[quote="zsancikant"]n írta:zsancikantos...
nem mindig minden azon múlik, h valaki hogy áll hozzá.
de ha hiszel a gondolatok teremtő erejében, vagy akár a pszichoszomatikus betegségekben, akkor NAGYON is sokat számít, ki hogy áll hozzá a dolgokhoz, és épp ezért ne szabad lebecsülni a "pozitív gondolkodást" sem, nem mintha nekem mindig szuperul menne, de tudom, hogy sokkal jobb lenne úgy

[quote="zsancikant"] írta:zsancikants én elhiszem,h Szirkáék nagyon kiegyesúlyozott család, de nem mindenki ilyen.
naná! pl. mi sem vagyunk ilyenek

de ez nagyon nem attól függ, hogy mit hozott a gyerek a családba, vagyis csak pici részben! a beteg gyerekek családjai közt is akadnak problémásak, és vice versa. van, akit egy nehéz életfeladat összehoz, és van, akit meg eltávolít, vagy megtör. csak azt akarom hangsúlyozni, hogy a betegség/fogyatékosság nem jelent feltétlen rosszat! ma már szerencsére senkit sem dobnak le a Taigetoszról csak azért, mert nem olyan, mint a többi

[quote="zsancikant"] írta:zsancikants totál nem hiszek abban sem, hogy mindenki annyit kap, amennyit el tud viselni. Ez szerintem hülyeség, mert ha igy lenne, nem lennének megtört emberek, akik például legnagyobb keservükben csak azt a kiutat találják, hogy saját v. gyermekeik életét kioltsák, stb...
van, aki az eleve elrendeltben hisz, van, aki a szabad akaratban, van, aki azért lesz alkoholista, mert a faterja is az volt, és van, aki épp ezért nem lesz az...
nem feltétlen igaz szerintem se, hogy mindenki akkorát kap, amit el tud viselni, hanem kap vmit, és arra reagál valahogy (egyébként ez az, amit karmának is hívnak, tehát a velünk történt dolgokra adott válasz, a tett, cselekedet), a lehetőségeihez, a személyiségéhez, vérmérsékletéhez, tanult mintáihoz képest.
múltkor egy kollégám mutatott a számítógépén egy asztrológiai szoftvert, és az vmi bolygóállások alapján külön kalkulált számokat arra, hogy ki "mennyit bír" családilag, és aszerint nekem 4-5 gyerek se lenne sok. De én tökre nem így érzem

szóval remélem, hogy nem annyit kapok, amennyit bírok