A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Noémi, nagy gratuláció Nektek. A hajasbaba irtó édi! Kép

Emese+Bömbi
semese

Noémi!

Gratula! Nagyon cuki Liliána. Írjál, mi van veletek, milyen volt a szülés! Kép Bárcsak mi is itt tartanánk! Kép

Gigi, kösz. Az a baj, hogy nekem nem adnak kölcsön. Kép

Vic hajrá!

Ribizli, nagyon vigyázz, ez nem vicc!

Megnéztem a Csalogány utcai boltot, tényleg jó és nem drága.

Zsazsa!
Ha ez igaz, akkor hétfőn szülök???!!!

Tudtok valamit Kisbuksiékról?

Zsóf
38+6

Kép
Kép
göndörzsóf

Jó estét!

Gyors leszek.

Ann!
Tegnap válaszoltam neked, szépen bepötyögtem pár ezer karaktert, amely egy pillantás alatt eltűnt. Pfúúú, ne tudd meg milyen mérges voltam. A lényeg: örülök, hogy egyetértettünk.. komolyan.

Noémi, csodálatos a baba, ugye irsz majd nekünk részletesebben is? PusziKép

Zsófi, szia, én is voltam a Csalogány utcai boltban, van pár cucc, ami tetszik, párat vettem is, de az ürge az megőrjitett. Alig birtam elszabadulni, kb. 1 perc választott el attól, hogy közöljem: adja már össze azokat a rohadt tételeket, mert mennék. Hiába mondtam: köszönöm, már van, csak elkezdte ecsetelni valaminek a jelentőségét.
Vettem viszont egy fürdető"dézsát", tehát nem kádat. A babát ülve kell benne fürdetni, nem kell tartani, és állitolag nekik is jobb, mert magzati pózban vannak (persze a viz fenntartja). Évszázadokig ilyenekben fürdették a gyermekeket.

Ma voltam orvosnál(vérvétel), jöv. héten nekem is kezdődik a CTG.
JA!!! Tanálkoztam Dettikével, jól van, nagyon szép, most már van Internet, erre nem jó a gépük vagy mi. Nagyon aanyos és olyan közel van már a szüléshez (38. hét közepe). Adtam neki a Caulophyllum csodaszerből, úgyhogy nem lesz gond... Kép képzeljétek, még csak nem is hallott róla, most mi lett volna vele nélkülem.. Kép

Ja, a csmpések elmentek (most, fél órája!!!), lakás romokban, minden tiszta por, még az edények is. Viszont gyönyörű lett. Csempések élnek, jól vannak, én meg holnapra (a kis a'isztok'ata) kihivtam a takinénit, pár ezer ftért biztos nem fogok görnyedezni, és csempét sikálni. Abbiztos.

VIC!!!! DRUKKKKKKK!!!!!!

Na, pusza, menek.

Fruzsi
34+2
cinderella

<table>
[size=-1]From:[/size] [size=-1]Hann Detti <hanndetta@freemail.hu>[/size]
[size=-1]Date:[/size] [size=-1]Fri, 9 Jan 2004 20:03:02 +0100 (CET)[/size]
[size=-1]Subject:[/size] </pre>
<hr width=75% size=2>
Cso Csajszik! Mostan en is kiprobalom ezt az emailes figurat. Az Uram nyomt=
at mindent, a draga. Itthon nyuglodok, mint egy beteg tehen. Ma azert jo vo=
lt, mert lathattam az en Draga Fruzsimat!! Olyan ize, hogy mindenki almodot=
t mar szuloset. En is akarok!! Vagy ne parazzak? Kép Na befejezem ezt az ert=
elmetlen levelet, inkabb beulok 1kad fincsi meleg vizbe. Az csak az ize, ho=
gy nem tudlak olvasni Titeket. Mailban nem lehet +kapni a hozzaszolasokat? =
Ha vki olvas, irjon 1 levelet, hogy atment-e!Detti=0A=0A> Draga Annamari! D=
e jo neked, hogy mar itt tartasz! Az en babom 1-2napja oldalra dobta magat.=
A labacskai az oldalamban. Azert remelem egyszer csak elindul.. Faj a dere=
kam, hasmenesem van es hanyingerem. Az ember azt hinne, hogy ez a kezdet, d=
e sztem 2 hetig meg nyugodt lehetek. Szerdan megyek uhra+ctgre. Ha nem lezz=
ek borzaszto allapotban, megkereslek Titeket Kép) Szep szulest!Lehet h mar m=
eg is van Nandi Baba?? puszi Detti (ma 38)=0A> =0A> > Halih=F3!=0A> > =0A> =
> Egyel=F5re m=E9g itthon vagyunk. Semmi =E9rtelme m=E9g bemenni, hi=E1ba, =
hogy =E9rzem,=0A> > hogy m=E1r k=E9sz=FCl=F5dik, de =FAgy le-le lassul. D=
=E9lben megf=FCr=F6dtem, ut=E1na el is=0A> > b=F3biskoltam, =E9s valahogy j=
obb lett, nem g=F6rcs=F6ltem annyira. Azt=E1n egy kis=0A> > fennlev=E9s, =
=E9s megint megindult. Most megint "f=E1jok", =FAgy 10 percenk=E9nt j=F6n=
=0A> > egy kisebb g=F6rcs, vagy valami hasonl=F3, de nem v=E9szes. Nem f=E9=
lek az=0A> > =E9jszak=E1t=F3l, ha nagyon fog f=E1jni, akkor j=F6n a ment=F5=
, am=FAgy meg reggel 9 fel=E9=0A> > indulunk a k=F3rh=E1zba a bar=E1tn=F5mm=
el. =DAjra megn=E9zik ultrahanggal, meg CTG,=0A> > azt=E1n megl=E1tjuk, hog=
y mi lesz. Most j=F3 =EDgy itthon, kicsit pihengetek is, meg=0A> > Kat=E1va=
l vagyok, de =FAgy igaz=E1n semmit sem csin=E1lok.=0A> > =0A> > Anti holnap=
szabadnapos, =EDgy nagyon j=F3, hogy nem nekem kell =E9jszaka a=0A> > Kat=
=E1val felkelni, ha pisil, meg majd reggel leviszi az oviba, =F6lt=F6ztet=
=E9s, =E9s=0A> > egyebek...=0A> > Szeretn=E9k holnap t=FAl lenni mindenen. =
Nagyon sokat figyelek befel=E9. N=E1ndos=0A> > ny=FAjt=F3zik, =E9rzem, hogy=
pr=F3b=E1lgatja a l=F6k=E9st, de egyel=F5re csak a magzatburok=0A> > az, a=
mit nyom. J=F3 lenne, ha =E9jszaka elmenne a v=EDz. Kata is =E9des volt,=0A=
> > mondta, ha a N=E1ndi f=FCrdik, akkor j=F6n a ment=F5s b=E1csiKép) Most b=
esz=E9lt=FCk meg=0A> > =FAgy v=E9gleg, hogy ap=E1val lesz sok=E1ig, am=EDg =
mi benn lesz=FCnk a k=F3rh=E1zba.=0A> > =0A> > El=E9g rossz a k=F6z=E9rzete=
m, eg=E9sz nap =E9melyegtem, f=E1j a fejem. Sokat=0A> > kem=E9nyedem, rem=
=E9lem, hogy t=E9nyleg m=E1r nagyon hamar itt lesz a=0A> > Kicsiman=F3csk=
=E1m. V=E1rom m=E1r nagyon =D5tKép=0A> > =0A> > Most b=FAcs=FAzom is, itt a=
sz=E9k k=E9nyelmetlen nagyon.=0A> > =0A> > B=E1rmi van, jelentkezem, rem=
=E9lem, hogy =E9jszaka m=E1r visszavonhatatlanul=0A> > elindul kifel=E9 ez =
a kisleg=E9nyKép)=0A> > =0A> > Vigy=E1zzatok magatokra=0A> > =0A> > Annamari=
=0A> > =0A> =0A
mailgateway

Jaj Detti!
Ne kádaljál!!! Az utolsó 4 hétben úgy tom nem szabad, mert nagy a veszélye a baciferőzésnek! Ez a kenetvétel utánra (36.hét) már nem ajánlott, sem a szülés utáni 6. hétig.
Na, mi van ha ezt most nem olvasod! Fruzsikám! Értesítsd már Dettit, hogy vigyázzon.

(Én mondtam előre, hogy a Csalogány u.-i pasasnak aztán van beszélőkéje!)

Manga
manga

Detti értesitve!
Jajj Manga, én is annyira szeretek kádalni!
Megsúgom, még most is szoktam.. de igérem, soha többé!

Kép
Fruzsi
cinderella

Sziasztok!

Friss képek a 3. oldaltól: KépKépKép
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=571

Aztán ígérem összeszedem magam és írok sokat is. Kép

Puszi
Noémi és Liliána Kép
noémi

Jó reggelt!

A hajnali etetés után megírtam a történetet.

Szüléstörténetem

2003. január 03., 14.55 perc,
Bágyi Liliána Eszter
2660 gramm, 51 cm, 9/10-es APGAR

2003. január 1-jén végleg bepakoltam mindent a kis bőröndömbe és a másik táskába is. Éreztem, hogy valami történni fog. Ekkorra már másfél hete erős jóslófájásaim voltak.
2003. január 2-án (37+5) este 23.00 órától egy órán keresztül 6 perces fájásaim voltak. Férjemnek csendben megjegyeztem, hogy egy órán keresztül percre pontosan érkeznek a fájások, a következő órában 15 percesek lettek, majd azt követő órában követhetetlenül rendszertelenek.
Csak annyi volt gyanús, hogy Kisgombóc nem mocorgott aznap, csak alig, napok óta nem voltam éhes, gyakrabban volt székletem egy nap és a fájások alatt hirtelen lekerült a pocakom, úgy, hogy a mell vonala és a pocakom közé befért a tenyerem. De az okos könyvek azt írják, hogy a szülési fájások a rendszeres fájások, így elvonultunk a hálószobába aludni 02:00 órakor. (Ilyet ne tegyetek, ha közeledik a szülés ideje, feküdjetek le időben. Mi nem tettük és még nem tudtuk mi vár ránk.)
Oldalamra fekve hallottam két pukkanást a pocakomból, ezt egy erős fájás követte, és az óráért nyúlva, hogy megint mégiscsak el kezdjem mérni az időt, valami meleget éreztem a lábam között. Óvatosan megszólaltam, bár a jóéjt puszi óta csak 5 perc telt el, hogy azt hiszem magzatvizet érzek. Férjem vidáman kukkantott a lábam közé és boldogan felugrott, hogy Jajj de jó szülünk.
Én is teljesen felvillanyozódtam, izgatottság futott át rajtam, kértem egy közelben lévő rongyot a lábam közé és gyorsan átgondoltam, hogy mi az amit még feltétlenül be kell tenni a táskámban (irat, lelet, anyakönyvi kivonat...). Férjem volt a távirányító. Serényen szedegette össze a cuccokat. Felöltöztetett az ágyban ülve. Mivel csak szivárgott a magzatvíz és nem ömlött, így tudtam az okos könyvekből, hogy Kisgombóc feje be van ékelődve és nem eshet előre a köldökzsinór. Megnyugodtam. Kaptam egy strandtörölközőt a ruhám alá és elindultunk a Péterfy Sándor Utcai Kórházba 02:15 perckor. Útközben felhívtam a szülőszobát, hogy érkezünk.
Nagyon kedvesen fogadtak, akkor ügyeletben Cser Katalin szülésznő volt, amikor megláttam a kitűzőjén a nevét, megnyugodtam. Tudtam, hogy jó helyre kerültem. Kaptunk a szülőszoba egyik helyiségében egy kis szekrényt, ahova be kellett pakolni minden holminkat, férjemet megkérték, hogy vegyen elő egy hálóruhát és egy papucsot nekem és öltöztessen át. Utána megtörtént az első vizsgálat az ügyeletes orvos által, aki kicsit morcos volt. 4 cm-es volt a méhszájam. Megkaptam a leszúrásomat, hogy nem mentem el szemvizsgálatra (szemüveges vagyok). Igaza volt. Vizeletemet, vérnyomást néztek és ekkorra (03:00) már beindultak a fájások.

A fogadott orvosom ezen az egyetlen napon utazott el, amikor felhívták éppen átlépte az osztrák határt, így megtudom, hogy az ügyeletes orvosnál fogok szülni. Nem estem kétségbe, tudtam, hogy a kórházban jó orvosok vannak és rosszat még egyikről sem hallottam, különösen nem Vécsei doktorról aki levezette a szülést. A szülésznőm is egy tündér volt, Soósné Zsuzsa.

Elfoglaltuk helyünket a szülőszobában, majd rámtették az NST-t egy fél órára. Minden rendben volt odabenn és nagyon érdekes volt hallgatni Kisgombóc szívét, ahogy reagál az összehúzódásokra. Rákérdeztek az epidurális érzéstelenítésre, tanácstalan voltam. Kaptam egy tájékoztató lapot, amit, ha elolvastam és kérem az érzéstelenítést, alá kellett írnom. Még nem döntöttem.

A szülőszobáról

Egyágyas volt. Az ágy mellett az egyik oldalon az NST gép a másikon egy éjjeliszekrény, kis asztali lámpával, egy orvosi szekrénnyel, a falon hangulatos, vidám színű képek, az ablak és a bejárat függönye megegyező, lazac színű, nemis akármilyen anyagból, a sarokban bordásfal és egy karosszék. Nagyon kellemes légkörű, bensőséges hangulatú volt. Kisrádiót is kaptunk, ami egészen végig, még a szülés alatt is szólt.

Fél óra múlva lekerült az NST a pocakomról és a szülésznő mutatott egy pár eszközt, amit használhatok a vajúdáshoz. Én egy érdekes széket találtam magamnak, ami egy számítógépes szék. Párnázott ülő résszel, háttámla nélkül, lent két párnázott résszel, ahova a térdet kell rakni. Gyakorlatilag térdelő helyzetben kell elhelyezkedni rajta. Odatoltuk a bordásfal elé és 6 órán keresztül (03-09 óráig) itt vajúdtam. A fájásoknál kapaszkodtam a bordásfalban, domborítottam a hátamat, férjem pedig masszírozta a derekamat fájások közben. A magzatvíz fokozatosan szivárgott az összehúzódások alatt. Szénsavmentes ásványvizet kortyolgattam néha és szőlőcukrot eszegettem. A 6 óra alatt kb. fél-háromnegyed óránként szívhangot néztek, fájásszünetekben WC-re is kimentem, ahova elkísért a férjem is, mert bizony közben ott értek már a fájások.

9 órakor újabb vizsgálat következett, ami szerint 6 óra alatt egyetlen centit tágult csak a méhszájam. Ekkorra már két perces fájásaim voltak, én meg sokszor magamon kívül. Férjem az arcomat törölgette hideg vizes textilpelussal és annyira fájtak az összehúzódások, hogy az sem volt már jó, ha közben hozzámért és masszírozott. Döntöttünk, kérjük az EDA-t. Az orvos és a szülésznő is ezt javasolta, ez lazíthatja az izmokat és tágulhatok tőle könnyebben. EDA előtt azonban még le kellett folyatni két tasak infúziót. Nehezen teltek a percek, alig vártam, hogy lecsöpögjön az oldat. Korrekt módon tájékoztattak, hogy mit fogok érezni, amikor bekötik az EDA-t. Fájásszünetben kezdtek hozzá, kiültem az ágyam szélére (magasított, lépcsőn kellett felmászni rá), kidomborítottam a derekam alsó részét. Mivel már gyakran érkeztek a fájások, így Murphy törvénye szerint természetesen akkor került a tű a hátamba, amikor éppen a fájás kezdődött. Tudtam, nem mozdulhatok. Ömlött rólam a víz, kapaszkodtam férjembe, de kibírtam. Jó helyre került és hatott. Hátam mögé 3 párnát tettek és kaptam egy tesztadag érzéstelenítőt a vállamra felvezetett kanültbe nyomva. Minden rendben volt hatott, kb a köldökömtől lefele érzéstelenített. Jöhettek a fájások. A pocakomra visszakerült az NST, ami egészen a szülés elejéig rajtam maradt.
Nem igaz, hogy az EDA-val nem érzel semmit, csak elviselhetőbb és tudsz energiát gyűjteni a végére. Sokat beszélgettünk a férjemmel és voltak vidám pillanataim, felhívtuk a szüleinket, hogy kisunoka érkezőben és még nevettem is a telefonba. Azt hiszem ezek a pillanatok mindent megérnek.

Az EDA hatására két óra alatt 11.15-ig 2 cm-t tágultam, így 7 cm-es volt a méhszájam. Még mindig kevés. Most már oxytocint is bekötöttek, és éreztem a hatását, az összehúzódások hosszabbak és erőteljesebbek lettek. Amikor múlt az EDA hatása, újabb adag érzéstelenítőt kaptam. Fura érzés, ahogy végigfut a hátadon, le a gerincedig az a hideg érzet.
Az oxytocin megtette hatását, egy óra múlva már nem méhösszehúzódások, hanem tolófájások érkeztek. Feszítő érzés a hüvelyben, a gáton és székelési inger. Innentől már nem kaptam akkora adag EDA-t, aztán a végére már abszolút nem. Sokkal elviselhetőbb fájások és energiát adnak, innen már látni az alagút végét. Kisgombóc segít, minden feszítés előtt érzem, hogy a gyomrom felé rúg a lábaival, beszélgetek vele. Mondom neki, hogy segíts anyának, dolgozzunk össze én is segítek neked. A szülésznőm bíztat, hogy már látszik a hajas feje búbja a méhszájnál és már egy tincs is kilóg a hajából. Újabb energia adag. És ismét bíztatást kapok, ha jön a tolófájás, segítsek rá, nyomjak, így sokkal elviselhetőbbek a fájások és a baba is előrébb kerül. Többször elpróbálja velem, hogy hogyan kell majd nyomni élesben. Nehezen hiszem el, hogy a székelési inger az a baba, oda kell hatni a nyomással.

Közben kint kisüt a nap és az ágyon fekve pont a pocakomra esik a fény az ablakból. Üzenettel teli volt. Valaki érkezni akar, egy újabb élet. Férjem azonnal lefényképezi.

14:30-kor próbanyomás az orvossal és a szülésznővel. Megdicsérnek, hogy ügyesen nyomok. Gyorsan szét és összeszerelik alattam az ágyat. Hátamat párnákkal támasztják meg, lábaimat a kengyelbe teszik. Az orvos megkér, hogy hangtalanul nyomjak majd, bár őket nem zavarja, de energiát vesz el a hang nyomás közben és nehezebben tud megszületni a pici. Egyik oldalamon az orvos, másikon a férjem. Nyomás közben mindig mondják, hogy lélegezzek, mit tegyek. Egyik oldalról a férjem másikról az orvos támasztja a hátamat a nyomások alatt, én meg a kengyel vasába kapaszkodom. Első nyomásra előbukkan a fej búbja, majd visszacsusszan. Második nyomásra már kint marad. Őrülten feszít, de innentől nincs visszaút, nem tudsz mit tenni, tűrni kell és dühből nyomni. A nagyon rövid, pár másodperces fájásszünetekben el-el veszítem a reményt, kétségbeesek, de minden nyomásnál újult erővel, és dühvel nyomok. Ahogy a fejecske megjelent bekenték olajjal, meg a gátat is. Az orvos vágna, a szülésznő nem engedi (ezt csak a szülés utáni beszélgetésükből tudtam meg). Az orvos megkér, hogy fogjam meg a pici fejét a lábam közt, nemis értem miért, de azt mondom nem. Erre ő: micsoda??? És előre teszi a kezem, hát megérte. A másik két nyomásnál segít az orvos az alkarjával nyomja ki a hasamból a picit, amikor ő nyom, nekem is kell. Ez egy kicsit kellemetlen volt, mert úgy érzi az ember, hogy az összes levegő a fejébe megy, pedig lefele kellene hatni vele. Összesen 4 nyomással kint van teljesen a kis fej, azonnal leszívják az orrából és a szájából a folyadékot, 2 fájás nélküli nyomással kicsúszik a kicsi teste is. Az orvos azonnal kéri a fényképezőnket és már megis van örökítve, ahogy az újdonsült apa elvágja a köldökzsinórt. 14:55 perc, hallom... Majd apa hozzám bújik és erről is készít egy képet az orvos. Rámteszik a picit és ez a pillanat minden fájdalmat megér, el sem hiszem, hogy vele laktam együtt majdnem 9 hónapot és most itt van rajtam. Anyát rögtön lekakilja. Elviszik lemérni, megvizsgálni. Veleküldöm a férjemet, most már együtt vigyázunk rá, eddig csak én tudtam a pocakban.

Ezután kicsusszant a méhlepény. Ami ezután következett az sokkal rosszabb volt, kapok még egy kis érzéstelenítőt (EDA), lidocaint helyileg. A lepényt megvizsgálva egy kis rész hiányzott belőle, ezt bizony ki kellett takarítani a méhemből. Érzem és látszik a hasamon ahogy bent motoszkálnak. A hüvelyem is repedt belülről, varrni kellett, ahogy a férjem látta kb. 4-5 varrattal, ekkorra már visszatért a bebugyolált picivel és mutatja nekem, hogy energiát adjon a még hátralévő fájdalmakhoz. Nem nagyon hatottak már ezek az érzéstelenítők. Sírva ismételgetem, hogy fáj, nagyon fáj és közben hol a picit nézem, hol a férjemet. A gát nem repedt, sikerült a gátvédelem!!! És a méhszájam sem.

Lemosdatnak, átöltöztetnek, friss hálóinget kapok, kiveszik az infúziót, a hátamból a kanült és megkapom kicsi lányunkat a karomba. Eddig s pillanatig apukája kezében volt. Beszélgetek hozzá és megismeri a hangomat, hihetetlen, de így van.

Csak hálával tartozom Vécsei doktornak, és Soósné Zsuzsa szülésznőnek. És bár sajnos nem tudtam a saját orvosomnál, Lollok Zoltán doktornál szülni, de neki is köszönök mindent, körültekintéssel gondozta a várandósságomat.

Hát ennyi. Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszúra nyúlt, de nem tudtam kihagyni egyetlen pillanatot sem a 12 órából.

Sok puszi
Noémi
noémi

Noi!

Nagyon köszönöm mindeki nevében, hogy leírtad a történeted. Én személy szerint nagyon meghatodtam, és itt pityergek a gép előtt. Csaszival szültem, ugyhogy nekem ezek kimaradtak az életemből sajnos.
Sok egészséget és boldogságot kívánok mindhármotoknak!!!

Musi
musi

Noiiiiiiiiii!Kép

Őszintén gratulálok!!!!Kép
Sok-sok boldogságot, örömöt a picikéddel.KépKépKép

Anima
Anima

Sziasztok!

Noemi, En is teljes szivbol gratulalok!
en is az ugyeletes dokinal szultem, de teljesen meg voltam vele elegedve. Szerencsem volt!
Sok-sok tejcsit nektek, es nojjetek nagyra!

Tiduj + 2 hetes Tamara + 2 eves Tildus Kép
tiduj

Noiiii, nagyon jó, hogy leírtál minden percet, hol a hideg rázott, hogy könnyek szöketk a szemembe, nagyon szép volt! Kép
Mégegyszer gratulálok a picihez! Kép

Ja, és remélem te is átjössz a pöttömökbe Kép
pussz
Ann
annann

<table>
[size=-1]From:[/size] [size=-1]Hann Detti <hanndetta@freemail.hu>[/size]
[size=-1]Date:[/size] [size=-1]Sat, 10 Jan 2004 13:50:40 +0100 (CET)[/size]
[size=-1]Subject:[/size] </pre>
<hr width=75% size=2>
Csajszik! Hurra hurrrra! Most veszik meg a fiuk a gepunk alkatreszeit!! Nemsoka mar nem kell telcsirol kinlodnom. Help me, aki a tgyas, es gyed igenylesnel tart! Szoval a tgyashoznem kell igenylest kitolteni, csak a ho. allomanyba vesz, khi cuccok a szules tenyerol..De! A gyedhez az igenylesen tul irnom kell 1 levelet a fonoknek, hogy fizetes nelkuli szabit kerek a gyed idejere.. Aki tul van a tapasztalason irjon nekem mailt! A topikot meg nem latomKép . Fru! Finomak a golyok.Koszi pusziDetti38+1
mailgateway

Szia Noi!
Gratulálok nektek és nagyon jó egészséget kívánok!
Anitaw
Névtelen

Sziasztok!

Noémi, bár én már hallottam a sztorit, olyan jó volt így részletesen olvasni.
Gratula nektek újból és minden jót kívánok!
Jók lettek a képek is, olyan édes ez a Picúr! Kép Kép Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

GÓLYAFÉSZEK KLUB

--------------------------------------------------------------------------------

... a családnak, ismer&otilde;söknek és barátoknak,
azoknak, akik a kezelést végzik, és azoknak, akik segíteni akarnak

M E G H Í V Ó

Miért vagyok hálás a páromnak?

Azért, hogy gyermekük legyen, sokaknak igen sokat kell tenniük. Nem csak id&otilde;t, energiát és pénzt kell ráfordítani, hanem kellemetlenségeket és aggodalmakat, félelmeket is el kell viselni. De ez sosem lehet egy ember er&otilde;feszítése, hanem szerencsés esetben egy egész csapaté: a családé, a barátoké, a munkatársaké és a kezelést végz&otilde;ké is.
Mégis: akire a legnagyobb szükség van, az a párunk. Aki a társunk, és aki mellettünk áll. Neki elmondhatjuk, hogy mit gondolunk, minek örülünk, mit&otilde;l félünk, stb. De ez nem is t&ucirc;nik mindig olyan könny&ucirc;nek. Ha meggondoljuk, hálásak vagyunk neki, hogy vele együtt próbálunk tenni azért, hogy megszülessen a közös, várva-várt gyermekünk. Bizony sokszor nem is gondolunk arra, hogy megmondjuk ezt neki. Most itt az alkalom&#8230;

Gyere el, és hozd magaddal a barátaidat is!

Időpont: 2004. január 18., 16-19 óra
Helyszín: KASZ Művelődési Központ, VI. Eötvös u. 25/a
Belépő: 400 Ft

További információ: Abádi Ágnes (abagi@freemail.hu, 06-70-282-9969),
www.tar.hu/golyafeszek, www. humanista.hu/kozosseg
phajni

Sziasztok!
Itt a kismamik táblázata:
<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Utolsó mens.[/size] [size=-2]Hét+nap[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]40+0[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Fanika [size=-2]2003.03.25.[/size] 41+6 29 év/1.b. Svédország 2003.12.31. [size=-2]2003.12.30.[/size]
[size=-2]2.[/size] Andi68 [size=-2]2003.03.27.[/size] 41+4 35 év/2. b. Budapest 2004.01.03. [size=-2]2004.01.01.[/size] [size=-2]Péterffy / Dr. Rácz Tibor[/size]
[size=-2]3.[/size] Victoria [size=-2]2003.04.01.[/size] 40+6 28 év/1.b. Budapest XII 2004.01.06. [size=-2]2004.01.06.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]4.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=zsóf-public]Zsóf[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 39+2 25 év/1.b. Budakalász 2004.01.22. [size=-2]2004.01.17.[/size] [size=-2]Uzsoki kórház / Dr. Sz&ucirc;cs Géza[/size]
[size=-2]5.[/size] Gigi1 [size=-2]2003.04.14.[/size] 39+0 26 év/1. b. Szeged 2004.01.21. [size=-2]2004.01.19.[/size]
[size=-2]6.[/size] Szilvi [size=-2]2003.04.18.[/size] 38+3 27 év/2.b. Ócsa 2004.01.25. [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház / Dr. Tolnay Lajos[/size]
[size=-2]7.[/size] Detti [size=-2]2003.04.18.[/size] 38+3 29 év/1.b. Budapest 2004.01.23. [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Szt. János / Dr. Molnár László[/size]
[size=-2]8.[/size] Nikie [size=-2]2003.04.22.[/size] 37+6 29 év/1.b. Budapest 2004.01.27. [size=-2]2004.01.27.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Lázár Erika[/size]
[size=-2]9.[/size] Karmen [size=-2]2003.05.02.[/size] 36+3 33 év Szeged 2004.02.06. [size=-2]2004.02.06.[/size] [size=-2]II.Kórház / Sári Tamás[/size]
[size=-2]10.[/size] RBogi [size=-2]2003.05.03.[/size] 36+2 25 év/2.b. Budapest 2004.02.07. [size=-2]2004.02.07.[/size]
[size=-2]11.[/size] Fiona [size=-2]2003.05.05.[/size] 36+0 31 év/2.b. Csömör 2004.02.09. [size=-2]2004.02.09.[/size]
[size=-2]12.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=rtünde-public]Rtünde[/url] [size=-2]2003.05.12.[/size] 35+0 26 év/1.b. Budapest 2004.02.21. [size=-2]2004.02.16.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Templom[/size]
[size=-2]13.[/size] Veronika [size=-2]2003.05.12.[/size] 35+0 31 év/1.b. Budapest 2004.02.19. [size=-2]2004.02.16.[/size] [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]14.[/size] Kitty [size=-2]2003.05.13.[/size] 34+6 35 év/3. b. 2004.02.10. [size=-2]2004.02.17.[/size]
[size=-2]15.[/size] Fruzsi [size=-2]2003.05.14.[/size] 34+5 26 év Budapest 2004.02.18. [size=-2]2004.02.18.[/size] [size=-2]Kútvölgy úti Klinika / Dr. Mészáros Gábor[/size]
[size=-2]16.[/size] FBogi [size=-2]2003.05.17.[/size] 34+2 26 év/1.b. Györújbarát 2004.02.26. [size=-2]2004.02.21.[/size] [size=-2]Petz Aladár Megyei Kórház, Györ[/size]
[size=-2]17.[/size] ribizli [size=-2]2003.05.19.[/size] 34+0 29 év/1.+2.b. Budapest 2004.03.08. [size=-2]2004.02.23.[/size]
[size=-2]18.[/size] Holophernes [size=-2]2003.05.21.[/size] 33+5 30 év/1.b. Budapest 2004.02.25. [size=-2]2004.02.25.[/size] [size=-2]Péterffy / Dr. Serfözö[/size]
[size=-2]19.[/size] Rebi [size=-2]2003.05.21.[/size] 33+5 32 év/2.b. Budapest 2004.02.29. [size=-2]2004.02.25.[/size] [size=-2]MÁV kórház[/size]
[size=-2]20.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=ladányi%20kata-public]Ladányi Kata[/url] [size=-2]2003.05.28.[/size] 32+5 27 év/2.b. Budapest 2004.03.03. [size=-2]2004.03.03.[/size] [size=-2]SOTE II. Klinika / Dr. Bánhidy[/size]
[size=-2]21.[/size] Gabi1 [size=-2]2003.06.04.[/size] 31+5 24 év/3.b. Szigethalom 2004.03.10. [size=-2]2004.03.10.[/size] [size=-2]Bajcsy-Zsilinszki Kórház[/size]
[size=-2]22.[/size] Eszty [size=-2]2003.06.30.[/size] 28+0 27 év/1.b. Budapest 2004.04.05. [size=-2]2004.04.05.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház[/size]
[size=-2]23.[/size] Szamoa [size=-2]2003.06.30.[/size] 28+0 29 év/1.b. Debrecen 2004.04.05. [size=-2]2004.04.05.[/size] [size=-2]DEOEC Klinika[/size]
[size=-2]24.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=margaréta-public]Margaréta[/url] [size=-2]2003.07.08.[/size] 26+6 28 év/2.b. Budapest 2004.04.15. [size=-2]2004.04.13.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Kelemen Csaba[/size]
</pre>
Ha valamelyik kismama be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. A levélben/SMSben küldje el az összes adatot amit csak tud: név, nicknév, utolsó menzi, szülés tervezett helye, kor/babak száma, stb.
Névtelen

És a babócáké:
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Manócska Lili Flóra 3450g, 56cm 2003.07.02. napra pontos babaKép
Andy Martin 3450g, 54cm 2003.07.12. napra pontos babaKép
Tündimami Máté 3360g, 51cm 2003.07.13. ( -1 ) nap 10/10
Anita Róbert 2600g, 50cm 2003.07.15. ( -20 ) nap
Pocóka Janka 3400g, 54cm 2003.07.17. ( + 13 ) nap 10/10
Redit Dalma 3000g, 52cm 2003.07.19. ( - 24 ) nap
Barbi Ádám Csaba 3385g, 52cm 2003.08.01. ( - 4 ) nap 8/9
Minke Gergely 3740g, 56cm 2003.08.12. ( -14 ) nap
Hermi Patrik 3350g, 49cm 2003.08.13. ( - 5 ) nap
Tündér Ilang Anna 3320g, 53cm 2003.08.20. napra pontos babaKép
Szisz Boróka Anna 2003.08.26. ( -9 ) nap
Zsizsa Gabriella 2830g, 48cm 2003.08.28. ( -16 ) nap
Cory Zsombor 2280g, 48cm 2003.08.31. ( - 43 ) nap 10/10
76vera Bence 2150g, 48cm 2003.09.02. ( - 24 ) nap
Batkamano Emma 3925g, 53.5cm 2003.09.03. ( - 2 ) nap 10/10
Kisegér István 3200g, 50cm 2003.09.03. ( -9 ) nap
Böbi Patrik 2850g, 49cm 2003.09.05. ( - 13 ) nap
Bera3 Bálint 2800g, 54cm 2003.09.07. ( - 20 ) nap
Laura2 Nikolett 2600g, 49cm 2003.09.21. ( + 1 ) nap
Susie Anna Gréta 3200g, 56cm 2003.09.23. ( -2 ) nap
Nyuszimanó Petra 3670g, 51cm 2003.09.29. ( + 3 ) nap
Doris Lili 1150g 2003.10.10. ( -66 ) nap
Doris Gergö 1700g 2003.10.10. ( -66 ) nap
Hajnii Zorka 4100g, 58cm 2003.10.14. ( +3 ) nap
Buborek Zoltán Máté 3300g, 55cm 2003.10.29. ( - 5 ) nap
Hicudzsi Édua 3800g, 54cm 2003.10.30. ( - 5 ) nap 10/10
AnnAnn Hanna 3490g, 56cm 2003.11.04. ( + 6 ) nap 10/10
Bogár Eszter Dorka 3200g, 55cm 2003.11.08. ( - 5 ) nap 10/10
Dorki Nikolett 3700g, 52cm 2003.11.08. ( -3 ) nap
semese András 3160g, 52cm 2003.11.08. ( - 4 ) nap 10/10
Nicki Márton 3500g, 53cm 2003.11.29. ( + 2 ) nap
Rita01 Kíra 3250g, 49cm 2003.12.02. ( - 1 ) nap
Kisbuksi Vencel 1400g 2003.12.03. ( -68 ) nap
johitimi Kristóf Ádám 3550g, 56cm 2003.12.08. ( + 4 ) nap
Mese Anna 3300g, 53cm 2003.12.10. ( - 4 ) nap
Boróka István Zoltán 3850g, 57cm 2003.12.18. ( + 8 ) nap
Manga István Mátyás 3650g, 56cm 2003.12.19. ( + 5 ) nap
Bella2 KépLuca 3400g, 54cm 2003.12.30. ( + 9 ) nap 9/10
Noémi KépLiliána Eszter 2660g, 51cm 2004.01.03. ( - 16 ) nap 9/10
</pre>
Ha valamelyik babóca be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. Esetleg kérje meg rá apát vagy anyát, hogy most még segítsen neki egy kicsit, mert o éppen a tejecskével vagy a szundizással van elfoglalva. A levélben küldje el az összes adatot amit csak tud: anyuka neve, baba neve, súly, hossz, születés napja, eltérés a kiírástól, APGAR.
Névtelen

Szép Napot, és most tényleg gyönyörűen süt!
Tegnap nagy felfedezést tettem. Már régóta van egy kis nyűgösségem, amit nem szívesen mondtam el senkinek, mert hülyén hangzik: viszketek este elalvás előtt. Gondoltam, bőrszárazság. De a férjem rendszeresen olajokat, kenőcsöket masszíroz a bőrömbe. Aztán gondoltam, hogy pszichésen viszketek, igyeleztem úgy tenni, mintha nem viszketnék. ezen a hétvégén nem birtam tovább. Azt mondtam, a kutyafáját, kiporszívóztam az ágyat, áthúztam az ágyneműt, kimostam az ágytakarót, mindez máskor is szokott lenni, de most extra mindent együtt és szuper tisztára. Még ugráltam is az ágyon, hogy kiugráljam belőle a port. Semmi, lefekvés előtt olvasni kezdek, már megint viszket a combom, a hasam... Elmondom a férjemnek. Elküld fürödni. Mert hogy én imádok fürödni, úszni. De mostanában mindig zuhanyzom, mert forró vízben szeretek fürödni, hidegben meg nem, forróban pedig nem szabad. Nem baj, csináltam magamnak egy meleg fürdőt, nem forrót, és nem is ültem bele, csak beletérdeltem, cellulitisz elleni dörzsis krémmel suvickoltam magam, aztán mosdószivaccsal, és fürdőolajat tettem a vízbe. Ilyesmit egyébként is szoktam, csak nem rendszeresen, mert nincs cellulitiszem, nincs türelmem, és ha mégis hámlasztok, akkor nem ilyen alaposan. Hosszan dörzsölgettem a bőröm, és aztán belefeküdtem a kádba. Aztán ágyba bújtam, és nem viszkettem. És marhajól éreztem magam, óriásit javult a közérzetem.
Tanulság, hogy aki imád fürödni, az fürödjön.

Babaszobánk készen áll, már csak babakocsi hiányzik és pellus. Mindkét esetben végső döntés. Több gyermeket szeretnék, sorban egymás után (hmmm, szép álom) és egyetlen babakocsival akarom megúszni. Másrészt eljátszom a mosható nadrágpellus gondolatával, hátha olcsóbban jövünk ki. Lehet, hogy ezekért a dolgokért érdemes volna kimenni Parndorfba. Jobb ár-érték arány miatt. Szerintetek?
Kedves Noémi!
Köszi a szüléstörténetet. Hogy tudtál így visszaemlékezni minden részletre? Kislányodnak szép növekedést kívánok! Hogy vannak a rémes varratok?
Veronika
kóci

Sziasztok
Nagyon régen tudtalak benneteket rendszeresen olvasni, de megtört a jég, és végre itthon is van internetem, meg gépem is. Sőt még víz is van itthon, meg meleg, meg lassanként rendszeresen rám törő érzés, hogy jó lenne letenni ezt a nagy zsákot. Aztán máskor meg minden happy és idilli. Talán nem este 7kor kéne hazaesni a munkából igy a nyolcadik hónap közepén, és akkor több energiám maradna.
Sikeresen növesztem a pocakomat, amivel lassan riogatom a körülöttem lévőket. Bár nem ikrek, de GIANT-has készen. (Tettem fel egy új képet a profilba, corpus-delictinek.)
Tudjátok, mindig még egy kicsit, és még csak ezt megcsinálom érzés, és aztán már itt is az este és a 33hét vége.
Léna, merthogy ugye tudjuk, hogy Léna J, már 2kg felett van és minden pompásan néz ki. Kis pufi arca van és zongorista ujjai (ezek szerint mégsem táncosnő lesz, hanem zenész :-Ö:-Ö:-Ö ).
Lányok, Ti nézitek ezt a szüléses sorozatot a TV2-n?? Nekem vhogy futkos a hátamon a hideg tőle. 2szülés ugyanannál a nőnél sem ugyanolyan, hát még másik kórházban, meg más csillagállás mellett, meg egy kicsit túl intimnek tartom a témát. Ilyen erővel a fogdokimhoz is bevihetnének egy kamerát, ott is csodák - persze jóval kisebbek- születnek. Érdekel, de az elveim, tudjátok&#8230; :-Ö Szóval láttátok, és milyen? Egyelőre a parázó kispapit eltiltottam tőle, vagy inkább pont nem kéne???
Noémi
Nagyon jó volt olvasni a szüléssztoridat, és csak kivánni tudok magamnak és azt hiszem mindenkinek ilyen szülést. Ennyi kin még a belefér kategóriába tartozik. Az egyik képen cumisüvegből szopizik Liána, csak a kép-diszkréció miatt, vagy akkor még nem volt tejcsi? Amúgy egyátalán nem olyan, mint egy pár napos csecsemő, legalább egy hónaposnak látszik! Hogy becézitek, Lia?
Fru&#8217;
Tényleg nem nagyon sikálgass, meg takaritógőzszivattyúzzál hosszasan! Árt! (a bagoly)
R.Tündi
Mit mond neked a doki? Mikorra várható? Nálunk még mindig beleférni látszik a 02.29! Mesélj már egy kicsit rólatok, mindig csak kommentálsz!
Vero
Én nagyon irigyellek, én nem merek fürdeni, de már nagyon várom!!! Milyen krémmel kenegeted magad? Lehet, hogy a régen jól bevált krémek, olajok, amik mindenfélét tartalmaznak, azok most allergiás tüneteket váltanak ki. Próbálkozz a Milupa féle kenőccsel. Nekem bejött. Ha minden anitiallergén, akkor eldugultam, és pusztán a pszhichoszomatikusod vágyta a kényeztetést&#8230;

Bocs, ha kicsit hosszú voltam, és nagy drukkokat küldök a TOP6nak, meg mindenkinek, aki éppen első napjait tölti a picikkel, aki pedig már heteken is túlvan, annak meg javasolom, hogy sürgősen biztasson minket, mert lankad a lelkesedés. Millió puszi és kutyasziv

(ez itt egy melléklet helye, de ez a tetü gép nem engedelmeskedik)

J
holophernes

Sziasztok!

Noémi! Érdekes volt ilyen részletesen olvasni a szülésedet. Nagyon szépen írtad meg. A napsugaras rész gyönyörű. Megnéztem a képeket is. Nagyon édes a kis Liliána. Még egyszer szívből gratulálok!

Zsóf! Tünde! Kép Hát igen, a dátumokkal én is így össze vagyok zavarodva. Ha igaz lenne, amit anyukám mondott, már régen felfedezték volna és biztosan széleskörűen alkalmaznák a szülés időpontjának meghatározásához. Csak mint érdekesség írtam le, és kíváncsian várom, hogy folytatódik-e a hagyomány a családban.

Detti! De jó, hogy meg vagy! Remélem, nemsokára ismét rendszeresen hallunk felőled! Vigyázz magatokra!

Judit! Tényleg jó nagy lett a pocakod. Csini vagy. Egyébként tőlem is mindig azt kérdezik, hogy "Netán ikrek?". Vagyis ez inkább 1-2 hónapja volt jellemző, mert azóta tényleg nem sokat nőtt a pocakom, de a gigapocakot gyorsan elértem. Amikor megkérdezték, hogy: "És, mikor jön a baba?", mosolyogva válaszoltam, hogy "Még 3 hónap.". Akkor általában elnyúltak az arcok. "Hú, akkor nagy baba lesz!", vagy a fent említett "Netán ikrek?" volt a következő reakció. Vagy mindkettő egyszerre. Kép Én mindig jót vigyorogtam. Olyan jó érzés, mert mindig is nagy pocakot szerettem volna. Egyébként a képen, ahol a barátnőiddel vagy, a bal szélső, nem az a lányka (anyuka) véletlenül, aki a Fitt Mamában van?

Fruzsi! Fogadd együttérzésemet! Mi egy festésen vagyunk túl. A hétvégén festettük ki a gyerekszobát, ami a hálószobánk is egyben. Szörnyen néz ki a lakás. Mint valami menekülttábor. A fotelekben ruhák, a földön mindenütt valami. (A laptop most éppen a vasalódeszkán van, mert az asztalhoz nem férek hozzá.) Kép

Még tegnap este is kellett egy falfelületet festeni, mert a második rétegre elfogyott a festék. Jó büdös volt itthon és mivel a szag miatt szellőztetni kellett, ezért sapkában aludtunk. Annyit röhögtünk este, mikor a nappaliban lefeküdtünk aludni. A "szemétdomb" kellős közepén, jól felöltözve, sapkában. Tényleg mint a menekültek. Kép Kép

Én már nekiesnék takarítani, visszapakolni, de a család határozottan megtiltotta. Így csak ülök a szemétdomb tetején és várom a hétvégét, amikor is anyuval nagytakarítást rendezünk. Mindenhol. (Azért addig szép lassan elkezdek pakolászni.) Az ablakmosást nem engedélyezik. Már megcsináltam volna, de a párom, nagyon csúnyán nézett rám, amikor megpendítettem a dolgot. De ezen kívül is még sok minden vár ránk. Én olyan tettre késznek érzem magam. Ez már a fészekrakási ösztön?
Úgy szeretném, ha minden tiszta lenne, és minden a helyére kerülne és nyugodtan hátra dőlve, felpolcolt lábakkal várhatnám a nagy napot.

Megy a DRUKK az elejének!

Sziasztok,

Zsazsa
zsazsa

Sziasztok!

Zsazsa, ez sajna nem jött be, még egyben...Kép
Jó lehet, az a menekülttábor. Néha én is így érzem, mert a férjem mindent szétdobál. Kép Szerencsére nálunk kb. egy hónapja kész a festés, de az jó, ha szellőztettek, mert ilyenkor nehezebben szárad, nálunk pár sarokban elkezdett penészedni a fal. Kép

Noémi!

Úgy meghatódtam a szüléstörténeteden, főleg a napsugaras részen. Nagyon szépen írtál, benned egy költő veszett el.
Még mindig csak 1000, méhösszehúzódás NST-n semmi... Kép Rábeszélem Gergőt, hogy szombaton szülessen meg. Kép Remélem, sikerül.

Zsófi
39+4

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok Kép
Juditkám, jó, hogy néha azé betolod a képed (Kép), csodacsini a gigapoci Kép Talán tényleg nem 7kor kéne hazaeni a munkából, tessék többet pihenni és idillizni KépKépKép

Veronika, van ilyen, h terhességi viszketés. Pl ha a pici az epédet nyomja. Azt mondják nagyon rossz tud lenni Kép

Hajrá eleje!! sztem már van aki túl van rajta, csak mi nem tudjuk. Gyanús Vic nagy hallgatása Kép

Pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Zsóf!
Szüljünk együtt!Kép Én épp azt álmodtam, hogy 17-én születik meg a Kismanónk. Hát majd meglátjuk!

Tegnap voltam dokinál és 1100 lett a cervixem, szóval nagyon bízom benne, hogy most nem lesz csaszi és magától elindul a Kismanónk!Kép Pénteken megyek CTG-re és bízom benne, hogy szép görbéket fogok rajzolni a hasammal.Kép

Detti, Pocitesóm!Kép
Te hogy vagy?

Vic, Andi!
Már bizti babáztok...dejó nektek!Kép

Szilvi
38+4
sztigris

Jó, Szilvi, én bennevagyok.Kép

Gigi!
Te nem akarsz szombaton szülni? Csatlakozhatnál hozzánk.

Zsóf
39+3

Kép
Kép
göndörzsóf

Feltettem Gergő képét (30 hetes) a profilomba.

Zsóf
39+3

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Tegnap voltam dokinál, szerencsére minden rendben volt. Jól vagyunk mind a ketten. Előtte voltam vérvételen, soha nem voltak ilyen jók a vérképeim, mint a terhesség alatt. Két hét múlva kell visszamennem. Az UH alapján most a szülés várható ideje febr 10 vagy 12. Lehet, hogy mégis jól érzem én? KépNa majd meglátjuk Babucinak melyik nap fog tetszeni. Holnap megyek az első CTG-re.

Judit, de jó hallani felőled is. Te miért dolgozol még?? Tényleg jó nagy a pocakod! Kép Nekem meg mindenki azt mondja, hogy nincs is nagy pocakom. Tettem fel a profilba friss képet, hát ekkora.

Én mostanában a vizsgákkal szenvedek, de nem akarlak mindig azzal fárasztani titeket. Bár amennyit tanulok, és mégis milyen jegyeket kapok, el se hiszem, hogy lehet ekkora szerencsém. Elvileg még két vizsgám van hátra, a héten. Már nagyon várom, hogy túl legyek rajta. És akkor jövő héttől már csak a babával foglalkozom. Már várom, hogy kimossam a babaruhákat, pakolgassam a cuccokat stb.

A Szülőszobát én is láttam. Nekem az volt a bajom vele, hogy össze-visza volt vágva. Egyszer már a szülőszobán voltak, egyszer meg 2 hónappal a szülés előtt, aztán megint a szülőszoba. A téma nem lenne rossz, ha tényleg rendes dokumentumfilm lenne, ahogy beharangozták. De így olyan túl "fókuszos" volt az egész nekem.

Zsóf, annyira szép pofija van Gergőnek! Kép

Pusza mindenkinek,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Bocsánat, hogy így eltűntem, de nyomós okom volt rá....

Szóval 2004.01.08- án 21.35- kor megszületett a mi szemünk fénye, Dorka! Paraméterei: 3500 gramm és 52 cm.

Sajna a szülés nem volt komplikációmentes, így császár lett belőle, és Dorkát is megviselték egy kicsit a történtek (Kispapi is halálra izgulta magát és reggeltől szinte éjszakáig bent volt velünk), de az a lényeg, hogy mostmár mindketten jól vagyunk, s Dorka is igyekszik visszanyerni a születési súlyát, mert 3500 grammról lefogyott 3200- ra!
Épp pár órája jöttünk haza a kórházból, úgyhogy a születéstörténetet később írnám le.
A profilomban megpróbálom csatolni Dorka képét!

Puszi mindenkinek! Ja, és nagyon köszönöm, hogy izgultatok, drukkoltatok nekünk/értünk!

Vic+ Dorka
Victoria

Sziasztok

Zsóf, beírtam a naptárba szombatot, csak még a babóval kell egyeztessek Kép. Az tényleg nagy szám lenne, ha Szilvinek, neked és nekem is egyszerre jönne a baba. Kép

Vic, gratulálok, jó egészséget mindkettőtöknek Kép.

Gigi
gigi1

Vic , hát ez egy kész nagylány hajasbaba! Gyönyörü! GRATULÁLOK!
Majd ird le a történetet, ha ráérsz.

Detti
Nagyon jó, hogy előkerültél, majd jelntkezz, ha lesz időd.

Fruzsi
Én is vettem Arnica-t és Cuprum-ot. A cuprum sima réz- állitolag a szülés alatti fájdalmakat csökkenti.
A Caluphylum nem volt a patikában, de megrendelték.
Már iszogatom a málnalevél teát, de kezdem utálni az izét. Pedig először izlet.

Ma voltam dokinál és Cervix 3000!
Viszont összeszedtem valami kis hüvely bacit és ezért most antibiotikumot kell szednem , meg kenegetnem. Kép

Judit! Szerintem nagyon csini vagy a képen és nem is giant a pocid.

Zsazsa
Mi is kampányszerüen ujra- és ujra lakást "csinálgatunk". A babaszobábol még hátravannak a polcok és a lámpák felfurása. És ki szeretném festeni az emeleti fürdőszobát is. Sajnos nekem a párom nem tud parancsra ilyeneket dolgozni, csak amikor kedve van. Ez elég ritkán van. Kép Tehát nálunk a türelem rózsát terem. Kép
Már most látom , hogy rengeteg munkát inkább eltolunk nyárig, hogy most hétvégenként inkább babázzunk és ne poroljunk a lakásban.

Tünde
Irigyellek a vizsgáid miatt. Én annyira lüke lettem igy terhesen, hogy a mult héten még a suliba is elfelejtetem elmenni. Kép

Fiona
36+1
fiona

Sziasztok! Kép

Nagyon köszönöm mindenkinek a gratulációkat és köszönöm, hogy elolvastátok a történetünket. Kép

Többen kérdeztétek, hogy miért van cumis kép. Sajnos nem úgy alakul az anyatejes táplálás, ahogy én azt nagy hévvel elterveztem, és ezzel egy kis csalódottság is van bennem.

A kórházban, ahol szigorúan anyatejes táplálás van 3 napig nem kapott semmi táplálékot Liliána (én így hívom, apukája Liennek hívja). Pici súllyal született, egyre bágyadtabb lett és borzasztó sokat sírt, a szívem szakad meg, ha most is visszagondolok, Nagyon ügyesen szopta az üres cicimet 3 napig, de semmi nem jött belőle. Előtejem sem volt. A 3 napon már kitoltam a babát az űjszülött osztályra (baba-mama egyágyas szobában voltam), hogy adjanak neki valamit, mert ki van cserepesedve a szája. Ekkor kapott cukrosvizet pohárból. A 4 nap alatt annyian gyűrték a mellemet, hogy megnézzék van-e benne valami, hogy sokszor csillagokat láttam és a könnyem potyogott.
A kórházban ezután 2x kapott tápszert, egyszer cumiból egyszer pohárból. Az első etetésnél, ami poharas volt, az akkor már kiéhezett csöppség, annyira mohó volt, hogy elfelejtett levegőt venni és ellilult-kékült a feje, szaladtak vele be oxigént adni neki.
Miután nem kapott (alig) táplálékot elhatalmasodott rajta a sárgaság és az utolsó éjszakára be kellett adnom kékfény alá és infúzióra.
Az utolsó napon kaptam bimbóvédőt (mert teljesen ki voltak a melleim, beödémásodott és nem tudta bekapni a mellbimbómat) és ezzel 1-1 órát szopizva megindította az előtejet. A 4. nap reggelén!!!! Addig semmi nem volt, egy csepp sem.
Hazaengedtek minket magasabb mint felsőhatár értékű sárgasággal, nulla tejjel, tápszeres recept nélkül a biztonság kedvéért... Persze mi is kérhettük volna, de annyira örültünk, hogy hazajöhetünk.
Estére Liliána sehogy nem volt hajlandó szopni (nem is nagyon lett volna mit), bár a melleim sárgadinnye nagyságúra dagadtak, masszíroztam belőle szét a csomókat. Éjjel egy órára teljesen kimerült a pici és sokat sírt. A sárgaság leküzdéséhez pedig minél több tápanyagra, folyadékra lett volna szükség.
Friss apuka éjjel egykor fogta magát és visszament a kórházba, hogy most és azonnal adjanak neki tápszert! 15 perc alatt otthon volt vele, szó nélkül adták.
5. nap reggelére megérkezett az előtej. Ma a 10 nap reggelére már rendes tejem van. Eddig Aventes cumiból etettük tápszerrel és a kifejt tejjel is. A mellemtől a kicsinek szó szerint fóbiája van, ha meglátja torkaszakadtából ordít. Rossz emlékek... Ma már megelégeltem és azt mondtam, ha törik, ha szakad cicire teszlek és szopizni fogsz. Nagy ordítások után szopizott 30 percig, és este az eddig jobban utált bal mellemet is felfedezte. Tápszerből egyre kevesebb kell, zömmel anyatejet kap, bár még mindig cumiból, mert a kanállal nem nyeli le, a pohárból meg fuldoklik...

Pénteken és ma voltunk kontrollon a kórházban, ma már nem szúrátk meg mert szemmel láthatóan szinte elmúlt a sárgasága. És a súlyunk is el kezdte közelíteni a születésit. Kép

Na erre sem tudtam röviden válaszolni. KépKépKépKép

VicKép
Gratulálok a bébihez! Jó egészséget és sok tejcsit kívánok nektek! Gyönyörű hajas baba a csöppség!

VeronikaKép
Nincsenek varrataim! Csak belsők, azok meg felszívódóak és nem érzem. Kép

TündiKép
Hát tényleg nincs nagy pocakod. Kép De csini vagy rajta.

Lányok! Szombaton volt egy hete, hogy szültem és úgy éreztem magam (most is) mintha meg se történ volna. Persze ebben szerepet játszik az is, hogy gátvédelemmel szültem.

Sok pusz nektek és drukk minden pocakosnak! Kép
Noémi
noémi

Kedves Noi!

Gratulálok a szépséges kishölgyhöz!
Örülök, hogy ilyen kellemes élmény volt a szülésed, klassz lehetett. (enyém sajnos nem így alakult)

Ne légy elkeseredve a szoptatás miatt, sajnos nem mindenkinek olyan egyszerű. Mi is sokat küszködünk, bár más jellegűek a problémák. Kitartás!!!!! Mi már 3 hónapja kínlódunk, de nem adjuk ám fel!!! (csak megbolondulunkKép

Sok erőt, és jó egészséget kívánok!
pusz
ritee
ritee

Vic, teljesen odavagyok a szép, nagy hajú Dorkádért, gratulálok! Nekem is kislányom születik, és egyre jobban repesek az örömtől, meg a kiváncsiságtól, és ízlelgetem magamban a jövőt, hogy lesz egy kislányom. Én is nagy hajjal születtem, de a fotók, amiken csecsemő vagyok, olyan hihetetlenek voltak mindig. El sem tudtam hinni, hogy pár naposan így néz ki egy hajas kislány.
Noi! Igen, a hüvelyi varratokra gondoltam, mert el sem tudtam képzelni, hogy ilyen is van, hogy ott jön létre repedés, és nagyon örülök, hogy ilyen szépen meggyógyult! A szoptatás számomra misztérium, mivel még előtte vagyok, és nagyra becsülöm a kitartásod és az akaraterőd, és örülök a happy endnek!
Nekem is megkezdődött a CTG-zés, a cervix hurrá 3000, és nagyon szép labda a pocim. Most már rég nem tűnik nagynak. Kabátban ki sem nézni belőlem. Nagyon kímélő életmódot élek, tornászom naponta, és nagyon jól vagyok. Ha az utolsó hónap is így megy, akkor a terhesség csodálatos állapot!
A terhességi viszketést én is megtaláltam több könyvben, csak magyarázatot nem találtam rá, köszi Ann: ha tudom, miért, valahogy könnyebb elfogadnom, bár most a fürdőzés óta még nem jött vissza. És így utólag nem is rém rossz, viszont bosszantó.
Fruzsi, én arra gondolok, hogy ha lehet kádnyi vízben szülni, akkor miért ne lehetne pancsolni is előtte négy héttel. A védőnéni mintha azt mondta volna, hogy forró vízben nem szabad, de egy csomó könyv ajánlja, hogy járjunk úszni. Gondolom, ha kinyílna a méhszáj, akkor volna tilos.
Veronika 35.hét
kóci

Sziasztok!

Vic!Kép
Gratulálok Dorkához!Kép Egyszerűen gyönyörű ez a leányzó és micsoda hajzuhataga van!Kép Ahhoz képest, hogy (emlékezetem szerint) csak az utolsó 2 hónapban kezdett nőni a pocid, jó nagy babóca lett!
Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek!KépKépKép
Tényleg, még aznap este 1/2 6 körül írtál és már 1/2 10-kor meg is született?

Noémi!
Olyan édes, ahogy az egyik képen a ruhából kikandikál egy pirinyó meztelen lábacska.KépKépKép
Örülök, hogy a kezdeti kálvária után van tejcsid!Kép Továbbra is sok-sok tejcsit!

Zsóf!
Nagyon édi Gergő!Kép

Tünde!
Hajrá a vizsgáidhoz, bár tudom, hogy sikerülni fog!Kép

Zsóf, Gigi, Detti!
Szerintem már mi vagyunk a dobogósok!Kép Szóval kötelező házifeladat, hogy mindenki megbeszélje a Babócájával, mit is "kell csinálni" szombaton.Kép

Szilvi
38+5
sztigris

Sziasztok!
Itt a kismamik táblázata:
<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Utolsó mens.[/size] [size=-2]Hét+nap[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]40+0[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Andi68 [size=-2]2003.03.27.[/size] 41+6 35 év/2. b. Budapest 2004.01.03. [size=-2]2004.01.01.[/size] [size=-2]Péterffy / Dr. Rácz Tibor[/size]
[size=-2]2.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=zsóf-public]Zsóf[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 39+4 25 év/1.b. Budakalász 2004.01.22. [size=-2]2004.01.17.[/size] [size=-2]Uzsoki kórház / Dr. Sz&ucirc;cs Géza[/size]
[size=-2]3.[/size] Gigi1 [size=-2]2003.04.14.[/size] 39+2 26 év/1. b. Szeged 2004.01.21. [size=-2]2004.01.19.[/size]
[size=-2]4.[/size] Szilvi [size=-2]2003.04.18.[/size] 38+5 27 év/2.b. Ócsa 2004.01.25. [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház / Dr. Tolnay Lajos[/size]
[size=-2]5.[/size] Detti [size=-2]2003.04.18.[/size] 38+5 29 év/1.b. Budapest 2004.01.23. [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Szt. János / Dr. Molnár László[/size]
[size=-2]6.[/size] Nikie [size=-2]2003.04.22.[/size] 38+1 29 év/1.b. Budapest 2004.01.27. [size=-2]2004.01.27.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Lázár Erika[/size]
[size=-2]7.[/size] Karmen [size=-2]2003.05.02.[/size] 36+5 33 év Szeged 2004.02.06. [size=-2]2004.02.06.[/size] [size=-2]II.Kórház / Sári Tamás[/size]
[size=-2]8.[/size] RBogi [size=-2]2003.05.03.[/size] 36+4 25 év/2.b. Budapest 2004.02.07. [size=-2]2004.02.07.[/size]
[size=-2]9.[/size] Fiona [size=-2]2003.05.05.[/size] 36+2 31 év/2.b. Csömör 2004.02.09. [size=-2]2004.02.09.[/size]
[size=-2]10.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=rtünde-public]Rtünde[/url] [size=-2]2003.05.12.[/size] 35+2 26 év/1.b. Budapest 2004.02.21. [size=-2]2004.02.16.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Templom[/size]
[size=-2]11.[/size] Veronika [size=-2]2003.05.12.[/size] 35+2 31 év/1.b. Budapest 2004.02.19. [size=-2]2004.02.16.[/size] [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]12.[/size] Kitty [size=-2]2003.05.13.[/size] 35+1 35 év/3. b. 2004.02.10. [size=-2]2004.02.17.[/size]
[size=-2]13.[/size] Fruzsi [size=-2]2003.05.14.[/size] 35+0 26 év Budapest 2004.02.18. [size=-2]2004.02.18.[/size] [size=-2]Kútvölgy úti Klinika / Dr. Mészáros Gábor[/size]
[size=-2]14.[/size] FBogi [size=-2]2003.05.17.[/size] 34+4 26 év/1.b. Györújbarát 2004.02.26. [size=-2]2004.02.21.[/size] [size=-2]Petz Aladár Megyei Kórház, Györ[/size]
[size=-2]15.[/size] ribizli [size=-2]2003.05.19.[/size] 34+2 29 év/1.+2.b. Budapest 2004.03.08. [size=-2]2004.02.23.[/size]
[size=-2]16.[/size] Holophernes [size=-2]2003.05.21.[/size] 34+0 30 év/1.b. Budapest 2004.02.25. [size=-2]2004.02.25.[/size] [size=-2]Péterffy / Dr. Serfözö[/size]
[size=-2]17.[/size] Rebi [size=-2]2003.05.21.[/size] 34+0 32 év/2.b. Budapest 2004.02.29. [size=-2]2004.02.25.[/size] [size=-2]MÁV kórház[/size]
[size=-2]18.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=ladányi%20kata-public]Ladányi Kata[/url] [size=-2]2003.05.28.[/size] 33+0 27 év/2.b. Budapest 2004.03.03. [size=-2]2004.03.03.[/size] [size=-2]SOTE II. Klinika / Dr. Bánhidy[/size]
[size=-2]19.[/size] Gabi1 [size=-2]2003.06.04.[/size] 32+0 24 év/3.b. Szigethalom 2004.03.10. [size=-2]2004.03.10.[/size] [size=-2]Bajcsy-Zsilinszki Kórház[/size]
[size=-2]20.[/size] Eszty [size=-2]2003.06.30.[/size] 28+2 27 év/1.b. Budapest 2004.04.05. [size=-2]2004.04.05.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház[/size]
[size=-2]21.[/size] Szamoa [size=-2]2003.06.30.[/size] 28+2 29 év/1.b. Debrecen 2004.04.05. [size=-2]2004.04.05.[/size] [size=-2]DEOEC Klinika[/size]
[size=-2]22.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=margaréta-public]Margaréta[/url] [size=-2]2003.07.08.[/size] 27+1 28 év/2.b. Budapest 2004.04.15. [size=-2]2004.04.13.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Kelemen Csaba[/size]
</pre>
Ha valamelyik kismama be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. A levélben/SMSben küldje el az összes adatot amit csak tud: név, nicknév, utolsó menzi, szülés tervezett helye, kor/babak száma, stb.
Névtelen

És a babócáké:
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Manócska Lili Flóra 3450g, 56cm 2003.07.02. napra pontos babaKép
Andy Martin 3450g, 54cm 2003.07.12. napra pontos babaKép
Tündimami Máté 3360g, 51cm 2003.07.13. ( -1 ) nap 10/10
Anita Róbert 2600g, 50cm 2003.07.15. ( -20 ) nap
Pocóka Janka 3400g, 54cm 2003.07.17. ( + 13 ) nap 10/10
Redit Dalma 3000g, 52cm 2003.07.19. ( - 24 ) nap
Barbi Ádám Csaba 3385g, 52cm 2003.08.01. ( - 4 ) nap 8/9
Minke Gergely 3740g, 56cm 2003.08.12. ( -14 ) nap
Hermi Patrik 3350g, 49cm 2003.08.13. ( - 5 ) nap
Tündér Ilang Anna 3320g, 53cm 2003.08.20. napra pontos babaKép
Szisz Boróka Anna 2003.08.26. ( -9 ) nap
Zsizsa Gabriella 2830g, 48cm 2003.08.28. ( -16 ) nap
Cory Zsombor 2280g, 48cm 2003.08.31. ( - 43 ) nap 10/10
76vera Bence 2150g, 48cm 2003.09.02. ( - 24 ) nap
Batkamano Emma 3925g, 53.5cm 2003.09.03. ( - 2 ) nap 10/10
Kisegér István 3200g, 50cm 2003.09.03. ( -9 ) nap
Böbi Patrik 2850g, 49cm 2003.09.05. ( - 13 ) nap
Bera3 Bálint 2800g, 54cm 2003.09.07. ( - 20 ) nap
Laura2 Nikolett 2600g, 49cm 2003.09.21. ( + 1 ) nap
Susie Anna Gréta 3200g, 56cm 2003.09.23. ( -2 ) nap
Nyuszimanó Petra 3670g, 51cm 2003.09.29. ( + 3 ) nap
Doris Lili 1150g 2003.10.10. ( -66 ) nap
Doris Gergö 1700g 2003.10.10. ( -66 ) nap
Hajnii Zorka 4100g, 58cm 2003.10.14. ( +3 ) nap
Buborek Zoltán Máté 3300g, 55cm 2003.10.29. ( - 5 ) nap
Hicudzsi Édua 3800g, 54cm 2003.10.30. ( - 5 ) nap 10/10
AnnAnn Hanna 3490g, 56cm 2003.11.04. ( + 6 ) nap 10/10
Bogár Eszter Dorka 3200g, 55cm 2003.11.08. ( - 5 ) nap 10/10
Dorki Nikolett 3700g, 52cm 2003.11.08. ( -3 ) nap
semese András 3160g, 52cm 2003.11.08. ( - 4 ) nap 10/10
Nicki Márton 3500g, 53cm 2003.11.29. ( + 2 ) nap
Rita01 Kíra 3250g, 49cm 2003.12.02. ( - 1 ) nap
Kisbuksi Vencel 1400g 2003.12.03. ( -68 ) nap
johitimi Kristóf Ádám 3550g, 56cm 2003.12.08. ( + 4 ) nap
Mese Anna 3300g, 53cm 2003.12.10. ( - 4 ) nap
Boróka István Zoltán 3850g, 57cm 2003.12.18. ( + 8 ) nap
Manga István Mátyás 3650g, 56cm 2003.12.19. ( + 5 ) nap
Bella2 KépLuca 3400g, 54cm 2003.12.30. ( + 9 ) nap 9/10
Noémi KépLiliána Eszter 2660g, 51cm 2004.01.03. ( - 16 ) nap 9/10
Victoria KépDorka 3500g, 52cm 2004.01.08. ( + 2 ) nap
</pre>
Ha valamelyik babóca be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. Esetleg kérje meg rá apát vagy anyát, hogy most még segítsen neki egy kicsit, mert o éppen a tejecskével vagy a szundizással van elfoglalva. A levélben küldje el az összes adatot amit csak tud: anyuka neve, baba neve, súly, hossz, születés napja, eltérés a kiírástól, APGAR.
Névtelen

Noémi!

Gratulálok a babádhoz és a kitartásodhoz is, csak így tovább Kép! Remélem a kislányod elfelejti a rossz emlékeket és sikerül minél többször megszoptatnod. Jó hallani, hogy van olyan, aki nem adja fel egykönnyen Kép
johitimi

Napsütéses csoda-napot mindenkinek!
Nagyon rég nem küldtem nektek napocskát, ma küldök, hátha kitart szombatig, mert úgy fest babaesőnk lesz :-)
Éljen Zsóf+Gigi+Szilvi Kép
Kép

Zsóf
Nagyon édes pufi-pofis Gergőd! Én is láttam Lénát, hogy milyen kerek a feje, pedig abban a hitben voltam, hogy ilyenkor még olyan kis UFÓ-s a pofikája. De belátom nagy-nagy marhaságot gondoltam :-):-):-)

Tündi
Mindenkinek akkora, amekkora (nagyon bölcs mondás volt, barvó Jutika), vszinű nálad több a hely, mint nálunk. Bár én irigyellek Zsazsával ellentétben, mert én nem szerettem volna óriási hasat. De úgy fest ezt már elb@sztam Kép Ami a vizsgákat illeti, minden elismerésem.

Ann
köszi a dörgedelmeket, én is nagyon örülök hogy hallok/olvasok felőletek. Jól jönne pár új kép Hannáról, meg a sztrorik is. Gondolom a Pöttömökhöz írsz, de néha anyai lebazilikázásokon felül azért dicsekedhetnél is :-) Kép

Zsazsa
Neked is kösz a kedves bíztatásokat, megnyugodtam, hogy nemcsak engem stresszelnek, hogy ikreim lesznek-e... A csajszi a bal oldalon még tervezgeti a kisbabát, tehát vszinű nem ő van az újságban, bár az újságot nem láttam. Viszont a középső csajszi kismami, ő volt az aki úgyszintén Szőnyi dokinál szült (2003.04.28), és akinek kicsi fiát kölcsönvettem a korábbi profilos képemben. (mellesleg jegyzem meg, hogy 30kg-ot hízott (!!!) a terhesség alatt, de most az eredeti súlyánál van, amióta 2hónapja nem szoptat....)

Vic
nagyon nagy öröm egy újabb kicsi köztünk, éljenek a lányok, isteni 'körben-áll-egy-kislányka'-csapat kezd gyűlni!!! Nagyon helyes kis hajas-babátok van! Ne tűnj el, az első napok is ugyanolyan fontosak!

Bocsi, hogy ilyen hosszú lettem, meg kicsit ráragadtam a 'melléklet feltöltése' gombra, otthon úgyse fog működni :-(
Épp erőt gyűjtök és készülök leülni a nagyfőnökkel, hogy miként is van az, hogy idén arra hivatkozólag nem kaptam plussz pénzt, hogy majd szülni megyek. Nem nagyon fűlik ehhez a fogam, rámférne egy Fruzsi-féle vehemens lelki-támogatás

Nagy-sok-boldog puszis napot mindenkinek
Kép

Judit
(34+0)
holophernes

NoémiKép

Tudod honnan keveredtem ide, szinte megéreztem, hogy megszületett a picid! gratulálok, és sok boldogságot kívánok Nektek!

Csutka
Névtelen

Sziasztok! Ma volt UH, BPD 88,5 mm. Hétfön kell befeküdnöm a korházba és január végén meglesz a kisbaba!

Gratulálok a friss anyukáknak és nagy drukk a lista elején álloknak!

Karmen 36+6

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Vicccccccc, óriási gratula Dorkához! Kép Többit a Pöttömökben...

Noi, hát ez a nincs tejcsi és 3,5 ről 3,2re lefogyás nagggggyon ismerős sajna Kép Csakhogy nekem volt egy pár csepp tej/előtej és nagyon de nagyon lassan lett valamennyi, azaz megfogható mennyiség. Olyat, hogy bedurran a cicim, nem tapasztaltam Kép Most is max. éjjel tud bekeményedni. Örülök, hogy végül is pozitív a vége Kép
Ja, nem láttalak még a pöttömökben, pedig várunk! Kép

Juditkám, éljen a körben áll egy kislányka csapat! Kép De azé a fiúk is kellenek valamire Kép SŐT!

No és akkor hírek KisBuksiékről: Kép
Vencus már lassan 2,2kg, 40ml az adagja 3 óránként. Szépen szopik, cumisüvegből is jól eszik és ha ez elég stabil lesz, irány az otthon! De már tényleg hamarosan!!! Egész nap anyukája, Buksika látja el, minden kaját + tisztábatevést + akkor veszi ki, amikor akarja.
Nagyon nyugis baba, nem sír, max ha macerálják mindenféle orvosi beavatkozásokkal.
KisBuksi is jól van, majd ha hazamennek, biztosan többször jön!

Pusszancs
Ann
annann

Hurra, közben rájöttem, h 3500-3200-t Vic írta, de a tejhiányt Noinak akartam mondani KépKépKép
Bocsee, de ma nyügiHamim van és ez meglátszik rajtam Kép
annann

Sziasztok!

Ma voltam az első CTG-n. Hát sikerült egy kicsit rám ijeszteni.
Babuci nagyon mocorgott és egy össze-vissza görbét produkált. A szülésznő azt mondta, hogy nincs probléma, de azért menjek fel az elsőre és mutassam meg egy orvosnak, jobb ha ránéznek. Felmentem az elsőre, de éppen nagyvizit volt, sehol egy orvos. Aztán meg ebédidő is volt, utána meg nem találták az ügyeletest. Közben csináltak egy másik CTG-t, ami tökéletesen szép lett. Végre jött az ügyeletes orvos, megnézte mind a kettőt, és csak annyit mondott, hogy a héten menjek vissza még egy CTG-re biztos, ami biztos, amúgy minden rendben. Szóval így pénteken megyek ismét, remélem, hogy tényleg nem lesz gond.

Összefutottam a kórházban Kisbuksival és Vic férjével is.

Vic, a férjedtől tudtam meg, hogy megvan a baba. Gratulálok Dorkához és minden jót kívánok nektek! Kép Nagyon édes ez a hajas baba! Kép

Kisbuksiék jól vannak, ahogy Ann is írta. Azt mondta, hogy még nem hivatalos az infó, de elvileg már tényleg csak néhány hét és mehetnek haza.

Gigi, Zsóf, Szilvi! Hajrá-hajrá! Hú, mi lesz itt szombaton! Kép

Mindenkinek köszi a drukkokat a vizsgákhoz! Megyek is tanulni.

Pusza
Tünde
rtünde

Noémi!
Bíztatásképp: nekem ugyan bedurrant a mellem a 3. napon, még a kórházban, de mivel nem fejtem (mindent mondtak, csak ezt nem), mire hazajöttünk, alig volt pár csepp bennük. Védőnéni tanácsát megfogadva 3 óránként szopiztattam (ha volt mit, ha nem), utána lefejtem mindkettőt. Iszonyú fárasztó volt, 2 hétig csak cseppek voltak a fejés eredményei, aztán egyik napról a másikra fordult a kocka. Rengeteg lett a tej (szopizott és utána még 180ml-t tudtam lefejni). Gondoltam, akkor éjjel már nem fejünk, és mivel a baba 7 órát aludt egyfolytában, hát reggelre megint bedurrantak a melleim. 3 napja masszírozom ki belőle a csomókat, mert már kezdett vörösödni.
Én is azt mondom, nem egy álom dolog ez, de még mindig összeszorított foggal is masszírozok, fejek, ha kell, pedig a mellbimbóim kiszáradtak, berepedtek, állandóan égnek, stb.
Ha nem eszem eleget, vagy fent vagyok 2 szopi között és teszem a dolgom, akkor alig van tej, ha pihenek és sok baracklét iszom, akkor van tej. Ez van.
Noémi! Tehát nem elkeseredni, FEJNI! És lesz tejci, nem máról holnapra, de napok, vagy 1 hét múlva.
Manga
manga

Sziasztok lányok!

Először is: honnan vagytok ilyen okosak szoptatástémában?? Manga?? Tapasztalat? A szakirodalom bevágva, de mikor olvaslak benneteket, úgy érzem, semmit sem ér.. ugye majd én is ilyen okos leszek?? Uuuugye?? Hogy kell csomót kimaszirozni??? Jajj nekem, újabb téma.. Kép Na, majd jövök hozzátok. Brühü.

Karmen! Nagyon-nagyon örülök, hogy minden o.k. veled, őszintén szoritok!!!

Juditkám, ollllyyyan jó, hogy irsz, kiváncsi voltam már, mi van veled. Lakás tip-top?? Kép

Ann, köszi, hogy irtál Buksiékról, boldogság jó hireket olvasni, és ha már ilyen szépen haladnak, mikor mehetnek haza? Kb.?
Hamikáról vannak új képek???????

Tündikém, megvan az apasági! Kismalacom nem marad hivatalosan "árvagyerek"!!! Kép Kép

Én jól vagyok. Viszonylag. Tanácsot vagy vigaszt szeretnék három rendkivüli horderejű ügyben.

1. Az elmúlt kb. 3 hétben picike anyajegyek tömkelege jelent meg rajtam. Még van 5 hetem, ha ez igy megy tovább.. nem tudom, de nem lesz szép a végeredmény, az biztos. Lehet ezzel valamit kezdeni? Érdemes? Úgy olvastam, ezek elmúlnak. Elképzelni sem tudom, hogy maguktól csak úgy. Vélemény?

2. A hátam. HIÁBA tornáztatom, papi masszirozza, estére csillagokat látok. Fáj, na. Le akar szakadni. És a jobb lapockámnál olyan, mintha becsipődött volna valami, mert egy körömnyi helyen szinte ég. Kenőcs vagy csak pihi?? Ugye elmúlik? Vigaszt várok.

3. Ez mai. De nagyon megijedtem. Reggel készültünk elmenni ügyeket intézni, és kakanyókészités közben olyan szúrkálós görcsszerűség tört rám.. sajnos nem tudom jobban megfogalmazni.. de álldogáltam 1-2 percig mire elmúlt, mire egyáltalán meg tudtam mozdulni. Irtóra fájt, s közben keményedett a hasam. Jóslófájásnak nem korai kicsit?

Holnap megyek CTGre, megkérdem..

A babáknak minden jót kivánok.

Na, megyek, mert leszakad a hátam..

Mindenkit puszilok,

szeretettel:

Fruzsi
35+0
+12 kg
cinderella

JAAAAAAAAAAAA!

VIC, gratulálok Dorkához!!!!!!

Puszi
F.
cinderella

Sziasztok Lányok! Kép

Köszönöm a bíztatást! Kép
A mai napon már 5x tudtam mellre tenni és az eddig utált bal mellemet is szopizta 2x. Pótlásnak nagyon keveset fogadott el napközben, így valószínű, hogy van mit kiszopiznia a ciciből. Az egész napunk úgy telt, hogy szopi, pótlás, fejés és ezután következik minden elölről. Ez van KépKépKépKép

Csutka Kép
Köszönöm a gratulációt! Pusza!

Ritee Kép
De jó, hogy felbukkantál. Repíthetnél felém egy mailt, ha van egy pici időd. Meg képeket is küldhetnél a nagyfiúról.

Tündi Kép
Ne aggódj nem lesz semmi baj. Várom pénteken a telcsidet, hogy mi van veletek, jó?

AnnKép
Igyekezni fogok belefolyni a topicba, csak most esténként még nincs sok időm, mindjárt megyek is fejni, mert kezd szűk lenni a melltartó. Kép

Sok puszi nektek
Noémi és a 11 napos Liliána Kép
noémi

Kismamik Kép

A profilban a "napsütéses" kép. Kép

Pusz
Noémi
noémi

Fruzsi, köszi, megigérem tényleg frissen fogja hozni a hireket nektek a férjem! Nekem is fájt pár hete nagyon a hátam, szeméremcsontom, most már egyik sem. Remélem neked is elmulik!

Noémi! Örülök hogy sikerül szoptatni!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Közhirré Tétetik!
2004.01.13-án 17:17-kor megszülettem! A nevem:Kontár Bercel.Egy kis segítség:a testvérem Márton,ő 2001.07.27-én született.A szüleimmel nemrégen költöztünk(én anyu hasában)Makóról-Csornára.Sári bácsi volt Szegeden,Polgár bácsi Csornán az orvosunk.Anyunak tudom vannak ismerősei itt a "forumon".Most Apu segít irni,mivel Anita még Győrben van a kórházban.SZURKOLÓ TÁBORRA VAN SZÜKSÉGEM!!!
28 hétre születtem,szűk 1kg-mal.Ez teljesen váratlanul ért bennünket,nem volt semmi előjel,eddig minden simán ment.Ki kellet,hogy vegyenek,mivel kint jobbak az esélyeim,mint bent.(Köszi)A körülményekhez képest jól vagyok,várok minden pozitív,negatív tapasztalatot,tanácsokat stb.Kicsi a bors,de erős!
Névtelen

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?