A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Kezdem összegyűjteni a különböző támogatásokhoz a nyomtatványokat, de szerintem nincs meg minden. Ill nem tudom a babának mit kell majd kiváltani és hol és ahhoz mi kell.

Nos az eddigi listám:

Családi pótlék:
1221478714.8269.doc 1221478734.6561.doc

Anyasági támogatás: (ez ugye az egyszeri)
1221478773.1623.doc
+ a családinál az igénylőlap

Gyes: (ez csak a baba 2 éves korától, mert gyedet igénylek)
1221478837.7659.doc
+ megint az említett igénylő lap

TGYÁS: (ezt igényelhetem ugye hamarabb is? mikortól?)
Nos ehhez mi kell? valaki tudja hol van a nyomtatvány hozzá?

GYED:
és ehhez is kell még nyomtatvány

Mi kell a babának?
1, apasági nyilatkozatot kell még csináltatnunk
2, anyakönyvi kivonat mikor születik
3, TB kártya (ehhez mi kell és mikor kell kiváltani és hol és van hozzá előre kitölthető nyomtatvány?)
Kell még neki valami?
ÉS van még valami igényelhető zsé?

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Sclara, köszi, hogy hiányoltál.......
Sajna már a 3. hetemet kezdem taknyolással, köhögéssel, és én is próbáltam kúrálni magamat természetes szerekkel, a házi doki is csak a biztonság kedvéért írta fel az ab-ot, ha lázam lenne......
Az viszont nem volt, de tegnap estétől mát minden légvétel, köhögés belenyilall a hátamba......Így aztán saját felelősségre, meg párom unsazolására elkezdtem az ab-ot......remélem ez nem árt a babának, szerintem többet ártanék, ha valami szövődmény lenne, vagy ne adj' Isten emiatt kórház.....

Katinka!
Olvasom, hogy te is összeszedtél valami nyavalyát....hát én egy tonna mézet megettem két hét alatt...... :lol: meg c-vitamin, kamilla és tsai...és mégse jötttem helyre......te is figyelj oda, nehogy úgy elfajuljon a dolog, mint nálam!
JA, és szedtem homeopátiás Stodal szirupot, meg immunerősítőtt, de nekem ezek valahogy nem váltak be.....

Régebben a gyerkőcöknek is adtam, de velük sem úsztuk meg az erősebb gyógyszereket..... :roll:

Judit!
Hú, akkor nálatok sincs nyugi most....hogy lekopogjam, ők még nem betegek, bár Atira ma már harisnyát is adtam, mert az oviban ugye nem fűtenek......Minek is...... :evil:
Mi bizony már tegnap este bekapcsoltuk a fűtést...(két napja meg még nyitott ablaknál aludtunk!)

Sensi!
Hú, nekem szerintem dupla ekkora a pocim! :shock: Nem tudom, miért agggódsz a súlyod miatt, nem is vagy kövér!!

Katica kislánya vajon hogy van??

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Ezeket a nyomtatványokat inne le is tudjátok tölteni.

Kép
Kép
nati80

ja egy jó kérdés
Az anyakönyvi kivonatot nem a kórházban állítják ki? Én azt hittem azt ott adják.

Kép
Kép
nati80

immunerősítőt.....bocs! :oops: :oops:

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Katinka: És képzeld el, hogy ez a pelenka még az újszülött méretnél is kisebb! :? Egyébként teljesen korrektnek érzem, hogy Libero pelenkával és Johnson's pospsitörltő kendővel kényeztetik az én kicsimet a klinikán. Olvastam, hogy máshol anyuka viszi a pelust... :? Itt meg nem is akármilyet adnak neki. :)
Amúgy az arányokat tekintve, úgy kell Zolikát elképzelni, hogy az ő vállszélessége az én öklöm szélességével egyenlő (talán már egy picit szélesebb, ha nőtt azóta). Az én öklöm meg olyan bő 8 cm széles... de feltöltök egy olyan képet, ahol egy ápolónő keze is látszik. Viszont az a kép nem friss (ott 6,5 napos). Kép

ZOLIKA:

Éjszaka mérték, 1060 grammnál tartunk!!!! :D Na, csak összeszedi magát az én pici fiam. És ma reggel olyan szépen kinyitotta a szemét, és nézett rám, meg nézett jobbra-balra-le-fel, tüneményes volt. :) Be is nyúltam hozzá (alapos kézmosás után) és amikor a mutatóujjam hegyét beletettem a bal tenyerébe, akkor olyan erősen megszorította és tartotta is néhány másodpercig, hogy teljesen meglepődtem, milyen kis vasgyúró Zolika. :D Úgy láttam, hogy az oxigénjét is lejjebb csavarták és ennek ellenére nem esett a szaturációja, amikor mocorgott. Úgyhogy én most erősebbnek láttam. :) REmélem hamarosan kiveszik a csövet. Tegnap reggel azt mondták, hogy a súlya már megvan hozzá, csak a vérgáz-eredménye még nem olyan jó (de ma már jobb lehetett, ha lejjebb csavarták az oxigént).

Egy ápolónő mondott egy találó hasonlatot Zolikára: Amikor megszületett, olyan volt, mint egy kismadár, aki kiesett a fészkéből. :? Szerintem azért is nagyon találó, mert tulajdonképpen vele is ez történt. :( De hál'Istennek a Klinika és mi, a szülei a szárnyaink alá vettük, és azóta egyre szebb és erősebb.
A tejadagomat is dícsérik az ápolónők! Pedig nem a La Leche Liga tanácsát követve fejek. Ugyanis e-mailben megkérdeztem a véleményüket az én egyedi esetemről, vagyis arról, hogy ha mindkét mellemet egymás után lefejem, akkor is kell-e a 3 órás ritmust tartani, vagy egy picit lehet-e ritkítani, mert egy órás fejés 3 óránként, az nagyon kimerítő. :( Erre azt írták, hogy 2-3 óránként fejjek és éjszaka is ébresszem magam.
:shock: Az éjszakát reggel 6-ig átalszom, nem tudom, ha így is úgy nézek ki néha, mint a mosott sz..r, akkor hogy néznék ki... :? Szóval 4,5 óránként fejem mindkettőt egymás után és nincsen semmi gond, nem csökken, sőt, nő a tejmennyiség lassan. A nőgyógyászom és a védőnő is azt mondta, hogy ez így elég lesz.

Úgyhogy Eszer véleményét csak erősíteni tudom a La Leche Ligáról.

Császármetszés: Én a műtét után 6 órával elvileg már felkelhettem (engem altattak, mert sürgős császi volt), de gyakorlatilag a hasi vágás miatt elég nehéz volt feltápászkodni és hát fájt is rendesen. Örültem volna, ha valami az ágy végéhez van kötve (kötél) és azon felhúzhattam volna magam, hogy ne erőltessem a hasizmomat, mert olyankor olyan érzésem volt, mintha szétszakadnék. :shock: Ez így durván hangzik, de aki volt már császárnő, az tudja, hogy 3 nap alatt elmúlik ez a durva állapot, és akkor már kiegyenesedve is tud az ember lánya sétálni, bár még lassan. :) És oldalragurulós módszerrel felkelni az ágyból is egyre könnyebben megy, de tényleg. Szóval néhány nap alatt sokkal jobb lesz, de eleinte elég sz..r. Viszont én nem is kértem fájdalomcsillapítót, mert egyébként nem fáj, csak ha az ember a hasizmát akarja használni (pl. felkelés).

Puszi!

Écike
écike

Nati, én is úgy tudom, hogy azt a kórházban állítják ki! Nekem mindkétszer a helyembe hozta egy ügyintéző csaj, amikor még bent voltunk a kórházban!

Kép

Kép
ditta76

Ja, a képet azért kommentálom:
Zolika itt 6,5 napos (ma három hetes már), éppen szoláriumozik (kék fény) a kis Maszatka, azért van kipelenkázva és a szeme is azért van bekötve. És hát a foltok itt még látszottak rajta, meg a sárgaság is. De látjátok, és írjátok is, hogy azóta már sokkal szebb! :D

Écike
écike

Csajok!

Gyed, gyes, tgyással kapcsolatos dolgokat feltöltöttem a blogunkra.
Onnan megtudtok minden infót. És onna is van link a papírok letöltésére.

http://2008novemberikismamik.freeblog.hu/

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Ditta, Nati:

Anyakönyvi kivonat:

Én nem vittem be házzaságit, mert nem szülni mentem be... :? , elég volt a személyi igazolványom, lakcímkártyám, talán még a tb-kártyám is kellett. Kitöltöttek egy nyomtatványt, azt kellett aláírnom. 1 héten belül megkaptam postán a születési anyakönyvi kivonatot, Zolika TB-kártyáját és lakcímkártyáját (szóval nem kellett ezt külön intéznünk). Nem tudom, máshol ez hogy működik, de nálunk így ment.

Tgyás: A szülési szabadság idejére jár. Ha jól tudom, szülés előtt 1 hónappal is kiveheti anyuka, de általában a szüléstől szokták, mert a táppénz előnyösebb. Nyomtatvány van az OEP honlapján hozzá.
Én múlt héten akartam intézni, de aztán úgy döntöttünk, jobb, ha továbbra is táppénzen maradok, mert úgy később kezdődik a gyed időszaka, ami maximum havi nettó 72.000 Ft. De ez a korás anyukákra vonatkozik és külön igazolás kell a kórháztól (én ezt most próbálom beszerezni és remélem, el is fogják majd fogadni), ugyanis mi a gyerekkel maradhatunk - elvileg - táppénzen, mivel kórházi ellátásban részesül és mi bejárunk hozzá (vagy bent maradunk) szoptatni. Katica! Esetleg ez az infó neked is hasznos lehet! Hogy vagytok????

Écike
écike

Nati80!
Az anyakönyvi kivonathoz a papirokat kitöltik a kórházban szülés után és elküldik az okmányirodába ahol az apuka 7.vagy 8. napon tud érte menni!
TAJ kártyát is automatikusan kiküldik lakcímre!És mindezek után tudsz bármit is intézni!
Még a Babakötvény van ami a picinek jár és ezt is automatikusan az Államkincstár megcsinálja!

Kép
mné zsuzsi

Eagleszem
Köszi az infókat, pont ezt kaptam meg a másik topikban is, így azt nem teszem ide fel. De eddig ez tűnik a legteljesebbnek.

Écike
Én is majd megkérdezem a kórházban holnap, hogy ott hogy is megy ez.

Gyed
max bruttó 96.600 forint, de nem tudom hogy annak mennyi a nettója. Valaki tudja? Mert biztos nem 72 e. Én valami 80 körülire emlékszem.

Tgyás
Az is valami 80 körüli, nem? ha a bruttód 138. ???

Kép
Kép
nati80

mné Zsuzsi
Köszi a segítséget, de azt hiszem ez a babakötvény elég gyenge dolog. Én már utánanéztem egyszer és jobb ha másképpen teszünk félre a picinek.

Kép
Kép
nati80

Mné Zsuzsi
Még annyit kérdeznék, ha én nem pesti vagyok, de a pici ott születik, akkor melyik okmányirodában lehet átvenni az anyakönyvit?

Kép
Kép
nati80

nati80!Szerintem ott ahol a házasságot kötöttétek!de ebben nem vagyok biztos!

Kép
mné zsuzsi

Lányok köszönöm az infókat.Én sohasem szokom meg ezt tgyás,gyed gyes hülyeségeket :( Innen azt,onnan ezt töltsd le,csak nekem ilyen komplikált????
Zsuzsi, Nati, Anikó elmentettem, köszönöm!!!

Sensi, most őszintén mint nő a nőnek!csinos vagy!Hol az 14kg?
61 voltam ma dokibácsinál ...cipővel...ebéd után.Gyarapszunk,gyarapszunk...

Ditta, gyógyúlj meg!Mi is tegnaptól fűtünk!!

Écike, neked továbbra is ugyanezt az optimizmust és kitartást!
sclara

Sziasztok,

Nati, a maximális gyed nettója 72, de adójóváírással valamivel több, mint 80. A tgyás "korlátlan" lehet(azaz nincs maximálva), a fizutól függően. A 138-cal valamivel több lesz, mint a maximális gyed, mert ebből vmelyik járulékot nem vonják(nem tudom, melyiket).

KépKép
KépKép
kornéliusz

Sziasztok!

Sensi:Akkor már fél lábbal is :lol: Örülök,hogy azért lessz segítséged.Én nem is tudom,hogy bírnék melózni,mert már kis sétától is elfáradok :oops: Szép nagy pocid van már :D

Écike:Örülök,hogy Zolika szépen fejlődik csak így tovább!!!

Bocsi,hogy nem reagálok mindenre,de jó sokat írtatok :D

Katicáról tudtok valamit és Lénáról?Remélem jól vannak.

Mi is jól vagyunk.Csak hirtelen lett hideg és meg kell szokni :D Mi még nem fűtünk bár már kéne.Na majd párom holnap haza jön és bekapcsoltatom vele a fűtést :D Csütörtökön megyek nőgyógyászhoz kontrollra.Már szép lassan nekem is kell vásárolnom a kórházi csomagba valamit.Mert azért hát csak úgy repűlnek a hetek :shock: :D Remélem,hogy mindenki jól van!

Vigyázzatok magatokra és a babókra!!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Sclara
Nem csak neked tűnik baromi bonyolultnak. nem értem minek ezt ennyire megkavarni.

Mné zsuzsi
Mi nem vagyunk házasok :roll:

Kornéliusz
Adójóváírást ki veheti igénybe? Vagy mire jár?

Kép
Kép
nati80

Nati, ezt az adójóváírást bárki igénybe veheti, akinek egy bizonyos határt nem halad meg az éves jövedelme. Azt hiszem, a pontos határokat a csaladinet Kisokosában megtalálod(mert minden évben változik a jövedelemhatár és a havi adójóváírás összege is). Annyi biztos, hogy ha már csak gyeden leszel, akkor jár, mert az olyan kevés( a maximum is), hogy beleesik. Nem tudom, a munkahelyed tb kifizetőhely-e, ha igen,akkor az egész tgyás/gyed/adójóváírás dolgot ők intézik. Mindenesetre én szóltam nekik előre, hogy kérem havonta jóváírni.

KépKép
KépKép
kornéliusz

Kornéliusz
Én a páromnál vagyok bejelentve, ő egyéni vállakozó, így nem kifizető hely.

Harivera
Akkor azt hiszem páromnak lesz egy kis rohangálnivalója majd szülés után. Remélem el tudja gyorsan intézni.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Honey!
Sajnálom a feszültségeket, biztos nem könnyű így, főleg várandósan, amikor amúgy is érzékeny az ember. Egyetértek Klarával, ha megkönnyebbülsz tőle, akkor nyugodtan meséld el! :lol:

Kata!
Beírtam a nevet, a következő táblában már benne lesz. :)

Kornéliusz!
Beni nem ment bölcsibe, nem is akartuk adni, meg amúgy se vették volna fel, akkor itt nálunk a túljelentkezés... :lol: Örülök, hogy Sárinak tetszik a bölcsi, te hogy viseled? Az én barátnőimet nagyon megviselte a beszoktatás (valószínűleg jobban, mint a gyerkőcöket... :lol: )
Császár: én EDA-val éltem végig, Beni végül 12:46-kor született meg, este 7 körül fel kellett volna állnom az ágyból, de az nem ment (az üléssel semmi bajom nem volt...), visszaszédültem, de másnap már reggel már egyedül mentem át a másik szobába, ahová át kellett költöznöm. Lehet, hogy a szédülés is amiatt volt, hogy előtte kb. már 24 órája nem ettem.

Katinka!
Jobbulást neked!!!!
Julcsika méretei nagyjából stimmelnek azzal, amit a doki mért, mert vizsgálat után (péntek) vasárnap voltunk a 4D Genesis-ben, és ott is nagyjából ugyanazokat mérték. De aggódni tényleg nem aggódom, elég eltérő súllyal, hosszal születnek a babák, valamikor el kell kezdeniük eltérni az átlagtól. :lol: Az étkezésemre nagyon figyelek, hogy lehetőleg minden szükségeset bevigyek, a többi meg már Julcsika dolga. :lol:
Vizelettel kapcsolatban mondott valamit a védőnő?

Bea!
Én még nem mostam, nem pakoltam össze, még nekem is nagyon távolinak tűnik a november vége... (Benivel sem siettem el anno.)

Klara!
Én is nagyon szeretem az őszt (novemberi vagyok én is...), de valahogy ez a hirtelen változás most megviselt.
Ma amúgy Beni is nagyon nyűgös volt, bár rá nem jellemző. Nagyon nehéz volt így a nap. Hatalmas mozgásigénye van, és így, hogy nem tudtunk kimenni, nem nagyon tudott futkározni (1,5 szobás lakás hátrányai... :lol:)

Sensi!
Szép a pocid! :lol:

Ditta!
Jobbulást!

Nati!
Köszi a nyomtatványokat, elmélyülni sajna nincs most időm benne, mert Beni mindjárt végez a fürdéssel...

Écike!
Sztem is tök jó így a fejés. Benit 1 hónaposan műtötték, és akkor pár napig egyáltalán nem szopizhatott. Egész nap sírt, így én sem hagytam magára 3 óránként, amíg szopott, akkor is csak egy-egy mellemet ürítette ki 3 óránként. Szóval 6 óránként mentem el kb. mindkét mellemet lefejni, és nem apadt el a tejem, simán tudtam folytatni a szoptatást, amikor már újra lehetett.
Zolika amúgy nagyon édes! :lol:

Anikó!
Jól vagytok? Hogy megy a beszoktatás?

Most mennem kell, bocs, hogy csak ennyire futotta.
Mindenkit üdvözlök!!!!!! :lol:

beszteri

Sziasztok!

Köszi a pocakdicsiket! Amúgy nem az miatt aggódom, h kövér vagyok, mert tényleg nem...sőt ruhában egész jól nézek ki... :D:D Meztelenül azért már ne nézzen senki, meg hát na, azért rosszul vagyok az érzékeny területektől. Ezek a combom, fenekem és karjaim, ami ezeken a pocis képeken pont nem látszik...ezért nézek ki jobban rajtuk. Deréktól felfelé kifejezetten vékonynak tűnök, mert én mindigis a kényes helyekre híztam, meg most gondolom a pocim is segít felül vékonynak láttatni, mert az meg jó nagy a derekamhoz, felső testemhez képest. Na de ha látnátok teljes alakban?! :shock: Csak ez a 14kg, mint szám, nagyon durva...és hát érzem is. Na mind1, már mindjárt vége, és tavaszra tényleg csini leszek! :)

Ezekhez a papír ügyekhez sajna nem tudok semmit hozzászólni...én még a saját dolgomat sem tudom ezzel kapcsolatban, ennek sem ártana már utána nézni. Mert ugye mostmár sajna angol állampolgár nem lehet a gyerek, megszűnt ez a törvény...így majd otthon kell anyakönyvezni, amiről fogalmam sincs, hogy hogyan. A magyar ügyintézésnek köszönhetően az útlevélre is hónapokat kell várni, így vm extra papírt is kell szereznem, h hazamehessünk karira. Fincsi lesz...gondolom fél napi telefonálásba, és rohangálásba fog ez kerülni...

Écike!
Örülök a jó híreknek továbbra is! :)

Na jóéjt mindenkinek!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok!
Sclara, ha a Malev tb kifizetőhely, akkor ők gyakorlatilag mindent elintéznek helyetted. Hívd fel a bérosztályt, és megmondják. Nekem elég volt a szül. kivonat (kórházban adták), meg a tb kártyája, ami kb 2 hét alatt jött meg postán. Egyébként nagyon tetszik a hozzáállásod, hogy minden jól megy magától, ha ezt követed ha megszületik a kisbabád, semmi problémátok nem lehet. Én is mindig a természetre és az ösztönömre hagyatkozom (te még a hitedre is), és mindig jól sikerülnek dolgok, ami meg nem, abban is próbálom a jót keresni.
Kornéliusz,
Örülök, hogy jelentkeztél te is, és a babák is jól vannak.
VIP szoba itt nincs, de van egy pici szoba császárosoknak, ahol elvileg 2 ágy van, de nagyon kevés hely, így csak végszükség esetén raknak be oda két kismamát (én is ott voltam egyedül). Szerintem a 2 baba indokolja, hogy odamehess. dumáld meg a dokiddal... Itt 12 óra múlva talpra állítanak, elsétálhatsz a szoba mosdójáig, persze támogatva. Aztán lemosogatnak, és nemsokára hozzák is a babákat. Nálam így volt. Tök kedves volt a 2 szülésznő tanuló, akik gondoskodtak rólunk állandóan. Mert ez egy gyakorló kórház, és hemzseg benne a sok lelkes fiatal szülésznőtanuló... :)
Sensi, csini vagy nagyon! Hol az a 14 kg???
A babáknak gyorsítottban egy hét sem kell az útlevélhez, gyorsan megcsinálták nekünk is. Még várakozni sem kellett. Pénteken csináltattuk, és köv csütörtökön hozta a postásbácsi.
Écike,
Zolika annyira aranyos kisbaba, tényleg látszik a fejlődése. Mikor ölelheted magadhoz? Onnantól kezdve biztos nagyon megugrik a fejlődése, az anya bőrének érintésénél nincs neki jobb meggyugvás. Annyira hihetetlen, hogy ilyen picurka, és ő is egy önálló kis emberpalánta!
puszi mindenkinek!

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok.örülök,hogy mindenki jol van.Vajon Katicával mi lehet?remélem jol van és hamarosan jelentkezik.

Eszter: köszönöm.

sensi: szép a pocid :lol:

Bocsi hogy nem irok mindenkinek csak mennem kell a védőnőhöz,abbe a hidegbe :cry:

Vigyázzatok magatokra!!!

000kata

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, de azért vagyok. :)

Katica, gratulálok Léna babához! Remélem jól vagytok! Sok tejcsit és mielőbbi gyarapodást nektek!!!!!
Nagyon várjuk a híreket Rólatok!!!!!

Annyit írtatok, hogy nem is tudom mire reagálok. :)

Papírok: Nekem a barátnőm azt mondta, hogy az anyakönyvet és lakcímkártyát az okmányiroda adja ki. A TB kártyát küldik postán.
És állítólag a házassági papírok nem lehetnek több, mint 30 naposak. (Még jó, hogy nem kértem ki.)

Azért jövök ritkán, mert építkezünk ezerrel és próbáljuk tartatni a határidőket, mert szeretnénk okt közepe felé költözni. Közben azért anyuéknál is folyik a készülődés biztos ami biztos.
Én már összepakoltam a kórházi pakkot. Némi hiánnyal küzdök, de azt be is tudják utánam hozni. :)

Mosok vasalok 2 napja ezerrel. Biztos ami biztos. Bár a vasalást feladtam tegnap. Inkább majd októberben. Minden megvan ami kell. Legalább is remélem. Tegnap megkaptuk a babakocsit, olyat, amilyet szerettem volna. Jól meg is ölelgettem tesómat érte. :)

Cudar hideg lett!!! De annyira nem bánom. Végre nem izzadok!!!

Sensie, nagyon szép a pocid! És nem látszik rajtad semmi hízás!!!!

Én most tartok +4 nél, de még így is -2 a végeredményem. Doki lesz a jövő héten, már nagyon várom, hogy mekkora a babó.

Écike, Zolika napról napra nagyobb és szebb!!! Csak így tovább!!! Jó, hogy van sok tejcsid!!!

Lacika mocorog ezerrel, imádom nézni és érezni!!!
Már nem tudok egész nap jönni menni, mert estére már elkezd fájnia hasam alja. Alig bírom emelni a lábamat.
Én nem érzek keményedést. Az milyen? És hol van?
Tegnap előtt arra ébredtem, hogy fájdogál a pocim. Kicsit megijedtem.
Milyen a jósló fájás? Mire hasonlít?

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok!

Kicsit elhavazódtam, szobákat csináltuk anyukámmal ezerrel amikoris sajnos becsípődött a derekam. Nati ne hari, de csak itt anyunál van net és a telefonszámodat nem írtam fel a múltkor így nem tudtalak értesíteni problémámról. Még mindig sántikálva tudok csak menni, de remélem szülés után elmúlik végre.

Gaby jósló fájásnak azt szoktuk tekinteni, amikor kb.20 percenként 3-7 alkalommal a méh megkeményszik azonnal észre fogod venni, mert kicsit kellemetlen, de ez még nem igazi fájás és elmúlik, ha nem múlik el akkor ált. rövidül a fájások közti időtartam és akkor már szülés megindulásáról beszélhetünk, nálam legalábbis így volt a fiúkkal, de csak a 36. héttől. Megkeményedés most is van, de ritkán napont 1-2 szer.

Sensi még mindig csini vagy!

Ma megyek dokihoz vele is leméretem gyerkőcömet, mert a szonográfus 2 hete nagyon nagynak találta (2000 gr), már elfogadtam a császár gondolatát is inkább legyen az, minthogy nagy feje miatt (ami két hete már 30 cm átmérőjű volt) ne tudjon majd kibújni.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Katica nagyon sajnálom sok-sok kitartást és gyors felépülést kívánok mindkettőtöknek!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

klarissza: azt mondák neked ha nagy a baba császároznak?honnan számit nagy babának?

000kata

Sziasztok!

Elkapott valami nyavaja,nem aludtam egész éjjel,mert úgy be volt dugulva az orrom,hogy csak a számon tudtam levegőt venni,az meg mindíg kiszáradt.ha összeadom szerintem 1 órát ha aludtam.a torkom is fáj,tüsszögök egyfolytában (szegény gyerek a hasamba!)

Tegnap a doki írt fel rovamicynt,a vizeletben lévő bacira,de most jó lesz még a náthára is.meg neo citránt engedélyeztek.

főztem egy kis babfőzeléket ,meg fasírtot,de nem tudom milyen lett,mert nem érzek ízeket.

Én is császáros voltam mind a kétszer,de hát én már 9 és fél éve szültem,azóta meg sok minden változott.de sokszor kórháza is válogatja.
Annak idején a szokásos protokoll volt: beöntés + borotva
katéter
apuka nem jöhet be
24 óra pihenés

25-én megyek a dokimhoz, akkor fogom én is kifaggatni ezekről a dolgokról.

Sensi

Én is 14 kilónál tartok :shock:
De ne aggódj,majd lemegy,ha Te is akarod.
22-22 kilót híztam mind a két gyerekkel és simán visszafogytam.

A családi bajaimat szivesen megosztom veletek valamelyik nap majd leírom,kicsit hosszú lenne,és most nem igazán érek rá,meg hulla vagyok a kialvatlanságom miatt.meg ma megyünk 3 ra ügyvédhez pont ezek miatt.

ha tudok még jövök,de a du. már necces,mert mindíg foglalt a gép,meg a gyerekek is jönnek lassan haza a suliból

szép napot mindenkinek!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Sziasztok!

Nati: köszi a hasznos linkeket!!

Klarissza: 31+1 hetesen az én babómat is 2000 g-nak mérték. Csak annyit mondott az orvos, hogy szépen fejlődik. Igaz, hogy picit nagyobb, de lehet épp tele volt a pocija, és amúgy is kb. 10%-os hibahatár van.

Csuklás: lányok, lehet nagyon butaságot kérdezek: szerintetek lehetséges, hogy érzem ha csuklik a baba a pocakomban? Már többszor is éreztem apró mozgásokat, amik olyan szabályszerűek, hogy a csuklás jutott eszembe róla.

Sensi: a hízás szerintem mindenkinél máshogy alakul. Szerintem lehet érezni, hogy mi az, ami természetes (ez akár 20-25 kiló is lehet, ha vki vizesedik), és mikor van szó inkább zsírlerakódásról.

Gabi: én úgy tudom, hogy 300 napnál nem lehet régebbi a házassági anyakönyvi kivonat!!!

Écike: örülök, hogy szépen fejlődik Zolika! :wink:

Katicáról és Léna babáról tudtok valamit? Kitartást nekik a kórházi napokhoz, és remélem szépen fejlődik Léna!

Judit
Kép
sonny

sonny: igen az csuklás :lol: mostanába nekem is sokat csuklik :lol:

000kata

Sonny
Amit érzel szerintem is csuklás. Pont ma éreztem én is. Túl szabályos és gyakori mozgás és eltartott pár percig.

Sensi
nem nagyon látszik rajtad az a 14 kiló. De Te amúgy elég vékony voltál, és valahol azt olvastam, hogy a vékonyabbak többet híznak. Én meg szépen fogyok tovább. Már "csak" 79 vagyok, és 74 volt a kezdőm. Szülés után szeretnék majd ismét 60 lenni.

Klarissza
Semmi baj, hogy nem hívtál. Gondoltam biztos közbejött valami. De azért remélem még találkozunk. Vödör érdekel még?
ja és remélem januártól megyünk együtt babakocsizni.

Tegnap úgy határoztunk, ha 4 héten belül nem tudunk költözni, akkor a jövőbeli előszobánkban, ahol most lakunk összeszereljük a pelenkázót és a kiságyat, mert össze kell készülni Fanni fogadására és ráadásul párom is el fog utazni okt végén. ha meg utána elkészülünk és költözünk, akkor csak egy szinttel kell feljebb költöztetni a bababútort.

Hogy viselitek ezt a sz.. időt? Én nagyon utálom!!! De már írtam, hogy a kánikulát jobban szeretem mint ezt a ......
nagyon nyifi-nyafi vagyok. Ráadásul már érzem, hogy Fanni sem szereti ezt az időt. Napok óta keveset alszik, ezt abból gondolom, hogy napi 16 órát mocorog, rugdos. Rövid ideig van csak, hogy nincs semmi dörömbölés.

Katica, Alíz
Jelentkezzetek, hogy mi újság! nagyon aggódom!

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Van pár eladásra szánt babacuccunk, az alábbi címen elérhető: http://www.teszvesz.hu/my_page.php?uid=9932539

Vannak rucik, kiegésztők, mellszívó, stb...

Pl:
0-13 kg-ig használható babahordozó, az EU szabványnak megfelelő R44/03-as besorolással!
Alul kis tároló doboza is van, ami praktikus, pl. odafér egy cumisüveg, vagy pár apróság :)
Nem egy nehéz darab, ezzel megkönnyítve a cipelést!
A képen nem látható, de megvan az övvédő is, tehát a vállnál sem sérti a pánt a babát :)

Mérete miatt megoldható a személyes átvétel Budapesten!

KépKép
Kép

Vagy:
Keveset használt (3-4x), gyönyörű játszószőnyeg! Csipog, zörög, csörög, zenél, tükrös, a babák álma :)
Ebből is többet kaptunk, így ettől megválnánk! Eredeti ára 15 ezer Ft volt!

Méretére való tekintettel Bp-en belül megtudom oldani a személyes találkozót, így postaköltséget spórolunk :)

Kép Kép
Kép Kép

Ha bármi kérdés van, vagy az ára érdekel, keress nyugodtan priviben, megegyezünk :)

Köszönöm, és bocsánat a zavarásért! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nici 2008.09.16 16:56-kor.

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Nati: és is utálom ezt a sz... időt,nagyon fázos vagyok. :lol: már biztos nem lesz jóidő megjött az ősz.nekem is sokat mocorog a bébi :lol:

000kata

Üdv kismamik!

Kép
Kép
mesi01

Ne haragudjatok hogy így eltűntem de költöztünk és estére már hulla voltam írni.Eszter neked is bocsi hogy nem válaszoltam.De most már tudok jönni

Na szóval gratula a megszületett babákhoz.Így néztem mikor olvastam mi a helyzet :shock: :shock: :shock: :shock:

Harivera neked is gratula a kislányhoz.Nagyon jó kis verdátvettetek neki.

Kornéliusz:nekem is javasolta anyósom hogy adjam Lilit bölibe de félek hogy így majd még jobban megviseli hogy két tesója lesz hírtelen.Mondjuk azt még el sem tudom képzelni hogy fogunk fürdetni,hogy lesz az etetés stb.Te szoktál ilyenekre gondolni?Megvettetek már mindent a babáknak?

Sensi:nagyon jól nézel ki nem tudom hol az a 14kg.

Sonny:ikrekkel minden ok?

Rólunk annyit hogy minden ok csütörtökön töltjük a 30.hetet.Akkor megyek dokihoz is.Utoljára mikor voltam a kislányom csücsült a kisfiam meg keresztbe fenn feküdt.Ha így maradnak(azt mondta a doki hogy már nem nagyon fognak mozogni)akkor valószínű császározni fognak.Kicsit félek tőle.Ilyenkor megvárják míg magától megindul vagy megindítják?Nevek még nincsenek mert egyszerűen nem tudunk megegyezni a férjemmel :(

Sclara:azt nem tudom hogy tudod-e de a férjednek jár 5 nap apasági szabi.Nekem is akkor intézte a férjem a gyerekkel kapcsolatos papírokat.Tényleg macerás ez az egész.Jó hogy nem nekem kellett.

Egyenlőre ennyi majd jövök még.
Üdv

Kép
Kép
mesi01

Sziasztok!

Scarla

Amint Dalminha is írta, Te kifizető helyen dolgozol, tehát a tgyás onnan kapod,
de előtte Neked kell beszerezned az anyakönyvi kivonatot+lakcím kártyát -7-8 nap- (ez a kórház kerületi okmányirodájában vehető át (Dél-pesti 20. ker?)
ezután elmész az FPEP-re (Tb)/Teve utca 13. ker./ és a TAJ kártyát megszerzed.
Ezután érdemes bemenned a munkhelyre ezekkel, hogy elindítsák a gyást (előző évi kereseted 70 %-a), de ne hagyjál ott semmit, hanem rögtön fénymásolják és pecsételjenek az anyakönyvire, hogy kapsz gyást.
Ezután jön a lassú folyamat a MÁK (államkincstár) itt igényled a családi pótlékot és az anyasságit, nyomtatványokat le tudod tölteni a netről. És készen is vagy, gyás időben jön a többi valószínű, több hónap késéssel:(

Én 05.14-től igénylek (ill. férjem nevén fut a dolog) gyest, május végén adtam fel és még egy fillért nem kaptunk kb 3-szor beszéltem a nővel aki antisegítőkész, hiába mondtam, hogy nekem a határozat lenn sürgős a kisgyerekes bkv bérlet miatt elküldött, hogy legyek türelemmel....Holnap panaszlevelet írok, így muszáj lesz vmit csinálnia...

Azért gáz, hogy az anyassági lassan jön, mert hát a dokinak fizetni kell, és eddig tök jó volt, mert a kifizető helyi alkalmazottként tök hamar megkaptam a pénzt /kb 1 hét/ most meg.....sorban állás/persze előtte már fizettem a dokinak, de nem kellett sokáig pénz nélkül maradni/.

Nektek könnyű, mert a férjeddel egy helyen dolgozol, tehát könnyű lesz beküldeni a munkahelyre a dolgokat, jó tanács postán eredeti okmányt ne adj fel, csak másolatot.

Szép estét mindenkinek.
bea
kumpibogar

sziasztok.

Voltam ma dokinál és elég sokminden törtnt velem.

1: a méhszájam c:2100

2: a vérnyomim :140/80

3: elég sokat keményedtem ma és Iza nagyon élénk volt egész nap.

4: fennt a cicim alatt a hasamon egy ponton örökké zsibbadásom volt. Vajon ez mitől lehetett?, Idegen feküdt a drágám??

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok Lányok!

Csak egy gyors bejelentkezésre futja most. Sensi! Ma voltam a homeopátiás dokinál, sajnos a listádat itthon felejtettem, így csak azt tudom leírni, amit ő javasolt nekem:

36. héttől:
Caulophyllum 5CH (vagy D6) naponta 2x5 golyó [méhnyakizom-tágító]
+ egymást követő napokon 1x5 golyó az alábbiakból:
Cimicifuga 30CH [méhnyakizom-tágító]
Arnica 30CH [vérzéscsillapító + sebgyógyító + visszérjavító]
Pulsatilla 30 CH

Vajúdás közben pedig mind a négy szerből 3-5 golyócskát feloldani egy kis üveg ásványvízben, fájásoknál egy-egy korty, "megrágva" a szájban (mármint hogy sokáig legyen benn, mert nyálkahártyáról szívódik fel).

beszteri

Sziasztok Lányok!
Köszönjük a gratulációkat, hiányolásokat, olyan jól esett visszaolvasni. :lol:
Ma engedtek csak ki, de ami a lényeg Léna igazán erős baba!Az 1 perces Apgar-értéke 9 volt míg az 5 perces 10!-ami egy 32 hetes babához viszonyítva több mint kitűnő!
Persze inkubátorban van, de szépen fejlődik és egyfolytában éhes (és ennek 1 órán át tartó üvöltéssel ma is hangot adott ) :lol: eddig csak teát kapott de reméljük holnaptól megkaphatja a tejcsit is.Ja és a sote 1-en vendégeskedtünk,mert a dél pesti azt hiszem csak a 34 vagy a 36. héttől fogadóképes.Ott nincs lehetőség korábban született babyk ellátására.
majd írok szül történetet is.

Örülök hogy mindenki szépen növesztgeti a babókat!-és hogy jól vagytok! Ne izguljatok nem fogtok követni már minket!
:wink:

Kép
katica_75

Sziasztok Kismamik!

Sonny: Nem dolgozom, a kislányom októberben lesz két éves, vele vagyok itthon. Most zajlik a magánbölcsibe szoktatás. Egy héten egy napot fog járni, hogy a kisöcsivel (mert öcsi lesz!!! :) ) is tudjak picit foglalkozni.

Ja, még könyv témában nagy kedvencem Vekerdy Tamás: Kicsikről nagyoknak, de ez már inkább nevelésről szól, csecsemőkor - kisgyermekkor témában.

Esetleg meg tudod írni a Peter Webb könyvnek a kiadóját, és a kiadás évét? Nagyon érdekelne, megpróbálom beszerezni!

Beszteri: Megtennéd, hogy feltöltöd nekem az "adatbankba" az alábbiakat: 31 éves vagyok, a Sote II-n fogok szülni, novemberben születő babánknak még erőst gondolkodunk a nevén! :)

Egyébként meg szuperjó a táblázat! Köszönöm!

Sensi: Mi megvettük a kislányomnak a 7000 ft-os homlokhőmérőt, és nem megbízható! Ha megkérdezed a kinti védőnőt, szerintem azt fogja mondani, amit a magyar gyerekdokik vagy védőnők nagy része: hogy a homlokon mért hőmérséklet egy felületi hőmérséklet, és csak a popsiban mért hőmérséklet adja a korrekt értéket (persze, ha nincs a pici túlbugyolálva, mert a túlöltöztetés is megemeli a hőmérsékletet).

Szóval nekünk a digitális, gyógyszertárban vásárolt, kifejezetten erre a célra "vékonyított nyelű" popsihőmérő vált be. Volt, hogy a homlokhőmérő, egy teljes fokkal alacsonyabb értéket mutatott, mint amit a popsiban mértünk.

Nem tudom, de az én védőnőm még azt is mondja, hogy csecsemőknél mindig popsiban mérünk hőmérsékletet. Később, mikor már nagyobb lesz a baba, és az ember lánya szerez egy kis jártasságot, azért már a puszta érintésből meg tudja állapítani, hogy van-e láz vagy nincs. Én higanyost nem mernék használni...

Kumpibogár: Én ahogy ismerem magam 4-6 héttel a szülés előtt kimosom, meg kivasalom a babaruhákat. Annál korábban csak nem jön a picur... A páromnak itthon hagyom az Avent mellszívómat, hogy fertőtlenítse ki, és hozza utánam a szülés másnapján. (Apropó: a Chicco-nak van egy tök jó fertőtlenítőszere, csak ajánlani tudom. Jó mindenre, cumira, itatópohárra, és nem kell kifőzni a dolgokat. Nekem az a tapasztalatom, hogy a kifőzés tönkre teszi a szilikont a babacuccokon (cumin, mellszívón stb). Nekem ezt a szert még korábban ajánlották a kórházban ahol előszőr szültem és bevált. Ja, és jó illata van.

Megint Sonny: A sok kis mozgás egymásutánban az bizony csukás!!! :) Emlékszem első terhességemnél, amikor a magzatmozgást monitorozták, és mindig jeleznem kellett, hogy mozog-e a baba (megnyomni egy gombot), én szépen lepötyögtem, hogy egy perc alatt mozdul kb 30-szor, és nevetve mondták a nővérkék, hogy "anyuka, csak csuklik a babája, nem kell annyiszor megnyomni a gombot. :D

Jó éjszakát mindenkinek! Nagyon késő van.

Holdacska
holdacska2008

Sziasztok!

már akartam kérdezni,hogy nektek van-e pelusgyűjtő szemetes?érdemes venni? most az angelcare akcióz vele,és majdnem féláron árulja.

Katica!

Örülök ,hogy minden rendben van.és a 9-10-es apgár tökéletes.bencével nekem 5-7 volt,mert altattak és kapott az altatóból,viszont a lányommal már nekem is 9-10 volt.vele spinálisan érzéstelenítettek.
majd rakj fel képet Lénáról,kiváncsiak vagyunk rá mindannyian!

Próbálpk képet feltenni,de nem biztos,h sikerül Kép Kép
honey32

Sziasztok!

Katica_75: Nagyon vártalak már,és örülök hogy minden rendben van veletek. Remélem sok tejcsid lesz,és Léna baba hamar megerősödik, de látom most is nagyon erős kiscsaj :-) SZüléstörténetet feltétlen írj.

Lányok én annyira nem vagyok jól 2 napja... Fáj a derekam, a lábaim meg olyanok mikor lépek, mintha nem is a saját lábaim lennének.. Nehezen mozgok, a medencém is fáj. Ja és tegnap több órán át olyan kemény volt a hasam mint a kő. Csak akkor engedett fel mikor este lefeküdtem.. Nem aggódok, betudom annak, hogy tegnap egész nap jövés menés volt, de azért gondoltam megkérdezlek titeket, éreztek e ilyet?!

Holdacska: Én avent mikro sterilizálót vettem, az ugye nem teszi tönkre a cumit? 2perc elég neki magas fokozaton.

Sensi: Nekünk is azt tanácsolták hogy a popsiban mérjük a lázat. Én digitálisat vettem és a lázmérőfeje nem kemény,hanem hajlik, hogy ne sértse meg belül a popsit.

Most megyek visszafekszem, 5 órákat alszom éjjel:-(

Sziasztok.
Vendég

No csak sikerült.
a pocakost tegnap csináltuk (32+6 napos )

Babócám meg 1hónappal ezelőtti képen,azóta nincs új fotónk róla.
honey32

Sziasztok,

Katica, nagyon örülök, hogy Léna ilyen kis erős! :D Hogyhogy csak teát kap? Tápszert sem? A Te tejedet addig bevizsgálják?

Dalma, köszi az infot, ezek szerint annak a szobának van külön wc-je?

Hőmérő: nekünk is ilyen van, mint Beaglenek, digitális, popóban mérő és gumis végű, ha fickándozik a baba, ne sérülhessen semmiképp.

Lányok, szerintem a homeopátiánál sokat számít, h a homeopata szakorvos kikérdezzen, és ennek megfelelően döntse el az ún. alkati szert. Én is csak úgy szedtem a caulophyllumot, még valamit, és 22 órát vajúdtam. :?

Mesi, hasonló gondolataim vannak nekem is, de én nem azért adtam bölcsibe Sárikát, hogy több időm legyen az ikrekre, hanem, mert nem tudok már vele(és nem is fogok tudni) annyi helyre járni, mint eddig, és nagyon szereti a babatársaságot, nem akartam, h egész nap azt hallgassa, "mindjárt kicsim, egy pillanat", és végül nem jut rá idő. Próbálom majd az ikrek alvását úgy igazítani, h amikor hazahozom őt, csak vele tudjak lenni. Nekünk egyetlen nagy beruházásunk volt, az ikerkocsi. De az nagy volt. :oops: A többit, ami nem volt, kölcsön kapjuk(kisfiúruhák, kiságy). Dilemmám a légzésfigyelő(ikrek miatt), eddig nem volt, tanfolyamra sem jártam, itt nincs is. Nektek lesz? A fürdetést úgy gondoltam, hogy a kifertőtlenített nagykádba berakom a két kis tartót, egymással szemben, és leülök a kád mellé, úgy mosom őket. Ha már nem lesznek annyira törékenyek, Sárika is befér a kádba, habár szűkösen. :lol: Én nagyon szerettem Sárinál is a tartót, szabadok a kezeim, nem kell arra vigyázni, jaj, mikor csúszik ki a kezemből. Kell feküdnöd? Nekem még nem, nagyok a babák, túl 2 kg-on, és megkaptam a tüdőérlelőt is, viszont tegnap leszállt a hasam. :? Igen, nekem is hasonlóan fekszenek...

Sensie, már régóta akartam kérdezni, az Általad szedett vitaminban mennyi az omega zsírsav? Itt egyetlen ilyen bogyó van, amit kismamáknak ajánlanak, nemrég került piacra, és 100 mg van benne(azt hiszem, halolaj). Én ezt szedem.

Lányok, vett valaki isofix talpakat? Ki is próbáltátok? Rendkívül praktikusnak tűnik, de a mi kocsinkhoz nagyon drága.

KépKép
KépKép
kornéliusz

Katica!
Örülünk, hogy jól vagytok, és hogy Léna baba ilyen erős. Ha tudsz, majd tegyél fel fényképet is! Nagyon drukkolunk nektek továbbra is, meglásd, minden rendben lesz!!! :lol:

Pelusgyűjtő szemetes: nálunk Benivel volt, és nagyon bevált az első időszakban. A nagy szemetesek a ház előtt vannak, ahová nem nagyon tudtam az elején leszaladni, és ez tényleg tartotta a szagot.
Persze ahogy átálltunk a normál kajára nála, a kaki szaga is erősebb lett, akkor már azért az is be tudott büdösödni. De biztos, hogy Julcsikával is fogjuk használni, én nagyon szerettem.

Homeopátia: Kornéliusz! Igazad van, tényleg fontos, hogy személyre szabott legyen. Amit én feltettem - csak nem írtam le normálisan, így félreérthető volt, bocs! :oops: - az egy általános séma, amit személytől függetlenül ajánlanak a szülés előkészítésére.

Bocs, most csak ennyi, mert Beni hiányol. Mindenkit üdvözlök! Szép napot!

beszteri

katica: örülök hogy jol vagytok,majd várjuk a képeket.Hogy hogy csak teát kapott eddig?vigyázzatok magatokra és jelentkezz!!!

000kata

Sziasztok!
Megvagyunk mi is, de legtöbbször már csak olvasni van erőm....
Még egy "kötelező" uh. lesz az Istvánban, aztán már csak CTG, amit meg a szülésznő csinál hetente. A dokimmal már nem is találkozok elvileg (kivéve, amikor aláírja a CTG-s papírt)..
Megpróbálok reagálni most néhány felmerült kérdésre, talán nem kel fel Anna korábban (úgy tűnik most az ikerszomszédok sem tombolnak annyira)!!
Először is:
Écike!
Olyan megnyugtató, hogy ilyen szépen és kiegyensúlyozottan fejlődik Zolika! És Te is nagyon jól bírod! Örülök Nektek!!
Katica!
Ilyen Apgar értékekkel el sem hiszem, hogy korábban jött!!! Most már tuti minden rendben lesz!!
Pipal!
Milyen a torna? Jársz azóta is? Én az első terhességem alatt jártam, és hasznosnak találtam. A nyilalgatás elmúlt a magnéziumtól? Én napi egy magneB6-ot szedek, és elégnek tűnik. Most már tudsz készülődni, milyen az új hely?
Kumpibogár!
Ha nem lehet megvárni a szülés beindulását, akkor egy pontos időpontot fog mondani a doki? Nekem pont ma szül egy barátnőm, a kiírt időpont előtt, mert ez már a harmadik babája, és az első kettő is császár volt...
beagle!
Én is érzek hol tompább, hol erősebb fájást itt-ott. Szerintem a baba súlya nehezedik olyan pontokra, ami ezt a fájdalmat okozza. Szerintem nincs ok az aggodalomra! A keményedés pedig lehet tényleg attól, hogy sokat mozgolódtál. Ilyenkor gondolj arra, hogy a sok mozgás jót tesz a babának, csak Neked kell utána annyit pihenned, amennyit csak tudsz.
Dreika!
Remélem már jobban vagytok, és a bölcsi is kezd beindulni. A reggeli pityergés pedig tök normális. Amíg dolgoztam, sok anyuka aggódott azon, hogy mennyire sír a gyereke, amikor jönni kell az oviba, én meg nem győztem hangsúlyozni, hogy ennek ez a rendje, és inkább az lenne a baj, ha nem lenne semmilyen látható, vagy hallható jele annak, hogy egy gyerek elszakad az anyjától.
Judit!
Izgalmas lehetett ez az uh. Ennyi orvos még biztos nem vizsgált egyszerre... Örülök, hogy mindent rendben találtak!
Remélem azóta már a gyerekek is meggyógyultak. Én most lehet, hogy a háziorvosnál szedtem össze valamit, mert a várakozók fele úgy köhögött, mint a csuda...
Holdacska!
Azóta gondolkodtam, és lehet, hogy nem ez az orvos foglalkozik homeopátiával....csak annyi név kavarog a fejemben, mert nemcsak gyerekorvost, hanem háziorvost is kell keresnem. Okt.6-ig betegállományban vagyok, addig nem mehetek át másik orvoshoz. Szülésfelkészítésre nem tudok menni, bár biztos hasznos lenne. Ha érdekel ilyen mozgás, beszédfejlődés, szólj, mert egy-két főiskolás jegyzetemet előszedhetem, és elküldöm szívesen.
Sensi!
Bocsbocsbocs, hogy nem reagáltam eddig! A mi közös "témánk" legutóbb az a Vadaspark volt, amit Angliában láttam. Nos próbáltam kinyomozni az akkor elhozott prospektusokból, de rá kellett jönnöm, hogy a 13 év kissé megtépázta a gyüjteményem, így már csak a fejemben vannak róla képek. Sajnos nem tudom megmondani, hogy hol van!
Érdekes ez a dolog, amit írtál: membran sweep. Ezt hogy kell elképzelni? Fájdalmas lehet? Szülésnél én ha jól emlékszem a végén már tök pucér voltam, mert amikor Annát rám tették közvetlenül a bőrömre rakták, de hogy mikor került le rólam a hálóing, fogalmam sincs.
Reni!
Nagyon jó, hogy el tudtatok végre költözni! Most már pihenhetsz, és készülődhetsz!!!
Dalma!
De jó, hogy jelentkeztél! Annát már én sem bírom sokat emelgetni, viszont szerencsére még nem balhézik miatta. Talán ha megszületik a hugi, akit még folyton csak vinni lehet..... A baba méretei pedig szerintem csak hozzávetőleges adatok, ha mozog rendesen, Te eszel-iszol rendesen, nincs mitől tartani. Emlékszem Annánál mindig azon aggódott az orvos, hogy nem látta a gyomortelítődést rendesen, és nekem minden alkalommal el kellett mondanom, hogy igen ez azért van, mert délben ebédeltem, egy órát utaztam a rendelőig, itt vártam rá még két órát, tehát ne csodálkozzon azon, hogy nincs minek telítődni...
Melcsi!
Az orvos mit mondott a méhlepényre? Ha nem kell semmit tenned, ne aggódj!
Nati!
A méhed már "gyakorol" ilyenkor. Úgy is, hogy megérzed, és úgy is, hogy csak CTG-n lehet látni, Te viszont észre sem veszed.
Sonny!
Én az előző terhességem alatt inkább szülésről szóló könyveket olvastam, így nem nagyon tudok ajánlani. Viszont a kedvencem a Kitolás című Szily könyv, amit többször végigröhögtem már. A második részét még nem olvastam, de állítólag az is vicces.. A csuklás tényleg olyan ritmikus "rángatózás", ami leginkább a baba fejénél érződik jobban.
Sclara!
Ez az éjszakai vándorlás nálam is volt, sőt Anna miatt még néha most is jövök-megyek esténként.
Eszter!
Szerintem nálad a vizesedés nem is jön elő, ilyen izgő-mozgó fiú mellett. Julcsika pedig csak egy törékeny kislány (milyen is legyen?)
Honey!
Remélem összejön a privát szoba. A közös, sok ágyas szobák hasznosak lehetnek, ha tapasztalatlan anya kerül oda, mert tudnak segíteni egymásnak a nők... A családi feszültséget pedig én is nagyon sajnálom!
Katinka!
Remélem nem lett komolyabb a torokfájásból!
Ditta!
Sajnálom, hogy ilyen beteg lettél! Én is félnék kicsit az antibiotikumtól, de ha kell.....
Gabi!
Kitartást az építkezéshez! A ruhák mosása, vasalása pedig engem mindig megnyugtatott...
Klarissza!
Ez a becsípődés nem hangzik túl jól! Ha jól emlékszem Akírának is mindig volt valami ilyesmi a derekával, és ő is durva fájdalomról írt...Arra már nem emlékszem, hogy az előző szüléseid is császárok voltak, vagy csak most merült föl?
Mesi!
Iker babáknál egyre többször javasolnak császárt, sajnos.
Harivera!
Sajnálom a méhszáj kinyílását, gondolom a fiúk mellett nem nagyon tudsz pihenni sem.
Kornéliusz!
Nálunk is bejött a fürdésnél a "babatartó", és tényleg megkönnyítette a dolgom. A bölcsihez pedig sok sikert!

Húú, most talán végeztem.... Ha kimaradt valaki, akkor BOCSÁNAT!

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?