A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

négy hónaposan mi is ekkorák voltunk mint, Eszti babái :) és kereken 900 g-al születtek többel :)

zsuzska80
Szombathely

Sziasztok!
Adok egy kis életjelet:
voltunk ma Ringatón. Egy élmény volt. Mindenki (egy kislány kivételével) szépen ült anyuka mellett/ölében, és figyelték a szerintem kissé irritálóan trillázó Gróh Ilonát, aki valóban magával ragadóan énekelt. 700 forintomba került (nem drágállom, csak abszurd ezért nekem fizetni), hogy Petra és Huba a jéghideg kőpadlón összejárták a termet, bújócskáztak a függöny mögött, felmásztak az elkerített színpadra, megrágták és széthurcolászták vadidegen anyukák és gyermekeik cipőit (szerintem egyet sem hagytak ki). Most már tudom, miért 'csak' fél órás egy foglalkozás Én végig, mint a pók a falon, kiszedtem Hubát a virágcserépből, Petrát a radiátor csöve mögül, le a színpadról, fel a szőnyegre, ahol egy pillanatig sem maradtak meg.... Nem tudom, megyünk-e még. Programnak jó lenne, de mit kellene csinálnom? Ülni a szőnyegen és várni, h odajöjjenek?
A végén találkoztam egy ismerős csajjal is, akinek a másfél éves kislánya már kiabálta, hogy "Ringató! Ringató!", egy másik anyuka pedig olyan szánakozóan nézett rám, mikor átszellemült arccal mosolyogva elköszönt. Ő tuti feltöltődött ettől a programtól. Én nem.
:?
Velem van a baj? Vagy az ún. páros szeparáció is emiatt történik? Kell ez nekem? Nem. Menjünk még? Ne. A gyerekek élvezték? Hát, ennyire jól itthon is eljátszanak sztem.
Na, mindegy, csak gondoltam, leírom, hátha vkinek okulásul szolgál.

Képek szépek, Judit, Eszter, Rebe, Mariann, és akit még kifelejtettem, ja Banika és Zsuzska gyerkőcei is cukik!
Zsuzska, hősugárzó? és vigyázz a túlöltöztetéssel, nehogy amiatt fázzanak meg!

Kép
an°°di

Sziasztok!

Most jöttünk meg egy nagy sétából, ebéd, csajok alszanak.
Andi, annyira röhögtem, majd leestem a székről, bocsi.
Ezek után meggondolom, visszamenjünk-e. Legutóbb akkor voltam, mikor még a csajok nem tudtak mozogni, így jók voltak. Aztán tesó Pestre költözött, egyedül nem mertem bevállalni (látom Te bátrabb vagy). Most tesó hazajött, így a héten már mentünk volna, ha nem betegszenek meg a törpék.
Ha elmegyünk, majd megírom, nekünk hogy sikerült.

Annyira édes minden manó. Lassan kedvet kapok a kistesóhoz :oops: :shock:

Judit

jucicuki

Judit, mi egész nyáron jártunk játszótérre is. és egyedül is fürdetem őket a nagy kádban hónapok óta. lehet, h bátor vagyok? :roll: :lol:

Kép
an°°di

Zsuzska,
Jaj én is nagyon szeretem ezt a kis szabadidőruhát! :D Ráadásul mi úgy kaptuk egy ismerőstől, úgy néz ki mintha nem is hordták volna. Mondjuk hiába 0-3 hós, mi is csak nemrég tudtuk elkezdeni használni.

Andi,
Jól hangzik a ringatós élmény! :lol: Pedig én is tervezem, hogy majd megyek velük ilyen programra, hát kíváncsi leszek. Az bizti, hogy nekem is egyedül kell az ilyeneket bevállalni, mert nincs aki eljöjjön velem, apának azért dolgoznia kell.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Andi bátor vagy! Minden elismerésem!
Hiába én paramami vagyok :lol: :lol: :lol:

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Hát ,lányok,egyedül lettem vagyis elment a segitségem /anyukám/.Nem sirok nektek hiszen többen is vagytok akik végig egyedül voltatok a babákkal.
Valahogy majd csak megoldom :)
Nálunk az apa fürdet én talán ha egyszer fürdettem meg őket.Ez apa kiváltsága és élvezik is a babucik :)

Ti egyszerre etettek vagy felváltva egymás után.?
Nálunk most kezdte el a LIa azt ,hogy félig megeszi a kaját azt valami eszméletlenül gyorsan szerintem levegőt sem vesz aztán abbahagyja és csak rá fél órára akar újra enni,elötte folyamatosan kinyomja a nyelvével.Igy az etetés kb 1.5 óra lett
Vissza lehet valahogy szoktatni a régi evésre?
amonré

Rebe :P
Nagyon szépek a csajok!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

rebe cukik a jányok és a melegítő szupi, pont ma adtam rájuk cherookis rugit a o-3méretet és jó mindketten 55cm.
banika köszi a vaterás harinnyát de a vatera nekem nem jön be :oops: vagyis bonyolult :lol:
sotske mindegyik pennybe lesz :?: mikortól mert szembe itt van egy penny :D
amonre kitartás nem olyan veszedelem én sokat vagyok egyedül,tegyél képet kiváncsi vagyok a kiscsajaidra :D
az ikresoldalon veszek 2 darab h§m-es rózsaszin overált 3000ftért és bundás velur kiscsimmát is ad hozzá tök jó :D
gyerekeim felváltva kenguruznak rajtam én meg közbe teszek veszek teregetek szabadok a kezeim :D

lanyané

Amonré,
Nálunk is ez van sokszor, mint nálatok. Zsani nem akarja megenni az adagját, viszont arra jöttem rá, hogyha etetés után kb. 1,5 órával megpróbálom neki odaadni a maradékot, akkor megeszi. :wink: Meg azt vettem észre, hogy jobban eszik, ha fogom. Így többször etetek most felváltva, mint egyszerre.

Mindenkinek köszönjük a dícséreteket! :P

Na nem rontom itt tovább a levegőt :lol:, megyek vasalni! :roll:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Sziasztok!

Úgy látszik ma mindenki tereget :lol:

Nálam a lányok 8,5 kilósak (majdnem egyformák, de a pontos számot nincs kedvem kikeresni :oops: ), hosszra meg 69-70 centisek.
Pár napja mindketten átalusszák az éjszakát (1-2 nyöszöri, de nem több). Egész nap be nem áll a szájuk :D
Kíváncsi leszek mit mond októberben a fejlődés neur. A korrigált koruk 6.5 hó, és másznak, meg kapaszkodva föltérdelnek. SZerintem ez annyira nem rossz :wink:
Vendég

Lanyané
A harisanyák holnaptól lesznek,de nem tudom,hogy nálatok lesz-e :roll: Ha nem,nagyon szívesen veszek nektek is és elpostázom,csak írd meg mennyi és mekkora kell,meg persze a címedet is :wink:
Vendég

Mindenki megszökött :roll: :shock: :shock:
Vendég

Hello!

En is megszoktem! :lol: :roll:
Keszulok ezerrel a szulinapra :D bar nagy banzaj nem lesz mert nem ferunk el a lakasban. :cry:

Andi: tenyleg bevallalos vagy :lol: en a helyedben inkabb jatszohazba mennek az ikrekkel. En meg mindig nem furdetek egyedul :oops: nem birom amikor az egyik ordit mig a masikat furdetem vagy etetem.
Hogy alltok a jarassal, evessel, beszeddel, ugy alt. mindennel?

Enyemek ma kaptak kis igazi tejjel keszult tejberizst, ja es delutan uzsira igazi szendvicset ettek vajjal, szalamival es sajttal. :D Szoval lassan pizzat esznek majd es kolat isznak hozza mint mi. :lol: :lol: :lol:

Anny: 8,5 kilo, az naggyon joo! :D Kis dagik! :lol:

Annacskamrol csinaltam ma egy csomo kepet, megnezhetitek az albumomban, annyira kis csajos. Oda meg vissza vagyok Erte! :D

KépKép
KépKép
tontica

Na, ide is folrakok parat csak hogy itt is gyonyorkodhessek Benne. :lol:
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Tonti,
Én már a múltkor is írtam, hogy Anna nagyon csajos lett! Még csak egy éves, és kész nőci! :D

A csajaimnak egyfolytában a szájukban van az öklük. Nem éhesek az tuti, és mégis. Ez lehet a fogzás első jele? Vagy az még nagyon korai?

Kép
rebe
Dunaharaszti

Tonti
Imádnivaló a csajszi(persze a fiaid is)

Rebe
Enyémek már vagy 2 hónapja folyton a kezüket eszik(és mellé minden egyebet aminek legalább a csücske befér a szájukba)

Eszti
Volt harisnya?Miután elolvastam az apróbetűst -*** =20db/üzlet én el se indultam a pennybe.Szokott lenni a lidl-ben is harisnya,tavasszal vettem már idénre a kispasiknak. :lol:

Amonré
Eleinte felváltva etettem,de az egész napom az etetésről szólt,ezért összehoztam a napirendjüket.Mostanában megint kicsit kezdenek szétcsúszni,de ez nem állandó.Ma Berci 6-kor kelt,Marci 8-kor :shock: Ezek után 10-kor csak a Bercus evett.Ebédet viszont együtt esznek.

Fürdetés
Együtt fürdetünk,ha esetleg egyedül kell megoldanom(pl okt 2-6-ig :twisted: ),akkor sem vészes.Az öltözést külön-külön se nagyon bírják.Ha egyedül kell akkor én előbb kezdem.
Vendég

Tontica :P
Nagyon szép Anna! Alexről is kérünk fotót!

Rebe :P
Az enyémeknek is majd' csuklóig a kezük a szájukban. Sokszor nem is értem, hogy fér bele?

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Banika
Kaptam harisnyát,anyum az utolsó 4-et hozta el.2rózsaszínt és 2 kéket kapott.A kékek viszont valószínűleg csak tavasszal lesznek jók :roll:

Rebe
Enyémek minden nap nyáltengerben úsznak :shock: :shock: Már kenem az ínyüket Dentinox géllel,mert különben szegénykéim aludni sem bírnak rendesen.Kibújhatna már az az első 2 fogacska.Noát jobban megviseli,mint Szávát.

Kaptak a drágáim sütőtököt.Úgy cuppogtak neki,majd megzabbantottam őket :lol:

Amonré
Nekünk is volt ilyen,hogy egy etetés elhúzodott.Elfáradtak a nagy cuclizásban.Most már 10 perc alatt úgy behúzzák a 2decit,csak kuksolok :wink:

Tonti
Nagyon kis cuki Anna!Hihetetlen,hogy már ti is 1 évesek lesztek mindjárt :lol:
Vendég

Tonti, Anna csodaszép, azok a szemek :!:

Anny, mi még mindig nem vagyunk, nyolc és fél kilósak :oops:

Lányok ma pörinokit ebédeltek, Lili jó nagy adagot betolt :shock: Dorci inkább csipegetett.

Eszti már stresszel minket a karácsonyi vonalzójával :wink:
Nekem még előtte (november 15) férjhez megy a húgom, szóval kész csőd lesz az év vége...

Judit

jucicuki

Sotske :P
Mivel is kezdted a hozzátáplálást és mikor?
Köszi!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Hello! :D Ma jo napom van meg keresztszemezni is volt/van idom mert gyerekekre Papi vigyaz. (csak az a baj hogy mindig kiszoknek hozzam) :lol:

Rebe: lehet hogy mar fogzas de szerintem ez valami reflex, Anna nalunk ugy mukodik mint a porszivo, a masodperc toredeke alatt belecsempeszi a kis szoszmoszoket a szajaba. :lol:

Banika: nekem a gyerkocoket csak olyan 7-8 honapos koruk korul sikerult osszhangba hozni, azota egyutt esznek, alszanak stb. Addig ossze-vissza voltunk.

Jucicuki: Te meg ledaralod a kajcsit vagy csak apritod? Enyemeknek 6-7 foguk van igy meg daralom Nekik. Gratula a huginak! Enyem most van rajta a masodik baba projekten. :D

Kozkivanatra Alex: :D
Kép
Kép
Kép
Kép
Meg mindig nem jottem ra hogy milyen szinu a szeme. :lol:

KépKép
KépKép
tontica

Fanni
Mi 2,5 hónaposan kezdtük,kb.akkorák voltak korban a csajok,mint most ti és először pár kanál almát adtam.Aztán ezt kapták jó pár napig a déli etetéskor,utána tápi.Figyeltem a hatást,de nem lett semmi bajuk :lol: Aztán kaptak barackot,majd ezt kevertem almával.Ez nagyon bejött nekik.Ezután jött a banán,de azt a mai napig nem kapják magában.Mindig vagy almával,vagy barackkal mixeltem és így nem fájt ettől sem a pocijuk.Már kipróbáltuk a répát és a krumplit,de attól fájt a pocijuk,így az most szünetel.Ettek már áfonyát,imádják és most a sütötök az új favorit.Most már csak reggel és este esznek tápot,délben és du. gyümit és zöldséget :wink:
Vendég

Tontica,
Úristen, mekkorák a gyerekek! Mintha a miéink kisebbek lennének :roll: :lol: Hajrá szülinap!
Járás: Petra jár kb egy-kát hete. ANponta egyre többet mászkál mindenfelé, már a Ringatón is sétálgatott. Hubának esze ágában sincs erőlködi ilyesmivel.
Ma kezdtek el "mintha" játékot játszani: telefonáltak a távirányítóval veszettül: Huba konkrétan üvöltözik bele, h 'jájjjájjááájj", aztán lecsapja. Nem tőlem tanulta! :wink:
Beszéd: Petra mondja, h "Ott", már rendesen t-vel a végén, Huba halandzsázik ezerrel. Sok szót értenek, és mutatják a tárgyakat, integetnek, ilyesmik... mittomén 8)
Evés: kb mindent esznek. Levesből zöldségeket összetörve, rizst simán (lestem is Judit olvasva a weblapotokat :shock: eddig még nem? Érdekes.), tésztát is csak akkor töröm villával, ha túl nagy, de kemény gyümölcsöket turmixolok, főleg ugye a joghurtba. Kanapéra föl és biztonságos le szuperül megy. Lépcsőre föl mint a villám!

Nálatok mi a szitu?

Kép
an°°di

most nézem Judit, hány kilósak a csajok???? :shock: :shock: :shock: még nincsenek 8 és fél? de érdekes!!! :wink:

Kép
an°°di

Szió!

Mindenkinek köszi a válaszát:)
Nálatok is a két baby totál más személyiség?Nálunk Lia minden alkalommal visit ,kivéve ha alszik.Abbahagyja ha felvesszük ,bár én nem akartam de az apuka felvette az elejétől és valszeg megszokhatta ,most iszom a levét .
Regi meg csak akkor sir ha fáj a poci vagy éhes ,tök nyugodt baba.

A cumizás sem ugyanolyan.Regi nyomja rendesen ,csak néha esik ki a szájából.Lia a szájába sem veszi és ha beveszi nem tudja megtartani.Nem értem miért lehet ez .A kajás cumit is csak az elején eszi aztán ugy tartja a szájában hogy csak cumizza vagyis nem szivja csak nyammog.Hozzáteszem, hogy a cicit sem szerette ,nem volt hajlandó szopizni!!!

Nem tudjátok, hogy vissza lehet valahogy hozni az anyatej mennyiségét?Én most ezerrel eszem a More milket de semmi változás már csak naponta 10-20 ml van .
amonré

sotske köszi anyu bent volt a pennyben holnap lesz harinnnya :D
tonti gyönyörűek a drágáid és alex szeme olyan szinű mint az én jázminomé :D akkor ez nem fog változni :D
fanni belevágunk a hozzátápiba :D :?:
vettem az ikresoldalról két ovelált két dögös bundis bébycsimmát meg két harinnyát 4000ft.-ért :D :D :D happy
ja meg most jöttem a moziból :D bi-bi bú :wink:
meg vettem magamnak egy tök jó kommandós nacit a tescoban végre rámjött valami(a 42méret :oops:
jó éjt mindenkinek

lanyané

Andi!

Dorka 8,4
Lili 8,46 volt legutóbbi védőben, doktornő szerint ez teljesen normális az ő születési súlyokhoz és egyébként is szép arányosak, szóval ne aggódjak rajta. Már mondanom sem kell neki, tudja, hogy mindenen parázok :oops: :lol:
Liló 74 cm, kicsit vékonyabb, de azért ő is combos. Dorka 72, rajta van mit fogni :wink: bár a babahurkáink már eltűntek.

Rizs egészben valahogy kimaradt. Ebédre üvegest eszünk, délutáni alvás közben szoktam uzsira főzni, de általában főzeléket, abba meg nem teszek rizst :D

Judit

jucicuki

hű, Judit, látom, mikor írtál. mi nyolckor keltünk. tegnap is. hát, meg tudnám szokni :oops: :lol: :wink:
aggódni szerintem is fölösleges, csak meglepődtem. ha esznek, jól vannak, márpedig esznek és jól vannak, akkor a súlyuk szuper és anyukám szerint gyerek még nem halt éhen, ha volt étel :lol:
ja, és én főzelékbe is szoktam tenni néha rizst, almaszószba mindig, h táplálóbb legyen, mert ugye ők pl nem esznek hozzá kenyeret,m én meg nem vagyok hajlandó belapátolni több deci főzit, h igazán jóllakjanak :? :)
na, lépek dömperezni, meg piacolni

Kép
an°°di

Jo reggelt!

Andi: gratulalok Petranak a jarashoz!!! :D :D :D Most mar majd futhatsz utana ezerrel! :lol: Nalunk Monserrate egy evesen mar ment, Alex kozel all hozza, vagyis O ugyesen lepeget ha fogom a kezet, Anna pedig fenyevekre, eleve labujjhegyen all es ossze-vissza kalimpal a labaival ha probalok Vele setalni.Csodalkoznak is ha egy ilyen ici-pici (18-as) labacskan meg tudna Magat tartani. :lol:
Kaja: egyenlore turmixolok mert Alex a darabosnal razza a fejet meg meg-megrazkodik hogy fujj mi ez, Anna meg oklendezik tole. Mi mar majdnem mindent probaltunk kiveve kozvetlenul a tojas. Epret lehet mar?
Beszed: semmi vagyis halandzsa, viszont tapsolnak ha elkezdem a suti-suti pogacsat es Ok is ertenek mar par dolgot vagyis meg tudjak mutatni. Bizony kicsit el vannak maradva Monserratehoz kepest aki ilyenkor mar jart es 13 honaposan szavakat mondott de Vele rengeteg idom volt jatszani es fejleszteni, ikrekre feleannyi idom sincs. :cry:

Amonre: persze hogy teljesen mas karakteruek a gyerekek, szerintem mindenkinel! Nalunk Alex eszik mindig elobb mert Anna nyugodtan var az agyaban Alex viszont egy masodpercet sem tud varni rogton ordit. :lol: Ha veszekednek valamin Anna kitartoan probalja megszerezni a jatekot Alex pedig duhbe gurul, ordit es tolem varja a segitseget. :lol:

Lanyane: mozi? De jo! En is! :D Milyen Jazminka szeme? Alexeme olyan hogy belul barna kivul zold. :D Kerunk kepeket!

Jucicuki: a kepeket teljesen jo kis husban levo leanykaknak latszanak ugyhogy ne aggodj! Kivancsi vagyok az enyemek mennyit nyomnak, majd szerdan kiderul de szerintem Alex megvan 10 kilo, nagggggggyon dagi! :lol: Anna meg olyasmi lehet mint a Te Lilid.

KépKép
KépKép
tontica

Andi: hogy csinalod az almaszoszt? Hatha ez bejon az enyemeknek is, gyumit nem nagyon hajlandok enni. :cry:

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!
Kicsit beszemtelenkednék hozzátok. Februárra várok ikerbabákat. A dokim (nagy örömömre) nem zárkózik el a spontán szülés lehetőségétől. Arra lennék kíváncsi, hogy közületek szült -e valaki spontán (bocs, hogy így kérdezem, csak tudom, hogy gyakoribb a császár). És ha igen: melyen ikreket szülni? A nagyfiamnál nemvolt semmi gond, bő 3 óra alatt "röptében" kellett elkapni, de ezmost azért más...
Előre is köszi!

Ui: Szia Fanni! :lol:
vovanda

Szia Vanda :P
Elég sok spontános van ezen a topikon, majd biztosan írnak Neked :wink: Jó, hogy jöttél, mert alig van most utánpótlás!

Eszti :P
Köszi. Az almával milyen formában kezdted? Lé, vagy egyből turmixoltál?

Mariann :P
Nekem a drnéni azt mondta, várjuk meg a 3 hós oltást és akkor beszélhetünk a hozzzátápiról. Úgyhogy azt már kivárjuk. De Apa már teljesen belelkesült, vett egy gyümölcsturmix gépet :lol:

Tontica :P
Alex is gyönyörű. Szerintem ő többet változott, mint Anna.

Amonré :P
Igen, állítólag visszajöhet az anyatej... bár őszintén szólva nekem folyamatosan csökken, de azért van még kb. 5-600 ml/nap. Ha mindkét gyereket tudnám szoptatni, szerintem több lenne. Te szoptatsz, vagy fejsz? Mert ha csak utóbbi, akkor sajnos lehet, hogy nemsokára már egyáltalán nem lesz...
Nálunk is mindkét gyerek teljesen más.

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni
Mi rögtön turmixoltunk.

Szanet
Várunk ide is vissza.Láttalak az ikresek.hu-n :wink: Hozz képet a csajszikról,meg az új házikóról.

Vanda
Üdv itt.Gyere gyakrabban.Én ugyan császárral szültem,bár nagyon szerettem volna spontán,de így alakult.Akik spontán szültek,biztosan leírják az élményeiket.

Juci
Nem akarok én senkit sem ijesztgetni a karácsonyi vonalzóval,egyszerűen csak imádom és már ilyenkor tiszta lázban vagyok :wink: Idén pedig különösen szép lesz a karácsony,mert már mi is 4-en ünnepelünk :lol: Már alig várom 8)
Vendég

Sziasztok!

Tonti! Anna gyönyörű kiscsajszi lett!! Alex meg kis huncut krapek! :P

Amonré: Nálunk is mások, Levi a visítós, "én nem várok" baba, Lénácska nyugis, bújós, ált. neki kell várnia... :? lánysors? :?
Minél többször mellre teszed a babákat, annál több tejci termelődik, ez reflexes.Én így csináltam az elején- volt napi 20-25 szoptatásom is a nagy melegben, persze ez extrémen sok, ennyi nem kell, de hatott, most is csak szopiznak, napi 5X/fő, mást nem kapnak.Léna 5 kiló felett van, Levi közelíti... :shock: :? Léna szereti a cumit, Levi kiköpi.

Nálunk is eszik az öklüket, tiszta nyálasak néha.Este ált. van segítségem a fürdetésnél, nappal ritkán.

Sotske!Én is vettem tegnap harisnyát, rózsaszínt :P , bár még elég nagy.

Lanyané! Hétvégén mi is moziba megyünk! Mit néztetek?

Juci! Szépek a csajok!!

Vovanda! Nekem sajna császár volt, harántfekvés miatt, de sztem simán szülni hasonló, mint egy babát gondolom, csak kicsusszan még egy, neki már sima útja van-legalábbis ezt mondta a nagynéném, aki így szülte az ikreit 21 éve. :)

Mi holnap megyünk méretni, meg 2 hó-s oltásra :shock: :shock: , húú, nagyon sírnak a bébikék a szuritól?

Szép napot!

Kép
riddencs

Tegnap esti képek:
Kép
Így nézik a lógó állatkákat:
Kép

Mikor tűnik el a piros folt Léna homlokáról? Volt vkinek ilyen? Tudom, h. elméletileg kb. 1 éves korára, de a gyakorlatban is?

Kendőt hány hó-s korig lehet használni, mert gondolkodom, h mégiscsak jó lenne egy...

Kép
riddencs

Vovanda: udv koztunk!
En siman szultem pedig nagyon feltem tole, szuper volt, eppen aktualis nalunk a tema mert holnap lesz egy eve hogy megszulettek a dragaim. Kicsit nosztalgiazom: :D

Szulestortenet:
33 hetesen bent tartottak 1 hetre mert szabalyos mehosszehuzodasaim voltak, babak kaptak tudoerlelot en pedig gorcsoldot. Szerencsere nem lett baj es vegul sikerult kihuznom otthon a 37-ik hetig. Alex vegig jol fekudt, vagyis fejjel lefele, Anna viszont eppen ellenkezoleg fejjel folfele volt.

(37+1) Szombaton este beszeltem Anyummal telefonon es panaszkodtam hogy sehol semmi en meg mar baromira rosszul birom a nagy pocakkal erre letettem a telefont, lefekudtem az agyra, fordultam egyet es egy nagy PUKK ( meg az uram is hallotta) ereztem egy hatalmas lorugast a hasamban es elkezdett omleni a magzatviz de irto nagy mennyiseg. Aztan mint a filmekben oltozni (nehez volt torulkozovel a labam kozott) hivni a bebiszittert a nagyfiamhoz es uzsgyi a korhazba, nagyon be voltam tojva hogy valami baja lesz a babaknak amire odaerunk. A korhazba mondtak hogy mar 3-4 ujjnyi vagyok megyunk szulni, monitorra tettek es jottek a fajasok de nagyon hamar es nagyon erosek szoval kaptam valami kabito akarmit amitol majdnem elaludtam hogy ne legyenek meg olyan hamar a babak hisz elo kellett keszulni egy esetleges csaszarra is. Szoval en kaba voltam de igy is allva kellett vajudnom az uramba kapaszkodva mert fekve nagyon fajt (na, igy is de nem annyira mint fekve) szoval mondtak 5 ujjnyi, 7 ujjnyi es aztan 4 ora mulva nyomjak egyet csak ugy probabol. En nyomtam a vedono meg kiabalt Apukanak hogy nezze itt a feje, nagy, fekete haja van. Engem elontott a boldogsag hogy akkor most mindjart vege. Atmentunk a szuloagyra (ket doki, egy szuleszno es egy csomo apolono volt ott) aztan olyan 3-4 nyomasra megszuletett Alex (4.32-kor, 2390 g. es 47 cm. 9-es Apgar), odatettek a pocimra majd elvittek tisztalkodni aztan oxitocin mert nem voltak fajasaim majd a doki belemnyult megfogta Anna labait es mondta nyomjak egyet amikor jon egy fajas, en nyomtam fajas nelkul mert annyira aggodtam a kiscsajert es egy nyomasra kicsusszant Anna (4.38-kor, 2080 g. 9-es Apgar, 46 cm.) Ot is elvittek (inkuba) aztan kijottek a lepenyek is es a doki mutatta hogy Anna magzatzsinorjan volt egy csomo. Varras, de csak 4 oltes es ennyi. Alexel 3 nap mulva hazamehettunk, Annat 2 het mulva engedtek ki.

Itt egy tabla hogy megnezhesd a tobbiek adatait:
Kép
Kép

Azt hiszem sajnos a csaszarosok tobbsegben vannak.

KépKép
KépKép
tontica

Tontica!
Húú, hős vagy. Faros szülés. Azt nem hiszem, hogy vállalom, bár a végszót úgyis a doki mondja ki. Azt megkérdezhetem, hogy a kislányodat miért tartották bent olyan sokáig? Csak a súlya miatt?
vovanda

Andi!

Én a gyümibe tönkölypelyhet keverek, hogy tartalmasabb legyen, a főzelékbe pedig mindig került egy közepes krumpli alapnak és sajt v. husi, így már elég tartalmas szerintem.

Lányok általában, olyan 4-5 dl esznek meg ketten, de van, hogy csak hármat. Ha már jóllaktak elfordítják a fejüket. Lili a kanalat is eltolja, Dorka meg egyszerűen nem nyitja ki a száját :lol:

Vovanda!

Üdv itt, gyere gyakran.

Judit

jucicuki

Eszti :P
Köszi. Én azért lével indítok majd, s ha azzal boldogulnak, akkor jön a turmix. Te csináltad, vagy vettél üvegeset?

Riddencs :P
Édesek a gyerekek! Milcsinek is van foltja, de alig látszik. Engem annyira nem zavar, hogy csak tegnap vettem észre :shock: , a férjem és Anyósom pedig felvilágosított, hogy születése óta ilyen :lol:
Az enyémek csak a szúrásnál sírtak, utána már a felöltöztetés után el is felejtették. Combiba kapják. Szerencsére lázas sem lett egyik sem.

Mariann :P
Mozit még nem engedhetek meg magamnak a szopi miatt, de már én is voltam többször feltöltődni. Brendon :D DM :D Kengurugold :D Imádok vásárolni :oops:

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni
Eleinte én csináltam,de volt,hogy annyira pocsék volt maga a gyümi,hogy én magam sem ettem volna meg.Így most üvegeset kapnak,Nestlét,ugyanis csak azt hajlandók elfogadni :shock: Van ízlésük,már most :wink:

Riddencs
Még mindig szopi? :shock: :shock: De ügyes vagy :!:

BANIKA :?: :?: :?:
Vendég

Írtam egy jó hosszút,de eltűntettem :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Vendég

Kép [/img]
Vendég

Pasik üvegest esznek,mert anyukájuk lusta reszikélni.3x elindultam botmixert venni,de mindig elmaradt. :lol:

Holnap kapnak oltást,eddig még egyszer sem lázasodtak be tőle.

Tonti jó bulizást!

Vanda üdv!

Riddencs nagyon édik a bébik
Vendég

Szió!
Fanny Riddencs ,köszi a válaszokat.
Csak fejek ,nem szoptatok,én úgy tudtam,hogy az is megtartja tejet.Megprobálom akkor a cicizést megint ,bár tegnap csak 5ml volt. :cry:
Regikémnek hőemelkedése van 37.1 nem tudom mitől ,kapott egy fél kupot is,remélem holnapra elmúlik. :cry:
amonré

Amonré!
Nyugodtan fejjél, én a nagynak 7 hónapig fejtem, mert 3 hónaposan leszokott a ciciről. Nem volt vele gondunk. Ittam a Laktoherb teát meg napi kb. 2 liter vizet, így még csak nem is ingadozott a tejtermelés. Tejleadó reflexed beindul a fejéssel? Fejsz éjszaka? Ha nem, esetleg érdemes megpróbálni, akkor a legmagasabb a prolaktinszint, jót tesz a tejtermelésnek.
vovanda

Banika!
Ezt muszáj külön: megeszem!!! Cukorfalat ez a pillantás!!!
vovanda

Vanda

Ez a kép nekem is meglepi volt,tegnap produkálták apával.Kb 10 percig röhögtem amikor megláttam.Életveszélyes a kispasi.
Vendég

Banika :P
Hát ez tündéri :lol:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni

Csoda ha nem fogy a vasalnivalóm?Egész nap képes vagyok velük "játszani".Meg kell zabáln i őket olyan édesek.Amikor látják,hogy tetszik nekem amit csinálnak,akkor méginkább produkálják magukat.Kanalat látnak,már tátognak.Ha nem éhesek akkor is. :lol: Kész vagyok tőlük teljesen.Egyik felem várja,hogy nagyobbak legyenek,a másik azt szeretné ha mindig ekkorák maradnának.8 éves a barátném lány és kész nő.Pedig most született.Még annyira bennem vannak a kis hülyeségei amikor 1-2 éves volt.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?