A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Mecsi!

Szerintem a 3 hét alatti 700 gr az teljesen jó! nehogy aggódni kezdj emiatt! Azt hiszem akkor van gond, ha egy hónap alatt nem hízik a baba min. 400 gr-ot. Vagyis ez rémlik a védőnő elmondása alapján... Azon meg már rég túl vagytok, és még van 1hét!

Én alkoholmentes sört iszok minden nap. Nem is néztem még sehol a Kalmazart. mondjuk én alapból is szeretem a sört :lol:

panna1

Szuszu!

Bcg- vel kapcsolatban sztem még van időtök. Úgyrémlik, Rékának 1-2 hete kezdett csak látszani. Most olyan, mint egy kis pattanás, sárga a közepe.

panna1

Panna!
Képet kérünk!

Küzd még valaki tejkiütéssel. 5 hétig gyönyörű volt Zsóka bőre, de most borzasztó ragyás, piros. Segítsetek!
:cry:
eviragos

Mecsi, én úgy hallottam, hogy a csak anyatejes babáknál 500-1000g hízás a normális 1 hónap alatt, szóval no para! tökéletes Áronka hízása is, szóval ne aggódj emiatt! amúgy meg mi sem vagyunk egyformák, így a babók sem. szép szál legényke ő is, szóval tényleg nincs okod aggódni!

Lei, tőled azt szerettem volna kérdezni, hogy méred-e Csabit etetések után!? én arra tippelnék, hogy kevés neki a kajcsi, ezért is kér óránként! szóval lehet, bár jó lenne, ha nem kerülne erre sor, de pótlást fogtok kapni a dokinénitől, vagyis, ha említed neki, hogy mi a szitu, lehet, hogy javasolni fogja, amíg beindul a tejcsi rendesen, addig is hosszabb időt bírjon ki evések között...

nálunk is az van, hogy ha megkapja (napközben) a tápit, akkor 3-4 órát általában elvan, de éjjel csak szopiztatom, mert az kényelmesebb, fekszünk mind a ketten egymás mellett, és így ezért kel gyakran, mert nagyon kevés a tejem! tápitól sokat bukik, éjjel azért nem is merem adni neki, mert félek, hogy megfullad! tudom, paranoia... :P

na. most pihizek kicsit. kérek képeket!!! én is dobok egyet!

Barbi, édesek a gyerkőcök! gratula! Dönci hízásához meg végképp! ;) ügyesek vagytok!

Kép

anyum kapta a hatalmas mosolyt, tápi után... ;)

sophie27

Sziasztok!
Végre kezd mindenki előkerülni :)

Bcg, nekünk még csak egy kis csomó a bőr alatt, ráér még, nekem azt mondták fél éves koráig.

Mecsi a sör neve Karamalz és minden tescoba lehet kapni, az alkohol mentes söröknél van, én minden nap iszom. A citromosat ajánlom, sokkal jobb mint a sima.
A súly miatt meg ne aggódj, Lili is 3900 gramm még csak, nem eszik 100-at egyszerre csak 30-40-et.

Lei, neked is mondom, ha keveset eszik de többször az ugyan olyan jó!!! Sőt, Lilinek egyetlen egyszer sem fájt még a hasa!!! Ahogy kívánja Csabika, abból baj nem lesz.

Köszi a válaszokat védekezés ügyben, bár úgy tűnik mi is leszoktunk már róla, egyikőnk se kaparja a falat :)

Barbi, nagyon tündéri a nagy iskolás hercegnő!! Örülök, hogy minden jól ment, gondoltam sokat rátok!! Szépséges kölykök:) a kis vasgyúró lovagunkat nem láttam! Pótold a hiányt légyszi :)

Cserébe én is teszek fel egy pár képet.
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
columbine

Zsófi, a kajcsi üggyel nem értek egyet :) Nálunk is ez van hogy Lili óránként kér enni, és keveset eszik, pedig van tejem bőven, de nem kell neki egyszerre több, egyszerűen így kívánja. Én meg nem kényszerítem rá, hogy 3 óránként egyen, itthon vagyok, csak az övé, nekem olyan mindegy, hogy óránként eszik e vagy sem. És a lényeg, hogy szépen hízik, nem csökkent a súlya, csak nőtt. Szóval semmi esélye a tápnak!!! Ne ijesztgesd szegény Leit, így is olyan kis szomorka mostanság.
Benin, már most látszik, milyen csimasz fiúcska lesz :) édeske nagyon, gratula :)
Eviragos, nekünk is van kiütés, úgy tapasztaltam, hogy a fürdés után visszahúzódnak, lehet hogy a fürdető jó neki, vagy nem tudom. Elképzelhető, hogy nem is a tejtől van, hanem a melegtől vagy a mosóportól. Nem tudom.
A tejkiütésre azt hiszem még azt szokták ajánlani, hogy kevesebb fűszereset egyél. De ebben nincs tapasztalatom.

KépKép
columbine

Nagyon édes Beni és Lili baba! mindjárt dobok én is képet

panna1

Sziasztok!

Tegnap megunnepeltuk Laura 1 honapos szulinapjat a nagyszulokkel. Kapott egy nagyon aranyos kotott kabatkat, ugyhogy ma ki is mentunk setalni egy nagyot, azota is szepen alszik a babakocsiba, kapucnival a fejen. :) Egyebkent ma egesz delelott fent volt - 10-tol 2-ig, de tok jol elnezelodott, cumizott - szinte nem is sirt :) Mindenkinek ezt kivanom a nagy sirasok helyett. Reggel meg amig aludt tudtam tornazni vegre egyet,hajat mostam, felporszivoztam - ugyhogy most nagyon boldog vagyok. :D

Torna: En vettem egy baba-mama torna DVD-t, azon van gyerekagyas torna, szules utani regeneralo torna + babamasszas es babaval egyutt valo tornazas is. Nekem tetszik a DVD es nagyon jol esett ma a mozgas, megprobalom minden nap beutemezni.

Nyaron a Lira konyvesboltban lehetett kapni 400 Ft-ert egy olyan konyvet, hogy Csucsformaban a babaval - abban minden honapra ujabb gyakorlatok vannak, amit a babaval egyutt lehet csinalni - azt is tudom ajanlani.

Mecsi: en is hasonloan vagyok a szex kerdessel, bar nalunk mar apa is elegge tukon ul. De meg en is verzek mindig - remelem lassan mostmar elmulik...Jo lenne ha mar vege lenne ennek a 6 hetnek, de mar csak masfel van belole hatra! :)

Zsofi: te mennyit tudsz szoptatni egy-egy alkalommal es mennyi tapszert adsz hozza pluszban? Milyen gyakran esztek? Mi is a Beba-t kaptuk, szerintem az eleg jo tapszer (hamar muszaly :( ). Ejjel szerintem ugyanugy adjal inkabb tapszert is - en is probaltam csak szoptatni, de az ugy eleg katasztrofa volt es az ejszakak nagyon nyugosek voltak. Most szopik es utana gyorsan kap meg potlast amennyi kell es utana megy az alvas - szerencsere csak egyszer kelunk ejszaka es szepen vissza tud aludni, nem nagyon van nyuglodes.

En ket homeos dobozt beszedtem mar - mintha most jobban jonne a tejem, de sajnos meg mindig nem eleg. :( Majd szedek meg egy dobozzal, hatha javul meg valamit.

Lei: ez az erzes sajnos nekem is ismeros - egy kicsit hianyzik a porgos, "regi eletem". Mi probalunk mindig kimozdulni a hetvegen valamerre - nagyokat setalunk harmasban vagy elmegyunk a nagyszulokhoz es egy kicsit ott hagyjuk az unokat, amig mi elmegyunk vasarolni. Mult hetvegen voltunk a ferjemmel kettesben a diplomaoszto unnepsegen (addig a nagypapa vigyazott a Laurara) - olyan jo volt mar hasonlo emberekkel talalkozni es allofogadason lenni. Csak 2 es fel oraig voltam oda, de maga volt a feludules. Voltunk mar ceges bucsu-party-n is a Margitszigeten, csak haromnegyed orat maradtunk, de nagyon jovolt - Laura vegig aludta az egeszet. :)

Csenge: a kopaszi gat merre van?

Lassan ebredezik Laura, megyek etetni. :)

Kuldok kepeket is mindjart.

Kellemes delutant!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Kép

Kép Furdes elott

Kép A Varosligetben

Kép Az uj jatekaim

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Kép Apa ölében

Kép Hú de bezabáltam

Kép Anyával

Kép kukucs

panna1

Nagyon aranyosak a babak! :)

Egy kerdes meg: A gripe water-t mikor adjatok? Etetes elott vagy utan?

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sziasztok!

Egytől egyig nagyon édesek a babák!! :D

Tejkiütés nálunk is van, a doki azt mondta, hogy Johnson&Johnson hintőporral szórjam be egy kicsit, az arcát is, de semmi vész mert magától elmúlik majd. Már múlófélben is vannak.

Mazska,
Gripewater-t vettem én is tegnap, egyenlőre kajcsizás után adtam be, nem tudom hogy előtte kellene-e mert sajnos nem írja a használati utasításban. Viszont az íze tényleg borzalmas, ki is szokta köpni a felét :(

Melyik torna kazit vetted meg?

Kép
Kép
dia123

Mazska!

Laura milyen édes kis hajasbaba!

Panna!

Tündéri, ahogy sasol Réka a válladon! :)

Ágicám!

Akkor talán már idöben megtartjuk a lánykéröt, mert igen elégedettek vagyunk a kiscsajjal! :) Biztosra kell menni, nehogy elorrozza még valaki a kishercegnöt elölünk. Döncike ott lapul az egyik képen a babakocsiban, de mindjárt kerítek egy olyan képet is, amit kinyomtatva a lánykád ágya fölé tüzhetsz, hogy szokhassa a gondolatot. :))))

Hegyekben áll a vasalnivaló, mert kaptunk két ovibeli anyukától pár szatyor fiú ruhát. Olyan édes némelyik! Még szerencse, hogy hasonló az ízlésünk, csupa klasszikus darab zömmel H&M. :)

Ma pörkölt volt és bukta, holnap kacsasült és az emlegetett linzertorta. Mindjárt bevésem a receptek közé a kérteket.

Puszi: Mi
Vendég

Volt ma nálunk Andi Zsófikával , az én kisfiam egy igazi uriember volt és megsimogatta Zsófika kezét, de azért megnézte hogy szopizik ő is. :D
és az első közös képük :D
Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Nem lehet elég korán kezdeni.

óóóóóóóó új képeket látok annyira cukik a manók.:D Hát lányok már itt tartunk, nemrég még azon sopánkodtunk kinek hogy mikor görcsöl fáj juj auuuu..... most meg már lassan mindenki betölti az 1hónapos kort. Szalad az idő,, meg romlik is sajnos :cry: :cry:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

HAlihó!

Csenge, a Kopaszi gát engem is érdekelne!!
Plusz, ami méginkább, Te írtad, hogy valahova kaptál előbb időpontot uh-ra, mint ahova hónapokat kell várni? megírnád az elérhetőségüket?
Ezer köszönet.

Babák baromi édesek, majd jövök mesélni, meg hozok képeket én is, csak most sajna mennem is kell.
De olvasok ám, minden nap!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Jelentem eleget tettem a kéréseknek, ment kakaóscsiga ill. lekváros bukta, fonott kalács és linzertorta receptje. Jó étvágyat! :)
Vendég

csigacsók utáni fintor
Kép
Vendég

Sziszka!

A férjem (a házimumus) látható az egyik képen. :)

Boniko!

Hálózsák témában már nagyon le vagyok maradva. Nem tudom, hogy kinek kell és kell-e egyáltalán. Nekem mindegy, hogy hova küldöm.

Mecsi!

Írni akartam neked is, de mire ideértem, elfelejtettem... :(
Bocsi, talán még eszembe jut.

Zsófi!

A te kisherceged kimaradt a személyreszóló dícséreteimböl, most bepótolom! 8)

Ma reggel 19 fokot mértem a hálószobában, a gyerekeknél két fokkal kevesebb volt. Napközben 22 fokot értünk el. Banánt idén már nem lehet érlelni.

Lei!

Ne légy depis, kitartás, lesz ez még jobb is!

Mentem vacsiztatni, fürdetni, stb...

Barbi
Vendég

Húh, mennyi csodaszép baba lett itt estére :) Egytől egyig csodaszépek :) Kedvet kaptam azt hiszem teszek fel én is :)

Barbi, köszi a receptet :) Láttam a férjedet, azaz sejtettem, hogy ő az, azért írtam :)

Julcsi: szerintem tegyük időjárás függővé, ha jó lesz, akkor sétálunk, ha pedig rossz, akkor meglátogatnánk otthon...

Ezzel mell témával én is küzdök, az egyikben rengeteg van, a másikban pedig csak 60-70 ml, most újra iszom a tejserkentőt, és próbálom gyakrabban fejni...pedig éjszaka még ez a kevés is el tud önteni, nappal pedig nem lakik jó vele....van valakinek jobb ötlete?

Mecsi, annyira jót mosolyogtam azon amit írtál...mennyire messzinek tűnik már a sok panaszkodásunk, és izgalmunk a szülés miatt, aggodalom és egyebek.

És a képek:

Kép Készülünk a babaúszásra Kép fürcsi közben Kép Játék közben Kép utazunk

Nyugodalmas éjszakát mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, nagyon sokat sír a töki, viszont ha nem akkor kézben hajlandó megmaradni így nem nagyon tudok jönni.
Bár oldalt átfutottam képnéző funkcióban, annyira szépek a babócák....

Milyen a tejkiütés? apró kis "púpos pontok"?
Pár kép Kismukkról:
Kép Kép szopi utáni ko Kép mi ez a hüle sapka a fejem Anyu?! :))
makadu

Köszönjük a bókokat!

Zsófi és Dani is aranyosak!

A gripe watert úgy olvastam, hogy kaja közben, vagy után kell velük lenyeletni. Réka se díjazza az ízét. Most visszatértünk az espumisan-ra. Kicsit úgy éreztem, hogy már nem hat a gripewater. Majd legfeljebb hetente felváltva kapja.

Szűrések: Mi itt Pécsen kaptunk mindenre beutalót, múlt héten mindenféle orvost meglátogattunk. Voltunk hallásvizsgálaton, csípő- has- koponya UH-n, meg csípőszűrésen. Hál'Istennek minden rendben, tök egészséges a kiscsaj.

NTejkiütés nálunk kb az 5. héten teljesen elmúlt, tehát kb 2 hét volt durva. Én anyatejjel kenegettem, de egyáltalán nem vagyok bennebiztos, hogy attól múlt el, lehet, hogy magától is elhagyta volna a pöttyöket (védőnő is ezt mondta). Persze lehet, hogy kicsit gyorsítottam a folyamaton.

panna1

Barbi, köszi a receptet. Tündéri Dönci!

Az összes babafotó nagypn jó.

Kopaszi gát: Lágymányosi híd, budai oldal, az Infopark (az is szép, parkosított, kis tó meg sétányok) van a Petőfi híd felé, Kopaszi gát a másik oldalon kezdődik.

Apró, Budai Gyermekkórház, telszámot én is mindig tudakozóból kérdezem, nem jegyeztem meg.
Vendég

Kicsit lemaradtam... ELkezdtem készülődni az esti édeskettes vacsihoz apával... Bátyómék jönnek biztosítéknak Rékához, bár kaja után meg se mukkan általában 2-ig. Remélem most is így lesz...

Nagyon édes Málna baba is, és Kismukk is :wink:
Mentem összeszedni magam...

panna1

Ja, és DÖncit se felejtsem ki! Hihetetlen a változás Barbi! Én látom azt a 3 kilót, amit magára rántott a kislegény :lol: Csak így tovább Dömebaba!

panna1

fúú lányok, jó sokat írtatok, nem is bírtam végigolvasni még;)

Barbi, örülök, hogy jól sikerült Eninek a beiskolázás, gondoltam rátok sokat...

Nagyon édesek a babák egytől egyig!!!
Zsófi, végignéztem az összes képet Beni babáról és a videókat is, tündéri ahogy gagyarászik;)

sniky

dobok még pár ma készült képet én is a sorba :D
apa puszilgatKép
egyedül fürcsizek! Kép
anyával Kép
és a művészi anya fia fotó :D
Kép

jó éjt mindenkinek Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Szép jó reggelt!

Annyira édesek a kisbabák.. imádom nézegetni a kéeket!

Mecsi nekem is a balban kevesebb volt.hétvégén lefejtem kétszer is és azóta ugyanúgy bedurrant! :lol:

BArbi valaki írta, hgyneki mégsem kell, mert a kislánya azt kap és felajánlja Nekem akkor! :o)
nem emlékszem ki volt..

ez a KOpaszi gát felcsigázott, asszem ha lesz még szép idő akkor kinéztünk!

Útálom a hideget! de Zsigmondomat azért igy is visszük minden nap sétálni, mert már követeli! jól fel van öltöztetve, szélvédő, esővédő és irány ....

na megyek vasalni!

:cry:
Vendég

Sziasztok!
A szeptemberiektöl vagyok, és winona irta, hogy van valami tuti káposztás receptetek mellgyulladásra. :P Leirnátok mégegyszer mit és hogyan tegyek a káposztával?
köszi minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

és akkor képek hogy ne maradjunk le!

ja ma vagyunk 4950 g és 62 cm :lol: :lol: :lol:

az új zenélő forgómmal Kép

alszom Kép

mosoly a zenélő békámnak Kép

anya térdén nézelődöm Kép
Vendég

Mecsi! jókl a fotók a kis tökiről!
BOni! Zsigi is nagyon aranyos, főleg a vigyorgós! Réka is nyomja a vigyorokat ezerrel, csak még lefotóznom nem sikerült...

Minyu! Megnéztelek benneteket is! aranyos a nagyfiú! kitartást neked a kezdeti pár héthez! Mellgyuszival kapcsolatban: nekem is volt, de én nem káposztáztam sajnos. De vmi olyasmi van, hogy káposztalevelet kell a melltartóba rakni, és az leszívja a gyulladást. De majd a csajok pontosítanak, hogy ki hogy csinálta.

panna1

jó reggelt ;)

minden kedves druszámnak nagyon boldogat!!!

de örülök, hogy ilyen sok bébifotót tettetek fel!!! már ezért is jól indul nap. ;)

köszönöm a bókokat Beni nevében is, jól esik tényleg!

megpróbálok reagálni mindenre, amire szerettem volna, bár nem ígérem, hogy sikerül :( kicsit sokat termeltetek! :P

Mazska, én úgy 30 körül tudok anyatejet adni neki, max. 60 volt eddig a rekord két ciciből, erre a dokinéni azt mondta, hogy minden szoptatás után adjunk neki 90 tápszert, és akkor amennyit abból elfogyaszt! na, mondanom sem kell, hogy általában az egészet lehúzza! ;) én homeos bogyit szedek, a sört utálom, meg nem is tudom, hiszen az is szénsavas!?, a laktoherb pedig úgy néztem, hogy pocifájást okozott nálunk... :( szóval marad ez, meg néha fejegetem, de nagyon nem sikerül kipréselnem semmit sem a cicikből! :(

Lei (Ági), én csak arra írtam, mint pl. az én esetem, ha nincs is több a cicikben, mármint tejcsi! :( akkor hiába etetem 20 percenként, akkor is éhes marad! :( sajnos ez ilyen. de persze nem akartam én Lei a fárszt hozni rád, neked biztos van elegendő tejcsid, meg Csabi még fiatalabb baba is, szóval nincs is feltétlen akkora igénye, bár ez is gyerkőc függő! ;)

Mecsi, nekem a csecsemősök Szt. Imrében azt mondták, hogy garmastant nem kell lemosni, pedig én is olvastam a használati utasításon, de amúgy nem szoktam lemosni... lehet, hogy elcseszem?

Boni, Barbi, hálózsák ügyben Bende mondta, hogy Niki névnapjára kap hálózsákot, szóval ő volt a felajánló, ha jól rémlik!

lányok! ez a hasi, koponya uh ez hogy működik? mondjuk mi hasi uh-n voltunk még a kaki gondok miatt, de koponya uh-ra jó lenne elmenni.
amúgy olvastam még anno a kismamában, hogy a kosztolányi dezső téren is csinálják ezt a vizsgálatot, tudjátok, abban a 4d uh stúdióban (nem jut eszembe a neve...), mert az oep ezt nem támogatja, szóval úgyis fizetős. vagy ti beutalóval mentetek???

séta! ti már bundazsákban sétáltattok amúgy? és akkor mi lesz télen? :( annyira gáz, hogy ilyen szar idő lett! :(

Felícia rég járt nálunk! vajon mi lehet velük!? no meg Katica is, és még sorolhatnám!

nekem most jó dolgom volt, anyum itt volt kb. 2 hétig, minden házimunkát megcsinált, meg a gyerkőcöt is pesztrálgatta, akkor legalább tudtam gyorsban zuhizni, meg hajat mosni! sajnos nálunk nem megy olyan egyszerűen az altatás, a kiságyba beteszem és majd elalszik dolog nem működik... :(

K vitamin! többen írtátok, hogy elfogyott a vitamin... az hogy lehet? most nem havonta kell adni nekik? vagy ti még hetente adtok egyet? és akkor ebből nem is kell felíratni újabb adagot? (hálistennek!)

Aproo, majd mesélj légyszi, hogy mi volt csipő szűrésen, na meg, hogy Ti hányra mentek!? apa szeretne velünk eljönni, de ő ugye dolgozik, szóval jó lenne minél később menni...

na megyek! majd még benézek, ha gyerkőc hagyja! ;)

szép napot, ez a vacak idő ellenére is! ;)

sophie27

Lei!

Még 3 oldallal előrébb kérdezted, hogy bír ki 3 órát evés nélkül, csak most tudtam jönni.
Szóval Boti nagyon sokat eszik, 130-140-et szopik általában egyszerre, ezzel van, hogy 4 órát is elvan, és csak akkor kéri. De amíg kevesebbet evett, mert kevesebb tejem volt, addig én is 2 óránként etettem, mert éhes volt. Annál sűrűbben azért nem, mert nem jó a pocinak. Aztán fokozatosan több tej lett a sűrűbb szoptatástól és fejéstől, és már elég volt 3-4 óránként.
Egyébként tényleg nem biztos, hogy azért sír, mert éhes. Ha van mérleged, érdemes pár napig mérni étkezések előtt és után, hogy kiderüljön, mennyit eszik, akkor tudni fogod, hogy azért sír-e, mert éhes, vagy esetleg más baja van. Nekem ez is sokat segített, most már nem kell a mérleg, hogy tudjam, eleget evett-e.
Mi beálltunk erre, és sokkal jobban érzi magát, mióta tud pihenni a kis gyomra, és hát nekem sem csak szoptatásból áll az élet.
Volt egy időszak (a 2. hét), amikor sokat nyűglődött nappal, nekünk az válik be, hogy amikor látom már kaja után 30-40 perccel, hogy fáradt, akkor hasra fektetem a kanapén magam mellett, és általában elalszik magától kb. 15 perc alatt, ha még nyűglődik, akkor odaadom neki a cumit, pár perc alatt megnyugtatja magát vele és kiköpi és alszik is. Nappal mindig mellettem van, ott alszik, ahol én tanulok vagy netezem,így nem félek hason altatni. Viszont ha nem álmos, akkor utál hason lenni, akkor nem lehet úgy fektetni.
Nem tudom, hogy másnak beválik-e, Boti így végre jókat alszik egész nap, és éjjel, a saját ágyában is, mert nincs túlpörögve. De lehet, hogy csak szerencsém van, és jó alvókával született. Franc se tudja. Nem akartam okoskodni, de egy próbát megér.

Beleki!
Te is korábban kérdezted, hogyan hívják a fiút. Botond a becsületes neve, és köszi, nekem is tetszik a srác:)

Lányok!
Végignézve a képeket, teljesen el vagyok olvadva. Édesek a fiúk és a lányok is. Zsigi és Áron is tetszik nagyon...
pajo

Sophie!

Én is meglepődtem, hogy sokaknak elfogyott már a k-vitamin, mert az én dokim azt mondta, hogy havonta elég egyszer, régen volt szokás, hogy hetente adták, szóval nekem még bőven van.
Én nem teszem még hálózsákba, hanem jó rétegesen felöltöztetem és két meleg pléddel betakarom. Majd késő ősszel és télen teszem a bundazsákba, mert az nagyon vastag és meleg, szerintem még nem kell. Eddig még nem fázott, bár a kis keze mindig hideg a séta után, de a doki azt mondta, hogy az nem mérvadó, ha a szája lila, meg a talpa, illetve a háta hideg, hűvös, akkor biztos fázik.
Ha beteszed a kiságyba, akkor sír is, vagy csak egyszerűen még ébren van? Mert ha az utóbbi, akkor szerintem nyugodtan benne lehet hagyni a kiságyban, hátha elalszik magától.
pajo

Lányok!

Ti mivel szórakoztatjátok, amíg ébren van? A zenélő forgó 1 hónaposan már érdekli őket? Pihenőszéke van valakinek?
Én énekelek neki, meg olvasok, úgy tűnik, hogy megnyugtatja a hangom. Egyelőre egyebet nem tudok kitalálni. Valaki?
pajo

Sziasztok!

Tudom, régen írtam, de azért néha olvasgatlak titeket. Nagyon cukorfalat minden baba, olyan jó látni, hogyan fejlődnek napról-napra.

Dávid nagyon jól van, a BCG oltása is okés, akkora nagy ronda pattanásszerű volt neki pár napig, de szerencsére most már lelohadt és leszáradt. 4.300 g körül van most, egyszeri kaja adagja az 130 kb.
Már megkapta 2 hónaposan az első igazi oltását is, nagyon bátran viselte, be sem lázasodott utána. A rota vírus ellen is be akarjuk oltatni, bár nem olcsó, kétszer kell adni, és egy adag 16 ezer azt hiszem. Ti?

Nekem ugye elkezdődtek a kezelések, most tartok kb. félidőnél, de most már sajnos napról-napra rosszabb lesz. Megkaptam az első kemót, ami egy teljes hétre kiütött. A beadás estéjén éjféltől másnap délelőttig óránként hánytam, és még két napig hébe-hóba. Két napig infúziót is kaptam, mert szinte semmit nem tudtam enni. Ettől teljesen legyengültem, és általános volt a rossz közérzet. Legalább a kilók az utolsó dekáig lementek rólam, ugyanolyan vékony vagyok, mint a baba előtt...
De a sugár mellékhatásai ettől is rosszabbak. Nagyon fáj minden nyelés, alig tudom már lenyelni a folyadékot is, nemhogy enni. Mindent újra turmixolnom kell. A szám belül sebes, égési hólyagok vannak rajta. Nem érzem az ízeket. Nagyon szörnyű úgy enni, hogy nem érzel semmi ízt, és ráadásul ez a mellékhatás csak nagyon lassan, fél év-egy év után fog visszatérni.

Hát velem ennyi történt, remélem azért nem vettem el nagyon a kedveteket ennyi panaszkodással.

És végül pár kép rotyikáról:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
felicia

A hálózsákos témához hozzászólva, én a kezdetektől fogva fürdés után, éjszakára hálózsákba teszem. Én nagyon szeretem, nagyon praktikus szerintem, és egyáltalán nem vastag, ugyanolyan anyag, mint a ruhácskái. Így jobban különbséget tud tenni az éjszaka és a nappal között. Fura lenne nekem nappali ruhában altatni. Nyáron így nem kellett takarót sem használni, most már hogy hidegebb lett, persze betakarom.

Általában 3 óránként eszik, de éjszaka általában 6 órát is alszik egyhuzamban, így csak egyszer kell felkelni hozzá, és akkor is fél óra a kaja melegítéssel, büfivel együtt, aztán vissza a kiságyába, és alszik reggelig. Nagyon jó baba. Néha azt gondolom, érzi vagy tudja, hogy az anyukája mennyit szenved, milyen nehéz neki, és azért ilyen jó, hogy kíméljen. Szerintetek ez hülyeség?

Kép
felicia

sziasztok!

na szóval nálunk ez úgy működik, hogy éjszaka átalussza a 2-2,5 néha 3 órákat, úgyhogy ezzel nincsen gond. Reggel viszont 7-től óránként kérne enni, de ha elmegyünk 10-kor sétálni akkor bealszik és alszik 2 órákat símán. aztán úgy kb. 2-kor megint bealszik és alszik 5-ig. Végül 5-től fent van kb. tizenegyig. Na ekkor van, hogy ki kell húzni a másfél-két órákat az etetések között.

összefutottam a védőnővel ma és rákérdeztem erre a dologra. Erre elkezdett sopánkodni, hogy hát az egy óra az nagyon sűrű, legalább három órát ki kell bírjon a gyerek, próbűluk rászoktatni. Viszont tegnap lemértem és símán megevett egy szopival 100-at, szóval nem hiszem, hogy kevés lenne neki. A múltkori 30 meg nem annyi, hanem 300, csak a hülye mérleget nen mindig értem.
Elvileg 3,5 hét alatt hízott 800 grammot. Erre is azt mondta a védőnő, hogy az sok. Szerintem meg tök normális....na mindegy.
Páeom azt mondja, hogy minden baba más, Csabika nem egésznap eszik óránként, hanem csak bizonyos időszakokban, tehát délelőtt és késő délután. De ilyenkor most már cumival meg ringatással kihúzzuk a másfél-két órákat. Szerintem 3 órát nem is bírt ki eddig soha, csak ha aludt.

Nekünk az arcán vannak ilyn patiszerűségek. Piros és kicsit fehér a közepe. ez lehet a tejkiütés? vagy mi?

nekem az utóbbi napokban egyáltalán nem feszül a mellem, de hiába fejem szopi után, max 10 jön ki még belőle. Szóval én is eszem az urticát, meg iszom néha az alkoholmentes sört. De most nem durran be,mint azelőtt.

Azt honnan érzitek, ha mondjuk az egyik melledben kiszopizott már mindent és kér a másikból is?????

sziszka: nagyon hasonlít rád Málna!!!! :)

De minden baba tündéri!!! Majd én is próbálok felrakni még képeket.

Ági: ezek szerint Ti is óránként esztek és csak keveseket?
De éjjel alszik Lili rendesen 2-3 órát egyhuzamban?
lei

Yuyu! Remélem jól emlékszem, hogy Te írtad a mellgyulladást. Minket tegnap utolért. ... Az lll füzetében néztem utána, és orvosoltam...

Már pár napja éreztem, hogy fáj, de azt gondoltam, hogy Kristóf rosszul szopizottt és megsértette, de Tegnap már nagyon fájt, minden mozdulatra, amikor jöttünk haza a szüleimtől éreztem, hogy influenza szerű tüneteim vannak és itthon néztem, hogy egy nagy piros folt van a jobb mellemen alul és tele van csomókkal. Forró tusolás és a zuhanyrószsával "masszírozgattam", majd kézzel maszi, majd etetés, ami rettenetesen fájt, sírtam közben rendesen és naná, hogy a másik cickó is tele volt. Aztán tréningben lefeküdtem aludni, mert nagyon fáztam (apa be is fűtöt) lázam nem volt 37,5. De nagyon rosszul éreztem magam.
Aztán a babó 3 körül ébresztett, hogy hami van, és akkor is a gyulladt mellből adtam neki, ami már nem fájt annyira és nagyon sokáig szopizta (kb. 45 perc volt), gondolom nehezebb volt. De utána sokkal jobb lett és a másik cicit meg mellszívóztam, így abból lett tartalék 1 dl. Ja még este szopi előtt azt találtam ki, hogy mellszívóval ürítem ki, az kevésbé fájt, de képzeljétek egy csepp se jött vele. A pirosság még ott van, meg egy kisebb csomó, de ez szerintem holnapra elmúlik, ma csak ebbők eszünk.

Szex: már apa 1 hete mondta, hogy mikor lehetne, mert az egyoldalú nem nagyon tetszik neki. Nekem már 2 napja nincs vérzés, gátsebem sem és nem érzékeny az alsó fertájam. Lehet, hogy mi belevágunk. CSak, hát a védekezés, mi évek óta megzsakítással védekeztünk, de ez mostmár nem tűnik olyan tutinak, mert Kristóf az első "próbálkozásnál összejött. Gumi egyikünknek sem jön be, bogyeszt egyikünk sem szeretné... Síkosítot meg lehet, hogy be kell szerezni. Van valakinek bevállt? Köszi!

6 hetes UH! Ti hova viszitek a babákat? MErt nálunk lehet az sztk-ba, de ott mondták, hogy ők nem látnak minden nap újszülötteket és nem merik 100%-osra mondani, hogy minden ok. A körzeti kórházba, ami nálunk a János-Margit, ott nincs uh. Vagy a HEim Pálba kell menni?

Szép napot Mindenkinek! LAssan indulunk sétálni.

Kata
Vendég

Lei! Nálunk is előfordul, bár csak napközben az 1-1 1/2 órai evés. Azt olvastam, hogy a szopóreflex nem mindig jelenti azt, hogy éhes vagyok, ők így nyugtatják magukat. Ezért mi most próbálkozunk, hogy ilyenkor cumi, és elalszik, majd kb. 1 óra múlva újra jelentkezik és akkor már lehetséges, hogy éhes.
Vendég

Beleki,
Sajnálom, hogy útólért a mellgyulladás. Mielőbbi jobbulást! Írtad, hogy már érezted hogy fájnak a melleid. Ez milyen fájás volt? Csak mert nekem néhány napja érzékenyek a melleim ha megnyomom őket, meg néha amolyan szúró érzés fut át rajtuk. Csomót viszont nem érzek meg piros folt nincsen. De attól még ez egy gyulladás kezdete lehet vagy természetes, hogy érzékenyebbek a mellek?

Kép
Kép
dia123

Beleki, örülök, hogy sikerült orvosolni a gyulladást. Nekem még nem volt olyan vészes, csak volt egy piros foltom, és fájt ott a mellem, de nem volt se csomó, se láz szerencsére... Tegnap gyakrabban szoptattam, meg fejtem is, előtte meleg zuhany, utána hideg káposztalevél, és mára sokkal jobb lett. Igaz, a tejem most kicsit kevesebb, ezért eszem a homeós bogyót, meg iszom néha a karamalzot. Meg próbálok rendszeresen, normálisan enni, inni...

Eni meg olyan rendes volt hozzám, hogy hagyott éjjel aludni, most először átaludt 6 órát, este fél 10-től hajnali fél 4-ig, és utána 7-kor ébredt. :-)

Minyu, én úgy csináltam, hogy kicsit kiklopfoltam a káposztalevelet (kelkáposztát, mert azt sikerült szereznem), és betettem a hűtőbe, és ezt tettem a mellemre, amíg fel nem melegedett... Mindezt szopi után, mert előtte a meleg a jó, hogy jól ki tudjon ürülni a mell... Remélem sikerül rendbe jönnöd Neked is...

Mindenkinek köszi a képeket, annyira édesen a babók :-D

yuyu79

Dia, nem tudom, nekem nem az egész mell volt érzékeny, hanem egy részen fájt csak, és piros is volt... De én a helyedben szopi után fejnék, hogy jól kiürüljön, és nehogy véletlenül gyulladás legyen belőle...

yuyu79

Dia! Igen hasonlított a szúró érzéshez. :(
Vendég

Dobok én is pár képet! Bocs ha sok lesz ;-)

Kép
alvós 1

Kép alvós 2

Kép pelenkázón alvós

Kép vállon alvós - azért se böfizek ;-)

Az első 2 kicsit régebbi... azt hiszem ebből is látszik, milyen ütemben hízik Eni :-)

yuyu79

Kép fürdős

Kép anyával

Kép barátaimmal

Kép Micimackó a barátom...

Kép hajszerkezet

Kép ébredezek

Kép a kezemet nézzétek!

Kép uncsitesó odavan értem :-)

yuyu79

Ma kicsit nyügös napunk van úgyhogy csak felléptem olvasni.

Lányok babók ismét tündériek. Nem dicsérek egyenként mert minden baba csudiszép.

Vettem azt a sört amit irtatok, hát eddig se szerettem a sört de most se fogom megszeretni de a gyerekért mindent.
Eléggé kevés ma a tejmennyiség a cicibe, nem tudom mi lesz így. az elején fagyasztottam szorgosan most meg apadok :( :( homeos bogyót is megfogom lassan venni úgy látom.
Megyek sírdogál a csöppöm.

puszi mindenkinek

Kép

KépKép[/url]
mecsi

A nővérem és a játszótéres többi anyuka is azt javasolta, hogy coca-cola-t kell inni, és akkor több lesz a tej. Nekik bejött. Szerintem akinek ilyen problémája van, az próbálja ki.

Kép
felicia

Yuyu,Beleki,
Köszi a válaszokat. Viszont ha szopi után fejek, akkor nem alakul ki egy ördögi kör mivel így többet fog termelni a mell, ami szintén túl sok lesz és nem fogy el a következő haminál, tehát benne marad és így tovább? Én semmikép sem akarom hogy túltermelődés legyen belőle, mert így is egy kicsivel több van mint amire szükség van. Fejni meg nem szeretnék, de mellgyulladást sem. Nem tudom mit tegyek....Vagy ti is csak ideiglenesen fejek amíg lemegy a gyulladás és utána ismét beáll a megfelelő mennyiség?

Kép
Kép
dia123

Basszuskulcs, elszállt amit írtam! :evil: :evil: :evil:
Hát akkor megint:

Yuyu! Eni nagyon édes, és mr növeszti a tokákat ő is, mint Réki. Bár Rékáé most kezd apadni, azért még mindig van neki :lol:

Felicia! DÁvid is nagyon aranyos, és elképesztő, mennyire hasonlít rád!

Lei!
A kis piros pöttyök (fehér középpel)az arcon, azok igen, tejkiütések. Elvileg magától elmúlik 1-2 hét alatt, de a csajok mondták,hogy az anyatejes kenegetés segít.

Írod, hogy CSabi mindig délután, kb gyanabban az időben nyűglődik. Nálunk is a du. 4-8 ig időszak a legnyűgösebb. De RÉka tuti a pockja miatt kesereg. Most sokat tornáztattam, meg kapott meleg párnácskát a pocijára, és elég sokat pukizott.
De van, hogy csak az segít ha váltogatjuk a tartási pózokat: vállon fent, ha meg az nem jó, akkor térdeimen fekve. És néha ringatni is kell hozzá. Persze a cumi a szájában, és szopizza is rendesen, de közben meg tekereg. Nagyon megnyugszik attól, ha a kis orrnyergét simizem a homlokától lefelé, vagy a szemöldökeit belülről kifelé. Ha nem a legnagyobb görcsök gyötrik, erre be is alszik általában.
Szóval próbálkozz, szerintem nálatok is pocakprobléma lehet ilyenkor. És az etetéssel így nem oldódik meg a probléma. Hajrá!

NEkem a mellgyulladás, illetve amikor bedurran, az azt jelenti, hogy nagyon kemény, és fáj.
De van olyan is, hogy olyat érzek, hogy pizsergés és szurkálás a mellbimbóban. Pláne szopizás közeledtével. Azt olvastam, hogy az oxitocinnak van ilyen hatása, mert az is termelődik. Van aki érzi, van aki nem.

panna1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?