Hello Lányok,
Jó nagy a lemaradásom, úgyhogy litánia következik
Legelőször isten éltesse az egyéveseket:
Domit, Zsófit, Bencét (aki nem is egy, hanem ötéves
), Ádit, Pankát, Szelit, Lillát, BetyárBercit, Mátét!
Haláli cukik a szülinapos képek! Éljenek a fürtöskék! Minden egyéves külön kis cukorfalat! Nem akarok egy képet sem kiemelni,
de az, ahogy Panka ráborul a sütire! Hangosan felkacagtam.
Mátéknak nagy névnapos fülhúzást!
Köszi az
alvós válaszokat, vagy bélelt hálózsákot, vagy bélelt rugit (van ilyen egyáltalán?

) kell, h beszerezzek, mert a takaró nagyon nem játszik… Bár egyenlőre 26 fok van a szobájában, fűtés nélkül.
Viranka, jaj, nem. Azt azért nem hagyom abba (íráskényszerem van minden nap, nem tudom hogy fogok leszokni róla.

De nem stresszelem magam, h mondjuk napokig csak 500-akat eszik. Mint pl. a keresztelője napján…
Saját leszoktatós tapasztalat nincs, mert mi ugye az elejétől cumisüvegezünk (avent), de a barátnőm hasonló gondokkal küzd: gyermek semmit sem hajlandó elfogadni, mert csak cicizett az elmúlt 11 hónapban (tejet illetőleg). Ha vmi beválik nála, rögtön leírom.
Móni, Veresegyházán!
Hajni, Ti titokban elutaztatok Spanyolországba Lillát megkeresztelni?

Mi is most tartottuk, nem győztem ruhát ráadni, olyan hideg volt. Tervezett kisruha alá 2 hosszú ujjú body-t adtam, de még nekünk is majd’ befagyott…

Egyébként szuper a hajad, nekem spec. sokkal jobban tetszik, mint az afro. Nem mellesleg a rövid ugye még fiatalít is.

Szóval nagyon jól áll!
Kispocc, azért, ha tudsz már infókat, akkor küldd el, és berakom a táblába.
Meryke, nagy gratula a sok mínuszhoz! Ügyi vagy!
Aztaaa,
Pandi, Te aztán bátor vagy a hófehér nappalitokkal. Én tavaly nyáron lecseréltem a szőnyeget, meg előkaptam a piros huzatot a kanapénkra. A fotelhez sajnos csak fehér van, azt piros pléddel nyomom, de így is tiszta dzsuva. Azt azért nagyon megköszönném, ha
megosztanád a titkot, h hogy mosod fehérre. Én már kipróbáltam többféle mosószert, de még nem sikerült. Ja, és az órákig tartó vasalást ne is említsük…
Regi, szerintem az orrporszívózás nem kérdéses: ha a kényszer úgy hozza, h kell, akkor kell. Sajnos ez az egyetlen módja, h megóvjuk őket a szövődményektől.
Bilizés: leírom a véleményem, de ez is tipikusan egy olyan dolog, ami megosztja az anyukákat. Nemhogy nem segít a korai biliztetés, de totál meg is zavar(hat)ja szegény gyerkőcöket. Egy gyerekpszichológus szerint a túl korai (kb. másfél éves kor előtti)
ERŐLTETETT szobatisztaság (és itt most az erőltetetten van a legnagyobb hangsúly) komoly problémákat okozhat később: pl éjjeli bepisilés 5-6 éves korban, stb. Egy barátnőm egy évesen rányomta a gyerekét a bilire – mondván, h már jó ideje ugyanakkor kakil (és az ő gyereke olyan habitusú volt, h rajta is maradt nyugton a bilin --> kevés ilyen egyéves van) és büszkén mesélte, h bizony az ő gyereke 1 évesen szobatiszta. Teljesítménykényszere volt, és meg akarta előzni a barátnői kör idősebb gyerekeit bilizésben. Egy darabig ment is a dolog, aztán hirtelen minden megváltozott és még 2,5 évesen sem szobatiszta a gyerek. Elvitte dokihoz, aki megmondta, h egyértelműen a túl korai bilizés az oka mindennek.
Szóval én másfél éves kora előtt biztos nem fogom erőltetni, sőt... És milyen mákunk van, h szeptemberiek a babák, hiszen ott van előtte a nyár, ami egyébként is a legjobb pelusleszoktatós időszak.
Szóval a bilizés sem verseny (mint ahogy a járás és egyéb sem), minden gyerek eljut ide előbb-utóbb. Én legalábbis még nem láttam pelusos ballagó diákot!
Vitamin: én tavaly télen natúr gélt adtam neki 1-1 kanállal, idén is így tervezem.
Szakdoli: na csajok, én aztán tuti nem találnék hibát a szakdolimban... ...nekem ugyanis meg sincs. Mióta beköttettem, nem láttam. Egyet be kellett adni a sulikönyvtárba, egyet pedig a konzulensnek, aki soha nem küldte vissza.
Piros popó: nálunk régebben volt, mikor már javában ment a hozzátáplálás, akkor egyszer csak nem volt elég a sima gyogyótári popsikenőcs. Akkor váltottunk Bepanthen-re (naná, h 4x annyiba kerül

), de azóta semmi pirosság nincs. Kop-kop.
Ivás: sajna nem kell a víz. Pedig nyáron többször is megpróbáltam „megtéríteni”, de hiába. Inkább sztrájkolt a 35 fokban, és nem ivott fél napig semmit. Sajnos egyenlőre marad a köztes út: felesben higított kubu.
Nyerkit, szuperek a nyaralós képek! És hol a nagy piros köröm? Rögtön kerestem ám!
Irina, ++++++++++++ Nagy gratula a mászáshoz! Egyébként meg az ilyen „okos” megjegyzéseket jobb, ha az ember elengedi a füle mellett. Ha lenne lehetőségem heti másfél napot dolgozni, biztos rögtön belevágnék. Irigyellek is kicsit

Szerintem még jó is, kicsit feltöltődik az ember, és nagyobb lelkesedéssel gondozza a picit.
Na, lehet olvasni...
Mindjárt táblázok is.
silka