ilyen fronton sokkal egyszerűbb a helyzet... :P

Dalma!
Örülök, h jelentkeztél, én is sokat gondoltam rád, h merre lehetsz, és reméltem, h jól vagytok. A kiscsaj mérete miatt ne aggódj, én mindig a saját példámat tudom felhozni, h csak 2,6kg és 46cm voltam, értem is aggódtak az orvosok, anyukám hetekkel előttem bent feküdt, és kutya bajom sem lett, a dokik is csak néztek, h jé, ennek tényleg semmi baja. :) Úh nyugi!
Jaj, rossz lehet ez a hasfájás! De szurkál, nyilal vagy görcseid vannak, vagy a csontjaid mozdulnak szét vagy hogy fáj?
Vas pótlásra jó a spenót, brokkoli (ezeket csak párold, mert főzéssel kimegy minden értékes cucc belőle), tojás, asszem a máj is, bár azt nekünk csak mértékkel szabad az A vitamin miatt. Teljes kiörlésű kenyér, és gabonapehely vagy műzli.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Dalma: örülök,hogy jol vagy.Ne izgulj majd meg nő,1700g nem olyan kevés.Egyél sok gyümölcsöt,meg vitamint.Nincs képed a babóról?

000kata

Sensi
A toxémiának sok előjele lehet:
Lábak, kezek és arc vizesedése, ödémásodása
Zsibbadás a végtagokban
Magas vérnyomás, tehát 140/100 feletti
Fehérje a vizeletben, de nem az 1+ hanem annál magasabb.

Teszel fel pocakfotót? Már rég nem láttuk!
Hihhetetlen, hogy 14 kilót szedtél már fel. Én annyira örülök, hogy a diéta miatt eddig csak 5,5 kiló jött fel. Igaz, ha nem kellene diétáznom már én is 10 felett lennék. De ne aggódj vissza fog menni idővel.

Pipal
Magne B6 extrából én napi 3x1-et szedek, de simából lehet 3x2-t vagy 4x1-et is nyugodtan. Túladagolni nem tudod.

Melcsi
Örülök a jó eredményeknek.

Sex:
Hát… lesz mit bepótolnunk, vagyis nekem. Párom azért nem szenved hiányt, gondoskodom róla. Persze tényleg ritka ha ébren talál még mikor lefekszik.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Bocsi,hogy nem reagálok mindenre.

Katica és Alíz :D :Hát jól megleptél :shock: Gratulálok Lénához!!Sok-sok tejcsit és egészséget kívánok nektek!!Kitartás!Örülök,hogy jól vagytok!

Écike:Örülök,hogy jól vagytok!Csak így tovább!!Nagyon szurkolok nektek továbbra is!!

Holdacska:Üdv itt :D

Honey:Üdv :D

Kata:Köszönöm,hogy érdeklődsz jól esett :D :oops: Mi is jól vagyunk hál istennek.Nagyon jó külön lakni :D Végre nyugalom van körülöttünk :D És pihenek ezerrel.Örülök,hogy ti is jól vagytok.Mi is sokat mocorgunk :D

Sensi:Bizti nem lessz semmi baj.Kis vizesedés normális ilyenkor.Kitartás a melóhoz!!Pihenj amennyit csak tudsz.Mennyi is van még hátra a melóból?Elhiszem,hogy már nehéz cipelni a súlyt.Én is ezzel szenvedek.

Dalma:Örülök,hogy jól vagytok.A súly miatt tényleg nem kell aggódni bizti nincs semmi.

Örülök,hogy mindenki jól van.Mi is jól vagyunk hál istennek.Én is kicsit beilyedtem a babók korai érkezésétől.Remélem én is,hogy most már okt.végéig nem lessz ilyen.Pihenjetek sokat!!És vigyázzatok nagyon a babókra!!

További szép estét kívánok mindenkinek!!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Bocsi, de nem tudtam mindent visszaolvasni, most is sietnem kell - sajnos. :(

Viszont muszáj megnyugtatnom Sensit, hogy ne aggódjon.

Sensi!
Ha nem magas a vérnyomásod, akkor ne aggódj, a vizesedés tök normális dolog. Nekem is volt vizesedésem, amikor sokat voltam talpon egyhuzamban például, pedig nekem 100 körüli volt a vérnyomásom (és nem lett toxémiám). A lányok által leírt tüneteknek (magas vérnyomi, vizesedés...) együttesen kell jelen lenniük ahhoz, hogy toxémia legyen. A vizesedés önmagában nem jelent semmi rosszat. Fel kell tenni a lábadat gyakrabban pihentetni.
Viszont, ha valakinek magas a vérnyomása (ezt mindig nézik a terhesgondozáson, szóval kiderül), akkor fokozottabban kell figyelnie a vizesedésre (veséje jól működik-e).
Ja, és a kezem is zsibbadt éjszakánként, ha a hátamon aludtam, szóval ez sem jelent feltétlenül rosszat, csak rossz testhelyzetet.

Pipal!
Én sima Magne B6-ot szedtem, nekem a védőnő azt mondta, hogy napi 3x2-t szedhetek, de komolyabb panaszok esetén 4x2-t is nyugodtan. Sőt, a kórházban egy doki azt mondta, hogy van a Magne B6-nak ivóoldata is, amit az éjszakai adag helyett még jobb meginni. Persze akkor nekem már voltak méhtevékenységeim és megindulni látszott a szülés. Viszont van egy barátnőm, aki szintén itta az ivóoldatot, pedig semmi baja sem volt... :?
(Nekem az infúziós magnéziumtól sem lett semmi bajom, a vesém rendben van, pedig az már ütős adag volt... Oszt még sem használt. :( )

Kismamik!
Sajnálom ezt az alvás dolgot. Ennyiből azért én - azt nem mondom, hogy jól jártam, de - most jó helyzetben vagyok. Nekem is kezdett már gondot okozni, hogy csak oldalt fekve aludhattam, ráadásul nekem a hátam iszonyúan fájt (és még mindig), amivel a legjobb háton feküdni... De azért kitartás! Már nincs sok hátra! :wink:

Sajnálom, hogy nincs időm többre.

Még azzal azért eldicsekszem, hogy ma már a terhesség előtti farmerom volt rajtam!!! :) Na azért azt nem mondom, hogy ezt csináljátok utánam!.... :)

Kis Maszatkám odabent a dobozban egyre csak hízik, tegnap 990 grammot mértek (igaz, mintha lassult volna a hízásban, de szerintem csak az adagját kell tisztességes adagra emelni, elvégre a sok kalimpálás, mocorgás sok energiát felemészt).
Már párnácskák is vannak a talpacskáján :) , pedig emlékszem, hogy sok kis ráncocska volt a helyén.
Hangulata változó. Tegnap annyira salimpált, hogy leesett a szaturációja, ma pedig még a pelenkázásra és vérnyomásmérésre sem ébredt fel. A nyákszívásra már igen, sőt hát ugye sírtunk is egy picit, de hamar megnyugodtunk és bealudtunk utána. :) (Pedig nem adtak neki nyugtatót, megkérdeztem.) Békés szunyókálását a telefonommal rögzítettem, megpróbálom feltölteni nektek. A kép nem tökéletes, a gyerek nem olyan piros, ahogy a képen látszik. Sőt, egy nővérke is megerősített abban, hogy már egészen gyerek-színe van! :) (Ő ott volt a születésénél és azt mondja, hogy amikor meglátta, nagyon sajnálta szegényt.)
Antibiotikumot sem kap már néhány napja, rákérdeztem, hogy kellett-e, de azt mondták, hogy nem volt rá szükség. Ez is jó hír! Ezek szerint az immunrendszere is kezd fejlődni. :)
Kép

Újonnan csatlakozókat én is szeretettel üdvözlöm! Mire jöttetek, én már meg is szültem... Kis későn jövők!!! :)

Nem utolsósorban: Katica és a Hugija! Nagyon várjuk a híreket, esetleg képeket! És puszillak én is Titeket! Jó egészséget Léna babának és anyukájának!

És ismételten köszönjük a jókívánságokat!

Puszi!

Écike
écike

...egy gyors próbafeltöltés Kép

Lekicsinyítettem, nem tudom, mi látszik majd belőle. Lehet, hogy nagyítót is kell küldenem hozzá nektek postán.... :)

Itt amúgy Zolika két nappal fiatalabb (16 napos), mint az előző telefonos képen, de ez azért természetesebb színárnyalatokat tartalmaz. Ja, és itt kinyitotta a szemét.

Écike
écike

Húúú, szuper! Ügyes vagyok.

A karján vérnyomásmérő van, az ideiglenes. A lábán pulzusmérő, az állandó. Az orrában a lélegeztető, az állandó - egyelőre.

Na majd mostmár tudok nektek képet felrakni. :) De azért köszönöm a sok-sok segítség-felajánlást az ügyben. :)

Jó éjszakát!

Écike
écike

écike:örülök,hogy jol vagytok :lol: nagyon édes Zolika.Vigyázzatok magatokra

000kata

Lányok!

Van valaki,akinek a lepény érettsége már 2-es volt?!Mert nekem igen!Hannánál ilyenkor még csak 1-es volt!

Écike: Látszik már,hogy kisimultabb a kis bőre Zolikának! :) Szépen fejlődik már!

Dalma: Nálunk is ez a probléma!Hanna még jobban anyás lett és ölbe kell az autóig vinni,meg kiszállítani is!Már nem szívesen marad ott egyik nagyszülőnél sem,mintha attól félne,hogy lemarad valamiről! :? Ha meg megemlítem,hogy anyának pár napot bennt kell lennie a kórházban,arról meg hallani sem akar! :?

Nati: Irigyellek az 5,5 kg miatt!

Kép

Kép
melcsi82

Sziasztok!

Ki hogy viseli ezt a frontot? Én elég rosszul. Tegnap igen-igen szenvedtem mire el tudtam eludni, pedig nagyon fáradt voltam. Nekem ilyenkor az a gondom, hogy nagyon nyugtalan a lábam és állandóan feszítenem kell az izmokat, hogy ne fájjon, bár ez rossz kifejezés. nem is fáj, csak olyan furi feszülős, nyugtalan és ideges a lábam. Ilyankor az oldalamra fekszem, lábam közé párna és ringatom magam, ez az egyedüli amit ha elég kitartóan csinálok elalszok.
Fannika sokat mocorgott mostanában, így hamar elfárad a pocakom is. Sok szurka van és húzódás és ami új, mensis érzés. Nem erős görcs, de egyértelműen mensis fájdalom, de nem tart sokáig és nem is rendszeres még. Én ennek sem tualjdonítok túl nagy jelentőséget, mert szerintem csak gyakorol a méhem, ugye?

Melcsi
Ne légy irígy, tudod azért néha eltörik a mécses, ha izomra kajás vagyok és nem ehetek, mert nincs itt még az ideje, vagy mikor ennék egy kis sütit, de nem tehetem. Szóval azért ennek a diétának vannak nehéz oldalai is. De tény és való, hogy a súlycsökkenés + oldal és számomra jó is.

Écike
Nagyon szépen fejlődik Zolika, és nagyon jók a hírek miket hoztál. A kaja adagot miért nem emelik meg jobban? Félnek, hogy nem bírkózik meg vele az emésztőrendszere?

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Nati: Nekem is vannak menisis fájdogálások, de én se törődökvele, mert hamar elmúlik. Szerintem ez ilyenkor már normális.

Front:
Én sajna csütörtök péntek elég pityogós hangulatban voltam. Voltaképp egész nap hülyeségeken de folyamatosan eltört a mécses:-( Gondolom a baba is érzi, hogy anya nincs jó passzban, de azért sokat mocorog.
2 napja nemkívánok enni semmit, és csak a létfenntartás miatt eszem. Ez nagyon furi, mert mindig is imádtam enni,és nekem sajna a kaja élvezetet is jelent (jelentett...). De legalább nem hízom:-)

Écike: Zolika nagyon jólnéz ki, csak így tovább..

Egy kérdés. Nem tudtok valamit Legyek Mamiról????
Vendég

Sziasztok!

Na most tudok személyre szólóan reagálni, mert úgy látszik, a többség eltűnt a hétvégére és nem sok levél termelődött. Nem baj, azért vannak itt, akik tartják a frontot. :)

Kata: Köszi!

Melcsi: Igen, főleg, amikor összekucorodik, akkor tűnik úgy, hogy jó húsban van, de van olyan képem is, amin felemeli a kinyújtott karját, na ott látszanak a bordái... de már azért csak nem olyan vézna, mint volt.

Nati:
Állítólag mindent megemészt, mert azt mindig figyelik és figyelték is, mi marad a pociban. Azóta nem emelik, hogy megmérték a Zolika súlyát. Amíg nem mérték, addig fokozatosan emelték, alig bírtam követni. Most, hogy tudják, mennyit nyom, gondolom már számításokat végeztek (testtömegindex, vagy ilyesmi) és kiderült, hogy nem akkora a baba, hogy ettől többet egyen. Pedig szerintem ő már szeretne többet enni. (Persze eleinte örültem, hogy nem emelik minden nap, mert neki is alkalmazkodni kell az új adagokhoz.) Minden esetre kap dúsítást, ami valamiféle "hízótáp" (vitaminkoktél), amit azért rendelt el a doktornő, hogy "kalorizálja" a gyerkőcöt... :? De hát nem nagyon használ. Jobban hízott, mikor többet evett, de azt tejcsiből... :?

Beagle: Köszi neked is! :)

Menszis fájás: Azért a Magnéziumot szeditek, ugye? Nekem anno a védőnő mondta, hogy ha ilyen menszis fájásom lenne, akkor szedjem majd, és bár az még nagyon a terhesség elején volt, de azóta hallom a lányoktól (illetve olvasom), hogy a magnéziumot szedik, szedetik velük akkor is, ha már amúgy időszerűek ezek a méhösszehúzódások (a 24. héttől).

Sziasztok!

Écike
écike

Jó reggelt mindenkinek!

Katica: remélem hogy jol vagytok és hamarosan irsz.sok sok tejcsit nektek :lol:

Többiek : jol vagytok?

000kata

Sziasztok!

Beagle: nekem is volt néhány nap, amikor nem igazán volt étvágyam, de szerintem ez normális.

Kata: mi jól vagyunk, de ez az idő kicsit nyomasztó. De legalább nincs hőség! Te jól vagy? Babával minden rendben?

Pocifájás: nekem a második trimeszterben sokszor fájt, szúrt, feszített a hasam, de mostanra valahogy abbamaradtak. Összehúzódásokat sem éreztem még (bár gondolom az nem törvényszerű, hogy ilyenkor már legyenek). Én már nem szedem a magnéziumot, csak akkor ha kicsit stresszesebb vagyok (szerintem placeboként is jól hat :))

Könyvek:
anyukák, lányok: nincs valami jó könyv a gyermekágyról? A szoptatással kapcsolatban már kinéztem egy könyvet, de szívesen olvasgatnék a gyermekágyról is.

Hízás: eddig teljesen normális tempóban híztam, 4-5 kg pluszt szedtem fel, most viszont már 8-nál tartok, és ez 2 hét alatt jött fel, pedig nem is eszem többet. Ugye azért ez normális? Nem érzem, hogy vizesednék.

Szép napot mindenkinek, és finom vasárnapi ebédet! ;)

Judit
Kép
sonny

sonny: köszönjük mi is jol vagyunk,sokat mocorgunk.Csak ez az idő :cry: én már megfagyok ilyen időbe :cry:
örülök,hogy jol vagy. :lol:

Mindenkinek további szép hétvégét

000kata

Sziasztok Kismamik!

Sensimilla,

Thanx for the welcome. :wink:

Sajnos nem értek annyira a homeopátiához, bár érdeklődöm iránta. A Boironnak van egy 600 ft körüli kiadványa, amit gyógyszertárban lehet megvásárolni"Homeopátia napjainkban" címmel. Szerintem ha tudod szerezd be.

Külön fejezet foglalkozik a várandós kismamákkal, a szüléssel, és a gyermekágyi szakasszal. Nekem az derült ki a kiadványból hogy, mindig a használó alkati tulajdonságaihoz kell szert választani. Például szorongásoldásra is van 3-4 fajta szer, de attól függ, hogy melyiket választod, hogy milyen típus vagy, csak igy lehet eredményt elérni.

Honey,

Nekem is van vizeletvizsgálatom! Nekem sem jó! De nekem a dokim azt mondta, hogy ismételjük meg hétfőn, mert a batérium emelkedett értékét okozhatja, hogy a minta nem steril körülmények között lett levéve (???). Igaz, tényleg úgy adták a csövet, amibe produkálnom kellett. Szóval, most otthonról kell vinnem mintát... Illetve van egy érték ami azt mutatja, hogy kevés folyadékot iszom - ami igaz is, de mostantól odafigyelek.

Pipal,

Nekem a doki 2x1 magne B6-ot javasolt, és azt mondta emelhetem ha feszülést érzek.

Sonny,

Maria Guoth Szoptatás című könyve nagy segítség volt nekem. Ha spórolni akarsz, érdemes megkérdezni a kórházat ahol szülsz, hogy van -e nekik ingyenes szoptatási tájékoztatójuk. Azt hiszem a La Leche liga adott ki ilyen 8-10 színes füzetecskéból álló kiadványt, és minden témakörrel részletesen foglalkozik (kézi fejés, tej tárolása, táplálkozás, tej mennyiségének növelése stb).

A másik könyv ami a terhességtől kezdve a szülésen keresztül a csecsemőápolásig minden témakört elég jól felölel (mondjuk 2 éves korig, érintve a gyermekbetegségeket, egy kicsit a szoptatást, motorikus fejlődést is) az a Kismamák és kisbabák új egészségkönyve, a Kossuth kiadó gondozásában. Egy jó vastag könyv 6000 forint körül van. Ebben jól benne van a gyermekágy is!

Sziasztok, további kellemes pihenést - már ami maradt a hétvégéből :(.

Holdacska
holdacska2008

Holdacska: éppen ma szereztem be ezt a könyvet! Nagyon hasznosnak tűnik, úgyhogy nem sajnáltam rá a pénzt. A másikat megnézem majd! Köszi a tanácsot ;)
Amúgy dolgozol még? Bocs, ha már esetleg írtál erről :oops:

Sensimilla: nekem van egy kis füzetem, Peter Webb a szerzője, és az a címe, hogy Homeopátia szülésznőknek és terhes nőknek. Szerintem nagyon jó!

Judit
Kép
sonny

Naaaaaa eddig a meleg volt a gond most meg ez a kellemes hűvös??? Én nekem már elegem volt abból a melegből pedig ehhez tudni kell hogy én alapból egy sellő vagyok azaz imádom a meleget no meg a vizet ezzel együtt de ami sok az már sokk volt. És ez az idő pont jóó. Még a lakásban is olyan szuper idő van.

Ma összepakoltam félig a kórházi cuccosomat. Nekem ez megnyugtató ha már rendben van. Már csak a börzét várom ami még két hét áááááááááá
és akkor mindn készen áll a királylány fogadására. :lol: :lol:

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok !

Judit, mi volt ez a hiper -szuper UH???Nagyon jó lehetett!Habár én megígértem Hanna babának, hogy többet nem zaklatom :D ha lekicsinyíted,akkor sem megy a kép???Jó lenne, látni!

Kata, nem nem azért hagytam abba,inkább ez egy egyszerűbb döntés volt.Jól vagyok, egészségesen táplálkozom, a baba is szépen gyarapodik,semmiképpen nem kisebb a koránál -sőt, így úgy éreztem nem tuningolom fel magam.A Flavont kb. 2 hete szedem, egy kolleaganőmtől kaptam,de ha nem kapom ezt sem szedem.De ha gyógyszer formában lenne, nem szedném biztos.de tele van olyan gyümivel amit nem mindig tudok enni/fekete ribizli, meggy, homoktövisvelő, szeder, áfonya/biztos jó, de abban is biztos vagyok, hanem szedném, semmi gondja nem lenne a picinek.Én azt tanácsolom, hogy ne azért szedj valamit, mert mindenki szedi,hanem abból szedj amiből hiány van a szervezetedben és akkor ha tényleg hiány van.de ez csak az én véleményem :D

Sensi, örülök, hogy jól vagy, a vizesedés én úgy tudom (a nővérem mindhárom gyerekénél vizesedett, problémamentes szülésekkel), meg a védőnő is azt mondja elég normális.A toxémiához picit több kell, de erről írtak a lányok.Kiatrtást kívánok neked még a munkádhoz, most már hamarosan vége.Én minden természetellenes dolognak picit ellene vagyok, ha nincs valami szervi probléma vagy komplikáció, biztos vagyok, hogy a baba akkor jön ki amikor ő kész teljesen rá, én nem javasolnéksemmiféle beindító segítséget, természeresen ha ez nem orvosilag javasolt.
Bea, nincs semmiféle hozáadott dolog a Flavonhoz, csak C és B vitaminok, meg azok a gyümölcsök amelyeket Katának írtam.Azokban úgy tudom, elég sok a vas.

Dalmi, de jó hogy jöttél!!Biztos nehéz lehet, hogy Korit már nem tudod olyan önfeledten emelgetni.Én első gyerekem várom, így nem vagyok hiteles, de nem lehet másképpen vigsztalgatni?mondjuk, ha letérdelsz úgy ölelgeted, vagy a földön ülve veszed ölbe.Biztos így is vannak szükséges emelgetések-etetőszék, fürdetés, de próbáld meg leegyszerűsíteni ha lehet ezeket.

Pipal, én kb. 1 hétig szedtem a magnéziumot, nekem a gyógyszertárban min. 3 -at mondtak. :?

Reni, gratulálok az új fészekhez!legyetek nagyon boldogok ott!

[b]Nati
, még nálunk is megy a sex, olyan lightosan,azt nem mondom, hogy élvezem, de nem rossz.A drágám, ma attól félt, hogy megnyomja a kis fejét. :lol: Engem nem is a front, inkább a helyezkedés visel meg,elég sokat vándorolok éjszaka, felét a puha nappali kanapén, felét a hálószobában töltö.Azzel nyugtatom magam, hogy lassan hozzászokom az éjszakázáshoz :)

Écike, még a képeken is látszik a fejlődés!csak így tovább!igazi, aranyos kisbaba!!

Beagle azért nincs semmi gond,ugye?Amúgy, biztos érzi a pici, ha valami nem jó velünk,teljes szimbiózisban élnek velünk.Gondolj arra, hogyhamarosan karjaidban lesz!Én minap azt álmodtam, hogy fogom, puszilgatom és nem tudom abba hagyni. :lol: Nagyon várom már!

Sonny
,igen ez hízás érdekes, nekem is 2 hét kellett,hogy a 7ből 10 legyen :oops:

De jó neked Vera!nekem még nincsmit pakolni :oops:

Ditta,Zsemlyécske, Legyekmami,Rborsi,Lovani,Samy írjatok![/b]
sclara

Bocsi, picit rohantam, tele vagyok "elírásokkal" :oops:
sclara

Sziasztok Lányok!

Olvasgatlak ám benneteket, csak mire odáig jutnék, hogy válaszolok is, már nincs erőm a gép előtt ücsörögni... :oops:

Honey, Holdacska! Üdv köztünk, betettelek benneteket a táblába, ahol nincs adat, azt írjátok meg, ha szeretnétek, hogy szerepeljen benne.

Kép 2008.09.15.

Farfekvés:
egyelőre Julcsika is farfekvéses, de még van ideje befordulni. Nagyon örülnék neki, ha ez megtörténne, mert a dokim azt mondta, hogy ha így marad, akkor nem mer nekimenni a természetes szülésnek (Beni császáros volt, és emiatt).

Toxémia:
Ha csak vizesedtek, attól ne ijedjetek meg! Nekem Benivel magas volt a vérnyomásom (a végén már kétfajta gyógyszert kellett szednem párhuzamosan), és nagyon dagadt a lábam, de szerencsére a vizeletem jó volt, és Beni is kivárta a 40 hetet, aztán magától megindult a szülés.

Homeopátia:
Nagyon nem vagyok jártas a témában, de nyáron elkezdtünk járni egy homeopátiás dokihoz, kedden megyünk vissza kontrollra. Ha esetleg már szó lesz a szülés előtti/alatti/utáni szerekről, akkor megírom, hogy ő miket mondott.

Hangulat-változás:

Sajna ez a front nálam is előhozta ezt a fránya hangulat-ingadozást, pedig ez egyáltalán nem jellemző rám, még a várandósság alatt sem. Pénteken még el is sírtam magam, szegény férjem azt se tudta, hogy mit csináljon (a sírással amúgy sem nagyon tud mit kezdeni...), hiába nyugtatgattam aztán, hogy belőlem ez "kitakarítja" a feszültséget, és nincs semmi komoly baj. Remélem, ezzel letudtam ezeket, mert nem egyszerű így. :lol:

La Leche Liga kiadványok:
Ezek a füzetecskék tényleg nagyon jók, de azért jó fenntartásokkal kezelni őket. Rengeteg hasznos infó van bennük, én nagyon szerettem őket, de annyira szoptatás-pártiak, hogy szerintem ez sok kismamában szorongást, megfelelési-kényszert kelthet, ami pedig pont, hogy megnehezíti a szoptatást.

Mi jól vagyunk, csak Beni nagyon aktív, én meg egyre fáradtabb vagyok. :lol: Jövő pénteken megyünk megint a dokihoz, mert visszarendelt amiatt, hogy Julcsika méretei kisebbek, mint a korának megfelelő lenne. Én nem aggódom emiatt, de úgy látszik, ő kicsit igen. De legalább biztos vagyok benne, hogy mindenre odafigyel... :lol:

Bocs, hogy nem reagáltam mindenkinek névreszólóan, de most ennyire futotta. Remélem, jövő héten már kicsit aktívabb tudok majd lenni. Szép hetet mindenkinek!!!!! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára beszteri 2008.09.15 07:04-kor.

beszteri

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a toxémiával kapcsolatos hozzászólásokat! Mostmár megnyugodtam...konkrétan igyeltem most rá, és akkor dagadok, ha sokat vagyok talpon, és ahogy sikerül lepihenni, percek alatt elmúlik. Úh ez nem az. :)

Reni!
Még a jövőhétből van 4 nap (holnap még nem megyek), utána egy teljes hét, és az utána lévő hétfő-kedd. Úh ezt már valahogy kibírom...főleg, h lesz segítségem a végén már, és a szülők is elutaznak, lazább lesz.

Nati!
Hát ja, rosszul vagyok a 14kg-omtól...bár az az érdekes, h mostanában voltam sokat vásárolni, próbafülkében több-falas tükrök vannak, láttam magam minden féle szögből, és nem tűnök kövérnek...lehet, h a vízvisszatartás miatt mutatt többet a mérleg hirtelen, mert én korábban egyáltalán nem vizesedtem. Meg hát itt kint azt mondják, h innentől heti 500g hízás normális...hát köszi, azért remélem ennyit nem hízom még...2,5-3,5 kg már a fenének sem hiányzik. Én még kb 2kg-ra számítok. Aztán kiváncsi vagyok szülés után 1-2 nappal mennyi ugrik le belőlem egyből.
Pocak fotót csináltam ma, holnap feldobom sztem. Igaz a hivatalos 4hetes ugrásokat betartva csak jövőhéten kellene, de majd csinálok akkor is. :)

Écike!
Örülök, h Zolika továbbra is jól fejlődik, ez látszik a képeken is.

Melcsi!
Szerintem pakold össze hamarabb a tatyódat, ha már 2-es a placenta...nekem a 26héten volt 0,5-ben érett, nem tudom azóta mi van. Jövő hétfőn megyek uh-ra, ott majd megnézik. De a Márta azt mondta,h ha onnantól egyenletesen érne tovább, akkor 33-34 héten már szülnék valszín...hát én nem érzem, h szülni fogok mostanában. :) A másik opció, hogy a vesegörcseim miatti stressz és fájdalom miatt kezdett érni, és megállt utána nem sokkal...ez az esélyesebb.

Holdacska, Sonny!
Köszi a tippet a homeos könyvekkel kapcsolatban, de én Londonban lakom, így itt nem tudom őket megvenni. Anyukámnak is van vm átfogó könyve, abból bescannelték nekem otthon a rám vonatkozó részeket, de sajna nem túl részletes. Mindegy, amit a 3 talált listából összeollóztam, asszem jó lesz... Gyorsan kell lebonyolítani az akciót, mert a lakótársaink szerdán jönnek vissza otthonról, és ők hozzák el a cuccot. Mert nekem lassan már el kell kezdeni szedni. 2hét múlva.

Sclara!
Igazad van egyébként...meglátjuk majd. Most, h pihin vagyok, sokkal jobban érzem magam. De majd úgy fogok tenni, ahogy érzem, h nekem/nekünk jó lesz.

Eszter!
Bocsi, h mindig beleszólok vmt a táblába. :oops: De nem lehetne a megszületett babáknak vm vidámabb színt találni? Mondjuk sárga/zöld-et a lány/fiú babykre vonatkozóan... :)

Én nagyon jól megvagyok most, hihetetlen, h mennyit jelent az, h pihenhetek, és nem kell pörögnöm egész nap. Itt az idő is kellemes, igaz hűvös van már (kb 16 fok), de hétvégén sütött a nap. Mostanában hosszúujjú sztreccs pamut felső és egy kötött pelerin/mellény-szerű cucc van rajtam. Tökjó, h most itt nagyon divat lett ez a dolog, mert a pocim is simán belefér a 8-10-es méretbe, és szülés után is jó lesz, mivel ez a méretem. :) Csak akkor másképp fog állni...úgy, ahogy eredetileg kell neki. :D Úh ebből vettem gyorsan 3-at, meg egy térdig érő kötött kardigánt is, amiből már van egy tavalyról is picit rövidebb és más színben...úh ezekkel most kihúzom az őszt, és eldobni sem kell majd, mert nem kismama cuccok. :)
2x is voltam pár órás bevásárló körúton, ennyi mozgás kell is. :) Először ruhákat intéztem, magamnak amit már említettem, meg szülés utánra bugyikat, ami valszín később nem lesz jó, de fillérekért adták, úh majd eldobom...csak nekem nem szimpi ez az eldobható papír bugyi. Vettem még egy felül gombos hálóinget a kórházba közvetlen szülés utánra, meg egy szintén felül gombos fekete pamut hosszúujjút, szintén jó lesz szülés utánra pizsigatya fölé. Ez a 2 cucc arra az egy napra elég is lesz. Szülni asszem egy sima xxl-es pólóban fogok. Vettem még a csajszinak egy vastag takarót, mert az még nem volt, meg egy hálózsákot, amit nem tudtam otthagyni, mert 4font volt. Kapott még 2 csomag 3-3as kezes-lábast is tiny baby (pici baba) méretben, mert ilyen nagyon pici nem volt még. Meg egy téli sapkát a meglévő overall-jához. Bővítettem az anyagpelenka készletet is, meg pici fürdető törcsit is kapott, azt a nagyon picit. A második túra pedig a hiányzó apróságok beszerzéséről szólt. Megvettem a hajkefét (fa), kisollót, homlok-lázmérő csíkokat (nem bízom a digitálisban, mert mindig össze-vissza mér, higanyost itt meg már nem lehet kapni), vízhőmérőt, organic levendula illatú fürdetőt, krémet, olajat. Organic popsikrémet, meg utazós méretű sudocremet, popsitörlőket, h ne legyen megtömve a pelenkázótáska majd. :) Meg vettem egy próba csomag mosható pelust, egy pelus van benne, egy eldobható és egy mosható betét, meg 5db ilyen vékony papír csík, akkora mint a betét, de egyelőre nem tudom, h ez mire való...majd átnézem rendesen. :) Tetszik a mosható pelus gondolata, de tudom magamról, h utálnék mindig mosni, és csak ezért elindítani a gépet. Úh valszín nem fogom megvenni a teljes csomagot, de egyet ki akarok próbálni...aztán lehet néha ráadom, ha bejön. :) Magamnak megvettem a betéteket, itt van külön szülésre való, 2 csomag extra vastag, és 2 vékonyabb van egyelőre...ez állítólag elég az első hétre. Vettem bimbóvédő szilikont és krémet is. Asszem ennyi. Megvan már mindenünk, tényleg csak az a pelenka kuka hiányzik, asszem tettem már fel róla képet, én nem kazettásat veszek, hanem billenős szagelfolytósat...ez kicsit drágább, dupla annyi mint a kazettás tomee tippe vagy angel care, de nem kell hozzá már semmi más. Mostmár össze is dobhatnám a kórházi tatyót, megvan bele minden, csak mosni kell előtte. Majd 1-2 hét múlva...sztem megvárom az uh-t vele.
Hát ennyi történt velem a hétvégén, és nagyon-nagyon élvezem a pihit...százszor jobban vagyok.

Kérdés: ti milyen hőmérőre esküsztök? Én azért vettem ezeket a homlokra rakhatós hőmérős csíkokat, mert a digitálisban nagyon nem bízom. Aidannek van komoly fülhőmérője is, az is egy kalap sz.r, volt, h 35.4-et mért neki, aztán 36.2-t meg ilyenek...a sima digitális hőmérő is össze-vissza mér, magamnak is mértem már 35 körülit vele. Meg ha 2x megméred egymás után, tök más az eredmény...ez pedig nem lehet. Persze lehet ezek a csíkok sem érnek semmit, mert gagyinak tűnik, de hátha jobban működik, elvégre manuális dolog... A sima higanyos a legmegbízhatóbb sztem, de az meg 1000év, mire megméri, itt nem is lehet kapni....igaz otthonról hozathatnék, de úgy örülnék vm modernebb gyorsabb megoldásnak, amiben bízni is lehet.

Legyetek jók! :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!

Bocsánat hogy így eltűntem, válaszra se méltatva a kérdéseket, de a gyerekeim 2/3-a beteg és mondhatni elég zűrös volt a hétvége... :(
Többen kérdeztétek, ez az uh egyszeri alkalom volt, a hétvégén uh-konferenciát v. továbbképzést tartottak (3 napos volt)és 300 kismamának lehetőséget adtak, hogy kísérleti alanyként részt vehessenek rajta ingyér'. Külföldi dokik ill szonográfusok próbálgatták rajtunk az eddigi legmodernebb (Mo-n még nem fellelhető)4d gépeket. A sajtó tele volt ezzel, én is onnan hallottam.
És igen, természetesen próbáltam lekicsinyíteni a képet ( :wink: ), de vmi fájl-problémája volt. Még majd megpróbálom.
Dalma, de jó hogy megkerültél! :) Még mindig látogat rókakoma?? :shock: Biztos minden rendben Pannával, csak nyilván nem Ő pályázik a "topik legnehezebb babája" címre. :)
Én mostanában kezdem érezni, hogy nem bírok emelgetni, pedig sokszor előfordul, hogy valamelyikük igényli :( a körmüket sem bírom már levágni, mert nem férnek oda az ölembe a pocakomtól...így viszont számukra is valahogy egyre valóságosabb, ahogyan kistesó érkezése egyre közelebb...
Mostanában szinte engem már észre sem vesznek(az Ő magasságukhoz viszonyítva már nem én vagyok előtérben), megjelenek a színen és mindhárman a pocakomat üdvözlik először, megölelgetik, "beszólnak" a bébinek, aztán veszik észre, hogy jé, anya is itt van, csak kicsit hátrébb :D
Sclara, a múltkor kérdezted, a B nem a Brendon, hanem a fiam, Balázs rövidítése. :)
Sensi, nekünk digitális hőmérőnk van, de megmondom őszintén, túl sok tapasztalatom nincs benne, szerencsére szinte nem is nagyon használtuk...
Tök jó, hogy pihizhetsz végre!!Használd ki!!
Écike, Zolika hihetetlen csöpp, minden alkalommal elérzékenyülök mikor meglátom...Csodállak nagyon!
Katicával és Lénával vajon mi lehet????

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78

Szialsztok Lányok!

Bocsánat, hogy csak így ismeretlenűl belekotyogok a topicotokba, de hétvégén olvasgattalak Benneteket, és láttam, hogy van köztetek ki a Délpesti kórházban fog szűlni. Nekik szeretnék írni és persze bárki, aki szeret más topicban is körűlnézni :P Szóval létezik itt a babaneten egy topic, ahova csak a Délpesti Kórházban szűlt nők írogatnak de a legjobb a topicunkban, hogy rendszeres látogatója, sőt már topictag is egy BÁBA, akit ILDI-nek hívnak. Ő szülésznő, illetve bába a délpesti kórházban. Bármilyen kérdésetekre választ ad, nagyon segítőkész és nagyon aranyos rendes teremtés :P Egyébként a topic nagyon jól bemutatja a kórház működését. :P A hely, ahol megtalálhattok minket: Szülészetek, kórházak - "Jahn Ferenc Kórház, kórház Délpesten - babásai"

További jó pocakosodást és jó egészséget kívánok mindenkinek :P
bluebox

Sensi!
Cseréltem a táblát, kösz a tippet! :lol: Még jelentkezem.
beszteri

Sziasztok!

Hát eljött az ősz,amit én már megmondom őszintén nagyon vártam,mert már nem sok van hátra és a kezembe foghatom a kicsikémet.
Azért megviselt ez a nagy hőmérséklet ingadozás,hogy pénteken még 40 fok tegnap meg már csak 18-20.
Fájt is a fejem rendesen. gyerekeim is rátesznek még egy lapáttal,azt hiszem a fiam nagyon elkezdett kamaszodni :x ,amit én nem nagyon tudok tolerálni.valószínű én is nyűgös vagyok már,de mostánában úgy érzem,hogy nem bírom tovább.sajnos az ex férjem ,és "kedves" családja megkeserítik az életemet,erre meg csak rátetőznek anyámék,akikkel március óta nem beszéltem,és már nem is akarok.emberben még nem csalódtam akkorát mint az anyámban.de ezt most hosszú lenne leírni,meg nem is biztos h, érdekelne benneteket.

Más.
engem is elért a lábdagadás,és ami rossz,h még reggelre sem lohad le.
Ma megyek a körzeti dokihoz a véreredményem miatt,kiváncsi vagyok mit ad rá

Holdacska!

Én itthonról vittem a vizeletet,mégis rossz lett :-(

Kórházi csomagba nekem is megvan már szinte minden,de még nem pakoltam be.25-én megyek dokihoz,utána szeretnék összecuccolni.
Én is VIP-s szobába megyek,ennek sok oka van:
1: az egri kórházban 6ágyas szobák vannak :( ,szinte lehetetlen pihenni
2: a 6ból lehet csak én lennék magyar :shock: ,remélem értitek!!
3: a vip szobában végig velem lehet a férjem is.
4: csak azt engednek be ,akit én akarok,és hát van egy -két személy akit nem szeretnék látni!

Egy bibi van csak,hogy 1 éjszaka 15000 Ft,és mivel császáros leszek,valamivel több napot kéne bennt lennem,de már megegyeztem a dokival a 3 éjszakában.remélhetőleg nem lesz semmi gond,és nem kell tovább maradni.ennyit nekem megér.

Katica, Écike!

reméljük jól telt a hétvége,és továbbra is csak jó hírekkel jöttök.

Sensi!

Én a digitálisra hőmérőre szavaznék.mi már több,mint 10 éve használjuk,és mindig jól működött,csak az elemre kell figyelni,mert ha már merülőben,akkor mutathat hülye értéket.mi nemrég vettünk egy újabbat,ami fül-és homlokhőmérő is ,sokszor próbálgattuk,hogy mennyire megbízható,egyszerre mértük a hagyományossal,a régi digitálissal,és teljesen jól működött.
A lapocskákat én nem ismerem,lehet olyat nálunk kapni?

Szép napot mindenkinek!

Honey

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Sclara: köszönöm :lol:

Eszter: beirod majd a táblázatba a névhez hogy kevin
köszönöm :lol:

000kata

Sziasztok,

olyan ritkán írok, akkor is elszáll az írásom....

Katica, szívből gratulálok Léna születéséhez, jó egészséget, sok tejcsit kívánok!

Honey, Holdacska, üdv köztünk!

Judit, remélem, a gyerekek hamar kikeverednek a betegségből!

Eszter, ugye jól emlékszem, Te is szoktatod Benit a bölcsibe? Hogy haladtok?
Mi egy hete járunk, ma fog először ott aludni, nagyon jól érzi magát. Ő a legkisebb.

SEnsie, mindig érdeklődéssel olvasom, amit a lepényről írsz. Csak összehasonlításképpen, nekem 28. héten II. volt, most is, lányomnál is. Azt mondták rá, h jó. Neked meg 26 hetesen a felet is sokallták. Nem tudom, mit gondoljak...Csütörtökön megkérdezgetem részletesen a dokimat, aztán majd leírom. De azt gondolom, ha nem táplálta volna megfelelően ez a lepény a lányomat, akkor nem ekkora súllyal születik.
Harivera, Neked most milyen a lepény állapota?

Lányok, tudja valaki, itt Győrben is van vip szoba? És érdemes azt kérni császár esetén, két babával? Már szinte biztos, hogy nem fordul be a kisfiam.
Akinek csaszija volt, leírná, mikor megy ki az érzéstelenítő hatása, mikor lehet felkelni?

KépKép
KépKép
kornéliusz

Sziasztok!

Micsoda egy időjárás... :roll: Pénteken én is tiszta paff voltam, ráadásul hétvégére elutaztunk Anyóshoz (180 km), hát, nem mondom, hogy élveztem a kocsiban ülést 2 órán keresztül. Aztán mindennek betetőzésére szombat estére elért valami, tiszta nátha vagyok és fáj a torkom, fejem. Tegnap elég rosszul voltam, de szerencsére nem lázasodtam be, így kibírtam gyógyszer nélkül, most meg homeopátiás szerekkel meg mézes teával kezelem magam, a fejfájást kialudtam reggelre.

Vizelet: nekem sem lett valami fényes az eredmény, kb. 2,5x annyi a baktérium, mint a határérték. Lehet, hogy fel is hívom ma a védőnőt, hogy kell-e ezzel valamit csinálni, vagy még belefér.

Hőmérő: nekünk is digitális van, én eddig megbízhatónak találom, meg viszonylag gyorsan is mér. Nekem a fülhőmérővel voltak rossz tapasztalataim, kölcsönkaptunk egyet, na, az 3 egymás utáni mérésnél kb. 1-1 fokos eltérést is tudott produkálni. :shock: (Pedig márkás volt.)

Judit, jobbulást a gyekőcöknek!

Eszter, szerintem se aggódj Julcsika méretei miatt, nekem a múltkori ismételt uh-kon mindig mást és mást mértek, 5 nap különbséggel meg állítólag 400 g-ot híztott Nati...

Kórházi cucc: lassan nekem is össze kéne pakolnom, de ahhoz még egy-két cuccot be kéne szerezni. Remélem, megtalálom még a múltkori listámat...

Könyv: Én olvasgatom az "A bába válaszol" c. könyvet is, ez a természetes módszerek és a homeopátia híve, ebben is vannak jó dolgok pl. szülésfelkészítésről meg gyerekágyról is.

Écike, nagyon édes Zolika a képeken, bár abból látszik, hogy milyen picurka, hogy szinte elveszik abban a pelusban. :) Örülök, hogy továbbra is minden jól megy, szerintem a hízással sem lesz majd gond.

Nati, a lábam nekem is pont így szokott fájni, nekem is akkor múlik el, ha feszítem az izmokat. Hogy ez mitől lehet, gőzöm sincs. :?

Dalma, jó, hogy Te is jelentkeztél! Hát igen, nem könnyű a nagyobb gyekőcnek nemet mondani. Lilivel szerencsére már meg tudom beszélni ezeket a dolgokat, de ő is azért rá-rákérdezget, hogy ugye majd ha Nati megszületik, akkor majd megint mindig fel tudom majd emelni, meg az ölembe is rendesen be tud majd ülni, meg újra tudunk majd együtt fürdeni a kádban.

Na, megint eleget ültem a gép előtt, már nem esik jól. úgyhogy elbúcsúzom.

Szép napt,
Katinka

Kép
Kép
katinka31

Kornéliusz, jó, hogy Te is jelentkeztél! Én úgy tudom, hogy különböző adagolású érzéstelenítők vannak a spinálisnál, 12/24 órás, ennyi időt kell feküdni, de még a fejet sem szabad felemelni. Én azt hiszem, 24 órát feküdtem nagyjából és szerncsére nem lett tőle fejfájásom. Közben azért Lilit ki-kihozták szopizni szerencsére. :) Viszont az érzéstelenitő hatása hamarabb, pár óra alatt elmúlik. :(

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!

Sensi
Nekünk solac digitális lázmérő van , nem tökéletes, de azért megbízható, ha az elem merülőben akkor könnyen félremér. EZt csak karácsonyra kapta (2007-ben) a MÁrk, előtte hagyományos lázmérővel mértem, akkor még ment, de most már nem engedné meg, mert rugdalna, ugrálna stb..+hagyományos lázmérőnek az előnye az első pár hónapban, hogy ha nincs kaki akkor egy kicsit rásegíthet a dologra:)

Kornéliusz:
az érzéstelenítő nem tudom mikor megy ki, mert nagyon rosszul voltam császár után, de én kb 10:45 körül kaptam meg és 19 körül fel kellett kelnem az ágyból, sőt már 17 óra körül megemelték az ágyat és így nem kellett vízszintesen feküdnöm, tehát nem sokáig tart a hatása (fájdalmat szinte szülés befejezése után rögtön éreztem).

Más:
Olvastam, hogy már páran szinte össze vagytok pakolva:) A babaruhákat mikor mosátok, vasaljátok ki? (Nekünk nem kellett venni, Márké öröklödik). Már úgy neki állnék, de még koarinak érzem, hisz messze van november...

Bea
bea
kumpibogar

Üdv mindenkinek!

Eszter
,jó, hogy nem aggódsz.Azzal az eggyel nem segítenél.Engem Hála Istennek nem viselt meg az időjárásváltozás, talán mert őszi gyerek vagyok és szeretem a fáradt napsütést és a szomorkás esőzést is.

Sensi, te vagy a legfelkészűltebb állapotban szerintem.Jó ötlet ez az utazósméretű felszerelés.Mi holnap próbáljuk beszerezni a maradék dolgokat, hát van még pár dolog.

Még a friss házasságilevelet is ki kellene kérnem, gyermekorvoshoz bejelntkeznem.Tapasztalt kismamik, mi az az első juttatás amit állambácsi ad és mi kell hozzá?

Ma megyek dokihoz, ha beleférek még,elfelejtettem bejelntkezni és már így is 2 órával hamarabb kezd :(

Honey, írd le nyugodtan, ami bánt, hátha csak azzal is hogy meghallgatunk tudunk segíteni.Azért vagyunk!Jó ötlet a VIP szoba!
Kornéliusz, üdv újra :D

Bea,még én sem mostam, habár alig várom.Egyelőre be van minden ömlesztve a szekrénybe.Én azt hiszem szept. végéig bírom ki,aztán onnam már csak egy jó hónap,az talán nem túl korai.

Szép, nyugis napot minenkinek!
sclara

Szia Scarla!
Amikor utoljára mész a védőnőhöz kiállít egy papírt ami majd szülés után fog kellenei az anyasági támogatáshoz!64.000Ft körül van.Az internetről a Magyar államkincstár oldaláról le tudod tölteni a nyomtatványt,mert utánna te nem nagyon tudsz utánnajárni.Ezt ha ki tudod nyomtatni akkor előre ki tudod tölteni!
Szülés után 7. vagy 8.napon tud menni a férjed anyakönyveztetni a picit és meg kell várni a tb kártyát is.
A nyomtatványok amik kellenek:Igénybejelentés családtámogatási ellátásra
Anyasági támogatás (5.sz melléklet)
GyES(2.sz melléklet)
Családi pótlék(1.sz melléklet)
Ezekre lesz majd szükséged!
A házassági anyakönyvi kivonatra viszont kérdezz rá,mert nálunk Szegeden ha itt volt a házasságkötés meg itt is születik a baba akkor elég az eredetinek a fénymásolata!
Nekem itt ezeket az infokat adták!Remélem tudtam segíteni!!!!???

Kép
mné zsuzsi

Katinka
Ezt nyughatatlan láb szindrómának hívják és egész véletlenül megtaláltam a kismamakönyvben a tünetek között. Ritka és a terheshormonok okozzák. Nem segít rajta semmi, max átmenetileg a mozgás. Nekem bejött az, hogy lefekvés előtt elmegyek egyet sétálni, csak lightosan.

Sensi
ha nem bízol meg a digi fülmérőben, akkor vegyél hagyományos "popsiba" mérő digitálist. Az nekem nagyon bejött, de én tuti nem kínoznám vele Fannit. Mi digi fül és homlokmérőt vettünk, ki is próbáltuk párhuzamosan a hagyományosunkkal. van egy pici eltérés, de az normális, hiszen más-más helyen méred. A csíkban nem bíznék meg, mert az csak egész fokra mér és egy babánál a tizedek is nagyon fontosak. Én ezt olvastam, hogy ezért nem ajánlott.

Én is gondolkozok a privát szobában, de itt a II nőin csak 10e egy éjszaka. Holnap megyek és meg is nézem milyen lenne. Főleg ha párom is ott maradhatna akkor nagy a valószínűsége, hogy a mellett döntünk. De persze csak szülés után, mert előtte ha 2 -3 hétig benn vagyok akkor maradok az 5 ágyasban.

Kórházi csomag
Még bele sem fogtam, pedig már nem ártana. De holnap jön hozzám a védőnő és meg fogom kérdezni mi kell bele.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a hőmérővel kapcs. véleményeket....hát még gondolkodom. Majd megkérdezem jövő pénteken a midwife-ot is, h szerinte mi a legjobb.

Judit!
Jobbulást a gyerekeknek!

Eszter!
Köszi! És mégegyszer bocs a belekotyogásért...de sztem így sokkal jobb. :)

Honey!
Sajnálom, h ilyen családi feszkók vannak! Koncentrálj most a babyre, és ne érdekeljen más!
Nem tudom, h lehet-e kapni ilyen izét...biztos nem, h ha senkinek sem ismerős. Teszek fel róla képet.

Kornéliusz!
Nemtom, nekem a Márta mondta a genesisben, h 26 hetesen még nagyon korai, h elkezdett érni...majd várom, h mit mondott neked a doki!

Katinka!
Jobbulást!

Sclara!
Sztem azért vagyok már készen, mert én vagyok az első a sorban...nov.1. :) Aztán remélem még hamarabb is lesz belőle vm. :)

Ma még itthon...heverek egész nap. :)

Na itt egy kép erről az izéről, amit én vettem konkrétan, nem találtam meg...de olyan mint ez. És a 33 hetes csajszi kívülről... :)

Kép

Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?