A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Sziasztok!

Hát igen,a hálapénz az már megmaradt.Ahogy Edit is írta,ez már belénk van rögzülve.
Nekem is van "költse a gyerekekre "sztorim,de ez nem dokira vonatkozik,hanem rendőrre.Kellemesen csalódtam bennük.Szóval,mentünk haza anyuméktól,én vezettem,és életemben először megállított a rendőr.Kérte a papírokat,meg minden.Egyszer csak a rendőr megszólal,hogy le van járva a zöldkártya.Apa is kiszáll a kocsiból,hogy hát az nem lehet.A drágám úgy tudta új autóra 3 év a zöldkártya.Rosszul tudta,és így már 8!hónapja le volt járva.A rendőr hümmögöt,hogy hát ez feljelentést vonna maga után...aztán benézett a kocsiba,látta hátul a két gyerkőcöt,vissza adta a papírokat,és azt mondta,hogy inkább költsük a gyerekekre.Pedig egy kis fiatal suttyó volt,de ezek szerint aranyból volt a szíve.Hát ritka az ilyen...el kelne még egy pár ilyen,és nem csak rendőri területen

Kép
Kép
huni

Doki: Hát tőlünk elfogadja, de más anyukától hallottam már, hogy mondta, hogy inkább a gyerekere költse és tényleg nem fogadta el! Amúgy max. 2000-ret adok, de leginkább ki se hívom, egyszerűbb ha mi megyünk...

mamiblue

Sziasztok!

Igaza lett a dokinéninek. 3 nap után elmúlt Fanni láza, és ma reggelre kiütéses lett. Nem vészes, de azért pöttyös. Állítólag ez is 3 napig tart :roll:

Plusz kijött egy hátsó foga is. Most már minimum 9 foga van. Azért minimum 9, mert képtelen vagyok rendesen megnézni :oops: Nem enged belenézni a szájába, és belenyúlni se nagyon tudok. Elrántja a fejét. Még a Dentinox géllel is tök nehezen tudom bekenni az ínyjét.

Köszi a hálapénzes válaszokat. Kénytelen vagyok adni én is, de nekem továbbra is nagyon fura, hogy egy gyerekorvos pénzt fogad el.

horvviki

:) képzeljétek arra az egy órára amíg a keresztelő tartott kisütött a nap Szentendre felett- gyönyörű idő volt -minden olyan volt pont ahogy szerettem volna lányok áhítattal bámulták Tibor atyát aki stikában a kezüket símogatta -én láttam :) Képek csak pár hét múlva lesznek -fotós barátunk akkor szállítja őket...

Kép
Kép
panni7

Kép ..csak hogy nem kamuztam tényleg ragyogott a nap :-) -na meg Barbim :-) Kép ..és az ünnepeltek -csak az én amatőrképeim :-) Kép

Kép
Kép
panni7

Panni! gyönyörűek a lányaid....!!!!!!

hálapénz :roll: :? durva nálunk nincs ilyen és ennek a banyának akkor se adnékha kérne.

Van valaki aki beadatja az agyhártyagyulladás ellenit????
velünk egy honapja megvetette a doktornő most meg ingyenes :?
A vonaton találkoztam egy nővel akinek az unokája másfél éves és mikor beadatták ezt az oltást napokra komába esett. napi 10inzulint kapott és ezek után is mikor valamennyire felépült élete végéig inzulinos lesz....
annnyira félek ettől az oltástól :roll:
Vendég

ja még valami!
Panni! szépek azoka csazok és még a hajukba is maradt :lol:
Majámnak még ennél is kevesebb van. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Csoki aranyos vagy köszi :) ....csatt betétel után eligazítást tartottam az ünneplő tömegnek hogy mindenki viselkedjen úgy mintha az a csatt ott sem lenne mert ha észrevették rögvest lebányászták és amúgy is csak a szentlélek tartotta :)
Agyhártya gyulladás ellenit éppen ezért nem adatom be- klinikás dokink szerint is magasabb az oltási kockázat mint maga az esély a betegségre...

Kép
Kép
panni7

Panni: Úgy látszik Te az időjárást is tudod irányítani. :) Nagyon édesek voltak a csajok! A fülbevalójuk is nagyon szép! Én nem mertem csajaimnak kilyukasztatni...:(

Viki: Gyors gyógyulást Fanninak! Ilyenkor is anyukád vigyáz rá vagy eljössz táppénzre?

Mikor is lesz ez a tali?:)

mamiblue

Panni: édesek a lányaid :lol: és nagyon csinosak is!

Csokinyuff: szerintem Fanni a topik legkopaszabb babája :lol: Épphogy van valami pihe a fején :lol: Csattról mi nem is álmodunk...

Mamiblue: épp rendes évi szabadságomat töltöm, szóval Fanni tudja, hogy mikor kell betegnek lennie... rendes gyerek.... :? Viszont amikor múltkor beteg volt, akkor reggel bementem, elintéztem gyorsan a fontos melóimat és jöttem haza hozzá. Nagyon toleráns a cég velem.

Agyhártyagyulladás elleni oltás: szerdán kapta volna meg Fanni, de a betegség miatt elnapoltuk... most kicsit megijesztettetek. Dokink szerint mindenképp adassam be :roll:
Érvek és ellenérvek? Van, aki már beadatta?

horvviki

Csokinyufff: az oltás most 2000 Ft, legalábbis nekem ezt mondták a gyógyszertárban

horvviki

Csajok, pontosan melyik oltásról van szó? Ez a pneumococcus (vagy valami ilyesmi)... :?

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Pani, csodaszép lányaid vannak :wink:
Az agyhártyagyúlladás elleni oltásról minket a dokinénink beszélt le.

Kinél hogy megy a fogtisztítás? Nálunk ekkor mindig harc van, nagyon útálja :?
Mekkora cipőt, vagy hány számmal nagyobbat kell venni, hogy a vastag harisnyával vagy zoknival is kényelmes legyen nekik?

Kép
mona76

Panni,
irtó gyönyörűek ezek a lánykák! :lol:

Oltás: ha a pneumococcus elleniről van szó, mi már beadattuk, de asszem kell még belőle egy emlékeztető a közeljövőben. Eddig semmi baj nem lett belőle, Zita meg sem érezte, de most a frászt kaptam, hogy lehet ilyen kockázata is. :shock: Mondjuk azért maga a betegség is elég ijesztően hangzik ám. Minket egyenest rábeszélt a doktornő az oltásra. Akkor most kinek higgyünk? :?
Apropó, valahányszor megyünk, a doktornő rá akar beszélni a bárányhimlő elleni oltásra is. Mi valahogy úgy gondoljuk, hogy nem feltétlenül kéne, de mindig úgy győzköd, hogy úgy érzem, én vagyok a leggonoszabb anya a világon, aki ádáz módon szörnyűséges veszélynek teszi ki ártatlan csemetéjét. :oops: Ti hogy vagytok ezzel az oltással? Beadatja valaki?

italoman

Mona,
a fogtisztítás nálunk egy nagy kamu, sosem sikerül még hozzávetőleg sem. A DM-ben vettem ujjra húzható fogkefét, mondván, hogy akkor biztos nem csócsálja meg a sörtéket meg ilyesmiket. Eredmény: minden alkalommal határozott állkapocsmozdulattal ráharap az ujjamra, én meg vinnyogok, mint egy megvert kutya. :roll:

italoman

italoman, megvert kutya :lol: :lol:
bárányhimlő: hát azt magyarázta a dokinéni, hogy az első oltás 14évig véd, és ugye a bárányhimlő felnőtt korban már veszélyes, na akkor vagy elkapja /már szinte középiskolás/, vagy megkapja megint az oltást, és majd 28 éves kora után lesz himlős. Szerinte essen túl rajta a gyerek, általában ez az ovodába már meg is történik.

Kép
mona76

Jóreggelt :)
Köszönöm a hajasbabák :shock: nevében is a dícséreteket :)
Judit -csak úgy virult a fejem- ahogy közeledtünk Szentendréhez úgy oszlottak a felhők :) Fülbevalót még a csecsemősökkel berakattam -gondoltam ha már világra kellett jönniük és azóta csupa macera az élet az a kis szúrás már igazán belefér :) Igaz a 2700 ra visszafogyott ki makik úgy néztek ki a karikákkal mint a vajda felesége de azóta belenőttek :)
Viki -és Fanni a topic leggyorsabb babája azt se felejtsd el :) A 3 napost mi már nyáron letudtuk Annabellnek pont tegnap kezdett ismét szrütyögni az orra -éjjel úgy aludtunk hogy a buksiját rám tette mert különben nem kapott levegőt..
....nna szóval agyhártya elleni alatt én a Meningococust értem Pneumococust azt én is beadattam Babszinak az én hiteles dokim tanácsára igaz csak miután 2 éves elmúlt mert akkor már csak 1 oltás kellett- csajoknál is így tervezem.Bárányhimlő Barbinak szintúgy és ha közösségbe mennek a törpik akkor ők is megkapják -olyan rusnya szövődményes formái vannak mostanság a barinak hogy inkább kihagyom.Persze nem törvényszerű- de láttam pár olyat ami miatt inkább oltatom őket.Oszt később max megint szuratnak -terhességek előtt én is beoltattam rubeola ellen magam.
Mona -nálunk inkább a fogkefe módszeres elfogyasztása zajlik -lassan azonban megpróbálom szigorúra venni a dolgot mert a kis ragadozóknak már 11 foguk van amit meg is kéne tartani még egy darabig :)
Ildi nem tom mi a probléma újjból legalább 10 van neked had ' csócsikálja a ded ha öröme telik benne :D - esetleg vásárolhatsz drótszálas biztonsági henteskesztyűt - mit meg nem tesz az ember a gyermekéért :D
Ma férjet úgy engedtem útjára az elsőszülöttemmel hogy nyomozza ki hová tűnt a bugyija (mármint a Barbi bugyija)inklusive fürdőbugyival együtt - úszásról a fent nevezettek nélkül jött haza :shock: ...elképzelem ahogy bugyi ügyben interjúvolja az ovónéniket.... :lol:

Kép
Kép
panni7

Mona: Bárányhimlő...viszont ha átesett rajta gyerkorában ,akkor felnőttkorban jöhet az övsömör...ua. a kórokozója. :( Lányok be vannak oltva, de tavaly pld. Matin kijött vagy 10 pötty. Az a baj avval, hogy azt mondják, hogy majd túlesik rajta, hogy nem lehet kiszámítani, hogy milyen erős lesz a fertőzés, és akár súlyos szövődményei is lehetnek! Viszont, ha be van oltva már kiskorában, akkor ha közösségben találkozik is vele, akkor csak erősödik a védelme!egyébként meg felnőttkorban is lehet egy tesztet csináltatni, hogy van-e még védettsége, nőknek babatervezés elött pld. És ha nem akkor újra lehet oltani. Nekem egyik anyuka mondta az oviban, hogyha tudta volna, hogy ilyen lesz a fertőzés, akkor beoltatta volna...3 napig nem aludtak, magas láza volt a gyerköcnek és teli volt kiütéssel, ugye ami rohadtul viszket ám, még akkor is ha kened. Szóval, ha ez elkerülhető 7-8 e ft-ból, egy szurival!

mamiblue

Sziasztok!

Panni csak csatlakozni tudok az előttem szólók táborához :) .A csat nálunk is dettó úgy műkszik,mint nálatok.Amíg nem tudja,hogy a fején van még elviseli,de ha észre veszi,hogy a hajában van,kiszedi.De odáig legtöbbször el sem jutunk,mert kiesik magától.A kis vékonyszálú hajacskája még nem igazán ideális a csatokhoz.A hajgumi az más tészta...az bejön neki :) .
Amúgy Zsófi már most igazi hölgyike,állandóan "öltözködik",magára terít mindent,és úgy sétál körbe a házban :D .Ha már most ilyen,milyen lesz később :shock: .Már most látom szomorú jövőmet,hogy mindig pakolgatok utána...Vagyis most is pakolok utána,mert mindent szét hagy,de az a legrosszabb,hogy úgy el rak mindent,hogy alig találom,távirányító,cumisüveg,cumi,fésű és még sorolhatnám.

Nálunk a doki még csak nem is szólt az oltás lehetőségéről,csa tv-ben hallottam róla...nem tom beadassam -e
A bárányhimlőről pedig én is azt hallottam,hogy jobb azon túlesni,úgyhogy azt biztos nem adatom be.

Zsófi fogait nagyjából tudom megmosni én is,mert ahogy bedugom a fogkefét a szájába azon nyomban csücsöríteni kezd és nem férek oda a fogaihoz.Aztán elveszi tőlem,és egyedül kezdi"mosni"

Én sem mertem fülbevalót rakatni lánykámnak.Az én fülem begyulladt mindentől anno,nem akarom őt is kitenni ennek.Majd ha nagy lesz,és akar,akkor kap.

Kép
Kép
huni

Én nem oltatok, személy szerint ellenzem-. A 2 fiam átesett a bárányhimlőn, kisebb tortúrával. A viszketésre kapott fenistil cseppet., nem szeretem pluszban terhelni őket.Több millió gyerek átesik rajta probléma nélkül. Az agyhártya meg pont az ellenkezője, messze- távol sincs ismerős, vagy nem ismerős sem, akinek problémát okoztak volna ezek a betegségek. Szerintem ez az egész csak a gyógyszeripar meggazdagodásáról szól. Arról nem beszélve, hogy millió más nyavaja van, aminek nagyon rossz szövődményei lehetnek. Pl középfül gyulladás-részleges süketség, tüdőgyul-későbbi ismétlődés, vesemedence- meddőség, stb. Én inkább az ellenállásra gyúrok.
Persze tudom, ha már ennyi más van, akkor legalább ez ellen védjük őket. :) Aki nyugodtabb tőle, az tegye.
tuza edit

Hát oltás ügyben még midig tanácstalan vagyok mi már régen megvettük a curit csak beadatni nem merem okt elsején kell menni addig kiötlöm jó ötlet-e ez.
De ha beadatom és baja lesz nemtudom mitcsini magammal.
Azt meg nemtudom elképzelni hogy aagyhátyagyuszija lesz.

Fogmosás..
nálunk se megy igazán egyedül akarja megmosni. Aztán rendszerint ugy eldugja hogy az istenért se találjam meg.

Maja is még a kórházba kapott fülcibevalót. Akkor nkem is úgy tűnt mint valami vénlány óriás fülesekkel.
Vendég

Na megnéztem, nekünk Meningococust írt fel a doki :roll: Még nem váltottam ki... Azt hiszem, még egyszer megbeszélem a dokival, mi legyen :roll: :roll: :roll:

Fogmosás: inkább csak úgy csinálunk, de nem sok eredménye van szerintem. Van amikor nem is hagyja, hogy fogat mosunk.

horvviki

Kép
mona76

Na, most aztán jól vakarom a fejem a bárányhimlővel kapcsolatban. A doktornő is azt mondta, hogy randa szövődményei lehetnek, ezek szerint nem olyan, mint boldogult gyerekkoromban volt? :roll:

Panni,
ha jól számolom, 10 ujjamon összesen 28 ujjperc van. Na már most, ha minden fogmosáskor leharap egyet a pocok, akkor hozzávetőleg egy hónap leforgása alatt elveszítem valamennyi becses ujjacskámat. Asszem a henteskesztyű megfontolandó. :lol:

italoman

Alex éppen a fenékbe bújós időszakát éli. Ennek köszönhetően egy percre sem hagyhatom egyedül, jön utánam.
Tegnap délben már muszáj volt neki állnom az ebédnek, mentem hát a konyhába. A fiam ezerrel utánam és kapaszkodik belém, nyújtja a kezét, hogy vegyem fel, ma már századjára. Rászólok, hogy most nem lehet, muszáj főznöm. Erre ő, olyan igazi Shrekkes macska nézéssel bámul a szemembe.Már hatódom meg, de csak azért sem. Rám néz, igazi "te most milyen izé vagy" tekintettel és szépen odasétál a sütőajtóhoz. Ütemesen elkezdi nyitogatni és hallgatja, ahogy az ajtó nyikorog. (Eddig azt sem tudtam, hogy nyikorog) Közben engem néz, "na most jó?" kifejezéssel.5 percig bírtam. :D
Ezt tegnap óta már tovább fejlesztette, mert a sütőajtót lehajtja, felmászik rá és rántja le a fazekat, kávéfőzőt, mindent.
A DVD lejátszót állandóan lelöki a szekrény mögé.
A könyvekből tornyot épít,majd rááll.
A szemetest kipakolja, az ÜRES vajas dobozból kikotor még annyi vajat, hogy saját magát, a szekrényt és a szemetest összekenje.
Hamarabb kiér az ágyból alváskor, mint ahogy becsuknám a szobaajtót.
-nagyon finom a WC kefe.
A fürdőszobai szennyes tartó a legjobb kiflicsücsök gyüjtő.
a játékoknak nem a polcon van a helye, hanem mindig az én takaróm alatt.
A cumisüvegben lévő maradék tej legjobban a kályha mögé belocsolva tud rohadni.
A tesó filce a parkettán mutat a legjobban, ott érvényesülnek a színek.
A könyvemben a lapok rossz sorrendben vannak, tehát ő kitépi és átpakolja.
A hűtőszekrényben a tojás nem jó helyen van, jobb a földön, megtaposva.
A krumpli a kamrában nálunk el van rakva télire, mert minden egyes befőttes üvegbe van legalább kettő.
A banán a hajában laktat leginkább.
Stb...
tuza edit

Úgy jó a gyerek ha rossz.
Dehát én is a falramászok mikor 100.szor kell pimpinkint halllgatni egy óra alatt és az persze csak velem együtt megy mert táncolni se jó egyedül....... :shock:
Vendég

Edit: :D

mamiblue

Sziasztok Csajok!

Viki
Fogszámlálás - hát az gond nálunk is. Én is csak kb-ra tudom a számát :lol:

Panni
Csodaszépek a lánykáid, még a - szerintem egyébként jól sikerült - amatőr fotón sem látszik kevésbé :wink:
Keresztelő jó lenne nekünk is, de apával nem értünk egyet. Én akarom, ő nem.

Oltás
Pneumo - beadattuk, eddig nem volt gáz. Viszont bárányhimlő ellen nem oltanám. Bár laikus vagyok, szerintem az tényleg egy olyan betegség, amin azért át kell esni, vagy tévedek? :shock: Szóval Ildi egyet gondolunk. De Panni és Mamiblue hatására újragondolom, és megkérdezem a dokinkat, hogy mit gondol.....

Mona
Fogmosás - ne röhögj ki. Én énekelem egy egyszerű kis dallamra, hogy "mosi-mosi fogacska", és Ati meg hagyja, hadd csináljam. Persze előtte és utána is övé a terep, anya csak segít egy picit :lol: Egyébként rendes fogkefét használunk, csak nagyon pindurit. Vinnyogtam én is eleget előtte. Ráadásul ezt Ati is meg tudja fogni, és tudja csinálni, amit kell.
Cipő - mi egy számmal nagyobbat vettünk. A kettővel nagyobb már óriásinak tűnt, és szerintem a gyerek sem tud menni benne.

Edit
Ati is rámol, de azért én ennél szigorúbb vagyok :oops: Így is olyan a lakás, ha adok neki 10 percet, mintha házkutatást tartottak volna.
Pasi - csak te tudod, hogy mi a jó neked, nektek. Csak alaposan gondold meg. Ne kapkodj el semmit. Alapjában véve a házszám változik......bocsánat a kivételektől, de ahogy hallom az ismerőseimet, a többségre ezt láttam igaznak. És amíg nem vagy az ővé, a csillagokat is lehozná, de amint változik a birtokviszony, azzal együtt sokminden változik.

Panni, Mamiblue
Gratula az évfordulóhoz!!!!
Mamiblue, ez naggyon tetszett: "már régen akar nekem venni, én meg nem engedtem...". Na, ez velem nem fordulna elő :lol: Jobban tenné a nagynéni is, ha nem csinálna ilyeneket :lol:

Bili
Én úgy olvastam, hallottam, hogy akkor kell elkezdeni, ha a gyerkőc már rendesen ki tudja fejezni magát. Mi még egyelőre ott tartunk, hogy Atis mondjuk 10-ből 5x maga mondja, hogy "kaka". Ez annyit tesz, hogy kaka van a pelusban.

Nóra
Pöttyeszek elmúltak?

Sziszike
De jó, hogy írtál, örülni viszont a rossz hír miatt nem tudok :cry:
www.neera.hu, nézd meg. És ne add fel!!!!!! Kitartás, kitartás, kitartás!!!!!!

Márkanyuka
Ez szerintem minden pasinak bejön: azt csinálhat velem amit akar. Szóval a tuti ajándékra utazol.
Mi is fűtünk egyébként már egy ideje.
Takaró Atin egy percet sincs, szóval marad a vastag pizsi, mert éjszakára nem csinálunk túl meleget. A takaró csak dísz. A hálózsákban szerintem nem tudna felállni, és attól nagyon ideges lenne.

Jucu
Remélem már minden ok. Bálintnak jobbulást. Atis is még beteg, ha kel, ebéd, aztán irány a kontroll. Még mindig a füle. És sokat piszkálja, és ebből gondolom, hogy nem jött rendbe :(

Dudu
Ha hiszti felé hajlik a dolog, én inkább a) elterelem a figyelmét. Ha nem működik, akkor b) ráhagyom.

Mona
Ati is imád takarítani :) Ő még kétszer alszik. Délelőtt és délután. És fél 8-kor már hulla fáradt. Viszont újabban éjszakánként 1-2x sírva ébred, nagyjából ugyanabban az időben. 1/2 3-kor.

Bogesz
Okt közepe eddig jó. Én nagyon szívesen látnálak már végre Benneteket élőben. És te egy hős vagy, hogy bevállaltad a szervezést :D

Víz-üdítő
Volt egy időszak, amikor Ati csak üdítőt volt hajlandó inni. Már a színéről megállapította, hogy ő azt nem fogja meginni. Aztán higítottam az üdítőt, egyre jobban, aztán lett a víz. Üdítőt (=100%-os gyümilé) étkezések után ihat, de étkezések között és éjszaka szigorúan csak víz.

Viki
Doki - pénz: nálunk bizony a kiszállásnak díja van. Nem adható kategória. Remélem Fannival már teljesen rendben van minden. Olvastam a javulásról.

Most ennyit tudtam írni. Igyekszem nem hanyagolni benneteket. Nov3-tól kezdjük a böcsit, év végéig átmenetileg több időm lesz majd mindenre. Januártól dolgozom normálisan. Most intézik az új munkaszerződést - nov 5-től vagyok szabin, 39 napom van, én meg intézem a gyes igénylést apa nevére. Azt tanácsolták, mert hogy így jobban jövünk ki, ha lesz 2. gyerkőc, illetve a táppénz is jobb lesz majd nekem, mintha én kapnám a gyest, és úgy mennék táppénzre ha Ati beteg.
Ja, és kaptunk Apeh-től levelet. 31Ft-os adótartozásra fizessünk be 7500 Ft-ot, de ez még nem a vége, mert ez csak 2007 dec 31-ig (azt hiszem) tartalmazza a késedelmi kamatot. Idénre ezt még meg kell fizetnünk. Jó, mi???????

Pusszantás mindenkinek!!!! Kiváltképp a kis babócáknak :lol:

mikegirl

Edit!

nagyon tetszett ez a terepszemle :lol: szinte látom magam elött, Regi is csinál azért egy-két hajmeresztö mutatványt :shock:

mike!
köszi a kérdést, hát sajnos még nem multak el, pénteken visszük kontrollra a babcit, talán halványodtak ,de lehet h csak bebeszélem magamnak, csak a mellkasátol lefele vannak a pelusig, nem tudom miez :cry: azért az megnyugtat h Reginek j okedélyállapota van, nincs más tünet... :roll:

oltás
mi még otthon beadattuk a meningitis-t ,mert itt kötelelzö, legközelebb 15 honaposan kell vinni kötelezöre, de majd megkérdezem itt is a bárányhimlö ellenit.

Regi inkább vizet iszik, naponta többször egy kicsit

bili
szerintem nálunk még nem esedékes :roll:
annyit mond mégcsak hogy mamma
ha kaki volt akkor meg szégyellösen mosolyog

Kép
nora80

http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... M&catId=24
Majának ien cipöt vettem még nem szállitották ki kivi vagyok nagyon.

Maja utálja a vizet hiába probálom becsapni inkább nemiszik.
Vendég

bocsa sok képért nemtudtm kiválogatni
Kép [img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1222174708.0826.%20[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1222175081.1195.jpg[/img] Kép https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 9.5087.jpg[/img] https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 6.6927.jpg[/img] Kép Kép
Vendég

Csoki
Majácska még mindig nagyon dögös kiscsaj :lol:
Cipő - nagyon édi, de általában télen mindenütt nagy a dzsuva. Atist pedig le kell tenni ide-oda, jön-megy, járkál. Ez a szép cipő bírni fogja?

Nóra
Reméljük a dokinak lesz valami ötlete. Addig is reménykedjünk az elmúlásban :wink:

mikegirl

Sziasztok!

Csoki,nagyon szép lányzó Majácska!Szeret csúszdázni?De gondolom azért még kell a segítséged :wink: .
Nagyon szép cipők vannak az oldalon,és tetszik amit kiválasztottál,de én nem mernék netről rendelni.Még magamnak sem.Jobb szeretem felpróbálni,pláne a gyerekekere.Nekem pl.van amiből elég a 39-es,de van amiből éppen,hogy elég a 40-es.

Nóra javulást Reginek!

Edit,1-2 dolgot mintha csak rólunk írtál volna :lol:

Végül dobok egy képet én is a csajszimról Kép

Kép
Kép
huni

mike!
nemtudom birnifogja-e passz. Majd kiderül.
Az egyévesek lábmérete 12,6 cm a kiscipő ekkora lábra való.
Én megfogtam babócát leállitottam egy papirlapra és körberajzoltam. Neki is 12,6 cm a lábacsak ezért mertem megrendelni :)
Különben Maja az egyik lábát kifelé teszi kicsit, azt mondta egy gyógytornász ismerősőm ha mezitláb járatom kinővi. Ez a cipő pont ezen alapul ezért választottam ezt. Na meg én is hiszek benne hogy mezitláb nekik a legjobb.

Zsófi remek kiscsaj és mennyi haj :shock:
Vendég

Hello!

Cipő: Szép! Sebinek is van ilyen tutyija...asszem ott ahol mi vettük így hívják!
Én hétvégére terveztem egy kis bevásárlást, mert kifogytunk a hosszúujjú bodykból!
Ma reggel kikisértük a csajokat a kocsihoz...letettem Sebit..eldölt...akkor vettem észre, hogy 1 gatyaszárba sikerült beledugni mind a 2 lábát...drágám, persze hogy nem tud megállni!

mamiblue

Judit, gatyaszár :D

Csoki, szép a cipő, de a szívbaj kerülgetne, amikor a poronty a sárban tapicskol benne :) Mi végül siestát vettünk, igaz, ez még csak átmeneti változat.. Ja, meg a biciklisülés nekünk is hasonló. OK baby? Mi imádjuk, tegnap is kétszer mentünk el biciklizni.

Huni, nagyon csajos a Zsófi!!

Edit, nagyon reális a felsorolásod :) Eszter is csinál ilyeneket, a kedvenc a cipőszekrény kipakolása (ha engedem)

Babaúszásos babák járnak még úszni? Mike, most kapásból rátok emlékszem... jártok még? Ja, meg talán Sziszikéék is.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Csoki
Tuti jó a cipőcske, és nagyon szép, nem bántásból írtam, de én is a sárban tapicskolásra gondoltam :D

Mamiblue
Két láb, egy gatyaszár - nem semmi lehetett maga a kivitelezés is :lol:
Ha már ruháknál tartunk. 3.500-ért a Decathlonba van orkán kantáros gatya, hozzá 3.500-ért dzseki. Tök jó. Igaz, Atinak már ez a harmadik dzseki, amit idén vettünk. A másik kettő Tesco-s, mert gondoltam, hogy a bölcsibe úgyis hamar bekoszolódik, és nem szárad meg olyan gyorsan télen, hiába hozom haza kimosni.

Ági
Már nem járunk. Tudod, az ekcéma miatt abbahagytuk. De Ati azóta is imádja a vizet, a nagy vizet is, és nagyon élvezi, főként úszógumi nélkül.

Edit
Na, azt még tegnap írni akartam a nagyon eredeti felsorolásodra, amin egyébként szétröhögtem magam, hogy:
- nálunk a wc papír tartóba már nincs wc papír,
- a wc kefe és a szemetes a zuhanykabinban van bezárva
- a mosogató alatti szekrény gyakorlatilag üres, mert Ati szokott bent dekkolni
- a nappali vastagon van játékokkal és a lakás bármely pontjáról tudok összeszedni turmix gépet, merőkanalat, és mindenféle játékot stb.
- a favorit a partfis, a lapát, a felmosóvödör, a felmosó, mosogatószivacs, portörlő.
De én sem vagyok biztonságban. :lol: Simán beleharapott múltkor a seggembe, mikor néztem a tv-t a nappaliban. Ugyanez a helyzet a lábujjammal is. Szóval állandóan résen kell lenni :lol: Tényleg....

Atis meggyógyult, viszont én szerintem bekaptam valamit. Olyan szinten fáj a torkom, mellé egy kis takonykór, úgyhogy most rettegek, mikor fertőzöm meg.

mikegirl

Edit, Mikegirl: Én a múltkor kimostam egy játék merőkanalat!:)

mamiblue

Szétröhögtem magam a kis beszámolóiokon.... haálos pusztulat amit ezek a kis terroristák művelnek :D

Nagyon édesek a fotók! Maja milyen ügyesen csúszdzik! Szaffi még mindig beveri a fejét, nem tud ülve lejönni.
Állati ügyesek a babók! Olyan gyorsütembenfejlődnek, hogy nem győzzük írni, mikor milyen újdonsággal rukolnak elő!
Ti is vezettek ilyen könyveket, ahol jegyzitek mikor mit tudott a gyermek?

Az utóbbi 1 hetem a játszóházak felkutatsával telt és az áraánlatok kérésével! A legjobb amit találtam árban és helyszínben az a
http://www.kisvakond-jatszokucko.com/
Itt 3 óra lenne 15 ezer Ft. Máshol, fél óránként 6-8 ezreket mondtak :shock:
Megnéztema közlekedést, az is nagyon jó, mind autóval, mind tömegközlekedéssel!

Mit gondoltok, megfelelő lenne ez a helyszín?

Kép
h.bogesz

Még annyit, hogy Okt25. szabad nekik illetve novemberi időpontok vannak

Kép
h.bogesz

H.bogesz: nekünk jó, autóval mindenhova eljutunk. :lol: Szerintem az időpont problémásabb lesz... Kezdjük el azt megbeszélni. Főleg nekem jó lenne előre tudni, mert ugyebár dolgozom, és akkor úgy kell szervezkednem...

Okt. 25. előre láthatólag nekünk jó :lol:

horvviki

Bogi, köszönjük az utánajárást! Október 25. nekünk sajnos nem jó. Egyébként belülről jól néz ki a hely. Van kinti része is, ahol lehet játszani?

Mike, ja tényleg, elfelejtettem a pöttyöket. Neked jobbulást!

Judit, én most c&a-ban vettem rövid- és hosszúujjú bodykat, darabja 590 volt. Nekem beváltak, eddig is használtam ezt a babyclub (vagy milyen) cuccokat.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Hello!

Megkuksiztam a linket, nekünk jó a hely, időpontilag nem vagyunk nagyon kötöttek!
Matikám nagyon beteg! Egész éjjel a wc-re szaladgált, ma suliba sem tudott menni! Most megyünk a dokinénihez, bár úgyis tudom, hogy normaflore-t fog mondani, hogy azt igya. Én már adtam neki no-spa görcsoldót, remélem nem tol le érte...Attól legalább néha jól van!

mamiblue

Sziasztok!

Kis pupu! Írtam Neked egy privát kérdést. Ha van időd, légyszíves, válaszolj rá! Köszönöm szépen!

Móni

Kép
szemoncsika

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.08.01 16:16-kor.
Vendég

Sziasztok!

Megvagyok, csak néha kivagyok.

Az aranyköpések nagyon tetszenek, az előbb Ádám is produkált egyet: milyen jó a számítógépet menet közben kikapcsolni (aztán pedig jön a hibaüzenet, hogy súlyos hiba történt).

Kikészítenek a gyerekek.

Márk tegnapelőtt azért bőgött (nem is bőgött, hanem artikulátlanul ordított) kb. 1 órát, hogy ő miért nem kap mobiltelefont. Aztán a nagy ordításban elaludt a nappaliban. Tegnap pedig azért, mert nem engedjük el Ausztriába 1 hétre sítáborba 50.000,- forintért. Még életében nem látott sílécet. De ezt magyarázzátok meg egy 9 éves gyereknek. Lehetetlen.

A kicsi meg hozza a szokásos formáját, a lakás romokban hever. Ja és eszembe jutott még egy Ádám féle aranyköpés: tök szupi a WC kagylóba különböző játékokat, vagy kavicsot beledobni, hadd vadássza anya.

De azért jó is történt a héten, már kétszer tornáztam. Tegnap kimaradt, fájt a vesém. Újra elkezdtem a Rowatinexet szedni és lehet hogy megindult egy kő. Na mindegy, már nem fáj, csak ha eszembe jut.

További szép napot mindenkinek.

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok!

Csatlakozom MÁrkanyukához,én is ki vagyok...Gábor 4 nap ovi után,megint beteg.Tegnap du.38.1 lázat produkált.De most nem vittem ehhez az állat gyerekdokinkhoz,elvittem magánrendelésre a szomszéd városba.Nagyon rendes doktornő hál' ISten,eddig ilyen alapos dokival még nem találkoztam,és végtelen türelmes,és elmond mindent.El volt hűlve,hogy milyen gyógyszereket kapott az el múlt hónapban amióta elkezdtük az ovit.Úgyhogy eldöntöttem kerül amibe kerül,a falu beli dokihoz többet nem viszem.
Remélem Zsófi nem fogja elkapni,azért ő nem viselné ilyen jól,mint Gábor.

Ági,melyik c&a-ba jársz?A vecsésibe?Mert ott még nem voltam,de készülök hétvégén hogy elmegyek...

Kép
Kép
huni

Huni, igen, Vecsésre, az esik a legközelebb. :) Ma Monoron portyáztam... hát elhűltem. Hogy lehet egy kertésznaciért (vékony pamut) 3500 forintot elkérni? Vagy én élek álomvilágban???

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Mi is ma vettünk Daninak egy csomó mindent őszre-télre. A zoknival vagyunk bajban, úgyanis mindegyiknek szoros a szára, és szorítja a drágám húrkáit.
Már egy vagyont elköltöttünk, és még nincs cipője. Ti milyent vettetek, már hosszabb szárút, vagy rövid átmeneti cipőt?
Ma vásároltunk először úgy, hogy Dani nem a bevásárló kosárban ült, hanem jobb esetben sétált velünk, vagy rohangált, és pakolászott. De ez is nekem olyan nagy élmény.

Kép
mona76

Nekünk hétvégéi vásárlás elmarad...Matilda még mindig beteg:(

mamiblue

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?