A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

De ideje aludni menni.
Elköszönök.

Jó éjt!
Szép hetet mindenkinek.

Kép
flóra 11

Én is szép hetet kívánok! :D
Jó sokáig fent vagytok mindig, Flóra! :lol:
Most én is sokáig fent voltam, kijavítottam az összes dogát, ügyi vagyok. :lol: Nem nehéz anyag, ebből bárki tudna írni, ha behívná az utcáról. :D
Már vége is van a pirinek?
Zsuzsi, mindjárt megnézem a te vonalzódat is. Mikor nem kellene megjönnie?
Nekem még 2-3 napom van. Izgi, mi?
Tancsu, tegyél fel képeket a bububabáról, ha vannak. :D
Na, puszi, megyek az oskolába. A héten Széchenyi Napok (szerdáig) vannak, mindenféle ünnepséggel du. stb. De közben tanítás is.

KépKép
benó

Szemből nagyobbnak tűnik a pocód, Timi.
Na, menjek már.

KépKép
benó

Sziasztok

Szép hetete...:)

Tegnap mire visszaolvastam,már irni nem nagyon tudtam,mert ismét felkelt az inas...
Egész délután a cicin lógott,hisztike volt..:(
Este nagy nehezen 10-kor elaludt,kelt fél1-kor és hajnali 3-ig csinálta a hisztit megint...
A végén már sirtam én is... :roll:

A végén apa beszélte rá az alvásra,de az is csak negyed6-ig tartott,azóta most tettem le megint...
Alig alszik,nem tom mi a baja...:(

Kép

Kép[/
tancsu

Sajna már azt sem tudom mit akartam tegnepirni,totál szita az agyam...:(

Aludnom kéne nekem is,de nemsokára jön anya,töltjük ki a papirokat,mert megy nekem intézni a Tgyást és a családi pótlékot...
Na meg az anyasági segélyt is...

Kép

Kép[/
tancsu

Tegnap anyós hozott,tárkonyos ragulevest,töltöttpaprikát,töltött almát vanilia öntettel...:)
Szombaton anya hozott húslevest,brassóit,meg palacsintát...
Azt hiszem pár napra megint el vagyunk látva...!!!

Kép

Kép[/
tancsu

Aztán anyósék hoztak szúnyoghálókat az ablakokra,meg kaptam lábasokat...
Ma reggel mondtam a páromnak,hogy szólok az anyjának,hogy nézzen nekem a fürdőbe törölközőtartó rudat...
Akkor mondta a párom,hogy após fali törölközőszáritót vesz nekünk,azt a fűthetőt és fel is szereli....

Van amikről nem is tudok,csak utólag...

A szúnyoghálót is csak amikor tették fel tegnap,akkor néztem hogy ez mi????

Kép

Kép[/
tancsu

Na menek szétnézek még a szeptemberieknél is,hogy van e még új babánk...:D

Amint tudok újra bekukk...:)

Cupp...:D

Kép

Kép[/
tancsu

tancsu
táppénz, szülés utánn van a TGYÁS? mert én ezt nagyon nem tudom.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

elküldtem pü-be a kérdéseimet.
ha majd lesz idöd válaszolj
köszi :lol: :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

1,sterilizálás

Én kifőzöm a cumit,mellszivót,stb....

Viszont nem minden alkalommal,hanem kb heti rendszerességgel.....
Bent a kórházban is mondtak,hogy az új dolgokat mindenképpen ki kell ,viszont nem jó hozzászokni hogy minden alkalom után,mert a gyereknek nem lesz immunrendszere....
Menetközben csak forró vizzel mosom el,nem használok mosogatót....

Kép

Kép[/
tancsu

2,cumi

Igen használok,megnyugtatja Gergőt....
Viszont nem lóg állandóan a szájában,hanem csak ha nagyon nehezen alszik el,akkor adom neki oda...
Egyéb esetben megtalálja a kezét és azt szopja.... :wink:

Kép

Kép[/
tancsu

3 pelus és popsitörlő

Tescosat és rossmannosat vettem pelusból,a kórházban pedig libero volt...
Most éppen a rossmannost használom és nagyon bevállt...
Tescosat még nem próbáltam,de a hugomnak pl az jött be...
Popsitörlőt is vagy rossmann,vagy a pennyben kaphatót veszem...
Nem hiszek abban hogy a márkásabb jobb lenne...

Kép

Kép[/
tancsu

4, babakozmetika

A gyerekorvos irta fel mindet (fürdető,popsikrém,olaj,alkohol,hintőpor,stb),gyógyszertári termékek...
Ilyen kicsiknek még nem jó a sok márkás,mert alergiás reakciót válthat ki náluk...

Kép

Kép[/
tancsu

5 mosópor,öblitő....

Ugyanazt használom mint a saját cuccokhoz....
Nem főzök ki semmit,még a textilpelust sem,mivel mindent vasalok és a vasalás fertőtlenit....

Kép

Kép[/
tancsu

6 bénázás....

Persze...:)
Ki az aki nem bénázik????

Kép

Kép[/
tancsu

Többit később,felkelt az inas...

cupp...

Kép

Kép[/
tancsu

Na itt vagyok,inas alszik....:)

7,szoba

Mi öten voltunk egy szobában és nagyon jó volt a társaság...:D
Az egyikkel közös ismink van, a másik csajról kiderült hogy apa kollégájának a felsége,stb....D
jókat nevettünk milyen kicsi a világ... :wink:

Kép

Kép[/
tancsu

8,kicsik...

Éjszaka kerültem az örzőbe a mütét után (hétfőn), és egészen szerda hajnalig ott voltam...
Akkor összesen kétszer hozták ki Gergőt,egyszer 5 percre,egyszer fél órára...
Szerdán áttettek másik szobába,akkor délben kaptam meg,de éjszakára elvitték és másnap hajnaltól már végig velem volt...
Császárosoknál az első 3 éjszaka kérheted nálunk hogy a csecsemős bevigye a kicsit,hogy tudj pihenni,sima szülésnél pedig csak első éjjel van ilyen lehetőség...

Kép

Kép[/
tancsu

Ki jogosult a tgyásra?

A terhességi-gyermekágyi segély (tgyás) annak a nőnek jár, aki a gyermeke születését megelőző két esztendőben legalább 180 napon keresztül az egészségbiztosítás szempontjából biztosítottnak minősült, és

a biztosítás időtartama alatt (például a munkaviszony fennállása alatt), vagy
a biztosítás megszűnését követő negyvenkét napon belül, vagy
a biztosítás megszűnését követő negyvenkét napon túl, de még a táppénz, illetve a baleseti táppénz folyósításának az ideje alatt, vagy a folyósítás megszűnését követő huszonnyolc napon belül
szül.

Egészségbiztosítás szempontjából biztosítottnak tekinthetők mindazok, akiknek munkaviszonya, közalkalmazotti, illetőleg közszolgálati jogviszonya áll fenn, tekintet nélkül arra, hogy teljes vagy részmunkaidőben történik a foglalkoztatásuk. Az egészségbiztosítás ellátásait (így a terhességi-gyermekágyi segélyt is) azonban mások is igénybe vehetik (pl. bírósági jogviszonyban állók vagy munkanélküli járadékban részesülők); az idevonatkozó törvény tételesen sorolja fel ezen személyek körét.

A 180 napos biztosítási idő számításakor azonban figyelembe kell venni egyrészt a biztosítás megszűnését követő táppénz, baleseti táppénz, terhességi-gyermekágyi segély és gyermekgondozási díj folyósításának az időtartamát; másrészt a közép-, vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideje folytatott tanulmányok idejét, továbbá a rehabilitációs járadék folyósításának idejét is.

Ha e feltételek a gondozásba vétel napján fennállnak, a segély jár annak a nőnek is, aki a csecsemőt örökbefogadási szándékkal vette nevelésébe. Ebben az esetben a terhességi-gyermekágyi segély a gondozásba vétel napjától a szülési szabadság még hátra lévő idejére jár.

Nem jár a terhességi-gyermekágyi segély annak a biztosítottnak, aki

a szülési szabadság ideje alatt a teljes keresetet megkapja - arra az időre, amelyre a teljes keresetben részesül,
bármilyen jogviszonyban díjazás - kivéve a szerzői jogi védelem alatt álló alkotásért járó díjazást és a személyi jövedelemadó alól mentes tiszteletdíjat - ellenében munkát végez, vagy hatósági engedélyhez kötött keresőtevékenységet folytat.
Amennyiben a biztosított személy a keresetét a szülési szabadság ideje alatt részben megkapja, csak az elmaradt keresete után illeti meg - azzal arányban - a terhességi-gyermekágyi segély.

Igényelhető egyszerre többféle támogatás?

A jogszabályi feltételek fennállása esetén a szülőnek az ellátás igénylésekor arra figyelemmel kell lennie, hogy amennyiben ugyanazon biztosítási jogviszony alapján egyidejűleg

terhességi-gyermekágyi segélyre,
táppénzre vagy baleseti táppénzre,
gyermekgondozási támogatásra (gyermekgondozási segély és gyermeknevelési támogatás), illetve
gyermekgondozási díjra
is jogosult, választása szerint csak az egyik ellátást veheti igénybe, kivéve azt a személyt, aki gyermekgondozási támogatás igénybevétele mellett munkát vállal és keresőképtelenségére tekintettel táppénzre vagy baleseti táppénzre jogosult. A közös háztartásban élő gyermek után a szülők választása szerint csak az egyik szülő jogosult táppénzre, gyermekgondozási díjra.

Arra azonban lehetőség van, hogy a felsorolt ellátások között a biztosított a folyósítás során is válasszon. Az egyik ellátás folyósítása alatt választott újabb ellátást a választás napjától - a korábban folyósított ellátás folyósításának megszüntetésével - lehet megállapítani és folyósítani.

Mennyi ideig jár a tgyás?

A terhességi-gyermekágyi segély a szülési szabadság ideje alatt, maximum 168 napig illeti meg a szülő nőket. Ennek maximális időtartama 24 hét lehet, amelyet úgy kell kiadni a munkavállalónak, hogy ebből négy hét lehetőleg a szülés várható ideje elé essen.

A szülési szabadság akkor is megilleti a szülő nőt, ha gyermeke halva születik vagy a szabadság alatt elhalálozik. Az előbbi esetben a szülési szabadság a szülést követő hat hétig, az utóbbi esetben a gyermek halálát követő 15 napig vehető igénybe, de a szülési szabadság teljes ideje ebben az esetben sem lehet 6 hétnél rövidebb.

Mennyi a tgyás összege?

A terhességi-gyermekágyi segély összege a szülési szabadság kezdő napját megelőző naptári évben keresett jövedelem napi átlagkeresetének 70-%-a. Ez az összeg a szülési szabadság időtartama alatt illeti meg azt az anyát, vagy azt a gyermeket örökbe fogadni szándékozó nőt, aki a fent részletezett jogszabályi feltételeknek megfelel.

A napi átlagkereset kiszámításánál jövedelemként kell figyelembe venni minden olyan összeget, amely után a biztosítottnak pénzbeli egészségbiztosítási járulékot kellett fizetnie. Ide sorolhatók a nem rendszeres jövedelmek (például a végkielégítés, a prémium, a jutalom összege) is, arra figyelemmel, hogy ezeket csak azon időszakokban veszik alapul a számításnál, amelyekre tekintettel az érintett személy kapta.

Amennyiben a biztosított nem rendelkezik a szülési szabadságot megelőző évben legalább 180 napi jövedelemmel, a segély összegét a segélyre való jogosultság kezdő napját, azaz a szülési szabadság első napját közvetlenül megelőző 180 naptári napi jövedelem napi átlaga alapján állapítják meg. Ez utóbbi esetben - feltéve, hogy a biztosítás folyamatos volt - a 180 napi jövedelmet csak a segély kezdő napját megelőző naptári év első napjáig lehet figyelembe venni. Amennyiben a biztosítási idő korábban megszakadt, a segély megállapításánál a megszakadást megelőző jövedelmet nem lehet figyelembe venni.

Előfordulhat, hogy a biztosítottnak sem a megelőző évben, sem pedig a segély igénybevételét közvetlenül megelőző 180 napban nem volt figyelembe vehető jövedelme. Ilyenkor a segélyre való jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér kétszeresének a harmincad részét veszik alapul a számításnál. Ha a biztosított jövedelme a minimálbér kétszeresét nem éri el, akkor a tényleges jövedelmet kell figyelembe venni.

Ugyanezt a módszert alkalmazzák abban az esetben is, ha valaki az álláskeresési támogatás vagy vállalkozói járadék folyósításának szünetelése alatt, vagy az ellátás megszűnését követő 42 napon belül szül, és tényleges jövedelemmel nem rendelkezik. (Az ellátás alapja azonban nem haladhatja meg az álláskeresési támogatás vagy vállalkozói járadék alapját képező átlagkereset harmincad részét.) Tényleges jövedelem hiányában a munkavállalóknál az ellátásra jogosultság kezdő napján érvényes szerződés szerinti jövedelmet, egyéni és társas vállalkozóknál pedig ajogosultság kezdő napján érvényes minimálbér alapján kell kiszámítani a segély összegét.

Az 1 és 2 forintos érmék forgalomból történt kivonása folytán a tgyás összegének megállapítása során a legközelebbi 0-ra vagy 5-re végződő összegre felfelé kell kerekíteni, ha az nem 5 forintra vagy annak egész számú többszörösére végződik.

Hol kell igényelni a tgyást?

A terhességi-gyermekágyi segély iránti igényt a biztosított személynek szóban vagy írásban a A terhességi-gyermekágyi segély iránti igényt a biztosított személynek szóban vagy írásban a foglalkoztatójánál (pl. a munkáltatónál) kell bejelentenie.

Az egyéni vállalkozók - az előírt nyomtatványon - a telephelyük szerint illetékes megyei egészségbiztosítási pénztárnál terjeszthetik elő kérelmüket.

Ha a biztosított a szülés napját megelőző két éven belül más foglalkoztató(k)nál biztosítási jogviszonyban állt, ezt a tényt a "Foglalkoztatói igazoláson" jelezni kell, továbbá mellékelni kell a kérelemhez:

a biztosítási idő igazolásához a korábbi foglalkoztató által kiadott "Igazolvány a biztosítási jogviszonyról és az egészségbiztosítási ellátásokról" elnevezésű nyomtatványt,
az ellátás alapját képező jövedelem igazolásához a korábbi foglalkoztató által kiadott "Jövedelemigazolás az egészségbiztosítási ellátás megállapításához" elnevezésű nyomtatványt.
Az igény visszamenőleg legfeljebb hat hónapra érvényesíthető.

A terhességi gyermekágyi segély iránti kérelmet:

kifizetőhellyel rendelkező munkáltató esetében a kifizetőhely,
egyéb esetekben a foglalkoztató székhelye, telephelye szerint illetékes megyei egészségbiztosítási pénztár
bírálja el.

A tgyás összegének kifizetése

A terhességi-gyermekágyi segélyt havonta utólag folyósítják. Ha az igényt a kifizetőhellyel rendelkező munkáltató bírálta el, akkor a bérfizetési napon, amennyiben az illetékes egészségbiztosítási pénztár volt az elbíráló, akkor a tárgyhónapot követő 10. napig kerül sor a segély folyósítására.

Az igényelbíráló szerv a már jogerősen elbírált ügyben benyújtott ismételt igénybejelentést csak abban az esetben vizsgálja érdemben, ha az elbírálás szempontjából lényeges tényeket és bizonyítékokat hoz fel. Ha az igény elbírálását követően megállapítják, hogy az igényt jogszabálysértő módon utasították el, vagy alacsonyabb összegű ellátást állapítottak meg, illetve folyósítottak, a jogszabálysértés felfedezésétől számított öt éven belül járó összeget és az utána járó, Tbj-ben meghatározott késedelmi pótlékot ki kell fizetni az igénylő részére.

Az esedékessé vált és fel nem vett segélyt az esedékességtől számított egy éven belül lehet felvenni. Ha a segély felvételére azért nem került sor, mert a jogosult elhalálozott, a vele közös háztartásban élő házastárs, gyermek, unoka, szülő, nagyszülő és testvér egymást követő sorrendben, ezek hiányában az örökös veheti fel a halál napjától vagy a hagyatéki végzés jogerőre emelkedése napjától számított egy éven belül.

A tgyáshoz kapcsolódó néhány kedvezmény

A terhességi-gyermekágyi segély után nem kell sem százalékos mértékű, sem tételes egészségügyi hozzájárulást fizetni.

A terhességi-gyermekágyi segély folyósításának idejét a nyugdíjjogosultsághoz szükséges szolgálati időként kell figyelembe venni.

Az egészségbiztosítás egészségügyi szolgáltatásaira (például járóbeteg-szakellátásra vagy fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásra) a biztosított személyeken túl jogosultak azok is, akik terhességi-gyermekágyi segélyben részesülnek.

A gyermektartásdíj, valamint a jogalap nélkül felvett egészségbiztosítási ellátás végrehajtása érdekében legfeljebb a terhességi-gyermekágyi segély 33 %-a vonható le a fizetésre kötelezett személytől.

Az a hallgató, aki 2006. december 1-je előtt

létesített hallgatói jogviszonyt és

költségtérítéses képzésben vett részt és a félév (oktatási időszak) első napján terhességi-gyermekágyi segélyben részesült,

abban a félévben (oktatási időszakban), amelynek első napján az előző feltételeknek megfelel, azon a szakon, illetve szakképzésben folytatott tanulmányok idején, amelyben 2007. augusztus 1. előtt korábban - terhességi-gyermeki segélyre, gyermekgondozási segélyre, gyermeknevelési támogatásra vagy gyermekgondozási díjra figyelemmel - költségtérítés-mentességben részesült, költségtérítés fizetésére nem kötelezhető.

Forrás: Magyarország.hu

Kép

Kép[/
tancsu

Na azt hiszem mindenre válaszoltam...:)

Hazajött a párom,majd még bekukk később...:)

Kép

Kép[/
tancsu

Helló, kismamik és anyukák! :D
Én is hazajöttem, ettünk, most mosogatunk. :twisted: Sajnálom, hogy sírtatok, Tancsu. :cry: Megyek mosni, mosogatni stb., aztán hastánci. :D

KépKép
benó

Hazajöttem, ettem és aludtam. Úgy döntöttem a hetet átalszom!
Doki jövő kedden akar látni teszttel, de sajna el fog fogyni a dufastonom és holnap meg kell keresnem a dokit hogy írjon nehohy megvonásos vérzésem legyen ami kipucol mindent! :evil:

Kép
muzsuzska

Flóra, Benó lapítok mit érzek!

Először is félek, nagyon nagyon!!!!!!!!!

Kép
muzsuzska

Nem érzek semmit , vagyis cici most kezd feszülni.
Nem akarok gondolkodni!!!!!! Eddig beleéltem magam hogy most fog sikerülni, de egyre jobban félek!!!!!

Amig alszom nem gondolkodom!

Kép
muzsuzska

A teszt elvégzéséhez sincs kedvem, úgy érzem ha nem jön össze ki fogok bukni! :roll:

Kép
muzsuzska

Helló, Zsuzsi! :D
Elhiszem, hogy így érzel. :cry: Inkább valahogyan tereld el a gondolataidat, tudom, nem könnyű. :wink: :roll:

KépKép
benó

Ma randa egy napom volt!
Reggel sikerült a legdrágább üvegeszközt alkoholos mosogatás után eltörnöm, nem basz...k le csak bántott, hogy béna voltam,hogy pont velem,hogy miért tisztitás után!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:

A müszerbe a vizsgálandó lemez helyett 2x !!!!!!!!! az ujjam tettem, jó nagyot ütött, birkóztam a nyomtatóval!!!!!!!

Nem folytatom, őrűlt szerencsétlenke voltam!!!! :oops: :oops: :oops:

Kép
muzsuzska

Szia Benó!!!!!!!!!! Nincs sok időm a sikerhez! :evil:
Bárcsak előbb jött volna a Királyfim!!!!!!!!!! :roll: :roll:

Kép
muzsuzska

:cry:

KépKép
benó

Tudom, tudom, és én nagyon-nagyon szurkolok, csak én is mindig félek, féltem magunkat az esetleges csalódástól.....

KépKép
benó

Ma hideget ettünk!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
muzsuzska

Mi anyuéktól kaptunk tegnap kaját.
Még mindig hideg van otthon? :twisted:
Jó, hogy legalább majdnem egy időben van vége mindannyiunk ciklusának.

KépKép
benó

Nálam túl nagy volt a doki által adott remény most, túl drága a kezelés stb...............

Kép
muzsuzska

Megértelek.

KépKép
benó

Kicsit langyoska, de nem erőltetik meg magukat! Az én hőm magasabb!!!!!!! :D

Kép
muzsuzska

És holnap hánykor mész a dokihoz? Elmondod neki, hogy mit érzel?

KépKép
benó

Méred a hődet?

KépKép
benó

Úgy tudnék inni valami finom alkoholosat, de nem tehetem a szuri és a bogyó miatt. Nem mintha szoktam volna, de most hogy nem most birnék! :D

Kép
muzsuzska

Nem mérem a hőmet, minek????

Mit mondjak neki ,csak azt tudom mondani félek!!!!!!!!!!

Kép
muzsuzska

Hát igen, azt, mondjon rá valamit. :roll:

KépKép
benó

Na megyek mosogatni kézzel és géppel!!!!!!!
Remélem nem töröm össze a konyhát!!!!!!!!
Később benézek!

Ne aggódjatok még nem vagyok depressziós csak kérdeztétek mit érzek! :D

Kép
muzsuzska

Mennem kell, majd jövök valamikor. Puszi és próbáld terelni a gondolataidat, nézz tévét, olvass valamit, főzz valamit! Bármit! Én mostanában sokkal kevesebbet gondolok a gyerekre, hogy elfoglalom magam. Puszi

KépKép
benó

Sziasztok!

Végre én is benézek. Nem tűntem el. :lol:

Tancsu,sajnálom,hogy néha ilyen nyűgöske a Gergő. :( De azért ne sírj. Kinövi ezt a korszakot,ne izgulj. :wink:

Timi, meg lehetsz elégedve. Tancsu jó bő válaszokat dott neked. Én is élvezettel olvastam.

Kép
flóra 11

Zsuzsi,ne tépelődj ennyire a témán,az egyáltalán nem tesz jót. Most,amikor technikailag minden rndben lenne,akkor fogod lelki alapon elrontani? Ne csináld már! Nem szabad. Megértelek,hogy sokat vártál már,sokat szenvedtél,drága a kezlés... De pont ezért kellene uralkodni magadon. A cél előtt ne stresszelj be itt nekünk.
Egyébként a cicifájás éppenséggel jó jel. Főleg ha eddig nem szokott fájni. :wink:

Kép
flóra 11

Benó,csak hastáncolj helyettem is.olyan jólenne a hasamból legalánn lefogyni! :(

Kép
flóra 11

Hú,de álmos lettem lányok. Csukódnak a szemeim. Párom már régen szunyókál itt mellettem.

Kép
flóra 11

Meghozták ma az ágyikónkat! Sokat vacakoltunk, míg felkerült a 8-dikra. Először lent szétszereltük,majd a
petivel ketten felhoztuk az egyik matracot,gyalog,mert a liftbe nem fért be. A F. felhozta a másik matracot egyedül. Aztán a vázat kezdtem én a Petivel vinni,persze ez már nehezebb volt. Két emeletet vittem,aztán jött a F. és lecserélt engem. A másikat isők ketten vitték fel.Szegény Petim,totál vizes lett a cipekedéstől. Sajnáltam szegényt. De aztán kapott sört! :D

Kép
flóra 11

Aztán én kitakarítottam itt a helyét,majd hozzáláttunk a szereléshez. Tehát elment az egész délutánunk a hurcolkodássalés aszereléssel.Mikor készen lettünk,hullák voltonk. A két gyerek iskidőlt,elaludtak a szobában. Mi pedig lehuppantunk az ágyra,olyan jó rajta feküdni!!! :D Rögtön ki is próbáltuk. :lol: :oops:

Kép
flóra 11

Aztán megvacsiztunk, kicsit összedobtuk a lakást és letelepedtünk az új szerzeményünkre, hogy megnézzük a BK-t. Én még le sem ültem,mikor hangokat hallottam a folyosóról,kinézek,hát vendégeink jöttek.Jöttek a komáék hozzánk látogatóba. Nevettünk,mert holnapra akartam őket áthívni, hogy nézzék meg az ágyat. :D

Kép
flóra 11

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?