A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Andi,
ugrok ágy...jóccak mindenkinek!

Kép
Kép
paklincs

MSE
jó éjt!

Sehol senki?? :?

emano/Andi
KépKép
emano

Andi én itt, de csak egy rövid hsz erejéig...

Judy: Ne haragudj,hogy az előző hsz-emben elfeljtettem neked válaszolni. 1 éves korára kinőtte a vesetágulatot, úgyhogy nálatok is ez lesz, hidd el!

Borsa: Igazad van, csak én egyenlőre félek az ilyen feljelntősditől...

KépKép

KépKép
cukorfalat

Először is:
ÁRON BABÁNAK NAGYON BOLDOG BOLDOGAT
ez legutóbb lemaradt :oops:
Kép
És:
BOLDOG ZSÓFI NAPOT!!

Mi is voltunk koponya, has, csípő uh-n, dokinéni figyelmeztetett, h 6 hétre adnak csak időpontot, ezért telefonáljak hamar, meg is tettem, aztán módosítani kellett az időpontot, mert túl korai volt :D Mi ide mentünk a XII. ker Gerincklinikára, Királyhágó u. 1, neten fenn a telszám, egy próbát megér. NAGYON kedves, hozzáértőnek tűnő dokinéni csinálta, megnyugtatott, hogy minden rendben, s azért sír egyfolytában mert tele van bubival. Azt tanácsolta, rázzuk, mint a szódásüveget :lol: (ezt asszem már meséltem)

MSE
hely, de pofás kis legényke! :lol: :lol:

Veronikusz,
nem a legtutibb, de ha van energiád:
a Visegrádi u. 25-alatti bababoltban voltam ma és fél füllel hallottam, hogy a napokban érkeznek a téli holmik. Én is visszanézek.
Mintha láttam volna tappancsos harisnyát is.. :wink:

Mindenesetre jól bevásároltam babaholmikból, aztán hazafelé babakajákat is, hmm, nekem csurgott a nyálam a sok fincsa sütötökös, almás, banános finomságoktól..

Ja és van kisgyerekes bérletem, bár kicsit bonyolult volt 'üzembe helyezni'..sztem még nekik sem világos, hogy most kinek jár és kinek nem. :evil:
Vendég

Bori!!
hogy csináltad,hogy lehet neked kismama bérleted????,
köszi a tappancsos harisnya tippet :wink:

emano/Andi
KépKép
emano

Emese-Andi! Látom jól szórakoztatok! :lol:

Andi! Szerintem a Kenguru boltokban is van csúszásgátlós harisnya!

Bori! Miért nem szóltál? Ezt a boltot ajánlottam én is Veronikusznak (Mária a neve, bebibolt.hu a honlap), és itt lakunk tőle 5 percre! Összefuthattunk volna! Szólj, ha visszajössz!
Neked hogyhogy jár a bérlet? Nem csak gyes és gyet után jár??? Én azt hittem...

Ovisok: kitartást! mindent jól csináltok, és nagyon örülök, hogy ezt mind leírjátok, mert 1 év múlva ránk is ez a sors vár! Szóval csak írjátok bátran, ha érdemben hozzászólni nem is tudok!

Borsa! Tökjó, hogy meglett a cica!

Na, jóéjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Hello Lányok,

Húúú, ma nagyon gáááz napunk volt. Nem tudom, hogy mi volt előbb, vagy ki-kitől volt zizi, de az tény, hogy én egy nagy kupac depi vagyok ma… Kristóf meg ennek következtében egész nap vonyított vmiért, amitől persze én se lettem jobban… Na mind1, most itt, aztán kialszom.
Andi nem kaptam tőled mailt ! Varrni azóta se sikerült, talán majd ezen a 7végén. :D

Zsófik boldog-boldog névnapot!!! Ha Kristóf kislány lenne, akkor most nekünk is lenne egy zsófink. :D :D De ami késik,... :wink:

Vica úgy tudom, ha nem látszik a BCG 2 hónaposan sem, akkor meg kell ismételni 6 hónaposan.

Infuenza oltás: egyszer oltattam be magam. Olyan beteg soha életemben nem voltam, mint azon a télen. Soha-soha többet. Barátnőm 5 éve oltatja az egész családot, de télen, (ovi időszak) tavaly is többet voltak betegek, mint nem.

Kriszta Harrer????? Emlékszel is rá? Majd megmutatlak Neki is!

Kép
vkbrigi

Brigi!!
elküldtem megint :lol: :lol:
mérvoltál depi?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára emano 2008.09.17 22:00-kor.

emano/Andi
KépKép
emano

Aprooka még egy ezeregyedik 5let. Hátha… Kristóf ha nyügi volt este, többször is megcsináltuk és bevált: beterítettem egy pelust 4be hajtva a mosdóba,Kristóf rátérdelt, a feje a könyök hajlatomban volt és folyattam a meleg vizet a hátára és simiztem meg locsolgattam. Úúúúgy megnyugodott mindig ettől. Volt, hogy türcsibe csavarva aludt, mert nem volt szívem felverni az öltözés miatt amikor elaludt közben. Egy próbát megér! :D :D
Meg még azt akartam, hogy Kristóf is sokáig „rángatózott” álmában és ezért szerette, ha jó szorosan bebugyoláltam. Mivel 70 fok volt, csak egy textil pelussal, de nem bírt másképp nyugodtan aludni még 5 hónaposan se. Hülye gondolat …????... hagyományos pólya????????

Kép
vkbrigi

Andi mindjárt megnézem!
Nem tudom... Olyan világvége hangulatom van ebben a szutyok időben, hogy mééég.
Talán holnapra elmúlik! :D

Veronikusz a Te babád sem egy frontérzékeny csajszi. :D :D
Gondolok Rád sokat!

Kép
vkbrigi

Fúúú én ma ültem egész nap és semmit sem csináltam, semmihez nem volt kedvem :shock: úgy látszik ez egy ilyen nap volt!!!!
Bálint dolgozik fél8tól estig :cry: állandóan mehetnékem van :lol:
na demajd holnap jobb lesz

emano/Andi
KépKép
emano

Jó reggelt!
Hát én most éjjel se tudtam megszülni. :oops: :oops: :oops:

Borsa!
Éljen a CICA! :D

Emese!
Végül beleültem a kádba, de olyan rosszul esett … :oops: lehet nem voltam bent elég ideig? :cry:
Nagynéném meg ….. :evil: pedig be is volt kapcsolva a telefonom, de hát így olcsóbb! :evil: (különben most is kint van a papír. :shock: )
Ovi: mért baj az ha nem sírt nekem Kata??? :oops: Most akkor én rossz vagyok???? :cry: Én úgy vettem, hogy biztonságban érzi magát és hogy azért is van ez így, mert már régóta tunningoltuk, hogy mostantól ovis lesz és az milyen klassz dolog és hogy Ő MÁR OVIS! :oops: Nincs olyan nap hogy ne dicsérnék meg, hogy milyen kis ügyes nagylány. (Szofi bölcsis beszoktatásánál volt „CSAK” olyan, hogy kb 1,5 hónapig nem evett a bölcsiben semmit :oops: ) Én már nem értek semmit. :oops:

Borsika!
Köszi :D bár nekem elég nehéz oda eljutnom. Főleg pár nap múlva! :D:D:D:D:D

Mi ma Szofival megyünk CTG-re és ha jól hallottam Mészáros akar UH-ot vagy mi csinálni.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Lehet hogy azért SE volt gond KAtával, mert ő bölcsis volt előtte! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz
látom még 2:1ben...

gyere ctg után :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

MSE, Andi!
Visszaolvastam a tegnapi termést. :lol: :lol: :lol:

Zsófi név: Tök vicces, mert a férjem, ha lány lett volna (akkor ugyebár még nem volt ilyen csúcstechnika, mint UH), akkor Zsófi lett volna. Erre megszületett Zsófinapon. :lol: Hát.. majdnem.

Adri!
Tied férjnek is boldogot!

Renáta!
Ne parázz, ha lesz még egy bébi, lesz ez még így se. Ciki, nem ciki, nálam is többször szakad a cérna. És főleg szegény Panka bánja. (Na meg szegény férj.) Főleg az éjszakai műsoszórások után.

Veronikusz!
Majd gyere, most már rajtad a világ szeme. (És persze Zsófin, meg a másik Zsófin is. :wink: )

Borsa!
De jó, hogy cica megvan. De hogy ment föl? Emmus örül?

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Hű Kati!
Ez elég gáz, hogy Orsi ilyen eltökélt. De szerencsére ezt nem tudja befolyásolni, mint Panka a kakilást anno, mert gyanítom, ott is ez volt az ok.
De hogy mik járnak a kicsi fejükben! Február után Panka egyáltalán nem akart bölcsibe menni. Aztán nagy nehezen kiszedtem belőle, hogy azért, mert lehányta a gondozónőket, és azt hiszi, hogy ezért azok haragszanak rá. De amikor a másik gondozónő volt reggel, simán bement. Ezért lett gyanús a dolog. Szép kis összeesküvéselméletet gyártott magának, és ettől minden reggel hiszti volt.

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Veronikusz, Zsofesz, rajtatok a szemünk. :wink:

Minden kicsi és nagy, és apró Zsófinak utólagos BOLDOGSÁGOS NÉVNAPOT! Nem május 15. az "igazi" Zsófi-nap?

Örülök, hogy írjátok a beszoktatással kapcsolatos tapasztalatokat, én előre rettegek, bár bevallom, Benedek sztem nemigen fog ebből problémát csinálni, ha mostani mivoltából indulok ki.

Keveset jövök, de olvasok. Kicsit kiborító volt a hétvége, még mindig nem vagyok túl rajta. Vhogy szerencsésnek éreztem mindig, hogy megfelelő távolságban tudhatom anyumékat, anyósékat, de sajnos van hátulütője. Főleg anyós. A kéthavonta két órás látogatásból olyan messzemenő következtetéseket von le, hogy őrület... Szóval jobb lenne néha közelebb, legalább lenne vki, akit felzavarok az ablakra...

Mi anno a Madarász utcai kórházban voltunk hasi-koponya stb uh-n? Már nincs?
vbea

Ma megyek védőnéni. Brrrrr. Már 21. hét!!! Hajrá kiscsaj! (Most két néven tanakszunk.)
vbea

Veronikusz,
ne izgassá, dehogy vagy attól rossz(?!),mert nem rí a lányod az oviban. Direkt feltételes mód félébe próbáltam írni, hogy azt jelentHETi, ha nincs pityogás, hogy gáz van otthon. Úgy mondták nekem az óvó nénink, hogy ők biza már találkoztak olyan gyerekekkel, aki jobban szeretett óvodába lenni, mint otthon a szüleivel. Szóval így értettem, hogy nem mindig jelent jót, ha a gyerköc túl könnyen megbarátkozik az ovival, az meg, ha sírdogál anyu-apu után, azt jelzi nekik, hogy megvan az érzelmi kötödés. De egyébként Jankó csoportjába is jár egy kisfiú, anyukája van vele szinte non-stop, papa sokat van külföldön. Nagyon vagány csaj a mama, mindig hordta a kissrácot baba-mama klubba, játszóházba, van egy 10 hónapos kistesó is, na lényeg az, hogy kiscsávó (eddig) gond nélkül vette az akadályt, semmi sírás nem volt, nagyon jól érzi magát az oviba. Úgyhogy itt is igaz, hogy mindegyikőjük más.
Monggyad majd, mit mondott Mészi dottor.

Kép
Kép
paklincs

Tünde, Kati
hogy van a két ovis?

Kép
Kép
paklincs

Megjöttünk egy KIS kerülővel a Kútvölgyiből.
Tök véletlenül összefutottam Dorkával is a folyosón, aki megalázóan csinos :lol: Lettit sajnos nem láttuk, mert valószínűleg a csecsemősöknél volt „letétben” :D:D Szegény Dorka mondta, hogy még szerencse, hogy alapítványiba ment, mert ott legalább a klímával lehet FŰTENI!!! :shock: Szép kilátások!!! :oops:

Rólunk csak annyit, hogy elég húzós volt így Szofival a menet. Kemény 2 órába telt, hogy eljussak CTG-re + vizsgálatra + UH-ra. Olyan sz@r volt őt otthagyni vadidegenekre, hogy vigyázzanak rá. Ráadásul látta, hogy ha produkálja magát akkor fergeteges sikere van. Hát amit ez ott művelt!!! Először mindenkinek nyelvet nyújtott, majd persze puszit dobott. Mészáros mondta, hogy ő szívesen átvállalná tőlem. Puszilgatta, pacsiztak stb. Nem is ismeretem a dokimra. :shock: Az egész osztály vele foglalkozott. Hol ez, hol az vigyázott rá.

Rólam annyit, hogy minden OKÉ! CTG most is mutatott fájásokat, majd Mészáros közölte, hogy megnézi a méhszájat és ha már van 2 ujjnyi akkor szombaton megindítja. :shock: :shock: Mondtam neki hogy sürgősen felejtse el!!! :evil: még van több mint 1 hetem az ő számítása szerint. Szerencsére Zsófi is megfricskázta, mert egyáltalán nincs még kinyílva a méhszájam. Még 1 ujjnyira sem. :oops: Néztünk UH-ot is. Az se ment simán, mert be akart szombaton rángatni 7-re. Mondtam ezt is felejtse el!!! Na jó akkor nagy nehezen megnézte. Szofi is bejött. :D Zsófi jól van. Most kb 3,5 kiló. Doki 3,8-ra tippeli a szülésre. Már csak az a kérdés, hogy az mikor lesz. :roll:

Végül abban maradtunk, hogy így hogy most volt UH, szombaton kell valamikor mennem CTG-re és a dokival elég hétfőn találkoznom.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok,

Vagyok én is csak Anna kicsit méregzsákot játszik ma... Volt egy "remek" éjszakánk, este fél 7-kor elájult, majd éjfélkor kelt enni, utána 5-kor legközelebb, mikoris kitalálta, hogy márpedig ő most csak cumisüvegből... Hát szerintem állatkínzás hajnal 5-kor fejni :? Ráadásul közben teljesen felébredt, 6-ra sikerült valahogy visszaaltatnom, 7-kor meg mindennap kirobban az ágyból... olyan vagyok mint a mosott sz*... :? Azóta sikerült aludnia kb félórát a babakocsiban séta közben, meg kb felet az ágyában, aztán nagyapa gondolta hogy vigyáz rá, amíg befejezem a vasalást, de komoly tiltakozásban tört ki a leányzó...

Veronikusz, lánykád nem semmi ;) Lehet hogy Mészi nem akar hajnalban kelni? ;) Ne is hagyd magad, tudja az a gyerkőc mikor akar kijönni...

Borsika, te máris bevásároltál babakaját? Bár asszem 4 hós korától én is elkezdem a gyümölcsöket, főzelékeket adni Annának, főleg hogy ennyit szenvedünk a szopival... Amúgy ismerős, én is álltam már babakajás polc előtt csorgó nyállal :)

Cukorfalat, köszi, ezt jó hallani, hogy kinövi a vesetágulatot :)

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Sziasztok!

Babakaja jól néz ki, de az ízük. Brrrr. nekem nem jön be a turmixolt cucc, még ha darabosan finom is, de én finnyás vagyok, a gyerekek nyomják befelé.

Lányok, mi volt itt éjjel, én meg kimaradtam. :)

MSE, Andi,
szerintem is rosszat álmodott, ráadásul éjjelre nem kért pelust, és be is pisilt, és még reggel is ezt emlegette az ágyát meglátva. Biztos ez volt a trauma+valami rossz álom, és nem mert visszaaludni. Ma is egyszer felkelt, de odajött hozzám, és szépen visszaaludt. Ment is oviba, kicsit itthon tiltakozott, de bent már szaladt.

Kati
, az álmok még ovi nélkül is jönnének. Különben is olyanokat tudnak kitalálni-kombinálni, mintha otthon ülő unatkozó feleségek lennének. :)

Veronikusz, persze, hogy Kata simán ment oviba, őt már beszoktattad egyszer! Nálunk is sokat számított, hogy Bene volt játszóházban, volt itthon nélkülem többször, stb.

Nem tudom, mire nem reagáltam... Ja, nálunk is lesz majd később, hogy nagyszülő vagy barátnő hozza el Benét. Ez utóbbi azért, mert az ő gyerekei is oda járnak, és akkor együtt mennek majd hozzájuk még. És én meg a szomszéd kisfiát fogom többször hazahozni, mert ő sokáig dolgozik majd, ha visszamegy, de valószínűleg nem minden nap. Sokszor nem is tudják megoldani a szülők, ha napi 8 órában dolgozni kell nekik, hogy ők vigyék és hozzák a gyereket. De ő is először még itthon lesz szabin, és akkor ő viszi-hozza, beszoktatja.

UH, de jó, hogy nektek volt, sajnos nekünk nem kérte a gyerekorvos, akit amúgy most fogok leváltani, de nem emiatt. :) Viszont Villőnek meg volt uh a kórházban (MÁV)

mtunde

Nem semmi mennyit termeltetek :lol: Alig győztem olvasni, de így is csak átfutottam...

Mindenkinek köszi a feloldozást :wink: Már jobban vagyok, vagyis jobban bírom. Ma reggel még Zsoltival is összekaptam. El sem köszöntünk, úgy ment melózni :cry: ÚÚÚÚÚtálom ilyenkor magunkat :twisted:

MSE
Te bírod a metált? :D

Harrer suli
He-he én is oda jártam, még oviba és bölcsibe is (akkor még volt bölcsi, mostmár okmányiroda :? )

Veronikusz
Extra drukk, hogy Zsófi mielőbb kilőjön, mert látom nem nagyon bíros már. Sajna a család, szomszéd és egyéb állatfajták szülés után is ki tudnak borítani, de próbáld edzeni magad.

Memme
Bocsi, de azt a gyűrűhordozós dolgot nem értettem :oops:

Lyukas az agyam...még akartam erre-arra reagálni... :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Veronikusz
Kezdem átérezni Apukád-terhesség dolgot. Anyu nálunk hasonlóan viselkedik :? Nem mond semmi bántót, csak egyszerűen nem reagál, de a szemén látom miket gondol. Egyszer-egyszer viccesen megjegyzi, hogy ide ugyan 2 gyerekkel nem jöhetek aludni és ő már két unokát nem fog vállalni egyszerre. Azért érződik, hogy ezek csak viccesen beállított igazságok. Elég tré érzés valóban. :cry: Ugyan nem vagyok még várandós, de nem hinném hogy ez javulni fog. Inkább úgy érzem, hogy rosszabb lesz :roll:
Elég sz@r úgy várni azt, hogy ne jöjjön meg, hogy tudom, a hír hallatára Anyu majd elhúzza a száját, férjem meg bárgyún mosolyog, mert nem tudja hogy örüljön-e vagy sem, mert ugyan végül ő modta, hogy legyen, de inkább csak beletörődött. Elejet olykor szavakat, amiből érzem, hogy szívesen kihagyná :( Húgom hozzá(m)állása csak hab a tortán. Ezek miatt úgy érzem én sem leszek felhőtlenül boldog, ha majd összejön. Nem is tudom...Néha azon filózok, hogy talán mégsem kellene így belemenni....Közben persze szívem szakad :cry:

Újabb panaszáradat részemről. Bocsi, de nem nagyon vagyok toppon. Remélem nem ilyen hangulatban fog telni ez egész ősz-tél :?

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Hali!

Köszi a cica drukkokat :D

Kriszta!
Igen Emmus nagyon kikészült hogy nem volt meg Cilka.... sírt hogy vau, cica, hívta dobolt neki..... amikor meglett pont fürcsi után alvás előtt úgy odabújt hozzá :D Nagyon édik voltak. Fogalmam sincs hogy jutott fel talán a tetőn lehet egy laza cserép ahol bemászott? Ezt már sosem tudjuk meg a lényeg hogy jó lett a vége :D

Veronikusz!
Drukkk!
Zsófi!
Neked is!

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Hrenata:

Ez a második gyerek projekt nálunk is így volt, mert Párom szerint mostani leányzónk egy 7ördög, hát nem kéne ezt tetézni :lol:

Aztán meggyőztem őt, hogy azért ők is 3-an voltak tesók, meg mi is ketten voltunk hugicámmal, ( még ha nem is voltunk idilli kapcsolatban néha :shock: )és hát Janka sem maradhat sötétben susmutolós tesó nélkül.

Most a január a projekt kezdeti időpont, bár szerinte pikk-pukk meglesz, ha Ő neki kezd, hisz garanciái vannak :lol:

Azért az a tuti amikor mindketten várjátok ugyanolyan lelkesen a kis lurkót, mert hát azért a kezdet mindíg zötyögősebb.

Lányok ne legyetek depik, sajna az idő marad ilyen ramaty, mi is gumicsizmiben nyomjuk :P

pusz

Zsófi
cooper

Cooper!
Most látom: Utólag neked is boldog névnapot! :oops:

Kép
Kép
kriszta36

Renáta! elhiszem hogy szar érzés, nekünk nyugodtan panaszkodjál, azért vagyunk itt, és átérezzük a bajodat!!! nagyon remélem,hogy ez a "várakozás"i idő majd a családod tagjainál is előhozza azokat az érzéseket, amiket akkor éltetek át,amikor az első kis jövevényre vártatok :D mert minden baba kincs! még ha sokan nem is tudják! és bizony sok múlik azon,hogyan várjuk őket!!
szóval én csak drukkolok neked!!!!! :D :D ++++++++++++++++
depi hangulat miatt se aggódj, majd elmúlik!!!! mindannyian vagyunk mélyponton...

Képzeljátek , Enci már az oviban elaludt.... :lol: voltak ma a közl.muzeumban és annyira elfáradt,nem is ebédelt, amikor mentem érte fél 1re már aludt, még itthon is nyomja :lol:
majd jövök......

Kép
gablaty

Renáta!
én megértelek! :oops: sajnálom hogy nálatok is ez van. :cry:
Én már túl vagyok Papámon. Legalább is az első fázison és tudom, hogy most jön még a neheze. Komolyan örülök, hogy nincsenek itthon és nem tud minden nap idegesíteni. Sajnos :oops: 27.-től 3.-ig hazajönnek boldogítani. Segítség gondolom nem lesz, de KÖSZÖNET SE BENNE! :cry: Már előre hallom, „és van elég tejed???” :evil: ha ezt kiejti a száján és komolyan hazazavarom!!! (tudod írtam, hogy Szofinál felajánlotta, hogy nem szoptassak és ha pénzügyi akadálya van akkor ő inkább fizeti a tápszert, csak hagyjam abba. :evil: )
MI MINDEN ESETRE NAGYON VÁRJUK HÁRMASKÁT és nem is hagyom hogy valaki itt sopánkodjon nekem. Nagynéném füstjeleire se fogok válaszolni ha megszültem. :D :D :D A segítségükben úgysincs köszönet, úgyhogy nyugodtan meg lehet sértődni. :D A mi nyugalmunk a legfontosabb!!! :D:D:D Mi már beláttuk a férjemmel, hogy CSAK MAGUNKRA SZÁMÍTHATUNK!!! (na jó! azért van egy két családon kívüli akik már ajánlkoztak! :D )

Ovi:
Azért tök jó ez az intézmény!!! Hétfőn MUZSIKA VILÁGA előadás lesz nekik, szerdán meg mennek egy érdi almáskertbe szüretelni!!! Hogy is tudnék én ilyennel „versenyezni” ??? :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Kedves Lányok,

Remélem befogadtok:-)) Sajnos túl sokat nem tudok gépközelben lenni, de azért majd igyekszem követni az eseményeket.
2009 januárjában fogok szülni a Kútvölgyiben dr. Szabó Tibornál és róla szeretnék minél több infót kapni. Az Sztk-ba járok a rendelésére és érdeklődnék, hogy a szülésen kívül illik neki pénzt adni az egyes alkalmakkor? Hogy csináljátok? :-) Eddig nem adtam neki semmit, mert mindig ott ült a mufurc asszisztensnője és így olyan ciki lett volna....
De természetesen ezen kívül minden más, sokkal fontosabb infó is érdekelne róla,hogy érdemes-e nála szülni, hogy viselkedik, mennyire lehet rá számítani.
Előre is nagyon köszi!
dettóka75

Anna végre kiterült :D Már nagyon fáradt lehetett szegényke... Persze csak mellettem aludt el, nappal valahogy másképp nem megy...

Kép [/img]

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Judit!
:lol: :lol: kis tündér :lol:

két hülye kérdést ha megengedsz!!! :oops:
nem hallatszik hozzátok oda nagyon az M0-ás???
örültök neki vagy inkább nem?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz: mi a telep másik végén lakunk, úgyhogy egyáltalán nem halljuk!! Még nem mentünk rajta, de anyámékhoz Érdre valószínűleg egyszerűbb lesz így eljutni. Meg a szomszéd már írta, hogy ma hamarabb beért dolgozni rajta... Úgyhogy egyenlőre több a pozitívum, aztán majd meglátjuk.

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Hali!

Veronikusz, úgy tűnik Zsófi meg van elégedve a lakosztályával!!Ez is valami, már ha a vendéglátó kissé türelmetlen is. :lol:

Képzeljétek, Levi 1kor kajált, 2 körül bealudt és még most is alszik, bár már nyögdös. És most az utolsó másfél órában nem is ficogott annyira.

Cukorfalat, Te írtad a tejcukorérzékenységet, ugye? Azért gondolom, hogy ez nem az, mert akkor az mindg lenne, Levi meg napközben most már egyre nyugisabb, nem sír minden kaja után, csak este, illetve az első időben nem volt ilyen probléma sem az esti szopikkal.

Azért nagyon köszi a tanácsot mindenkinek. Pólyába csavarást próbáltuk, de nem érte el azzal a cicit, felidegelte magát és csak rosszabb lett.

Na, szaladok, mert eltörik a mécses lassan.

puszi

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

szia dettóka75
este írok emailt, én nála szültem :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Kriszta36

Nagyon köszi a névnap köszöntést :lol: Annyi itt a Zsófi, hogy már sorba kellett állni érte :D

Veronikusz
Nagyon drukkolok, ogy a kis névrokon szépen és zökkenőmentesen pottyanjon ki :wink:

Janka lányom kivételesen egyedül szépen elaludt, úgyhogy van időm ma itt garázdálkodni 8)

Gablaty

Ment PÜ!
cooper

Utána néztem a Kismama bérlet dolognak és valóban csak annak jár, aki GYES-t vagy GYET-et kap. Ráakadtam ezzel kapcsolatban egy fórumra akit érdekel: http://bkvfigyelo.blog.hu/2008/09/11/ki ... gymamaknak
Na ja...megint elhúzták a mézesmadzagot :?

Veronikusz
Anyu nagyon sokat segített eleinte Ivánnal. Azért most is szokott. Azzal megy az agyamra, mikor olyanokkal jön, hogy le kellene mosni az ajtókat és a csempének sem ártana egy tisztítás, ki kellene takarítani a vitrint (1mx1,5m magas tele kis kacatokkal) vagy fel kellene már sikálni a fugát a fürdőben. Ja...elcsesztük, világosszürke és 10m2 a fürdőszoba. Nekem most elég, hogy felmosok. Tényleg nem törlöm a port hetente és sokszor csak felporszívózom a szoba közepét, nem rámolok ki mindent, de inkább napi 2x levitem a gyereket jó időben, mint itthon nyomjam az ipart. Azzal példálózik, hogy de amikor én, meg a húgom kicsik voltunk....Na ja. NAgyiékkal laktunk. Nagyi vitte a háztartást, Anyunak csak velem kellett foglalkozni. Húgommal meg egy fele ekkora kecóban laktunk én suliban, nevelőapám havonta jött 7végére külföldről és tisztaságmániás, tehát meg is csinálta. Ezzel szemben a mi lakásunk 2x akkora, az én férjem jól elvan a kupiban és a koszban is, mióta Iván kicsit megnőtt nem nagyon ugrik a házimunkáért. Előbb megcsinálom, mint rászánja magát. Ja és van egy perszamacskánk. A család, akiknél dolgozik: minden glédában áll és csili-vili. Van takarítónő, aki vasal is, Anyu főz és segít a gyereket "intézni" és még a nagymama is ott lakik felettük. Jaaaaaaa, így biztos nálunk is minden tip-top lenne :?

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

dettókat75
írjál email címet,lécccccciiiii és akkor ott írok!!!!

emano/Andi
KépKép
emano

Jó reggelt...

Zsófik, utópuszi is puszi... :oops: :)

Dettóka, szia! Üdv itt nálunk! :)

Renáta, hát úgy értettem, hogy nem a kezében volt akkor a gyűrű, hanem a nyakában. Csak egy kicsit nagyobbacska... :)
Hát Renáta, így tényleg nem jó. nem is tudom, majd inkább priviben.

Veronikusz, ne legyél türelmetlen magatokkal szemben, kérlek szépen. Tudom, tudom, nincs jobb, mint az ödéma, így az utolsó napokban meg tényleg kész van már az ember, de... De nem mondok már itt okosságokat így neked mint Harmadik Nekifutónak, pláne a két csajszi mellett, gondolok rád mindig.

Rád is Zsófi, szép lassan.

Ja Veronikusz, sajnos azért is eszembe jutsz mindig, mert elért bennünket is a rémálom: Eszter hajnalonként éhes. Este 8nyolc körül) jóllakottan fekszik le és három körül meg kell etetnem, hogy tovább hagyjon aludni. Kész vagyok. :twisted:

Folyt köv.

Kép

Kép

Kép
memme

Védőnő:
Hát igen. Nagyon kevés belevaló édőnőről hallottam még. Amikor Melindával voltam várandós, akkor kifogtam egy klasszist, de sajnos elköltöztünk. Ha nagyon nagy kínom volna, őt hívnám. Aki most van, az tavaly végzett és hát hogy is mondjam, negatív beállítódású. Mindig végigsorolja a probléma-lehetőségeket és csalódott, hogy nem modhatja fel a leckét. Vagy ha kell, ha nem, felmondja. Azt hiszem, most már szép lassan rájött, hogy mennyi dolga van és nem időz nálunk feleslegesen.

Szülésindítás:
Igen Manóka, egy egész ága foglalkozik ezzel a pszichológiának, nemcsak a babára, de a mamára is hatással van. Csak hát ezek nem mindig jutnak fel/el a tudat szintjére és nem szabad nagyon didaktikus módon mindenből messzemenő következtetéseket levonni, de adott esetben nagy hatása lehet, ami aztán ki tudja milyen formában jelentkezik. Hiszen mi is megérezzük, ha kapunk valamilyen anyagot kívülről, a felnőtt is elég drasztikusan tud reagálni, akkor egy magzat, aki teljesen védtelen, egyszer csak fenékbe billentik élete legnagyobb tarumája előtt...

Az egy másik kérdés, hogy szükség van-e sz indításra - és bármilyen beavatkozásra vagy nincs. Kórházak és orvosok-szülésznők között tudjuk milyen nagy a különbség ennek megítélésében. Élete(ke)t is menthet az indololt indítás és le is le is állíthat egy magától egyébként szép lassan beinduló szülést. Én már sokszor hoztam a saját példámat: elfolyt magzatvizek, fél ujjnyi - vagy még annyise - tágulás. négy kilón felüli babák: ezzel pl. itt Kecskeméten le se engedtek volna a szülőágyról, kaptam volna oxitocynt, antibiotikumot és egy lórúgásnyi kálciumot. Rögtön kész is lettem volna. Unokahúgom - aki védőnő - is úgy tanulta, hogy ilyenkor ez kell (és most fog szülni...). Sokan csodálkoznak, hogy mért vártak a szülésünk kísérői órákat a tágulásomra, hogy hogy eltelt tizenkét óra a víz elfolyás és a baba kibújása között... Én ilyenkor elmondom, hogy úgy, hogy volt egy jó szívhang, nyugodt körülmények, bennem is nyugalom és akkor jött el az ideje mindkét lánynál. Kivárták, megtakarítva maguknak is egy csomó munkát. Melindánál az utolsó órában kaptam egy kis oxitocynt, fájásgyengeség miatt.
Nyilván a szülés kísérőinek (orvos, szülésznő) a szülés biztonsága az első, és sokszor emiatt van a beavatkozás (akár indítás, akár közben valami), és nagy a támadási felületük. De nagyon eltérő közöttük annak a megítélése, hogy mi a biztonságos. Hogy bíznak-e a szülő nőben és a magzatban vagy azt gondolják, hogy feltétlenül segíteni kell oxitoyinnal, még akkor is, ha minden rendben.
Nekünk nem volt mindegy, hogy a szülésünket kísérik vagy "levezetik".

Bocsánat, ha untattam valakit.

Kép

Kép

Kép
memme

Jaj Emese, az a kép!

Kép

Kép

Kép
memme

Jó reggelt!!
PocakosoK??Veronikusz?ZSófi?

Memme
most nézem, hányorakkor írtál :shock:
remélem most alszol :lol: vagy legalábbis pihizel

szép napot

emano/Andi
KépKép
emano

Cukorfalat!!
boldog születésnapot!!!!! :lol: :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Brigi!
Boldogboldogot!!!

Veronikusz!
Hol vagy? Ilyenkor már szoktál jelentkezni...

Kép
Kép
kriszta36

Andi, Kriszta: Nagyon szpen köszönöm :-) Nagyon jólesett a köszöntésetek!!

KépKép

KépKép
cukorfalat

Ezt kaptam:

Megszületett Király Zsódi Alexandra 2:18-kor 1 óra alatt gátvédelemmel, 4 kilóval, 56 centivel. Mind a ketten remekül vagyunk, puszi Veronika

ISTEN HOZOTT ZSÓFI!!!!!

mtunde

Jupyyyy!!!!
Veronikusz, hát ez is villám szülés volt :lol:
sok-sok boldogságot és jó egészséget!!!!!!!!!!!

emano/Andi
KépKép
emano

ZSÓFI üdv közöttünk, gratulálunk neked és anyukádnak a világrajöveteledhez!!!! Sok boldogságot és egészséget kívánunk!!!

Cukorfalat, ezt javasoltat Veronikusznak, nem? :D Nagyon sok boldogságot kívánunk Neked is szülinapod alkalmából! :D

Zsófizsófi (hú de sok már tényleg a Zsófink :lol: ), sietnektek kell, beindult a buli a Kútvölgyiben! :lol: Bár lehet, hogy Dorkáék már végül ma hazajönnek, nem? :o

Kép
Kép
Kép
v30

Óriási gratula! Szia pici Zsófi!!!

Kép
Kép
kriszta36

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?