A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sziasztok!

Csodaszép pocakok, és Mágnes meg kell zabálni lánykádat, annyira édes, ahogy simiz titeket :lol:

Bugyit, akkor vennem kell, mert tuti, hogy nem fognak rámjönni a régiek, de még nem merek, ki tudja mekkora hátsót növesztek az elkövetkezendő 4 hónapban.... :roll:

Kata: Oksa, várom majd a baba számlaszámot! nagyon szép virágokat kaptál, és jópofa a vázád :wink:

gerike: Nem tudom, szerintem több folyadékot kellene innod, de ha a doki nem mondott semmit külön, akkor biztosan nincs gond.

Nekem L-es a kismama nacim, de nem nagyon izgat, jó bő combiban, szóval szerintem végig jó lesz. Amúgy próbáltam olyan L-est, ami leesett rólam, és olyat, ami ippeg jó volt most combon és popsin, de azt nem is vettem meg, mert 1 hónap múlva már rám sem jön. Amúgy 38-as és M, L-es méreteket hordtam, az S és 36 az fényidőmben volt, de a magasságomhoz bőven elfér ez a méret :D Még így is sokszor rámnéznek és adják az S-es, M-es, 36-os gatyákat, amiket nem tudok begombolni... :roll:

Azt a 8 hónapos terhes kismamát én is láttam a Tv-ben, tornázgatott jobbra-balra, meg itta a szénsavas vizet... Ja, és puszipajti volt a Pintácsi Vikivel, meg a Rubinttal is... Biztosan semmi köze nincs valamelyik TV2-ős mukihoz... Apa ki is volt akadva, azt mondta, hogy hogy én nem vagyok puszipajti ezekkel a nőkkel? :lol: Szóval rosszul lett, hogy ilyen baromságot mutogatnak a TV-ben... Én örülök, hogy felmegyek napjában többször lépcsőn a negyedikre pihenés nélkül, és a végén nem kapkodok a levegőért. Nekem már ez is sport :wink:

Jaj, úgy várom már a Karácsonyt, tegnap annyira rámjött ez az érzés!!!! :oops:

Holnap este megyek nődokihoz, és végre meglátom Milánt, és hogy mennyit nőtt a Kisbogár :lol:

csöre: Milyen volt a cukor terhelés? Én szorítok, ám! :wink: Holnap tudom meg, hogy én mikor megyek... Már alig várom :roll:

biga.csiga

Biga.csiga: jók ezek a méretek :lol: Én mikor szövetnacit vettem, gyanútlanul leakasztottam az M-est, erre 'rámdörrent' az eladó néni, hogy hova gondolok, bőven elég az S-es...Ebből a fazonból jó is. A farmerek 38-asok, van XS-es és M-es Lulu kordnacim is...És a kicsi sem reped le rólam, míg az M-es sem nagy (mondjuk nekem is elég lesz a végéig,a 172 centimhez nekem is elfér szerintem :wink: ). Ennyit a méretezésről :lol: :lol: :lol:
Dobom a pü-t a számlaszámmal!!
Akkor nagy az izgalom, ha holnap láthatod Milán Babát! Olyan szép lesz biztosan!! Képeket várunk :wink:

És a váza...khmmm. Épp én is azon nevettem, hogy nincs akkora vázám, amibe belefért volna...Mondjuk kisebb sem sok. :oops: Mindegy, így is szép :D

Gerike: sok folyadékot!! De ha a doki semmit nem mondott, akkor nincs miért aggódnod, csak erre figyelj oda szerintem is.

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok, jó reggelt! :)

Látom pocakok tényleg beindultak. :) Én az enyémre ezt egyáltalán nem mondhatom, de azért lassan- de biztosan nő. :D

mágnes: nagyon szép a 2. kép. :) Tündéri a kislányod! És nagyon szép a pocakod. Csíkokat meg nem láttam, úgyhogy fogalmam sincs miről beszélsz. :lol:

jandrea: nagyon szépek a rucik, és a horgolt kardigánok. ... Kár, hogy én sem kötni, sem horgolni nem tudok. :(
Örülök, hogy már te is jobban vagy.

hanna30: hűhaaaa. :lol:

liuska: krémtúró, nyami nyami. :)

biga.csiga: mi is Karácsonyi lázban égünk már. :)
És ha belegondolok, hogy lesz aki akkor már anyuka lesz itt, hát könnybe lábad a szemem. :oops:
Vendég

Picuranyu: bizony, belefér, hogy páran babázni fogunk a Karácsony fa alatt :D Én Sznteste töltöm a 39.hetet, bejön előtte valami jó kis front, kipottyan Martinka :wink: :D
Én is teljesen zokogós vagyok a gondolatra :oops: Az a kis csöppség, az én kicsi fiam! :D :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

kata8110: akkor neked erre jóval nagyobb esélyed van, mint pl. nekem. :D Ha jól számolom, mi 35-36. hetesek leszünk akkor. ... Bár aztán ki tudja, nehogy én szüljek legelőször. :?
Vendég

Azt is is felejtettem mondani, hogy tegnap mégiscsak megcsináltam a tócsnit. :lol:
Vendég

Húóú én nem szeretnék szenteste szülni, pedig elvileg a dátumom dec. 29.... De minden képen itthon szeretnék lenni Anna szülinapján! Vagy így, vagy úgy! :)
Úristen, az előbb azt írtam, hogy itthon szeretnék szülni! Remélem nem valami elszólás volt! :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Miért a folyadék bevitel ennyire fontos dolog a magzatvíz szempontjából?
gerike

Sziasztok!
Még új vagyok, most járok itt először. Én január 16-ra vagyok kiírva. Hát remélem az új kis családtagunk január előtt nem akar még kibújni. Nagyon nem szeretnék az ünnepek alatt kórházban lenn :( Amúgy meg kisfiú lesz, azt mondták, a kisfiúk pedig nem szoktak kifelé sietni :)
kisember83

mágnes: :D Hát akkor beszéld meg Benivel, hogy tesó szülinapját várja meg, utána pedig jöhet. :)

gerike: igen, a folyadékbevitel nagyon fontos. Márcsak a magzatvíz tisztasága miatt is. Legalábbis valahol ezt olvastam. :oops:
Vendég

kisember83: üdv itt közöttünk, akkor növekszik a fütyisek tábora. :D És hogy fogják hívni a kicsit?
Vendég

Mágnes: ne tegyünk ilyen freud-i elszólásokat...Mitagadás, én nagyon nem vagyok híve az otthon szülésnek...Bár még egyiket sem próbáltam, azért erősen hajlottam mindig is a kórházira.
Akkor Neked is nagyon befigyel ez az időszak!
Nekem is, amérések alapján a Genesisben 1 méret alapján januári, a többi mind december 25-30 :lol: Csak tényleg, ne Szenteste :oops:

Gerike: amúgy is figyelni kell ugye a folyadékbevitelre iyenkor fokozottan, szerintem ennél többet nem is tudsz tenni, de nem is kell, ha a doki szerint is minden OK!

Kisember83: Üdv köztünk!! Újabb kisfiús mami!! Gratula!!! Első baba?? Nevet sikerült már találni neki? Hol fogsz szülni??

Na befogom, te szegény, így lerohantalak :oops: :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

OK, Picuranyu,Te nyertél :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Hát ez a név dolog még kérdéses. Hétvégén a párommal nekiülünk és pár lehetséges nevet kitalálunk majd :) Ti már tudjátok, hogy fogják hívni a picit? Mi először az Ádám nevet szerettük volna mondjuk, de akkor nem lenne túl jó neki, mivel a névnapja, a karácsony és a szülinapja majdnem hogy egybe esne. Én is december 28-án születtem és így is sokszor egybe vonják a karácsonnyal :)
kisember83

Ez lesz az első babánk igen. Én vas megyei vagyok, úgyhogy elvileg Szombathelyen fogok szülni majd.
kisember83

Mágnes! olyan édi Anna! biztos sokat fog majd neked segíteni!

Gerike! ha csak minimálisan kevesebb akkor biztos nincs gond különben mondta volna...amúgy szerintem a bevitt folyadék mennyiségének nincs köze a magzatvíz mennyiségéhez. Én pl iszonyat keveset iszok :oops: mégis elég a vizem. Viszont a jobb keringéshez feltétlenül kell a bőséges folyadék.
AMúgy meg 4 óránként cserélődik a magzatív úgyhogy lehet már van bőven neked is.

Nekem is mostanában jegyzik meg, hogy mennyit nőtt a pocakom. Majd déltán csinálok képet.

Tegnap Máté kapott egy szirénázós zenélős villogós önjáró tűzoltó autót. Ne tudjátok meg, azzal ment aludni is:)

Üdv Kisember!

NA megyek mert rizskochot kért azuram ebédre. verem a tojásokat:)
katuska79

Hű, de pörögtök Csajok!

Kisember! Üdv itt! :wink:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

MA van a kispocaklakó lányunk 0. névnapja:) küldök is le neki valami finomat:)

Én sem lennék képes itthon szülni....hiába mondják azok akik erre vállalkoznak, hogy 5 perc és bent vannak a korházban....basszus próbálják meg ők visszatartani a levegőt 5 percig ha a nyakukra van tekeredve valami egy szűk csőben félig kilógva! Na majd akkor újra megkérdem tőlük miylen volt.....
katuska79

Otthon szülés:
én felelőtlenségnek tartom.. Azt mopndják, akik ennek a hívei, hogy a háborítatlan szülés miatt jó. Na de akkor most el kell dönteni, hogy a szülés miatt lettem várandós, vagy, mert gyereket szeretnék. Ha az utóbbi, akkor pedig szerintem minden esélyt meg kell adnom a babámnak, hogy rendben legyen, márpedig , ha a kórházi szüléssel akár csak 1 %-kal is növelhetem az esélyeit, akkor ott fogok szülni. persze ez csak az én véleményem.. :wink:

kisember: Üdv itt! :) Egy napon születtél a lánykámmal! Remélem a fiammal nem fogsz ! :wink: Pedig eleinte egy napon akartam pőket szülni. Mostmár nem.. :)

Én túrós galuskát csinálok délutánra. Csak úgy magam miatt, ill. nem is, hanem Bence kéri.. :oops: Apjuk nem szereti az édességeket... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

kata8110: :D gyorsabb voltam, ennyi az egész. :D :D :D
Akkor lehet, te a kicsit már a karácsonyfa alá fogod betenni. :D

kisember83: nekünk is fütyisünk lesz, Kristóf. És elviekben január 27-ére várjuk, aztán ki tudja. :wink:

kata79: imádom az ötleteidet. :D Jó kis baracklekárral.
Tegnap a tócsnit is megcsináltam. :wink:

otthon szülés: röviden és egyszerűen, nem mernék. Nekem kell a biztonságérzet, bármi történik, azonnal be tudnak avatkozni a dokik, azonnal tudnak műteni, ki tudják kapni, nehogy nekem ezen múljon kis csillagom élete.
Vendég

katuska79: boldog névnapot pocaklakó kislányotoknak! :)
Vendég

Katuska! Boldog 0. névnapot a pici lánykádnak!

Otthon szülés: én nem vállalnám be. Sokmindent láttam már... :(
Sőt, a most folyó perekben nem csak a dokit és bábát venném elő, hanem a szülőt is. De akinek ez bejön, szive joga.

Kép
hanna30

Tényleg nagyon pörögtök! :D

Katuska, nagyon boldog 0. névnapot a lánykádnak!!

Rizskoch...de fini is az!

Tényleg, alig várom már az otthonlétet, mennyi mindent tudok majd csinálni, pl mindig főzök Apának, meg ilyen finiségeket is tudok majd csinálni! :D Nem is értem, miért ülök még itt :lol: :lol: :lol:

Otthonszülés: Picuranyu, a számból vetted ki... :oops: Egyszerűen ezt a kockázatot semmiképp nem vállalnám.
Jót nevettem a Genesisben, mikor ott is szóba került ez és mondták, hogy állítólag azért van ez, hogy a baba nyugalma,háborítatlansága érdekében...mire a UH-s csaj (jajj, neveket nem tudok, sorry :oops:, hogy ő Csilla volt-e, mert több helyen olvastam,hogy van egy Csilla ) megszólal, hogy mire szegény gyerek kipréseli magát, kisebb baja is nagyobb lesz annál, hogy hol van éppen, és valószínűleg nem (név nélkül) az illetékes hölgyemény látványa hiányzik majd az ő kis boldogságához. :lol:
Meg volt olyan, hogy leírták a lelelten, hogy a köldökzsinór 2x a gyerek nyaka köré volt tekeredve, jó vastag betűkkel minden leleten ott szerepelt....anyuka bevállalta otthon, majd visszajelzett, hogy jééé,tényleg ott volt a köldökzsinór...Erről ennyit.

találtam egy jó lis oldalt, nem tudom, ismeritek-e :D

http://www.bababirodalom.hu

KépKép

KépKép
kata8110

hanna30: egyetértek. Mármint, hogy a szülőt is elő kéne venni. Pont erről beszélgettünk Apácskával a napokban, mikor azt hiszem a Fókuszban nyilatkozott Geréb Ágnes, hogy biztonságos az otthon szülés.
Biztonságossá lehetne tenni, de itthon nem így működik.
Szíve joga az anyának, de azért ne kockáztassuk már a gyermekünk életét.
Szerintem inkább be kéne hozni egy olyan törvényt, mint ami pl. valamelyik skandináv országban van, hogy az anyuka a kórházban szül, kap egy barátságos, otthonos kórtermet, dokikkal nem is érintkezik, de ha mégis baj lenne, akkor egyből be tudnának avatkozni.
Valamit újítani kell itthon, mielőtt még több baba életébe kerül ez az otthon szülés. :(
Vendég

kata8110: na igen, szegénykét pont a környezete fogja érdekelni, meg a nyugalom, meg a családi feeling, gyertyafény, stb., mire végre megszületik.
Amúgy olvastátok a "Méltósággal megérkezni" c. könyvet? Na, én eljutottam odáig, hogy szülés közben a kicsi többször elájulhat a fájdalomkor. Ekkor letettem. Azt hiszem végleg. :?
Vendég

Kata! Jó a link.

Picuranyu! Én is így gondolom, de nem mindenki...

Na, megyek készülök, mert védőnénihez kell mennem. :)
Utána meg vásárlás, pakolás, mert holnap hazautazunk.
Este jövök.

Kép
hanna30

Hello Csajok!
Na úgy látszik nagyon egyet értünk otthon szülést illetően. Szerintem is felelőtlenség. :roll: Én úgy gondolom, hogy a szülés egy múló állapot, túl leszünk rajta és kész. Nem bulizni megyünk be. Viszont a gyerekünk hosszú távú "élmény".
Mondjuk sajnos ismerek olyat, aki annyira mást várt szülést illetően, hogy csak nehezen tudta túltenni magát azon, hogy nem úgy alakultak a dolgok, ahogy ő azt tervezte. De erről meg azt gondolom, hogy nem kell tervezni. Merthogy az illető semmiképpen nem akart császárt és mégis az lett. :? Én sem akarok és mindent megtettem és a dokim is mindent megtett, hogy hüvelyi úton csusszanjon ki Pötyi is (nagy esélyem volt a csaszira, mert se tágulás, se fájásom nem volt 12 órája és ha a magzatvíz elfolyik túl sokat nem lehet várni), de ha nem ment volna, nyilván elfogadom. SZóval ennyi.

Névválasztás: én megmondom őszintén elkeserít, hogy most a közvetlen környezetemben mindenki ÁDÁM lesz. KOmolyan, amíg nem találtuk ki sehol nem hallottam, pedig nyilván olvastam, hogy a lista 5. helyén áll. Most meg még itt a fórumon is van egy Ádám (Ha jól emlékszem Sahliék????) és még egy helyen is szülünk, egy napra vagyunk kiírva, remélem nem keverik össze a gyerekeket!!! :shock:

De már nem tudok rajta változtatni, mert így hívom 2 hónapja és nem tudok mást elképzelni. :cry:
Benneteket nem zavar, ha mást is így hívnak? Nyilván régen is volt 80 József, meg László, meg Lajos, de csak ezért nem akarom Trisztánnak hívni... :wink: Meg elvileg mit számít, ha egy kisfiút Vas megyében még így hívnak, csak mégis elgondolkodtató tényleg, hogy miért van időnként ennyi egyforma nevű gyerek, amikor legalább 1000 név közül választhatunk, nem? :roll:
Vagy csak én vagyok túl érzékeny? :oops:

Na megyek, sül az oldalas. Milyen köretet csináljak hozzá szerintetek??? :roll:

KépKép KépKép
Kép
bartika31

bartika31: és akkor én még nem is említette, hogy először mi Mátén és Ádámon gondolkodtunk. :D Csak aztán Apácska kijelentette, hogy olyan nevet válasszunk, ami nincs a rokonságban, baráti körben, így mind a 2 ki lett húzva, és így lett Kristófunk. :D ... Amúgy örülök, hogy egyelőre itt csak a mi Kristófunk van. :wink:
Köret: krumplipüré!!!!!! :D

hanna30: drukk védőnénihez és a mumushoz is. :lol:
Vendég

Picuranyu, hát épp ez a bosszantó, hogy ha nem mi választunk először, akkor még tudunk változtatni. Most meg már nem... :?
Az ovi is jó statisztikai mutató, de ott nincs Ádám... csodálkoztam is. :lol:
Amúgy megtaláltam, Krisz78 szül egy időben egy helyen velünk. :roll: Szóval Krisz, ti is jól nézzétek meg a gyerkőcöt, mielőtt ráteszik a karszalagot!!! :lol: :lol: (Most azt hiszitek viccelek, de én már hallottam összekevert, de még a kórházban helyreigazított esetről). :shock:
Krumplipürééééé, húúú jó ötlet, köszi!!! Én rizst akartam, de azzal száraz lenne...

KépKép KépKép
Kép
bartika31

sziasztok:
eloszor is gratula a pocikhoz, mindenkinek csodaszep lakja van, na azt hiszem igen most mar bebizonyosodott, hogy a pocakforma egyeni:) aki eddig nem hitte volna :lol:
Kepzeljetek el tele vagyok kiutesekkel, mar egy hete kezdodtek, es azt hittem eloszor, hogy valami jo kis szunyogcsipesek, annyira viszketnek, hogy szinte veresre kivakartam oket, eloszor a labfejemen voltak, most meg tengap kijott vagy tiz a fenekemen, pirosak es ugyanugy viszketnek. Na lehet ilyen terhessegi tunete valakinek? Arrol ne is beszeljek, hogy most mar a terdemen is vannak. Neten azt olvastam, hogy igen, letezik ilyen terhessegi tunet, na de lehet mindent arra fogni? na remelem hetfoig mig a dokim lat kibirom, es nem leszek tele kiutesekkel mindenutt. Meg nem vakarom magam agyon, habar nagyon viszketnek :x valakivel tortent mar ilyen, habar szerintem csak en vagyok ennyire szerencses :cry:

Kép
brestovsky

bartika31: na igen, nálunk is amiatt volt egy kis vita, hogy miért ne lehetne Máté ettől függetlenül, szomorkodtam is, hogy "basszusmiértnem adtaknekimásnevetinkább", de most már nem bánom. Valahogy érzem, hogy ő Kristóf, és jobban is illik hozzá ez a név, mint a Máté. Sőt, már el sem tudnám Mátéként képzelni pl. :wink:
Vendég

brestovsky: nem olyanok, mint amik szőrtelenítés után néha kijönnek? Kis piros pöttyök? Nekem a hasamon szokott lenni, és a combomon, szintén viszketnek, de ilyenkor pár napig intenzívebben kenem a pocakomat a csíkok elleni olajjal, meg a combomat is, és akkor elmúlnak.
Vendég

Rita! nem lehet, hogy valamire allergiás vagy? A terhesség alatt jönnek elő allergiás tünetek pl mosóporra, öblítőre...

Bartika! én is mindgi ezt mondom mikor valaki elvárja, hogy luxuskörülmények közt szülhessen...túl kell rajta lenni és kész. Nem szanatórium hanem szülészet a neve. Én lesz..om hogy velem hogyan bánnak, csak a babával rendben legyen minden.
Túl sok szülés kezdődik természetes úton probléma mentesen és a végén a műtőben kötnek ki. Ezt előre senki nem tudhatja.
Nekem még az e kedvencemmikor hallgatom ezeket a szüléstörténeteket, hogy jönnek a természeti népekkel (hát bizony a terméyzeti népeknél, még a kannibáloknál is vannak külön szülőházak) vagy hogy azért nem jó fekve szülni mert az természet ellenes és senki nem szül fekve....(már bocs de még az alapvetően mindig ácsorgó lovacska is lefekszik a földre mikor eljön az ellés ideje..) Egyébként az állva szülés tényleg baromira felgyorsítja a folyamatot. Szerintem túlságosan is. Nekem i fel kellett állnom egy pár fájásra, hogy lentebb csússzon...no comment. alig vártam, hogy visszamászhassak az ágyra félig ülő pozícióba.

AZt hiszem túlságosan is önző dolog abban a helyzetben a saját kényelmünkre gondolni elsősorban. Nekem momentán jó volt, hogy nálam sokkal okosabbak irányítottak mikor mit csináljak. Ha rajtam múlt volna legszívesebben hagytam volna az egészet abba:)

Nagyon fincsi lett a rizskoch, de nem volt itthon mazsola így aprított diót tettem bele:)

az oldalashoz jól mennek a főzelékek. és egészségesek is. pl sárgaborsó vagy lencsefőzi.

Kata! szupi az oldal már egy csomó midnent kinéztem ott. Megint találtam kicsi pénzért nekünk való babakocsit.
katuska79

Én még a császár miatt sem lennék kibukva, ha az orvosom azt mondaná, hogy szükséges, vagy jobban járnánk.. Rendben, megértem, aki szeretné megtapasztalni a szülés folyamatát, de igazság szerint volt már részem benne, csodálatos volt. Viszont akkor sem keseredtem volna el egy csásázr miatt.
Na én pl. nem is bírtam állni vajúdás végén. Nekem sokkal jobb volt fekve, nem kötöttek ki, úgy állítottam (volna) az ágyat, ahogy akarom.

húú de bekajáltam :) Annám végre ette a túrós galuskát is :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! nálunk apa szórakozott remekül az ágydöntögetéssel:) nekem meg közben torzult a fejem, de ő legalább remekül elszórakozott....
Szerintem nekem eszembe sem jutna ott abban a helyzetben azon aggódni, hogy most bizony császározni kell. Ha kell hát kell...a vége a lényeg:)
katuska79

Sziasztok!

Szinte minden nap olvasom a fórumot, de mivel még dolgozom, ritkán tudok hozzászólni.. Múlt héten genetikai tanácsadáson voltunk az alacsony AFP miatt. Szerencsére a genetikai uh-n nem találtak semmi rendelleneset, így a genetikus nem tartotta fontosnak a magzatvíz vizsgálatot.
Amit mondtak, hogy a biometriai adatok alapján 1 héttel idősebb a baba:) BPD 53 mm, magzati súly: 570 g.
A héten pedig a szemészeten voltam, ahol azt mondták, hogy nem kell műteni a szemem és ami meglepő, bár -11-es a szemüvegem, a természetes úton történő szülésnek, szemészeti akadálya nincs! Vagyis mégis szülhetek természetes úton:) Holnap megyek a dokihoz uh-ra.
Nagyon szépek a pocakok és mindenkinek szépen nőnek a pocaklakók:) És szépen haladnak a gyerekszobák is.
Mi még sajnos eddig nem tudtuk a gyerekszobát megcsinálni, erre a hónapra tervezzük, bár én kicsit babonás vagyok ebből a szempontból. Kiságyat már megvettük, de nem hozzuk el, csak majd december körül. Ez a fránya babona:(
Elnézést, hogy általánosságban írok csak mindenkinek, de most még több munkát kapok, mint azelőtt. Mindent azelőtt akarnak lezárni, mielőtt elmegyek tp-re:) Estére pedig hulla fáradt vagyok és már nem ülök a gép elé.

csmoni

csmoni: üdv közöttünk ismét!! Azért próbálj meg pihizni, bár tudom, ilyenek ezek a munkahelyek! Nekem is nagyjából ilyentájt volt a legnagyobb hajtás. Most már kicsit láblógatósabb, de nem is bánom így a 27.hétre... :wink:

Katuska: akkor legalább a párod jót szórakozott az ággyal -- mintha az enyémet látnám, képzelem, ahogy majd ő is elbohóckodik, miközben ott kínlódok :lol: Volt még korábban egy olyan cuki mondata, 12 hetes UH-n voltunk,a szülőszobák környékén kellett várni a dokimat, egyszer csak édes kis babahang bentről, mire az uram megszólalt: valaki felsírt! Azt hittem ott megzabálom :lol:
Örülök, hogy tetszik az oldal, én is olyan sok mindent láttam ott -- aranyosak a szőnyegek is, csak nem a mi színvilágunk,. hozzánk nem passzolnak :roll: Meg ahogy itt surf-öztem, annyi jó oldalt láttam, megpróbálok majd feltenni egy linkgyüjteményt :wink: Jó, hogy dolgozom, nem? :lol: :lol: :lol:

Most ebbe szerettem bele:

http://www.brumimaci.hu/aruhaz/index.ph ... 63_123_125

Olyan cuki dolgaik vannak, szombaton be is nézünk, mert állítólag csak töredék van fent a neten! Elindultam meleg hálózsákot keresni, aztán hova jutottam :oops:

Rita: apró, szúnyogcsípésszeű kiütések?? Nekem is van 1 pár, olyan nagyon nem viszket, de azért néha igen. Olyan kis piros a közepe... Én is kenegetem aztán eltűnik, De mi lehet ez?? :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Ja és ehhez természetesen van azonos mintás hálózsák is!! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Üdv az újaknak és a régen erre járó mamiknak is! :wink:

Tegnap átestem a vércukor vizsgálaton és el kell hogy mondjam szörnyen rossz volt a cukros víz!
Nem vittem citromot, mert hát gondoltam nem lehet az olyan rossz :roll: ,de bizony az volt.
Mintha simán a porcukrot ettem volna !
Remélem ha már ennyit szenvedtem legalább az eredmény jó lesz!!

Otthonszüléssel nem értek egyett!Azt gondolom, hogy a közelben kell lenni egy műtőnek, hogy ha bármi adódna meg lehessen a babámért mindent tenni.
Amúgy meg vannak olyan felszerelt kórházi szülő szobák, hogy olyan kényelem vár mintha otthon lennél.

Kép

Kép
poszani

Sziasztok!

Batrika: Csak nem cserélik össze őket! Az azért durva lenne! A vezetéknév is felkerül a csuklószalagra, nem? Nekem se tűnt eddig fel, hogy olyan sok lenne az Ádám. Akiket tanítok, osztályonként max. 1 van. Szerintem Márk, Máté, Patrik, Bence több van. Engem nem zavar, ha van még néhány Ádám rajta kívül. Amikor én születtem, Krisztinából is sok volt, mégse zavart soha életemben. Úgyhogy ne aggódj, úgyis kis egyéniség lesz,nem csak egy az Ádámok közül.
Csajok! A Corában tök jó hosszított felsők vannak 2000 Ft-ért, ami kismama felsőnek tökéletes.
krisz78

Bocs. Nem Batrika, hanem Bartika. Melléütöttem. Na megyek kaját csinálni. Csirkeraguleves, rizskoch.
krisz78

Kata
Még sok-sok boldog szülinapot!

Otthonszülés
Én nem vállalnám be. Talán túl sok kockázatot tudok :oops:
5 perc alatt beérnek a kórházba :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Pesti csúcsforgalomban? És a kórházban is, a felvételnek vannak bizonyos szabályai, nem úgy megy az, hogy ott vár a team üres műtővel, bemosakodva.

Én még mindig taknyos vagyok és dajkálom az aranyos állatkámat :cry:

Csodaszép pocakokat láttam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

poszani:
megnyugtatás képpen, ém vittem citromot, és úgysem jobb... Mint egyelcseszett limonádé... :?

Annán nem is a neve volt a csuklószalagon, hanem az Anyuka leánykori nevét írják a karszalagra. Szerintem ez nagyon jó így, mert tudoja mindenki, kihez tartozik :)

Gyakori név:
Először én is különlegeset akartam, aztán ugye lett a Bence, ami cseppett sem ritka. Rájöttem ugyanis arra, hogy nekünk akkor is ő lesz a legkülönlegesebb, ha minden második kisfiút így hívnak majd a suliban :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Engem sem érdekel különösebben ha minden gyereket egyformán hívnak...na jó a családban ne legyen még egy.
Anna szerintem az egyik legszebb név...csak nekünk nem passzol a vezetéknévhez, meg sógornőm is Anna.

Elcseszett limonádé:) ez jó :) :) :) :)

Vicky tessék meggyógyulni irgum burg.

Csmoni! ez jó hír, hogy nem kell császározni előreláthatóan! Majd szépen becsukod közben a szemed és nem szorítod, csak úgy lazán ügyesen és nem lesz semmi baj :)

Kijátszótereztük magunkat....mennyi agresszív gyerek van hihetetlen!
katuska79

Sziasztok!

Otthonszülés: maximálisan egyetértek veletek. Eszembe nem jutna otthon szülni, ahogy azt sem tudom elképzelni, hogy a vakbelemet a nappaliban veszik ki.... :roll: Nem normálisak, sem a szülők, sem Geréb művésznő.

Katuska: Felolvastam Apának a tűzoltóautós mondatodat, vigyorgott ezerrel :lol: Mondjuk szívfájdalma, hogy itthon a játéktűzoltóautók általában az amcsira hajaznak, és olyan nincsen, amivel ők "ninóznak" :? De Milánnak tök mindegy lesz, hogy Apa milyennel jár, és ő milyennel játszik, a lényeg a sziréna, és a villogás :lol:

Név: Nekünk a Dávid is befutó volt, de ahhoz több embert tudunk kötni, és az valamivel elterjedtebb, mint a Milán (persze amióta ezt választottuk, állandóan Milánok jönnek velem szembe a bevásárló központban, vagy az utcán :lol: ) Modnjuk pont mondtam anyósomnak, hogy a második neve nem túl elterjedt, így ha azzal együtt ordítom el a nevét a játszón, nagy az esély, hogy csak ő fordít hátat, amire mami beszólt, hogy ja, a többiek meg azért, hogy megnézzék kit hívnak így.. Hát van benne valami :lol:

Kata: Írtam. Váza: nálunk van mikor félbevágott műanyag flakon a befutó :wink:

na, emgyek, mert Apuska is jönne már a géphez... :roll:

Jók legyetek!

biga.csiga

Bartika: a mi fiúcskánk Patrik lesz úgyhogy szerintem nem fogják összekeverni a Ti babótokkal :)

Nekem megvolt a terheléses cukor zsömle+tej variációban de a dokim azt mondta hogy ez nem ad százas eredményt úgyhogy ismételjük meg cukoroldattal-nagyon örülök

sahli

Sziasztok!

Köszönöm szépen a dicséreteket a horgolt kardigánokra!!!
Kata8110: nagyon egyszerű!!!! Én régen kötni tanultam (mondjuk ez azért túlzás, inkább próbálkoztam vele). Pár hónapja rámjött, hogy én horgolni akarok, és a netről megtanultam. Ezek a csöpp kardigánok meg aztán 1 nap alatt kész vannak (1 db- 1 nap, igaz a betegség miatt viszont szinte egész nap). :-)

Mondjuk én is csak úgy egy éve foglalkozom ilyesmivel. Először jött a karkötő-csomózás, utána a gyöngyfűzés, majd a horgolás. Így utólag belegondolva, lehet, hogy már akkor megéreztem valahol belül, hogy nemsokára jön a kislányom, akinek majd ezeket megtaníthatom. :-)

Kép
jandrea

Sziasztok!
Megvagyok :) Köszi a drukkot, túléltem... olyan másfél órával a cukor megivása után (egyáltalán nem volt szörnyű, de én vittem citromot) kicsit émelyegtem, volt egy kis hányinger, de max 2 percig tartott... estére persze megint fájt a fejem, de minden vérvételnél így van
Hanna: papírozásról megy egy privi... vagy mást is érdekel az ÁEK-es adminisztráció?
Tegnap nem volt háló bent a dolgozóban, úgyhogy semmi netezés :evil:

Liuska: hülyeség, miért ne tudnád megszülni? Nem azon múlik... Még egyszer a paramétereim:
163 cm, 68 kilósan szültem Zazát, aki 4060 gramm volt, 56 cm, tehát nem kifejezetten sovány :) (Apus 190 cm, 116 kiló) természetes úton, gyorsan született meg Zaza
Azt nem akarom mondani, hogy törvényszerűen meg lehet szülni természetesen, csak azt, hogy nem a méreteden múlik.

Katuska: nekem is szuper volt a szakemberek támogatása :) bár felállni nem kellett, de pl. Mesinél, ha nincsenek ott, nem is tudom, mi lett volna :shock:

Andrea: szuperek a kardigánok :) van valami javaslatod fonalbeszerző helyre? behidaltam a burdában az árakon :shock: igaz, a kiszolgálás szakszerű volt, egy idős bácsi minden kérdésemre tudott válaszolni, ami nem kicsit döbbentett meg...

Nevek: hát, olyan nagyon gyakorit mi sem szerettünk volna... dehát nem találhatok ki külön nevet mindegyik gyerekemnek, hogy ne legyen több olyan :D

Mágnes: túrós galuska? milyen az? sima galuska túróval?

Sahli: ez aztán a szívatás, kétszer leveszik a terheléses cukrot, mert először zsömléztek?!

Szülés: hát, két szülés után a harmadikat sem vállalnám be otthon... nekem kell a kórház biztonsága. Remélem, beérünk.

Uff, biztos hagytam ki valamit, de mostmár elkezdek dolgozni, majd jövök még vissza :wink:

Csöre
csöre74

Jó reggelt!

Jandrea: ő, ezek a fázisok nálam is megvannak :lol: Csomóztam karkötőt ezerrel,van egy rakomány fonalam is hozzá, egy nagy doboz gyöngyöm, gyöngyfűzős könyvem... :wink: Horgolni még jóformán gyerekként tanultam tizenegy-két évesen, de azért még szülői segítséggel, ha valami értelmes ki is sült belőle :oops: Egy sálra emlékszem, a nagymamámnak csináltam :wink:

Csöre: legalább túl vagy rajta! Nekem is a félidőnél volt kis émelygés, aztán elmúlt.

Sahli: te szegény, ezt jól megnyerted! Tényleg, akkor minek zsömléztetnek?? :roll:

Vcrane: mostmár tényleg tessék gyorsan gyógyulni!! Nem mondod, még mindig vannak állatkáid?? Te szegény :(
Ja, ezzel az 5 perc alatt beérek kérdéssel nekem is vannak kétségeim. Ezért szeretném nagyon elkerülni a szilveszter éjszakát, mi van, ha akkor kell menni, mikor tömve a város??
De ahogy ezek az úttúrások, lezárások vannak/lesznek...jajj-jajj. Még Anyuéktól is, a Jászaitól sem egyszerű, nem hogy otthonról, Budakesziről :shock:

Név: nálunk is nagy versenyben volt a Dávid -- de a decemberi névnap miatt kiejtettük, illetve a Máté. A kolleganőm kis keresztfia Martin és ahogy mesélt róla, egyre jobban megtetszett, így végül ő lett a befutó :D Nem hiszem, hogy olyan rettenetesen gyakori, de ha történetesen a Dávidot választjuk, akkor is ő lett volna a legkülönlegesebb számunkra az összes Dávid közül :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Kedves kismamák elnézést, hogy itt zavarok, de sajnos nincs még saját oldalam és szeretnék egy kedvező lehetőséget a figyelmetekbe ajánlani, a bolti árak feléért készítek kismamaruhákat 34-52-es méretig, akár méretre is.

Nadrágok, felsők (34-46): 3500 Ft-4000 Ft
Tréningruha (nadrág +felső) 7000 Ft - 8000 Ft
Tréning nadrág külön is rendelhető!

Igény szerint a kész darabokon kívül korrekt áron, anyagtól és mérettől függően hasonló árakon más méreteket is elkészítek 34-52 méretig, akár egyedi méreteket is!

Várok minden kedves érdeklődőt! Vidéki megrendelések is vállalok, amit utánvéttel (500 grammig 1300 Ft), és előre utalással ajánlott levélként (500 grammig 650 Ft) tudok teljesíteni!

További információkért fordulj hozzám bizalommal:
sziszilva@freemail.hu

Köszönöm a lehetőséget!
Szilvi
Kép Kép Kép
sziszilva

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?