A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Muffin!

hosszúkendős pozíciók:
http://www.youtube.com/watch?v=9ZE1L2avn5M
http://www.youtube.com/watch?v=knkiOnBd ... re=related

Viki!
még tart a relaxációs program a hitvesi ágyban? :lol:
képek:
Kép
Kép

Kép
kimma

jelentem még mindig alszunk!
már 6 órája... :shock:

Kép

Kép
timi1982

jah volt itt a redőnyös mert kiugrott az alja a redőnynek a gyrekszobába. furt egy kicsit meg zörgött... akkor is aludt :shock:

Kép

Kép
timi1982

Bence Adél helyett alszik...

Kép
andkata

utolértelek benneteket :D

Wera,
nagggyon jó a keddi rágókás kép Nóriról! :D :D :D

Patr,
16 fok volt nálatok????
Zsolti hogy van? A tüszősmandula amúgy magától is elmúlik, ha nem veszik észre? pl. ha épp nem mégy dokihoz?
Remélem, nem tőlünk kaptátok el, merthogy Nándi volt kissé náthás előtte! De nem vettem észree, hogy a torkával bármi lett volna :oops:

Marcsi,
hat a borostyánlánc?

Kike :wink:
Domi 6850 gramm :roll:
Ez igen! Gratulálok a fiatalúrnak! Na meg neked a sok tejecskéhez!

Szly,
sajnálom az autós gondokat, totál megértem! Elég sokat kell rá költeni... Végül eladjátok?

Titi,
lehet, hogy Levi azért nem eszik, mert hurutos, nem? Ha már gyógyulófélben lesz, akkor tuti újra elkezd enni! Biztosan fáj a torka, tele van az orra vagy ilyesmi. Gyógypuszi neki!

Ronix,
na ugye, hogy Léna jó kislány!!! Örülök, hogy ezt olvasom rólatok! :D
Mikor akarsz visszamenni dolgozni?

Muffin
örülök, hogy tetszett a kendő a találkozón :D (jók voltunk, Akata :D ) Szerintem nagyon jól használható!
Nem tudom, hogy mekkora méretek vannak, inkább próbáld kideríteni centire a hosszát, és ha kipróbáltad otthon lepedőből, akkor tudod, hogy kb mekkora kell neked. Nekem egy 4,9 méteres bőven elég, kétszer is át tudom tekerni a derekamon, meg még lóg is a csomó alatt - de a gyerekem csak nagyobb lesz, úgyhogy többet nem vágok le belőle.
Ha nagyobb lesz a kendő, simán le lehet vágni a hosszából! Én nagyobbat rendelnék.
És ajánlom a www.bobitaexpressz.hu oldalt, Kimma tette fel a multkor, azon nagyon jó a kendő (nekem régen ilyen volt, sajna elveszett! Most meg már nem rendelek újat, mert hamarosan túl nehéz lesz Nándi ahhoz, hogy cipeljem :oops: )

KépKép
szkagi

Tegnap nálm is betelt a pohár,
biztosan már bujkált bennem a betegség :?
Nándika csak nem bírt elaludni, állandóan ciciért kiáltozott, már a Zoli vette kézbe :shock: én nem akartam 11-kor is felkelni az ágyból, amikor előtte már kiköpte a cicit :shock:
végül előszedtem a cumit és odakészítettem, hogy még egyszer megpróbálom megetetni, és ha nem kell neki a tej, akkor betömöm a száját a cumival :x
szerencséjére rendesen bekajált, és utána durmolt reggel 5-ig. Akkor is a Zoli keltett fel, hogy Nándika éhesnek hallatszik - én simán aludtam volna tovább :roll:

KépKép
szkagi

Most nehéz a fejem, ég a szemem, és totál kába vagyok :?
megyek is inkább teregetni

gyerek mellett elfelejthetjük azt a luxust, hogy ágyban lábadozzunk holmi betegség miatt :roll:
Szonjácska is mindjárt jön haza, és itt fog pörögni. Mostanában elkezdte azt kiabálni zokogás közben, hogy "velem nem játszik senki" - holott előtte órákon át játszottunk együtt :shock:

KépKép
szkagi

Sziasztok!

Most sem tudok visszaolvasni, csak lejelentkezni jöttem. Sajnos beteg vagyok, csak tartalékon létezem. Rohadtul fáj a torkom + a fejem, a csontjaim meg mindenem. Jártányi erőm sincsen. Nóri is taknyol egy kicsit meg nagyon nyűgöske, és persze megint alig alszik valamicskét, úgyhogy még pihenni se tudok. Lehet h neki is fáj a torka :cry: .
Lázam egyelőre nincs, már a 6. liter forró mézes teát borítom magamba és közben imádkozom h ne lázasodjak be. Jól tudom h akkor nem lehet szoptatni? Tudtok vmit erről? HELP PLEASE!
Vendég

Muffin,
jaj és nem írtam (csak olvastam :oops: ) hogy nagyon sajnálom, hogy Eliot a kis ujjával megsebezte magát! Szegénykém!
Ha a körmét jobban levágod, akkor is felsebzi újra?
(állítólag a szájban nagyon gyorsan gyógyulnak a sebek, de hát persze csak akkor ha nem ingerli őket semmi)
Drukkolok, hogy begyógyuljon, nehéz így még enni is :shock:

ja, még az jutott eszembe, hogy lehet hogy hideg neki a levegő, ami az orrát éri, és azért kapirgálja, hogy ott fáj neki - és ezen segíthetett a kendő, nem? Ott kevésbé éri a kinti levegő, anyamelegben szuszoghat.
Csak egy ötlet volt, nem tudom... nálunk mostanában Nándi is "szundikendőt" kap, egy textilpelust teszek az orra-szája elé, és mindig belefúrja magát. Tuti a hideg miatt! Meg bemászik a fejvédőbe, odanyomja az orrát. Jobban elalszik így. Majd veszek neki valami igazi szundikendőt, már elirigyeltem Anditól-Vikitől :D

KépKép
szkagi

Wera,
asszem lehet lázasan is szopttani, de nem vagyok benne biztos :oops:
mindenesetre most az influenza-ellenanyagok megjelennek az anyatejben, úgyhogy Nóri nem fogja elkapni, vagy csak kicsit! Asszem emiatt is mondják, hogy szoptassunk csak betegen is! De a lázat nem tudom :oops:
Remélem, hamar meggyógyulsz! Szedjél c-vitamint is!

KépKép
szkagi

Wera!

Én úgy tudom, lehet szoptatni lázasan is, mivel a nyavaja elleni ellenanyagok mennek a tejjel együtt a babához.

Gyógyulj meg minél hamarabb!
Vendég

Tudtommal 38 C-ig lehet szoptatni...

Kép
andkata

wera, én is úgy tudom, hogy lehet lázasan szoptatni!
Csak épp gyógyszert nem nagyon szedhetsz szoptatás közben!
De szoptatni tuti lehet.

Kép
Kép
patr

Hú csajok, mennyien betegek! Jobbulást mindenkinek! Mondjuk tuti nem tett a legjobbat, hogy egy hét alatt 20 fokot esett a hőmérséklet amint hallottam.

wera!
Ugy tudom lehet szoptatni lázasan is, csak tényleg sok teát kell inni, és egy algopirint nyugodtan bevehetsz, amellett lehet szoptatni, nem választódik ki! Asszem csak 40 fokos láz esetén nem lehet már szoptatni. Viszont próbálj meg pihenni amennyit csak tudsz, és maradj ágyban amennyit tudsz...inkább kérj segítséget valakitől, és neked most legyen csak a szoptatás és a pihenés a feladatod.

muffin!
szegény kicsi Eliotnak is hogy fájhat hogy felsebesíti magát....reméljük hamar rendbejön.

Ugye multkor irtam, hogy Laura eléggé belustult, és nem akarja hason kinyomni magát. Most a délutáni szopi után nagyon szenvedett, fordult oldalra..ilyenkor tudom, hogy hason akar lenni. Hara raktam hát, és egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy tökéletesen kinyomja magát, és nézelődik...és ezt csinálta 10 percig, olyan aranyos volt. És még magyarázott is közben a babájának.

d.dodó

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 15:29-kor.
Vendég

köszi a válaszokat! Nyomom a facsart citromot + az algopyrint is, aztán majcsak lesz vmi :roll:
Vendég

Kata: kendőben egyszer másfélórát szundizott, most pedig már kb egy órája húzza...de iszonyat nyűgös különben.Még nem voltunk kint, lehet hogy ez a gond?

Viki, mizújs?

Potyka, adj életjelet!

Kép
andkata

Mindenkinek mielőbbi gyógyulást :!: :!:

Én is oldjam meg valahogyan hogy holnap vigyem el a két gyereket a dokihoz,Vercsi fájlalja a torkát,Kristi taknyos mint a fene :? Apa délelőttös,Picurival meg mit csináljak?El nem vihetem magammal,Anyóssal meg nem hagyom itthon még egy órára sem,és ez nem egy óra lenne,amennyi a beteg most :?
Azt meg multkor írtam hogy milyen a flex-rohadt egy cég,ráadásul most lettek ennyire betegek,hogy az óvónő is mondta jobb ha nem viszem őket.Most legyek okos :evil:

Kép
Kép
Kép
kike

Wera, Ági!
Jobbulást!
Én is náthás vagyok :evil: Csabit ugyanúgy szoptatom. És lázasan is szoptattam már többször, Lilut is :oops:

Vkata!
38 Cfelett miért nem lehet szoptatni?
Én 39,2-vel is szoptattam :roll:

Véda
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 15:29-kor.
Vendég

8)
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 15:30-kor.
Vendég

Igen, javulgassatok betegek!
Mindenkinek gyógypuszi!

Kép
andkata

nah lányok!

felkeltettem az én törpémet 4 óra után pár perccel. aztán evett.
160-at plusz 40-et plusz 40-et plusz 50-et....
jól számoltam hogy az 290 ?!?!?!
a mi cumisüvegünk 260-ig van rublikázva... ennyi nem is fért volna bele egyszerre...
ugye nem kell mondanom hogy még nem is vagyunk 2 hónaposak 8) 8) 8) 8)

jah és miközben pillegett utána, megjött a csomagfutár és hozta a pihenőszéket. de mire összeszereltem bepunnyadt a szopipárnán és megint alszik :shock: 8) :shock: 8)

(csak csendben, csak halkan, hogy senki meg ne hallja... ugye nem baj ha leirtam hogy mennyit eszik... tudom sokan szenvednek itt a nem kajálással... bocsesz :oops: )

szundikendő: nekünk van, és csak azzal alszik el!!! kivéve mikor behammant... most még az se kellett neki 8)

Kép

Kép
timi1982

És ez mind tejcsi, Timi?
Ki bírja ezt cicivel?

Kép
andkata

akkor 6 órát aludt egyben?
Na, nappal erre Adél képtelen...Egyszerűen genetikailag nem úgy van kódolva...maximum 3.5 órára képes... :roll:

Kép
andkata

Kép

az nem a szundikendőnk hanem a bukásfelfogókendőnk :D persze fabatkát se ér ha nagyon jön... de most nem jött :) kop-kop-kop

Kép

Kép
timi1982

és akkor a sűrítőt ( Nutriton?) nem is használjátok végül?

Kép
andkata

igen annyit aludt egyben :D

jah és igen tejcsi, de persze nem ciciből... üvegből. ne tudjátok meg hogy örültem, hogy mennyi tejcsi van a hűtőben. két aventos tartóka meg egy bébiételes üvegcse is volt bent... nah már csak bébiételes üvegcse van, de az se tele...
megyek is fejek :D :D :D

Kép

Kép
timi1982

V.Kata- remélem nem értettél félre, de ha igen ne haragudj.
Én nagyon köszönöm a segítséged!
bencuri

kata!
a 160-ba tettem egy minimális sűrítőt... ma próbáltam igy először hogy teszek a tejcsibe.
cicizés előtt nem kap mert akkor nem eszik rendesen, de már cicizni se cicizünk mert ugy is nagyon spriccel a szájába és jön vissza levegőstől a tejcsi.

ibm!
tök jó ez a mam-os cumedli. sokkal jobban tud vele enni mint az aventossal. :D
azzal annyit küszködött mire rájött hogy kapja be és hogy szipákolja. ez egyből ment neki :D

Kép

Kép
timi1982

Betegeknek mielőbbi gyógyulást! +++++++++++
bencuri

huu Timi, Bencének aztán van étvágya! 8)
bencuri

kicsit aggódtam hogy nem elég a tejcsi... őszintén szólva ilyen huzatot nehéz lenne követni cicivel... két ciciből sem jön le ennyi nagy jóindulattal sem minden evésnél.
persze nem eszik ő mindig ennyit de hát akkor is...
ugyhogy rájöttem hogy nem aggódok a táp miatt... ha kell hát kell.

ne tudjátok meg miközben melegítettem a következő adagot milyen ordítással volt! mint akinek az életét akarják elvenni!!!!

Kép

Kép
timi1982

Hú, micsoda alvásokat írtok itt!
Zsolti ma kivételesen jól aludt napközben, egyszer fél órát, egyszer ötven percet, és még kétszer kb. tíz percet! Ez nálunk jónak számít! :?

Kép
Kép
patr

na végre vége a napnak. mármint az óráknak. gyerek megint cuki volt, most végigaludta az egész dupla órát. :) Úgyhogy én is tudtam nyugodtan tanítani, a férjem meg tudott egy kicsit barkácsolni a garázsban. Összerakta végre a postaládámat és a hétvégén ki tudjuk tenni. :)
Végül megrendeltem azt a kendőt. Nandu. Néztem a bóbitásat is, de úgy voltam vele, hogy mindenhol inkább a nandut láttam, úgyhogy az lett. kíváncsi vagyok mikor jön meg. már tökre várom.
ja és mondta a gyógytornász is, hogy az tök jó lesz Eliotnak, mert inkább hátra feszíti a hátát, abban meg előre van gömbölyödve. :) na most húzok. egyik nagynéném hívott nemrég hogy beugranak. csak úgy hirtelen. nem tudom mit akarhatnak... Na majd kiderül hamarosan.
mindenki gyógyulgasson!

KépKép
muffin

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 15:31-kor.
Vendég

muffin!
neked is nagyon jó babcid van. gondolom jol irigykednek ránk az alvások miatt :oops:

habár nálunk esténként van egy kis nyűgi... biztos az apja váltja ki belőle :D mert mindig akkor kezdődik mikor ő hazajön olyan 6 körül...

kipróbáltuk a pihenőszéket :) abban vacsoráztatta meg nyusziapu a törpét meg hintáztatta egy kicsit és be is aludt.
rázni még nem tudtuk a sejhaját mert nincs belevaló elemünk... nah de majd a hétvégén :D feltéve ha eljutunk olyan helyre ahol lehet kapni.
délután elakartam menni vásárolni, de hát annyira aludt a törpe hogy nem jutottam el.
holnap szerintem majd koradélután jobban el tudunk menni. akkor már nem kell főznöm, és tudok venni ezt-azt.
szeretnék neki valami meleg plédet a babakosciba mert csak vékony van. aztán az idő már igencsak nem olyan.
és hátha kapok valami meleg cumót is. jó lenne harisnya. nacijaink vannak vastagabbak, de alá szeretnék adni azért harisnyát.

többiek? merre vagytok? mindenkinek eljött az este... fürcsi, kaja, tente??????

Kép

Kép
timi1982

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 15:31-kor.
Vendég

8)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.05 15:32-kor.
Vendég

SOS! Katák, ha olvassátok!
Mennyire kell betartani azt, hogy az antibiotikumot nyolc óránként kell beadni? 10-kor kéne, de már hulla álmos. Beadhatom most?
Kösziiii

Kép
Kép
patr

csak kb Pati!
Add be nyugodtan most...

Kép
andkata

Nagyon kösziiiiiii
De jó, hogy itt voltál!

Kép
Kép
patr

kata!

mam cumit a dm-ben vettem. 600-800 ft körül volt. de brendonban is van, ha van a közeletekben. ott viszont drágább ;)

van 3 mérete a mam-nak. s1,s2,s3. én az s2-t vettem. de szerintem beruházok még majd egy teásra is.
van teás, tejes, és pépekhez (gondolom ez lenne a táp). én a tejest vettem. de a hátulján rajta van.

jah és itt is meg tudod nézni hogy milyen fajta... www.brendon.hu
etetés cumik fülecskénél asszem.

és szuper ügyes vele. ilyen lapított az egész feje. nem olyan kerek mint az aventos és a többi. nagyon jó. csak ajánlani tudom mindenkinek. de ezt is meg kell nézni hogy milyet és mire akarsz használni. merthogy én pl. aventból az 1-est használtam.
van olyan I -II -III vonalkás aventosom is. nah az I vonalkáson is jön mint a fene. ugyhogy a sima 1-est használtuk eddig.
de a teázós üvegen is le fogom cserélni.
meg lehet veszek mam-os cumisüveget is. majd még megálmodom :D

Kép

Kép
timi1982

megnéztem a brendonban is olyan 600 körül van. azt hittem drágább... mint minden más is drágább... :oops:

Kép

Kép
timi1982

Kép

Kép
timi1982

Mindenkinek szép álmokat és sirásmentes éjszakát!
Én is megyek, ahogy láttom már sehol senki! :roll:
bencuri

Patr, nekem azt mondta az ismerős drom -az felnőtt dr-, hogy 6óránként lehet adni, de nem sűrűbben.
magdolnam

Sziasztok!

Csak itt-ott belekukkantok a történésekbe... ma nem volt gépünk, mert vmi vírust kapott, de már meggyógyult...
Ugyanezt kívánom a szottyos babáknak, mamáknak és tesóknak!!!

Jobbuljatok meg!!!

És a szoptatás: a doktor nénink mondta, hogy 3 esetben nem szabad csak szoptatni:
- ha az anya tbc-s
- ha gennyes mellgyulladása van
- ha olyan gyenge, hogy nem bírja tartani a babát.

Szoptattam én 39 fölötti lázzal is - muszáj volt, mert Nati szívta ki legügyesebben a csomókat a ciciből -, és nem éreztem a lánykán, hogy baja lett belőle.

Remélem, mindenki jól van! Nemtom mikor lesz időm írni-olvasni, de igyekszem!

Kép
Kép
bondi

Sziasztok!

Nem volt két napig netünk, ugyhogy jó sokáig tartott még végigolvastam amit írtatok.
A betegeknek jobbulást kívánok.

Muffin nagyon sajnálom szegény kis Eliotot. De hamarosan megszűnik ez a probléma gondolom. Bár nemtudom hogy az első műtétjén mit fognak csinálni.

Hát babócámra nekem se lehet panaszom. Annyira kis tündér, éjszaka alszik, csak egyszer kell fel enni, utánna szépen visszaalszik, és 9-ig én is tudok aludni. Aztán délelőtt fent van, eljátszadozik magába, meg a forgójának vigyorog, nevetgél, aztán kajcsi, majd alszik. És délután ugyanez, kis foglalkozás vele, játszunk, meg beszélgetünk. Mindent megtudok mellette csinálni, ha lerakom nem sír, hanem nézelődik. Este fürdés, evés, játszunk kicsit, aztán megint elnevetgél egy darabig majd alszik. Már teljessen beáltunk mi is erre a rendszerre. :)

Kép
linda24

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?