A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Hú, de sokat írtatok. :) Igyekszem visszaolvasgatni. ;)

kata8110: :evil: :evil: :evil: Sajnálom az Uh-t.

vickybabe: nagyon szép a szoba. :) A fotelágyon én is elgondolkodtam, de még nem tudom mi lesz. Alapjáraton az elejétől kezdve a külön altatásnak vagyok a híve, de mivel párom állandó éjszakás, így az sem jeltn problémát, ha úgy adódik és éjszakára magam mellé veszem majd a kicsit. ... Majd kialakul, hogy is lesz. ;)
A hazajöveteles ruci pedig nagyon csini. :D

hanna: bundazsákot én is néztem, bár én a babaszobán szoktam keresgélni.

andi0716: le a kalappal a festés előtt. :)

gizella82: jobbulást!
Vendég

Na, megvolt a vacsi, megetettem kicsi családomat.
Pocaklakóm olyan hálás minden falatért... Evés-ivás után randalír van a pocakban :lol:

A babakocsi amit választottunk:
http://www.poppet.hu/catalog2/catalog/p ... ts_id=2771

A termék, úgy tűnik a honlap alapján (www.bondel.hu), hogy magyar, s a 3 kerekű kocsi ajánlott fogyasztói ára 27.900 Ft.
Ez azért nem 60-80-100 E forintocska...

Na jó éjt, megyek Anna Peti és Gergő meséket olvasni.
Érdemes előre beszerezni ezeket a könyveket, nagyon helyesek!!! Csöre? Mágnes? Nálatok van "anna-peti-és-gergő" mánia? Nálunk ezerrel... 8)

batkata :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Katuska: persze, én is edzettem kicsinek is őket :wink: de azért az sem mindegy, hogy meddig csücsül rajta, mennyire puha, nehogy olyan legyen, mintha a kövön ülne :wink: azért én a kicsit vastagabbra szavazok :) de ezt úgyis mindenki a helyi adottságok tükrében tudja eldönteni :)
Viki: hehe, megtaláltam :wink:

Csöre
csöre74

Batkata: nálunk Findusz mánia van-volt, de szeretik RUmcájszot is :) Anna-Peti Gergő nincs még. Ki írta?

Csöre
csöre74

Batkata! Gizella! Jó hogy újra vagytok Ti is.

Vickybabe! Csodás a pocid!!!!!!!!!!!
Persze a ruci is szuper. :)

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Bevásárlótúra...hmmm.hát muszáj, úgy le vagyok mögöttetek maradva, hiába van szinte a legkorábbi időpontom... :oops: :oops: :oops: Meg valamivel jobban is vagyok, nem igénylem már az eész napos pihit, jó lesz kicsit kimozdulni. Megpróbálok elzarándokolni a Diegoba is, ígérem!! :wink: Apa meg Apukám meg szerelnek vasárnap, így hátha behozunk egy kicsit a lemaradásból :lol:

Batkata,Gizella: de jó, hogy ti is megkerültetek :D
Csöre: akkor a nap további részében és a hétvégén pihi, kúra, tea stb.stb.

És mindenkinek, aki továbbra is betegeskedik: szóljatok, ha tehetünk valamit a jobban-létetekért! :wink:

Vickybabe: szuper édes a szoba!! Egyébként nálunk is különalvás lesz az első perctől. Nekem egy relax fotel lesz bent Martinnál, pihe-puha, mint egy nagy kagyló, emelhető lábrésszel és dönthető támlával, így szinte fekvő helyzetbe kerül, ha szükség van rá. :wink: A hazajövős ruci nagyon édi! Milyen jó lesz majd ott tartani, hogy rájuk adhatjuk!

Én is beállok a hátfájósok táborába, majd leszakad, mi lesz később?? :shock:

KépKép

KépKép
kata8110

NA igen Csöre....csakhát az sem mindegy, hogy a kisautó hogy fog gurulni rajta:) Ezen nevettünk, mikor annó raktuk le a laminált lapokat, hogy majd milyen klasszul száguld rajta a matchbox. ÉS tényleg:)
katuska79

Betegeknek jobbulást!

Engem is ledöntött a takonykór :cry:
Vendég

:wink: ja Katuska :) tényleg mennyi szempont :) elég fejben tartani :wink: nekünk parafa lesz alatta, az elég meleg önmagában is, de azért lesz szőnyeg... majd addig megálmodjuk :)
Kata: a világon semmivel nem vagytok elmaradva :) főleg nem hozzánk képest :wink: még 3 hónap minimum :)
éppen anatómia oldalakat böngészek, hogy ilyenkor hol vannak a belsőségeink... nem árt egy kis művelődés, ha már nincs szakirányú betájékozottságom :)
jó éjszakát, elteszem magam, és holnap szigorú ágynyugalom az anatómia lapokkal :)
szép álmokat!

Csöre
csöre74

Vicky: gyógyulj meg :)

Csöre
csöre74

Jajj, mennyi betegünk van. :(
És még majd csak most jön a szezon.

Mindenkinek jobbulást!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
hanna30

vickybabe: Nagyon tetszik a baldachinos garnitúra. Én is megnéztem a honlapot, tök jó árban vannak. Töredéke annak, mint, amit a Kenguruban vagy a Kika-ban láttam.Ha megérkezett a rendelésed, írd már meg légyszi, hogy milyen. (anyaga, minősége stb) Egyébként hogy rendelted? Neten? Mert úgy láttam, nincs üzletük. Én egy zöldeset néztem ki, de még várok a rendeléssel. Béna vagyok, nem rendeltem még neten.
krisz78

[quote="csöre74"]B írta:csöre74atkata: nálunk Findusz mánia van-volt, de szeretik RUmcájszot is :) Anna-Peti Gergő nincs még. Ki írta?

Bartos Erika a szerző, van honlapja is, plusz a könyveknek is:
www.bartoserika.hu
www.annaespeti.hu
www.annapetiesgergo.hu

Rumcájsz se rossz, nálunk Apának a szívszerelme, nekem Csipike és Kukucsi a kedvencem. :D

Köszi, hogy ennyire örültök a megkerülésünknek, igazság szerint már elvonási tüneteim voltak, de hát a munka... :evil:

A betegeknek gyógyulást, sok mézet, meleg teát és pihit (ez utóbbinál khm, khm, bagoly mondja verébnek...).

Jó éjszakát!
batkata :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Köszönjük a dicséreteket :lol: Majd teszek "rendes" pocifotót is, ez csak véletlen volt :lol:

Krisz, én onnan rendeltem a szopipárnát, emailben lehet rendelni, és személyesen mentem érte a 17. kerbe (nincs bolt, egy családi ház) és ott fizettem készpénzzel. A szopipárna teljesen jó, és az is kevesebb, mint fele volt a Brendonosnak. Szept végéig van 10% kedvezmény az árból a bababörze miatt. De gondolom később is lesz még ilyen.

Katus, kifaggatom majd a páromat linux-ügyileg :D Érdekesek ezek a túlféltős anyukák, nekem is van ilyen a családban, mindig azon sopánkodik, hogy jaj kisfiam, mindjárt beteg leszel, és láss csodát a gyerek állandóan beteg :? :evil:

Batka, szuper a kocsi! És tényleg nagyon jó árban van!

Picuranyu, én is gondolkodtam, hogy veszek a franciaágy mellé olyan oldal-kiságyat, vagy nem tudom hogy hívják, és akkor együtt- mégis külön alszunk. Aztán arra jutottunk, hogy talán kisebb törés a gyerkőcnek, ha az elejétől a helyén alszik, nem félévesen pateroljuk át, és inkább én vagyok ott Vele, ha szükséges. Ez az elmélet, aztán majd meglátjuk :wink:
Párod mindig éjszakás? :shock: Hogy bírjátok?

Vicky, gyors jobbulást! Akkor most nem dolgozol, ugyi?

Betegség: én úgy döntöttem, nem leszek beteg. Már több mint fél éve kutya bajom, mióta Manó beköltözött. Máskor azért pár havonta elkapott a nátha. Úgy döntöttem, ezt a 3 hónapot még kihúzom :lol:

Kép
vickybabe

Csöre, majd oszd meg anatómiai ismereteidet. A gyomrom néha mintha a mellkasomban lenne :roll: :lol:

Kata, sajnálom a hátfájást :? próbálj ki többfajta ülést, hátha valamelyik bejön és úgy nem fáj...Nyugi, nem vagytok lemaradva semmivel, sőt! :wink: Milyen relax foteled lesz? Én most nagyon gondolkodom egy Hauck szoptatós fotelen, a brendonban beleültünk és naggyon kényelmes :lol:

Na jó éjt!

Kép
vickybabe

Csöre! arra én is kíváncsi vagyok vajon ilyenkor mi hova kerül? Hogy a fenébe férnek el még a beleink is? :) Nekem a gyomrom az agyamban van szerintem mert állandóan éhes vagyok....

Bizony egy kényelmes fotel sokat jelent. nekünk is van egy fotelünk ami egyáltalán nem része a bútornak, rendesen el is üt tőle, de annyira kényelmes és olyan jó volt benne szoptatni, hogy marad. Olyan jó nagy párnás karfái és nagy ülőfelülete van, hogy még keresztben vagy akár felhúzott lábakkal is nagyon jó benne ülni. Viszont egy zsámoly féle még kellene elé és teljes lenne a hepi.

NA engem is utolért az éjszakai gyomorégés. Arra ébredek mindig....fogy a reni rendesen.

Batkata ezeket az oldalakat mi is magyon szeretjük, meg az egyszervolt.hu-n a mesetv-t:)
katuska79

Sziasztok

Kata,ne is bánd a pénteki 4D-t,ha vasárnap mentek a genesisbe,az majd kárpótolni fog a pénteki elmaradt uh miatt.

Krisz,nagyon szép buksija van a kisfiadnak.

Lehet hogy nálam is előbb fog jönni Tomi,mert a méretei alapján egy héttel előrébb vagyunk a doki szerint.Ami érdekes számomra,az az hogy már a 18. heti uh-n is és azóta is minden vizsgálatnál fejvégű fekvést állapítottak meg.Pedig állítólag ilyenkor még forgolódnak.

Már nem tudom ki írta,de a Móricz és Bertalan L. utca között lévő kismama bolt tényleg jó,megnéztem mert épp arra jártam,szövetnadrágok 4000Ft,farmernadrágok 5000Ft-ba kerülnek.

Én valószínű megyek erre a bababörzére,mert a barátnőm venni szeretne a 10 hónapos kisfiának etetőszéket,megkért rá hogy menjek el vele.Szerintem amúgy is kimentem volna nézelődni

liuska

Jó reggelt!

Na, most nagy a csábítás, bordűr és szőnyegvadászat vagy bababörze?? :wink:

Vickybabe: ez a fotelem lesz,csak nem ilyen dupla, hanem egyszemélyes fotel

Kép

A hátfájást illetően pedig próbálkozom, kifejezetten olyan érzés, hogy az izmok fájnak, gondolom, a megváltozott testtartás miatt :roll:

Katuska: részvétem a gyomorégés miatt :cry: Remélem, a szülés után azért ez nem marad állandó tünet! :shock:

Krisz: nekem is onnan van a szopipárna, ahonnan Vickynek., nekem postán küldték. max 2 napba telt és itt is volt -- kedvesen felhívott a nő, hogy akkor jó-e, ha ekkor érkezik, mondom persze, és rá volt írva a csomagra, hogy érkezés napján kézbesítendő, úgyhogy ha neked is messze van a hely, így is megbízható!

Liuska: látom, te is beállsz a nagy babás anyukák táborába -- bár eddig mindannyian azok vagyunk :wink: Olyan izgis, hogy a végére hogy fog alakulni :D Nekem, meg nem mondom, melyik érték alapján, de jött ki dec 20 is :shock: , de a nagy átlag dec 25-30 között van.

Betegeknek jobbulást -- én kicsit nagylegény voltam tegnap, megint dugul az orrom, de sebaj, most elhatároztam,hogy gyógyulok!! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Jó reggelt!

Betegeknek, hátfájósoknak jobbulást!!!!

Katuska!
[quote]N írta:ekem a gyomrom az agyamban van szerintem mert állandóan éhes vagyok....

Ezen majdnem meghaltam. Én is csak ennék mindig. :oops:

Kata! Szuper a fotel! :wink:
Nekem a sima relax van.
Ja, igen, Picuranyu! A KIKA-ban akciós most!

Csajok, ha valaki vásárol a Kika-ban, van vásárlási utalványom. Ajándékba kaptuk, de én az Ikeába mennék. Simán meg csak úgy nem váltják be. :(

Kép
hanna30

Csöre
Kép
Vendég

Vicky! Nagyon jó kép.
Remélem, már jobban vagy!

Kép
hanna30

Hanna
Már lázam nincsen
Vendég

Vicky! Az jó hír!
Én pont belegondoltam, tuti, hogy a legnagyobb influenza időszakban fogunk szűlni. :(

Ja, a képen, igazi tankönyvi a baba. :) Zsebi folyamatosan harántfekvésben van. Tudom, hogy van ideje befordulni.

Kép
hanna30

Vicky: szuper, köszi :) hátborzongatóan élethűnek tűnik :)
Ugye akkor elöl, a has felől semmi belső szerv sincs a méh és a hasfal között? Akkor mondjuk a belek, meg a vese-hólyag vezeték hátul mennek lefelé? Az a barnáspiros az izom (kívül, ami beteríti az egészet)? Nem baj, ha még majd kérdezek? Jól megtanulmányozom :wink:
Nekem pont fordítva van a Drágám :) felül mutatta a lepényt a doktorbácsi, alul csücsülve meg a gyereket :)

én ilyeneket találtam:
itt modellek vannak fent (ilyen műanyag kütyüket reklámozó oldal), de zömmel csak a méh a babával:
http://www.3bscientific.hu/shop/hungary ... 1_0_0.html
ez meg egy rajz, oldalnézet, egész jónak tűnik (bár nem értek hozzá):
http://mindenkinek.medicentrum.hu/ed/0/ ... ?page=1033

AGy-gyomor kapcsolat (tényleg jó volt Katuska, én is kifeküdtem :D): nos alapból nekem is nagyon jó lett az étvágyam :) de most a nátha miatt nem annyira... na majd ha meggyógyultam :)

Nátha: tegnap este leesett, hogy van otthon infralámpa... na jól megsütöttem vele a fejemet lefekvés előtt, éééés majdnem végigaludtam az éjszakát :) ma sokkal jobb, bár ez a vízkiverés megmaradt. Lázam sem lett végül, csak hőemelkedésem. Apus és a gyerekek itthon maradtak éjszakára ápolni, és csak reggel utaztak el. Mesikém sírdogált csak a poci és cici közé fúrva a fejét... (na ehhez már rendesen hajolnia kell :)) de végül békében elment :)

Batkata: köszi, megnézem :) tegnap este Mir Mur-t olvastam nekik :)

Hú, Kata, az a fotel nagyon szuper :)

Csöre
csöre74

Vicky! Hú de jó ez a szemléltetés, de Csöre rajzos képe is szupi!
Nekem fogalmam sincs hogyan fekszik a babám, de ezen elég lesz aggódni a szülés előtt pár nappal. Máté a szülés előtt egy nappal fordult le fejfekvésbe úgyhogy még egyáltalán nem kell következtetéseket levonni, hogy most miylne testhelyzetben vannak. AMúgy meg vannak praktikák amikkel le lehet csalogatni őket.

Végre elaludt a drágám....Egy órán át üvöltött egyetlen könnycsepp nélkül, de aztán látta, hogy baromira nem érdekel a hiszti mert mosogatok, takarítok tovább így abbahagyta és elment játszani. De ehhez minek kellett a cirkusz? Komolyan néha úgy érzem menten megőrülök... :twisted: :twisted: :twisted:
katuska79

Sziasztok!

Képzeljétek ma már sokkal jobban. :)
Úgyhogy remélem mindenki hamarosan kilábal ebből a nyavajából. ;)

vickybabe: párom mióta megismerkedtünk, aza lassan 7 éve, mindig is állandó éjszakás volt. :) Hogy lehet bírni? Hát, én már megszoktam. Nekem az a fura, ha ünnep van, és otthon alszik éjszaka.
Amúgy meg heti 7 napból 7-et dolgozik, szóval minden éjszakám egyedül telik.
Ezért is írtam, hogyha úgy alakul, nálunk nem zavarna be, ha Kristóf velem aludni, bár nem vagyok az együttalvás híve. Én is úgy gondolom, hogy az a legjobb, ha már az elejétől külön van, azt szokja meg, nem lesz később probléma. :)

kata8110: csúcsszuper ez a fotel. :) De én csak egy egyszerű, de kényelmes fotelt fogok venni.

hanna30: tényleg akciós? :shock: Nem tudod, hogy mennyibe kerül most?

Képzeljétek találtam a babaszobán egy 62-es overált, gyorsan le is stoppoltam, 900 Ft-ért. :)

Na megyek, mert odaég a fasírt. :lol:
Vendég

Bocs a hibákért, fél szemem a fasírton volt, látom hibáztam ezerrel. :oops: :lol:
Vendég

Sziasztok,

Kata, nagyon kényelmesnek tűnik ez a fotel.

Vicky, Csöre, nagyon jók a képek. Hihetetlen, hogy összepréselődnek kis helyre azok a dolgok bennünk, amik lazáznak terhesség előtt.

A betegeknek további jobbulást, infrázást, és mindenféle praktikákat kívánok!

Kép
petne

Sziasztok!

Megjártuk aDiegot, bordűrt is vettünk Csillaghegyen :lol: Messzebb nem volt :wink:
Szóval, Hanna és aki még Diegos padlószőnyegen töri a fejét: az a városos volt megtaperolható -- nekem nem nagyon tetszett, az anyagát illetően,vékony,van vagy fél centi és olyan kemény valahogy. Ha már padlószőnyeg, akkor vannak sokkal puhábbak, sajna azok nem ezek a tipikus gyerekmintásak.
Megnéztem az oroszlánkirályost, az tetszett,az jóval vastagabb már és találtunk egyet, amibe beleszerelmesedtem!! Ez az:

http://www.diego.hu/szonyeg_termek.php?id=5996285471305

Pihe-puha, legalább másfél-két centi vastag, olyan jó tömött :wink: És kb 5 féle méretben van.

És valami hasonló függöny hozzá az üvegajtóra:
http://www.diego.hu/fuggony_termek.php?id=5996285741330

Meg van nagyon hasonló sötétítő is :D

Picuranyu,Hanna,Petne: örülök, hogy tetszik a fotel, Anyukámék lepnek meg vele :wink: Ágy sajna semmiképp nem fért volna be, vagy rohangálhattam volna a bútorok tetején :lol: Így viszont jó komfortos, ha lefektetem teljesen.

Katuska: Ez a Máté! :lol: Csak úgy spontán rátört a hiszti, vagy hogy nem figyeltél rá? :wink: De ezek szerint, ahogy jött, úgy el is múlt :wink:

Vcrane: gyógyulj továbbra is!! És köszi az ábrát, tök jó szemléletes :D

Már megint a kérdéseim, tapasztalt Anyukák: ha vettem olyan hálózsákot, ami a Tescoban van, és mondjuk nem kályha-meleg, akkor érdemes venni az ún. paplanos hálózsákot, ami azért vastagabb, az első időkre és lengébben aláöltöztetni? Előre is köszi!!

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Vicky lehet még csatlakozni Bimbomarketre? Chicco autofix hordozóra ruháznánk be:

http://www.bimbomarket.it/en/product.as ... &cf_id=205

Látom mindneki kiegészítő illetve babaruha lázban. Tök jó! :lol: Nagyon tetszik minden bútor, kocsi, ágynemű, amiket kinéztetek, a babaszobák, babaruhák is cukik. Már nagyon babázhatnékom van, de még 4 hónap :roll:
A betegségek viszont nagyon nem tetszenek :( Gyógyulgassatok, pihengessetek sokat!!!! Nekem változatlanul a hátam szakad le... Ja, csináltam ma reggel (kaja előtt) pocifotót, mindjárt felteszem. Apa naponta hüledezik, hogy mekkora :roll:
Október 3-án megyünk dokihoz, kíváncsi vagyok Milánunk méreteire, mert szinte az egész pocimban érzem valamelyik testrészét mostanában, és elég jó ereje is van, a rugásaiból ítélve:wink:
Képzeljétek mostanában mindenki azzal nyagadt, hogy a Milánt hogyan lehet becézni. Nekem vannak tippjeim, de azokért senki nem rajong, amúgy pedig úgy bagyunk Apával, hogy amikor meglátjuk úgyis tudni fogjuk, hogy mi illik rá (és ez nem feltétlenül a nevéből jön majd) :wink:
Köszi Apácska és a babaszoba dícséretet, dagad a májam :roll:

biga.csiga

Pocakfotók :wink:

Kép

Kép

Tök jó, hogy fotón én is látom magam szemből, meg oldalról, és nagyon szeretem nézni, hogy milyen kerek vagyok :oops:

biga.csiga

És ez a bordűrünk:

Kép

KépKép

KépKép
kata8110

Biga.csiga: meseszép poci :D
Mindenki a becézésen lovagol -- mi is úgy vagyunk, hogy meglátjuk, mi illik Martinra, mert a nevét max Martinkának lehet becézni (remélem, nem Marcizzák majd, mert bár aranyos név, őt nem úgy hívják) :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Vickybabe: nem késő még szólni?? Beneveznék én is egy olyan talpra, mint a tiétek!!! Hogy intézzük a továbbiakat??

KépKép

KépKép
kata8110

Lelépek egy kicsit bejglit sütni, erre milyen szép termésre érek vissza. :D

kata8110: nagyon jó a szőnyeg, függöny, bordűr is. :) Amúgy anyuméknak is ugyanolyan függönyük van, mint amit ti kinéztetek. Egyedül csak arra jó, hogy van, meg ha olyan az üveg, akkor nem lehet belátni, visszaveri a fényt.

biga.csiga: szép pocó. :)
Kezdek erősen arra gyanakodni, hogy csak nekem van pici pocakom. :cry:
Vendég

Kata tök jó a szőnyeg :) megmutatom Mesiek a kék-zöldet, az illene a szobájába. Zazának is találtam hasonlót, zöld-barna, de annak más a neve. A bordűr is szuper :)
Bigacsiga: csini a pocak :)
Becenév: ugyan, kialakul :) Mesi Szöcske (nem jár, hanem szökdécsel, és nem hittem volna, hogy járni is tud, de már rajtakaptam :) vagy Nyurgamókus (na ezt asszem nem kell magyarázni9, Zaza meg Baba (ezen az óvónénik jót szoktak rötyögni: már tavaly ő volt a legmagasabb az oviban :))
bélelt hálózsák: nekem nincs tapasztalatom, de érdekelne engem is a véleményetek, magam úgy gondolom, hogy amíg pici, nem rúgja le a takarót, és azt könnyebb váltani, ha vastag v. vékony
Picuranyu:örülök, hogy jobban vagy, remélem, a fasírt sem égett oda :wink:
Katuska: irgumburgum Máténak :) próbálgatja a kis szárnyacskáit? vagy csak fáradt volt a drága?

Csöre
csöre74

Picuranyu: egyáltalán nem pici a pocakod, ugye csak viccelsz? :wink:
Függöny, nagyjából pont erre kell :lol: Csak van ez a franciaablak, vagy üvegajtóm, vagyminek nevezzem és hogy ne legyen olyan csupasz, meg egy kis melegség legyen ott is. Van rajta reluxa is, de a sötétítő talán még melegebb érzetet ad majd a téli napokon :D
Bejgli?? Nyami,kérek!! :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Picuranyu. nehogy pociméreteken problémázz :) pont jó, és kész :wink:

Csöre
csöre74

Csöre: szuper, ha Mesinek és Zazának is tudnátok profitálni a kínálatból :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

csöre74: :) fasírt túlélte, csak 1-2 lett olyan szép kis napégette. :lol:

kata8110: most csinálok először bejglit (diós), de ha jól fog sikerülni, akkor küldök. Nyisd majd ki az ablakot! :D

Lehet, hogy hülye vagyok, de rendeltem egy 68-72-es ruhacsomagot. :D Egy csomó póló, pulcsi, naci van benne, és 2500 Ft-ért adta az anyuka. :) Egyszer úgy is belenő Kristóf, addig meg ellesz a szekrényben, nem? ;)
Vendég

Bizony Picuranyu hamar bele fog nőni! Meg a pulcsi újját fel is lehet hajtani:)

Ha a hálózsák vastag akkor arra nem kell plusz takaró. Ha a vékonyabb hálózsák de nem az a frotir nyári akkor egy vékony pléd elég rá. A frottíros vékony hálózsákra viszont kell a takaró.
Én ha hűvösnek találtam az időt esténként akkor a vastag hálózsákra egy horgolt lukacsos takarót dobtam rá. De úgyis fel van öltöztetve, nem fog fázni takaró nélkül sem.
Én midnenképp a vastag hálózsákra szavazok télire, aztán tavaszra az a vékonyabb hálózsák, vagy esetleg a frotiros, nyárára meg nem kell.

Bizony Máté igencsak próbálgatja magát és az én türelmemet mostanában.

Nem tudjátok véletlen, hogy bőr vagy műbőr ülőgarnitúrát mivel lehetne meggyógyítani? Eléggé ki van kopva pár helyen....van valami spéci bőrfesték esetleg?
katuska79

Picuranyu: nyitom is az ablakot, csak szólj!! De jó, egyedül az enyém lehet, mert Apa nem szereti a diósat (hát ember az ilyen?? :lol: :lol: :lol: )
Én még speciel sosem csinálatam,Anyué oly finom, csinál 2-3 rúddal többet, mert az uram egy ültő helyében bekajol egy rél rúd mákost :lol: És nincs hozzá,csak alig 80 kiló :wink:
A ruha meg egyáltalán nem hülyeség, szerintem nagyon jól tetted! Ha tetszett, jó árban is volt, miért ne?? Kérünk képeket!! :D Petne, tőled is várjuk!!!

KépKép

KépKép
kata8110

katuska79:
Akkor megnyugodta, jó vétel volt. :)
Ha csak 1-2 helyen van megkopva, akkor van spéci ceruza erre.
De van színezett bútorápoló is, ami olyan, mintha kifényesítenéd vele, de ad neki egy kis színt is.
Csak azt ne kérdezd, hogy ezt honnan tudom. :shock: Fogalmam sincs, csak úgy rémlik. :oops:
Vendég

kata8110: na, a bejglit most készítettem elő. 4 rúddal tudok csinálni. Ebből viszont csak 2 lett diós, mert elfogyott a dióm, a többi mákos lesz. uradnak küldjek olyat? :wink:
Képet meg majd rakok fel.
Jövő hétre 3 csomagot is várok:
- 56-62-es ruhacsomagot
- 62-es overált
- 68-72-es ruhacsomagot. :)
Vendég

[quote="csöre74"]V írta:csöre74icky: szuper, köszi :) hátborzongatóan élethűnek tűnik :)
Ugye akkor elöl, a has felől semmi belső szerv sincs a méh és a hasfal között? Akkor mondjuk a belek, meg a vese-hólyag vezeték hátul mennek lefelé? Az a barnáspiros az izom (kívül, ami beteríti az egészet)? Nem baj, ha még majd kérdezek? Jól megtanulmányozom :wink:
Nekem pont fordítva van a Drágám :) felül mutatta a lepényt a doktorbácsi, alul csücsülve meg a gyereket :)

Gyerek és lepény helyzete fakultatív :wink:
A méh és a hasfal között nincsen semmi. A belek eléggé mobilisak, hátra és felfelé helyezkednek. És a gyomor, a rekesz is feljebb kerül (ezért van, hogy a terhesség vége felé, mikor már nagy a baba, nehezebben kap levegőt az ember). Vese, húgyvezeték egyébként is hátul van :wink:
A húgyhólyagra meg kissé ráfekszik a méh.
Vendég

Vicky: köszi a kimerítő választ :) azért így könnyebb, hogy egy kicsit látom, mi merre, mitől parázzak, mitől ne :wink: (mert most nagyon parázós lettem :oops: biztos a korral jár :oops: )

Picuranyu: inkább előrelátó vagy :wink: én is kaptam egy csomó 68-ast (is), haza is hoztam anyuéktól :)
Bejgli: nálunk ugyanaz a leosztás, mit Katáéknál: anyu süti, én eszem a dióst, Apus a mákost (azt mondja, viszket a szája a diótól?!)

Katuska: vannak bőrfestékek, de nagyon utána kell érdeklődni, mert vettünk már olyat, ami többet ártott, mint használt. szerintem kérdezz valami szakembert is meg.
ja és köszi a hálózsákos tippeket :) nekem sem volt még téli gyerekem :) Zaza meg kikérte magának a hálózsákot, mint olyat (egyáltalán nem tűrte, icipici korától)

Csöre
csöre74

Na, elkészült a bejgli. :) Kér valaki képet? ;)
Vendég

Sziasztok!

Köszi Milán lak dícséretét :oops:
Lenne egy kérdésem mamitársak: mi a véleményetek a kengururól? Apácska teljesen odavan érte, és szerintem is jó dolog, ha magára tudja kötni a gyerkőcöt, biztosan jó hatással lenne papára és babára egyaránt, nem? Viszont mennyi idős kortól érdemes? Láttam olyat, hogy újszülött kortól hordható, mert lehet fektetni, de kissé tanácstalan vagyok, mert azokon a képeken lóg a baba lába. Meg amúgy létezhet olyan, hogy a jerkőcnek nem jön be ez az egész kenguruzás kortól függetlenül? :?

biga.csiga

Picuranyu: azt hittem bejglit :lol: :wink: a szomszéd topikba recepttel? állítólag a bejgli is olyan, mint a husileves: nincs két egyforma :)

Csöre
csöre74

Bigacsiga: Mesit pici korától (de nem újszülött) kenguruztam (kb 1 hónapos - 6 hetes), nekem bejött... de lehet, hogy a kendő kényelmesebb... azt nem próbáltam. Érdemes rákeresni egy kicsit a neten, nagyon sokféle megoldás létezik a magunkon cipelésre :) A kendőknél van olyan kötés is állítólag, hogy az újszülöttet bele tudod kötni.

Csöre
csöre74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?