Sziasztok!
Vééégree valahára letettem a melót, mától szabad vagyok!

:D El sem hiszem! Nem alakult jól a vége, de erről majd később...
Zsé!
Köszi a bíztatást!

Egyébként azért is szeretném picit siettetni a dolgot, mert itt nst, meg ilyenek, szal kicsit parázok, h nem derülne ki időben, h jobb lenne már neki mondjuk idekint... Most egy picit egyébként lenyugodtam, nincs bennem annyira a sietség, de sztem vissza fog ez még térni. Én ma kezdem el mosni a baby cuccokat, végre van rá időm.
Az én csajszim kb 32hetesen fordult meg, egyetlen hatalmas mozdulattal, miután mocorgott egész nap, nem tudtam mire vélni. Nekem nem fájt, de annyira megijedtem, h felugrottam egy kicsit és felkiáltottam h "jaj, mi volt ez?". Inkább ilyen csikizős, fura érzés volt, de ő 90fokot forult le egy pillanat alatt, mert előtte csücsült, úh tényleg durva volt.
Én úgy tudom, h kókuszmatracra nem szabad vízálló lepedőt húzni, mert elveszti a légáteresztő képességét, ami végülis a lényege. Így nekünk sem lesz olyan, van 2 gumis frottír (ikea), meg 2 másik ami vagy szintén ugyanolyan, csak más színű vagy gumis pamut...már nem emlékszem, de majd mosáskor kiderül.
Kitartás a házfelújításhoz, biztos tökjó lesz!!!
Nati!
Én azt is el tudom képzelni, hogy azok a kora babák viszonylag messze laknak, és a szülők annyira szegények, h nincs pénzük utazásra sem, és mondjuk van otthon még 3 gyerek, akiket szintén nem tudnak otthon hagyni. Nehéz ezt így elképzelni, de tudom, h van ilyen. Jó, ezeket a családokat nem is úgy kell elképzelni, h egész nap sírógörcsük van, mert nem láthatják a babát (legalábbis egy részük), de az már egy másik story. Meg sajnos sok kora baba azért kora baba, mert nem vigyáznak rá eléggé...esetleg kap egy-két verést az apjától a pociba, vagy elesik a nő kb ugyanezen okokból. Durva dolgok ezek, de sajnos van ilyen...
Sajnálom a depit, remélem jól alakulnak majd a dolgok!
Reni!
Remélem már nem jósolsz!
Mesi!
Nem, sajnos itt sem lehet megmondani, h mikor akarsz szülni, csak bepróbálkoztam.

Illetve olvastam, h ha vk már tényleg nagyon kellemetlenül érzi magát, vagy akár van egy speciális dátumuk, amikor szeretné a babát, akkor lehet kérni...membran sweep, vagy konkrét indítás. Én utóbbit azért nem csinálnám...de előbbi pl csak felgyorsítja a folyamatokat, ha már kész a baba, egyébként ha nem, akkor nem indul be a szülés. Én erre kérdeztem rá, de még erre is nemet mondtak. Úh ez van.
Nekem sztem csak síma terhességi vizesedésem van, mert annyira azért nem durva. (nem állandóan van) Akkor gáz, ha sokat vagyok talpon, és mennem kell, még leülni sem tudok, nemhogy feltenni a lábam. És ez ugye amíg melóztam, eléggé esélyes volt szinte egész nap...de mostmár vééééége! Pihizhetek, és ez is jobb lesz, mert pl hétvégéken csak alig-alig vizesedtem eddig is, amikor tudtam pihizni. Itt egyébként is elég sótlan minden, és én is sokkal kevesebbet használok főzéshez is, mint otthon, másoknak sótlan. Amikor hazamegyünk, akkor minden tök sós nekünk, bárhol eszünk...szal gondolom ez így okés. (meg ahogy olvastam tovább, írták a többiek, h nem használ a sómentes kaja sajnos)
Sex nálunk is nuku, mert nekem fáj...hurrá!

Pedig valahogy csak ki kéne csalogatni a kiscsajt.
Katica!
Neked is köszi a bíztatást, túléltem!
Jaj, nagyon édes ez a kép, milyen pici keze van?! Szurkolok nagyon, h elérjétek gyorsan a 2kg-t. Ha 3hét, az akkor már mindjárt itt van. (mondom én, aki már számolja a napokat

)
Ettike!
Köszi, h külön írtál nekem!

Itt minden alkalommal van vérnyomás és vizelet ellenőrzés, eddig minden ok volt, teljesen tiszta, és 100körüli vérnyomi. Az utóbbi időben 2hetente járok, és a következő után már asszem hetente kell mennem, szal végülis rajtam tartják a szemüket.
Kumpibogár!
Örülök, h jól vagytok! Szerintem nyugodtan add át azt az üzenetet, ha ennyire hülye.
Honey!
Nektek is örülök, h minden ok!

Nekem is túl kicsi volt a fejem, rá is ijesztettek anyukámra, 2 héttel előttem már bent feküdt, mert hogy tuti lesz velem vm. Aztán tök egészséges voltam, csak azóta is vékony arcom van. Talán genetika??? Okosok...

Úh ne aggódj!
Nem akarok belekotyogni, még gyerekem sincs, csak máséra vigyáztam eddig 2 évig...de nem biztos, h szeretni fogja a baby, h egyszer itt, egyszer ott alszik. Sztem kell nekik egy állandó hely, ahol alszanak, és tudják, h mi van.
Tökjó, h megvagy a bepakolással. Nálam egyelőre az én cuccaim szárazak a szárítón, és ma rakom be a baby cuccokat....aztán lassan én is pakolhatok, ha azok is megvannak.
Nagyon édes a baba-sarok!
Hát én nagyon nem szeretnék csaszit, de ha meg muszáj lenne, akkor lehet, h megnyugtatna, h gyorsan túl leszek rajta, szenvedés nélkül, és valahol kicsit örülnék neki. De a vágás az nagyon nem kell, úh inkább hős leszek!

Oké, ebben az esetben a fekete leves majd utána jön, de abból is gyorsan felépül az ember, annyira nem gáz...nem? Pl. jobban félek a szüléstől való szenvedéstől (még úgy is, h epduralt fogok kérni), mint mondjuk a császár utáni felépüléstől. Ha meg hosszas vajúdás után sürgősségi császár kell, na az az extra ciki!

Azt nagyon-nagyon nem szeretném!
Hogy fáj a jóslófájás? Mensis fájdalom vagy csak nagyon kellemetlen keményedés?
Jó takarítást!
Judit!
Gratula a kis hajasbabához!

Remélem nekünk is lesz, bár a Márta nem bíztatott túl sokkal.
Ne legyen lelkiismeretfurdalásod, sztem mindannyiunknak van mélypontja, kinek több, kinek kevesebb...nekem is kijutott az utóbbi időben, mától remélhetőleg jobb lesz. Gyerekek mellett meg külön nehéz lehet, de kitartás, már mindjárt itt a vége!
Pipal!
Én is 2,6-tal születtem.
Kedves a főnök, jó, h beszóltál!

Szép a poci, kis helyes!
Katinka!
Lilinek jobbulást!
Hát ez a hálóinges story vicces!

Akkor úgy néz ki egyszerre pakolászunk...szülni is együtt megyünk?

Neked melyik dátum szimpi? Én nem bánnám okt 18 vagy 20-at.

Jaja, megnéztük a kórházat, bővebben majd lejjebb.
Dalma!
Remélem minden ok lesz Korival! Sajnálom, h így alakult a program, jogos volt a kiborulás!
Beszteri!
Itt lehet kapni egy cégnél olyan fejvédőt, ami teljesen körbeér. Én rendeltem is egyet (már csak ez a nagy méret volt, a feles nem), de azóta meggondoltam magam, és vettem egy feleset is, máshol, mert be szeretnék majd látni a kiságyba. Nem tudom még előbbinek mi lesz a sorsa, lehet megtartom, és tökjó lesz ha már nagyobb a kiscsaj. Vagy túladok rajta...ebben az esetben szólok. Igaz ez sztem később derül majd ki, nektek meg gondolom kéne mire jön Julcsi. Ha gondolod megadom a linket, és rendelhetek is neked, és haza tudjuk küldeni...daddy öccse angol-magyar fuvarcégnél dolgozik.
Szaszi!
Szép nagy pocak, és Fanni is édes!
Vera!
Sztem sem itt volt az a hirdetés, én is emlékeznék.
Beagle!
Nekünk van 6 kezeslábas pici méret (itt tiny baby) és 6 newborn (gondolom ez az 56-os) és így tovább...a nagyobbakból több van. A rövid bodyk közül is van jópár pici, és a nagyobbakból több. Én pici babyre számítok, a márta 3kg-ra saccolta, ha 40hétre jön. És én is csak 2,6kg és 46cm voltam.
Ne haragudj, de jót nevettem a hétvégi storyn.

Neked biztos nem volt ilyen vicces, és lehet én is kiborultam volna egy ilyen szituban...de utólag csak nevetni lehet ilyenen, meg jobb esetben helyben is kinevettem volna magam.

De velem is vannak ilyen megmagyarázhatatlan hülyeségek, amit nem tudok hova tenni, aztán rájövök, h ja, terhes vagyok...
Na hát akkor most rólam. Tegnap letettem a melót. Hát sajnos annyira szarul sikerült a nap, amit álmomban nem gondoltam volna. 1éven keresztül még egy halvány kis összezörrenésünk sem volt, erre tnap már reggel állt a bál, elég nagy balhé volt. A szülők New Yorkban voltak egy hétig, és reggel jöttek haza. Aidanre éjszaka a nő öccse babysittelt, nappal meg mi voltunk szolgálatban. És előző nap mondta a srác, h jöjjünk csak 10-re, úgyis aludni fog a gyerek addig, mint mindig, megy a takarítónő is reggel, nekünk meg nincs dolgunk, mert se mosás, se vasalás, semmi. Hezitáltunk, mert éreztem, h nem lesz ez így oké, de annyira mondta a srác, h csak rábólintottunk. Én hülye meg nem írtam sms-t a szülőknek, h így jó-e, mondván a srác azt mondta, h majd ő tartja a hátát, ha netán gáz lenne, de biztos nem. Erre fél10-kor jön a telefon, apuka kérdezi, h hol vagyunk...elmondtam a szitut. Erre kb 6perces kiabálás, úgy leb.ott, h totál lehültem. Merthogy mi hogy képzeljük ezt, meg biztos nem csináltunk végig semmit, csak ültünk a kanapén, és így bízták ránk a gyereket egy hétig. Meg a szennyestartók tele (az övékében volt kb 1 zokni, 2 bugyi, meg aznap reggel a takarítónő telenyomta a ládát az ő dupla ágyneműjükkel, amit a srác után cserélt le nekik...hát ja, tény h tele volt...de annyi IQ már nem volt, h belegondoljon, h miért), a gyerek szennyese meg félig volt szinesekkel, a héten 2 adagot mostunk neki, és hétfő estére ért meg az újabb, mivel a srác a hétvégén 3x átöltöztette kb, és mivel az ő ágyneműjét is lecserélte a takarítónő, nyilván az is tele lett. Meg a ruhák tök vizesek a szárítón...érdekes, mikor odaértünk, csont szárazak voltak, szedtük is le egyből. A gyerek széke koszos...volt rajta 2 halvány folt, meg a zsírkréta nyomok az asztalon, amit egyszerűen nem lehet leszedni sehogy, és kb 1 hónapja olyan, mióta ők elkezdték ott rajzoltatni, és eddig sem jött le. Meg még mondott vmt, de már nem is emlékszem....szal rámborított mindent, kiabálva, amivől kb semmi nem volt jogos. Egyedül az, h tényleg írnom kellett volna egy smst, és magamat hibáztatom, h nem hallgattam a megérzésemre, és nem mentünk hamarabb. De ezen kívül a többihez nem volt joga, velem ne kiabáljon senki, főleg jogtalanul. Szal elég szarul sült el az uccsó napom, a csaj mondjuk rendes volt. Amikor kijött hozzánk, kérdezte, hogy vagyunk, mondom nem túl jól...és kérdezte, h a reggeli dolgo miatt? Mondom ja...és már jöttek is a könnyeim. Elég nehezen tudtam abbahagyni, mert szarul esett, és akkor bukott ki belőlem. Aztán leültünk dumálni, mondta, h nyugodjak meg, nem volt ez egy jó húzás, de szeretnek, és családtagnak tekintenek, meg tökjól nyomtam, és hiányozni fogok bla, bla...meg vm közös bizniszről is akar velem beszélni, mert kedvel, és szerinte jól dolgozom, és a fejemben is van vm.

Nem tudom, h tudtok-e erről a nagy gazdasági válságról, sorban halnak be az üzleti bankok (nem azok, amikbe mi is járunk a kis ügyeinket intézni, hanem a nagyhalak, akik többnyire olajjal, meg részvényekkel, meg ilyenekkel foglalkoznak). A nő meg pont ebben a szférában fejvadász, szal most kicsit szorul a hurok, ez miatt stresszelnek is, most New Yorkból is csak rossz híreket hoztak...és a lényeg, h csak félig-meddig poénból mondtam neki, h miért nem csinál nanny ügynökséget, a gyerekeket elvégre mindig kell valahova tenni, szal az csődbe nem nagyon mehet. És a durva, h úgy néz ki, h ráharapott...pedig tényleg csak félig gondoltam komolyan...úh valószínű erről akar majd beszélni, h csináljunk vmt közösen. Hát én nem bánnám...nekem ez nagyon jó lenne gyerekkel. Na hát ez a story, bocs, h hosszú lett, de csak így tudtam rendesen leírni, mi volt...remélem átugorta az, aki unta.
Vasárnap voltunk végül a kórház túrán. Háááát....egyrészt nem nagyon érte meg elmenni, mert nem sok új dolgot tudunk meg, a netről kb ugyanennyit le lehet szedni, képekkel, leírással együtt...csak most láttuk 3D-ben, na bumm. tetejében kb 20 percig megvárattak minket a szülészet és a gyerekágy bemutatása között, mert elfelejtettek szólni egymásnak, h jöhetnek értünk, végeztünk az elsővel....szép. Kb 10 nagy pocak, állni alig bírtunk már...daddy természetesen úgy morgott, mint a bolhás kutya, de csak egy hajszálon múlt, h nem mentünk el, mert elegem lett nekem is...a várakozásból, meg a morgásból is. A szülészet az tetszik, viszonylag új szobák, fürdőszoba sarokkáddal. Viszont a gyerekágy, ahova 2-3óra múlva visznek át, az borzalom. 4ágyas szobák, külön-külön függönnyel elválasztva...a gyerek veled, látogatók ott nyomulnak. Szal ez az a hely, ahonnan spurizni akarok amilyen hamar csak lehet. Szerencsére 6óra múlva ezt meg is tehetem, ha minden ok. Ha mondjuk reggel szülök, akkor tuti ez így is lesz. Ha este vagy hajnalban, akkor azért nyugisabb, úh kibírok 12 órát is mondjuk, és jobb is ha megfigyelnek. De a tervezett 24órát asszem tuti, h mégsem szeretném ott tölteni. Remélem nem is kell, mert az epidural után lábra tudok állni, és sétálni magamtól rendesen, meg úgy egyáltalán a szülés miatt is. Ha szerencsém van, akkor nem fog nagyon elhúzódni, és nem kell sokat szenvedni az epi-ig. Utána már állítólag közel sem fárad el annyira az ember, mint fájdalomcsillapítás nélkül. Hát majd meglátjuk. Ja, és fizetős szobájuk már nincs, 3-4 éve megszűnt....pedig én arra hajtottam, h egy napra kifizetném.
Az előbbiekből kiindulva kicsit elkezdtem parázni, kicsit jobbnak gondoltam a helyzetet...de sebaj, ez még így is klasszisokkal jobb, mint rengeteg otthoni kórház. Persze jó lett volna itt is egy Ikea vagy akármilyen fantázianévvel ellátott szoba, de hát nincs. Szal alaphelyzet sokkal jobb, de megfizethető luxus meg nincs.

Új kórházat meg se kedvem, se energiám keresni, a szakértelem az meg itt egyébként is híresen jó, úh marad, ami van. Azt is közölték, h nem is biztos, h egy midwife lesz velem végig, mert ha sokan vannak, akkor majd jön aki tud, meg műszakváltás is belecsúszhat, meg mittomén....ez is hurrá! Már a múlt pénteki felismerés is rosszul érintett, h nem lesz ott egyik abból a csoportból, akikkel eddig végig taliztam. Szal most erősen gondolkodom, h fogadok egy dúlát, aki előtte 2x talizik velem, beszélgetünk, alapjáraton kedves, és mivel ez a szolgáltatás, a szüléskor forog körülöttem, ahogy akarom, segít, vagy nem, ha nem akarom. Asszem ez megnyugtatna, h ott egy ismerős arc, mint pl nektek egy szülésznő, ez kb az a szitu. Barátot, rokont tuti nem szeretnék oda, mert az túl belső kör, és őket ebbe a körbe valahogy nem akarom beengedni, ez túl intim...de egy ismerős szaki arc, az más...az kell. Ő orvosilag nem csinál semmit, az a midwife dolga lesz, de ezen kívül mindent, amit akarok. Annyira nem is vészes összeg, bár mostmár minden fillért menteni kell, mivel mától nem dolgozom, és itt elég gáz a gyes, vagy mi. Már írtam is egynek, jónak tűnik a weblapja, és kedvesen válaszolt is, bár bőven még nem tudott, mert épp rohant szülni.

De szerintem megfogadom majd őt...árban is barátságos a többihez képest, mert kezdő még, de ez nem lényeg, mivel orvosilag nem kell rábíznom magam, így amiben kell, abban ugyanolyan jó lehet, mint sok éves tapasztalattal.
El sem tudjátok képzelni, hogy mennyire jó végre szabadnak lenni, már nagyon megszenvedtem a végét, és el sem hiszem, h végre pihizhetek. Ez a tegnapi nap azért még mindig fáj, mert irtó rossz volt így leköszönni, de remélem majd felejtődik a dolog mindkét részről... Na mind1, most viszont nekiállhatok teljes gőzzel készülődni, ami tökjó. Most ki is szedek a kis rucikat, és indulhat a mosás. Meg tudok végre olvasni, van 4-5 baby-s könyvem, amikkel iszonyú lassan haladtam meló mellett. Meg tudok fórumozni, neten is keresgélni, készülődni a kiscsajra. Ami kell is, mert egyre jobban rájövök, h én erre lelkileg még nagyon nem vagyok rákészülve, attól függetlenül, h más szemnpontból meg már eléggé. Szal lesz dolgom ebben a pár hétben. Beszélgetünk is majd, h 2-3 hétnél tovább ne nagyon húzzuk már, jobb lesz az mindkettőnknek.
Na szal innentől majd jövök gyakrabban, nem menekültök, de nyugi, ígérem, h nem fogom ennyi hülyeséggel, és főleg ilyen hosszan teleírkálni a fórumot.
Szép napot!