A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Kép

Kép
flóra 11

Jó reggelt...

Gergő éjfélkor kelt,evett,aztán 0.40-kor letettem aludni....
Most még azóta alszik,de én arra keltem,hogy ömlik a tejem...
Most lefejtem,menek megitatom vele az inast,aztán tuti alszik majd tovább...:D

Kocsival jöttem, anyósék egyik kocsija a héten nálunk van,mert rohangálni kell ezer felé...

Na majd jövök...

Flóra:reméljük lesz piri és nem kinoz meg nagyon...

Cupp...

Kép

Kép[/
tancsu

Helló, Tancsu, üdv újra a klubban! :D :D :D
Jó, hogy most azért egy kicsit tudtál aludni. :D
A Flórának arra kell drukkolni, hogy ne jöjjön meg, vond vissza gyorsan. :shock: :D :D :D

Az én kérdéseim, majd egyszer válaszolsz rá, ha ráérsz:
- Kb. milyen érzésű fájdalom után szűnt meg számodra a külvilág? Mert hogy azt írtad, hogy állítólag csapkodtad magad stb.? Nagyon sajnálom, hogy így kellett történnie, de remélem, ez nem vette el a kedved a kistesótól (majd, persze), és remélem, nem volt ANNYIRA rossz élmény. :wink:
- Milyen érzés volt, amikor a kezedbe adták? Sírtál? Apuka sírt?
Mire gondoltál akkor?
- Miken járt az eszed az első napon a szülés után?
- Sokat szoktad nézni a babácskádat? Odatetted magad mellé és nézted?
- Most milyen a pocakod? Nem hiányzik onnan a Gergő?
Bocs, ha ezek már kikérdezős kérdések, amelyikre nem szeretnél, ne válaszolj. Sólyom Mester azt tanította, hogy nem szabad a másikat kikérdezni (alapból magam is tudtam), de te nem vagy idegen, ugyebár. Na, mindegy, ha akarsz, válaszolsz.

KépKép
benó

Boldog 34. hetet, Timi!

Már csak hat hét van hátra a kicsi születéséig, de nem csak az először szülő kismamákban fokozódhat a szorongás; van, akinél az előző szülés élménye elég meghatározó volt ahhoz, hogy legyen benne egy kis idegesség. Érdemes utánanézni a fájdalomcsillapítás lehetőségeinek, és elbeszélgetni ezekről a szülészorvossal. A legtermészetesebb fájdalomcsillapító módszer a relaxáció és a kitolással szinkron légzési technika elsajátítása a felkészítő tanfolyamon. Több kutatási eredmény szerint az anya félelme nem csak a fájdalmat fokozza, de a szülés időtartamát is elnyújtja. Az idegesség miatt erősebb a méh izmainak összehúzódása, és ez több fájdalommal jár, míg a stressz miatt felszabaduló adrenalin a baba megszületését elősegítő méhösszehúzódások ellen hat. A modern orvostudomány ma már rutinszerűen alkalmazott eljárása az epidurális fájdalomcsökkentés. Fontos, hogy a kismama a választott kórház altatóorvosával is beszélhessen az érzéstelenítésről, mert a módszerrel kapcsolatban számos téves hiedelem forog közszájon. Az eljárás során először egy fájdalomcsillapító injekcióval - Lidocainnal - érzéstelenítik a hát adott szakaszát, ezért az epidurális tű bevezetésekor a kismama már csak nyomást érez. Az orvos egy vékony csövet vezet be, amelyen keresztül a fájdalomcsillapító gyógyszer folyamatosan adagolható. Ez nem azt jelenti, hogy az anyának fel sem tűnik a gyermek születése: a módszer csak az erős fájdalmat csökkenti, a kitolás és a nyomás ugyanúgy érezhető. Az eljárás további előnye, hogy amennyiben császármetszésre kerül sor, újabb szúrás nélkül elég gyorsan "mélyíthető" az érzéstelenítés ahhoz, hogy az altatás is elkerülhetővé váljék.

KépKép
benó

Ettől a héttől kezdve a magzat már elég érett ahhoz, hogy alkalmazkodjon a méhen kívüli élethez intenzív orvosi ellátás nélkül is. Hossza 32 cm, és körülbelül 2250 grammot nyom. Az anyai immunvédelem mellett elkezdenek kifejlődni a saját immunreakciók, amelyek már segíthetnek kivédeni az enyhébb fertőzéseket. A magzatmáz egyre vastagabb a kicsi bőrén, míg a lanugo ekkorra teljesen eltűnik. A baba a 34. héten valószínűleg már abban a pozícióban helyezkedik el a méhen belül, amelyben meg kíván születni. Ha hagyják. Azokat a babákat ugyanis, akiket az utolsó ultrahangos vizsgálaton "lábtartáson érnek", ma már császármetszéssel segítik világra. Az esetek nagyobb részében azonban a magzat feje helyezkedik el elöl; az édesanya gyakran érezheti, ahogy a fej nyomja a méhszájat.

Jó tudni

Végy egy nagy levegőt, és kilégzés közben gondolj arra, hogy távozik belőled a fájdalom is. A légzés közben próbáld magad elé képzelni, ahogy a baba minden egyes összehúzódással előrébb kerül a szülőcsatornában. Minél többször ismétled ezt a légzőgyakorlatot a szülést megelőző hetekben, annál könnyebben fog eszedbe jutni a szülőszobában is. Az összehúzódások közötti időt próbáld meg aktív relaxálással kitölteni. Ha jársz kismama-jógára, vagy már jógáztál, könnyű dolgod lesz a tested ellazításával; ha nem, még nem mindig nem késő elkezdeni. A gyakorlat első hallásra nem tűnik bonyolultnak: fekvő helyzetben tudatosan lazítsd el tested minden izomcsoportját a lábujjaidtól a fejed tetejéig. Segít, ha elképzeled, ahogy a tested szép lassan megtelik higannyal - egyik testtáj a másik után -, elnehezül, és ellazul annyira, hogy már nem tudod mozgatni. Ezt a relaxációs technikát legjobb lefekvés után gyakorolni - általában mély és pihentető alváshoz vezet.

KépKép
benó

Mindenkinek szép napot!
Ma megvarratjuk szegény anyós pajtival a dob tokját, nagyon kíváncsi vagyok, milyen gyönyörű lesz!!!! :D :D :D :D :D :D Bordó lesz a tokja. :D :D :D És már csak 2 nap van a dobolásig! :D :D :D :D Na, jó, ezzel együtt 3.
Megyek a sunyiba. Puszi

KépKép
benó

Jó reggelt!

Látom Benó neked a dobod a babád! :D :D :D

Kép
muzsuzska

Hellólányok!
Piri sehol,de feszít nagyon. Éjjel be kellett vennem Magne B6-ot,mert úgy szúrt. Tehát ma nincs doki, ha nincs piri. De holnap megyek. Most is megyek,munkába.
pá...

Kép
flóra 11

Szia Drága Tancsu!!!!!!!!!!
Örülök, hogy ömlik a tejecskéd!!!!!!!!
Egész jó volt az első éjszakátok!

Én mást kérdeznék:
Apuka ott ül a babaágy mellett és csodálja Gergőt? Persze amikor nem lót-fút. :D

Nincs hideg a lakásba, gondolom fürcsihez szereztetek hősugárzót.

A nagymamák boldogok? Örülnek az unokának? Anyósnak tetszik a mini Roland? :D :D :D

Kép
muzsuzska

Szia Flóra, akkor holnapra vagy délutánra lesz piri! Jó munkát!

Kép
muzsuzska

Mit gondoltok hova megyek délután? Sose találnátok ki! Kapok egy ronda fájdalmas szúrít! Legközelebb hétfőn kapok jövő héten. Aztán 6 nap és teszt! :roll: :roll: :roll: 30-án uh és kiderül(remélem) mi lett a négy petécskémből. Találkoztak -e a kiskatonákkal, vajon hány pattant ki belőle, én max kettőre szavaznék, de nem kérdeztek meg!
Miután összejött a randi, végig mentek e a petevezetéken,ami frissen lett kipucolva! Térképet nem ettem remélem nem tévedtek el! És nem voltak olyan lusták hogy a petevezetőben ragadtak, mert ez már megtörtént egyszer és én nem akarok beszarni a fájdalomtól egy méhenkívűli terhességgel!
Ha mindez sikerült volna, remélem max kettő sikeressen beépül a mostanában nagyon rakoncátlankodó méhecskémbe!
Aztán jön az újabb félelem, ott tudnak e maradni nyugton a helyükön. mikor jön a vetélés??????
Szeretnének e szerelmünk gyümölcse lenni???? Elfogadnak engem anyukájuknak????Még nem ismernek ezért talán!
Barátnőim cukkolnak, remélik mind a négy célba ér!

:evil: :evil: :evil:

Bele se mernék gondolni!

Teljesen a sors kezében vagyok!

Így legyek nyugodt?

Kép
muzsuzska

Ma és holnap szabadnapossak vagyunk!!!!!!!!!!! Csütörtökön megyünk délelőtt 6napig! Utálom a délelőttöt, korán kell kelni! :evil:

Kép
muzsuzska

Jó reggelt!!!

Puszi mindenkinek...

Most keltem,főzöm a kávém...
Végre!!!
1 hét után álom lesz egy kávé...:D

Kép

Kép[/
tancsu

Zsuzsi, láttam magam előtt a petéidet, ahogy vándorolnak ketten, nem négyen, és rettenetesen szurkolok nekik, de kérlek, ne éld bele magad, mert akkor esetleg nagyon fog fájni, ne haragudj, hogy ezt mondom. Én is kimondhatatlanul szeretném, ha mindannyiunknak összejönne, és bevallom, azt szeretném, ha te lennél az első, mondjuk a Flórával együtt, aztán jöhet a Szilzi, Évi, aztán én.
Készülök az órámra.
Jó kávézást, mamácska! :D

KépKép
benó

Helló !

Egy nagyon rovid bejelentkezés a suliból. Lyukasom van. Utálok itt írni, nincsenek magyar betúk.

Piri még mindig nincs. Hasi szurkál. :( Ma sokáig leszek, ulésezunk.

Pá...

Kép
flóra 11

Sziasztok! :D

Flóra, drága anyósnál voltam! :? Egy élmény volt!! :lol: :lol:

Kedves Tancsu, én is gratulálok Neked újra, és nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok Nektek! :D Köszönöm, hogy hívtál, nagyon örültem neki, próbáltam mindent átadni a Csajoknak! :D Amit én kérdeznék: most hány kg Gergő? Tudod emelgetni a sebeddel? Nagyon sajnálom a fájdalmaidat! :cry:

Zsuzska, én is elképzeltem ahogy vándorolnak az érett petéid, megtermékenyülve, kézen fogva és én kettőt láttam! :wink: Nagyon drukkolok!

Flóra, ne értekezz sokat! :wink: Örülök, hogy anyós a nagybeszélgetést hanyagolta, megint vívtunk anyóssal! :wink: Majd mesélek! :lol:

Kép
szilzi

Timi, igen-igen, most Te következel, igaza van Benónak! :D Pihengess addig, utána már nem nagyon lesz időd! :wink:

Benó, örülök, hogy ilyen jó volt a sámánkodás és így kitudtál kapcsolni! :D Remélem is, hogy össze dobolsz nekünk egy-egy babót! :lol: :lol: Benned van minden reményem! Sajnálom, hogy nem tudtunk találkozni, de hosszú a tél és unalmas, úgyhogy majd összehozzuk még! :wink:

Kép
szilzi

Nos, mint látjátok, nem ujjongok, tehát nem jött meg! :evil: :evil: Direkt kicseszik velem minden, nem elég, hogy ilyen szar idő van és jövő hétre Olaszországba is ilyet mondanak, még nem is jön meg! :evil: Lehet, hogy síléceket viszünk a csónak helyett! :evil:

Ennyit a morgásról! :lol: :lol:

Kép
szilzi

Ne aggódj, kedves barátom, örökké nem eshet.... :D :D :D :D :D :D Ez mindenre vonatkozik. :D
Megyek órára.

KépKép
benó

Az anyós sztorit meséld el majd, ha ráérsz.

KépKép
benó

csináltam két tepsi saját készítésű pizzát, egyet fel is faltunk!
A sütő jóvoltából felmelegedett a lakás is pár fokot! :D :D

Szilvi, távolléted csak azért igazolt mert a drága mamánál voltál! :D
Nem lehet hogy A, műtét utáni hűvösebb kiskatonái célba értek??? :roll:
Ha hideg lesz a nyaralásotok, legalább szorossan összebújtok mint a friss szerelmesek! :D

Tancsu, itt aggódóm hogy nehogy megfázzatok, aztán lehet hogy saját fűtésetek van! :oops:

Benó, tetszik a sámánkodásod, hát még a dob.! Nekem is kell egy dob mert valami barom ma is fél 12 kor elkezdett zörögni! :evil:

Kép
muzsuzska

A pizza biztos fini lett, most én is ennék. :D
A kiskatonákban én is mindig bízom, hátha, hátha.... :D :D :D :D
Örülök, hogy ti nem néztek teljesen hülyének, hogy ilyenre járok, amiről semmi papírt nem is kapok stb. (anyuék véleménye). Viszont azt mondták, talán mégsem vagyok teljesen hülye, mert nem csak baromságok érdekelnek. Ez megnyugtató, nem? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
benó

Letanítottam az óráimat. Itt punnyadok kettoig, akkor kezdodik az értekezlet. Négyig remélem befejezik az okoskodást. :evil:

Kép
flóra 11

Zsuzsi, neked tényleg kell egy dob. Ilyenkor, mikor zorognek, visszadobolhatnál nekik. e egy trombita is megteszi. :lol:

Kép
flóra 11

Helló, Flóra, még szünet van, gyorsan írok neked. Milyen volt ma a tanítás? Sajnálom, hogy ott kell száradnod. Csinálj valami felemelőt! Pl. nézd meg a Sólyom oldalát vagy valami ilyesmi (www.solyomfia.hu). Most meg vagyok őrülve már teljesen, tudom. :lol: Nekem még van 2 órám.

KépKép
benó

Most én is szívesen sutnék pizzát, hogy legyen itt melegebb. Agyon vagyok már fagyva. Ettol a hidegtol bizti megjon a rohadt piri. Nagyon hideg van a suliban, nem fútenek.

Kép
flóra 11

Helló Benó! Orulok, hogy még vagy.
Marha rosszak voltak ma a gyerekek Benó. Orulok, hogy nincs tobb órám, de még ugyeletem van. Ki kell mennem, mert zajonganak.

Kép
flóra 11

Jaj, nem irigyellek. :cry:
Én is meg vagyok már fázva, fáj a torkom, éjszaka izzadtam. :roll: De nem baj, az a lényeg, hogy a Gy. ne legyen lázas, mert az nem tesz jót a kiskatonáknak. :wink:
Úgyhogy az én állapotom egyáltalán nem izgat. :D
Nekem megint szerencsém van az osztályommal, nagyon aranyos gyerekekből áll, a 10. B már nyafibb és izgágább, de lenyesegetem a szárnyaikat. :lol:
Mennem kell, becsöngettek. Pusszancs, kitartás. Ha tudok, még jövök.

KépKép
benó

Mindenkit hazakuldtem. Nekem itt ne rendetlenkedjenek. Még a nagyobbak tanulnak. Ha vége az órájuknak majd megint ki kell mennem, ugyelni, hogy mindenki elhagyja az iskolát.

Kép
flóra 11

Szilvi, bocsika, osszekevertem, hogy merre vagy. :oops: De fó, hogy túlélted. Majd mesélsz, mit mondott a mama. :evil:

Kép
flóra 11

Benó, drága csak nyesegesd a szárnyakat! Ha nagyon teregetik, akkor kell is. Ma duhos vagyok, mert a háromnapos szunet után olyanok voltak, mint a vadak. Egy rakás bejegyzést is adtam, mert nem volt kész a házijuk sem. :evil: Erre már nem futotta az idejukból. :evil:
Akkor még mindig jobb a Bálintom, aki ugye mindig késó este jon valamivel, hogy mit kell még, de legalább megcsinálja és megtanulja. Tegnap aztán már fújta a szlovák ragozást. :)

Kép
flóra 11

Tancsu, úgy orulok, hogy ilyen jól veszed az akadályokat! Bár ezt elóre tudtuk, hiszen eddig is ugyike voltál. Gergó rendes baba, ahogy írod, látom eszik, alszik, szereti a pocakját. :lol: Gyarapodni akar, nem hagyja magát! :lol:

Kép
flóra 11

Jaj, ezek a szulók is! Kinyitom az ajtót, hozza a kislányt angolra. Mondom, hogy ma nem lesz angol. Erre csak jon be, hogy megkérdezi. Kérdem kitél, nincs itt az angolos. De o megkérdezi. Jó, mondom tessék. Bején, akkor megkérdi, hogy kitol tudja megkérdezni. Mondom tolem. :lol: :lol: :lol: Orulet, nem?

Kép
flóra 11

Benó, szerintem is jó dolog a sámánkodás. Ha másra nem, legalább babásodunk majd a jóvoltodból. :lol: :lol: :lol: De egyébként is jó, mert szerintem sokat foglalkoztok a hagyományokkal is és ez tudod engem nagyon érdekel. :wink:

Kép
flóra 11

Kimegyek, csengettek. Ha tudok, majd még jovok, de addig elkoszonok.

Kép
flóra 11

Tudom, hogy szereted, és ha lesz időm, legépelek mindent, amit ott hallok, csak nem tudom, mikor lesz az.... :cry:

KépKép
benó

Sziaasztok...

Kicsit zűrös délelőttünk volt...
Mire elaludt Gergő,jött a védőnéni,piszkálta..
Védőnéni el,gyerek alszik,5 perc múlva gyerekorvos,vetköztessem,vizsgálta,stb...
Most adtam neki cicit is,tápszert is,remélem kialussza a zargatásokat...
Már olyan fáradt volt szegénykém...
Nem kinoztam sokáig a szopival,viszont a cicim durran...
Kifőztem a mellszivót,menek fejni...
Na sosem gondoltam volna hogy fejőstehén-szindrómám lesz.....ilyen pici-ciciben azt hittem tej sem lesz,erre tessék...:P:P:P

Annyi kérdésetek van,de örülök neki...
Próbálok majd sorban válaszolni is rá...

Később jövök...

Cupp....D

Kép

Kép[/
tancsu

Jó mozgalmas az életetek. :D
Jó pihenést a babácskának!
Nem furcsa, hogy van? Olyan, mint ha mindig is meglett volna a Gergő nektek? Milyen érzés szoptatni?

KépKép
benó

Egyből sikerült szoptatni, nem bénáztál?

KépKép
benó

Látom mindenki dolgozik! :( Anyuka pedig gyakorolja a hivatását! :D :D

Kicsit később jövök, ha valaki jönne! :D

Kép
szilzi

Én sajnos ebben a minutában megyek haza, mindenkinek puszi. :D

KépKép
benó

Én viszont már itthon vagyok! Végre tudok magyarul írni. :D

Kép
flóra 11

Szia Flóra! :D

Mi újság piri ügyben? Én egyre jobban pattanásosodok, hasam fáj, de csak néha! Ez tök furcsa, mert általában este-reggel fáj, napközbe nyugi van! :shock: A mai nappal túszárnyalom az eddigi piri nélküli rekord időmet! :evil:

Kép
szilzi

Nálam sem jelentkezett a piri. Nem tudom,merre van. A pocim továbbra is szúr. Azt sem tudom,mitévő legyek,mert a doki azt mondta, hogy amint látom a jelét, menjek. Na de nincs jele.

Kép
flóra 11

Múltkor Duphaston után két nappal megjött. Ez most a harmadik nap és semmi előjele. Kezdem elveszíteni a türelmemet.

Kép
flóra 11

Ne türelmetlenkedj, majd megjön, én csak az utazás miatt vagyok mérges :evil: Reméltem, hogy addigra túl leszek rajta! :evil: És így, hogy tesóm is jön a gyerekekkel, nem szeretnék semmit kihagyni!! Remélem nem kínlódom meg nagyon ha megjön! :?

Kép
szilzi

Én most elmegyek haza, mert nem fogok végezni semmivel, bár a szőrtelenítést kihagyhatnám, mert ebben az időben nem valőszínű, hogy a szépséges szőrös lábaimat fogom mutogatni! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
szilzi

Na enki vágok az esős hazafele útnak! :evil: Puszi Nektek! :D

Kép
szilzi

Jó utat haza Szilvi!

Kép
flóra 11

Halihó! Megjöttem! Ma nem fájt annyira!
:D :D :D

Kép
muzsuzska