A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

ZSÓFI GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!!!! Isten hozott Maja!

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok!

Heni
Bízom benne, hogy hamarosan rendbejössz! Drukkkkkk

Veronikusz
Hát nem semmi csaj vagy! :lol: Egyébként nálunk is a két nagyobb még most is elalszik a kocsiban, Matyi meg végigüvölti az utat. Remélem nálatok nem így lesz.
És a gyerekülés: Nálunk is sokszor értetlenkednek miatta az idősebb korosztályhoz tartozók. HIába mondom, hogy a gyerekek biztonsága miatt fontos, nemcsak a rendőr miatt.

Aprooka
Nagyon ügyi Levi baba.

Kriszta
Megismertem a gyerekkori barátnődet (Bea) :D

Gabi
Drukkok folyamatosan mennek!

Eni
Irtó jól nézel ki!!!! Csini pocak! :D

Andi
Balázs nagyon tetsz a törölközős képen. :lol:

Renáta
Mi felállásunk hasonló mostanában főzéskor, mint a ti képeteken, csak Matyi háti hordozóból nézelődik. :wink:

Dorka
Ez tényleg a kistesó miatt van Berkével. Nehogy dokihoz menj vele! Néhány nap (esetleg hét) alatt rendeződik. Ha nem, ráérsz akkor más megoldáson gondolkodni.

Banana
Édes ez a Zsófilány! :D Nagyon érdeklődően nézelődik!

Ahogy Veronikusz írta, én is zizi vagyok. Már nem tudom mit akartam még....
Ancsa merre jársz????
És Borsa????

Gyuzsó
Micakép!!! :lol: :lol: :lol:
Mi is a szemfogakkal küzdünk. Kb. 2 hét egy fog előbújása. Emiatt is jövök ritkán. Próbálom behozni az éjszakánként elmaradt alvás. :roll:

Most megyek aludni, mert aprónép már kidőlt, hátha sikerül néhány órát nekem is egybe.......

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Renáta: igen, még az az "ügy". Nem csináltam végül, mert pár napra rá elkezdtem pecsételni. Majd gyengén megjött kb. 7-8 napig azóta niagara........ :x

Heni

Kép

Kép
cancan

Reni!
mondom, hogy lüke vagyok a kendőhöz. De oké-oké,így már világos még nekem is. :lol: :lol: :lol:

Adri!
nyugodt éjszakákat nektek (IS)!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

sziasztok!
kendo temaban: en igy szoktam felkotni Zsofit magamra...
http://dilidomino.freeblog.hu/archives/ ... /#comments
itt van a tobi post a temaban:
http://dilidomino.freeblog.hu/categories/hordozas/
itt egy osszehasonlitas a hordozokrol: http://www.babakozelben.hu/hordozok/tipusok.htm
mara ennyi, mennem kell...

banana

Sziasztok!

Gyuzsó
, a kismamás kendő 4,5 méteres volt, és amire meg a megkötési útmutató volt, az meg 5,7-esre volt, az a plusz 1,3 m nekem pont hiányzott, hogy még a derekamon is áttekerjem. :) Akkor tényleg nincsenek óriási különbségek a méretek között. :)
Na, pont a te véleményedet akartam kérdezni az oltás ügyben, hogy mit gondolsz, mert most ez nekünk is aktuális. De akkor nem véletlen, hogy nem azt reklámozzák?

Kriszta, az ízületi kattogás vitaminhiány. Nekem is volt, meg izomfájás is, pont itt érdeklődtem, és elkezdtem multivitamint szedni, és 1 hét alatt elmúlt.

Dorka
, Berkének szerintem összejött a kistesó és a dackorszak. A hisztik bizony jöhetnek, de biztos, hogy idővel nem lesz ennyire durva. Hogy mennyi idő, az nagyon változó. :(

Banana, nekem sok tej mellett 8 hétre megjött, aztán a Cerazette-el 5 hónapig nem. Utána abbahagytam a tablettát, és azóta megint megjött.

Altatás, nálunk is 2 éves kor körül volt ugyanez. Mivel én közben terhes is voltam, és különben is úgy gondoltam, hogy nem árt senkinek, hagytuk, hogy Bene átjöjjön, ha akar. Azt gondoltam, hogy most nem akarom erőltetni, hadd jöjjön, beszélni nem tudott, nem tudtam, mi lehet az oka, ha megnyugtatja, hogy ott szuszogunk egymás mellett, hát legyen. Egy idő után magától abbahagyta, ha beteg, vagy ilyesmi, akkor megint jön. Pl most, az ovi miatt. Én hagyom, azzal együtt, hogy a saját ágyában alszik el.
Elaltatásnál pedig a végeláthatatlan altatásokon az segített, hogy apja kezdte el altatni. Jó alibi volt, hogy megszületett Villő, és én meg Villőt etettem olyankor. Apjával 10 perc alatt elalszik. Nálam nem. :)

Féltékenység ügyben nálunk fejlemény van. Bene azóta is ellöki, és próbálja megütni Villőt. Látványosan nagyon féltékeny. Ma pl nem fektethette őt le az apja, hanem én. :( Mondanám, hogy az oiv bakavar, de pont ebben a 1,5 hétben nem is volt oviban. Vag az,hogy Villő mászik, feláll, belenyúl, lefoglal, stb. tanácstalanok vagyunk. Így első körben azt találtuk ki, hogy váltunk. és szigorúbb napirendet tartunk este. 7-kor vacsi (és apának kötelező lesz hazaérni), Villő megy fürdeni, én meg addig játszom Benével, aztán Bene fürdik apjával és alszik, Villő közben vacsizik, így ugyanakkor fekszenek le, de közben Benével külön külön mindketten foglalkozunk.
Meglátjuk, most 1 hétig Győző Kanadában lesz konferencián, addig úgyis csak én leszek, és ha minden igaz, szerdától mehet oviba, lehet, hogy az is módosít a dolgokon.

Amúgy én is nagyon kivagyok. Kezdek belefáradni a mindennapi verklibe, pedig 1 hónapja még nagyon lelkes voltam. Nem tudom, mi tört rám, de már olyan is eszembe jutott, hogy ki kéne költözni 1.2 évre Finnországba. Én finn szakon végeztem, a férjem simán találna angol nyelvű munkát, és ott a kismama-lét, minden olyan élhető, ő kevesebbet dolgozna, stb. Én is foglalkozhatnák a hobbimmal, a finnekkel. :) Pedig ezidáig nem nagyon akartam volna kiköltözni. De már meguntam, hogy arról szól az életünk, mit hogyan spóroljunk, és hogyan éljem túl estig, amíg Győző hazaér. szeretnénk még 2 gyereket, és ehhez nyugodt, élhető családi életet is. Most sem kenyérgondokkal küzdünk, de érezhető mégis, hogy verkli van. És ezt utálom.

Erről jut eszembe: turákló több is van kilós, szinte minden kerületben. De a Rákóczi úton több is van a Blahától a Dózsa György útig bezárólag mindkét oldalon, ezek közül az egyik csak gyerekruhás, de az viszont beárazott. Ott 490.- 690.- 1200 körül vannak a ruhák. Villőnek pl overállt 1200-ért vettem, 490.- ért bodyt, felsőt, rugit. 690.-ért Benére farmert. Szóval az is olcsóbb árfekvés.

mtunde

Jó reggelt Lányok!

Látom általános a rossz hangulat. :oops: Nekem speciel tuti, hogy attól a tudattól van, hogy ősz van és jönnek a sötét hónapok + hideg. Brrrrrrr Ha most március lenne, kutya bajom se lenne! :D:D:D

Tünde!
Megértelek a kiköltözéssel kapcsolatban. Nekem is megfordult már, hogy jó lenne. Lányok magukba szívnának egy nyelvet. :D ha nem lenne ilyen …. szóval nehéz eset a két ősöm, akkor talán még ki is mennék hozzájuk Bernbe. Ott akár 2 nyelvet is tanulhatnának a lányok. Férjem folyton ezzel macerál, hogy menjünk ki, de én meg nem szeretném őt itthon hagyni. Anyámékkal meg megkattannék. Apám se bírná a hangzavart, 1-2 óránál tovább. Akkor mennék én is szívesen, ha mint CSALÁD költöznénk ki valahova. De ez esélytelen. :oops:

Féltékenység:
Kemény dió! Nálunk is van hogy néha KÖLCSÖNÖSEN egy másra csapnak, de inkább Kata részéről rossza a helyzet. Ha ellöki Szofit, akkor is ő kezd el bőgni. Idegtépő egész nap csak a bőgést hallgatni. Én meg sajnos a kialvatlanságtól stb nem vagyok épp kimagaslóan nyugodt és higgadt. Nem mindig tudom magam fegyelmezni. :oops: Ritka sz@r egy érzés, hogy tudom mit kéne csinálni de mégse megy nagyon. :oops:

Alvás:
Azt hiszem jóóóól elkiabáltam tegnap magam. :oops: ilyen pocsék éjszakánk rég volt már. :cry: egész éjjel a nagyokhoz rohangáltam, mert felváltva sírtak fel. :oops: alig aludtam egy kicsit. Utoljára 5.40-kor voltam bent náluk, de 6-kor már fel is keltek. Bezzeg Zsófi meg 3.30-kor kelt először enni. Azt hiszem különben én voltam a ludas, mert ebben a hülye időben, nem tudtam eldönteni hogy mennyire öltöztessem fel őket éjjelre és lehet kicsit jobban sikerült mint azt kellett volna. :oops:

Más!
Van itt valaki, aki tudja, hogy a SZŰZEKRE (csillagjegyűekre) milyen főbb jellemzők érvényesek?????? Zsófi szűz és kíváncsi lennék! :D Nem hiszek ezekbe a napi horoszkópokban, de úgy általánosságban igaznak látom. Pl. Mérleg = bizonytalan, folyton mérlegel. Ez rám annyira igaz. Sose tudok dönteni. Lásd névválasztás :lol: és a lányokra, férjemre is tökre bejött amit mondanak.

JA!
HALLOTTÁTOK HOGY EZ A PNEUMO INGYENES LESZ 2 ÉV ALATT. Illetve azt hiszem már most az. Ment egy reklám a TV-ben. Én is meg vagyok zavarva egy kicsit. Most akkor mi van azzal a Pneumo 23-mal??? Az jó? Vagy inkább a reklámozott 17 ezres??? (a nagyoknak!)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jó reggelt!
A rossz kedv nálam is még megvan!!!

Annyira igaz,amit Tünde leírt.....a verkli
Tünde
Ja a finnekért irigyellek :lol: volt egy idő,hogy finnül akartam tanulni és mindenki kiröhögött :oops: :oops:

Banana
látom dilidominóékat Te is olvasod :lol:

Veronikusz
én szűz vagyok :lol: :lol:
majd előkeresem neked, eccer találtam egy jót :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

veronikusz
megy pü-be :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Andi!
köszi. :D tényleg tök jóóóóó :D:D:D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz!
Én is mérleg. Igaz. :lol:

Kép
Kép
kriszta36

jó reggelt!

Andi!
kérhetem a szűzjellemzést én is privibe?

Éjszaka!
most egész jó volt....Berke nem kelt fel,Letti pedig 1-kor és 5-kor kelt......igaz 5-től rajtam aludt reggelig, de legaláb aludtunk :lol:

KépKépKépKép
vdorka3

Andi!
köszi szépen :D:D:D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Mindig elfelejtem.....
Eni 4nagyon csini vagy...én külön szeretem ha megnőnek a cicijeim....még minidg jobb mint a szopi utáni állapot :lol:

VAlamint Balu nagyon édi a képeken :lol:

KépKépKépKép
vdorka3

Veronikusz
Nálam is bejött nagyon sok minden,Balázsnál is :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Veronikusz!
És egy szűz a férjem. Hááát... Nem én vagyok a rendmániás kettőnk közül. :oops: :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Óóóóóóh. Köszi Lányok. :oops: De nem akartam ennyi pozitív véleményt kicsikarni kegyetlenül. :D

Dorka, akkor majd adok neked ciciket, bármikor szívesen. :lol: Berke tegnap napközbeni alvásához hatalmas gratula, drukk megy a maiért is. Bene átlagideje 70 perc, autóban 30. :shock: Remélem, Janka hétalvó lesz...

Mi is egy szobában próbáljuk altatni a gyerekeket - majd. Meglátjuk. Természetesen fel vagyunk készülve arra, hogy Janka nálunk kerül elhelyezésre, ha nem megy másképp.

Veronikusz, éjszakánként 2x csak azért kelek, hogy betakarjam Benedeket, rettegek, hogy megfázik. Eddig hálózsákban nyomta, de tartok tőle, hogy amikor majd áttesszük a nagyágyába, akkor hasraesik majd benne egy-egy éjszakai túra kapcsán. Még rácsok között alszik, de nappal a gyerekágyában. Kinek van tapasztalata ikeás gyerekágy lepedőben? Jó a 80x130as fekvőfelületre a hagyományos 70x140es lepedő? :D

Reni, valóban. Undorító kék egeret kaptuk second hand. Nem mertem kidobni, mert tükör a hátsója ( :shock: ), zörög a füle, csörög a teste. Bene meg imádta... De rémes! :D
vbea

Sziasztok Lányok!

Látom sokan rossz passzban...nem akartam megírni, de Tünde levele "megihletett", aztán hátha van véleményetek róla.
Nekem annyi a gondom, hogy Jankó napok óta ellenkezik. Amikor hazaér az oviból, fogmosás, pisilés és alvás a menetrend. Tudja, de semmi se jó, ha kérem, hogy jöjjön, csinálja, direkt nem, aztán hisztizik, obégat, nagyon rossz. Tegnap aztán nagyon eldurvult a helyzet, egy ideig nyelte, aztán úgy visítottam vele, mint egy idióta. Aztán csak bejutott az ágyba, ott is elég ingerülten kérdeztem, hogy jó neki, hogy minden du.-nk így zajlik...persze csak sírt. Aztán elaludt. Én meg persze tele lelkiismeretfurdalással, úgy vártam, hogy felébredjen...aztán tök jót beszélgettünk este az egész dologról. Reggel megkértem, hogy tegyen egy kis rendet a szobájában, kezdte megint az ellenkezést, de végül megcsinálta...
Kicsit félek, hogy mi lesz, ha hazajön az oviból. Az biztos, hogy mikor hazaér az oviból, nagyon el van fáradva, de az a bajom, hogy máskor is próbálkozik, persze nem annyira durván...szerintetek ez ovitól van, vagy más oka lehet? És én is kérnék egy kis lelki feloldozást, mint múltkor Reni...

Ne haragudjatok, hogy csak panaszkodni jöttem, ahogy tudok, reagálok is.

Heni,
mondd, ha van fejlemény "Niagara" ügyileg.

Tünde,
nálunk ilyen lökdösödés,megütés nemigen volt, és kb. Flórka 7 hónapos korára elmúltak a féltékenység jelei. Gondolod, hogy ovi ráerősít? Elképzelhető, hogy Kisjankó is az ovi miatt ilyen ördög?
Volt akinek már meséltem, Kisjankó múlt héten közölte apávall, hogy apa te nagyon hülye vagy! Hol hallottad kisfiam ezt? Az oviban...hurrá szocializáció!

Kép
Kép
paklincs

MSE, jajjjj! Ne hülyülj, nehogy rosszul érezd magad... én mindennap ezt csinálom. :oops: :oops: :oops: Benci nagyon feszegeti a határait, és ha valami nem tetszik, azon nyomban földjöz vágja magát. Semmire nem megy vele. Eddig nálam még semmit nem ért el, akármilyen szarul érzem is magam. Ma délelőtt is ezt csinálta, mert félóra után feljöttünk. Ennyi idő alatt kb 2x akart átmotorozni egy úttesten, mire közöltem, hogy ok, megyünk... Van olyan, hogy ordítva HÚZOM végig a teremgarázson, persze rám lesnek, mint a véres rongyra. Szóval én úgy érzem, vagy most fojtom el mindenféle hisztis és agresszív törekvését, vagy soha. Te magad ne érezd szarul, semmi mást nem teszel, mint következetes vagy, és ragaszkodsz a megszokott menethez... Sztem ovi. Benedekemnél meg dackorszak megspékelve azzal, hogy érzi anya hormonzűrjeit. Felnőnek sztem egészségben. :D
vbea

Eni,
fogalmad nincs, milyen artikulálatlan hangom van-tök szánalmas vagyok olyankor :D ...zeng az egész ház, utcalakók meg gondolom forgatják a szemüket odakint :roll: ...csak mindig az jár az eszembe,hogy kis 3 éves gyerek, milyen alapon engedem meg ezt magamnak vele szemben... de persze szolgáltat rá alapot, csak hogy tényleg így kell, vagy csak így lehet kezelni...tré.

Kép
Kép
paklincs

MSE! tuti ovi, mert Enci is ezt csinálja. Hazahozom, ha eszik bent akkor jó, de ha nem akkor itthon ebéd dtb. aztán alvás. nálunk is ez a menetrend! DE ő is. NEM , nem akarok aludni stb. pedig leragad a szeme. Sztem azért van mert oviba lefáradnak 1000rfel, ott ugye nincs Anyu akinek hisztizzenek, ezért otthon adják ki a feszültséget, mert Anyának lehet... ha pedig Anya is fellázad: jön a kéétségbeesett sírás....hisztizés...Anyának viszont tartani kell magát!!! akármennyire is vísit, mert ha engedünk - tudják hogy mindig célt érnek... szóval kitartás! sztem mindenkinél így megy ez...

Tünde! hát Finnország szép hely :lol: megtudlak érteni :lol:
Bár én biztosan nem könnyen vágnék bele, pedig nem vagyok Mérleg.
De ez a verkli érzés rohadt ismerős. és úgy látszik az ember nem igazán jut ki a mókuskerékből, csak hol fent van hol lent.
Igen és mennyire igaz amit írtál, más országokban egészen könnyebb a kismamaélet. Ránk mindig a pesszimizmus, rossz hangulat, stb jellemző. Máshol pl. Ausztriában pedig mindenki mosolyog , segítőkész stb. És ez alapvetően nem jóléti kérdés.
csak az emberek szemlélete más. sztem

Kép
gablaty

De jó Gabi,
már nem az, hogy Enci is, illetve mégis, szóval hogy akkor ez monggyuk, hogy normális, Neked is hajrá!Hogy vagy egyébként pocaktájékon? :)

Tünde,
hogy van finnül, hogy kérek egy forró tejeskávét( sok tej, kevés kávé) és egy dupla sajtburgert? Ha egyszer Finno.-ba járok(monggyuk téged meglátogatni :wink: ), akkor ezt feltétlen tudnom kell, hogy életben maradjak...egyébként én is tudok pár szavat finnül:Vejnemöjnen, Kalevala, Häkinnen...

Na megyek, érkezik haza Kátrányka...drukkoljatok, hogy ne tépje le a fél karomat... :roll:

Kép
Kép
paklincs

MSE!
A lekifurdlás sztem teljesen természetes, de a reakciód is az... :!: SZtem az a szülő aki nem üvölt néha artilulálatlanul a gyerekével az nem tölt vele elég időt....nekem ez a véleméynem, vagy pedig süket és vak.....de szerintem nincsolyan ember akinek kötélből lennének az idegei....mindehol elfogy a türelem.Nálam is Nálad is és Másnál is max nem nem ismeri be......A hisztit szerintem sem szabad engedni nagyon elfajulni, nem kell, hogy a gyerek átvegye az irányatást.....a dolog másik oldala, hogy szerintem nincs az a gyerek amelyik ne feszegetné a határokat :) Tuti az ovi közrejátszik benne és Gabinak is igaza van....fel vannak pörögve

Andi!
Köszi a jellemzést :lol:

Rólunk!
MA betettem a Lettit a kocsiba és elmentem a Berkéért, mert oda volt játszani...zökkenőmentes volt az utunk, azt kell mondjam......olyan érzésem volt, mintha 1 éve nem léptem volna át a kaput, pedig csak 2hete nem voltam sehol.Fura.....
Éjjel Berke aludt ébredés nélkül és most délután is le tudtam fektetni.ALSZIK....

Tünde!
Finnország jó lehet......a mi országunkat eléggé élhetetlenné tették.Mi is gondolkozunk, hogy el kéne menni valamerre, csak valamilyen szinten röghözkötöttek vagyunk.De hogy miért???nem mintha megérné :oops:

KépKépKépKép
vdorka3

Dorka
szívesen :lol: ha kell a többi is szóljál

Lányok
valaki jár/járt Ringató-ra????
októberbe indul itt a közelbe :lol: gondolkozok rajta....

Bori
pelus????

emano/Andi
KépKép
emano

Eni!
Kata is hálózsákban alszik. Ha kijön pisilni leveszi, majd utána vissza is veszi. Persze éjjel azért kikísérjük, meg vissza. Lepedőméretben nem vagyok otthon. Katának nagy ágya lesz. (csak haza kéne hozni :oops: )

Dorka!
Kezdek félni! :D ami veled történik az velem is megtörténik pár nappal később. :oops: már nekem is fája torkom. :oops: te hogy vagy? Meggyógyultál????

Én ma tovább próbálkoztam :lol: szegény Zsófi kénytelen lesz beletörődni, hogy ilyen nyughatatlan anyja van :lol: úgyhogy elszaladtunk a DM-be, majd a szüleim környékén sétáltunk egy 3/4 órát. :D:D:D Zsófi tök jól viselte. Csak néha-néha nyekkent fel egy picit :lol: nem rég evett, majd be is ájult :lol: én meg porzok is aludni :D:D:D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

emano:

Ringatóra mi is jártunk Jankával és nekünk nagyon bejött!

Jártunk más zene bölcsibe is , de ott elég erőszakos volt a foglalkozás vezető és a gyerekek nem mozoghattak szabadon.

a ringatósok módszere már eleve jól van kitalálva, úgyhogy szerintem érdemes megpróbálni :D

artikulálatlan kiabálásról:

Hát én is megpróbálom visszafogni magam sokszor, de azért munka mellett egy kicsit nehétz elviselni a hisztiket.
Janka nem az a tipikus hisztizős, de azért Pl: nem áll meg motorral az út szélén, csak futva tud közlekedni..stb.
Nálunk is alvás időben szokott inkább előjönni a téma, mikor már totál hulla vagyok amúgy is. Mindent szépen végig csinálunk, fél órát görnyedek 3 mese után az ágya mellett, majd jön a " apa ágyába menjünk" duma, inni kér..stb.

Na akkor kiakadok és közlöm, hogy azért áljon máá meg a menet, nehogy mán egy 2 éves dirigáljon :lol:

Persze falrahányt borsó.........Én nem szeretem, ha sírva alszik el, így megvígasztalom oda fekszem még majd mikor éjjel átjön, csak félrelibbentem a takarónkat és Ő becsusszan...

Szóval 4 napja nem igen aludtam egyhuzamban5 órát, és e mellett dolgozom ő meg bölcsizik.

Hétvégén kutyás progi van úgyhogy Janka megy anyuékhoz, mi meg talán alszunk valamit, a kutya nem ébreszt éjszaka :lol:

cooper

Heni
Majd gyerek a hírekkel! Drukk megy++++ és jobbulást!

Veronikusz
A húgom is szűz jegyű, de csak egy része igaz rá abból, amit a jellemzésekben írnak. Legfőképpen a rend-és tisztaságmánia nem :? Számít az aszcendes is, azaz, hogy a Hold melyik jegyben állt akkor, amikor Zsófi született. HA érdekel megnézem neked, csak írd meg potosan hánykor született Zsófi. 18 vagy 19-én?

Andi
Ringatóhoz sztem Balázs már nagy... Ezek mind ölbeli játékok és azt a mozgékonyabb gyerekek nem nagyon bírják már.

Hiszti
Hajrá dackorszak és társai :? Az első 1-2 alkalommal én is sivítottam vele, mint egy malac. Persze semmit nem használt :wink: Aztán már taknya-nyála egybe, eldobta magát. Végül egy pillanatra bedugtam a fejét a hideg zuhany alá és megmostam az arcát hidegvízzel. Azonnla csend lett és lehiggadt. Anyu támogatta a módszert, de én mégis úgy éreztem, hogy hiába hatásos, mégiscsak megfélemlítés :oops: Meg azt vettem észre, hogy az én dühöm, ingerültségem csak ront nála a helyzeten Azóta, ha látom, hogy kezdődik, akkor azt mondom, hogy gyere, beszéljük meg. Próbálok a hiúságára, hatni, hogy ő már nagyfiú, ha ilyesmiről van szó. De a lényeg az, hogy minden ellenálláskor a lehetséges valós következményeket vázolom fel, ha nem működik együtt. Pl. ha nem veszed fel a nacit megfázol, szívni kell az orrod, doki nénihez kell menni és belenéz a torkodba (ezt útálja). Vagy ha nem akar lemenni, akkor próbálok valami csalogató tippet kitalálni. Új játszó, ez vagy az a barát, aki talán lent várja, vásárláskor, hogy majd ő választ almát és fizethet, ha nem mos fogat, akkor bizony sütit sem ehet majd másnap. Szóval mindig keresem azt, ami vonzóvá teszi neki a nemkívánt dolgot. Úgy fest, hogy nála bevált. Persze tudom, hogy nem minden gyereknél működik, mert van akit nem érdekelnek az érvelések :? e ha valaki esetleg nem próbálta ezt a módszert, akkor sztem egy esélyt érdemes neki adni.

Mókuskerék
Az a legfőbb baj, hogy a magyar ember borzasztó pesszimista. Persze a valóság sem sokat segít, hogy legyen miben reménykedni :( Én azt vallom, hogy persze, tegyünk meg mindent, hogy az életünk jobb legyen, de amin nem tudunk változtatni, azon kár kesergni, mert attól csak a mi kedvünk lesz rosszabb, de semmin nem változtat. Inkább annak próbáljunk örülni amink van. Vagyis azon belül találjuk meg a fontos dolgokat.

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Renáta
én is félek kicsit a ringatótól, mert Balázs elég mozgékony,na de 1próbát megér :lol: :lol:
Fú te tudsz aszcendenses dolgokat is?? :lol: engem érdekelne nagyon......
Ja megszereztem a homeós könyvet :lol: :lol:

Heni
Remélem semmi komoly,majd írd meg mi a helyzet

emano/Andi
KépKép
emano

MSE
Feloldozást megkapod :wink: Anyu szokta mondani, hogy az az anya, aki még nem érezte, hogy most falhoz vágná szívesen a gyerekét, az hazudik :wink: És milyen igaz :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Andi
Homeós könyv hajrá :wink: Jutottál valamire fejfájás ügyben?
Sokat azért én sem tudok. Mikor Iván született, akkor megcsináltattam a horoszkópját, amihez volt baba-mama horoszkóp is, tehát a mi viszonyunk és pluszba az enyémet is megcsinálták. Vissza szoktam olvasgatni és valóban. Iván pont olyan lett, amilyennek írták. Persze kíváncsi vagyok, hogy a felnőttkori és kamaszkori dolgok is olyanok lesznek-e. Amit rólam írtak az is kifogástalan :) Én hiszek benne. De csak a személyesben. Az újságokban meg ilyen helyeken olvasható dolgokat hülyeségnek tartom.
De ha megadsz adatokat szívesen utánanézek vagy berakom a linket, ahol mazsolázhatsz. Ami neked szimpatikusabb :wink:
Ha balázs is mozgékony, akkor lehet, hogy inkább a csiri-biri torna meg ilyenek jönnének be neki. Az is mondókás, csak kifejezetten mozgásos.

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Csak átfutottam az uccsó oldalt.

Mmmmm....

Szóval hiszti: nem mindig így nevezném, mert tudom hogy Melinda néha azért ellenkezős meg erőszakos mert én is ingerlékeny vagyok mostanában. És én is próbálom szép szóval és a kis eszecskéjére hatva megbeszélni a dolgot (mert a Melinda-korú kislánnyal akire vigyáztam anno, sokszor bejött, bár volt, hogy vele sem). És igen, utóbbi időben naponta jöhetnék feloldozásért, mert bepöccenek, elszakad a cérna. Most pl. Eszter nagyon beteg volt, egyszerűen nem bírtam reggel ellátni, mert Melinda nem tudta elviselni, hogy ne ő legyen az első. És néha nincs humorom hallgatni a nyígását.
És igen, sokszor érzem, hogy minden különösebb apropó nélkül csak csak arról szól a dolog, hogy melyikünk kényszeríti rá a másikra az akaratát. Mert máskor meg tényleg meggyőzhető, vagy el tudom terelni a figyelmét.
És egy hete nála is nyílt testvérféltékenység, tegnap pl. a szomszédasszonyom beugrott egy pár percre, beszélgettünk, és amikor Esztert megdícsérte, melinda odament és benyomott egyet a tesónak. És most sokszor mindent vele is úgy kell csinálni, mint a tesóval. Akit egyébként megszeretget és játszanak.

Tudom, természetes dolgok, nem szabad felhúzni magam. De nem vagyok most a top-on.

Maja születésénél elfelejtettem mondani, hogy üdvözlet a szülőszobás csapatnak, Erikának és Tóth dokinak, aki tképpen a keresztapánk. :)

Felébredtek. Megyek.

Kép

Kép

Kép
memme

Reni!
szeptember 19. 2:18 perckor bújt ki Zsófi :D előre is nagyon köszi

Dorka!
nekem már néha sípol a mellkasom. :oops: :oops: :oops: Egyre gethesebb leszek. :cry: Csak rá ne ragasszam valakire!!!! :oops: :oops:
és még aludni se tudtam, mert Zsófit nyomták a pukik :oops: most meg hogy alszik, jönnek haza a lányok. :roll:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Veronikusz!
Meg kérdeztem még egy-két hozzáértő emberkét az oltásról...
A végeredmény az lett, hogy ugyanaz mint a sima prevenar csak több cucc van benne, de mint minden más oltást is ezt is meg kell ismételni kb középiskolás korban...mert az immunrendszer felejt..
Ezt meg lestem egy hivatalos közleményben:

Az Egészségügyi Minisztérium keddi közleménye szerint október 1-jétől 1 év alatt ingyenesen beoltják pneumococcus elleni védőoltással azokat a gyerekeket, akiknek szülei ezt kérik. Egy és két év között azokat oltják ingyenesen a szülők kérésére, akik egészségügyi rizikócsoportba tartoznak, vagyis akik bizonyos súlyos betegségben szenvednek. 2 és 5 éves kor között a rizikócsoportba tartozók 70 százalékos támogatással, körülbelül 5 ezer forintért jutnak a védőoltáshoz, míg a többiek továbbra is teljes áron, 16 ezer forintért juthatnak hozzá az oltóanyaghoz.

Dorka!
Amit Berke csinál az tök normális...sőt!!!! Örűljetek ha ennyivel megússzátok...
Nyugodtan hagyd kitombolni az érzéseit...ne kelljen elfojtania őket...
Gondolj bele most azt látja, hogy ha kistesó ordít akkor Anya megy felemeli, megszeretgeti, babusgatja...ha ő üvőlt akkor annak meg anya nagyon nem örűl :D szóval ő most lelkileg padlón van, de nem tart sokáig...
Nálunk már csak ritkán van testvérféltékenység...Orsi nagyon egyenrangúnak tekinti Danit.
Multkor megdícsérte egy néni, hogy milyen szép és aranyos, erre rászólt a nénire, hogy Danika is szép és aranyos és, hogy vele is legyen kedves... :D
Úgy beszélget Danival mintha értenék egymást, mesél neki, öltözteti...Dan meg úgy néz rá mint egy istennőre.
DE!!!! Én betartottam azt , hogy nem kell neki mindíg jó testvérnek lennie :oops: nem kell mindíg elűlnie Danival játszani, ha nem szeretne, nem kell mindíg mindent odaadnia Daninak mert Dani hisztizik érte...és Dani is ugyanúgy kikapott már egész kicsi korában is mint Orsi...csak hogy nem azt érezze, hogy Daninak szabad neki meg nem...

Ja!!! Horoszkóp!
Amikor Orsi megszületett megcsnáltattuk a horoszkópját...nem ám akármilyet...minden adatot elkértek. A szülő, nagyszülők közeli rokonok születési dátumát, pontos időpontokat is...és hát nagyon pontos leírást kaptunk kicsi lányunkról...vissza-vissza olvasgatom és minden igaz lett rá eddig....
Amikor terhes lettem Danival akkor elkezdték az én horoszkópomat csinálni (akkor még senki nem tudta azt, hogy terhes vagyok) akkor telefonált a néni aki csinálta, megkérdezte, hogy minden rendben van e velem???? Mondta, hogy persze...
Nagyontitkolózott, nem akarta megmondani, hogy mi a baj...aztán csak kinyőgte, hogy a horoszkópom szerint nekem az elmúlt 3-4 hétben nagyon szörnyű dolgokon kellett elvileg keresztűlmennem...pontosabban valaki aki nagyon-nagyon közel áll a szívemhez az nagyon nagy válságban van és én szószerint belebetegszem a fájdalomba...de év vége felé minden rossz elmúlik körülöttem.
Én akkor nem mondtam el neki, hogy igazából mi történt, de pont az a 3 hét volt az amikor kiderült a 12 hetes ultrahangon, hogy Dani nagy bizonyosággal down-kóros...3 hétig nagyon ki voltam borúlva, de karácsony elött minden jóra fordult.
Hát ennyi...még mindíg beleborzongok, ha visszagondolok erre a történetre... :)

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok,

Csak gyors pneumo infó, mert most jövök a védőnőtől: szóval ők tegnap kapták meg az ÁNTSZ-től a levelet, hogy 2 éves kor alatt a szülő kérésére ingyenesen kapják a gyerekek. Ha 6 hónapos kor előtt kezdik oltani akkor 3 oltás + ismétlő 2 évesen, ha 7 hónapos kor után kezdik, akkor 2 oltás + ismétlő 2 évesen. Úgyhogy mi arra jutottunk, hogy 7 hós kor után jó kezdeni, 1-el kevesebb szúrás és addigra a kötelezőkön is túl vagyunk...

No most ennyi voltam gyorsban, egész héten rohanok, mert hugomnak szombaton van az esküvője... De azért jövök ha tudok ;)

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Sziasztok!

Én is csak gyorsan, mert már megint hisztisn apjaink vannak, Levi egész nap ölben. Ja és újra max 3 órát alszik éjjel egyben, szóval ez egyre durvább....

Persze nátha egyre rosszabb, tegnap du. már fel sem bírtam kelni, fülem is bedurrant.

Mi is jól összekaptunk apuskájával, mert persze ő is hulla beteg, de tegnap és ma is ment 200 tonna búzát zsákolni. Ez azt jelenti, hogy 2 napja nem látom és este úgy esik haza, mint ha haldokolna, éjjel meg fuldoklik mert amúgy is náthás, de ilyenkor tele megy az ember tüdeje mindennel. Tudom, fontos meg nem mondhat nemet a nagypapájának, de egymás után két nap, úgy hogy beteg, és holnap van az első rezidensi munkanapja....talán lehetne, hogy ne este 10ig pakoljon, miközben Levi itthon ordít egész nap és az én idegeim sincsenek kötélből.

Na megyek, megint sikerült 10 percet aludnia kicsi fiamnak. :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

no, ölben kicsit csend lett, így félkézzel:

fotókat meg sem említettem, pedig nagyon szuperek, fürdőlepcsis, koszorúslány-ruhás, kendős-főzős....be kell szereznem tényleg vmit, mert leszakad a karom lassan.
Borsa, megnéztem térképen és brutál messze vagytok, most még nem merek ilyen messze menni, de azért köszi

na, eddig tartott a türelem

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Veronikusz!
valamivel jobban vagyok már......beszereztem a homogene 9-et amit mondott a Zsu és úgy tűnik működik..... :lol: Próbáld ki hátha segít...gyógyulj meg mihamarabb :!:
Berke aludt délután :lol: Lettinek meg vannak már sírós időszakai :oops: hurrá, de sebaj majd rendeződik a dolog...lehetne rosszabb is :)
Aprooka!
nekem is fájdogál a fülem kicsit, de gondolom ráment a megfázás.....jobbulást Nektek!

Heni :?: :?: :?:

KépKépKépKép
vdorka3

Megjöttünk a szemészetről,nem tágítottak pupillát, minden oké :lol: majd 3 évesen kell menni legközelebb :shock: :shock:
szerintetek???mind2en szemüvegesek vagyunk.....

AZt szeretném kérni Tőletek, hogy aki kér foreveres bármit lécci szóljon péntek reggelig, mert lehet, hogy pénteken vásárolnak öcsémék,köszi

Betegeskedőknek jobbulást

Renáta
homeós könyvet még nem nézegettem :?
1977.09.02. 19.10(de ebben nem vagyok biztos)
de el is küldheted a linket :wink: (nekem mindegy)

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Hát bizony én is elég artikulálatlan vagyok mostanában, illetve nagyon gúnyosan és szarkasztikusan tudok Benével beszélni, ha nem elég rendes... :)
Én azt tapasztaltam, hogy a gyerekek csak abban az esetben tudnak nagyon szófogadóak és rendesek lenni, ha kellőképpen és korán már nagyon fegyelmezve vannak. van ilyen ismerősünk, a lányok mintagyerekek, DE a nagyobbik, aki 6 éves, már sírni sem mer, ha apja leszidja, már most elfolyt sok mindent. Anyukám is ilyen volt velünk. Nem volt kellemes...
Szóval akkor inkább hiszti és artikulálatlanság, és remélem, hogy azért közben azt megtanulják, hogy ha rend is van, csak mégiscsak a javukra, és ami még fontosabb, szeretjük őket.

mtunde

Dorka!
Én tegnap egész nap ezt a homeogene 9-et szedtem és estére mégis meg akartam halni :oops: olyan halálfélelmem volt este, mert alig kaptam levegőt. :oops: este már hangom se volt.
Képzeld! Zsófi evett este 9-kor, majd 3:45-kor MAJD REGGEL 8-KOR!!!!!!!!!!! :shock: :D:D:D ez így nagyon jó lenne!!!! :D

Cukipofa!
köszi, köszi

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Én ezt találtam ma reggel

2008. szeptember 30.
A Kormány egyik kiemelt célja a gyermekek egészségvédelmének, az egészségügyi ellátásban biztosított esélyegyenlőségének javítása. Erről szól a „Közös Kincsünk a Gyermek”, Nemzeti Csecsemő- és Gyermek-egészségügyi Program. Ezért bevezetésre kerül a térítésmentes pneumococcus védőoltás. A Kormány 2008. október elsejétől a szülő kérésére valamennyi 2 éven aluli kisgyermeknek térítésmentesen biztosítja a védőoltást.

A pneumococcus elleni védőoltás bevezetésével csökkenthető a gyermekkori torokgyulladás, mandulagyulladás, középfülgyulladás előfordulásának gyakorisága, súlyossága. A gyermekek egészségének megőrzése mellett mérséklődhet a szülők munkából történő kiesése és az egészségügyi ellátórendszer igénybevétele is. A térítésmentességgel a védőoltásokat egyenlő eséllyel kaphatja meg minden kisgyermek. A Pneumococcus baktérium súlyos, életveszélyes betegségeket is okozhat, például tüdőgyulladás, agyhártyagyulladás, de nagyon gyakran felelős felső légúti megbetegedések kialakulásáért, ezért fontos gyermekeink kiemelt és általános védelme.

A pneumococcus fertőzés elleni oltóanyag 2 hónapos kortól adható. A teljes védettséget egy több oltásból álló sorozat biztosítja. Ha az oltásokat féléves kor előtt kezdik, a csecsemők 3 alkalommal minimum egy hónapos időközzel részesülnek védőoltásban, amelyet a 2. életév során egy emlékeztető oltás követ. Ha az oltásokat 7-11 hónapos kor között kezdik meg, akkor 4-8 hetes időközzel két oltóanyag beadása szükséges, amelyet a 2. életévben ugyancsak egy oltás követ. A 12-23 hónapos gyermekek védettségének kialakításához minimum két hónapos időközzel beadott két oltás szükséges.

Az oltóanyag ritkán mellékhatásokat okozhat. A beadás után levertség, étvágytalanság, aluszékonyság vagy esetenként láz, az oltás helyén bőrpír, duzzanat vagy fájdalom jelentkezhet. Ezek a kellemetlenségek azonban messze nem mérhetőek azokhoz a következményekhez, amelyeket esetleg az oltás elmaradása miatt a védtelen kisgyermek elszenvedhet.

A védőoltás eljuttatása az influenza vakcina kiszállításához hasonlóan történik. Ennek megfelelően az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet 2008. szeptember 30-ig kiszállította az oltóanyagot az ÁNTSZ kerületi/kistérségi intézeteibe. Innen az oltókörök oltóorvosai viszik el az oltóanyagot.

Az Országos Epidemiológiai Központ valamennyi háziorvos számára módszertani levelet küldött a 2008. évi védőoltásokról, így a pneumococcus védőoltás szakmai módszertanáról is.

Budapest, 2008. szeptember 30. EüM Sajtóiroda

emano/Andi
KépKép
emano

Jó reggelt Lányok!

Képzeljétek Berke hátán van 6-8 pötty meg 1 a pocakján...nem tudom hogy néz ki a himlő, de remélem nem az.....Hogy néz ki a himlő????nincs láza.......Majd azért felhívom a dokit és ha kell elviszem...Letti reggel 6-kor kelt először el sem hittem ......azóta viszont nagyon nehezen kap levegőt hiába szívom el neki az orrát akkor is liftezik neki a fikusz :cry:

VeronikuszŰ!
Sok C-vitamin , tea, homogene9 hátha együttesen segítenek.....Jobbulást Neked :!: Sokat gondolok Rátok!!!!

ZSófi!
HA minden igaz akkor már lassan otthon vagytok.....majd gyere egy gyors helyzetjelentésre :lol:

KépKépKépKép
vdorka3

Jó reggelt Lányok,

tegnap este épp kiengedtem a fürdővizet a gyerekeknek - gondolván, hogy míg pancsolnak ideülök és elújságolom, hogy a teszt szerencsére negatív lett, vérzés sajnos változatlan :x , amikor is kicsi fiam nekirohant az üveg étkezőasztal sarkának és és lett a homlokán egy bő cm-s repedés. Irány a János kórház ügyelete. Még jó, hoyg anyukám előtte pár perccel érkezett, így ő vitt be minket ( Balázs nincs itthon ugye) Felkészültem mindenre, de hála az égnek és az orvostudománynak , csak kifertőtlenítették és 2 db összehúzótapasszal összeragasztották és bekötözték neki. Meg voltam róla győződve, hogy tuti varrni kell, mert nagyon csúnya volt.
Éjjel mellettem aludt, - néztem hogy nehogy hányjon, vagy ilyesmi, mert akkor irány vissza, de szerencsére minden rendben volt, leszámítva, hogy alig aludtam.......

10 után hívom Vidadokit, hogy mi lett az eredmény - én megmondom őszintén, már mindenbe belemegyek, csak múljon el, mert nagyon elegem van és a közérzetem is rossz és tegnap óta szét akar szakadni az egész petefészkem...... :evil:

Heni

Kép

Kép
cancan

Nem olvastam még vissza, talán majd később - most gyerek, háztartás, de:

Dorka: a hímlőnek a közepén hólyagszerű képződmény van/lesz és körülötte piros. Figyelgesd, ha szaporodik akkor irány a doki....
Vagy nem evett valami újat amire allergiás lehet? Új mosópor, öblítő stbstb......

Heni

Kép

Kép
cancan

Cancan
:cry: :(

emano/Andi
KépKép
emano

Dorka
Ahogy Heni írta, középen hólyag, körülötte piros bőrpír a bárányhimlő. Általában a pocaktájékon, derékmagasságban kezdődik. Nálunk nem járt lázzal, két napig volt a két nagynak hőemelkedése. LÁnyomon talán 15 pötty volt, Marcinak rengeteg.
Lehet, hogy tényleg allergiás kiütés, nem himlő. Lettinek nem lenne most túl szerencsés. Jobbulást a pici lánynak és Berkének is.

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Sziasztok!

Dorka, Letti nagy eséllyel nem kapná még el, ha himlő, akkor sem. Fél éves kor alatt nem szokták elkapni, pláne anyatejes babák.
De azért reméljük nem himlő, bár ha túlesik rajta, az is jó, nem?

Bene ma végre mehetett oviba, nagy lelkesen indultunk is.

Cancan
, nagyon sajnálom Benit, és remélem, Vidadoki jó hírekkel, és gyors megoldással szolgál.

mtunde

Na, tök hülye voltam az előbb.
Beszéltem Vidával -azt értettem, hogy még nem érkeztek meg az eredményeim( valami ilyesmit motyogott) ennek ellenére progeszteront kell szednem ( felírta hétfőn csak még nem váltottam ki ) és péntek újra telcsi....?????????? Nem vagyok feldobva tőle......
annyira úúúútálom ezt a sok bogyó szedését, a múltkor se használt semmi :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
valami nagyon defektes nálam...... :x :cry:

Heni

Kép

Kép
cancan

MARTINNAK NAGYON BOLDOGSÁGOS 2. SZÜLINAPOT, STEFFIKÉNEK TOVÁBBI NYUGIS IDŐSZAKOKAT A KÖVETKEZŐ PÁR HÉTRE! Irigylem az aurádat. :wink:
vbea

Heni, jajjjjjjjj! :? Ez nem öröm, mármint a sok gyógyszer, meg hormon. Tudom (sejtem), min mehetsz keresztül, egyenes adásban asszisztálok a hugomnak. Évek óta küzdenek a babáért, mindenféle bogyó, kedden műtik. :cry: :cry: :cry: És jajjjjjjjjj Benedek miatt... Nem örvendeztetlek meg titeket a képpel, énbüdösBencim hogy nézett ki, amikor szemhéja szakadt fel, de rémesen festett, és őt sem varrták. Mostanában már ritkábban. Remélem, jól viseli. Kismaszatoknak amúgy hamarabb rendeződik, Bene már az ügyeleten tombolt és rohangált. :shock:

Dorka!!! Az jó, hogy jobban, majd hozzád jövök sírni februárban. :D Berkusznak tényleg lehet allergia is, de jobb, ha dokinéni látja. Soksok kiütéses betegség van, nem mind fertőz. Letti szeme?

Tegnap Benedek 2 órát aludt napközben (ez neki rengeteg), meg is lett a böjtje, mert éjszaka 2.30-4.00 tombolás volt. Hogy fogom én ezt Jankával bírni? Ja, és Veronikusz és Dorka, ti jártatok a fejemben... cartoon network-öt nézve éjszaka közepén. :shock: :shock: :shock:
vbea

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?