A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

moffli82: nálunk is csak akkor van esély apás szülésre, ha nappal beindul, úgy reggel 8-tól, és este 7-kor már meg is van. :) Különben Apácska nem tud majd velünk lenni. :cry:
Textilpelusból szerintem sem kell sok, ha csak a buksi alá vagy büfiztetéshez használod majd. 5 db elég, de a 10-es csomag tuti.

kata8110: csini kismama pocak. :wink:
És nagyon szép lesz a babaszoba! Én már el is képzeltem berendezve, stb. :D

mágnes: nálunk is apás szülés van tervbe véve, de azt kijelentette, hogy a köldökzsinórt nem vágja el. Fél, hogy belevág a gyerekbe vagy fájdalmat okoz neki. :oops: Egyem a csöpp kis szívét! :D

Hátfájásra ötleteitek vannak? Pár napja szenvedek már. :?
Vendég

Laptető. :D Anno mikor még csak a baba tervezőknél fórumozgattam, nagy szám volt ám, ha valakié lett a laptető. :lol:
Vendég

Tök jók lesznek a szobák! Úgy látom már mindenki lakberendez, vásárol. Milyen jó is ez!
Katuska: a kicsik (ötödikesek) kérdezték, hogy ha megszületik a baba, meddig nem leszek a suliban, 1-2 hétig? Mikor mondtam nekik, hogy kb 2 év, totál kiakadtak. Azt mondogatják, toljam be órára, majd ők vigyáznak rá, amíg tanítok. :D Aranyosak. A nyolcadikosok meg már tudják, mi a dörgés. De nagyon kedvesen állnak ám hozzá. A legzsiványabbak is igyekeznek nem kihozni a sodromból. Ez persze nem mindig jön össze! :D
Más: olvastam, írtatok a cukros-lötyis vizsgálatról. Arra mikor kell menni? Pár hete voltam a dokinál, még nem mondta.
krisz78

Köszi a pelusos tippeket! Akkor még veszünk 1-2-t, és elég is lesz. Legalább az megvan, ha más nincs. :lol:

Képzeljltek, most írtam a páromnak. Nagyjából leírtam, mi volt tegnap szülésfelkészítőn. Már amennyi az sms-be belefért(ugyanis 7köznap csak így tudunk kommunikálni) :( Végén leírtam, hogy tudom, ő nem szeretné, nem is akarom erőltetni, de nagyon jól esne, nagyon szeretném, ha ő is velem lenne.

Kis idő elteltével jött egy sms:"Majd meglátjuk."(Mármint, hogy a baba mikor akar kijönni). "Ha megigéred, hogy nem lesz nagyon vérfröcsögős, akkor bemegyek." :lol: :lol: :lol: Én most olyan boldog vagyok! Pedig tényleg nem erőltettem! CSak egyet nem vállal:a köldökzsinór elvágását.

Most már csak manóval kell megbeszélnem, hogy 7végén bújjon ki. :?

Kép
moffli82

krisz78: én úgy tudom, a 24. héten van a terheléses cukor. Én legalábbis a 24. héten megyek UH-ra, és utána kell majd mennem még azon a héten. :)

moffli82: :D juj de jó!!!!!!
Vendég

moffli82: nekem sem vállalja Apácska a köldökzsinór elvágását. :( A te párod mitől fél? Az enyém, hogy belevág a gyerekbe vagy fájdalmat okoz neki. :oops:
Vendég

Cukros lötyire a 24-26. héten kell menni :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Óóóó, apa nálunk is a "meglátjuk még" kategóriát nyomja, ami az apás szülést illeti. Pedig eddig már többször elszólta magát, ami arra enged következtetni, hogy bent akar lenni, teljesen úgy nyilatkozott, aztán amikor szembesítettem a kijelentésével, akkor azt mondta: "Majd meglátjuk!" :lol: De ezt én igennek veszem :wink: Ismerem már :lol: Nem erőltetem a dolgot, nem rágom a fülét, mert biztos vagyok benne, hogy bent lesz. :wink: Akkor és ott, nem fog tudni magamra hagyni, mert tudni fogja, sőt érezni, hogy szükségem van rá, és nekem nem tud ellenállni, pláne ha még Milán is majdnem kézzelfogható lesz akkor, kettőnk elől nem fog tud menekülni, és nem is akar majd :lol: (Amúgy is amikor még anno közös életünk első hányását is végig akarta asszisztálni, hogy gondolja, hogy a szülésnél magamra tudna hagyni? Kis naív :lol: (Az a hányás sztori nagy volt, gyomorrontásom volt, rohantam a WC-re, épp a kagyló fölött vagyok, amikor nyílik az ajtó, bejön ember, aggódva kérdezi, hogy minden oké-e, és simogatja a hátam :shock: Rosszul lettem, hogy így lát, és mondtam, hogy menjen ki, milyen gáz ez így, persze ha szerelmes az ember ez természetes, na de hova a nőiségem, ha épp a WC-t ölelem, és .... :oops: De hát ezután is csak jobban imádom ŐT, nem véletlenül mentem hozzá :lol: )

biga.csiga

Köszi a pelusos tippeket! Akkor még veszünk 1-2-t, és elég is lesz. Legalább az megvan, ha más nincs. :lol:

Képzeljltek, most írtam a páromnak. Nagyjából leírtam, mi volt tegnap szülésfelkészítőn. Már amennyi az sms-be belefért(ugyanis 7köznap csak így tudunk kommunikálni) :( Végén leírtam, hogy tudom, ő nem szeretné, nem is akarom erőltetni, de nagyon jól esne, nagyon szeretném, ha ő is velem lenne.

Kis idő elteltével jött egy sms:"Majd meglátjuk."(Mármint, hogy a baba mikor akar kijönni). "Ha megigéred, hogy nem lesz nagyon vérfröcsögős, akkor bemegyek." :lol: :lol: :lol: Én most olyan boldog vagyok! Pedig tényleg nem erőltettem! CSak egyet nem vállal:a köldökzsinór elvágását.

Most már csak manóval kell megbeszélnem, hogy 7végén bújjon ki. :?

Kép
moffli82

bocsika, 2szer küldte el ez a ..... :evil: :evil:

köldökzsinór:attól fél, hogy ez fáj nekem, vagy a babának,amikor elvágja. Meg nehogy rosszul csinálja, stb. Szóval egyszerűen nem. Bár őszintén szólva, én sem bírnám elvágni. :?

Párommal az a baj, hogy túlságosan fél. Képzeljétek, nem meri megsimizni a hasimat, rátenni a kezét, mert fél, hogy megnyomja a babát, vagy vmi kárt tesz vele. :evil: :evil: Jó lenne, ha valaki felvilágosítaná. Nem tudtok valami olyan könyvet, ami apáknak szól, és ilyen dolgok is benne vannak?

Kép
moffli82

Én nagyon büszke voltam a páromra,úgy csinálta végig velem a szülést mintha már a sokadik lenne.
Előző este megígértette velem hogy megvárom amíg reggel oda ér :lol: mintha rajtam múlott volna de a lánya halgatott rá és szépen megvárta.
Alig várta apuci hogy szépen rendbe rakják és megfoghassa!

Kép

Kép
poszani

moffli82: küldd őt ide, mi majd felvilágosítjuk. :D
Vendég

picuranyu:ok. :lol: Bár nem szereti az ilyen topikokat. :?

elszállt az előbb, amit vickynek írtam. :cry: Akkor mégegyszer.

vicky:remélem tudsz nekem segíteni! 2 hete minden éjjel, min4-5ször arra ébredek, hogy zsibbad mind a két karom, kézfejem 2szeresére dagadt, és alig bírom megmozdtani az ujjaimat. Először azt hittem, hogy elfekszem, de ugyanúgy alszom, mint eddig, és pl. 10 perces alvással nem tud ennyire elzsabbadni. És most már nappal is érzek enyhe zsibbadást, ujjaimban enyhe bizsergést, és amikor ökölbe szorítom a kezem, akkor nagyon fájnak az ujjaim. ÉS néha a karomba is belenyilal a fájdalom. Sőt, ha 5 percig nem mozdítom meg a kezem, akkor már el is zsibbad. Mit lehet ez ellen tenni? Megemlítsem dokimnak? Vagy úgysem tud mit tenni? Lehet nem nagy dolog, de én már nagyon fáradt vagyok emiatt. AMikor 2 óránként nem a pisi miatt kelek, akkor ez ébreszt. :cry:

Kép
moffli82

Moffli82 remélem nincs baj,de a dokidnak azért megemlíthetnéd.
Azért majd biztos vikcky is tud valami megnyugtatót írni remélem. :wink:

Kép

Kép
poszani

moffli82: mindenképp kérdezz rá a dokidnál erre vagy a védőnődnél. A védőnőm eddig minden találkozó alkalmával kérdezte, hogy este felé nem zsibbad-e a lábam, illetve a kezem, szóval ez szerintem nem jó dolog! :( Holnap telefonálj a biztonság kedvéért!
Vendég

Először arra is gondoltam, hogy lehet én is vizesedek, de nekem nappal nem dagad a kezem. :( És éjjel, amikor pár percig tornáztatom, az segít. Remélem nincs nagy gond. Pénteken megyek ekg-ra a házidokimhoz, neki megemlítem, mert ő belgyógyász is. Hétfőn meg a nődokimhoz, valaki csak tud valamit mondani. De azért Vikiben jobban bízom. :lol:

Szorítsatok értünk holnap!! Megint megyek a bunkó dokihoz UH-ra. Tudom, hogy megint nem láthatom meg a babómat, de a gyomortelítődés látszódjon,! Múltkor ugyanis nem látta, és félek, mi van, ha most sem. :cry:

Kép
moffli82

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1221596068.9965.jpg[/img] MajdnemÁron inkábbBence.. :)

[/img] Kép Ujjszopi

Kép
Kép
Kép
mágnes

MÁGNES:nagyon aranyos a kis gyerkőc! Ez a mosoly!!És a szopika!! :lol:

Kép
moffli82

Jó reggelt!

Krisz, nagyon szépek voltatok! Gratulálok!!!!!!!!!!! :D Terheléses cukor: én ma megyek :?

Moffli, örülök, hogy alakul a párod hozzáállása! Még van 4 hónapod, hogy meggyőzd :wink: Remélem a doki (vagy Vicky) meg tud nyugtatni a zsibbadással kapcsolatban...

Picuranyu, hátfájással én is küszködöm. Rájöttem, hogy akkor fáj, ha nincs alátámasztva, pl a kanapén tv-zés közben ha elengedem magam. Ha figyelek, hogy egyenesen üljek, vagy párna legyen mögöttem, akkor kevésbé...A szoba gyönyörű!
Mienk is alakulóban, már csak a bordűrt és a matricákat kell megvenni és fölrakni, felül világoskék, alul vaníliaszínű lett :D

Kata, gratula a cukorhoz! A 4D-t nagyon sajnálom, de így legalább jövő héten láthatod Martinkát :wink: A munkával kapcsolatban, hallgass a dokidra, az a biztos :wink: Nem lehetne pl.hogy ebben a pár hátralevő hétben amit tudsz, otthonról dolgozz, és csak akkor menj be, ha nagyon muszáj? Én így csináltam nyáron

Mágnes, gyönyörű a Kissrác! Most akkor Ákos vagy Bence?

Nagyon szépek a pocakok! :lol:

Képzeljétek, tegnap a szülésfelkészítőn megnéztük a szülőszobákat és a vajúdót :D Hát nem mondom, hogy nem paráztam kicsit sem be :roll: innen-onnan jöttek hangok, meg az egész már olyan közelinek tűnt (az is...bő 3 hónap... :roll: ) Persze várom nagyon a Nagy Találkozást, és szerencsére páromnál nem kérdés, hogy bent szeretne-e lenni velem :D

Na megyek lecsapoltatni magam :? :? :?

Kép
vickybabe

Jó reggelt :)
Mágnes: nagyon szép a baba. Látom, megváltoztattad a nevét a vonalzón is :)
Apus nálunk sem vágott köldökzsinórt, ahhoz el kellett volna hagynia a fejem biztonságos övezetét :D de a gyerekek fürdetésénél, rendberakásánál ott volt, és ő hozta be hozzám a szülőszobába :) és nagyon büszke volt mindkettőre :)
Moffli: megmondhatod, nem vérfröcsögős, nem arról szól, azt a kicsit, ami van, észre sem fogja venni.
Hátfájás: nekem a derekam fáj piszkosul :( ma mondjuk egész jó, bár még csak a nap elején vagyok, ne kiabáljam el...
Kata: szuper a babaszoba, igazi gyerekbirodalom :) majd Martin átrendezi, nyugi :) tervezgess csak, mikor ovis lesz, pokróc lóg a lépcsőről, mert várat épít a lépcső alá, vagy hajót :lol: a párnákról és egyéb berendezési tárgyakról nem is beszélve :wink:
Képzeljétek, tegnap anyukám ideállított egy szatyor 68-as kisruhával :D aranyos cuccok. Kicsit fiúsak, de ez zavar a legkevésbé :) főleg pólók, néhány pulcsi, és 5 tréningnadrág :) Az egyik kolléganője hozta, a lánya ikerfiai nőtték ki :) A hétvégén tényleg átnézem a cuccosokat :)
Ma nincs itthon gáz :evil: semmi tájékoztatást nem kaptunk a szolgáltatótól, ma volt kiírva az óvodára. Tegnap még nem. Ez azért marha jó: a meleg víz, a fűtés, a tűzhely, mind onnan megy. Holnap reggel repülök Rotterdamba, és azt sem tudom, hogy fürdök meg :evil: mikróban melegítsem hozzá a vizet?! Valamit ki kell találnom :(

Csöre
csöre74

Jó reggelt!

Nem semmi mennyit írtatok!

Biga.Csiga! Látom belendültél a vásárlásba.

Katuska! Én csináltam egy receptes januári topicot, ha arról volt szó, az írásodban. Ha nem, bocsi.

Picuranyu! Szuper a szoba! Jó tágas. Szerintem nem elég 5 pelus. Nekem szírítós a gépem, de nem akarok minden nap mosni, ha nem kell. Pelus legyen bőven. Kb 20 db az ideális. Feje alá, büfizni, lepisili,, stb... Főleg egy bukós babánál. 5 pelus baromira kevés.

Kata! Jó lesz a szobátok. A mi szobánkban ennél nagyobb a kupi. :oops:

Mágnes! Édes a Kisfiad! Névváltás volt/van?

Moffli! Beszélj a dokiddal. Ha nem bízol benne, nem túl jó.

Vickybabe! Jó vérszívást mára. :?

Csöre! Rucikhoz gratula, gázhoz :evil: .

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Pelus (textil), tényleg, azt nem írtam :oops: nekem is az a tapasztalatom, hogy minimum 10-15 kell, és nem mindegy a minősége. Nekem 20 körül volt, és azt használtam mindenre (feje alá, büfihez, a kádba, a pelenkázóra (amíg nagyon pici, nem fogjátok a műanyag francra fektetni, főleg, ha nincs nagyon meleg, mert akkor üvölt))

Csöre
csöre74

Kép
hanna30

Csöre! Én is így gondoltam a pelust. :)

Kép
hanna30

Tudom Hanna, hogy így gondoltad, a többieknek reagáltam a pelusra, mint tapasztalt anyuka :wink:
Mostmár működik a szemes program :)
50% barna, 35% kék, 15% zöld :) eddig 1 kék (Mesi) és egy kékeszöld (Zaza) van, kíváncsi vagyok Kispocokra :)

Csöre
csöre74

Csöre! :)
Tuti szépszemű lesz Kispocok!

Kép
hanna30

Hanna! nem nem a Te topikodra értettem! de már a szülészetek-korházak menüben is van januári topik, meg itt is van két januári meg egy téli....ami lényegében majdnem ugyanaz:)ű

Hátfájásra: tornázni, erősíteni, megfelelő testtartás, kényelmes fekvés!

Moffli! ez igen! így tovább, csak üygesen és a végén a párod vezeti le az egészet! Az én uram is pont ettől félt, hogy fáj nekem vagy ababának mikor elvágja a zsinort, vagy esetleg belevág. De a doki is meg a szülésznő is nevetve mondta neki, hogy ebből senki nem érez semmit, egyébként meg elég messze kell nyisszantani a babától, szóval über bénának kell lenni ha bele akar vágni. A kalimpáló lábakat, kezeket meg megfogja a szülésznő:) Az olló meg lekerekített, szóval megszúrni sem tud senkit. De ha nem nem. Ennélkül a procedura nélkül is felejthetetlen és csodállatos élmény lesz neki!

Biga.csiga: ez oyaln aranyos volt ez a háynós sztori!
Én valahogy nem bírom az oylan pasi kifogást, hogy nem bírja látni ha szenvedek....np comment. Attól ha kint várakozik attól kevésbé kínlódok? Neki az egészből semmi nem fog fájni...nem értem mire paráznak tőle. Bár lehet attól tartanak, hogy közben meggondoljuk magunkat és átadjuk, hogy ok innentől Te szülsz:)

A pelusról meg annyit, hogy ami megmarad az meg jó lesz törölgetni, felmosni, ablakot pucolni stb:)

Nálunk a 24-28. hét közt kell valamikor menni a cukorterhelésre.

Mágnes! nagyon édi Bence baba! Tök jó a kép!

Szerintem csináljunk a félős, bizonytalan parapapiknak egy topikot, ahova megnyugtató szavakat tudunk írni, így elég ha csak azt elolvassák. Amúgy van kispapa oldal is, majd megkeresem! szerintem tök jó, benne van egy csomó jótanács apuciknak.
katuska79

Katuska! Akkor ok. :wink:
Az pedig nem az én, hanem a MI topicunk!

Rita fel is tehetnéd oda a csoki torta receptet. :oops:

Kép
hanna30

Bármelyik színű, mindenképpen nagyon szép :) csak érdekes látni, hogy milyen valségekkel indulnak, és mi jön ki a végén :)
Hajra is kellene egy ilyen :) kíváncsi vagyok, miért, mekkora eséllyel ilyen szőkék a gyerekeim :D na jó, főleg Mesi :)

Csöre
csöre74

na itt vagyok, túléltem :D bár a 2. körnél majdnem elvéreztem, ki kellett mosnom a pulcsimat :? Citromlével tényleg iható a cucc, eredmény jövő héten lesz.

Hanna, nekem nem műxik a kalkuláló része :( Ja és a párom szerinte nem létezik, mert két kékszemű szülőnek nem lehet barna szemű gyereke :lol: :lol:

Csöre, jöhetsz hozzánk fürdeni :wink: :lol: Nekem is ruhákat kellene válogatnom, meg mosnom :roll: de ilyen időben...inkább lustizok :lol:

Kép
vickybabe

http://apafej.hu/szules.php

egy kedves honlap apukáknak:)

Hanna! igenis! (erről az a vicc jut eszembe, hogy mit keresel drágám? : - a borotvánkat....)

Na megyek bekeverem a túrógombócot..

este apa begyújtott a kazánba...én meg nem tudtam, csak azt éreztem baromi füstszag van idebent. Tökre megijedtem, hogy kigyulladt valami mert rengeteg fa van idebent. Fa oszlopok, ga mennyezet....

Úgy néz ki a héten végre kész lesz a mosogatógépem...jaaaj már nagyon hiányzik, remélem tényleg nem volt neki más baja! mert akkor tuti abban teleltetem ki a muskátlikat.
katuska79

Viki: hogy tudnak úgy vért venni, hogy még a pulcsid is véres?! ejnye. de örülök, hogy túlélhető :)
köszi, de szerintem túl messze laksz :lol:
A kalkulátort a tűzfalad blokkolja, nekem is az volt először a probléma.

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Apás szülés: nálunk egyértelmű, hogy apás szülés lesz, a férjem igyekszik mindenben részt venni. A nődokinál általában ő szokott lenni az egyetlen pasi. Azt mondjuk el sem tudom képzelni, hogy viseli majd a dolgokat a szülőszobán, hiszen még magamról sem tudom :oops: Esténként tapizza Julcsit, közösen hallgatunk zenét, beszél hozzá, és a köldökzsinór elvágásra is teljesen egyértelműen rávágja, hogy "Persze, hogy én vágom el".

Vatera: tegnap lecsúsztam Hanna által javasolt takaróról, mert pont akkor volt valami gigszer a nettel :cry:

Kata, csini a pocid.

Krisz, nagyon édesek lehetnek a kis ötödikesek.
Nekem a terheléses cukor vizsgálatról azt mondta a dokim, hogy amikor legközelebb megyek, akkor ad beutalót. Ha jól tudom, a 24-28. héten kell csinálni.

Moffli, hogy bírod ilyen sokáig a férjed nélkül? Nekem 2-3 nap is borzasztó sok, pedig az is nagyon ritkán fordul csak elő.
A zsibbadás és dagadás nem jó dolog, mindenképpen kérdezd meg a dokidtól, védőnődtől, hogy mi a teendő.
Szorítok az UH-hoz.

Mágnes, Áron-Bence édes nagyon.

Csöre, Te még mersz repkedni?

Kép
petne

ezt el is felejtettem, hogy mi a fürdéshez vettünk egy olyan két ezer forintos kis hősugárzót! NAgy segítség volt, mert egyszerűbb volt azzal plusz meleget csinálni és nem kellett az egész lakást felfűteni! Így ott jó meleg volt, lehetett kicsit pucérkodni a babának mert nem fázott:)
katuska79

Petne: elvileg még lehet repkedni, a 36-ik hét után nem... megkérdeztem a nődokimat is, megvizsgált, adott görcsoldót (mindenesetre), meg hányinger ellen valamit (na, ezt ki fogom használni...): a méhszáj zárt, a méhnyak rendben, gyerek rendben
Mesivel is repkedtem, igaz, utoljára talán a 3-ik hónapban... ez együtt jár a munkámmal időnként... nem hinném, hogy gond lehet.
Gratula a párodhoz :) azért készítsd fel mindenre (bár biztos készül a hátad mögött :D az én párom is olyanokat mondott az első szülés előtt, hogy csak néztem :lol: sutyiban utánaolvasott mindennek :wink: )

Csöre
csöre74

Katuska: jó az "apafej" honlap :) majd mondom Apusnak, bár gondolom, ő már rutinróka a 3-ik szüléssel :) azért nem árt ismételni :)
Hősugárzó: igen, az nagyon praktikus, nekünk is volt (kicsi ventillátoros izé, de ahhoz elég, hogy a fürdetéshez elég meleg legyen).

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Jó sokat írtatok még az este :D Apa fekvésre ítélt, jól is esett, megint bealudtam :oops: Örülök, hogy tetszik a szobánk, bizti Martin majd bunkert épít, de azért is választottuk ezt gerekszobának, mert itt aztán olyan kupit tarthat, amilyet akar :wink:

Mágnes: gyönyörű Bence baba -- hogyhogy nevet változtattatok? :wink:

Moffli: azért elég komolynak hangzik ez a zsibbadás! Ödémától nem hinném, hogy ilyen masszívan zsibbadna, de lássuk, mit mond a doki! Reméljük, az UH-n kevésbe lesz bunkó :evil:

Apás szülés: az én párom is rendíthetetlenül jönni akar, meg majd ő elvágja a köldökzsinórt....hahahaha...majd nyilatkozom utána :lol:

Vickybabe: micsoda eljárás ez??
Elvérzel ott nekünk! Ugye,hogy annyira nem volt gáz a lötyi? :lol:
Amúgy én is úgy tudom, hogy a 24-28. hét között kell menni. Sajna nekünk nem lehet otthonról dolgozni :cry: Pedig jó lenne!! Ellenben, holnap Zalaegerszegre megyek az utódommal, így legalább nem én vezetek :lol:

Katusa: kaphatok fénypost túrógombit? :oops:

Csöre: én nem tudom, de mindenki hülye?? A víz témára reagálok :oops: :evil: Nálunk meg mi zajlik. a lakóparkban van egy idősebb hölgy. a szomszéd házban, ő szokta a közös ügyeket intézni, szerelések, stb...Na már most, pár hete műtötték a gerincét. A felső házakból valaki az autóval eltrafálta az elosztó dobozt, szabadon lógtak a kábelek, mire egy másik nagyokos,gondolván megszereli, nyissssz...elvágta az egyik fő kábelt, ami a szennyvízpumpát, külső világítást működteti. Szombat éjjel rádörömbölnek erre a hölgyre, hogy azonnal csináljon valamit, mert nem megy a szivattyú, mire ő, hogy ne haragudjanak, majd reggel,meg egyébként is, az mindenkié, miért az ő kötelesség betegen? Egy óra múlva: megjött a szerelő, jöjjön le ő segíteni... Úgyhogy az elektromosság odakint kampó, a szivattyú nem működik, ki kell hívni a szippantóst... No comment....Szegény szomszéd, ott állt tanácstalanul, hogy akkor most mindjárt hoz ki fóliát, meg rongyokat, hogy valamennyire leszigetelje a kábeleket, mielőtt mindennek annyi lesz...Hiába ajánlkoztam, hogy segítek, ne ő hajolgasson a műtött gerincével, nem engedte :roll: :oops:

Szemszín: Nálunk 75% barna, 17.9% kék, 8.9% zöld. A mi részünkről 1 zöldet és 2 kéket hozunk, uraméknál mindenki barna....így a kék recesszíven megy tovább. De meglátjuk :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre, igen, nekem is együtt jár a munkámmal a repkedés, de eddig valahogy sikerült megúsznom köszönet a nyári szabadságolásoknak.
Igen, én is kíváncsi vagyok, hogy az uram a szülőszobán is ilyen bátor lesz-e. Remélem. Meglátjuk :lol:

Apafejes honlapot elküldtem Apának, hadd tanuljon :D

Kép
petne

Sziasztok! :)

mágnes: gyönyörű a kicsi fiú! :)

vickybabe: képet a babaszobáról! Imádom nézegetni őket! :D És persze álmodozni mellé. :wink:
Gratula a cukorhoz, ügyes voltál, én már előre parázok, nehogy visszajöjjön majd, de citromlét én is vinni fogok, hátha így tényleg nekem is jobb lesz.
Ami a hátfájásról írtál, most már én is úgy csinálom. Hátam totál kitámasztva, ez csak Kristófnak nem tetszhet szerintem, mert ha ülök, akkor ezerrel pörög. :) Most is! :lol:

csöre74: tájékoztatás nélkül nincs gáz??? Hát ez GÁZ! Ilyet nem is tehetnének meg!
Nálunk már min. 1 héttel ki szokták írni, hacsak valami váratlan dolog nem történik.
Vendég

Sziasztok!

Katuska: Ez az apafej honlap nagyon jó, elmentettem a kedvencekhez, hogy könnyű legyen megtalálni Apacsának :D
Nálunk jó a mosógép, és mosni is kellene, de olyan r**adt hideg van, hogy a teregetés után, tuti kockára fagynék, azt meg nem szeretném, szóval várakozó állásponton vagyok, amíg van még tiszta ruha bőven nincs nagy baj :lol:

mágnes: Nagyon cuki Bence, jaj már én is úgy mennék 4D-re :wink:

csöre: Aztán óvatosan repkedj, kopogj be a pilótához, hogy most különösen odafigyeljen, és vigyázzon a népre, különleges utasai vannak!! :wink:

hanna: Nagyon jó ez a szemes kalkulátor, nekünk hasonló eredmény lett, mint csörénél, de a kék-zöld fordított. Hát nagyon kíváncsi vagyok. Apácska barna szemű, és nagyon nem akarja, hogy a jerkőc is az legyen, de olyan szép vágású a szeme, hogy mondtam neki, tökéletes szemei vannak, és ha Milán azt örökli, nagyon csibészes lesz :D (Majd vágok be képet apa szemeiről, de pszt!) Amúgy amikor először meglátttam Apát, egyből a szemei fogtak meg, és a csajoknak egyből áradoztam a "szomorú kutya szemű" srácról :lol:
Vásárlást ne is mondd, de úgy vagyok vele, hogy egy plüss rugiért 400-500,- Ft nem sok, főleg hogy hibátlan állapotú! Már alakul a készlet, de meghúztam egy határt, amit nem fogok túllépni! Na, és úgy vásárolok, hogy több ruhát, egy eladótól, hogy ne fizessek hatszáz helyre posta költséget, és az a jó, hogy némelyiknél a személyes átvétel is megoldható (a legnagyobb beruházásom éppen ilyen) :wink:

kata: Sajna hüle emberek mindenütt vannak, látom nálatok is akad jópár... :evil:

vicky: Vérvétel :evil: Lassan kellene egy tábla, nem? :wink:

Képzeljétek megyek főzni, ami nálam nagy dolog, mert még csak most kezdem a konyha tündéri szárnyaimat próbálgatni. :oops: Apa már alig várja, hogy hazaérjen, mert ecseteltem neki, hogy milyen fini vacsi várja majd itthon. Egyből jobb kedve lett a drágámnak. Múltkor is főztem, és képzeljétek, úgy nézett rám, amint aki másodjára is szerelembe esett belém. Mondtam is neki, aztán mondta, hogy most még szerelmesebb, pedig eddig is nagyon az volt :oops:
Hát ez van, elvagyunk; néha úgy, mint az ovisok, néha, mint a kamaszok, néha, mint a nyugdíjasok, de azért néha vagyunk huszonévesek is :lol:

biga.csiga

Picuranyu, hoztam képeket (a kupit ne nézzétek, középre jön még a bordűr, meg a kék részbe a felhők + szivárvány a kiságya fölé):

Kép

A lámpa:
Kép

És a mai pocakjelentés:
Kép

Katuska, ez az apafejes honlap tetszik :lol: meg is mutatom este a páromnak! A szabásmintákat én is megrendelem, remélem nem felejtem el a héten postára adni :lol:

Kata, neked nem is írtam, hogy szuper a szobátok :D ! Hangulatos nagyon a tetőablakokkal.

Petne, az én párom is ilyen, mindent bevállal (most) a szüléssel kapcsolatban, de szerintem egyáltalán nem olvasott még utána és nem készült fel. Tegnap is lemaradt a szülőszoba-látogatásról, pedig látott (hallott) volna érdekes dolgokat ott :roll:

Megyek, mert odaég a rakott krumplim. Kár lenne érte :lol:

Kép
vickybabe

biga.csiga: ha lehet mondani, akkor én is kezdő háziasszonyka vagyok, január óta fogom a fakanalat. :) Eddig panasz nem volt, bár többnyire még mindig szakácskönyvvel alkotok, szigorúan kimérve az adagokat. :D
Most pl. babalevest csinálok. Először. ... Nos, egyelőre elég érdekes színe van, de az íze az jóóóó. Remélem ez az érdekes szín megváltozik majd. :lol:
Vendég

vickybabe: ez gyönyörű!!!!!!! Nagyon jól passzol egymáshoz a 2 szín! Totál odáig vagyok érte!!!!! A bordűr megvan már?
Először mi is felhőcskéket szerettünk volna a kékre, de aztán lemondtunk róla. A szivárványra pedig nagyon kíváncsi vagyok! :D
Pocak is nagyon szép, és MEKKORA!!!!!! Nekem is ekkora lesz 3 hét múlva?! :wink:
Vendég

Vickybabe nagyon szép színe lesz a szobának! Máténak is iylen égszínkék de neki az egész fal, csak a mennyezet fehér. Oda meg sötétben világító csillagok vannak ragasztva jó sok.

Biga.csiga hajrá! nemsokára olyanokat fogsz rittyenteni apa elé az asztalra, hogy imába foglalja a neved!
Nálunk nagy igény van a főtt kajára midnen délben úgyhogy nem úszom meg a főzöcskézést....meg kell tanulni egy rakás könnyne gyorsan elkészíthető kaját és majd baba mellett is simán fog menni!
katuska79

Hát mégsem vágok be képet apa szemeiről, mert úgy nem az igazi... De eszembe jutott valami, mi lenne, ha tennénk fel baba vagy gyermekkori képeket magunkről, meg a párunkról, és a fantáziánkon múlik, hogy ki milyen közös babát képzel el, az adott képek alapján. Szerintetek? Anyukák, akiknek van már idősebb gyerkőce, ti meg tennétek fel róluk is babakorit? :wink:
Az avatoromban én vagyok, jó sokáig ilyen semmilyen pihe hajam volt :lol: De teszek majd fel hajasat is, most pedig megyek FŐZNI :lol:

biga.csiga

katuska, picuranyu: :D
Vicky: gyönyörő szoba, és a pocak, én is szeretnék már kifelé álló köldököt!!! :roll:

biga.csiga

biga.csiga: nekünk Apácskáról 1 gyerekkori képünk sincs. :( Sőt, egyetlen képünk van róla, de azon is már úgy 10 éves. De magamról tudok képet feltenni, ha a többiek is benne vannak. ;)
Vendég

Vickybabe! Szuper a szoba!

Biga.Csiga! Jó vásárlást és főzést. :wink:

Kép
hanna30

Rakott krumpli isteni lett :lol:

Köszönjük a szobadicséreteket! Átadom Apának, az Ő keze munkája (és irtó büszke rá, élete első festése :lol: )

Biga.csiga, jó ötlet, bár nekem papíralapon vannak a régi fotóim, azok is a szüleimnél, de csak idő kérdése :lol: A Tieteket viszont szívesen megnézem!
Jó főzőcskézést! Mi lesz a menü?

Picuranyu, bordűr még nincs, csak kinéztük, a legfölső (csak hogy a felhős témánál maradjunk :D ):
http://www.gyermektapeta.hu/tapeta-bordur-gellini.html

A szivárványos-felhős matricát sem vettük még meg, asszem ez lesz az:
http://www.wallies.hu/products-show.php?id=2&cid=13

Katuska, világító csillagokat én is szeretnék :lol: esetleg bolygókat :lol:

Picuranyu, van rá esély, hogy ilyen lesz, nekem 20 hetesen ilyen volt, utána indult be ezerrel: :lol:
Kép

Mindjárt dobok táblát. Szerintetek a nem jelentkezőket kivegyük, vagy maradjanak?

Kép
vickybabe

vickybabe: ez a szivárványos matrica gyönyörű!!!!! Mikor megláttam egyből szerelembe estem, aztán megláttam az árát is. :lol: Hát, azt hiszem, ha majd már minden megvan, akkor nálunk is szóba jöhet majd. :wink:
Nekem 20 hetesen még ekkora pocakom sem volt, mint neked. :cry: 20 hetesen ekkora volt:
Kép

Nem jelentkezőkről jut eszembe, nem tudtok valamit arról a kismamáról aki úgy kibukott, mert nem kislányt vár?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?