A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Rögtön lenne is két kérdésem!

1.) másnál is előfordult szülés után, hogy nincs étvágya és csak a tej miatt kényszerbő leszik???

2.) a jobb mellemben a mellbimbó és a kulcscsont között félúton TEHÁT NAGYON FENT van egy ping-pong labda nagyságú csomóm amit se többszőri erősebb masszízozáomssal, se fejéssel, se melegvízzel nem sikerül elmulasztan. Van vkinek valami más ötlete??? ilyen makacs csomóm még nem volt.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz
gratulálunk még1x!!!!Majd ha lesz időd dobjál pár képet :lol:
-nekem sem volt étvágyam :?...
-csomóra nekem maszírozás és utána a fejés vált be.....

emano/Andi
KépKép
emano

Veronikusz Gratulálunk még egyszer! Anyám, Te aztán mázlistán ügyes csaj vagy! Nem túl hosszú történet! :D :D :D
Csomó nekem volt... meleg vizes borogatás és fekete nadálytő krémmel maszírozás segített. Meg fordítva laktam cicire Kristófot. Mármint hónaljtartásban -az hiszam így hívják- . Fáj is?
Képeket kééééérünk!!!! :!: :!: :!: Pusza

B

Kép
vkbrigi

veronikusz: mégegyszer nagy gratula!!!!!!!!!!!!! :D
én sem voltam valami éhes, ez elmúlik :)
csomóra én is csak meleg zuhanyt tudom javasolni, nekem legalábbis ezek jót tettek, lassan, de biztosan

Kép
Kép
Kép
manóka28

Veronikusz
Klasz csaj vagy! Hajrá Négyeske :lol: :lol: :lol: És készülj majd az otthonszülésre :D
Éjfélkor munkába menni :?: Báááááááááááááá

Steffi
Bizony! Éjjel jönnek a jó gondolatok :D Fe tényleg!

Brigi
Engem is elgondolkoztatott ez a kenguru-hordozókendő téma anno. Volt kengurunk is, kb.2x használtam, de nem szerettem, inkább vettem kendőt és azt a mai napig szoktam használni. Klasz az oldal, amit beraktál :!: Írtó jók a képek! Próbáltam ellesni néhány megkötési módot. Majd gyakorlom őket az óriás plüss kutyán :lol:
Cipő: Na igen. Harántemelő vagy sem? Ez a legnagyobb eltérés a nézetek között. Én személy szerint inkább a nemre szavazok és a minél vékonyabb talpra, hogy jól kövesse a lábfejet járás közben. De valóban az a legjobb, ha mezítláb vagy zokniban rohangál a gyerkőc. Abban egyetértek, hogy nyilván nem véletlen, hogy a természeti népek úgy csinálnak dolgokat ahogy. Sztem sokat tanulhatnánk tőlük amellett, hogy élvezzük a 21. századelőnyeit is :wink: Mielőtt valaki azt hinné, hogy sárkunyhóba vágyom és naphosszat mosnék a folyóban :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Veronikusz! Köszönjük, hogy leírtad. Ügyesek voltatok. Tényleg, ilyen tempóban...
Étvágytalanság: igen, amikor hazajöttünk, de nem, már a kórházban is sokszor csak a szopi miatt ettem-ittam. Nem jó, de jobb mint ha nincs tejci. És nekem legalábbis rögtön meglátszott, ha nem nyomtam magamba a vizet meg a kaját.

Tünde, éljen a WC-be kakiló Bene!
Fülészet?

Zsófi, Steffi, nem ér, hogy ilyen csinik vagytok (én meg még most is vagy négy hónapos várandósnak nézek ki :? :oops: ).

Emano, ismételten közlöm, hogy Balu az egyik szívünk szottya. És rülünk a jó hírnek. :)

A másik szívünk szottya Mica :)

[bLetti[/b] jobbulást!

Renata, Berlioznak is. (privi érik)

Cooper, olyan ez a kép Jankáról, mint egy kis virág. :) És nagy képet tudsz tenni?

Florka olyan jó dumás lesz, mint az anyukája :) no meg KisJankó. Emlékezteka karácsonyi versre? Csak néztem.
Egyébként nagyon jó, hogy ezt leírtad Emese. Nálunk is voltak hasonló dolgok testvér ügyben, bár rövidebb idő alatt megszokta Melinda, hogy nem szabad megütni Esztert se akarva, se akaratlanul. Viszont ha én bántom őt (durvábabn szólok rá, türelmetlen vagyok), akkor az rögtön Eszteren csattan. és igen, az elején én is lopva mertem megszeretgetni Eszert, aztán rájöttem, hogy hülyeség. Csak őt is kell rögtön.
Mostanában egyébként csinálja a tipikust: pl. őt is kell néha újra etetnem kanállal, karonülő gyerekeknek való játékot játszani vele ha látja, hogy Eszterrel azt csinálom.

De egyébként éli az ő kis saját életét: és jelentem ma először bugyit adtam rá, és BELE IS PISILT A BILIBE TÖBB SORON. És olyan kis boldog volt, hogy agyondícsértem. Ha átázik, jön rögtön, kakit is mondja. Remélem egy idő után előtte is és nem csak utána... :)

Kép

Kép

Kép
memme

Veronikusz
http://www.csaladinet.hu/index.php?modu ... sid=100415
Ezt találtam neked! Néztem a homeós könyvemben, de ott semmi nem volt szopi témában :twisted:
Én is a meleg borogatást, masszírozást és hónaljartást tudom mondani. A fejés viszont okozhat estleg bajt is. Bár Andinak bevált :wink: De a fejés csak növeli a képződő tej mennyiségét és ez vezethet esetleg újabb csomókhoz is. Sztem szerencsésebb, ha nagyjából szopi előtt forró vízzel (amitmég kibírsz) masszírozod zuhanyfejjel, aztán kézzel végül Zsófi lehet a "mellszívó" :D Nekem ez bevált. Ha vajban nem is, de tejben fürödtem ilyenkor :D Ömlött a tej, mikor masszíroztam a forró víz alatt és még Ivánnak is jutott.

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Vali, igen, ott a kulcsmondat: "sokat tudunk tanulni egymástól".
Én leginkább azt, hogy nagyon nyitottnak kell lenni mindenre, hiszen a következő szülésem hozhat egészen más szitut, mint ami eddig volt.

Egyébként az első szülés közben engem is megkísértett egy percre hogy de jó lenne már túl lenni, ha kivarázsolnák belőlem valahogy, mert nem tudtam átengedni magamon a fájást és leterített. De szégyelltem még rágondolni is, valamit mondtam, hogy "Nem lehet ezt meggyorsítani?" vagy valami ilyesmit, de aztán Ági egy-két mondata, meg a férjem nézése visszahozott.

[/i]

Kép

Kép

Kép
memme

Veronikusz! Üdv újra itt, te háromgyerekes mami! :wink: :D Nagyon ügyi vagy, még egyszer... Nagyon ügyi.

Memme, hihetetlen csajod van! Bili??? SZuper. Benedek még totál éretlen a témára. Abszolút nem zavarja sem pisi, sem kaki. Üldögélni szokott a bilin, de ruhában. Mi itt tartunk... :D
vbea

Veronikusz!
Örülök, hogy otthon vagytok és minden oké...
Étvágy!Fura de nekem pont fordítva volt...még a vasszöget is meg tudtam volna enni attól kezdve, hogy megszületett a Letti (Berkével is így volt) Azóta is olyan étvágyam van , hogy hihetetlen...szinte csak lisztes dolgot kívánok, péksütemény...kalács meg ilyenek...tiszta ciki :oops:

Letti szeme még mindig be van gennyesedve...azt modnta a doki, hogy csppentsek bele anyatejet....picit jobb a helyzet...az orrát is szívjuk de azt is jól viseli...eszik -alszik baba még most....(remélem nem romlik el)

Andi!
Nagyon örülök, hogy anyukád rendben van.... :) ez nagyon jó hír.... :!: :!:
Fotók cuki....annyira édes minden gyerek ...látszik, hogy mind egy külön egyéniség és ez olyan jó dolog :lol:

Szüléstörténet!
Na én nem voltam olyan gyors mint Veronikusz :lol: de azért panaszra nincs okom nekem sem....
Szóval ma egy hete reggel fél8-ra érkeztem a kórházba...nagyon izgultam.Erika kérdezte hogy zabszem????MOndtam, hogy a mákszem sem férne fel, nemhogy a zab...... :oops:
Szóval megbeszéltük 3- an, hogy vagy kedden vagy hazamegyek és szerdán visszajövök, de meg kell indítani..így úgy döntöttem ,hogy maradok.Fél10-koör repesztett burkot Vidadoki ...jöttek a fájások de nem volt olyan intenzív és elég fájdalmas ...így telt az idő fél 1-ig kzben Erikával vidadokival meg a párommal jókat nevetgéltünk....fél 1-kor jobbnak látták az oxytocint na onnantól kezdve én már csak kevésbé jókat nevettem de nem volt olyan vészes...még ki lehetett bírni .Igaz, hogy jöttek 2-3 percenként de nem voltak túl hosszú fájások.Ami nagyon rossz volt az az utlsó 6-8 fájás .Aztán hirtelen már éreztem, hogy jön a bébi és nyomnom kéne, de agátvédelem miatt nem lehetett nyomni csak szuszogni.Letti bébit nem érdekelte és a harmadik tolófájásra nyomás nélkül kicsúszott.El sem hittem csak azt hallottam ,hogy már sír.Berkét kellett 1és háromnegyed óráig nyomni, gondoltam Lettit is kell majd 1 órát legalább, de nem így volt.Pontban 3-kor született gátvédelemmel, minden seb és repedés nélkül.Ha tehetném szülnék még SOKSZOR....és ezt nagyban köszönhetem Erikánsak és Vidadokinak is ....mert a második szülésem is élményszámba ment :lol: :lol:
Remélem nem lett túl hosszú....

KépKépKépKép
vdorka3

Veronikusz, Dorka
háááááááát ömlik a könnyem :oops:

Memme
:lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Veronikusz! Üdv újra itt! Jó volt találkozni tegnap!
Csomó: masszírozás, melegvíz. Valahol olvastam, de (még) nem próbáltam, hogy csak a csomóra jégkocka, de mindenhova köré melegvizes borogatás, merthogy a hideg az apasztja a tejet.

Dorka! Jobbulást Letti szemének. anyós szemész, megkérdezzek tőle valamit? (Rendszeresen a falra szokott mászni az "okos" gyerekorvosok tanácsától, ahelyett, hogy szakemberhez küldenék a gyereket...

Mindkettőtöknek köszi a szüléstörténetet, én is kiegyeznék valami hasonlóval...

Andi! Neked el is felejtettem írni, hogy örülök, hogy anyukádnál minden oké!

na, megyek, mert felébredt Léna...

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok!

Veronikusz, szerintem legközelebb az utolsó héten szépen beköltözöl a kórházba, vagy otthon szülsz, végül is már mindent tudsz. :)

Dorka, neked is szép történeted volt, olyan jó, hogy ment minden még indítás ellenére is.

Benének ma felszúrták mindkét fülét. MOst 1 hétig még itthon, 1 hét múlva kontroll, ha nem telítődik fel gennyel (ma leszívták), ha nem gyullad be újra, akkor ennyi. Remélem, hallása is ok, és akkor hajrá szép beszéd. Azért én vinni fogom fejlesztő tornára, mert az biztos segít neki helyrerakni a lemaradást.

Mai wc-kaki még nem a történet vége, de egy ÁTTÖRÉS. 2 meg azóta nem sikerült. :)

mtunde

Tünde
szegény Bene!Hogy viselte?????
Mi a sz.....tól van ez a fülével????

emano/Andi
KépKép
emano

Helló Veronikusz! Köszi Neked és Dorkának a szüléstörténeteket, ügyes csajok vagytok, gratulálok!!!
Zsófi, várjuk a Tiéteket is! :lol:

Tünde, hogy viselte Bene? Mind a kettőt? Szegénykém, mesélj! Hogy van most?

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!

Gyuzso, Steffi, Brigi: Köszönöm a kösztöntést!!!

Hanna: Isten Éltessen téged is!

Veroniksz: Gratulálok!!! Ügyesek voltatok. Köszönöm a köszöntést és egye-fene elnézem a késést :lol: :wink: Én is így voltam,hogy alig bírtam enni,mikor hazajöttünk a kórházból, de nekem ez szinte végigkísérte a szoptatást. Várjuk a képeket!

Tünde: Sajnálom Benét, remélem hamar meggyógyul és utánna csak hírből fogjátok ismerni a fülgyulladást.

A pocakfotók nagyon szupik!! Léna és Martin nagyon csinik!

Memme: Gratulálok a szobatisztasághoz!!!

KépKép

KépKép
cukorfalat

Tünde
Benének gyors gyógyulást! Nagyon undi ez a fülfelszúrós dolog :? Nekem is sokat szúrták :(

Szüléstörténetek
Olyan jó volt olvasni! Teljesen elolvadtam :D Én is én is!

Szobatisztasághoz gratula Benének és Melindának!

Memme
Én várok...De nagyon kíváncsi vagyok mit írsz majd :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Steffi,
először szerintem magyarázd el,keményebben csak akkor, ha újra előfordul. Nem is a hangerőn van a lényeg, hanem a határozottságodat érezze, hogy ebben nem engedsz, nem tűröd(azt akartam írni, hogy nincs apelláta, aztán rájöttem, hogy lövésem nincs, hogy azt hogy kell írni).

Veronikusz,
mostantól minden bejelentkezésedet árgus szemmel figyelem. Amikor aztán írod, hogy apa visz az Intercontinentálba, tudni fogom, hogy útban van Négyeske...legalább annyit mondj, milyen haja van Hármaskának,ha már képet nem nyomatsz...

Reni,
no sárkunyhó, no folyómosás, viszont szívesen raksz tábortüzet...(gyenge poénkodás a leégett csirkepörivel)

Tünde,
igen,emlékszem amikor írtad, hogy Benére rászóltál, hogy most Villő szopizik, vegye tudomásul és várja ki a sorát.Én erre(legalábbis az elején) képtelen voltam, annyira féltettem Jankó lelkét, szegény Flórka sokszor háttérbe szorult-bár mint írtam, el is fogadta a helyzetet(legalábbis nagyon jól alkalmazkodott). Ma már én is határozottabb lennék (azt hiszem), de akkor így éreztem helyesnek...

Az az igazság, hogy én sosem voltam egy nagy internetfórum látogató-irogató fan. Talán emlékeztek, Flórka elmúlt már 2-3 hónapos sztem, amikor rendszeresebben kezdtem ide járogatni. Remélem nem bántok meg senkit, ha leírom, de én a magánéletben sem vagyok igazán babás anyukákkal összejáró típus, sokszor fáraszt, hogy azért "kell" jóban lenni, beszélgetni, mert egy utcában lakunk és kb. ugyanannyi idős a gyerekünk. Sajnálom rá az időt, és nehezen találok olyan nőciket, akikkel azt mondom, hogy na igazán egy hullámhosszon vagyok. Viszont akivel igen, nem feltétlenül mindig arról szeretnék beszélgetni, hogy jaj a tiéd mit csinál-ha az enyém is(arról is, de nemcsak arról), hanem minden másról, ami foglalkoztat. Szóval azt akarom ebből kihozni, nekem ez a fórum tök jó társaságterápia vagy mi. Jó a kötetlensége(rendszerességben,témákban is) meg hogy senki nem vág a szavamba(ha-ha), meg, hogy sokat tudunk segíteni egymásnak.Ez annak kapcsán jutott eszembe, hogy ha korábban jövök, talán tesótémát másképp csináltam volna a segítségetekkel. Meg remélem, hogy friss tesósoknak tényleg könnyít valamit az irományunk. Na ezt most megírtam.

Kép
Kép
paklincs

Zsófi, drukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!

MSE,
mi meg a kötetlenségedért és a tuti verseidért szeretünk, de nagyon!!
és szerencse, hogy nem 1 utcában lakunk, mert felvenném, hofógy egyébként rühelsz:: :lol: :lol:

Veronikusz,
ügyi csaj vagy, hajrá étvágy (majd megjön!! :wink: )!! csajokat meg kell zabálni, annyira édesen viselkednek!!
és végül voltak bent látogatni?
a következő tényleg otthonszülés lesz!! :lol: :lol:

Dorka,
Letti szemének továbbra is gyógypussz!! Berkusz volt látogatni??
gátvédele.. hú, de ügyik vagytok!!!!!!

Eni,
nálunk sem zavarja a pisis/kakis pelus Micát :lol: a bilit nem érti.. :lol: de mivel gyakran szoktuk lemosni (kaka után, reggeli ébredés után..) a kádba rendszeres a direkt pisilés :lol:

Memme,
ügyi Melinda!!!!!

Tünde,
gyógypusszok elküldve Benének!!!!!!!

nehéz a tesókérdés, jó, hogy leírjátok a tapasztalatokat!!!! mi is lassan Ketteske-projektbe fogunk.. :wink:
én még ugye szoptatok, valahogy nem áll tőlem a tandem-szopis sem, de majd a helyzet hozza...

Brigi,
jó a linked!! és én is az egyszerűbb nagyszerűbb mellett tettem le a voksot, valahogy túl ergonómikusak nekem a belső vázas kenguruk.. de ez egyedi döntés! :wink:

mi a véleménye az ortopédusoknak a hordozásról?: fogalmuk sincs róla... nem tanítják az egyetemen, periférikus terület..
nálunk bevált, a következő baba még inkább rajtam fog felnőni..
:lol:

mosható pelus: 4 naponta mosok, gyakorlatilag 2x hetente.. nem olyan teher, hisz van mosógépünk
:lol: :wink:

KépKép
Kép
gyuzso

Andi,
csípőhordozó csak rövidtávon kényelmes.. kocsi-lakás viszonylat, max kisboltig..
8 kg felett már a háti hordozás a legkényelmesebb, ott meg inkább a vállak viselik a súlyt, kevésbé a gerinc :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Gyuzso
köszi, Te melyiket tanácsolnád???milyet használtok Micával??

emano/Andi
KépKép
emano

sziasztok, nahat, mennyit irtatok, alig birtam utolerni! :)

Dorka, Veronikusz, udv ujra otthon, nagyon jok voltatok! Szeretnenk mar kepeket is latni!

Hordozas temaban, nekunk a kendo abszolut bevalt, meg itthon is fel szoktam kotni Zsofit, hamar nagyon nem bir magaval, a kendoben par perc alatt lenyugszik, de ha nem, lemegyunk setalni egy kort, mire leerek a masodikrol, mar befordul es alszik...en rugalmas kendot vettem, mobywrap markajut, itt van osszehasonlitas, h melyik miert jo, persze azok kozul, amiket arulnak...
http://www.mom4life.com/pages/slingcomparisonchart.php
a rugalmas kendo szerintem kicsi babahoz tok jo, hatra mar nem annyira jo benne tenni...

rozsaszin: hehe, hat en sosem szerettem a rozsaszint, nem is nagyon hordtam, es mikor kiderult, h lanyunk lesz, persze kozoltem a csaladdal, h a mi lanyunk ugyan nem fog rozsaszint hordani...aztan mikor elmentunk kisruhakat vasarolni, annyira edes kis rozsaszin darabok voltak...nem lehetett otthagyni...:) azota rajtam rohog a csaladom, nagyjabol minden nap van vmi rozsaszin Zsofin, persze nem csak en tehetek rola, ajandekba is mindig olyat kapunk...

tegnap voltunk a 3 hos oltason, szegeny Zsofi, utana egesz nap nyugos volt, ejszaka orankent ebredt meg jol be is lazasodott... egyebkent meg megmertek, most 62 cm, es 5300 g.
Viszont a doktorno ... minden alkalommal mondja nekem, h jajj, mennyire formas a babam, tegnap meg azt is mondta, h irigyel erte, ezzel nem nagyon tudok mit kezdeni, van neki is egy csomo gyereke, nehogy mar az enyemet irigyelje, fura nagyon...

banana

Banana,
képet, képet!!! :lol: gyógypussz Zsófinak a lázra!!!
hát igen, attól még hogy a dokinéninek van sajátja, elképzelte, hogy Zsófi az övéi között rohangál és teccett az ötlet neki :lol:

a hordozós téma a rugalmasból indult ki :lol: :lol: :lol: szerintem is, kb 6 kg-ig a sima rugalmas sem nyúlik, aztán majd látjátok
van egy hibrid rugalmas a gypsymamánál, az tovább bírja a súlyt nyúlás nélkül :wink:

Andi, szerintem ki kellene próbálnotok, hogy egyáltalán hogyan bírja Balu, hisz ő eddig babakocsiban és "szabadon" volt..
nagyobb gyerkőcnél kendő vagy kötős/csattos kenguru (mei-tai, podaegi, ergo) a megoldás
a kendőnél jobban kell figyelni a szép technikára, az lesz hosszú távon a kényelmes, a többinél egyszerűbb a fel-letétel
:wink:

KépKép
Kép
gyuzso

Emese miatt gyorsan pár kép :lol:

Kép 2in1 3-4 héttel szülés előtt

Kép kórházi esti fürdetés

Kép fürdés után

Kép Zsófi alszik

Kép jó gyerek :D

Kép Szofi (kár hogy nem lett éles,de olyan jó kép :D)

Zsófi (ahogy a nővérei sem voltak azok) ő se göndör hajjal született (már ha lehet erre a pihére azt mondani hogy haj :lol: )

Viszont kiderült mi lesz nálunk a legnagyobb "probléma"!!!! a lányokat lerobbantani Zsófiról. :D :D :D hihetetlen amit művelnek vele. Edzett lesz szegény kiscsaj! :lol: Puszi, ölelgetés, "én fogom" "nem! én fogom" ha ez így fog menni, kell egy állandó testőr Zsófinak. :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz!
Csodaszép pici lányka! Még 1x gratulálok!
(Mi is 509/1 voltunk... :) )

Kép
Kép
kriszta36

Nálunk hordozás témában a váz nélküli textil kenguru volt a nyerŐ Vettem a neten egy chiccot is ami csúcs szuperséges volt, de Janka köszönte szépen nem kért belőle :lol:

Mikor 3 hetes volt és már az idegeimen táncolt a folytonos vernyáktól, akkor rendeltem egy hordozó kendőt. Ki is jött a csaj aki 4 gyereket hordozott bennük és elmutogatta egy játék babán a hordozási módokat :)

Na én gondoltam megvárom míg Jankusz felébred éd hajrá sírás nuku.

Aha...ahogy azt én elgondoltam :shock:

Először is mire a csaj elment már háromszor körbetekertem magamon a kendőt, majdnem felkötöttem magam vele, de nem találtam a helyes kötést :?

Jankát végül valahogy magamra erősítettem, de Ő totál kibukott, így hamar összehajtottam és beraktam a szekrénybe( mármint a kendőt :lol: )

Maradt a kengurú a januári hidegben kabát alatt, mert hát van egy-két kutyikánk is ( nem kicsik) és hát kellett menni erdőn-mezőn velük.

Szóval Janka elég hamar kiképződött. Igazából 10 kg fölött én már képtelen voltam cipelni akár háton, akár hason, mert én sem vagyok egy súlyos alkat :lol:

Most mindent átadtam a húgomnak, próbálgassa majd Ő, bár szerintem a kendő akkor jó, ha rögtön hazamenetel után belerakod, akkor hozzá szokik.

Janka egyébként rögtön összejött, ahogy apa úgy döntött, hogy jöhet :lol:

Remélem a kistesó is így tesz és január végén már élősködik valaki a pocakomban :lol:

cooper

Veronikusz!

Most nézem, hogy mi majdnem együtt szültünk Te Szofit én Jankát :lol:

nem mondanám meg a képed alapján, hogy Zsófi már a harmadik babó akit kipottyantasz :D

cooper

Húúú, mennyit írtatok..... csak átfutottam......

Veronikusz, nem vagy semmi Te NŐŐŐŐ! Gyönyörű szép Zsófi, könnyekig meghatódtam Rajtad is és Dorkán is. Annyira ártatlanok, gyönyörűek, puszilgatnivalóak ezek a csöppségek..... nem is sorolom.

És mindeketten piszok jól néztek ki ( szülés előtt és után is ) irigyirigy.........

Érdekes, étvágyam nekem sem volt jóideig és ezt már sokaktól hallottam. Miért van ez? Ha nem is esztek sokat, inni igyatok........

Dorka: én is Ági és Vidadoki viselkedése, szeretete, törődése miatt érzem azt, hogy nagyon SOKSZOR szülnék még - csak hát ugye fel is kell őket nevelni......

Bilizőknek nagyon gratulálok, ( Memme nem semmi lányod van, egy nagyon korai ) mi még sehol nem vagyunk, vagyis annyi, hogy szól ha bekakilt, hogy "anya phűűűűű"

Én is csatlakozom a zebráshasúak csapatába :twisted: :twisted: :twisted: épp tegnap voltam egy kozmetológusnál (?) és egyszerűen nem lehet csak plasztikával eltüntetni. Van valami injekciókúra, ami valamennyire összehúzza és elhalványítja a csíkokat, de olyan , mint újkorában, csak hasplasztikával megoldható. Szóval amíg nem végeleges, hogy nem szülök, addig nem érdemes hozzányúlni. Engem eléggé zavar, mert a bőröm is nagyon kinyúlt, van is rajta egy kis úszógumi, de ha le is menne róla, még rondább lenne szerintem......Utálom, hogy ilyen szar génjeim vannak. :x

Megyek ma hastáncra ( már két éves tervezem ) ééééééés holnap vesszük át az új autóm!!!!! :lol:

Tünde: hogy van Bene?

Zsófi?????????????

na, a teljesség igénye nélkül ezt elküldöm.......

Cukorfalat Brigi:
Mi legyen a cipővel? Ha 2-a ( jövő csütörtök ) még belefér, akkor megyek a Soroksári végére ( még nem tudom hova ) az úgy jó lenne Neked? Vagy fel is adhatom és ha nem jó visszaküldöd, no problem........

Heni

Kép

Kép
cancan

Ja, azt még akartam írni ( lányos játékok, mesék témához) , hogy nálunk Beni meg van őrülve a Hello Kitty meséért, meg mindenért,
Amikor Horváto-ba mentünk akkor nézték Szandival az autóba ( vettünk ilyen hordozható dvd-t hátha jobban bírják a hosszú utat ) s azóta meg van zavarodva érte.
Hétvégén a másodunokatesó szülinapján Hello Kittys torta volt, s Beni tisztára nem értette amikor felvágtuk és darabokba lett, hogy mi történt vele és egyáltalán hova lett és miért ették meg.......

És a kedvenc fotóm egyike, azt hiszem még nem mutattam:
Kép

Heni

Kép

Kép
cancan

Étvágy:
Nekem úgy rémlik minden lánnyal eddig ez volt, hogy a kórházban kezem-lábam remegett az éhségtől, majd itthon rám jött az étvágytalanság. :oops: majd elmúlik. Mától rendeltem kaját. Remélem azok megteszik hatásukat. (na nem mintha a férjem főztjei nem lettek volna isteni finomak! :D:D:D olyan rendes volt, minden napra főzött valami fini levest + 2.-at)

Mellcsomó:
Sajnos a tűzforró zuhany se jött be. Pedig rák vörösen jöttem ki. :oops: lassan kezdek parázni, hogy ez nem is tejtől van. :oops: pedig előtte észre kellett volna vennem ha ott van. Nem olyan pici. :oops: Azért még próbálkozom. Ma kipróbálom a hónalj-fogást szopinál. :D Még jó hogy nem fáj!!!

Dorka!
Én is csak ilyeneket kívánok! :oops: még jobban fogok gurulni! :D:D:D
HOGY VAN LETTI??? Javult??? Jobbulást!!

Tünde!
Bene hogy van??? Füle? Nem fáj neki a felszúrástól??? :oops: hogy aludtatok???

Paklincs!
Intercontinentál???? :lol: :lol: :lol: majd 6 hét múlva :lol: :lol: :lol:

Gyuzso!
Nem, nem voltak bent. Lehet hogy rosszul döntöttem, mert nekem nagyon szar volt (biztos nekik is) de most is úgy gondolom, hogy jobb volt a lelküknek így.

Cooper!
Jaj de DRÁGA VAGY!!! Rögtön hízott 2 kilót a májam! :D:D:D:D:D:D

Heni!
Kép :D:D:D nagyon tuti!!!!

Bocsi, de most gyorsan csak ennyire futotta
Megyek őrködni Zsófi felett, mert Szofi itt halálra dögönyözi :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Zsu,
féltem leírni,mert éreztem, hogy félreérthető. De szerintem beszélgettünk már veled erről, tudod mire gondolok...amikor mindennapos rendszerességgel várják, hogy sétáljunk együtt, egyik nap nálunk közös játék, másik nap náluk,szóval amikor érzed, hogy anyuka nem tudja elfoglalni magát a gyerköccel, és veled akarja kitolni az időt az esti fürdetésig monggyuk-engem ez nyomaszt na. Szeretek kettesben-hármasban (is) lenni a gyerekekkel, amikor meg épp engedik, próbálok haladni a házimunkával,esetleg szőrtelenítek...szóval nem kívánja mindig a szervezet a sabloncsacsogát-hát vmi ilyesmi.

Veronikusz,
naggyon formás kisnőd van, na kiváncsi leszek, beindul e nála a dajjjereffektus....

Kép
Kép
paklincs

Halihó!

Na, sikerült kicsit összekaparnom magam romjaimból...
Képzeljétek, a tegnapi nap teljesen meglepett, egész nap össze-vissza max 50 perc hiszit, de ebbe az 5 perces éhes vagyok, álmos vagyok is benne van. Hatalmas alvások, még nagyobb vigyorok. Aztán este a kaja után hatalmasat bukott (még mindig nem tudom mikortól számít hányásnak, de totál beterítette a nagyszobát ). Gondoltam, most kezdődik a hiszti, de NEM. Be a bölcsőbe, mert megpróbálom visszaszoktatni kicsit és 2 órán keresztül hol ébren, hol szenderegve, de egyetlen nyikkanás nélkül elvolt. Pedig inkább ébren, mint alvásban.
Szóval nagyon jó volt, bár még éjfélkor is bagolykodott.
Aztán végre elaludtunk és hajnali fél2kor csöng párom mobilja,, de olyan hangosan, hogy azt hittem itt a világvége.
Anyuja volt, hogy rögtön induljon, mert a nagyijának epilepsziás rohama van a szomszéd községben, és már hívta a mentőket, de nagypapa megnyugtatására azért ő is menjen.
Azt sem tudtuk hol vagyunk, persze Levi szemei kipatt és még amikor párom visszaért, akkor is fennvoltunk, aztán onnantól megint elkezdődött a ficogás, tekergőzés, óránként kelés, cicizés....
szóval nem sokat aludtunk, Levi még 10kor is próbákozott a visszaalvással. Most viszont kinn a friss levegőn úgy tűnik megy neki a dolog!

De legalább nagyi jól van, úgy néz ki, csak egyszeri eset volt!

Még egy kérdés: Levi mostanában öklendezik, de nem jön vissza semmi. Főleg félálomban. Védőnéni szerint nagyobb az orrmandulája, de majd hozzánő a gyermek. Ez logikus???

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Bene jól van, akkor nagyon fájt neki kb 30 percig, kapott fájdalomcsillapítót is, és végül megnyugodott, és közölte: "Én nem sirtál!" és hogy nem fáj a füle, és nagyfiú. :)
Azóta nem fáj neki. Ha minden jól megy, kedden kontroll, és utána mehet oviba, és begyógyult neki. És ezzel elvileg jó a hallása is, és vége. Persze ez kiderül majd a beszédfejlődéséből. Ha 1 hónap alatt nincs nagy haladás, akkor hallásvizsgálat, logopédia, stb. Na meg van egy alapítvány, ahol van fejlesztőtorna, oda fogom őt vinni amúgy is. Az mindenképpen jó neki. akár mozgásnak is.

veronikusz
, nekem sem volt étvágyam kb 2 hétig, majd azóta is mindent felfalnék. :)

A hasam nekem is rácsos, és nagyon kinyúlt is. :( ez van, én a plasztikáról is azt hallottam, hogy nem segít, mert az egészet nem tudják kivágni. De még úgyis szeretnénk babát.

MSE,
nagyon értem, amit mondasz, nálunk is ez van az udvaron, kb 1 anyuka van, aki mindentől függetlenül jár le, mert a gyereknek az a jó, és van 1 család, akivel ténlyeg jóban vagyunk. A többi időtöltés, és üres fecsegés, ami engem is zavar. Néha fogom magam, és viszek inkább könyvet. :)

mtunde

Veronikusz!
Nagyon jó a pocakos fotó Zsófiról, meg Szofiról pedig nem is beszélve :lol:
Nálunk is óriási szeretgetés van, folyamatos puszilás és simogatás :) Kapja Letti a kiképzést :lol:
Viszont!nagyon kivagyok, mert Berke nem akar aludni délben... :twisted: :twisted: :twisted: eddig 2-3 órát aludt hang nélkül, most pedig leteszem és üvölt, nem hajlandó elaludni...meddig lesz ez így???VAn valakinek ilyen atapasztalata????
Letti elvan ..ugyanúgy váladékos a kis szeme :(

Tünde!Jobbulást a fülecskének!!!

Heni!
Egy véleményen vagyunk teljesen!Nekem is bejött az a páros, de Erika is nagyon-nagyon rendes és megnyugtató volt szülésnél...nem lehet okom panaszra...Vidadokiról pedig nem is beszélve,biztos nem jól éltem volna meg ha Ő nincs ott.....én is szülnék még sokat sokat de valóban fel kell őket nevelni.....egyelőre elég most ez a 2 gyerek :lol:

KépKépKépKép
vdorka3

aprooka: minden elismerésem neked. nem tudom, hogy vagy még ébren egyáltalán ennyi álmatlan éjszaka után.

veronikusz: ismerős a szitu. néha én is elbarikádozom Dórát, hogy szeretetből ne szedjék szét szegényt. Mikolt azóta a babáját néha szoptatja is. :)
Zsófi nagyon tündéri baba!!!! innen szép dús göndör fürtöket növeszteni. :)

Kép
Kép
Kép
manóka28

dorka: Mikolt is jelenleg fent sikongat az ágyában. esze ágában sincs aludni. igaz, hogy így este kegyetlenül fáradt lesz és nem lehet vele bírni, de nem tudok vele mit kezdeni. most hagyom, mert nem sír, de van amikor ordít. olyankor inkább kiveszem. lehet, hogy nálatok is csak átmeneti lesz ez. nálunk vannak napok, amikor ez van, máskor meg 3 órán át alszik, mint a bunda.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Dorka, jó volt olvasni. Puszi, és a szülőszoba legénységének, leányságának is. :)

Veronikusz, igen-igen jó húsban van ez a kis nőci! :)

Tünde, remélem, mihamarabb vége lesz ennek a fülgyulladás - dolognak. Gyógypuszik ezerrel.

Aprooka, alakulgat ez. :) Nagyinak is mondanám, hogy "jobbulást", de az epi nem ez a fajta, szóval valami olyasmi, hogy "mentes" napokat.

Emese, nem t'om, szerintem - amennyit megismertem már eddig is belőled - teljesen jól csináltál mindent testvér-témában. nekem rengeteget segített volna, ha azt olvasom fél évvel-nyolc hónappal ezelőtt, amiket leírtál. Szinte szóról szóra átmentünk rajta, ugyanúgy kezeltük, de jó lett volna megerősítésnek, hogy nem mi vagyunk ezzel így egyedül.

Ja, Melinda még nem szobatiszta, egy nap alatt azért nem tartunk ott. Csak szól, ha pisi jön, kakinál még nem, csak amikor már kinn van és élvezi a sikerélményt. Eni, a barátnőm kisfia két és fél évesen kezdte el, akkor volt ott az ideje. Úgy mondják, hogy a lányok ilyen téren hamarabb kezdik a dolgot.
De tudjátok, teljesen egyetértek Vekerdy Tamással, hogy nem szabad siettetni, még akkor sem késő, ha már elmúlt három éves.
Nem nekünk kéne alkalmazkodni az óvodához, hanem annak mihozzánk.

Hadd ajánljam figyelmetekbe a múlt heti és azelőtti cikkeit a Nők Lapjában. A "túl anyás" vagyis a külvilág által túl anyásnak tartott gyerekekről.

Kép

Kép

Kép
memme

Memme, nagyon köszönöm! Édes vagy, mint mindig. :wink:

Veronikusz, basztikuli, te 3. babával szülés előtt így néztél ki??? :oops: :oops: :oops: Ügyike. Zsófi és Szofi pedig... :roll:

Dorka, sztem átmeneti a nemalvás. Tudom, hgoy irtórossz a párhuzam, de napokig, tán hetekig Benedek sem aludt kórház után (bár ő akkor 13 hós volt). Aztán elkezdett másfél órákat. Nálunk ez a csúcs, de remélem, ennyi meg is marad. (Nekem... :lol: ) Lettiszemnek gyorsgyors gyógyulást!

Tünde, többek között ezért nem vagyok rendszeres játszótéren ülő. Olykor még lelkiismeret-furdalás is gyötört. Aztán, amikor el-elmentünk 16h tájban, és Bencit a 6-7 éves "nagyok" frankón durván lökdösték, volt aki lépcsőről... na akkor mondtam, hogy tojok én arra, mire van szüksége a gyereknek, hát nem erre. Azóta amíg jó idő volt délelőtt voltunk játszón, amikor is kb 2 gyerek volt max, egyébként meg napi 2x leviszem mocizni, sétálni, villamosokat nézegetni stb. Na meg vannak nagyon kedves ismerősök, barátok, ahol van gyerek, nincs elzárva a szocializálódási lehetőségektől... Egyébként épp tegnap szólt be egy nő (itt lakik a házban, kicsit alkoholszagú, kicsit munkanélküli), hogy ez a gyerek miért nem jár bölcsibe... :shock: :shock: :shock: Úgyhogy néha igen antiszoci vagyok, azt hiszem. :lol:
vbea

Dorka!
Úgy látom máshol is hozott változást tesó. :oops: Nálunk meg azóta nem nagyon akarnak oviba/bölcsibe menni a lányok. Pedig eddig rohantak cipőt húzni reggelente. :oops: lehet jobb lenne ha most pár napig itthon maradnának a lányok, de egyelőre ketten a férejemmel se bírunk hármukkal, nem hogy úgy hogy tök egyedül vagyok velük. (mert ahogy azt már kitalálhattátok, azt az 5 napot ami ilyenkor jár, nem itthon tölti a fárjem :cry: :cry: :cry: már annak is örülök, hogy most pár napig ő viszi/vitte őket reggel-este.) Szofi meg mától itt van velem. Apránként szokom, hogy hogy kell kezelni egyszerre 3 gyereket :D hétvégén meg jön még Kata is. Férjem megint dolgozik. :cry: :cry: :cry:

Eni!
NAGYON ARI VAGY!!!!! Akkor nem árulom el hogy most hány kiló vagyok. Illetve hogy mennyivel mentem be szülni. De azt elmondom, hogy vele is 20 kilót híztam, mint Szofival (Katával 18-at). Ahhoz képest hogy megismert a férjem és szülés előtt súlyom között van több mint 30 kiló!!!!! :cry: :cry: :cry: lesz miből lefaragni!!! :D:D:D:D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

" Remélem nem bántok meg senkit, ha leírom, de én a magánéletben sem vagyok igazán babás anyukákkal összejáró típus, sokszor fáraszt, hogy azért "kell" jóban lenni, beszélgetni, mert egy utcában lakunk és kb. ugyanannyi idős a gyerekünk. Sajnálom rá az időt, és nehezen találok olyan nőciket, akikkel azt mondom, hogy na igazán egy hullámhosszon vagyok. Viszont akivel igen, nem feltétlenül mindig arról szeretnék beszélgetni, hogy jaj a tiéd mit csinál-ha az enyém is(arról is, de nemcsak arról), hanem minden másról, ami foglalkoztat. Szóval azt akarom ebből kihozni, nekem ez a fórum tök jó társaságterápia vagy mi. Jó a kötetlensége(rendszerességben,témákban is) meg hogy senki nem vág a szavamba(ha-ha), meg, hogy sokat tudunk segíteni egymásnak"
Ezzel én is így vagyok :oops: Lehet,hogy ciki................
Én pl. nem szeretek játszótérre járni :oops: inkább elmegyek sétálni vagy csavarogni a manóval

Gyuzsó
megy majd a privi

Most csak ennyi.....nincs túl jó kedvem :cry:
temetésen voltam :cry: Bálinttal sem túl rózsás a helyzet :cry:

emano/Andi
KépKép
emano

sziasztok
csak egy gyors bekukk, nem fárasztanálak titeket, összevesztem anyukámmal és nincs túl jó kedvem (semmi komoly amúgy..) pedig ma jó napunk volt, férjemmel téliesítettük a nyaralót, (Szavannah-ékkal nem találkoztunk), barátokkal taliztunk, stb.

SOS Egy gyors kérdés, aztán később visszaolvasok:
mit szoktatok tenni székrekedés esetén? (nincs itthon babakúpom :oops: ) Bogi szombat reggel óta nem kakkintott, pedig előtte már hetek óta majdnem minden nap.. tudom, van ilyen, de azért kicsit zavar. És ma már szabályosan visított, mint akit nyúznak! :shock: meg rengeteget pukizik (legalább átjárható a luksi :D ) Most megyek, berakom egy kád meleg vízbe, mert most is visít... meg masszázs
majd jövök
köszi!
Vendég

Bogi,
én mindenképpen megforgatnám kicsit a hőmérőt a pópóban!!

Kép
Kép
paklincs

Szóval Bori(bocs-bocs),
ld. fent!!!!

Kép
Kép
paklincs

de nincs hőmérőm se :oops: (linkanyu vagyok :oops: ) a homlokára szogtam olyan izét ragasztani.. mást nem lehet feldugni?? :lol: (gondolom, ez a cél, nem?) Most cicin, talán alszik??
jajjj :oops:
Vendég

hallgatok a Bogira is, sokan keverik, no para (következő lányom Géza lesz! :lol: )
Vendég

Memme,
szívem körül langymeleg-köszönöm,naggyon kedves vagy.

Andi,
a temetést sajnálom. Hogy Bálint mit művelt,nem tudom, de nekem Nagyjankó nem akart már ebben a hónapban farmert venni. Láttam az egyik reklámban, hogy ilyenkor kell eldugni a budipapírt. Megtettem, szombaton megyünk vásárolni. Esetleg ajánlanám ezt a módszert neked is...fel a fejjel anyuci!

Veronikusz,
te kis bevállalós...már 6 hét múlva? :wink:

Kép
Kép
paklincs

és még helyesen írni se szogtam...
Vendég

Borsika: levolac szirup (tejcukor szirup) segített egyszer Fruzskának 3 nap után.
linocs

Gézu,
szélcső-de ugye az csak gyógyszertár...Van olyan szomszédod, akit utálsz? Kérd kölcsön az ő hőmérőjét :twisted: :twisted: !

Kép
Kép
paklincs

Laveolacot én is ajánlom, de az is gyógyszertár...

Kép
Kép
paklincs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?