A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok, na irtam egy hosszut, de elszallt...:-/ megprobalom megegyszer...

Gabi, nagyon drukkolok neked, hajra! +++++++++++

Veronikusz, nagyon edesek a lanyok, Zsofi is es Szofi is, meg biztos Kata is, csak rola nem tettel kepet, meg te is szuperul nezzel ki! Remelem, nem sullyedsz nagyon bele a depiben, egy kis siras nem art, nekem is volt par napig, de szerencsere elmult...
hugyuti fertozessel nem jo viccelni, cickafarkfu teat, meg a patikaban kaphato urogin nevu gyogynovenyes tinkturat szoktam hasznalni, de ezt nem tudom, lehet-e szoptatas mellett...meg sokat kell inni, de azt amugy is...ha nem mulik el gyorsan, akkor nem erdemes sokat varni, menni kell a dokihoz!

Linocs, elkepzeltelek teged ezekben a valogatott pozokban, hat nem semmi! :) Most az elmult napokban Zsofi is neha ordit szopi helyett, nem nagyon tudom, mibaja, lehet, h meg fog jonni? vagy ez a szopisztrajk?

babakocsi: mi a masodikon lakunk lift nelkul, nagyon vagytam egy konnyu kocsira, ugyhogy beleastam magam elegge a temaba...mi nemreg vettunk egy Neonato Piumat, ez csak 6.5 kg, lapra csukhato, persze ez sem tokeletes, de legalabb nem volt nagyon draga...mi a mattinal vettuk, www.matti.hu

hordozokendo tema, tudom, h a rugalmasbol indult ki, csak gondoltam bedobom az en tapasztalatomat is a kozosbe...:) paromnak holnap lesz a szulinapja, most sutottem neki sutit, ugy, h Zsofit a hatamra kotottem, most eloszor komolyan, egy ideig zugolodott, aztan figyelte, mit csinalok,mostanra meg, mikor mar le akarnam venni, bealudt...:)

jatszoter, hat mi meg nem jarunk, tenyleg, azt mennyi idos kortol elvezik a gyerekek? mi is setalni szoktunk, de mar elegge unom a kornyezo utcakat..a multkor legyalogoltam a mammutba, meg vissza, hat jo hosszu ut volt, nagyon elfaradtam, el vagyok puhulva, na...

talalkozo: a Normafahoz nincsen kedvetek vmikor felmenni? akar libegovel is? persze nem most, hanem, ha szep ido van...

banana

majd visszaolvasok csak most gyorsan:

szerintetek jó ha kamillateát iszom??? az végigmossa az egész "rendszer" :D és csökkenti a gyulladást. Nem???? :roll:

képzeljétek!
már 2. napja ébredek iszonyú lábikragörcsre!!! :oops: nekem ilyen csak terhesség alatt volt. :oops: Nektek???? most megint iszom a Calcium Sandozt amit Vida mondott rá.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz
Katona vagyok :D

Kép
tikó

Wow Tiko,Te katonanéni vagy :lol: Tök jóóóóó!
És milyen rangban???Mit csinálsz???

Megjöttünk a dokitól,röpke1,5 órát vártunk :twisted: de a lényeg,hogy nem ekcéma!!!!!!!!!!
Tudjátok írtam, hogy kedden 38fokos láza volt, szerdán már semmi ill. azóta se!Valami 1 napos vírus volt és ez annak a kiütései :shock: Volt már valakinek ilyen???
Hintőporozni kell és Fenistill csepp (húúúú de hogy meddig nem kérdztem meg :oops: )

Banana
normafa jó 5let :lol:

Cukorfalat
melóval mi újság????

emano/Andi
KépKép
emano

Hú csak gyorsan... eléggé lemaradtam bocsi annak akit kihagyok!

GABI! EL SEM TUDOM MONDANI MILYEN BOLDOG VOLTAM amikor megláttam a csíkjaidat!!!! Minden nap eszembe voltál, és lám végre igazságos lett az élet! Minden jót!

Zsófi!
Hajrá Maja! Nincs sok hátra, neked kitartást!!!!

Zsófi, Szofi, Fruzsi kis tündérkék :D

Betegeskedőknek gyógypuszit küldünk!

Letti lány! hogy van a kis szeme! Zsófi is írta, de nekünk is van egy remek szemészünk ha esetleg szükség van rá szólj!

Ma megérkezett Emmus koszorúslány rucija+ cipija, egész nap abban kopogott :D imádta :D

Még a kendő témához... mi kb 6-7 hetesen kezdtük és onnantól kezdve abban éltünk, nem volt babakocsi csak kendő-séta, itthon megnyugtatásnak is kendő, egy valamit tennék a következő babóval, hamarabb elővenném a kendőt. Egyébként mi a nővéreméktől kaptuk ők is abban nőttek fel, főleg a kis korkülömbség miatt könnyebbség is volt a tesómnak....

Játszótér: Mi nagy játszóteresek vagyunk mert Emmus imádja a gyereket, a nyüzsit és a csúszdát kb 20 perc séta innen a játszi de egyre gyakrabban válaltam be a sétát mert nagyon jól érzi magát. A leülök és csak beszélgetek de a gyerekem közben fejjel lefelélóg a hintán című anyukák ismerősök, sajna a lobbanékony természetem miatt sokszor kiszaladnak a számon dolgok de nem bánom csak sajna az ilyen tipusú embereknél ez nem számít... Mindíg úgy viszek gyümit... stb hogy mindenkinek jusson de amikor az én gyerekem elől meg elhúzzák úgy hogy ugyanaz felfalta a mi uzsinkat akkor kicsit pipa tudok lenni... na mindegy ezt el kell fogadnom mert Emmus viszont jól érzi magát ott....

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Andi!
nekünk csak 3 napos lázunk volt az után voltak kiütések!

Tikó!
Lemaradt hogy Dorina nagyon szép a képeken!

Orsi

borsa

Borsa
olyanunk már nekün kis volt :(

Hát úgy érzem, hogy a kendőről lemondhatok :cry: Balázsnál már akkor nem fog bejönni:(

emano/Andi
KépKép
emano

Emano

Törzsőrmester a rendfokozatom, és irodában dolgozom. Többet nem mondhatok, tudod, katonai eskü, titoktartás stb. 8)

Borsa

Köszi!!!

Kép
tikó

Oké Tikó, értettem :lol: :lol: :lol: de akkor is naddddon izgalmas :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Emano
8) 8) :lol: :lol: :lol:

Kép
tikó

megtudjátok nekem mondani,hogy a Babák szemét szemészeten hogy vizsgálják????jövő 7n kedden megyünk :? és elnemtudom képzelni milyen is lesz a vizsgálat :oops:

emano/Andi
KépKép
emano

Emano
Dorcsi 9 hónapos volt amikor szemészetre kellett vinnünk. Általános vizsgálat volt, pupillatágító szemcseppet csepegtettek mindkét szemébe, utána ki kellett menni, várni 10 percet aztán bent lefektették egy vizsgáló asztalra és egy csodalámpával belevilágítottak a szemébe. Jó alaposan megvizsgálták.

Kép
tikó

Emano: mi október 8-ra kaptunk beutalót, és a rendelőnk kapott vmi támogatást, és computeres szemvizsgálat lesz. El nem tudom képzelni, hogyan fog történni... A védőnőnk azt mondta, hogy direkt csecsemőkre van kialakítva a gép, és nagyon kevés van belőle.
linocs

felrakok par kepet en is, h lassatok minket is :)

Kép elso probalkozas a hatrakoteshez, meg nem tokeletes

Kép mindent megkostol, amit megkaparint :)

Kép reggeli jatek

banana

Sziasztok!

Eni!
Köszi az infokat, tényleg! Puszi érte!

Mindenkinek köszi a testvérféltékenységes infokat meg a hordozókendősöket is!

Veronikusz!
Nagyon ügyi voltál, szívből gratulálok neked még1x! Remélem minden úgy volt tényleg, ahogy akartad!!!! Zsófi-Szofi szépségesek, Zsófi gyönyörű újszülött és ilyen jól viselte a fürdetést, pelenkázást? te is irtó dögös vagy! És gátvédelem… aztaaaa! Martinnal én is 509/1. Én nem tudom milyen a húgyuti, kezedet meg nem is kenheted akármivel a szopi miatt ugye?
Tudok valahogy segíteni? Menjek főzni nektek? Vagy mondod mit szeretnél és megfőzöm! Nem viccelek ám!

Memme!
Bilizés? Wow! Martin csak azt jelzi, ha kaka van, igaz akkor magától megy az ágyra és kéri a törlőt és tiszta pelenkát. Én nem akarom neki erőltetni, majd megérik rá, gondolom a tesó is bezavarna ebbe a dologba… csak az utálatos, hülye megjegyzéseket nem csípem ezzel kapcsolatban SEM.

Dorka!
Irtó ügyes voltál te is! Letti szeme hogy van? Annyira édes nevet találtatok neki!

Heni!
Tök jó ez a kép! Hastánc milyen volt?

Bori!
Volt kaki?!

Linocs!
Édes ez a kiscsaj nagyon! Te is tök jól nézel ki!

Gabiiiii!
Hurrráááá, de csak halkan!

Andi!
Megvan, amit kértél, dobom postára! Szemésztől nem kell félni! Ez ilyen kontroll vizsgálat vagy van valami próbléma is?

Banana!
Gyönyörűek vagytok! Milyen kendőtök van végülis? Már belezavarodtam…

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Nincs is nagy pocakom :roll: :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Jól van Gabi, nagyon jól van... :) :) :)

Veronikusz, fffu. :( Jobbuljál.

Banana, nagyon szép Zsófilány :)

Linocs, ezt végigolvasni is elég volt, nemhogy végigcsinálni... :shock: :)

Vandini, ugyanez volt Melinda. Alvás cicin, utazás közben, sétáláskor, társaságban - rengeteget szoptattam, én sem tudtam elképzelni, hogy mi lesz. De aztán ahogy nőtt a hasam, szép lassan levált (véglegesen olyan tíz-tizenegy hónaposan). Eszter pedig olyan gyorsan szopizott, hogy nem volt gond, kivéve azt a pár hetet, amikor Melinda nehezen viselte. De annak is vége lett.

Tikó, az igen. Négy év után... Így bele a közepébe... De Dorcsi tényleg olyan kis talpraesett.

[/b]

Kép

Kép

Kép
memme

Játszótér:
Itt a környékünkön vagy egy, de olyan retkes, hogy oda nem megyünk. Két kismama szokott itt sétálgatni a közelünkben, de ők folyamatosan cigiznek. Barátságosan köszöngetünk, aztán továbbmegyek. Néhány babás ismerősünkkel néha találkozunk, de ennyi. Pedig Melindának nagyon kéne a társaság, de ezt csak akkor tudom megoldani, ha lesz jogsim és elviszem játszós csoportokba, az itteni bölcsik indítanak ilyeneket.

Bili fronton jól alakulunk, kéregeti a bilit, akkor is ha van rajta pelu és inkább bilibe csorgat, persze azért vannak balesetek, főleg ha épp főzök és nem figyelek. És akkor szalad és terpeszbe állva mutatja, hogy "Átáztunk!"

Holnapután szülinapi buli, elmegyünk apósomékhoz, ott van udvar, a lakás kicsi lenne a két nagyszülő+dédi garnitúrának, nem is akartam egész nap főzni-mosogatni. (Apósom bográcsol valamit). Ez jól is hangzik, csak most kicsit elparttalanodott a dolog, jön egy csomó más rokonuk - nem biztos, hogy ezt akartam. Nem kedvelem őket (a párom se mindig), az én anyukám még sosem látta őket, menenk majd az udvariaskodó mondatok, helyzetek. Persze Melindát sem akartam volna megfosztani a családi köszöntés élményétől, de így meg nekem lesz színház.

Kép

Kép

Kép
memme

Jó reggelt,

Jöttem Zsófit "ellenőrizni", de látom még korán. :D
Hajrááááá! :D :D :D

Szemészet (aztán rohanok) : mi most voltunk a Madarászban , már mint a rendelőjében. Műszerrel vizsgálják, nem tart még 2 percig sem. Az ölembe kellett ültetni Kristófot, a nénike beszélt hozzá és mutatta azt az izét amiben kis ledek villognak, meg hangot is tud adni, hogy még érdekesebb legyen :D . Olyan mint ha fotót készítene, látja a monitoron és közben a gép "beméri". Majd azzal a világítós kütyüvel hadonászott, nekem tartani kellett Kristóf fejét, hogy csak a szemével nézzen utána. Meg amennyire baba bírja közel jön és belevilágít a szemecskébe -szemfeneket nézni-. Hát ennyi. Én is úgy féltem, hogy mi lesz, de ez tényleg nem volt nagy kaland. Az eredmény pedig az, hogy vagy teljesen okés és egészséges vagy mint nekünk, vissza kell menni 4 hónap múlva, mert van egy kis fénytörés különbség a két szeme között.
Amúgy 6 hós kortól szűrnek és azt mondták, hogy érdemes menni, mert akkor 1 éves kor körül a rendes szűrésen már lesz kontroll érték, amihez viszonyítani lehet. Mert hogy minden szemecske más és másképp fejlődik persze.

Na jó hosszú lettem megint, mára elég is ennyi belőlem. :D :D

Ha kell telcsiszám (mi időpontra mentünk és egy percet sem kellett várni) szóljatok és előásom!

Szép napot ,
Zsófi Nektek szép szülést,
Pusza
majd jövök

Kép
vkbrigi

Sziasztok!

Tunde! Nekem is van mongolfoltom, és tök büszke vagyok rá! :D Állítólag sok magyar lány születik így.

A babakocsi-témához köszi a hozzászólásokat, asszem, én sem viszem túlzásba a vásárlást, tekintve, hogy Máté nemsokára elindul, és akkor majd úgyis többet akar kint lenni, mint bent. Találtam egy nagyon mezei chicco-t, ct 0.6-os, asszem. Olyan futkározós pille könnyű, akkora, mint egy esernyő, azt fogom megvenni. Top ridert nem találom a neten. Persze a világon a legjobb dolog a kendő, mi is élvezzük, ameddig bírom.

Memme! Hát, én is abban bízom, hogy odafönt mindent elrendeznek nekünk, biztosan ezt a tesós féltékenységes dolgot is meg lehet oldani hittel, szeretettel. De az is lehet, hogy a szopi miatt lesz nagyobb korkülönbség a két gyerkőc között. Ki tudja.

Szép napot Mindenkinek!
Vendég

csak gyorsban :lol:

Gabi, ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

babaszemészet: mi voltunk szervezett babaszemészeti vizsgálaton
http://babaszemesz.hu/index.php
nem kell tágítani és a mama ölében vizsgálják, admin.-val együtt 10 perc
infrakamerás felvétel...
egyébként pupillatágítás, macerálás... :shock:

KépKép
Kép
gyuzso

Zsófi! :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: mizujs???????

Rólunk!
Letti már második éjjel, hogy 4-kor ébred először, viszont addig én nem aludtam 1 percet sem, annyira görcsölt a gyomrom.. :( :evil: úgyhogy most hulla vagyok :( Berke után is sokat virrasztottam éjjelente...félek kezdődik most is.... :( :(

Kendő!
lassan kedvet kapok én is hozzá :lol:

babakocsi!
Berkének volt 2 is de a legjobban az ernyőre csukható sima peregot szeretem.kis helyen elfér, visszintesre dönthető....jól gurul, praktikus..nekünk bevált

Veronikusz!
hogy vagy????

KépKépKépKép
vdorka3

Lányok olvasom,hogy szinte mindenki volt szemvizsgálaton a babájával. Ez kötelező? A háziorvos küld vagy magatoktól mentetek? Csak azért mert minket nem küldtek...

KépKép

KépKép
cukorfalat

Jelentem, még itt...

Pedig hajnali 6tól fél10ig szépen 10 percenként jöttek a fájások, azóta abbamaradtak... :? Pedig én már mennék ám... :lol:
Párom nem is ment dolgozni, most lemegyünk a parkba, megjátszótereztetjük Lénát.

Ha tudok, még jelentkezem, ha már nem, akkor Steffivel üzenek.

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok!

Mi is azért megyünk szemészetre, mert kértem, Villő néha még bebandzsít. Van gyerekorvos, aki rutinból küld, van aki nem. Olyan, mint a hasi-koponya uh, nem kötelező szűrővizsgálat. (megjegyzem ilyen lehetne a hallásvizsgálat is, de ez már az én heppem.)

A mongolfoltnak én is örülök, mert szerintem is különleges. Mondjuk vannak, akik kicsit félreértik, hogy csak a cigányoknak van ilyen, de ez hülyeség. Ráadásul aki itt Magyarországon meg tudja mondani, hogy kik az ősei, az előtt le a kalappal. :)
Inkább az a vicc, hogy a korábbi gyerekorvos nem tudta, én meg jól sejtettem...

mtunde

Ja, Borsa, MSE, nálatok is nagyon későn jöttek a fogak a lányoknak, Villőnek sincs még 1 se, nem gond, csak darabosabb kaját hogyan ették? Villő utálja a darabosabb konzerveket, kiflivéget meg imádja rágcsálni.... :?:

mtunde

Sziasztok

Gabi, gratulálok!!! (persze csak halkan ;) )

Steffi, ne haragudj, nagyon eltűntem :( Az a helyzet hogy hétfő délután Anna egyfolytában ordított (oltás..), ennek következtében valamit nem csináltam meg, amit a párom kért és fontos lett volna. Ennek következtében iszonyatosan összevesztünk, kb kedd éjszakáig állt a bál, úgyhogy nem jártam erre :( Persze azóta kibékültünk :D

Linocs, de jó, hogy ezt a szopidolgot leírtad, azóta újra lelkesebben próbálkozom mellre tenni Annát. Igazság szerint már kezdtem feladni, mivel már félálomban se volt hajlandó szopizni :( Sajnos már tápszert is be kellett vetni szerdán,mert délután már nem tudtam fejni, viszont tegnapra visszajött a tejci szerencsére, csak estére kapott tápszert és ma már 2-szer is hajlandó volt szopizni őkisasszonysága :D

Játszótér: no én tuti a gyerek sarkában leszek, ez azóta ezer % mióta a szomszédom elmesélte hogy valaki nyitva hagyta a vízaknát a téren, alig tudta elkapni a gyereket, hogy ne essen bele... Ez a sztori azért is durva, mert neki ikrei vannak és persze mindig 2-felé rohan a két gyerek... Mi van, ha akkor épp a másikat szedi le valahonnan? Nem értem, hogy egy játszótéren miért nem lehet ezt lelakatolni?

Kedvet kaptam tőletek megint, így én is lövök pár fotót ;)
Kép apával megbeszéljük mit ültessünk a kertbe Kép én is szeretek mindent megkóstolni ;) Kép Anyaaa, muszáj eszkimónak öltözni?

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Mindkét Zsófibaba tündéri!!! :D Valamint a pocakfotók is!

Meg még egy csomót akartam írni, de teljesen szita az agyam.... :oops:

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Tünde!
nekem is ez volt a parám hogy fog nélkül hogy eszik majd darabosat stb... de Emmus kb 10 hónaposan elkezdte visszaköpni a pempiket és a mi darabos kajánkat kérte... először apró puha darabokat adtam aztám simán ínnyel rágta a nagyobbakat is. Ma 6 fognál tartunk de a ropitól kezdve mindent elrág.... hidd el tudják ők ezt a technikát is. Ja annyi volt hogy 13 hónaposan kezdett jönni a felső 4 addig a tejszeletet forgatni kellett met mindig csak az alsó piskóta fogyott :D

Pocisképek nagyon szépek, Steffi, Zsófi olyan csinos pocitok van. Steffi irígy a farmerre dehát tudjuk hogy milyen csini voltál mindíg :D
Léna, Martin is elbűvölő :D
Anna, Zsófi, milyen nagyok vagytok már ti is :D

Orsi

borsa

Ja és Zsófi! Nagyon szorítunk!!!!!!!!

Orsi

borsa

Téli feeling
Kép
És íme a koszorúslány ruci és a cipő :D na meg a nagy szerelem Mica úr :D
Kép
Kép

Orsi

borsa

Borsa! :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta!
Petyának boldog 2 hófordulót :D

Orsi

borsa

Sziasztok!

Most nem tudok sajna visszaolvasni, de sürgetővé vált egy bababolti látogatás, ezért kérnék tanácsot:
Kinőttük a Tentét(ami eddig a nagyon bejött altatás, nyugtatás terén) és már eléggé szépen tartjuk a fejünket, szóval itt az ideje vásárolni egy kengurut vagy hordozókendőt.
Melyiket ajánljátok?
Nekem talán könnyebb a kenguru első ránézésre, de lehet, hogy tényleg csak első ránézésre.
Ha viszont kenguru, akkor olyan lenne jó, ami azért még tartja a fejét Levinek és beletehető felém és kifelé is+ha létezik ilyen extra akkor később tehető hátra is (nem tudom van-e ilyen?)
Szóval segítsetek, ha van 1 percetek, hogy melyiket és abból is milyen márkájút vegyek, mi vált be???

köszike

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Csíkos bendő nem is ciki
abban fejlődött a pici
megnőtt ott bent hű de nagyra
anya meg most gyúrhat hasra

na majd még jövök

Kép
Kép
paklincs

Aprooka!
Holnap mentek bababörzére? Ott minden évben van kint egy nő aki kendőket árul, ott bele tudod próbálni Levit megmutatják a kötési formákat stb.... Én kendőt vennék, nálunk az vált be mert az akkorára kötöt amekkorára épp kell, ha kell nagykabáthoz ha kel bent bodyhoz, ha befelé fordítva kötöd tartja a fejét....

Orsi

borsa

Kép
a miénk ilyen....

Orsi

borsa

Sziasztok!

Tündi!
Orsinak és Daninak is későn jöttek a fogaik, de darabosat mindketten csak 1 éves koruk körűlfogadták el. Kifli az ment nekik is meg a turórudi meg ilyemsi, dea rendes kaját azt botmixerrel kellett nyomni. De a lényeg az, hogy egy éves koruktól simán ették a darabosat és nem volt még foguk...vagyis csak alul két rece...

Borsa!
:D :D :D :D :D

Gabi!
Látod én megmondtam...majd akkor ha épp senki...mert külön figyelmet szeretne :D :D :D
Vagy van még valaki????? Tessék vallani :D :D

Szemészet!

ATTÓL FÜGG, HOGY HOVA MÉSZ!!!!!!!
Ha a szemészeti klinikára ott tágítás, várakozás macerálás...
Ha külön babaszemészetre akkor a ledes, játékos vizsgálat és ha van eltérés vagy valami nem stimm akkor jön a tágítás...
Sajna mi elösször Orsit simán elvittük szemészetre ahol rögtön macerálták, de itt a Madarászban már ledes géppel csinálták...mondjuk nála volt valami bibi ezért késöbb kellett tágítani, de nem volt olyan vészes...
Szóval nagyon fontos, hogy hova megy az ember, mert ez a babaszemész gép nincs mindenhol!!!!!!!!!!!!
JA!!!! És elvileg nagyon erősen ajánlott elvinni őket 6 hónaposan meg aztán amikor mondják...rengeteg bibitől meg lehet óvni őket ha fél éves kortól már viszik őket...férjemnél későn vették észre, hogy egyik pupilla nem fejlődik és már nem volt mit menteni, de ha akkor észreveszik időben (mint Orsinál) akkor nem lenne most semmi baj...

Zsófi!
Néha-néha még visszamegyünk oda a játszóra, de mi inkább arra jártunk ami ott van a nagy KHbank mellett...azt ismered????? Mi azt nagyon szerettük meg mi ahoz laktunk közelebb.

Borsika!
MI itt a duna plázánál lakunk...de majd megyünk meglátogatni és akkor barátkozhats orsival...végölis ti nem a MOM park környékén??????

Kép

Kép
cukipofa

MSE!!!!
Nagyon király vagy :D :D :D :D

Kép

Kép
cukipofa

Orsi! Köszi!

Tudtátok, hogy van aszembekötősdi, meg van a szembeköpősdi? :lol: Petya ma gyakorolta a másodikat. :lol:

Kép
Kép
kriszta36

MSE!
Még! Légyszilégyszi!

Kép
Kép
kriszta36

Borsa, még nem merek akkora útra menni....kendőt egyedül nem nehéz kötni? És milyen fajtát próbáljak szerezni, illetve ezeket minden bababolt árulja?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Nagyon tutter, most jött csak a kép....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka!
Kendő-témát a napokban eléggé kivesézték a lányok, de én is hozzáteszek valamit.
Ha megengedhetitek anyagilag, és tényleg sokat akarjátok Levit hordani, akkor sztem vegyél kendőt is és kengurut is! Megéri, mert így a legkülönbözőbb helyzetekben tudjátok használni (mindketten, vagy akár a nagyszülők is). Nekünk a kendő itthonra (altatásra, nyugtatásra, vagy, ha házimunkát végeztem), ill. hosszabb sétákra vált be, főleg elöl keresztkötéssel. Mostanában csipőre kötöm a babót, és azt is szeretjük nagyon, így többet lát a világból. Én kifelé fordítva nem szoktam kötni, mert azt hallottam, hogy ortopédiailag nem okés, és különben is, nekem százszor nehezebbnek tűnik a fiúka, főleg, ha kapálózik. A kengurut arra használom, amikor ki-be kell tenni, nekem ez egyszerűbb (pl. oltáskor, egyéb orvosi látogatáskor, vagy, ha társaságba megyek, valakihez vendégségbe).
Kenguruból az Espritnek van olyan, amit úgy is fel lehet venni, mint egy hátizsákot, én már csak így bírom Mátét, ezt ajánlom, előre is és hátulra is lehet tenni, nagyon klassz. Az ára húzós, de megéri, 12-13 ezer körül volt a brendonban.
Vendég

Zsófi, , hát akkor turbóra állítjuk a drukkológépünket... :)

Emese...
De a kendőt mi is nagyon szeretjük. Nélküle nem is tudtam volna lenni, mert Melinda kocsiban-gyalog sétált, Esztert pedig a hasamon vittem.

[b]Emmáék, Anna
, nagyon csinik, látom ott is megy az apafotel. :)

Melindát sikerült a szülinapjára megfázítanom. :oops: :twisted: Az aconitum mindig használ, meg szerencsére szereti a kamillateát. Alig aludt a kis drágám. [/b]

Kép

Kép

Kép
memme

Paklincs, ha lenne rá idő....2 napja 1 kemény km-t tudtam tekerni itthon, aztán fel kellett venni.....de a vers nagyon ott van....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!
Aprooka, nekem nem volt kendőm, de kengurum 2 is. Először Chicco, az is jó volt, most BjörnBorg, az még jobb (Kikában lehet venni,kb 18 ezer az alap) van már olyanja is, ami hátul a deréknál is fog, még kényelmesebb. De az 30 ezer.

Ha megtanulod a kendőt kötni, utána már nagyon egyszerű. A barátnőm pl egy csúszócsomót használt, és azzal nem is kellett állandóan ki-be kötni, csak magára tette. Én a rövidebb félét próbáltam, nekem az nem jött be, de a hosszabb kendő, az nagyon is.

Tényleg az a kérdés, milyen helyzetekre kell. Nyáron nekünk a kenguru nagy szolgálatot tett, így nem vittünk babakocsit, gyorsan és könnyen beraktuk, kivettük, áttettük apára. De hosszabb kirándulásra meg nagyon jó lett volna egy kendő, amivel a hátamra is tudom kötni, mert ez a kenguru erre nem jó sajnos. Bár arra akár hátihordozót is lehetne venni, ami olyan, mint egy hátizsák.

mtunde

Ja, és megnéztem a Vandini által ajánlott espritet. Még olcsóbb is az enyémeknél, és tuti jó.

mtunde

Dorka, az elején Eszter is korán-kelő volt nálunk. :twisted: Nagyon koránkelő. Akkor kakilt. Kész voltam teljesen, de aztán elmúlt. Szo, nem biztos, hogy tendencia az.

Kép

Kép

Kép
memme

eszembe jutott még egy,variációk egy témára:

sosem leszek már a régi
hasamban volt egy-két bébi
majd ha apjuk hídba lemész
akkor költök plasztik sebész...

bocs-bocs, igyeszem majd visszaolvasni, de mindkettő talpon... :twisted: :twisted:

Kép
Kép
paklincs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?