Itt úgy esik - jó, most épp elállt - mint a fene. Szép kis nap lesz, ha nem tudunk kimenni! Bár ha nem esik, én gumicsizmában-esőnaciban is kiviszem ezt a lurkót, mert különben nem bírunk egymással.
Megymag, ne sokat irigykedj, egyrészt anno Anrissal is ez volt, már majdnem az egész éjszakát végig tudta aludni, mígnem három és fél hónaposan elkezdtek jönni a fogai - és ezzel vége volt a csodának. Azóta is kelünk... Másrészt most ő is elkapott valami köhögős-orrfolyós csodát, úgyhogy ma Ilka egyszer, Andris háromszor kelt
Kijegyzeteltem magamnak a tanácsaidat: az összetartozás-érzés-fokozást remek gondolat, tegnap este el is kezdtem! Andris lelkesen takargatja be Ilkát, meg a fürdésnél is segít a lábát mosni, tök cuki! Eddig is voltak ilyenek persze, de most majd tudatosabban figyelek rá, hogy mondod. A neki való közösségi programok szintén jó ötlet nagyon, már találtam is egyet, ami jó lehet: egy kézműveskedős-maszatolós valamit. Tavaly jártunk Ringatóra, de egyre kevésbé volt jó, mert bár imádja az énekeket, de a fél órából 10-15 percnél többet nem volt hajlandó együttműködni, mert a gyerekek érdekesebbek voltak, mint a mondókák... Így aztán a maradék 15 percben rohangált, asztalra mászott, gyereket piszkált. Úgyhogy idén már oda nem tervezünk menni.
És ti jobban vagytok már?
Virág, ha ennyire kellemes hely volt a Péterfy, akkor megéri pontosan utánajárni a dokidnál, hogy hogy vélekedik egy második sima szülés esélyeiről. Az én dokim pl. óvatos típus, és utólag az is kiderült, hogy a kórházban az elmúlt évben tán ha három vbac volt - ennek ellenére nekem sikerült, szép élmény lett, és a kórházban is örültek neki, hogy ilyen jól ment minden. Szóval nem elvileg volt ellenséges a helyzet, hanem csak valahogy nem tartják fontosnak, nem is biztatják a kismamákat, így aztán nem is igen van.
Farfekvéssel tényleg nehéz a helyzet, pláne elsőre - ha többedik gyerek lett volna, több sima szüléssel előtte, nyilván hagyják, hadd induljon, aztán kiderül. Így szokott lenni. De elsőre jobb az óvatosság, tényleg nagy megterhelés babának-mamánake egyaránt. Nálatok meg aztán mindenféle összejött. De ez nem jelenti azt, hogy másodszorra is így kell hogy legyen! Mikor esedékes a nekigyürkőzés? Még csak lélekben készülsz?
Rétes, ez tényleg kiborító lehet! Nekünk anno a lakásunkon levő jelzálogot kellett áttetetni egy másik lakásra - sima ügy elvileg, semmi tévedés, mindenki egyetért, mégis iszonyú hercehurca volt. A földhivatal meg egy kriminális hely. Az OTP se semmi, azokkal is volt közben cécó. Hogy kerülhetett rá tévedésből bármi a házatokra? Az ilyet kutyául meg kéne büntetni. Nem lehet jól megfenyegetni őket, hogy kicsit csipkedjék magukat? Ha nincs kedved részletezni, megértem, de engem mindig érdekelnek az ilyen ügyek, mert nagyon izgat, hogy hogy lehet jól kijönni belőlük mégis. A Ti ügyvédetek mit mond?
Most talán ki tudunk menni, ha felébred a kislány végre!