A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

hahó,
majd mindjárt visszaolvasok :D bár már megint rengeteget írtatok :D na, az elfoglalt anyukák :D

Szonjácska beteg, azért nem voltam két napig, de ma már ment oviba. Köhögött, meg folyt az orra, más baja nem volt (elkezdtem adni neki a Dr. Lenkei-féle csokis multivitamin rágótablettát... nekem is ajánlották, az anyukám meg - immunológus - utánanézett, és azt mondta, érdemes adni), remélem, most egy darabig nem lesz beteg. Persze az oviban minden második gyerek irtóra köhög, hát lehet, hogy ott még összeszed valamit :roll:

Nándi talán holnap megkapja az oltást, úgyhogy én nem tudok menni a mekihez sajna :(
a jövő héten hol találkozunk? :roll: :wink:

Mutatok képet a "beteg" lányomról... épp szoptatja a Panni babát :D
Kép

és utána közölte: Csak ennyi volt, Pannikám, nem baj?
:shock: :D
(ezek szerint én is ezt szoktam mondani Feneketlenbendő Nándinak :D 8) )

KépKép
szkagi

na meg egy másik képet az alvó fiamról, aki még álmában is áldást oszt :D
Kép

(rendszeresen így alszik el a székében :D )

Na, visszaolvasok!

KépKép
szkagi

Ami! Lesz megint popdaráló!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sz.andi

Ja! Álom! Az én kicsi tündérkém álmában beszél! Veszekszik meg nyöszörög! Olyan aranyos!

sz.andi

Csilla! Egy összehasonlító táblit cisnálok, amiben szerepel a babákról egy újszülöttkori kép, az akkori adataival (súly, hossz), és egy két hónapos kori kép szintén adatokkal.

Sipiné! Sziszka már írta, úgy is lehet szedni. Ricinus Communis CH5 . Én napi 3X5 golyót ettem, + egy deci édeskömény teát ittam naponta. + egész nap Mecsek baby teát ittam, ha szomjas voltam. Abban is van édeskömény. Remélem segít valamelyik, vagy együtt is esetleg! Ma nekem pl még mindig csak egy ciciből evett Jázmin, pedig hetek óta kettőből szopiztatok. A regggeli fejésből pedig már összejött 250 ml, máskor egész nap alig tudok összekaparni 200-at (mert ezt leadom anyatejgyűjtőbe). És még este is fejek hozzá.

Azért szedem már a golyókat 3 napja és most éreztem a hatását. Szóval lehet hogy nem rögtön fog hatni. Ha 5 nap múlva sem hat, akkor hagyd abba.

Viki! Lackó nagyon édesen ücsörög!

Ági! Látom ezerrel megy a babázás Szonjának!

Kép
szly27

Csilla! Készítem a táblit, de még megvárom a te képeidet!

Aki még szintén le van maradva és benne szeretne lenni, várom a képeket!

Kép
szly27

Sly, ezt a két képet szeretném a tábliba, köszi: Kép 3180 kg és 54 centi

Kép 4750 és 59 centi

(sajna csak kb, mert sajnos nem volt eszemben mérni aznap, de ezentúl minden hófordulón mérem és csinálok olyan képet, mint amit Ami is csinált Áronról, az jó 5let)

Meg még 3 kép: Kép Kép

Kép

Csillala, képeket kérünk a gyönyörű lánykáidról!

Kép
teó

Ja a rózsaszín viziló, ami utsó képen belóg a képbe, azt a célt szolgálja, hogy kicsit feldobja a rossmannos játszószőnyeg nem kicsit egysíkú színeit, csak mégse akartam nyakánál fogva odalógatni, ezért a "derekára" kötöttem a madzagot.
Lehet, hogy Tami is épp azon morfondírozgat ilyen elszántan, hogy hogy kerül oda a tarka valami a seszínű haverjai közé.

Kép
teó

Teó! Nagyon édi Tami! Látom lányoknak nagyon befutó a Tescos body. Vikinek és Jázminnak is olyan van , mint Taminak :lol:

Kép
szly27

Hú,
csajok,
tényleg olyan szép babák vannak nálunk... olyan jó nézegetni a képeket, amiket feltesztek!

Linda,
nagyon tetszik, ahogy Vivinek még a kis talpacskája is szív alakban van :D

Kike,
imádnivaló a kis professzor, ahogy forgolódik!

Liza is tündéri :!: na meg Lackó :D na és végre vannak képek Annáról, meg még Anyjuk esküvőjéről is!! Hurrá! Szépek voltatok! És tetszik a ruhád!!!

Szopi-gondok nálunk is akadnak, legalábbis esti nyűglődés van napok óta. Nándi tegnap éjfélig nem bírt elaludni!!! Így persze mi sem :( Zoli szerint biztosan éhes, ezerszer cicire raktam, de nem kellett neki, pedig kifejtem belőle demonstratíve egy keveset, hogy igenis van a cickóban tej!!! És amúgy már egyszer próbáltam neki a fagyasztottból is adni, és nem kellett neki, eltolta!
Ömlik a nyála, talán neki is a foga jönne? Szerintem valami más van, mindenesetre este a cicizések közepette rotyogtat is :shock:

Ma meg akarta csinálni a Zoli a termosztátot, de úgy látom nem bír hazajönni a szüleitől :( úgyhogy ma már nem lesz új termosztátunk :(

Patr,
hova mégy baba-mama tornára? És mikor van? És mennyibe kerül?

Majd teszek én is ilyen volt - ilyen lett képet, csak azt a Zoli cuccai között kell keresgélni, és többezer fotó van elmentve :shock:

KépKép
szkagi

Ok Ági! Már majdnem mindenki betöltötte a két hónapot! Lassan teljes lesz a tábli! Várom a képeket!

Kép
szly27

Tami abban a kis csíkos rugiban olyan mintha sittes lenne. Bocsi Teó :oops:
20150601134430

Teó,
jó az a forgó :D
amúgy tetszeni fog neki majd a seszínű játék is, Szonjának egy halvány sárga- halvány barna boci a kedvenc alvós állata, pedig tele van gyönyörű színes állatkákkal! (és egyébként ezt vettük meg születése előtt, pont azért, hogy talán ez lesz majd az alvósállata) bejött :D

KépKép
szkagi

Vettem Jázminnak tegnap új cumikat! Amit a csomagban kaptunk, már úgy látom, hogy ragad. Na vettem neki két MAM cumit, meg egy Nuk-ot. Szerintetek elfogadja? Hát nem! :twisted: Pedig a Mam ugyanolyan, csak szilikon, az övé meg latex. De latexet nem találtam!

Kép
szly27

Sziasztok,

megjártuk a Heim Pál kórházat. 3 óra, 1 vizsgálat, 1 ultrahang, 4 szúrás. Sok mosoly, szúriknál óriási sírás. Sajna reggel és a vizsgálat közben is volt véres kaki.
De összességében a leányunk egy HŐS volt!
Úgy fest hogy tehéntejallergia, de ez egy kizárásos diagnózis, tehát minden mást kis kell zárni és akkor ez az. És a véres kakiknak már meg kellene ( kellett volna -7-10 nap) szűnnie tejmentes táplálkozás mellett... Meglátjuk.
Furcsa másik oldalról nézni az egészségügyet, remélem nem lesz benne sok részünk. Csak annyit mondjak a férjem kiakadt, pedig minden zökkenőmentesen zajlott a körülményekhez képest...
Hazajöttünk, Adél 2,5 órát aludt az ágyában, úgy kifáradt ( mondjuk 5,15-kor kelt és csak az autóban aludt napközben...)

Nem tudom kinek akartam reagálni.

Marcsi
, a Humna HA-t sok gyerek nem szereti, kesernyés. ( Adél mondjuk azt is megette...)
Drukkolok a tejcsihez!

Szly
, édeskömény+ ricinus communis- én is kipróbálom!

Pati
, hánykor? Köszi sapi jó lesz, hálózsákból inkább 62-es kell a tesómék februárban születendőjének!

Kép
andkata

Andkata! Szegény Adél babát jó sokszor megszúrták! :cry: Egyébként emiatt, hogy véres a kakija, ő nem nyűgös, ugye? Szóval nem fáj a pocakja, vagy ilyesmi?

Kép
szly27

szly: meg mi is adodok vagyunk a volt/van kepekkel

2008.07.21: Kép
3070gr, 50cm

2008.09.22:
Kép
3700gr, ?cm
Vendég

Viki, semmi gond, mi is mindig röhögünk, ha ebben van (egyébként nekem a kedvencem), mert tök olyan, mint az Óh, testvér, merre visz az utad c. filmben George Clooney rucija, mikor dutyiban van, legalábbis úgy rémlik a filmből.

Nekünk 3 olyan bodynk is van, két kék meg egy rózsaszín, mert így kaptunk.
Milyen ügyes kis manók vannak ezek a fórumon, Adél is nagyon stramm csajszi. ÉS akkor most neked már sose szabad tejterméket enni, inni amíg szoptatsz, Kata?

Kép
teó

Nem Szly, szerencsére, nem úgy tűnik, hogy sokat fájna a hasa. Egyetlenegyszer hőmérőztem meg életében, akkor valamit ettem és akkor segített.

Teó! Nem semmit. Kegyetlen, de ez van. Próbálj meg fehérjét bevinni tehéntej nélkül a szoptatás miatt meg kell ugye. Nekem meg aki nem egy tejcsárda főleg. Húst hússal eszem, meg gombát, tojást.
És a legborzasztóbb, hogy minden édességben van...

Nem örülök, de ez van, ezt legalább 2 éves koruk körül kinövik a gyerekek 90%-ban. Addig meg majd odafigyelünk, hogy ne egyen tejterméket...

Kép
andkata

Szegény Adél baba-milyen kicsike,és már allergiás-ezt kinőheti,vagy nem?Reméljük most már javulni fog-ügyesek voltatok :)

Anyjuk:olyan szép ez a kicsi Anna baba! :D
Tami is olyan kis édes!! :D
Nándi meg nem semmi ahogy alszik :lol: :lol: Ennivaló! :D

Domika most jó nagyot alszik,nem tudom hány órája,de ennyit nappal nem szokott.Én már meg is főztem,meg mostam.Most hammolok,aztán szerintem lassan kel.

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok!
Hú, minden baba nagyon édes!! Úgy szeretek babás képeket nézegetni!!!

Potyka!
Merre vagy? Tőled is kérünk képeket!

Délután lent jártunk a városban. Mondván ugyis rég sétáltunk, na meg megjött a fizu is, és akkor kis pénzköltés. Lizynek kellett overál, nekem nincs csizmám, gyógyszertárba is kellett menni. Na hát bementünk előszőr a gyerekboltba, mert láttuk, hogy nagy leárazások vannak (boltkiürítés). Overál persze nem volt, de egy édi lila kordbársony nadrágot vettünk Lizynek. Aztán bementünk a patikába fájdalomcsillapítóért, aztán ott közben találtam egy gyűrűt. Úgy nézem ezüst, és még egy "macskaszem" kő is van benne (nem tudom mi az igazi neve - olyan amilyen a horoszkópos kövek).
Aztán bementünk a Lidexbe. Ott kinéztünk egy overált, mondom jó is lesz, meg magamnak vettem "szépítkezőszert". Ez így összesen 348 lett volna. A pénztárnál mondja a csaj, hogy ha 400 koronáért vásárolok, akkor most 100 korona kedvezmény jár rá. Szóval gyorsan vettem még vattakorongokat (mi fürdéshez használunk olyant Lizyt lemosni) Szóval összesen fizettem 306 koronát, amiből csak az overál volt 200. :lol:
Aztán mentünk fel a cipőshöz, hogy nézek csizmit. De Lizy nem ugy gondolta...olyan visításba kezdett hogy csak na....már kendőben sem volt el. Tud ez a gyerek spórolni nekem. Ugy gondolta még nincs olyan hideg, hogy csizmát vegyek. :lol: Szóval nem lett csizma, hanem jöttünk haza!

Bocs hogy hosszu lett!

d.dodó

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.09 12:25-kor.
Vendég

Sziasztok Mamikák!

Gyors bekukk :)
Valamivel jobb a helyzetem ma csak egy 200-as zsepi fogyott el :( , mindenem fáj , hálistennek apa ma itthon volt holnap dolgozik így kicsit pihiztem ma ...etetni kellett meg délután főzni holnapra.

Katák, Dodó,Babukám!

Isten áldjon benneteket a pü-vel kapcsolatban, igyekszem mielőbb gatyába rázni magunkat. Holnap még kemény lesz de aztán csak jobb remélem...Bioptronnal lámpázok de most ez a semmii nem jó hangulatom van.

Mindenkinek jó pihit talihoz is csak jókat, remélem nem esik az eső.

Puszi nektek :D
tappancs28

Sziasztok!

Mi is megyünk, csak késni fogunk, mert 8,40-re viszem a gyerekeket ortopédushoz és utánna Olivért a bölcsibe, mert nem bírnék vele és alvásidőbe is belecsúsznánk. Ha minden jól megy akkor 11-re ott leszünk.

Csak ezt az oldalt sikerült visszaolvasnom.
Ági: Levinek is olyan kendője van a keresztszüleitől (5-étől lesznek a keresztszülei) kapta.

Na megyek, mert fut a lakás...

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Kedves Kismamák!

Felesleges anyatejet, illetve tejtestvért keresek 2008. áprilisában született harmadik kisbabámnak.

Első gyermekemnél derült ki, hogy nem fejlődtek ki a tejmirigyek a mellemben, emiatt nem tudom a saját tejemmel táplálni egyik babámat sem.
Nagyon szeretném, ha a harmadik gyermekemnek még kevesebb tápszert kellene innia, mint a nővéreinek. Nekik is voltak tejtestvéreik. Eddig nyolc anyuka segített nekünk, de a tejtestvéreink már nagyobbak, a készleteink pedig apadnak a fagyasztóból.

Olyan Édesanyát keresek, aki

- a felesleges anyatejet lefejte-fagyasztotta, de a babája nem itta/issza meg valami miatt, ezért csak a helyet foglalja a fagyasztóban. Szívesen átveszem, elhozom Budapesten, vagy a pesti oldal vonzáskörzetében.

- Aki a maga megnyugtatására lefeji a tejet, hogy biztosan elég legyen, de a gyűjtőbe nem akarja beadni. Ebben az esetben tejgyűjtő zacskót vagy üvegeket szívesen adok.

Minden felajánlást köszönettel veszek, és privát üzenetben várok!
Nekünk minden csepp anyatej fontos…

Nuska
nuska1

Szly: azt hiszem én elmaradtam a 3 hós képpel és adatokkal.
Azt a képet szeretném amit andinak tettem fel tegnap este és az adatok 67 cm és 6450 gram. A 2 hós 5990 gram volt azt rosszul adtam meg.
Köszi szépen!

Andi: nagyon szépen köszönöm a cserét!!!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Sziasztok!

Zsolti ma felülmúlta önmagát, és napközben három órát aludt egyhuzamban!!!!

Katák, Titi!
Mi lenne, ha 11-kor találkoznánk?
Reggel még "beszéljünk" mielőtt elindulunk!

Kép
Kép
patr

Én nem tudok reggel jönni, de üzenjetek majd, hogy mi a helyzet!!!

Csilla: Már voltunk neurológusnál és új dokink is van, hétfőn megyünk gasztróshoz, eddig senki nem tudott semmi okosat mondani.

Ma jártam a bababoltokat extrakönnyű extra olcsó babakocsit szeretnék, de még nem találtam meg az igazit. Már félretettettem egyet a Minimanóba, de mégsem veszem meg, mert rájöttem, hogy nincs lábtartója és az elengedhetetlen.

Na már nincs erőm írni, tényleg megyek.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Titi, holnap megmutatom a mi babakocsinkat, szerintem extrakönnyű, extra olcsó! :lol:

Kép
Kép
patr

Sziasztok!
Képtelenség tartani Veletek a tempót :lol: !

Most csak képekig jutottam.

Oké hoztam adatokat és képeket a lányokról.
Bogi születéskor: 2950g és 48cm:
Kép

Bogi 2 hónaposan: 4760g és 56cm:
Kép

Andi, Neked is kép a honlapra:
Kép

És még néhány bónusz :lol: :
Hármasban:
Kép

És egy mai Bogi-sorozat:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Bocs a sok és óriási képekért :roll: .
Jó éjt,
Csilla

Csilla

Kép

Kép
csillala

jó reggelt!
Süt mindjárt a nap :D :D :D

Képzeljétek, tegnap a lányom az oviban egy kisfiútól kapott egy müzliszeletet ajándékba :wink: úgy szaladt Szonja után, amikor már elindult hazafelé a nagyival!
Rajta kell tartanom a szemem a kiscsajon :D :roll:

KépKép
szkagi

Jó reggelt!

rohanok, mert elaludtam... :oops:

Ezt viszont le kell, hogy írjam!

Csilla!
Bogáta tüneményes!!!!!!
Vendég

8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.03.09 12:26-kor.
Vendég

Na, csajó elment a suliba!

szóval 6'30 helyett, 6'52-kor keltem.
Emma evett 1/4 6-kor, és visszaaludtam utána, de nme ébredtem fel a telefonom csörgésére...és ugye én ébresztem a Laurát, aki megy a suliba.
Szerencsére nem kell túl korán kelnie, mert nagyon közel van az iskola... talán 100m, vagy annyi sem.. :roll:
(Szegénykéim rálátnak az ablakból.)

Ma én is talizok, az egyik babanetes ismerősömmel.
azzal a különbséggel, hogy itthon, és ő jön el hozzám. :lol:

Nektek kellemes időt kívánok a talihoz, remélem ott is így süt a nap, mint itt!

Muffin hol vagy???

Ugye nem tűntél el?
Vendég

Sziasztok!

Kata, akkor 11-kor!
Szólj Titinek is! Jó?
Akatának biztos jó, hiszen ő ott lakik. :D

Muffin ez nem ér! Ezt a talit veled beszéltem meg, erre nem jösz! :cry:

Kép
Kép
patr

Jó Reggelt!

Jó időt kívánok a találkozóhoz!

A babócák tündériek! :D

Képzeljétek Szabi babám átaludta az éjszakát fél10-től aludt 6-ig! Akkor is Én ébresztettem fel! Remélem megtartja ezt a jó szokását! :D

Szkagi! Szonja már most tetszik a fiúknak! Elő készítheted a puskát! :D

Csilla! Aranyosak vagytok a képen!

Kike! Várjuk a képet!

Dodó! De legalább overált kaptatok! :D
Vendég

Hú, már csak kilencven nap van hátra Karácsonyig!

Babu, ahogy látom, te már nagyon várod! :D

Kép
Kép
patr

Patr! Igen várom! :D
Vendég

Merre laktok, hogy nagyon messze van nektek óbuda?
Kár, hogy nem jöttök!

Kép
Kép
patr

sziasztok!

Nekem jó 11, bá kb akkor enne, de majd akkor korábban megetetem.
Egyébként akartam írni, hogy akit nem zavar egy heti kosz és rendetlenség, nálam is etethet. Mégis jobb, mint aMcDonald's-ban...:)
Akkor 11. Örülök, hogy találkozunk!

Kép
andkata

Kata!
Engem nem zavar az egy heti kosz és rendetlenség! Ugyanis itt is az van! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
patr

Patr! 17.kerületben lakok!
Vendég

Jó reggelt!

Babu!

Szabi nagyon ügyes!

Patti!
Küldj számlaszámot!!!!!

Megint jó az eső, kezdek hülyülni. Bubu 1kor és 3/4 5kor kelt, aztán fél 7kor megint. Most alszik.
20150601134430

Viki! Köszi! :D
Vendég

AKata!
Big Mac-et is tudsz csinálni? Mert ha igen, én is megyek!!!!!!
20150601134430

Hogy aludt Adél?
20150601134430

Kép Hóember overálban
Kép Figyelek
Kép Kabátka
Kép Durcás Szabi

Ezt a kabátot és overált kapta!
Vendég

Jó reggelt!
Babák nagyon szépek és aranyosak.
Itt már megint esik! :cry: Fiamék ma mentek volna kirándulni. :cry: