A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

[quote="melike"]. írta:melike..
Én szívesen lennék az első "második babás". :oops:
De Mia is esélyes szerintem.

:D épp arról beszéltünk Apával, hogyha most nyaraláskor nem jött össze, nyárig vigyázunk. szóval elvileg napok kérdése és kiderül a dolog. amúgy ha csíkosodnánk sem írnék másik topicba, néha ezt sem tudom követni, ha kimarad pár nap. :oops:

komp: sztem hátráltatja a mozgásfejlődést, nekünk nem lesz.

karácsony: egymásnak apróságot szoktunk, de idén szeretnénk egy jó sarokgarnitúrát, amin aludni is kényelmes. Milán sztem csak apró ajándékot kap, még nincs értelme nagy hacacárénak, én legalábbis így gondolom. a karácsonyfa, a nyüzsi,a kaják kóstolgatása lesz neki az igazi nagy öröm, ahogy ismerem. vagy ahogy a nagy kúszásmászás-kíváncsiskodásban magára rántja a karácsonyfát. :D

mia_snow

stella azt mondta a védőnő,hogy forogni simán ráér 4 hós kora után de fogni már kéne legkésöbb a jövő héten :?

viszont forogni nagyon tud :lol:

hát szerintem ennyire uniformizálni nem lehet gyerekeket..jövő héten...jó,hogy nem azt mondja jövő héten csütörtökön 14 óra 22 perckor meg kell fogni a csörgőt :x :lol: :lol: :lol:

amúgy ha már itt tratunk megkérdezem:minden babó fog már????
Vendég

Bari, Milán fog már, de épp ma mondta a védőnő, hogy MOSTANÁBAN van itt az ideje, úgyhogy ne aggódj. a forgásnak meg 3-7 hós kor között.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mia_snow 2008.09.25 20:46-kor.

mia_snow

mia tényleg???de izgi,én remélem :oops:
Vendég

Lányok, a Cebionos kérdésre nem válaszolt senki :(

Mia, Milán is átfordul már ugye?

Kép

Kép
[/url]
stella40

Kedves Kismamák!

Felesleges anyatejet, illetve tejtestvért keresek 2008. áprilisában született harmadik kisbabámnak.

Első gyermekemnél derült ki, hogy nem fejlődtek ki a tejmirigyek a mellemben, emiatt nem tudom a saját tejemmel táplálni egyik babámat sem.
Nagyon szeretném, ha a harmadik gyermekemnek még kevesebb tápszert kellene innia, mint a nővéreinek. Nekik is voltak tejtestvéreik. Eddig nyolc anyuka segített nekünk, de a tejtestvéreink már nagyobbak, a készleteink pedig apadnak a fagyasztóból.

Olyan Édesanyát keresek, aki

- a felesleges anyatejet lefejte-fagyasztotta, de a babája nem itta/issza meg valami miatt, ezért csak a helyet foglalja a fagyasztóban. Szívesen átveszem, elhozom Budapesten, vagy a pesti oldal vonzáskörzetében.

- Aki a maga megnyugtatására lefeji a tejet, hogy biztosan elég legyen, de a gyűjtőbe nem akarja beadni. Ebben az esetben tejgyűjtő zacskót vagy üvegeket szívesen adok.

Minden felajánlást köszönettel veszek, és privát üzenetben várok!
Nekünk minden csepp anyatej fontos…

Nuska
nuska1

Bari: Mercike is fog! (de nem forog :? )
Nekem is azt mondta a védőnő, hogy forogni még bőven ráér.
Dávid viszont viszi a pálmát a csapatban a forgásával! :D :D
bszilvi25

én nemtom mi az a Cebion. :oops:

Milán nyaralás alatt 4szer fordult hasról hátra, itthon csak tegnap 1szer. hátról oldalra viszont már profi. :)

mia_snow

én sem tudom mi az azért nem írtam
bszilvi25

Mia, Szilvi, C vitamin. Nektek gondolom nem kell, mert van anyatej. A családban egy csomóan influenzások és hátha nem kapnánk el.

Kép

Kép
[/url]
stella40

jó reggelt!
éjszaka f@sza volt..erről ennyit :x
kicsit korán keltem..már túl vagyok egy etetésen orrszívással pelenkázással büfivel,és egy konyhatakarításon :twisted:

kösz a válaszokat a fogással kapcsolatban..ezek szerint a többségnek már működik a dolog...és jobban eljátszanak így már egyedül??

cebion:én is adom ..nem sokat napi 5-öt.nálunk régi jó barát,szilvi is szedte :lol:
Vendég

jó reggelt,

Bari én is az előbb takarítottam konyhát, fellocsoltam kávéval. :D

Milán most marhára nincs el egyedül. a védőnő szerint azért, mert túl mozgékony, és szellemileg előrébb van a koránál ezért több mindent szeretne csinálni, mint amennyit tud. úgyhogy most az ébrenlétei alatt extra törődést igényel. utánaolvastam már készségfejlesztő gyakorlatoknak és tornáztatom is, meg dögönyözöm, meg csavargunk, meg most ugye lesz az uszi, meg a ringató (jár már vki, vagy hallottatok róla?). egyedül max negyedórát van el. védőnő szerint ez most 1-2 hónapig így lesz, hogy extrán le kell kötni fizikailag és szellemileg is, amíg el nem kezd mászni.

ki mit főz ma?

mia_snow

Márti: Boldog hófordulót!!!!!
bszilvi25

Jó reggelt!

Bari: Bence abszolút nem forog még és a fogása is abban merül ki, hogy ha vmit a kezébe teszek, arra reflex szerűen ráfog, majd elengedi ;) Az a pár mutatványa kimerül abban, hogy szépen kinyomja magát hason fekve, már meg tudja "fogni" a lábfejét (inkább csak odakap, de nem fog), illetve állandóan állni kar és emiatt szépen egyenes lábakkal "áll", csak támasztani kell, nehogy eldőljön :)
Kapálózást nem értem... Az nálunk is megvan. Odakapálózik dolgokhoz. Ez nem jó?

Mia: Passz... Ötletem sincs még :( Ha lesz, szólok ;)

Márti: Én is bódog hófordulót!!!

Jövök még ;)

Kép

Kép
bettica

Jó reggelt!

Márti,Kristóf!
Boldog 4.hónapot! :wink:
Kép

Zoé fog és sikeresen a szájába is rak már mindent viszont nem forog!Csak a fenekét pakolgatja jobbra,balra... :roll:
Vendég

Jó reggelt!

Marci is fog, rázza a csörgőt, átveszi egyik kezéből a másikba, a szájához viszi. Forgás nálunk sincs még.

Mia! Nálunk ugyanez a helyzet, azzal a különbséggel, hogy Marcus a babakocsiban sincs el, az is uncsi neki. Ráadásul hiába viszem őt ide-oda, (most éppen jógára járunk) egy idő után bevágja a durcit és az sem jó. Igazából azt szereti, ha itthon vagyunk kettesben, senki nem zavar minket és én egész nap csak őt szórakoztatom. :? Egyedül max 20 percet van el, akkor én kifújom magam, feltöltöm a repertoáromat új gyerekdalokkal, mert azt nagyon szereti, ha énekelek neki. (Hát, biztos nincs abszolút hallása a gyereknek. :oops: :lol: ) Jövő hónapban mi is kezdjük az úszást. Ringatóról én is olvasta, nekem nagyon tetszene (szerintem Marcusnak is) de nekünk itt nincs a közelben, a kocsi meg apánál van napközben, úgyhogy ez kilőve. Októbertől indul itt a közelben baba-mama klub, azt is megpróbáljuk, hátha jó lesz.

Tényleg,Márti! Ez nem érdekel téged? Ott lesz a templom közelében.

Stella! Cebionra nincs öteletem. Nálunk én eszem a c-vitamint, aztán csak jut belőle valamennyi Marcusnak is. Esetleg mi lenne, ha gyümibe kevernéd bele!

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

én is gyümibe tezsem a cebiont napi 5-öt,mert azt mondta a védőnő,hogy kilónként kell 5 csepp és mivel(szerinte) egy átlag 3 hónapos 5 kiló ezért ez az adagja!
szerintem kb 1 db5 kilós három hós nincs a körzetében de mindeggy :lol:

szóval mindenki fog már :twisted: :twisted: na jó ma megtanítom dávidot :lol: :evil:
Vendég

mi is járunk baba-mama klubba!!!
minden délelött a szomszéd utcába a barátnőmnél van a klub,neki van egy 6 hetese(akit láttatok is),még összejövünk egy páran csajok,ringatjuk a két csecsemőt babakocsiban,kibeszéljük a pasi,divat,ruha,stb témát és közben füstölünk mint a gyárkémény :lol:
Vendég

Sziasztok!

Én mondtam,hogy Mia esélyes!De,hogy ennyire! :lol:

Máté is úgy fog,hogy odatartom,ráfog és szorítja aztán elengedi.Még nem az igazi.
Forgás:hátról oldalra,néha hasra,de hasról hátra nem megy még.
Nekem ez is elég még. :wink:

Kép
melike

még mindíg sehol senki..már unalmamban iwiw képeket nézegettem.
a "szent a béke" cimű képen nagyon szépeket láttam :wink:
meg a többin is :lol:
Vendég

Mia:nektek hány fokos a babauszin a víz?Hűtötted Milán vizét?
Nem tudom mennyire macerás eljárni ilyen hidegben.Mert ugye mi csak gyalog tudunk menni.

Kép
melike

melike a hátról hasra sokkal nehezebb :wink: máté nem aprózza el
Vendég

XXX
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.03 21:25-kor.
hékás

hékás:én azon gondolkodtam ma ,hogy milyen süti legyen.a beiglit ÉN SÜTÖM évek óta,de a többi sütit venni fogom!!
már a háttérkép is téli nálunk,nem tudom mi van velem,még a végén kiderül,hogy szeretem a telet?szerintem csak a betegségek miatt nem szoktam szeretni :roll:
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.03 21:27-kor.
hékás

hékás nem is tudtam,hogy már kistesó projekt van nálatok :shock:
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.03 21:27-kor.
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.03 21:28-kor.
hékás

ÉN ANNYIRA SZERETNÉK MÉG BÉBIT!!!!BEVÁLLALNÁM A KÖVETKEZŐ BABAVÁRÓ MAMI SZEREPÉT...de esély kb nulla... :cry:
Vendég

[quote]a írta: "szent a béke" cimű képen nagyon szépeket láttam

kb a kép erejéig volt "szent a béke..." :twisted:

[quote]N írta:em tudom mennyire macerás eljárni ilyen hidegben.Mert ugye mi csak gyalog tudunk menni

Mi is gyalog járunk sajna....tény,hogy kicsit macerás,de hidd el,hogy megéri :wink:

Karácsonyi süti:
A nagyim mindig küld sok-sok sütit és ezért kicsit elvagyok kényelmesedve süti sütés terén... :oops:
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.03 21:28-kor.
hékás

:arrow:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 14:42-kor.
Vendég

hékás áll az alku,de csak akkor ha nem reklamálsz ha kinyílik mint a tubarózsa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kriszti:hát nem megy,még véletlenül sem nyúl felé...én hamarabb föladtam mint ő :oops:

a mi holdkompunk is tud hintázni :lol:

csiri meli,mia,jó nektek,hogy úszni mentek :lol:

csiri:még most se fotogén a zoé fogacska?na nem mintha nem hinném el :lol: :oops:
Vendég

[quote]c írta:siri:még most se fotogén a zoé fogacska?na nem mintha nem hinném el

Most értem haza...ma van a szokásos pénteki szabad délutánom Zoé nélkül...úgyhogy nem tudok most fotózni!De ha hazajön majd próbálkozok!CSAK NEKED,CSAK ITT ÉS CSAK MOST!!!!!!!
Viszont nem tudom,hogy csináljak róla kivehető fotót...homályosra sikerül,de majd felteszem!:roll:
Vendég

de jó lehet szabad délután..és mit csinálsz haverok buli fanta?
nekem este lesz egy szabad órám és akkor megyek erobikozni,de csak ha a drága férjemnek lesz kedve dávidozni :twisted:
Vendég

Sziasztok Lányok!

El sem tudom mondani Nektek, hogy mekkora örömöt szereztetek Nekünk, hogy eszetekbe jutottunk :wink: Nagyon hálás vagyok ezért Nektek, és most sokkal jobb lett a hangulatom is. Tényleg nem tudom mi van velem, én utálom a rossz időt általában depis időszak szokott beköszönteni nálam, de el fog múlni, ígérem :wink:

Monti: de igen, érdekel a BABA-MAMA klub :wink: Majd megértekezzük :lol:

Kristóf is fogja a dolgokat, de elég rövid ideig köti le a figyelmét, bármi is :cry: Azért nem adom fel, próbálkozom.

Jönni fogok szerintem már holnap, de ma megint vendégeket várunk, Apa pedig a héten végre itthon volt és még ma is, szóval kicsit szokjuk a "családot" is :lol:

BABAVÁRÁS: én lennék a legboldogabb, ha mégegyszer kihordhatnék egy kicsi babát :lol: Sajna most tényleg az anyagi szól bele kőkeményen :cry: :cry: :cry: :cry: De ha nyernék a lottón....................????????????? :shock: :shock: :shock: :shock:

Egy percig sem gondolkoznék, az tuti!!!!!!!!!4 :D :D :D
bluebox

[quote]d írta:e jó lehet szabad délután

anyós erre a célra tökéletes!!!Elviszi,és így Ö is kiZoézza magát és nekem sem kell vele bájologni,mert akkor folyton jönne!!!!

[quote] írta:s mit csinálsz haverok buli fanta?

ja!Persze!!!! :shock: begyújtottam a radiátorokat,kinyitottam az összes ablakot és fuldoklok amíg ki nem ég az összes por!!!illetve nagytakarítok!!!meg itt ülök :oops:
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.03 21:29-kor.
hékás

[quote]C írta:siri, remélem nem ejtetted ki a szádon, mit szeretnél venni Zoénak. Nehogy meglepjen az anyós, ha már úgyis babázhat

Ne is mondd!!!!Olyan sztoriajim vannak,de nem is kezdek bele,mert :evil: :evil: ...a lényeg,hogy Zoénak már biciklije is van... :shock: De már leállítottuk és mégis...egyre durvább.... :evil: :roll: :shock:
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.03 21:29-kor.
hékás

no újra itt.

montana: Milán sincs el már babakocsiban, csak ha sétálunk. viszont ő pont Marcus ellentéte: imádja a nyüzsit, ha sok ember közt vagyunk, ha elmegyünk itthonról. viszont ma délelőtt köhögött (najó 3at...) és feltűnően jófiú. most vagy kiszállt belőle a kisördög, vagy van aggódnivalóm. csak nem lesz beteg... :(

hékás: nagyon köszi a dícséretet a fotókra. igazából már kb 7-8 éve hobbiszinten űzöm a dolgot, csak úgy a magam szórakoztatására. ezek szerint van látszatja. :D mondjuk kedv is kell hozzá, néha én is lövök amolyan "turistafotókat", amikor nincs hangulatom "fotózni", csak meg akarok örökíteni valamit hogy meglegyen és kész.

Bari: téli háttérkép? jesszus... :D én annyira imádom a nyarat, hogy egész télen nyári háttérkép van, utazási oldalakat nézegetek, utikönyveket olvasok, és a következő évi nyaralást tervezem. :lol: a télben 2 jó dolog van. az egyik a karácsony, a másik a nagy (!) hó. a tényleg nagy, hófehér hó. nem a latyakos, szeles, krvahideg idő mert azt utálom. szóval jó lenne ha januártól már kitavaszodna általában. :D

csiri: nálunk is így oldódik meg az anyós téma. pedig 1 házban lakunk (csak külön lakás), ... mindenkinek jobb az úgy, ha átvisszük Milánt, és nem ő jön. :lol:

Kriszta, dejóóó negyedik baba... nem semmi. mondjuk mi is 3-at szeretnénk, de ha 4 lenne sem esnék kétségbe. álmom egy igazi naaagynagy család, csak a pszichés idiótaságom miatt parázom néhány dolog miatt, és ezért nem merném sokáig húzni a dolgokat.

szóval nálunk úgy volt hogy a természetre bízzuk, de annyira nem vagyok kibékülve a paca alakommal, hogy ha most nem jött össze, akkor pihenünk addig, amíg gatyába nem rázom magam legalább nagyjából. mondjuk tavaszra ha már úgy néznék ki, mint egy normális nő, akkor jöhetne a következő project, de legkésőbb nyáron mindenképp munkához látunk. na meg hát jövö nyárra egy extragiganagy projectet is tervezünk: 1 hónapra szeretnénk kimenni görögországba - ehhez vagy tavasszal kellene születnie a 2. gyerkőcnek, vagy jóval később, hogy nyáron ne legyek pocakos, vagy ha mégis, akkor csak egy kicsit. :)

ja, Hékás: mi lenne ha most tavasszal esküvő, aztán gyerkőc, aztán nagyobb lakás? mi is akartunk építkezni jövőre, de mivel 3 gyerkőcöt szeretnénk, a szocpol miatt úgy éri meg a legjobban, ha akkor vesszük igénybe, ha már mind3 megvan.... szóval a 3 gyerek 1szobában lesz, mi meg maradunk a nappaliban még pár évig, és ha már teljes a létszám, akkor építkezünk. :)

karácsonyi sütik: én 1-1 rúd beiglit szoktam sütni (1 diós 1 mákos), de mindig megmarad a fele, úgyhogy idén kihagyom. mindenhol van beigli, akik jönnek hozzánk azok ráadásul hoznak is... szerintem már mindenkinek a könyökén jön ki. zserbóból viszont 2 nap alatt el szokott fogyni az első tepsi, úgyhogy utána még 1-2 adagot KELL sütnöm, meg még mézest szoktam. tudjátok mint a mézes puszedli csak karácsonyi formákkal. sajtos rúd szokott még lenni vagy pogi, de a sajtos rúd eccerübb, nem olyan macerás. derelyevágóval felkaszabolom a kinyújtott tésztát, azt csá. :D

képzeljétek tegnap az aldiban olyan fini barackot kaptam 300 ft-ért... vettünk is 4 kilót, már a nagyja a fagyasztóban figyel pürésítve. ma megcsináltam a répát, a céklát, anyu holnap hozza a sütőtököt, sóskát és a spenótot és együtt megcsináljuk. asszem ennyi elég is lesz. anyu mondta hogy minek csinálok répát, azt lehet kapni egész télen, de én igazából azért akartam azt is hogy ha nincs időm főzni, legyen mihez nyúlni.

mia_snow

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.03 21:30-kor.
hékás

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 14:42-kor.
Vendég

Sziasztok!

Csak beköszönök... egy hétig rossz volt a gépem, ha lesz időm visszaolvaslak benneteket.

Peti megfázott, már egy hete beteg, és sokszor lázas... úgyhogy négyfal közé vagyunk zárva...
csipisz

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 14:43-kor.
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 14:43-kor.
Vendég

[quote="jkriszta"]M írta:jkrisztaárti, Brigi a többi csajszi, aki megállna 2 gyereknél!

A pénz miatt ne álljatok le!
3 gyerek után annyi kedvezmény jár, hogy több pénz marad, mint 2 után :lol: :wink: (családi adókedvezmény, ingyen tankönyv, ruháztatási pénz, stb)
A 4. -eket csak akkor vállaljuk, ha nagyobb lakásunk lesz és anyagilag is bírni fogjuk.
Azért azt sem szeretném, hogy apa belerokkanjon a pénzkeresésbe! :oops:

Hajrá Nagycsaládosok! :wink: :wink: :wink:

(húúú, naggyon finom lett a bolognai táskám :wink: )

adókedvezményt azt nem tudom...de mi a tankönyvnek a 70%-át fizettük,és semmi mást nem kapunk az ég eggyadta világon :( :( :( :( :( 3 családipótlék és kész...de hatudtok valamit amit igényelni lehet szóljatok :lol:
Vendég

mászás:egyik gyerekem sem mászott,szindi 6 hósan állt 7 hósan szaldt..azt mondják ezért lettek raccsolósak!
hát nem tudom..vagy igaz vagy nem :roll: ez már nem fog kiderülni.
de egy tuti egy járni tudó gyereket nehéz lett volna mászásra kényszeríteni
Vendég

jelentem mind két irányba forog dávidboy :lol: :lol:
Vendég

xx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.03 21:31-kor.
hékás

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?