A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Gjéti: ez borzasztó! Ne is gondoljunk ilyen szörnyűségekre!
Párodnak jobbulást kívánok.

Elif: a kedvesség és normális, emberi hangnem nem pénz kérdése.
Többször tapasztaltam lekezelő stílust magammal szemben én is, nem csak eü-ben (pl. OTP-ben, iskolában), ilyenkor az jutott eszembe, mit érezne az illető, ha én is így viselkednék vele, mikor aggódva áll a koraszülöttje inkubátora mellett.
Abban pedig nagyon igazad van, h jobban meg kellene válogatni az eü-ben dolgozókat. Sajna, nekem is van olyan kolléganőm, akit inkább bányába küldenék dolgozni.

A hízásról annyit, h 30 kg plusszal kezdtem a terhességet a számomra elfogadhatóhoz képest, úgy, h 12 kg-ot addigra ledobtam :oops: . Én ezért vigyázok, h ne hízzak túl sokat.
16 hetesen 1.8 kg plusszom volt.

ZétiVera: mi volt a dokinál? Hogy vagytok?

Zsu: fejfájás teljesen elmúlt? Dédidet sajnálom.
Mindig kérdezik tőlem, h tudok koraszülöttekkel foglalkozni, megszúrni őket etc. Hát inkább ők, mint a leépülő emberek. Nehogy félreértsétek! Nem derogál a velük való foglalkozás, lelkileg nem tudom elviselni. Voltam gyakorlaton olyan osztályon, ahol pelenkás, demens nénik, bácsik feküdtek, végig sírtam, volt, h a WC-be kirohanva zokogtam. Borzasztó volt látni, h így múlik el az életük. A kisbabák előre fejlődnek, és a velük való foglalkozás pozitív eredményeket, sikerélményeket hoz. Annyira jó átélni, amikor egy nagyon beteg baba, vagy egy 24. hétre született 500 g-os baba egészségesen hazamegy. Ilyenkor az ember nem arra gondol, h mennyit szúrkáltam az infúzió miatt, hanem, h az én közreműködésem is kellett ahhoz, h a szülei hazavihetik.

Na lelövöm magam, bocsi, h megint hosszú voltam, de ezt ki kellett adnom magamból.
kreiszi

Én is a szopipárna.hu-ról néztem ki párnát, 30-ig 10% kedvezményt adnak az internetes vásárlóknak, pont a börze miatt. Vasárnap meg is rendelem, nagyon felbátorodtam tőletek, mert eddig úgy gondoltam, ilyen korán még senki nem vesz szopipárnát, de ha igen, akkor én is! A műhelyük az ovimtól pár buszmagálló, így személyesen megyek majd el. Sokáig tönkölyt szerettem volna, de mostanra a gyöngynél tartok, mert az nem megy tönkre attól, h ráfolyik valami nedvesség, tejcsi, ilyesmi. De rendelek mellé még egy kisebbet is, oldalpárna, vagy mi a neve, azt viszont tönkölyből.

Egyébként nálunk is rejtőzködik a picuri Édesapa elől, még mindig nem sikerült elkapnia a mocorgást. Ő egyébként egy távolsági busz-fan, ahogy felszállok jövet és menet, rögtön beindul.

Gjéti: Nagyon megdöbbentem. Ilyen lehet? Még nem hallottam hasonlót, nagyon sajnálom, és minél hamarabbi megszületett édi-bédi babát kívánok nekik.

Az én toxoplazma leletemen nincs szám, csak annyi, hogy az adott anyagra pozitív vagy negatív. És a védőnéni közölte.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Hello Mindenkinek!

Voltam ma 2.UH-n,de sajnos nem tudtam meg a babuci nemét :cry: Ja és korán mentem az UH-ra, ezért két hét múlva meg kell ismételni. Egyébként az AFP és a mai UH rendben van, mondta ezt a dokim, akire kb.4 órát vártam. Valami melegfront lehetett, mert az összes doki a műtőben volt, sokan szültek császárral ma..Bejelentkeztem 4D-re is, majd jövő héten pénteken megyek:) Ja, a mai UH-n láttam a talpát, olyan klassz volt, láttam a fejét és a gerincét is, de a talpán vigyorogtam a legjobban, amikor beterítette a képernyőt :lol:
Teszek fel a 2. UH-ról képet.

Üdv.Andabella Kép

Kép
Kép
andabella

Hali most csak olvassok este meg irok. Pusz Rita

Kép
háfi

Gjéti! Ez szörnyű amit írtál! Semmi előjele az iylennek? itt bőgtem a számítógép előtt. egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen létezik..tök egyben van, minden okés, és már meg is születhetett volna! Azt hittem teljesen védve vannak odaben a picurok! Hogy kap el egy ilyen fertőzést? Nem volt valami amit elnézett az a doki? Anyuka nem volt beteg? Nem térek magamhoz, bocsi mindenkitől

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Jó reggelt Kismamák!

Andabella: Nagyon helyes a gyerkőc! Jövő héten biztosan kiderül a neme, majd írj nekünk!

Gjéti: Nagyon sajnálom, ami az ismeretségi körödben történt... :( Szegények, iszonyú lehetett. Én is hallottam már ilyesmit, de ott a Babának súlyos szívbetegsége volt, azért nem lehetett megmenteni... Azóta van egy gyönyörű kislányuk! :D És velünk nem fog ilyen történni Lányok! Mindenkinek gyönyörű, egészséges kisbabája lesz és a fiúkból összeállítjuk majd a focicsapatot. :)

Amy, Gerendai Zsuzsi, Zsufi: Van már kiválasztott nevetek, vagy még gondolkodtok? Nagyon szépek vetődtek ám fel! :)

Gerendai Zsuzsi: Nagyon köszi, hogy ajánlottad a Raffai könyvet, nagyon tetszik!!! ÚJ perspektívából világítja meg a babavárást és teljesen új információkat tartalmaz, amikről még egyáltalán nem hallottam. Főleg az ikerkutatásos vizsgálatok tetszenek, lévén, hogy én magam is iker vagyok. Nagyon megdöbbentő kísérleteket végeztek ezzel kapcsolatban...

Kicsit összekaptunk Apával este (az én hibám volt és szerencsére ritkán van ilyen nálunk), erre olyan rosszat álmodtam.... :( :( :( Nem bírom mostanában az ilyen feszültséget, Marcinknak békére van szüksége. Regggel aztán összebújtunk picit, simogattuk a Kisfiunkat, de csak lassan múlik a rosszkedvem.

Szép napot Nektek!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Mindenkinek nagyon köszi az energiákat!!! :D Jönnek, jönnek!

Stelly én 9,5 kg-t híztam Zétivel és az mind mind lejött a szüléssel, talán az a fél kiló maradt fent, az egyik könyvemben van egy táblázat hogy mennyi a vértöbblet súlya, a méh súlya, a méhlepény, a mellek, stb, abból ki lehet számolni hogy a gyerek súlyához képest mennyi ezeké (közben látom hogy le is írtátok). Úgyhogy a 9 kiló az a minimum amit fel lehet szedni, a védőnőd túlzott szerintem is. Szerintem nyugodtan egyél reggel kiflit ha jól esik, csak este ne :wink:

Elif ezek szerint hasonló dolog történt veled a dokidnál mint nekem a "barátnőmmel". Remélem nem én hoztam rád "rontást" :oops: Át kell lépni ezeket az élményeket valahogy, engem még bánt egy kicsit a barimmal történt dolog, de felezési ideje van, holnapra elmúlik. Neked is így lesz :D biztos más baja volt a nőnek és téged talált meg céltáblának.

Zsu sajnálom a dédiet! :(

Gjéti ez rettenetes, ez minden kismama rémálma... :( Reméljük lesz babájuk hamarosan! Jobbulást a szuperapukádnak :D

Gjéti köszönöm a tippet!!! Jövő héten hétfőn apa remélhetőleg itthon lesz, ha aznap nem is jönne össze akkor a hét bármelyik másik napján elmegyek 4D-re mert már nem bírom tovább :)

Kreiszi a leletkiadással kapcsolatban igazad van. Én úgy értettem amit írtam, hogy egy kacsintás is elég lenne olyankor ha jó az eredmény, találkoztam olyannal is, aki ennyit tett és sokat számított mert nem kellett idegeskedni.
Annak nagyon örülök ha írsz a munkádról, engem személy szerint nagyon érdekel, tényleg fantasztikus lehet hazaengedni egy picikét tudva hogy mégiscsak úgy indul az élete ahogy eredetileg tervezték a szülei.

Andabella gratula az uh-hoz! A neme miatt ne aggódj, még én is itt vagyok a bizonytalanságban, bár Gjéti eddig nem hibázott úgyhogy mostmár akár vehetnék is valami kéket :D :D :D

Nos, velünk: Zéti csak akkor egy este volt lázas, akkor is elaludt a nurofentől és reggel jól ébredt. Mostmár a taknyos betegsége enyhül, gyógyszert szed, le fog zajlani. A lába köze viszont...nincsen rá szó ahogy kinéz, túlzás nélkül tűzvörös, nincsenek már kiütések hanem egybefüggő tenyérnyi felület, itt-ott annyira elvékonyodva hogy kivérzik. Mikor kenem visít. Tegnap éjjeltől textilpelenkában alszik, az esőkabátját betettem a pléd alá, dehát így is reggel az első utunk a mosógép az összes ágyneművel. De nem érdekel, így tudott aludni, papírpelenkában csak sír és feszíti magát. Ma apa hoz gumibugyit vagy gumilepedőt és ezentúl ha nap közben nem is sikerül levetkőztetni éjjel textilpelenkában alszik. Ma megyünk vissza gyerekdokihoz, a betegségéről nem fog mondani semmit mert mostmár lefelé vonul a folyamat, a feneke meg...csak annyit fog mondani hogy kenőcs+szellőztetés. Szinte feleslegesen viszem be a beteg gyerekek közé.
Én: tegnap eltűztem a dokimhoz akibe most (ne értsetek félre, nem szó szerint) szerelmes lettem. A C 2000 maradt amire azt mondta nagyon jó jel, contractio nincs (mikor megbökött nem rándult össze a méhem mint gyógyszer előtt), a tegnap előtt esti fájdalom pedig azért volt mert még nemrég óta szedem a bogyót+ a kedves "barátnőm" okozta "kellemes délutáni beszélgetés" is rájátszott, ami miatt abszolút első helyre került a csaj a fekete listámon :evil: . Megnézte uh, a bébim szíve nem lassú, a méhlepény a helyén. Kérdeztem lesz-e 40. hét, azt mondta "miért ne?", és annyira de annyira kedves volt...pedig mondom nem szentimentális az ürge, kifejezetten kimért, távolságtartó, de úgy néz ki megkedvelt. A szívem kettéhasad amiért nem szülhetek vele :( sebaj, ő fog választani szülesztő dokit úgyhogy nem lesz baj :) Na úgyhogy kicsit jobban érzem magam lelkileg, a bébi is egyre többet mozog, tegnap alig-alig volt valami, de ma reggel már kezdi hozni a statisztikáját :D nem tom ki szokta írni hogy mostmár lelövöm magam, most én is lelövöm magam :D

Köszönöm mindenkinek, mindannyian hozzájárultok a gyógyulásunkhoz!!! :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

zetibebi! örülök hogy gyógyulás útjára lépett a kis csemetéd! csak pihizzen sokat!

Fájogat a hasam alul, remélem semmi rossz, biztos a gyerekek utáni gyors futkosás, reggeli gyors kelés....
Holnap megyek 4D re! Annyira izgulok!!!!

+5 kg-nál járok, elértem az ominózus 70kg-ot! kezdek nagyon súlyos lenni....2X reggelizek,a gyerekekkel, és mikor elvittem őket és hazajövök....akkor is kell :)

Nevekkel odáig jutottunk, hogy nem folytatjuk az ABC-t, mert a 4.nek mindenképp C betűs nevet kéne adni, azok meg nem tetszenek egyáltalán....így lezárjuk, és lesz egy Vincénk, meg majd ha minden jól alakul, akkor egy Zitánk(ha jó a szülés, és összejön 4. nek a lány). Ezt tegnap megálmodtam éjszakai ébrenlét alatt! Tiszta dinka vagyok nem? András, Ágnes, Vince....szépek lesznek....

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Vera, szuper, hogy a dokid így megnyugtatott :D olyan nagy szüksége van az embernek ilyenkor egy kis bíztatásra meg kedvességre! :)

Gjéti, a történet, amit leírtál, rettenetes :( de ne gondolkodj azon, hogy veled ilyesmi történhet! Nekünk most arra kell gondolni, hogy gyönyörű, makkegészséges kisbabáink születnek majd februárban!!! :D

Kreiszi, öröm olvasni, hogy ilyen átéléssel írsz a hivatásodról!

Ma is fel vagyok dobódva (este megyek barátaimmal találkozni, már alig vártam egész héten), úgyhogy osztom az energiát, akinek csak szüksége van rá! :D

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek az együttérzést a dédimmel kapcsolatba!

Eszter: Szép pocid van! :D

Kreiszi: Köszönöm szépen, a fejfájásom elmúlt szerencsére! :)
Csak most a dédim miatt aggódom! :roll:
Egyetértek veled amit az idősek ápolásáról gondolsz, mert borzasztó látni ahogy leépülnek! :cry: Anyukám megy hétvégén vidékre meglátogatni a dédimet, elmondja majd milyen állapotba van! Mi jövőhét végén megyünk, bár nem tudom, hogy jó-e lesz nekem így látni őt!? :cry: :roll:

Andabella: Örülök hogy minden rendben a babóddal! Majd gyere ám a 4d után, és drukkolok, hogy megmutassa hogy ki is rejtőzik odabennt! :wink: :lol:

Julcsi: Nálunk is előfordul nagyritkán egy kis vita, ilyenkor én is nagyon a lelkemre veszek mindent! Estére már el is felejtitek az egészet meglátod! :)

Zétibébi: Örülök, hogy a nődoki csupa jót mondott, ez szuper! :lol:
zsu83

Vera, nézd meg ezt az oldalt, próbálj meg Zétinek valamelyikből adni. Már biztosan el tudja szopogatni a kis golyókat, vagy feloldhatod egy korty vízben, és megitatod vele.
Én nagyon hiszek ezekben a dolgokban:
http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... ory_id=245

És szerintem próbáld meg a Halicar kenőcsöt. Ekcémára van, sztem ez jó lenne nektek a kiütésekre, itt írnak róla, a lap alján, nem tudom bemásolni, mert nem engedi kijelölni: http://www.vital.hu/themes/alter/hpatia6.htm

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Tegnap megkaptam a leletet, a toxoplazma negatív, kiderült, hogy sem korábban, sem most nem voltam/vagyok fertőzött. Ezt a védőnővel beszéltük meg, úgyhogy tényleg megmondhatták volna telefonon is. Egyébként a leleten ott az érték, és mellette, hogy negatív vagy pozitív az eredmény, tehát nem nagyon kell orvos az értelmezéshez... Na mindegy, a lényeg, hogy jó!

Julcsi! A babakocsit mi is használtan vettük 50e-ért, tegnap meg is érkezett, nagyon klassz! Abszolút nem látszik, hogy már ült benne gyerek! És még a férjemnek is nagyon tetszik a színe :lol: , ez nem teljesen rózsaszín, hanem szürkével kombinált.

Gjéti! Sajnos az én ismeretségi körömben is történt ilyesmi, ott teljesen egészséges volt a baba, csak a szülés beindulásakor elnyomódott a köldökzsinór és mire beértek a kórházba, már nem volt szívhang :( . De ilyesmire nem szabad gondolni! Ha az ember mindent magára venne, soha senki nem vállalna gyereket, annyi a kockázat.

Vera, örülök, hogy minden oké :) .

Zsuzsi, a szopipárnát én alapvetően nem szoptatáshoz vettem, már most is azzal alszom, jól megtámaszt, és én szeretem feltenni rá az egyik lábam oldalfekvésben. Hogy szoptatáshoz milyen lesz, azt nem tudom, nekem az elsőnél nem volt, de igazából nem is hiányzott.

Kép
mist

Sziasztok!

Julcsi: Nálunk még nincs végleges döntés névügyileg :D A rosszkedvedet tessék gyorsan elkergetni, péntek van, mindjárt itt a hétvége, és már el is száll az a fránya rosszkedv :wink:

Gjéti: Döbbenetes, amit írtál, teljesen beleborzongtam, ahogy olvastam, de tessék mindenkinek a pozitív dolgokra koncentrálni a kis pocaklakóink érdekében, és akkor nem lesz semmi gond!!

Ikverus: várjuk majd a beszámolót a 4D-ről!

Zetivera: látom neked azért már jobb a kedved, örülök, hogy gyógyulgattok. A költözés végülis mikor lesz?

Andabella: grat a jó UH-hoz, hamarosan most már biztos megmutatja magát a kis szégyenlős! Majd várjuk a híreket!

Zsu: kitartás az egész családnak! Mi is végigcsináltuk nagypapámmal ezt a folyamatot, tényleg borzasztó volt. A legrosszabb nekem az volt, hogy a szemében még láttam az értelmet, de már nem tudta megfogalmazni a gondolatait, próbált beszélni, de már semmi értelme nem volt. Sajnos ez is része az életnek, sok türelmet hozzá.

Elif: az egészségügyben sajnos találkozni hihetetlen dolgokkal, de ilyenkor gondolj a kicsidre, és próbáld nem felhúzni magad. (Tudom, ez sokszor nehéz, nekem sem mindig megy ... )

Kellemes hétvégét mindenkinek, majd várom a beszámolókat a bababörzéről, meg az egyéb hétvégi beszerző körutakról (Amy, Stelly ...)

Zsufi

KépKép
zsufi74

Mist: Gratulálok az eredményhez! :)
De szupi, hogy már megjött a babakocsitok!! :D

Zsufi: Köszönöm neked is az együttérzést! Próbálom úgy felfogni, hogy már 88 éves, szép kort megélt! De persze így is nehéz nagyon! :cry: Három hete amikor láttam, olyan aranyos volt! Simogattam a pocakomat, és rámmosolygott, megkérdezte, hogy már rugdalózik!? :D
Neked is jó hétvégét! :lol:
zsu83

Sziasztok!

Zsu! Sajnálom! Rossz lehet látni, hogy akit szeretsz az egyre gyengül. :cry: De legalább tudja, hogy lesz egy dédunokája. Az én nagymamámat az esküvőnk előtt temettük el. :? :(

Gjéti! Ilyen tragédiáról már hallottam én is! Ott is azt írta a lány, hogy pár nappal a kíírás előtt nem érezte a babát. A kórházba ment és ott nem volt szívhang. Látjátok! Ezért mondjuk rossz az internet. Amíg nem volt nekünk (az előző kettőnél) nem is aggódtam annyit, mint most! Pedig Zsó előtt is volt egyvetélésem. De óhatatlan, hogy a rossz hírek belemásznak a fejünkbe és tudat alatt dolgoznak. Pedig nagyon nem kéne! Most nem arról van szó, hogy homokba dugom a fejem... Tudom, hogy vannak szörnyűségek, de ha úgy élnén, hogy folyton ezek hatása alatt lennénk... akkor milyen életünk lenne?
Remélem nem ért félre senki és sikerült elég jól megfogalmaznom...

Én nem vagyok valami fényes lelkiállapotban... :? Nem tudom mitől van, de tök feszült vagyok. És türelmetlen. Tegnap Eszterrel balhéztah, ma Zsóval. Szegény hüppögött mikor bedugtam aludni. :oops: :cry: Olyan pokróc vagyok napok óta... :cry:

Gjéti! Nekem lányos a pocakom? Csak mert egy kis bizonytalanságot érzek az Áronos jóslatoddal kapcsolatban. :roll:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Zsu, megértem, amit érzel, nálunk is hasonló volt a helyzet nagypapámmal. :( nem könnyű, de gondolj arra, hogy milyen öröm neki, hogy egy ilyen szerető család körében éri meg ezt az állapotot!
Érdekes, hogy én egy évvel vagyok nálad idősebb, de a nagymamim annyi idős (3 év híján), mint a te dédid. :D

Dina, tök érthetően fogalmaztad meg, és én is hasonlóan gondolkodom: inkább próbálom törölni a "horrorsztorikat", mert nem lehet úgy nekivágni semminek, hogy előre azon aggódom, hogy mi üthet ki balul. Már a két évvel ezelőtti vetélésem miatt is nagyon szenvedtem, egy ilyen tragédiát nem tudom, hogy élnék túl, de nem is akarok erre gondolni. Adrika vígan lubickol, egészségesen fog születni, és kész. :D

Mist, bevallom, kicsit irigykedem, hogy már ott van a kocsi :wink:

KépKép

KépKép
stelly

Mist, ha mindkét toxoplazma eredményed negatív, akkor lécci most nagyon vigyázz magadra!
Ezt főleg cicák az ürülékükkel és a nyers hús terjeszti.
Ha cicákat simogatsz, azonnal moss kezet utána, vigyázz, hogy macskakakival ne kerülj kapcsolatba, ne túrkálj kerti földben, minden gyümölcsöt, zöldséget nagyon alaposan moss meg, és ne kóstolj bele nyers húsba. Pl. mikor fasírtot csinálsz, ne nyalj bele, hogy megnézd elég sós-e, ne egyél tatárbifszteket, ilyesmi. Ha husit csinálsz, alaposan moss kezet főzés közben, hogy a húsos kezeddel ne fogjál meg más élelmiszert.
Bocsi, nem az észt akarom osztani, csak én anno nagyon körüljártam ezt a témát.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andi!
Köszönöm, teljesen igazad van, a macskasimogatás nem fenyeget, de tudom, hogy akár virágföldtől is el lehet kapni. Mindenesetre egyelőre annak örülök, hogy a jelenlegi érték negatív lett! Neked mikor várható eredmény?

Stelly!
Tényleg jó, hogy itt a kocsi, de annyira ne irigykedj. Már látom (a tegnapi tapasztalatok alapján), hogy naponta százszor kell majd átszerelnem, hogy a kedvenc babák jól érezzék magukat benne, illetve a folyosón fel-alá tologathatom benne a kissé túlméretes nagytesót :lol: . Mindegy, a lényeg, hogy nagyon tetszik neki. :lol:

Kép
mist

Dina, Eszter: Köszönöm nektek is! Jól esnek a vígasztaló szavak!
Úgy szeretném ha még láthatná Bencét, de már kevés esélyt látok rá! :cry:

Dina: Lehet a hormonoktól is a feszültség! Nálam is gyakran van, hogy idegesnek, feszültnek érzem magam, pedig semmi okom nincs rá, és sokszor a férjemen vezetem le, ami nem jó! :? Még jó hogy megértő! :)

Eszter: Nálunk nagyon korán szülte a dédim a mamámat, 17 évesen :shock: (bár állítólag abba az időbe korán szültek a lányok), a mamám 26 évesen szülte anyumat,anyum meg 19 évesen szült engem! :lol:

Nagyon szép idő van kinnt! 8) :lol:
zsu83

Zsu!
Az én nagymamám pár hónappal azelőtt halt meg, hogy terhes lettem, így már nem kapott hírt sem az első dédunoka érkezéséről. De nagyon örülök annak, hogy az esküvőnkön ott lehetett. Nagyon sajnálom, hogy nálatok éppen a baba születése előtt történik mindez, nyilván az ember csak azzal tudja magát vigasztalni, hogy szép kort ért meg, és végső soron ez a természet rendje. Gondolok rátok!

Kép
mist

Elfelejtettem, hogy valaki kérdezte, hogy mit szólnak a lányok a kistesóhoz. Na. Eszter nagyon be van zsongva. Majd kiugrik a bőréből. Mindig kérdezgeti, hogy rúgott-e és odateszi a kezét a pocakra. De nem elég türlmes, hogy kivárja.
Zsófit ha megkérdezem, hogy várja a kistesót? Azt mondja: NEM! De, ha meglátja a pocakom olyan cuccban ami kiemeli odajön és azt mondja: Milyen nagy a pocakod! Benne van Csenge. És megsimizi, odabújik. :lol: Ő félti a játékait. Mindja, hogy elveszi Csenge tőle. Eszter meg megmagyarázza neki, hogy Csenge kicsi és neki nem kell olyan játék még! :lol: Úgyhogy csak egy kicsit tartok a fogadtatás milyenségétől és a későbbi befogadástól. De azt is csak Zsó részéről.

Képzeljétek! Zsó 3 napja ki tudja fújni az orrát! :lol: Annyira büszke vagyok a szaros kölkére! :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Valamelyik nap ismét kérdezgette Eszter, hogy hogyan jön ki a baba a pocakból! :oops: Mondtam majd később elmondom. Megvártam az uramat és elmeséltem neki. Mondom: Szerinted mit mondjak? Vállvonás. Erre én megmondtam a frankót. A nuniból. Nem is kérdezett többet. :lol:
Valahol azt olvastam, ha kérdez válaszoljuk őszintén, a valóságnak megfelelően. Ha úgy érzi ennyi elég nem kérdez többet, ha nem elég neki úgy sem hagy! :lol:

Erről jut eszembe! Tavaly a oviba menet egy kisfiú tök durci volt. Rámnézett és azt mondta: Nem szeretem a pelikánt, mert ő hozza a kisbabát! Erre én csak úgy magamban: Na már nem a gólya... Erre egy nőci (lehet, hogy az anyuka volt?) : Nem, mert a pelikán csőre olyan nagy, hogy elfér benne a baba! :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: NO COMENT!!!!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Mist: Köszönöm neked is!

Dina: Eszter már kész nagylány, Zsófitól meg természetes hogy félti a játékait! De majd ha ott lesz veletek Csenge, ő is biztos nagyon fogja szeretni! :D
Ez nagyon tetszik, hogy ilyen egyenes választ adtál Eszternek a baba születéséről! :lol:
A keresztlányom 6 évesen mondta, hogy a gyerek egy nagy sötét lyukon jön ki :lol: , biztos az oviba beszélték a kis társaival, mert előtte a szüleit soha nem kérdezte! Ja és azt is mondta, hogy ő soha nem fog szülni, mert az fáj! :D
zsu83

Zsu! Köszi!

Nutellát nyalogatok! :oops: :oops: :oops: Pedig nem is szeretem! :lol:
Szerintetek az baj, ha én szinte csak buborékos ásványvizet iszok? Amíg nem voltam terhes a mentest ittam, de most... :shock: Megveszek érte! :oops:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Stelly jó bulizást, helyettem is! :D

Bizony Zsu, kitartást nagyihoz!

Andus megnézem a linket, viszont most annyi mindennel tömöm szegényt, voltunk most a dokijánál, kaptunk egy századik kencét, na meg végre valahára eszébe jutott a dokinak a normaflor is, mivel vagy két napja csak a natúr joghurtot hajlandó megenni a kölök...

Mist neked gratula a toxóhoz, biztos megkönnyebbülés :D azért tényleg kacsinthatott volna az aki kiadta amikor kérdezted :D Vigyázz nagyon nehogy tényleg elkapd!

Zsufi, költözés amíg nem vagyunk Zétivel százasok addig tuti nem lesz, most legközelebb szerdán kell visszamennie Znek a dokihoz, addig tuti nem váltunk már orvost, kijárjuk ezeket a nyavajákat itt. Nekem sikerült kitalálnom hogy járhatok be továbbra is a nődokimhoz, most foggal-körömmel ragaszkodok hozzá. Hát, talán jövő hétvégén elköltözhetünk végre. A falfestés már úgy tudom megvan, bár nem láttam mivel nem tudok eljutni oda.

Edina értem amit írtál, én is így voltam mikor elkezdtem itt fórumozni, szinte mániákusan azokat a topikokat olvasgattam ahol tragédiákról volt szó, tudod akkor nekem is úgy volt hogy vagy megmarad a baba vagy nem, és teljesen elborult az agyam ezektől a sztoriktól. Viszont ilyenkor elő kell vennem a szociológus-fejem (mert már van egy fél olyanom is :D azt tanulok) és ha tárgyilagosan a statisztikákat vesszük tényleg nem gondolhatjuk hogy ha a szomszéd gyereke eltöri a kezét akkor a miénk is el fogja. Van rá esély hogy a nem szerencsésen végződő terhességek közé esünk, de annyira minimális hogy csak arra jó hogy idegesítsük magunkat a gondolattal. (b.sszus már megint milyen tudálékos vagyok :oops: )

Edina ez naggggyon jóóóó!!!! :D :D :D Csúcsok a kölijeid!!! :D Szerintem is jól tetted hogy megmondtad a frankót, én a Mikulást meg a Jézuskát sem fogom meseszerűen tálalni, már van kész kerek történetem a dologra ha feljön majd a téma :D

Csajok veszek mosható pelenkát...egy darabbal fogom kezdeni, k.va drága a brendonban de még mindig inkább azt mosom majd reggelente mint a komplett ágyneműt... :roll: muszáj, muszáj, muszáj...egyszerűen nem tud aludni a papírpelenkában, mikor kibontom könnyezek a látványtól ahogy kinéz. Majd beszámolok róla milyen. Remélhetőleg ma estére már itt lesz, kell hozzá egy kis szervezés hogy ideérjen mert én nem vagyok mobilis. Alig várom, remélem jó lesz neki benne :roll: tűrhetetlen a feneke állapota.
Jesszus ne haragudjatok megint a regényért!!! :oops: :oops: :oops: biztos utáltok :oops:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Zetibebi: továbbra is csak jobbulást tudok kívánni!!! Reméljük, szegény Zéti most már hamar túllesz rajta!
Örülök, hogy az orvos olyan rendes volt Veled. Az enyém úgy meg tud nyugtatni engem, és ez annyira fontos!

Zsu: együttérzésem a Mamád miatt. :( Olyan nehéz ez! Az én Nagyim 83, Papám 89 éves, és annyira drukkolok, hogy jó állapotban megérjék a Kisfiunk születését! (Szerencsére most jól vannak nagyon, főleg mentálisan.) Sajnos mondjuk az a baj, -és ezt ők is tudják-, hogy ilyen korban már bármikor rosszabbra fordulhat az ember állapota. Ez olyan nehéz dolog!
Nálatok ezért jó korán szült mindenki. :)

Köszi Mist, nekem nagyon tetszik ez a kocsi, hátha mi is tudunk szerezni valahonnan használtan. Ötvenezer már nagyon jó ár érte. Mondjuk nálunk nem olyan sürgős, szóval még van idő körülnézni.

Köszi Csajok, kedvem jobb már, mindenkinek szép hétvégét kívánok!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Vera, nem utálunk :wink:

Dina, de jófejek a lányaid! Szerencse, hogy Eszter már végigjárta, hogy milyen, ha kistesója van az embernek, így tud segíteni Zsónak elfogadni a szitut :) nagyon helyesek lehetnek, ahogy tanítgatják egymást :D

Az őszinteség szerintem is nagyon fontos a gyerekkel. Nekem anyu kiskoromban egyszer kamuzott úgy, hogy lebukott (rántott karfiolt akart belém tömni, amit utáltam, azzal a felkiáltással, hogy az rántott patiszon, amit nagyon szerettem, mert szerinte ugyanolyan az íze - de egyből átláttam szitán); durva, hogy még ovis voltam, és mégis emlékszem rá!!! Szóval az ilyesmivel nagyon óvatosan kell bánni.

Bocsi, sztorizós hangulatban vagyok :oops: még egy eszembe jutott: a Mikulással kapcsolatban az öcsikémet mindig bosszantotta, hogy sose látja (nálunk senki nem öltözött be, reggelre ott volt a csizmában az ajándék). Ezért minden évben csapdákat állított neki. Egyik évben virrasztani akart, és a kis csuklójára kötött egy spárgát, aminek a másik vége a csizmához volt kötve, középen egy csengő (két szobán ment át a zsinór). Persze elaludt, de ugye erre volt ott a csengő :wink: anyuval ügyesek voltunk, nem csörrent meg, de találtunk egy régi piros rongydarabot, téptünk belőle egy kicsit, és beleszorítottuk a csizmában levő hurokba. Azt az eksztázist másnap!!! :lol: édes kisöcsém napokig a ronggyal közlekedett mindenhova :lol: tavaly vagy két éve (most 15 éves) egy iskolai feladathoz túrta anyu varrósdobozát, és megtalálta a rongydarabot, amiből téptünk! Jött vele, mint a véres karddal, hogy most már tudja a megfejtést!!! Mármint a Mikulást tudta rég, de ez a ruha-darab dolog megmaradt a kis buksijában vagy tíz évig :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Dina: Én a Fonyódi málnás ásványvízet iszom, most nagyon rákkattantam, az is szénsavas! Persze igyekszem menteset is inni, meg sok-sok gyümilevet! :P

Zétibébi, Julcsi: Köszönöm! :)

Zétibébi: Küldöm a sok-sok pozitív energiát Zétinek is! :D

Julcsi: Igen, mi úgy látszik ilyen korán érő család vagyunk! :wink: :lol: Én már későn érőnek számítok a 25 évemmel! :D
zsu83

Eszter: Nagyon aranyos sztori az öcséd esete a Mikulással!
Nekem egyszer apukám öltözött be, de sajnos felismertem! :)
Kaja ügybe nekem is van rossz tapasztalatom, utálom a spenótot, inkább sóska párti vagyok, és egyszer az oviba a dadus azt mondta, hogy az sóska! :evil: Gondolhatod, azután még a sóskát se voltam hajlandó megenni az oviba!
zsu83

Vera! Dehogy is utálunk! Ne viccelj mán! :lol:

Karácsony, Mikulás: Én is gondolkodtam, hogy mit csináljak. Nálunk tavaly járt a Mikulás. A férjem régi munkahelyéről. Annyira ledöbbentem, hogy milyen jól fogadták! Veszélyes, mert meg is ijedhetnek! Beinvitálta, trécselt vele (Eszter)! Zsó meg elszégyelte magyát, mikor megrótta a Miki, hogy dobálja a játékokat! :lol: Felvettem videóra. Valamelyik nap beszélgettünk és szóba jött a Mikulás. Erre Eszternek eszébe jutott, hogy tavaly a Miki elvite a cunit az ajándék fejében. De addig bőgött, míg visszaadtuk neki. Rossz húzás volt a részünkről. Na de most elszégyelte magát. Aszongya: Mit fog szólni, hogy cumizok? :lol:

Karácsony: Nálunk pizsamás már 3 éve. Mikor elalszanak este feldíszítjük a férjemmel. Reggel meg nagy a csodálkozás! :lol: Kétszer itt vol apám is karácsonykor. Ő sem ébredt fel a díszítés zajaira. Reggel meg ugyanolyan csodálkozva nézett, mint a gyerekek! :lol: :lol: Az ajándékot pedig a karácsonyi angyalok szokták hozzni hozzánk. Nem a Jézuska.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Dina: Tündériek lehettek a lányok Mikuláskor! :lol:
Nagyon szépen ünneplitek a gyerekekkel a karácsonyt! :D
zsu83

Eszter! Ez tök jó! :lol: Jót mulattam a sztorin! :lol:
Igen vigyázni kell! Én az oviban nem bírom az olyat aki beszoktat de úgy hogy azt kamuzza "elmegyek pisilni". Én sose (de tényleg!) nem hazudtam, füllentettem nekik, vagy csaptam be őket. Ha hibázok akkor tudok bocsánatot kérni tőlük. Például most hogy hülye vagyok és kiabálok velük, mert feszkós hp vagyok (hp= hülye picsa :oops: bocsi) Amikor lehiggadok odamegyek és megkérem ne haragudjon rám, most idegesebb vagyok. Az jó a gyerekekben, hogy meg tudnak bocsájtani. Mondjuk nem szabad ezt kihasználni sem!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Raktam fel képet a közösbe a kiságyról és a pelenkázóról! Elég pici Bence kuckója, de legalább az övé! :lol:
zsu83

Kép

És itt egy kép, ez a szobája előtti falon lesz! Ott fogok dekorálni, ha már sikerült ilyen macis tapétát beválasztanunk! :?
zsu83

Aranyosak vagytok, h ennyien reagáltatok az üzimre...
Igen, sajnos megtörténhet ilyen. Az anyuka beteg volt, de pár
nap alatt meggyógyult, semmi jele nem volt, h baj lenne.
A babával addig minden rendben volt, 54cm és 3600g volt... :(

Hát Edina, nem is tudom. :D Neked tutira lányt mondtak?
Mert a hasad formája teljesen olyan, mint Veráé, csak sokkal nagyobb. :lol: Nem tudom, ha én tippeltem volna, nem biztos h lányt mondtam volna... De aztán kitudja. Most már én is nagyon kíváncsi vagyok, h ez a pocakforma kinél mit takar. :D Bár ha nálad tutira lány, akkor Veránál is. És ahogy elnézem Stelly pocakját, teljesen megkavarodtam. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Köszi Vera, szuperapuci javulgat már. Hála az én szerető gondoskodásomnak. :lol:
Félidőben vagyok!!! Vagy már tovább is. :roll: :D :D :D

Kép

Kép
gjéti

Ggéti! Nem mondta ki senki, hogy tuti. De a genetikai uh-n az emberke azt mondta, úgy nézi lány. Azokak meg csak van szemük az ilyenhez. Meg az ingyen 4d-n is sikerült a remek pár szavas angol tudásommal megtudni, hogy: This is baby, girl. Valahogy így mondta! Hajni most biztos jót mosolyog rajtam! :lol:
De mondjuk vicces lenne, ha most szombaton bevásárolnék lányos meleg cuccokból és 10-ére kukacot növesztene! :shock: :? Akkor mehetek a gombai börzére eladni a csajos darabokat és pasisat beszerezni helyette! :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Kedve kismamák elnézést, hogy itt zavarok, de sajnos nincs még saját oldalam és szeretnék egy kedvező lehetőséget a figyelmetekbe ajánlani, a bolti árak feléért készítek kismamaruhákat 34-52-es méretig, akár méretre is.

Nadrágok, felsők (34-46): 3500 Ft-4000 Ft
Tréningruha (nadrág +felső) 7000 Ft - 8000 Ft
Tréning nadrág külön is rendelhető!

Igény szerint a kész darabokon kívül korrekt áron, anyagtól és mérettől függően hasonló árakon más méreteket is elkészítek 34-52 méretig, akár egyedi méreteket is!

Várok minden kedves érdeklődőt! Vidéki megrendelések is vállalok, amit utánvéttel (500 grammig 1300 Ft), és előre utalással ajánlott levélként (500 grammig 650 Ft) tudok teljesíteni!

További információkért fordulj hozzám bizalommal:
sziszilva@freemail.hu

Köszönöm a lehetőséget!
Szilvi
Kép Kép Kép
sziszilva

Gjéti!!! IMÁDLAK!!!! :D :D :D (bocs a vallásosoktól, nekem hittanon azt mondták hogy csak Istenkét szabad imádni, de ez most... :) )
Ez aztán a titokzatos meglepetés-baba! :D Még te is vacilálsz pedig eddig 100%-os vagy jóslásban! Ha száz lóval húznak is vissza akkor is elmegyek 4D-re jövő héten! Méghozzá hétfőn!!! :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Csinálok még képet neked más profilból is :D Akkorát nevettem az előbb :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

De jól néz ki az a felső! :lol: Tetszik!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Zsu, úgy nézem, nálatok szinte teljesen kész már a kicsi szobája! :D

Hihi Gjéti, mikor még kisebb volt a pocim, csajszit mondtál rá, és a 4D-n is azt láttunk, úgyhogy mostmár nem ér belekavarodni :wink: már megvan a rózsaszín hálózsákocska :lol: meg furcsa lenne egy kisfiút Adrienn-nek nevezni :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Ne haragudjatok a zavarásért, én a Kistarcsa – Flór Ferenc Kórház topikba írogatok, van egy 18 hónapos kisfiam, Márk, és szeretném a segítségeteket kérni!
A szakdolgozatomat a kismamák magzatukhoz való kötődésének vizsgálatából írom, és ehhez szeretnék élményeket, tapasztalatok gyűjteni, ki hogyan éli meg várandósságát, milyen gondolatai vannak a bébijéről, hogyan kommunikál vele.

Összeállítottam egy kérdéscsomagot, és aki úgy gondolja, szívesen megosztaná velem várandósságának élményeit, kérem, töltse ki a kérdőívet. Nem muszáj minden kérdésre válaszolni, sőt el is lehet térni a konkrét kérdéstől, mert ez még csak egy előzetes felmérés lenne, hogy „élesben” milyen kérdéseket érdemes feltenni.

A kérdéscsomag innen letölthető: https://www.yousendit.com/download/bVlD ... S3FGa1E9PQ
(A linkre kattintva bejön egy oldal, ahol a Kedves Kismama.doc mellett a nagy narancssárga gombbal (DOWNLOAD NEW SECURELY) tudod letölteni a kérdéseket tartalmazó fájt.)

A válaszokat a szantre@index.hu email címre várom.

Aki kitölti a kérdőívet, és érdekli a téma, szívesen elküldöm a kutatásom eredményeit, amint elkészülök a szakdolgozattal. :lol:

Segítségeteket hálásan köszönöm!
Üdv: Szántai Réka

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Vera, ez már lassan a sors keze, hogy nem tudhatod meg a kisbabád nemét :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Gjéti képek fent a közösben! Még neki is vetkőztem! :D (nem annyira... :oops: ) Légyszi mondj valamit! :D Ha megírtad a véleményed utána mondok valamit, azért nem előtte hogy ne befolyásoljalak :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Eszter: Hát azért még hiányzik ez-az! :)
A tapétázás az tavaly megvolt már amikor ideköltöztünk! :)
A kisággyal meg a pelenkázóval meg már apa nem bírt várni! :D
A babakocsit csak novemberbe vesszük, most egy kicsit leállítottam! :)
zsu83

Gjéti: Nagyon kiváncsi vagyok mit tippelsz Verának! :wink: :)
zsu83

Zsu: látom a macimánia nálad nem kifejezés, hogy erősen meghatározó! :) Én sem vagyok semmi etéren, de te azért messze megelőzöl. Nagyon édes a szoba, legjobban a pelenkázólapba szerettem bele, az honnan van?

stelly: szépen gömbölyödik a pocakod! Picit azért fáradtnak tűnsz nekem a képen...

Edina: édesek a lánykáid, várom már, hogy nálunk is ilyen sztorik legyenek. Én kitartok mellette, hogy lányos a pocid. A nutellázással meg csak óvatosan, nálam egy fél bödön bánta mikor nekiálltam legutóbb. :wink:

gjéti: engem padlóra tett a sztori teljesen... lehetne, hogy ha valaki ilyesmiről ír azt mondjuk kisbetűvel, vagy valahogy előtte jelezze, hogy gyengébb idegzetűek ugorjanak? Én sajnos tényleg elég komolyan a lelkemre veszem az ilyeneket... főleg mostanában.
Nálatok mi lesz a fiúnévvel? :)

zetibebi: én az új képekkel most simán fiúra tippelnék nálad... kíváncsi vagyok mit akarsz mondani gjéti tippje után. :)

Kép
Kép
elif

Neeem, Stelly, csak azt akartam mondani, h mennyit változik a lányhas formája. Nálad 100%-ra biztos vagyok, h kislány. :)
Vera, épp kérni akartam, h vetkőzz. :lol: Köszi, h imádsz. :oops: :P
Elif, ne haragudj, csak azért írtam le, mert annyira megdöbbentett engem is...
Fiúnév... Leírjam, h melyikekből vacilálok? :D

Nah jó Vera, döntöttem. Lány. :D Legalábbis a fölső nélküli képen
egyértelműnek tűnik. Azért csalókák az előző képek, mert a fölső
formája sokat számít. Remélem nem épp nálad fogok tévedni.
(félek h mégis Áronka lesz, és megharagszik rám) :lol:

Kép

Kép
gjéti

Gjéti mostmár hangosan nevetek, és még jobban imádlak!!! :D :D :D Azt akartam mondani, hogy Zétivel totál más volt a hasam, sokkal hegyesebb, csúcsosabb előrefelé, oldalra egyáltalán nem terjeszkedtem, elöl- és hátulnézetből semennyire sem látszott hogy 9 hós terhes vagyok! Most sem vagyok bálna, de más a formája, és picit oldalra is terjed, az elölnézetesből látszik. A 32. hetes terheses esküvői képen elölről nem is látszott hogy baba van, nemhogy még az, hogy 32 hetes :D pedig harang alakú volt a felsőm. Nnnna, hétfőn 4D, ha székhez kötöznek akkor is elmegyek :D :D :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?