A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Bori!

A második gyerkőc még csak tervben van :lol: Mindenféle taktikai dolog miatt, meg hát a munkahelyem........szóval csak januártól kezdjük a projektet,de remélem akkor pikk-pukk rakhatok fel( vagy rakatok Brigivel :roll: ) egy újabb vonalzót!

Andi!

Nem irigyellek a várakozási idő miatt, míg ezt a jó eredményt megkaptátok, de a lényeg, hogy minden rendben anyukáddal :wink:

Paklincs:

Kíváncsi leszek nálam a második babónál arra a rézágyúra, mert Janka baba 2 napig araszolt kifelé, bár én már felajánlottam Tóth dokinak, hogy egyedül is megcsászározom magam :lol:

azt mondták gumiból van a méhszájam :oops:

cooper

Steffike, ezt a hordozókendőt vettem meg. Akkor akciós volt...

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Mondanom sem kell, hogy Férj irtó szkeptikus, szerinte nem fogom hordani, mert béna leszek hozzá. :shock: Sztem meg muszáj lesz, mert máshogy nem tudom megoldani... :wink:
vbea

Heni:
Ja igen, azt nem is írtam, hogy a boltok nem nagyon segítenek a nemrózsaszín rucifelhozatallal.

Vica!
Fejek mint őrült. De most már azt gondolom, hogy nekem a fejemben van valami defekt, némi önbizalomhiány, amit cumisüveggel próbáltam pótolni, aztán meg is lett az eredménye. De most csak magamra haragudhatok, mert aránylag jól indult ez a szopiügy, míg Panka alapjáraton nem volt hajlandó a közreműködésre. Még a végén igaza lesz Vidadokinak és belevágunk a Hármaskába is, csak hogy kiélhessem a szopiztatási hajlamaimat. (Na jó, nem ezért. :) )
Az erdélyi barátnőm mondta, hogy miért nem hagyom sírni egy darabig, aztán szívna rendesen, de egyrészt nem bírnám, másrészt meg félek, hogy elapad a tej, ha egy napig elszórakozunk ezzel. Ők ott valahogy sokkal természetesebben fogják fel a dolgokat, én meg itt túlspilázok mindent. :oops:

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Andi!
Örülök a jó híreknek. Délben pizsiben, ágyban. Irigyirigy. Én háromnegyed öt óta fenn, akkor kezdődött a műsor Petyával, aztán némi fejés, aztán Panka indítása oviba, aztán már meg nem bírtam aludni, mert túlpörögtem.

Cooper!
Öncsászár :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Bocsi andi, a pizsis az Bori volt, én meg hülyülök mán. Fogjuk a koromra.

Kép
Kép
kriszta36

Kép
Kép
Kép

emano/Andi
KépKép
emano

Képek nagyon édeik! Léna meg gyönyörű!

Dorka
Lettinak jobbulást. Olyan szörnyű, mikor egy ilyen inci-finci beteg :cry: Remélem csak rémkép a kötőhártya. Könnycsatorna elzáródás nekünk is volt viszont. Lehet, hogy Lettinek is ez, de mint másis írta, a tünetek nagyon hasonlóak!

Andi
Hurrrrrrrááááááá Anyudnak :!:

Valahogy nem nagyon tudok kijönni a "rossz szériámból" :?
Tegnap észrevettük, hogy Berlioz cica nagyon nyomorultul van, nem eszik, és nagyon büdi. Rohanás dokihoz: 41 volt a láza, gyomor-és bélhururt :cry: Kapott szurit, de még most is nagyon ramatyul van. Gubbaszt egész nap. Semmit nem eszik, csak iszik. Majd holnap kell visszavinni újabb szurira.
Csiripörit főztem...volna. Gondoltam míg felöltöztetem Ivánt sétára még hagyom kicsit rotyogni. Hazafelé jutott eszembe, hogy nem oltottam el a gázt. Ezzerrel jöttünk, de már a folyosón éreztem, hogy az ebédnek lőttek. Tojásos nokedli lett belőle :?

Mostanában mindenki írtózik attól, hogy rózsaszínbe öltöztesse a lányát. Őszintén szólva nem igazán értem miért :shock: Persze azért van határ, és én sem szeretném, ha a lányom egy epres vattacukorhoz hasonlítana, de alapjában mi baj ezzel a színnel?
Ezzel legalább elkerülhető az idegesítő kérdés egy rész: Ugye kisfiúúúúú? Enegm mindenki fiúnak nézett, hajam se nagyon volt. Úgy 2 éves korom körül kezdett növögetni. Anyu utálta. Aztán később már én is. MÁr 7 voltam és a fülemet is átlövettük, de még mindig sokan kérdezték, hogy fiú vagyok-e :? :twisted: Tény, hogy nem voltam csajos jelenség. Sose szerettem a szoknyákat, blúzocskákat, ilyesmi :D

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Jaaj, pedig én de szeretnék már rózsaszín rucikat vásárolni! :D Mindig pont azt nézem a boltokban, hogy a lányoknak olyan vagány, aranyos ruhácskákat lehet kapni, a fiúknak meg... A C&A-ban jártam a múltkor, s ott láttam vagány pulcsit fiúnak, de ing nyakkal, és betéttel. Más komoly ruha nem nagyon volt. Nem vettem meg, mert inget hétköznap nem adok rá, a pulcsi meg mintás volt, tehát igazán alkalomra sem jó... Kislányos kínálat meg volt bőven. :?

Zsófi, mi volt a kórházban? Veronikusszal találkoztatok?

Andi, örülök nagyon!!!! :D :D :wink:

Renáta, csirkepöri..., még szerencse, hogy nem mentetek messze! A tojásosnoki az egyik kedvencem! :D

Képzeljétek, pénteken is, és ma is 2,5 órát csavarogtunk Ádámmal, babakocsi nélkül. Jártunk boltban, játszótéren, a suliban Ákiért, hazafele beállt a hetedikesek tornaórájára... Úgy örülük, hogy hiszti és minden nélkül ennyit sétál már! :D

Kép
Kép
Kép
v30

Zsófinál tán akció van?????? hogy nem jelentkezik.......
Kinek küld sms-t?

Heni

Kép

Kép
cancan

Itt vagyok-itt vagyok!!! :lol:

Csak le kellett fektetnem Lénát, addig nem jutottam géphez...

Ctg rendben, sikerült 1 db keményedést is produkálnom... Csütörtökön megyek legközelebb, ha addig nincs semmi.

Veronikusszal találkoztam, és láttam Zsófit is, de csak messziről, mert még taknyos vagyok... :? Jól vannak, ma jönnek haza, azt mondta, majd jelentkezik! :wink:

Köszönjük mindenkinek a képes dícséreteket, asszem a legnagyobb érdem a fotósé! :lol:

Rózsaszín rucik: én szívesen adok Lénára, és nyilván Majának is sok lesz, de azért nem csak. Ja, és nehogy azt gondoljátok, hogy talpig rózsaszínben nem kérdik meg, hogy fiú-e...

Képzeljétek, épp egy ikerpár született, mikor most ctg-n voltam, 2 csecsemős vitte át őket a gyerekágyas osztályra. Az egyik 3300 gramm, a másik 3050 gramm volt... :shock: :shock:

Ja, ha bármi történik, Steffinek küldök majd sms-t! De szerintem még egy ideig nem fog...

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Na, azért... már izguláztam itt Értetek.........

azta..... ikerpár ekkora súllyal :shock: nem semmi......

Ja, igen, rózsaszín cucc: simán megkérdezték anno Szandinál is, talpig rózsaszín-mályva kombinációban, hogy "kisfiú"? :twisted:

Heni

Kép

Kép
cancan

Hi!

MSE!
Nekem mindegy hova írod csak írjad má’ :lol: :lol:

Dorka!
Gyógyulást Letti babának!

Farmer: 35. hét ugyanaz a farmer, mint egyébként. Ciki? És aug. elején még begombolva…

Rózsaszín ruha:
hát én már csak azért is igazi csajos cuccokba öltöztetem, és tényleg van, hogy a talpig kékbe öltözött gyerekről is megkérdezik, hogy ’kislány’? :evil:

Eni!
Köszi a linket! Én emlékszem az álomvigyorós képre!!!! Benci kidőlt már? Figyi a kruppot ti hogy vettétek észre, mik voltak a jelek? És salvus vizet mondtál párologtatásra, ugye?! Megköszönöm, ha leírod…

Andi!
Hatalmas az öröm, hurrá-hurrá anyukád! Te meg sírj nyugodtan! Bali nagyon cukiiii!

Bori!
Mióta megtudtuk, hogy lányunk lesz keresem neki az ’igazi’ farmerrucit. Apja 1x mikor még gyerekünk sem volt álmodott egy farmerrucis, fekete hajú, kislányról, aki kiköpött én volt. Na akkor mondtuk, hogy lesz farmerruhája. MINDIG.

Vica!
Örülök, hogy jobban! Tini ezzel a fejjel?! :roll: Édes vagy…

Judy!
Na most úgy van elvileg, hogy holnap délután, ha őméltósága felébred megyünk Kistarcsára az étterem mellett van valami cipős bolt ott akarok Martinnak venni valamit, meg ott a biobolt is akkor már azt is megnézem. Csak kérdés mikor ébred… Küldök priviben telszámot ok?

Renáta!
Hát tényleg nem valami jó a karmád mostanában. Legalább nevess egy kicsit, azért ez már egy idő után vicces, legalábbis én kínomban mindig nevetek, ha ennyi rossz történik velem. És nézd a jó oldalt: legalább nem égett le a lakás! :lol: :wink:

Zsófi!
Csüt. mikor mész? De jó lenne még talizni!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi:
nem ciki, FELHÁBORÍTÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Halihó!

Visszaolvasni csak nagyvonalakban tudtam, de a képeket végigböngésztem, nagyon édik!!

Éjszaka: végül jött anyósom, hogy levegőt kapjak, fél12ig nyomtuk, aztán hagytuk kicsit magában (5 perc, szóval tényleg csak kicsit) és utána 3 perc alatt bealudt. Ma ugyanez lesz a helyzet, most is jön anyós, plusz keremami jelölt. Szóval szerencsére lesz segítség.
Éjjel meg 3ig aludtunk nyugisan, aztán kelés óránként a ficogásra. Hurrá!!

Kriszta, én is vacilálok, tudom, hogy esélyes a kinövi dolog, talán megvárom a 3 hónapot.

Kiderült hogy nem a MAdarászba megyünk, mert az 3 órás autóút lenne, hanem a BUdai Gyermekkórházba (UH-ra) Volt ott valaki? Milyenek?

Steffi, farmer tutter.

:wink:

Emano, anyudhoz hipphipphurrááááá!!!!!!!!!!!

Dorka, mi betegen jöttünk haza, nekem volt mindenem amit begyűjthettem, láz, torokfájás, hasmenés....mi porszívóztuk Levi orrát, mert rettegtem hogy nem kap levegőt...van aki azt mondja lehet, van aki azt, hogy csak 1-2-3 hónap után. Mi csináltuk.
Aztán egy-két hét múlva egy délután olyan csipás lett a szeme, hogy nem bírta kinyitni, ott bőgtem mellette. Meleg kamillás vattát tettünk rá, 4-5 percig, alá pelust, mert csorgott a kamilla a pofiján, hősiesen tűrte. 3x csináltuk a csodásan elmúlt. De ez a könnycsatorna elzáródásra nem jó sztem, csak a gyulladásra. Prószáld ki.

Borsika, aloe first-tel fújtad az arcod? Mert én is rügyezem még mindig. Levi jól kiütött a 20. héttől kínlódom, de nem akar javulni.
Mert ha igen, akkor én is beruháznék egyre....na ez már Emanonak szól!

Császár-heg: jót mulattam, amikor a 6. heti kontrollon Tóth doki mondta, hogy a piros heg el fog múlni, ne aggódjak, alig fog látszani. Csakhogy én felette kb 30 helyen úgy szétrepedtem hogy csak na. Szóval a heg a legkevesebb sajna. Ez van, valamit valamiért.

na, felébredtünk, 20 percet sikerült ma délután is aludnia az urfinak. :shock:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Hajni/Hanna, boldog születésnapot kívánunk!!!!

Steffi,
csatlakozom Heni véleményéhez!!! :lol: :lol: :wink:
szuper csini vagy, Martin meg nagyon édes!!

Benőke kép ismerős, de olyan szééép!! :lol:

Dorka,
gyógypusszok Lettinek!!!!

Zsófi,
nagyon szépek vagytok, családilag, Lénus és a PocakMaja külön is!! :lol:

rózsaszín ruci: 2 típusú lányos szülő van: aki él-hal a rózsaszínért és akit kiver a víz a pinky színekbe öltöztetéstől :lol: (nekik van nehezebb dolguk..)

Andi,
hatalmas kő legurult!!! szuper!!

Zsófi,
atya-gatya, mekkora pocakban fért el az a 2 nem kicsi ikerbaba..? :lol:

Cooper, reni,
hajrá Ketteske!!

Vali,
ügyik vagytok, persze Ádám külön is!!! :wink:
kell mostanában vizsgálgatni??

kendő: 4,2 m-es mindkettőtöknek elég :lol:
nem bonyolult annyira a kötözgetés, sok gyakorlás és még szép is lesz!! majd együtt gyakorlunk!! :lol: :wink:
amiket én tudok megbízhatóként (nem engedi a színét, ökotest-en vizsgálták vagy biopamutból gyártott - ezek azért fontosak, mert minden baba rágja a kendőt/hordozót..) - didymos.de, girasol.de, lana, gypsymama..
ebay-en jó áron lehet venni, én most vettem egyet mindenestül 10e Ft alatt (Girasolt)

KépKép
Kép
gyuzso

Kép egy szeptemberi fotó :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Bori,
Bogi baba is gyönyörű!!!

Aproo,
remélem, alvás is biztos fog alakulni!! :lol: ügyesek lesztek!!

Vica,
képeket!!!! :lol: :lol:

Judy,
nelünk pisigyűjtő barátainknak 3 zsákból sikerült abszolválni 1 mintát!! :lol: :wink:

pelus: Micánál is reggelre kijöttek a zselégolyócskák a pelus belsejéből... :shock: miután a kutyánk valamelyik szomszédtól kiásott pelusokat és széttépte az udvarunkon, van fogalmam, hogy honnan származik a golyó.. :roll:
amióta moshatózunk, nincs ilyen problémánk!! :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

talán visszaaludt a kertben...

mérlegelés: 3 napig 3810, majd hirtelen 3890, szóval azt hiszem a mérlegünk vicces kedvében van...

nem akartam itten nagyon panaszkodni, de mivel elvonulóban a felhők:
Múlt héten két nap alatt derült ki, hogy páromat nem veszik fel a rezidensképzésbe hiába diplomázott le, várnia kell, majd az is a nyakunkba szakadt, hogy a mentősöknél nem hosszabbítják meg, mert mivel diplomás lett, magasabb fizu járna, ezért a központot nem érdekli, hogy egy szuper csapat szokik össze 1 év alatt, menesztik a friss orvosokat és küldenek helyettük 6. éveseket, akik elvégzik a mentős-képzést. Tiszta agyrém, mi meg itt álltunk állás nélkül....szóval elég ramaty volt a hangulat, de ma hívtak reggel, hogy annyian mennek más szakra, hogy mégis bekerült a párom a belgyógyász rezidensek közé.
Persze kell még mellé mást keresgélni, de legalább nem kell várni erre hónapokat. Mert ugye enélkül a képzés nélkül nem lehet szakorvos, tehát mindenképp újraneki kellett volna vágni.

Tehát egy picikét fellélegezhetünk....na, eddig tartott a visszaaltatás. Azt hiszem, ez a mai nap nem az alvásról szól. :lol:
Remélem így legalább az éjszkánk tuti lesz. Megyek is kibányászom a kismanót a 26 réteg közül.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Steffike, jaja, salvus víz. De nem minden hidegpárásítóba jó. Állítólag. Én soha nem találtam se pro, se kontra mondatot arról, hogy a miénkbe ne lehetne.
SEMMIVEL össze nem téveszthető húzó légzés, amikor a kruppos roham jön. Szóval nem ugatás, amikor a gyerkők KÖHÖGÉS közben ugatnak. A kruppos roham nem köhögés, tulajdonképpen levegőt nem kapnak a beszűkült légcsövön keresztül. Sztem nem is helyes, hogy kutyaugatáshoz hasonlítják. Nekünk amolyan fókahang volt. De tényleg nem lehet semmivel összetéveszteni. Amikor először hallottam, rögtön tudtam, hogy ez gáz. Ez nem köhögés, mert fuldoklik. azért irtóra bízom benne, hogy semmi hasonlót nem tapasztaltál Martinnál. Jellemzően egyébként éjfél és hajnal 5 között jelentkezik. (Nekünk sajna éjjel-nappal rohamozott a kórházban napokig.) Na, de remélem, nem.
vbea

Aproo! 4890 lesz az, nem?

Kép
Kép
kriszta36

Micát nagyon imádom! :D
vbea

Mica :lol:

Kép
Kép
kriszta36

na igen, 4890.... :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

hát Micát megzabálom :lol: :lol:

Firstre várom a jelentkezőket :lol: :lol:

Gyuzso
mosható pelus?????
a kendő engem is érdekelne...mert imádunk BKV-zni!!!!Babakocsival pedig naddddon nehéz

Anyánál van valami gyulladás!A doki azt mondta, 80%, hogy nem daganat, de várunk!!!3 hónap múlva ct!!!!Addig diéta!!!

emano/Andi
KépKép
emano

Reni,
keblemre. Engem is fiúnak néztek tök sokáig(éljen a pubertás), arra emléxem, mikor mentam haza bőgve bevásárlásból, mert egy anyuka azt mondta a gyerekének, hogy kérd el a kisfiútól a kosarat...igaz mellem most sincs(két szoptatás és huss...), de van kikerekedettem csipőm, meg csüngő hasam, így most már látszik, hogy lány vagyok...lány(ha-ha), néni, nemsoká mamika...
És én is szeretem Flórkát rózsaszínbe, persze bizonyos határon belül...gyors lenne levonni azt a pszichológiai következtetést, hogy azok az anyukák, akiket gyerekkorukban fiúknak néztek,szívesen öltöztetik flamingóba a lányukat,hogy őket ne érje ilyen trauma? Ja és épp pörit főzök, igaz pulykából és nem gázon,hanem kerámián...

Steffi,
irom,irom...

Cooper,
még egy Janka...2 nap, de legalább alaposan kifúrta tesónak a járatot...meg jó munkához idő kell...amúgy meg lassan járj, tovább érsz...lassú víz partot mos...tudok még ilyeneket...

Tünde,
kiütésben, holtpont átlendülésben(alvásügyileg) viszont igazad van.Jankesz is egyre kevesebbet alszik itthon, pedig látom rajta, hogy kész van. Este fél nyolckor meg beájul...

Kép
Kép
paklincs

KIKEREKEDETTEM?! Ez itt vidéken kikerekedett akar lenni...húznom kell aludni, csakhát még fő a kaja...

Kép
Kép
paklincs

a nap legfontosabbját nem is meséltem: Flórka reggel óta édesen-gyönyörűen nyomatja, hogy: JANKÓÓ!!!

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok!

Zsu
, egy másik topicban a Meitait már újszülött kortól ajánlják, csak jól magukra kell állítólag kötni. Én nem használtam olyat, de mindkét álláspontot el tudom hinni.

Bene: mindkét füle belül gyulladt, holnap vissza, remélem, felszúrják, és egy ideig vége... És remélem, hogy utána nem gyullad újra be, mert akkor mandulaműtét. :(

Olyan gyönyörűek vagytok babák és mamák is! Steffi, te meg felháborítóan vékony is, és ez olyan jó!!!
Halkan jegyzem meg, hogy én meg most duráltam el magam, hogy karácsonyig leadom a 2 gyerektől rámragadt 10 kilót. Majd éhen veszek. És még nincs vége, csak 1 hét telt el. :(

Ma a útvölgyi rendelőben jártunk egy receptért, és én is beugrottam pofátlanul megtekinteni Veronikuszt és Zsófit. Gyönyörűek. Olyan édesen szuszogott Veronikusz vállán Zsófi. Veronikusz meg ragyog!

Steffi: nálunk nem volt eleinte féltékenység, igaz, Villő is jó baba volt, nem kellett sokat kézben tartani, ritkán kért enni, stb. Nálunk most van féltékenység. Hogy azért-e, mert oviban van napközben Bene, mi meg itthon, vagy azért, mert Villő most már mindenhova mászik, és sokszor zavarja Benét a játékban, nem tudom, talán mindkettő. Az ovit szereti Bene, ma is emlegette, hogy megy oviba, de a füle miatt most ugye inkább orvosokhoz járunk. :( Szóval ő mostanság csinál olyat, hogy megüti, ellöki, és láthatóan nem érzékeli, hogy ezzel mit okoz. Vagy ami rosszabb, hogy érzékeli, de nem érdekli. :?:
Eleinte ő nem foglalkozott Villővel, viszont az életünk részeként fogadta el. Aztán elkezdte simogatni, félteni, játszani vele néha, amikor már Villő is kommunikatív volt. Most inkább ellöki, elküldi, nem akar vele közösködni, mindig kiemeli, hogy ő nagyfiú, Villő meg kicsi, vagy hogy ezt meg azt Villő nem eszik... Szóval most a különbségeket emeli ki. Gondolom, minden fázison minden gyerek valamilyen szinten átmegy, remélem, nem ragadunk itt le.

És végül, de nem utolsó sorban! Andi, nagyon örülök a jó híreknek!

mtunde

Lenne egy nagyon-nagyon pofátlan kérdésem
nem megy valaki mostanság dokihoz?? (nőgyogyi) :oops:
(nem tudok eljutni a dokimhoz :cry: ,gyógyszer kellene :oops: )

Szegény Bene :cry:

Balázs lázas :cry:(holnap délután szerintem megyünk a dokihoz)

Emese
éljen Flórka :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

MSE
:lol:

Zsu
Mica Váuuuuuuuuuu 8)

Steffi
Ja, ja. MOStanában már valóban kezdem azt érezni, hogy röhej, ami velünk történik, de csak akkor tudok nevetni, ha már kiőrjöngtem magam :D

Emo&gótika, ilyenek
Szerintem ezen még kár parázni. Mire a mi gyerekeink kamaszok lesznek ezt el is felejti az emberiség :lol: Csak nagyjából vagyok képben ezekkel a stílusokkal, de nekem nem gáz. Úgyis kinövi mindenki a kamaszkori hülyeségeit :wink: Meg hát a kamaszkor arról szól, hogy lázadunk, felháborítunk. Ha nem ez, hát lesz majd más, amivel az idegeinken táncol majd a kölök. A tinidivat úgyis mindig kiakasztó a felnőttek számára. Sztem jobb az ilyet ráhagyni a kölkökre. Komolyabb hatást úgy sem lehet kiváltani náluk. Akkor inkább legyek anyámtökjófej mint szemétanyám :lol: Tudom miről beszélek! Mire 18 lettem meg volt a 4 tetkó, 9 lyuk a fülemben 1 a köldökömben és 1 az orromban. Egyikhez sem kértem szülői hozzásjárulást :wink: Na jó, dícséretet sem kaptam érte az igaz. Azt gondoltam, hogy én egész életemben feketében fogok járni és csak strech nacit veszek fel magasszárú Pumával és szimatszatyorral és mindig is metált fogok hallgatni :lol:
Na nem lettem azért körömcipőskiskosztümös, de sokat javult az ízlésem öltözködés terén, ha zeneileg mitsem változott :lol:
Ja, és sokat köszönhetek Anyunak, amiért rámhagyta a hülyeségeket és nevelőapámmal szemben kiállt mellettem, hogy hagyni kell, majd kinövi :wink:
Kevés korombelinek volt olyan jó viszonya az Anyjával, mint nekem és ez kamaszkorban nem elhanyagolható :!: Tudtam, hogy bízik bennem, ezért én is bíztam benne, tehát olyanokat is elmondtam, amit sokan nem tettek volna. Így eléggé képben volt, hogy hol, kikkel kószálok és ott mit csinálunk.
Mi is voltunk kamaszok és nagyon fontos, hogy ez élénken éljen bennünk, amikor a mi gyerekeink is azok lesznek :wink:

Észosztás befejezve :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Ne értsetek félre, én szeretem a rózsaszínt! csak nem tetőtől talpig. de most már ez is előfordul (na nem nálam, hanem Boginál, mégcsakazkéne…).

Andi,
akkor megrendelem holnap telefonon (én abban jobban bízom): 50 db maxi és 50 db mini, oks? 3 nappal előbb kell leadni a rendelést, de ide a xii kerbe szerdánként szállítanak, szóval jövőhéten írok, ha megjött.
LavórBazsi és RambóBazsi :lol:

Kriszta,
könyékig?? na, az lesz még szép akkor, ha megtalálja az orrát.. :shock:
ja, a pizsizés itthon meg nem olyan nagy élmény, csak eleinte. Most már eléggé unom.
Nagyon várom, hogy Bogival sétálgathassak mindenfelé – már úgy, hogy ő is sétál mellettem..

Vali,Ádihoz nagy gratula!! :D Nagyon irigyellek ám! (lásd fent) állatkertbe is mentek majd? Nekem az a vágyálmom… :roll:

Cancan,
tornában én is olyat szeretnék, ahol együtt lehet. Különben nem vinném a kölköt. Itt a mom művházban kinéztem magamnak, de ez nekem még messze van, mert csak 6 hónapos kortól lehet… áááá

Emese (FlamiMami),
a ’hörr’ azér volt mer belekönyököltek a hasamba ! . De remélem, hogy a kövcsi télleg kilövődik! Azért apjukot majd odaállítom kapusnak a biztonság kedviért :lol: . Az ágyú egyébként stimmel, úgy is éreztem magam, mint akit könnyebb átugrani, mint megkerülni, ezért is esett ki a szemem Steffi farmerját látván. Demávisszaraktam.
Szal Bogger popója sima és ragyamentes (az unidentified alien granules ellenére), és most már az én fejem is – ha nem felejtem el sprickolni az aloéval. Aprooka, bizony!
(Andi, mostmár kapok százalékot?)

Ezek szerint az a pelusbélés..

Aprooka,
én is zebrahas… :( pedig az utsó hétig semmi se volt.. na ez a nagy átverés! de hát mit lehet már csinálni?
Vajon a másodiknál is lesznek újabb csíkok??

Judy,
nálam is volt pár nap, mikor biztosra vettem, hogy gyöngyhalász lesz a kölökből, olyan sokáig sivított egy levegővel.. :shock:

Eni,
Alvós Benci kép édi!! Gondolom ekkor nem hívtátok BüdösBencinek!

Cooper,
akkor sok sikert januárban!
Janka hamar bejelentkezett?

Mica és az ő szemei! Ááááá

Reni,
hát egy pillanatra én is leizzadtam, hogy leégett a konyha, de szerencsére nem. Én csak a vasalót hagytam bekapcsolva, és a földre rakva, hogy kihűljön.. :wink:

Tünde,
én is fogyózom! (mondjuk nekem mínusz 13 kéne, jövő májusra tervezem..hát, meglássuk! Szenvedjünk együtt!! :wink:

Csajok, írt nekem egy bizonyos Asztalos Szavannah, hogy járuljak hozzá, hogy építkezhessenek a nyaralónk szomszédságában. :shock: :lol: Haha, ez szép lesz! Szerintetek?
Vendég

MSE,
Flórka naggyon ügyi!! tudja, hogy kell bevágódni Jankinál :lol:

Emano,
Balázsnak gyógypusssz!!!!!
jaja, sikamika pelusozunk május óta :lol: de azért ez nem a 95 fokon mosott-vasalt tetra-utánérzés! :wink:

Tünde,
Benének hatalmas gyógypusszok!! biztos nagyon ügyes lesz holnap!! remélem, jó sokáig nem lesz több gond a fülével!!

nekem van meitaiom, eredeti-nem itthoni utánérzett=koppírozott darab, elvész benne a csöppség, nem való neki..
a barátosném meitai-királylány, tőle az infó, de aki látott már ilyet, az nem kétkedik, hogy jogos a 3-4 hónapos minimum korhatár :wink:
az ergo típusú csattos hordozókhoz is újszülött-szűkítő kell..
törpéknek babaerszény vagy kendő való :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Bori!
oké a pelenka :lol: majd mond mennyi pinz vigyek :lol:
% :lol: :lol: meglátjuk mit tehetek az ügy érdekébe :lol: :lol:

Asztalos Szavannah-ez valami kamú???? :roll: :roll:

emano/Andi
KépKép
emano

Gyuzso
minden nap mosol????Gondolom akkor Mica már wc-be, bilibe is produkál :lol:

neked a meitai,hogy vált be???(azért félek ezektől,mert viszonylag drágák és nem tudom Balázs mennyire díjjazná :oops: ,pedig eccerűbb lenne a babakocsinál :D )

emano/Andi
KépKép
emano

Bori
Biztosan brazilok :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Reni
nekem nem volt ilyen korszakom...viszon egy barátnőmnek még mindig ez van - 32 évesen.. ő nem nőtte ki. Viszont már a második egyetemről maradt ki a "martens-es" haverok hatására... Pedig egy nagyon értelmes, csupaszív ember! De igazad van, én is felnőttként akarom kezelni a lányom, (ha lehet, és miért ne lehetne - bár ugye nemcsak belőlem van :lol: ) mert az a legcélravezetőbb.
Vendég

Andi
a % csak vicc volt! :lol: :lol:

Reni,
Ja, remélem, hogy brazilok! Majd karneválozunk együtt.. :lol:
Na mindegy, tőlem építkezhetnek, de a kerítés környéke tabu, nincs kedvem egy várfal tövében, az árnyékban üldögélni, ha kimegyünk.

Jóéjt Mindenkinek!

Betegeskedőknek: vigye el a bacit a Takonymanó!
Vendég

Bori
Én úgy gondolom, hogy egy biztos családi háttér mindenképp szükséges ahhoz, hogy az ember felnőtté váljon. Ha ez nincs, akkor könnyű elcsúszni. Merthát mindenki akar tartozni valahová. Ha a családhoz nem sikerül, akkor biza keres valaki mást.
Én is ismerek olya lányt, aki most is pont úgy él és gondolkodik, mint 16-18 évesen. Legjobb barátnőm volt, de elmaradoztunk emiatt. Szülei elváltak régen, anyuci tintamókus, apuci újcsalád és nemtörődöm. Anyu is elvált. 2x is. De mindig komolyan foglalkozott a lelkivilágommal. Nekem ez nagyon fontos volt ahhoz, hogy érezzem törődik velem, hogy mi összetartozunk! Lehet, hogy enélkül én is elkallódtam volna :?

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Reni,
én is ezt gondolom, és épp ez a furi, hogy az én barátosnőmnek szerető családja van.. egyben! amiért nagyon irigyelem, mert nálam nem.. :( de persze nem látni bele a részletekbe és mindenkire más van hatással, csak féltem, nehogy későn ébredjen..
tökjófejanyu szeretnék lenni, meghát a tiltással amúgy se lehet semmit elérni, ezt én is megtapasztaltam. :lol:
A legfontosabb asszem a kommunikáció. Amíg az él, addig baj nem lehet. Mert akkor bizalom is van.

Na megyek aludni, mert apjuk molesztál... és az észosztást pihentetem :lol:
Vendég

Bori,
Szavanna-akkor szerintem óóó Afrika(i). De ott melegebb van, mért itt akar nyaralót?Még kérdeznék, igen fontos: álommanó-álmot hoz, anno Zsu állította, hogy a kakimanó kakit-akkor a takonymanó hogy tudja elvinni a bacit, amikor az én logikám szerint hoznia kell?

Na Steffi,
az nálunk úgy volt, hogy mikor hazajöttünk, olyan volt Kisjankó, mintha nem is az én fiam lett volna. Fel volt pörögve, ugrált, rohangált, próbálta lezúzni az idegeimet, mindenhogy magára terelni a figyelmet. Egy éjszakára emlékszem,ami nagyon belém égett. Felkelt ő is,mikor tisztába tettem és megszoptattam Flórkát. Küldtem aludni, de nem ment, csak feküdt(Flórka szobájába is van egy nagy ágy,első hetekben ott aludtam), nem szólt semmit, csak tök szomorúan nézett. Aztán eltelt egy pár hét(kb. 6), és elkezdett bekakilni újra.Kisjankó elég lassú, szóval inkább két naponta, viszont volt ebben az időszakban, hogy naponta kétszer is produkált. Emlékszem olyanra is, hogy direkt hátat fordít az udvaron és nyom. Aztán jött az az időszak, hogy minden szoptatáskor jött rá: éhes vagyok, szomjas vagyok, wc-zni kell-amit tudsz, nyilván odakészítesz, de hát a wc-t ugye elég nehéz. Én mindig olvastam neki szoptatáskor pl, vagy betettem egy mesét, hogy lekössem. De az is igaz, hogy Flórkával nekem nagyon nagy szerencsém volt, nem volt türelmetlen, mindig kivárta a sorát, akár még azt is, ha szopi közben Jankó miatt szünetet tartottunk. Aztán szépen elsimultak a dolgok. Kb. 6-7 hónapnak kellett eltelnie,mire azt mondhatom, hogy jó lett minden,meg harmonikus, de megérte kivárni(sokat keseregtem ám egy- egy visszaesésen). Ha Flórka 10 méterre elmegy, vísit, hogy fogd meg Flórkát, nehogy világgá menjen, simogatja,puszilgatja, röhögcsélnek a kádban,és hát a legnagyobb kacajokat naná, hogy ő tudja előcsalogatni a csajból. Persze van, hogy kiabál, hogy vigyemki Flórkát a szobájából, mert szétszedi az autópályát, amit épít, én ilyenkor kihozom, becsukom az ajtót-végül is az ő birodalma, hadd játszon. És szerintem nagyon rendes tőle, hogy azért a nap nagy részében beengedi, és ahogy ő szokta mondani: nézd anya, megosztjuk a játékainkat-szóval tényleg mindennel engedi játszani Flórkát, ha sír, még a Micimackóját is a kezébe nyomja-pedig ő a hűséges társa az oviban, ha magányos. Szóval az eleje nehéz volt, és én szerintem rosszul is csináltam, mert ahelyett, hogy teljesen természetesen próbáltam volna kezelni az egészet, szinte csak lopva mertem dédelgetni Flórkát, nehogy Jankónak fájdalmat okozzak-de akkor ezt súgta helyesnek az a bizonyos ösztön.Még annyit, hogy a terhesség alatt nagyon próbáltam Jankót felkészíteni, nagyon sok tesó érkezikes mesét olvastunk, rengeteg időt töltöttünk együtt, Flórka is hozott neki ajándékot, amikor megérkezett...de ezektől függetlenül volt nehéz időszak,át kellett vészelni. Bepróbálkozás bántalmazás ügyileg egyszer-kétszer, tán háromszor volt,keményen rászóltunk, éreztettük vele, hogy nem tűrjük se most se később, hogy egymást bántsák. Most ennyi jutott eszembe hirtelen.

Kép
Kép
paklincs

Hi!

Hát én már megint ébren… :roll:

Aprooka!
Na hogy alakult az estétek? Vagy lehet ti is buliztok most… Remélem nem!

Zsu!
Köszi! Amit ma elkezdtünk holnap folytatjuk, nincs elfelejtve! Lemerültem, aludtunk aztán a szomszéd kiscsajnál voltunk. Kendő ügyben kifaggatlak! Nagyon szép a fiad! Most már látlak benne Téged!

Eni!
Nagyon köszi, amiket leírtál! Még annyit, hogy salvus víz gyógyszertárban beszerezhető? És azért jelentkezik éjszaka a roham, mert akkor pihen a szervezet vagy van erre valami magyarázat? És ilyenkor S.O.S. levegőre ugye? Valamelyik éjszaka alig aludtunk, nagyon aggódtam érte, mert köhögött, nem kapott levegőt, de aztán nem éreztem, hogy baj lenne, de nagyon nem tetszik az állandó köhögés…

Tünde-MSE!
Köszönöm, hogy leírtátok! És akkor most mégis, ha esetleg bántani akarja a picit akkor most, hogy kell viselkedni? Úgy értem, hogy leüvölteni a fejét vagy félrevonni elmagyarázni neki vagy mégis? Valahol a kettő közt, de mit mondjak és hogy? Én nagyon féltem Martin lelkét, mert szerintem irtó érzékeny és nem akarom, hogy kár érje, de nyilván ez nem mehet Myrtill kárára…

Reni!
Hát őrjöngj! :lol:

Bori!
Örülök,hogy rendben a szemed! :lol:

Nevelés: szerintem nem csak a nevelésen múlik sok, de az egyén hozzáállásán is. Nekem nem volt fényes gyerekkorom, ahogy Reni fogalmazott tintamókus apa, megfélemlített anya, aztán apám meghalt, anyu egyedül nevelt fel, mégis itt vagyok, férjem van, gyerekem, sem a házasságtól, sem a családi élettől nem ment el a kedvem, nem züllőttem el, nem drogoztam, piáltam, épp ellenkezőleg! Azt én is vallom, hogyha tiltva nevelsz, hazudni tanítasz! De azért mindennek kell egy ésszerű határt szabni. Pl: elmehet bulizni, de a megígért időpontra itthon legyen stb, érezze a bizalmat, de érdemelje is ki! Hú éjjel 1kor micsoda gondolatok...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffike! Igenigen. Salvus víz gyógyszertárban tuti. Kevés helyen nem láttam. Ha Martin köhög, az nem túl rossz. Ugyanis épp ezt próbálják előhozni a kórházban is. A száraz köhögés nem szerencsés, arra muszáj köptető. De ha már hurutos, akkor pl a kórházból is jöhettünk haza, mert utána krupptól már nem fog fulladni. Hogy mi az élettani háttere, nem tudom. Mint ahogy annak sem, hogy miért épp éjszaka jelentkeznek a rohamok. Először többnyire. Egyből hideg levegő. Nem kell túlkészülni; egy sapi a fejbe, plédbe csavarni, minél hamarabb ki! (Nyáron fagyasztó elé dobni.) Általában a hirtelen hidegre enyhülnie/múlnia kell a rohamnak. Ha elmúlik, akkor is ORVOST HÍVNI azonnal. Ha nem enyhül, mentő. De erre ne kerüljön sor. Jó a köhögés. Ha hurutos. :wink:
vbea

Sziasztok!!!
Zsófi???miújság????

Reni,Steffi
mindekettőtöknek nagyon igaza van....
Nekem sem volt fényes életem(alkoholista apa mellett, kb. 10 kemény év szenvedés... :oops: )
De anyu mindig is figyelt arra, hogy a lelkivilágunk rendben legyen!!!!Nagyon megviselt minket ez az egész,hisz az egész gyerekkorunkat végigkísérte!!!!
De ahogy Steffi írta az egyén hozzáállásán is múlik....

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Steffi
, MSE és az én példám is mutatja, mennyire másként reagálnak a gyerekek a testvér érkezésére. Még ha vissza is mondják, hogy jön a kistesó, akkor sem értik, hogy mi ez. De én is azt vallom, hogy mi magunk is természetesnek vettük az új szituációt, és ez segített benének is. Nem erőltettem, hogy simogassa, puszilgassa,stb. Ő maga ment oda pár hét után Villőhöz.
Most, hogy próbálja ellökni, verni, határozottan leszidom. Ugyanúgy, mint bármi más rossz dologért. Ennek sem kerítek nagy feneket.
Nálunk sajnos nem megy, hogy a szobájában játsszon, mert eddig a nappaliban játszott Bene, most nem akarom pont Villő miatt bepaterolni, de lehet, hogy megkérdezem Benét, hogy ő mit szól hozzá. Azért Villő még sokat alszik.

Zsu
, értem, igazad lehet, a Björn Bjorn-is kenguruba sem mertem Villőt azonnal beletenni, csak amikor már láttam, hogy egész jól tartja a fejét, szerencsére ez már 3 hetesen megtörtént.
Egyébként tegnap én is azt néztem a képeken, hogy színekben nem, de karakterekben nagyon hasonlít rád Micu!

Emano
, nem tudom, mennyire bírod még Balázst hordozni. Talán a hátadra kötve. Igaz, én elég derékfájós vagyok az ilyen hordozásokhoz.

Gondoljatok ránk 12 körül, megyünk a fülészetre.

ÉS BENE AZ ELŐBB KÉREDZKEDETT PISILNI, ÉS HELYETTE BELEKAKILT A VÉCÉBE!!!

mtunde

Jó reggelt,

Jöttem nézni híreket, hátha Zsófi... de látom még nem tudjuk. :D

Meg ezt találtam:

http://www.flickr.com/groups/ethnicbabycarriers/pool/

Nem tudom eredeti-e, meg jó-e benne a babának-mamának, meg mennyire drága :D de olyan szép!
Lányok ez egy elég régi dolog és nem kevés módon köthetjük magunkra a babánkat; tuti az a jó amit minimum ortopéd orvossok terveznek/fejlesztenek számítógépeken?????????? Persze-persze ez itt a 21.század, meg Európa, meg... de ez úgy felmerült bennem, mint érzés. :D
Amúgy ez a dillemám a "járnitanulokkiscipőben" tipusával kapcsolatban is...

B

Kép
vkbrigi

Tünde
néztem olyat,amit csipőre lehet tenni
Kép
A Quinny Curbb kengurut kifejezetten a nagyobb gyermekek hordozására fejlesztették ki. 6 hónapostól mintegy két éves korig használható. A Quinny Curbb mind a gyermeknek, mind a szülőknek nagyobb kényelmet nyújt. A külön berakható párnácskák segítségével a komfortérzet tovább növelhető. A kivehető, párnázott ülésbetét mosható, hasonlóan a kenguru többi részéhez. A kengurut könnyen beállíthatja a saját és gyermeke méreteihez, akár a bal, akár a jobb csípőjén is hordhatja. 15 kg-ig használható

ezt nem ismeri valaki???

emano/Andi
KépKép
emano

Brigi
várom a válaszod :lol: Holnapot nem tom...

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Brigi, Kiscipőről ahány orvos van, annyit fogsz hallani. És aztán mégis Bene is olyan lúdtalpas lett. Nem a cipőtől, mert az siesta volt, meg mezitláb tanult járni, hanem genetikából. :(

Még tegnap akartam írni a fülnézőkéről a gyerekorvosoknál. Természetesen használniuk kéne minden náthánál bele kéne nézni orrba-fülbe-szájba, mert ezek a dolgok összefüggenek, és a szövődmények ott jelennek meg, sokszor már elég hamar. Nem kéne neki fülészorvosnak is lennie, csak azt tudni, milyen, amikor egészséges a fül, és ha nem olyannak látja, továbbküldeni szakorvoshoz a gyermeket.

mtunde

Sziasztok Lányok!
Nagyon szépen köszönjük a gratulációkat. Sok erőt adtatok. Olyan jó megint itt lenni. :D

Heni!
Kata DE 10-kor született (8-kor kezdődött), Szofi jött hajnalban 5.30-kor :D

Brigi!
Bocsi, hogy csak utólag, de SOK BOLDOG SZÜLINAPOT! :D Talán elfogadod az igazolt késést! :D

Tünde!
WOW! Ez a kis GOMBSZEMŰ!!! :D:D:D Címlapra való képek!!! :D
:D Zsófi szeptember 19.-én született :D majd átírnád!!! Köszi

Zsófi!
További jobbulást!!!
Dorkával mi is taknyosak voltunk szülés előtt. :D Ez is egy előjel (???) :lol:

Dorka!
De jóóóóó képek!!!

Kriszta!
Naddon naddon édi!!!!

Steffi!
Ez a puszis kép !!!!! :D:D:D:D:D

MINDEN KÉP ANNYIRA ÉDES!!!

HAJNI/HANNA, BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!!!!

VÉDŐNŐ:
Most ment el a védőnőnk.
Mindamellett hogy végtelenül aranyos, csak annyit mondanék - minden megjegyzés nélkül, - hogy mikor elkezdtem sorolni, hogy milyen homeopátiás és egyéb dolgot használtam, szedtem a szülésre felkészülés végett, akkor elkezdett jegyzetelni. :shock: Végül odaadtam neki a papíromat amin fel voltak ezek sorolva. :D Egy hét múlva jön megint. :D

Bocsi lányok ha valamin vagy valakin átsiklottam, de még mindig nem tudom hogy fiú vagyok-e vagy lány. Talán lány, mert itt szuszog mellettem valaki :lol:

Szülés történet:
Csütörtökön ugye Mészáros megnyugtatott, hogy teljesen zárt vagyok. Nagyon „öröltem”. :D Majd este teljes nyugalommal lefeküdtem aludni, majd éjjel arra ébredtem, hogy Szofi bedugta a kezét a kiságy alá és nem tudja kihúzni és ordít. Szerencsésen Katát is felkeltette. :oops: Férjem Katát, én Szofit vigasztaltam. Még jó hogy otthon volt a férjem, mert már éjfélkor el akart menni dolgozni. :shock: ez meg hajnali 1:20-kor volt. Mikor végre visszaaludtak a lányok le akartam feküdni, de olyan menstruációs görcsöm lett. Alig nyúltam ki az ágyon, már jött is a következő, ami viszont már az összetéveszthetetlen „lórúgás” volt. Szépen beágyaztam (utána), még kimentem pisilni, de rögtön jöttem is vissza, mert már alig tudtam mászni így szóltam a férjemnek. (mondta, hogy az ágyazásból sejtette, hogy akció van de még várta hogy szólok-e :D) Én gyorsan szóltam a szülésznőmnek Keszeg Évinek, ő meg hívta a kolléganőjét hogy jöjjön vigyázni a lányokra. Férjem mondta, hogy átrakja az én kocsimból az övébe a kórházi csomagokat de a tekintetemből rögtön látta, hogy arra már nincs idő. Mire lemenetem a garázsba, már itt is volt a kolléganő, majd ezerrel, piros lámpákon át, berobogtunk, egymásba érő fájásokkal. Évi mázlinkra ügyeletes volt. Mondták Mészáros most ment haza 1-kor. Hegedűs volt az ügyeletes. Nagyon rendes volt. Mondtam neki, hogy ha már ott tartok, akkor ne hívják be Mészáros, mert még 1x nem fogok senkire se várni még 5 percet se. 4 ujjnyira voltam kitágulva mire beértünk. Mészárost úgy hívták, hogy vagy helikopterrel jön, vagy ne is jöjjön. Hát tényleg gyors volt, mert alig feküdtem fel a szülőágyra (a CTG beugró utáni első szobában voltam) már jött is a doki. Mondta még le se tudott feküdni az előző után. :D Szóval most se kaptam se beöntést, de kanült se semmit, mert már nyomhattam is. Gátvédelemmel szültem. Nem volt semmi vérzés, se sérülés. Zsófi is nagyon ügyesen csinálta és végül 2.18-kor ki is bújt közénk. :D:D:D Nagyon boldogok voltunk/vagyunk. A köldökzsinórt megint a férjem vágta el. Az utófájásoktól viszont 2 napig kapartam a falat. 3x szedtem egy nap fájdalomcsillapítót. Még jó hogy legalább gátsebem nem volt. :D Mészáros szülés után azt mondta, hogy ha a fájásokra ébredek, lehet, hogy otthon szülök. :shock: :shock: :shock:
Lányok tegnap este látták. Teljes extázis és meghatódás volt. (utóbbi részemről főleg) Azóta nem hagyják egy percre se magára. Szofi is csak „baba, baba” meg „baba eszik” „baba sír” meg simogatják, puszilgatják. Megeszem őket. :D:D:D:D Sajnos Kata pont taknyos, így meg olyan rossz pont most rászólni, hogy ne nyald már össze a hugit. :oops: majd csak túléljük ha mégis!

Most megyek, mert ezt a hozzászólást is reggel 7 óta vagy 15 részletben írom.
Jövök ha tudok és persze képekkel.

Még egyszer mindenkinek mindent köszönök.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veonikusz,
nagy-nagy gratula mégegyszer. Örülök, hogy minden úgy alakult, ahogy szeretted volna. Képeket, képeket!!!!!!

Kép
Kép
paklincs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?