Új privát üzeneted érkezett!

Szandra, légyszíves adj valami referenciát, hol olvastad, hallottad stb.
Molnam! Teljesen egyetértek veled! Andi
andi
 


Sziasztok!
Ezt a nyalós dolgot én is olvastam. Állítólag kiderítették, hogy a bölcsöhalálban meghalt gyerekek között nagy %-ban voltak azok, akik sokat "kaptak" a szülök nyálából. Nem feltétlenül a cumin át. Szóval, lehet, hogy a felnöttek visznek be vmi fertözést a szervezetükbe. Aztán hogy ez mennyire igaz, azt ki tudja. Ma naponta derül ki, hogy mi a mérgezö, fertözö stb. Azért nem rossz tudni. (Ha jól emlékszem, valamelyik jól értesült pletykalapban volt róla szó, nem tudom pontosan.)
Emese
Emese (emese)
 


Andi, majd megkeresem.
Molnam, anyatej-allergia nincs!!!
Szandra
 

 
 

Andi,
mTitle:
An association between sudden infant death syndrome (SIDS) and Helicobacter pylori infection.
Author:
Kerr JR , Al-Khattaf A , Barson AJ , Burnie JP
Source
Arch Dis Child, 83(5): 429-34 2000 Service Fee: $10.75 ; Copyright Royalties: $6.30

Abstract:
BACKGROUND: Helicobacter pylori has recently been detected in the stomach and trachea of cases of sudden infant death syndrome (SIDS) and proposed as a cause of SIDS. AIMS: To establish the incidence of H pylori in the stomach, trachea, and lung of cases of SIDS and controls. METHODS: Stomach, trachea, and lung tissues from 32 cases of SIDS and eight control cases were examined retrospectively. Diagnosis of SIDS was based on established criteria. Controls were defined by death within 1 year of age and an identifiable cause of death. Tissues were examined histologically for the presence of bacteria. Extracted DNA from these tissues was tested for H pylori ureC and cagA sequences by nested polymerase chain reaction and amplicons detected by enzyme linked immunosorbent assay (ELISA). The cut off for each ELISA for each of the tissue types was taken as the mean optical density plus two times the standard deviation of a range of negative controls. RESULTS: Ages of SIDS cases ranged from 2 to 28 weeks. Ages of controls ranged from 3 to 44 weeks. For the ureC gene, 25 SIDS cases were positive in one or more tissues compared with one of the controls. For the cagA gene, 25 SIDS cases were positive in one or more tissues compared with one of the controls. CONCLUSIONS: There is a highly significant association between H pylori ureC and cagA genes in the stomach, trachea, and lung of cases of SIDS when compared with controls.
Title:
Proposed link between Helicobacter pylori and sudden infant death syndrome.
Author:
Pattison CP , Marshall BJ
Source
Med Hypotheses, 49(5): 365-9 1997 Service Fee: $10.75 ; Copyright Royalties: $35.30

Abstract:
Helicobacter pylori may be linked to sudden infant death syndrome (SIDS) through synthesis of inflammatory cytokines, particularly interleukin-1, which can produce fever, activation of the immune system, and increased deep sleep. A relatively minor respiratory or enteric infection, together with overwrapping and prone sleep position could then induce terminal hypoxemia. Alternatively, H. pylori produces large amounts of urease which, if aspirated in gastric juice, could reach the alveolae, react with plasma urea, and produce ammonia toxicity leading to respiratory arrest. Epidemiological similarities between H. pylori and SIDS are presented along with possible transmission mechanisms for H. pylori which support this hypothesis.

Ezeket találtam gyorsan a Medline-on, de gondolom ezt Te is már megtetted.
Az Archives elég magas impakt faktorú lap, nem közöl hülyeséget. Arra nincs bizonyíték, hogy a helicobacter a cumi lenyalásával jut a babába, de ez egy lehetséges út, ilyen még a szájra puszi is, ami az angolszász országokban igen elterjedt.
Remélem segítettem.
Szandra
Szandra
 


Sziasztok!

A Kismama újság májusi v. júniusi számában volt a cikk, nem pletykalapban a csecsemőhalál okáról.

Anikó
Gerianikó
 


Szandra,
köszi, nagyon érdekes!!! A Kismama újságot szoktam venni, ez mégsi valahogy elkerülte a figyelmemet. A Medline-on-on meg nem is kerestem még. Azért mostmár kíváncsi lennék, hogy még esetleg ha nem is értenek egyet ezzel a magyar szakértõk, miért nem említették legalább az elõadáson. Majd alkalomadtén megkérdezem. Andi
andi
 


Andi, szerintem azért, mert az infó még el sem jutott hozzájuk. Sajna így van ez az eü.-ben, hogy sok az új cikk, az ember nem tud napra kész lenni még a saját területén sem. Nem az õ hibájuk.
Egyébként több más cikk is van, ami pedig az ellenkezõjét találta, na kinek higgyünk?!
Szandra
Szandra
 


sziasztok!
én is olvastam ezt a legujabb örületet. minden évben mást mondanak. mikor a nagyobbik lányom született akkor azt monddták, hogy ne feküdjön hanyattés ne is legyen baldahin az ágyon mert a visszalélegzett elhasználodott levegö okozza a fulladást. aztán most 2 évre rá, meg azt hogy az anya nyála..... ha tényleg mi hordozzuk magunkban ezt a baktériumot, akkor azt elég nehéz lenne kiküszöbölni, hogy nem vigyük át a gyermekünkbe (szerintem)
mea
mea
 


A Helicobacter pylori nagyon sok ember emesztotraktusaban benne van, es altalaban nem okoz gondot. De patogenne valhat, peldaul a gyomorfekelyek jo reszeben o a ludas. Ha a gyomorfal valamiert serult, akkor hozzafer a szovetekhez, es a pusztulasat okozza. A szajuregben nem tudtam, hogy jelen lenne, meg inkabb, hogy nyallal atadhato lenne. De ha igen, akkor nagyon sok kisbaba fertozodik vele. Ehhez kepest ritka a SIDS. Szoval onmagaban biztos nem veszelyes.
Angela
Angela
 


Sziasztok!


Látom, rég nem járt itt senki, de most bajban vagyok.
A babám 6 hónapos, és a tejem már nem elég neki, kb. napi 6 dl-termelek, pedig teázom, mint a gép, meg eszem is normálisan.
Ma éjjel kb. óránként ébredt fel sszopizni - ebből is gyanítom, meg a mérlegből is, hogy nem elég neki.
A baj: nem tudom, hogy a cumisüveget-tápszert hogyan vezessem be a legkíméletesebben. Ma a baba kb. 40 percig ordított a csőrös pohár csőrével a szájában. Közben lement kb. 30 gr., aztán elaludt.
Nagyon nehéz.

Ha valaki tud, segítsen!!!


Köszi
 


Szia!
Nem tudom más topikban megválaszolta-e már valaki (ha kérdezted). Ilyenkor már be szokták (itt Angliában) vezetni a bébi ételt. Én szigorúan kivártam a hat hónapot, de addigra már mi is kétóránként szopiztunk. Az én személyes véleményem ez, tápszer helyett inkább ezzel próbálkoznék, és közben folytatnám tovább a szoptatást, amilyen gyakran igényli.
Nézz be a Hozzátáplálás topikba!

Kati
Ja, és nálunk a cumisüveget sem fogadta el, sem hathónaposan, sem késöbb. Viszont amikor rájött, hogy a pohárban innivaló van, már az is kellett neki. Bántam, hogy nem áttetszö poharat vettem neki, nem tudom az segített volna-e.
 
 


Jarenata!

Egyetértek Katival, inkább próbáld lassan elkezdeni a hozzátáplálást. A védőnőd biztos segít.
A tejtermeléssel kapcsolatban azt ugye tudod, hogy nem elég enni, inni hanem pihenni is kell!
Próbáld meg, hogy szoptatás előtt eszel vmit, iszol rá mondjuk 2 deci teát vagy gyümölcslevet és 15 percig pihensz, lehetőleg fekve.

Hintaló
 


Jarenata,
érdemes volna feltenned a kérdésedet a szoptatás topicba is. Kép

Virág
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó