A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hű akkor nem vagyunk egyedül, irtóra sajnálom, hogy kinozom, de folyik ki a trutyi és nyalogatja :(

Tegnap apát besterimaroztam, azt mondta hogy borzasztó, egész az agyáig felfújtam neki :shock: és hogy meg is fájdult tőle a feje :shock:

Ti is ezt a s spréset használjátok?

Heni
KépKép
heni81

Heni:Mi azt nem használjuk mert Petra nem bírja. Legalább most már tudjuk milyen a babáknak ha apán kipróbáltad :) És nem túl kecsegetető.

Kép

Kép
agica1126

Heni! Én tengervíz orrspray-t használok, de kifújom egy tálkába, és szemcseppentővel cseppentek az orrába! 8)

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó!

Álmos vagyok, fáj a fejem, de a kisfiam a rossz éjszaka, a korai kelés ellenére eddig aludt félórát, de még mindig nem fáradt. :? :lol:

Heni, mi fluimaret hasnálunk, az pumpás, nem felhajtógázas. szerintem az jobb. bocsi, de itt van az ölemben, csak egykezezek.
jobbulást c
dmaggie

Fleur! Én megértem, hogy majd itt laknak felettünk, de nagy pech, hogy épp most vagyok itthon egy kisgyerekkel. Ha dolgoznék egész nap le se sz.rnám...
Ráadásul a szomszédék (tetőtériek a másik oldalon) is ki vannak akadva, mert ők meg sokszor éjszakások... pedig nekik is így lett lakásuk. Én azt nem értem, hogy ez tényleg több mint 3 hónapig tart???

Kép

Kép
regcsiken14

Petrusnak boldog névnapot, betegeknek jobbulást :)
Vendég

No, végre elaludt, talán kapok megint egy f.órát. :lol:
Henikém! Az alvás bizony nagy fejtörést okoz nekem is. Bercó is este mindig a nagy ágyon alszik el, amíg mi nem fekszünk le, addig szoktam hagyni. Most sem bolygattam meg. :oops: De én már napok óta igyekszem szinte egyből betenni a kiságyába, hogy szokja. Nem nagyon van sikerem. :wink: :lol: Ha meg magunk közé veszem, akkor is forog, mászik, nyöszörög, sírdogál, vergődik stb. Ez az igazán jó, hogy se az egyik, se a másik helyen nem jó neki, ezért gondoltam, hogy mégis a kiságyában aludjon, mert ha mellettünk van, akkor meg én nem alszom. Még annyit sem, mint amikor a kiságyából kell kivennem, illetve betennem. Az a legjobb, hogy ha már átaludná az éjszakát, akkor átkerülhetne egy nagyobb ágyba, amit direkt neki csináltattunk a Gergő szobájába, de ugye ez még nagyon távolinak tűnik.

Ha jól emlékszem, akkor egyszer nekünk is volt ilyen, hogy nagyon tele volt az orra Albertnek, akkor is a Fluimare-t használtuk, illetve éjszakára Nasivin orrsprayt, mert az meg összehúzza a nyálkahártyát, nem folyik annyira az orrocska.

Fleur! Én szeretném látni a kabátkát! :lol: :lol:

Vásárlás: én igyekszem előre gondolkodni, ha meglátok valamit, ami később jó lesz és nagyon jó ára van, akkor azt meg is veszem gyorsan. Szerencsére nem szoktam elfelejteni. Most annyi ruhát kaptunk, hogy szinte nem is kell, csak néhány "kimenős" :lol: ruhát venni. Jó sok sapkát, sálat, kesztyűt örökölt Bercó, van kabát is, csak egy jó kis bélelt, vízálló kantáros nadrágra lesz majd szüksége, meg ha sikerül, akkor turizok majd neki egy overált váltásnak. Azért lehet ám a fiúkat is vagány rucikba öltöztetni. Én mondjuk kifejezetten szeretem a színes holmikat, úgy értem, hogy nem csak a kék, zöld színűeket. Jöhet a narancs, a piros is. Gergő is ezt követi, nekem nagyon tetszik.
dmaggie

Jaj, még eszembe jutott valami. A náthás babáknak adhattok Coryzaliat is, ha van otthon. Hátha segít.
dmaggie

Kicsit visszaolvastam.

Regi! Akkor nekem szerencsém van. Anyukám és a szomszédom, aki olykor-olykor vigyáz Bercóra mindenben követi az "utasításaimat". Az egyedüli kerékkötő az Albert nagymamája, ő csakazértis az ellenkezőjét csinálta mindig. Most nincs napi kapcsolatban velünk, csak ezért nem tud mindenbe beleszólni.
:lol:

Nagyon ügyesek a lányok. Lilla, Petra, csak így tovább!

Bicegős Viranka, Neked is jobbulást!
Anikoh! Neked is mennek a gyógyik: ++++++++
dmaggie

Hűű, lányok, én ma is annyira sz.rul vagyok :cry: Már beszéltem a dokimmal, nagyon nem örült a fogyásnak, de még egy kis haladékot kaptam a kórház előtt. Nem csökken a hányás kicsit sem, csak a súlyom... Szegény Zsófit meg úgy sajnálom, hogy bár vele vagyok egész nap, de inkább csak mellette, mint aktívan vele, és ez bánt :oops:
Vendég

Színek: én igyekszem Rugót barnába, szürkébe vagy zöldbe öltöztetni. Kék ruhái is vannak, de ezeket általában ( a farmer kivételével) nem én vettem.

Egyszer mondta anyósom, hogy egy kisfiút mindig kék színbe kell öltöztetni, és azóta tudat alatt kerülöm valahogy :lol: Hülye egy természetem van :wink:

De én sem vagyok egy nagy szín-barát, magamat legjobban fekete ruhákban érzem. Talpig 8)

Gábor, azt hiszem, dobna egy hátast, ha Rugó piros ruhába lenne, mikor hazajönne este :lol:

De tudom, hogy a színek kedvelése ízlés dolga. És mindenkinek más tetszik.

Engem édesanyám 30 éve próbál a színesebb ruhák felé terelni, de nem sikerült neki :lol:

Fleur: volt egy barátnőm, aki az Ifjúsági Ház emeletén lévő "büfében" megismerkedett az akkori rádióssráccal. Nem úgy, csak haverok lettek. Őt látogattuk meg egyszer.

Gondolkodom, kit is ismertem a Pásztorvölgyiből, de már olyan régen volt. Ha találok egy-két nevet, elküldöm priviben. Hátha vannak közös ismerőseink. :wink:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Vindolanda: mi is kínaiba vettük a zoknikat. Bár most mamuszba járkál a csajszi.

Ma voltunk dokinál. Nikivel minden ok.74 cm és 9550. Ő jelenleg nem beteg. Azért a patikába bevásároltam homeós cuccokat fluimarét,c-vitamint
15 hós oltásnak láz lehet a szövődménye 1 héttel később jelentkezve. A mumsz ellenit is ebbe adják és ez okozza. 25%-ba fordul elő.

Ingyenes tényleg az új oltás. Ki kell tölteni az igénylőlapot hozzá. Még nincs meg az oltóanyag de napokon belül lesz.

Éjszaka: Niki jól aludt. Én reggel háromnegyed 5-kor arra keltem, hogy csikar a hasam, aztán jött belőlem minden mindenütt. Már jól vagyok csak kicsit gyengének érzem magamat. Féltem elvinni a gyereket a dokihoz nehogy megfertőzzek valakit de szerencsére nem voltak csak 1 család és és már a gyomrom akkor is jó volt.

KépKép
anikoh

Sziasztok!

Hiába próbáltam jönni sűrűbben, nem tudtam :( . Mostanra sikerült visszaolvasnom jó pár oldalt.

Először is köszönjük a köszöntéseket. Emese! Annyira jó, h kitaláltad, hogy beteszed a születési híreket! Mindig annyira meghatódom rajtuk!

Megpróbálok először témánként reagálni (nem biztos, h minden eszembe jut.)

Cipő:
Mi egy 20-as Elefantent vettünk Botondnak. Én nagyon szeretem. 8000 volt. (horror :evil: ) Egyébként nagyon sokat megnéztem, főként az olcsóbb kategóriákban, de nekem ez jött be a legjbban.
Itthon főként zokniban / harisnyában van. Anyumnál van rajta egy benti cipő, de ezt le fogom cserélni, mert túl melegnek találom. (és egy picit nagy is.)

Szobatisztaság:
Elképzelni sem tudom, hogy Botondnál a közeljövőben próbálkoznánk. Szerintem erre egy évesen még teljességgel éretlen egy gyerek. (legalábbis ő biztosan az.)
Azért eléggé elborzaszt a gondolat, hogy 2 főt kell kakiból kimosni! :shock:

Pneumo:
Botond megkapja az elsőt jövő héten, utána 1 hónapmulva a meningót, és decemberben a pneumo második részét.

Betegség:
Minden betegeskedőnek sok-sok gyógypuszit! Botond is benyalt vmi vírust. 3 napig magas láz, teljes elesettség, 3 nap után tiszta pötty a mellkasa és a háta. Ekkor már jó kedve volt, és nem volt láza sem. Amire meggyógyult, a szülinapján megfázott, azóta folyik az orra. :evil: Közben az egész család náthától szenved, én apok óta alg állok a lábamon.

Ruhák:
Sztem nagyon jó ruhákat lehet fiúknak is kapni. Persze kisebb a választék, mint lányruhákból, de legalább nem is csábulok el annyiszor, mndván, hogy majdnem ilyen már van. :)
Azért mostanság inkább a lányruhákat nézegetem... :oops:

Rólunk:
Botond a szülinapja óta stabilan jár. Kanyarodik, iszik menés közben. Ennek ellenére nagyon szeret kézenfogva sétálni. Szinte egész nap ezt csinálná. Ami tök jó, hogy rögtön meg tudott állni, és szinte soha nem esik el.
Szülinapjára kapott gyerekheverőt. A kiságyat likvidáltuk. Ennek ellenére az éjszakák ugyanolyan gázosak. Éjféltől mindig mellettünk alszik. Ez egyre kényelmetlenebb nekem. Főleg a hasam miatt. És ott tartunk, hogy már az sem tetszik neki, ha hátatfordítok. Ha pedig wc-re megyek ki, képes felébredni, és utánamjönni. :lol: :shock:
Kaja: Gyakorlatilag mindent eszik. A tejet főtt kajákban kezdtük el (tejbegríz, habarás stb). Na meg pár kanál kakaóval anyáéból.

:arrow:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense: azért az jó lehet, mikor éjszaka követnek a wc-re :lol: :lol:

Anikoh: sajnálom a f...ós h...ós vírust. Niki nem kapta el, az a lényeg, és nem is náthás.

Ifjúsági ágy: én is gondolkodom rajta, főleg azért, mert Rugó képes kb. 20 cm-t nyomni magán felfelé az ágyban állva, és mellkastól felfelé kifelé lóg a kiságyból... Lentebb már nem lehet állítani.

MI viszont abban állva pelenkázunk, mert Rugó képtelen megmaradni a helyén, elmászik, forog stb. Hiába adok a kezébe bármit. Szóval nehezebb lenne pelenkázni :? De ha még meglátom párszor, hogy kinyomja magát a kiságyból, akkor szerintem irány egy bútorbolt.

Ráadásul mi egy ágyban alszunk, a kiságy meg a franciaágy mellett van (ahol nappal pihenget). Ha sikerülne hasonló magasságút venni, akkor talán jobban elférnénk...

Kép
vindolanda

Jaj, soha ne legyenek betegek ezek a kis Csöppségek!!!! Zsozsi olyan bágyadt volt reggel, 10.00-11.30-ig aludt, majd evett pár falatot (elenyésző), 12.30-13.30-ig megint aludt, itt már bele tudtam diktálni egy kis üveges gyümit, majd 16.15-től megint alszik. De ez jó, mert így gyógyul.
Az etetőszékben nem marad meg, csak az ölemben. 4-kor tudtam effektíve úgy letenni, hogy Ő a földön volt, én meg 2 centire mellette, és megmaradt így vagy 1 percig. Össze vagyunk nőve, bújik. Egész nap Baby TV-t bambultunk, majd azt megunván betettem a Lilo&Stich-et. Mellettem volt, átkaroltam, úgy néztük, miközben hol sörperecet, hol egész almát majszolt, majd bealudt. Átvittem alukálni.

Ágica! Szegény Petrus! Akinek persze boldog névnapot kívánunk!!!!
Remélem Ti is hamar kikecmeregtek ebből! Ahogy Péterke, és a többi beteg Kicsi!!!

Pneumo: Nekünk október 9-ig kell feliratkozni egy listára, hogy be akarjuk adatni. Úgyhogy hétfőn megyek, és meg is beszélem a 15 hós oltás idejét.

Sense! Örülök, hogy jelentkeztél! :D Bizony, olyan jó volt nosztalgiázni a születési hírek-képek láttán! Zsófi még mellettem alszik. Hááát... nem tudom, hogy lesz, mert a mai napig többször ébred éjjel. Na jó, most azért, mert beteg, de amúgy vagy inni kell, vagy rúgkapál, és sír... :roll:

Dokim: Így visszaemlékezve... Csak az ő hangjára emlékszem, meg a végén Apáéra, mikor mondta az orvossal felváltva, hogy köhögjem el a végét.
A szülésznő nem igazán beszélt, ő "csak" remekül végezte a munkáját. A dokim rengeteget segített, sokat dolgozott - velem együtt. :wink:
Ágica aranyos vagy, de majd azt a szülésznőt kérem meg, akinél ügyeletben voltunk, ha nem tud vállalni, akkor majd elkérem azt a telszámot, amit említettél.

Fleur! Akartam már kérdezni, hova jártok ringatóra? Mennénk mi is, mert Zsozsinak nagyon tetszik a zene, énekel, meg rázza magát. :D

Diéta: A cukrom rendben van, nem azzal van a gond, hanem azzal, hogy túl sokat hízom.
Úgyhogy most megpróbálok odafigyelni...
Zsófival (vizitorna, minden napos kutyasétáltatás, és odafigyeléssel is 19 kilót híztam. Ebből 12-13 ment le, a többi meg most is rajtam van...)
Most vagyok kb. annyi, mint Zsozsival a vajúdóban. :oops: :lol:

Panndi! Ne bántson, hogy most - átmenetileg - nem tudsz Zsófival úgy foglalkozni, mint ahogy szeretnél! Én sem tudtam hetekig, de megértettem, hogy Kistesóra és magamra (is) kell figyelnem, hogy minden rendben legyen, és utána ugyan úgy tudok Zsozsival foglalkozni.
Persze mikor Kistesó megszületik, a nagyobbak valamilyen szinten ridegtartáson lesznek, de hát máshogy nem lehet... :wink:
Én nagyon drukkolok, hogy ne fogyjál többet!!! Próbáld ki a homeós bogyeszt, hátha segít!

A nagyszülők, ismerősök betartják azt, amit mondok nekik! A nagyszülők dolga a kényeztetés, de én olyan határozott anyatigris vagyok, hogy a hátam mögött nem nagyon mernek kényeztetni, mindig megkérdezik (pl. kaja ügyben), hogy ezt, meg ezt adhatják-e neki.
Anyukámnak kellett 1-2x mondani, hogy vacsi előtt ne addjon nasit, mert nem fog rendesen enni. Úgyhogy nálunk nincs gond.
Persze nem ripakodok rá senkire, meg nem kell tőlem félni, csak ha valami nem smakkol, azonnal szóvá teszem, és nem ismerek pardont. Végül is én vagyok a Zannya! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Dmaggie! Tényleg! :D 100 nap alatt vagyok!!!! :D És holnap kezdem a 7. hónapot! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Vindolanda! Állva pelenkáztok... :shock: Na az a nem semmi! :shock: Rugód pedig nagyon édes, Apának is tetszik! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

És szeretném nektek bemutatni Zsozsi hajzuhatagát hátulról. Rendesen lehet túrni!

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

na sziasztok
jaj ennyi betegeskedő! jobbulást mindenkinek! +++++++++++++++++

Sense: jó volt már hallani felőled!
Mesi: 100 nap alatt..juj de izgi!

Mivel tegnap is 1 óra volt az altatás, és reggel 8 kor ébredt, így úgy döntöttem, hogy kipróbáljuk a napi 1x-i alvást.
12-ig húztuk ébrem. ebéd aztán 10 perc jatek és pelusozás, hálozsákba bújás után szinte azonnal elaludt és ......3 órát aludt. Majd mosolyogva ébredt! Na remélem ez nem csak egyszeri alkalom..és hogy ez a megoldás..új napirend..hiszen már olyna nagylány! Szóval kiváncsi vagyok hogy fog a ma este alakulni és reggel mikor lesz ébresztő..holnap hogy fogja bírni..mennyit alszik.....de reménykedem, hogy ez így jó lesz neki.

Szerencsénk vana nagyikkal...mert betartják amit kérek..vagy kérdeznek hogy lehet e jó e így..stb. nagyon jó fejek.

Anyuék egy hét múlva jönnek meglátogatni minket...:-) alig várom. Pont akkor lesz a szülinapja is..majd sütök neki tortát!
mhmm...úgy kivánok valami fini sütit...hétvégén lehet sütök valamit..:-)

na gyorsan elküldöm, mert az előbb is elszállt

KépKép
kaqk
Debrecen

újra itt vagyok.

Szóval a kajánál tartottam:
Mostanában úgy eszik a kis drága, hogy megy közben. Megy egy kört, majd visszajön a következő falatért. Ez azért elég idegesítő. Vagy valami irtó izgalmas dolgot kell a kezébe adni. (most egy fogkefetartó+ fogkefe). :lol: A legnagyobb kedvenc a reggeli (tízórai). Ilyenkor vagy kenyeret kap vajjal/sajttal/sonkával, vagy kalácsot lekvárral. Mindegyiket imádja. A gyümölcsök nem annyira menőek nála. :(

Szülinapos készülődés közben lecseréltük a corsánkat. Vettünk csodaszép citroen picassot. A corsában egyszerűen nem fértünk el. Egy gyerekkel sem, a kettővel pedig próbálkozni is kár lett volna.

Most babakocsit keresek ezerrel. Valamilyen mózeskosarasat szeretnék, de nem monstrumot. És persze nem 100e ft-ért. Elvben használtan is jó lenne. Van vmi ötletetek?? Tapasztalatok?

Emese!
Én Botonddal 22 kilót híztam. Most +5-6 nál járok, úgy, hogy maradt rajtam minimum 8 kiló, amikor teherbe estem. Úgyhogy nálam is elég gáz a helyzet. Csak azt remélem, hogy nem leszek összesen több, mint amikor Botondot szültem. Egyébként már utálok emiatt a tükörbe néézni, terhesség ide vagy oda. Egy csomó más nő is terhes, mégsem bálna... :evil:
Zsozsi csodaszép!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Mesi: köszi a kedves szavakat, már kicsit jobban érzem magam :D Zsozsi haja gyönyörű :D

sense: Zsófi is nálunk köt ki éjjel, hosszú idők óta most először aludt végig egy teljes éjszakát a saját ágyában. És neki sem jó, ha hátat fordítok, kiabál, hogy "ana!!!!"

vindolanda: én is állva, vagyis én "menve" pelenkázom Zsófit. Már le akartuk szerelni a pelenkázót, de megtudtuk, hogy jön a tesó, szóval hagyjuk, de Zsófival jó ideje nem tudom használni. Fizikailag nagyon lefáraszt egy tisztába tevés, ha kakilt, akkor csak kádba téve tudom tisztába tenni, mert popsitörlővel esélyem sincs utolérni a kakis fenekét :lol:
Vendég

Petrának boldog évnapot
Karcsikának boldog szülinapot :)

Betegek gyógyuljatok :)

rágja a gatyámat cseppem, a nagy meg elment a avásárba venni atlétát,bugyit énekli lelkesen :) :arrow:

KépKép
viranka

Sziasztok!

Karcsika nevében köszönjük a köszöntéseket ünnepelni viszont csak szombaton fogunk apjuk nincs itthon.

Petrának Boldog Névnapot!
Kép

Nagyon szuperek a képek jó volt nézegetni őket. :D :D

Betegecskéknek sok-sok gyógy puszi.

Mi már jól vagyunk már csak kicsit folyik a nózi.
Ildike amióta mászik már mindenhol fel áll és egész nap csak mászna.

Taliban én is benne lennék.
:D

De furcsa már 4-es van a Karcsika vonalzóján.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

és végül jövök a szülinapi képekkel:

Kép délelőtt játszóházban voltunk.
Kép első figurás torta próbálkozásom. szegény katica kicsit ortopéd lett. :))
Kép botond először a pöttyeket ette le róla
Kép aztán közösen elfújtuk a gyertyát.
Kép kanalazás

Ildikó
KépKépKép
sense4

12 hetes pocakom:
Kép

Péter segit a szobája elkészitésében:
Kép Kép

Heni
KépKép
heni81

Kép élvezi az új dömpert :)

Ildikó
KépKépKép
sense4

1 óra alvás után felkelt Péterke :evil: de miért csinálja ezt????

Heni
KépKép
heni81

Sense! Jaj, de édesek vagytok! :D Botond olyan huncut kispasi, nagggyon helyes! És a hármas képetek... zseniális! Milyen áhitattal néz Téged! :D
Én is mondom a dokimnak, hogy nem az a "pocakra hízom oszt csá" alkat vagyok...
Mindegy, már edzem magam, hogy ha alkalom adódik, akkor legyen akaraterőm fogyni.

És köszönjük a dicsiket!!!!!! :oops:

Heni! De édi pocikád van! :) És Péterke nagyon ügyesen seper! :lol: Majd dobj képet a szobáról, ha kész!

Zsófival úgy porszívózunk, hogy Ő fogja a gépet, és tolja. Néha kikapcsolja véletlenül, de tolja ezerrel. Nem zavarja, hogy közben meg megy rá a meleg levegő. Van, amikor a csövét kapja el, és előre-hátra toligálja. :D

Mmarica!!!! Mi újság? Kérünk pocakos fotót!!!!!

Az én kis elesett báránykám estére sokkal jobban lett! :D Igaz, a 1,5, 1 és még 1 órás nappali alvása után 38,6-os lázzal kelt, de kapott Nurofent, és az szépen elkezdte lehúzni. És úgy elkezdett hancúrozni, mintha semmi baja nem lenne.
Vacsizni már majdnem rendesen vacsizott, és h9 körül már le is tettem. :D Sokat segít a sok alvás!
Nekem még torkom fáj, kicsi takony is megérkezett, de hát b.szni bele, egy anya nem lehet beteg! :wink: :lol: NEm ér rá betegnek lenni...

Én most 56-os overált vadászok éppen... 8) Ugyanis Zsófinak nem kellett... Ezért nincs...

Kép
Kép
Kép
gremese

No, még búcsúzóul, csak bekukkantottam. :oops: Bercó általában a BK alatt alszik el, most is, a kevés alvás ellenére is.

Látom, Péterke is hozza a formáját. Nagyon sajnálom, meg tudlak érteni Heni. Én sokszor azt gondolom, ez egy rögzült rossz szokás, ha egyszer-egyszer kizökkentené valami, akkor talán lenne esély arra, hogy beálljon a normálisnak nevezhető rend. Apropó rend. Péterke anyukája fia? Már most nagyon ügyesen bánik a takarító eszközökkel. Csak megvalósul a Vindolanda-utópia. :lol:
Heni, olyan kis formás már a pocikád. Csinoska vagy nagyon!

Emese! Bizony-bizony, nagy igazság, a mamik nem lehetnek betegek. Annak nagyon örülök, hogy alakul a kis fürtöskéd. Jól össze tudnám borzolni a sok haját. :lol: :lol: Orvosnak meg nem hiszünk, majd mi eldöntjük, hogy mi a helyzet a diétával. Képet kööövetelünk!!!!! :lol:

Sense! Valóban csúcs az a fotó. Szerelmetes a pillantás. Az sk torta meg igazán remekmű lett. Botondova meg annyira pasi, ajaj, majd üldözhetik a csajszik. Kééépet!!!!!! Tőled is! Majd mi szavazunk. :lol: :lol:

Kaqk! Csak műxik. Gratulálok.

Talán el kéne mennem aludni? Megyek is má. :lol: :lol:

Jó éjt minden babónak és mamónak!
dmaggie

Emese mi is igy porszivózunk egyébként :D örülök, hogy jobban van Zsozsó. Hát igen egy anya nem lehet beteg!

Sense jó kis szülinapi buli volt:-) szupik a képek:-) ötletes a torta:-) te csináltad?

Heni
KépKép
heni81

Helló, drága Lányok,
most értem el idáig...

BETEG BABÁCSKÁKNAK NAGYON-NAGYON SOK
GYÓGYPUSZI, MIELŐBB GYÓGYULJATOK MEG!!!
Tudom, iszonyú, ha a gyerek beteg...

Beteg mamiknak és a családtagoknak is jobbulást!

[color=cyan]Boldogságos 1. születésnapo (utólag is): Petrusnak (neki boldog névnapot is), Valti babának, Leventének, Karcsikának!!! [/color]

Elindult babácskáknak gratula!

Viranka: gasztró: sajnálom ezt a tejes tortúrátokat... mi azért megyünk, mert Ádi súlya nagyon régóta áll. Remélem, semmit nem találnak nála, mármint semmilyen problémát. Végül hosszas kérlelés után kaptam új időpontot, 7-én megyünk, de majd csak novemberben :shock:, ennél korábban csak úgy lehetne, ha nagyon súlyos a gyanú, és akkor kórházi befektetés-kivizsgálás 1 hétre.
Olvadozom a családi fotóitoktól rendesen... :-)
Örülök, hogy Bálint rendbejött!

Maggie: ideális anyós leszel, őszintén mondom. ;-)
Nagyon örülök, hogy mozizni tudtál, és hogy ennyire nagy élmény volt (fú, nekem is nagyon jó volt több mint egy év után megnézni A sötét lovagot, még Sötét Lovag Menüt is vettünk ;-))))

Anikoh, olyan édes a kislányod a képeken! A könyöklős a kedvencem...

K. Timi: Téged is megkérnélek, hogy integess a nevemben a piramisoknak! ;-) Nagyon szép utat Nektek és még jobb nyaralást!
Ádámod továbbra is igazi Huncut Muci! Az a hashorpasz tényleg fenomenális. ;-)

Miléna: fogmostok? De irigyellek Titeket! ;-)

Regi: Szeli olyan szép...
Fura a védőnőtök... a miénk szerint majd kb. 1,5 évesen kell tudnia a babának kanállal enni. Nos, a bnőm szuperügyi 1,5 éves kisfia sem tud még kanállal enni, villával viszont igen. Meg is értem, az előbbi nagyon nehéz.
Köszi a megnyugtatást, de tudod, nálunk az a baj, hogy Ádi súlya 7 hónapos kora óta áll. Ha 11-12 hónapos kora óta állna, nem zavarna közel sem annyira.

l. móni: nagyon sajnálom, hogy Cicus allergiás... remélem, nagyon hamar kinövi! Ezek szerint a japán szilvától jött ki?
Óh, Mónim, én akkor se kelnék fel 6-kor reggel magamtól, ha az életem múlna rajta...

HSzÉva: nahát, alig ismertelek meg nem szőkén! ;-) Csodás a kisfiad!

Ágica: hát odáig voltam (a nevetéstől is) Petrus szülinapi képeit nézve! De ezt így kell csinálni, jövőre én is megengedem Ádinak, hogy ilyen közel kerüljön a tortához!

Granda: Lindus csodás, mint mindig, nagyon sokat nőtt-változott.

Vindolanda: imádom ezt a kispasit, egy tünemény!
Nagyon fogok szorítani Neked a szigorlatra, nem mintha nem lenne sima ügy... ;-)

Heni: ez a Peti baba, jaaj... olyan helyes!
Pocakod: irigylem!!!

Sense: Boti olyan cukkancs! Ő a leghuncutabb kisfiú, akit eddig láttam! ;-) Mecsoda torta, le fogom nyúlni!

Gremese: nagyon sajnálom kis Zsozsimozsit!
Nagymami-nevelés: én is gyakorlom, muszáj, egyelőre nem volt még sértődés belőle, bár néha megkapom, hogy kioktató vagyok. :shock:

Rövid helyzetjelentés: a tegnapelőtt nehéz volt, Ádó "elfelejtett" délután időben aludni, legkésőbb fél6-kor ilyenkor kidől, aztán süthettük a normális időben való esti alvást...
A nátha körbejárt a családban, de miután körbejárt, sem távozott, Ádinak 1,5 hete folyik az orra, szerencsére aludni tud tőle, rajtam most tört ki, de lényegében stagnálunk. Én még ilyen makacs náthát egész életemben nem láttam.
A munkát nagyon élvezem, teljesen kikapcsol (a nappali, az esti is, de az azért fárasztó).

Hú, bocs, ha kihagytam vkit!
Jó éjt!

Kép
Kép
irina

Sziasztok !

Csak gyrs bekukk aztán megyek mosok takarítok és pakolok.
Olvastam, hogy sokan betegeskednk.
Ádi nálunkteljesen jól van.
Már 2 napja nem is kellett porszívozni a nóziját.
Lányok a köhögésre mi a gyógyszertárba AMBROXOL - Q kaptunk a gyógyszerésztől. Azt mondta ez most a legjobb szer köhögésre és letapadt trutyira.
Mi kb 2 napig szedtük és nagyon sokat segített.

Csajok gyógyulást mindenkinek holnap este még benézek aztán vasárnap reggel indulás a 35 fokba.
Ha tudok akkor majd helyzet jelentek, hogy milyen ott kint.

Szép napot mindenkinek.
20200310173350

Sziasztok, én egy újabb csodálatos reggelen vagyok túl, nyolc óra 40-kor keltem az ébresztőre, de Rugó még nyomja.

Kanállal evés: én sem értem a védőnődet, Regina. Én azt olvastam, hogy az a jó, hogy ha a gyereket bevonjuk valahogyan az étkezésbe, még ha kézzel is történik mindez.

Szerintem a legtöbb gyereknek nem elég ügyes még a keze ezeknek a használatához (persze tudom, vannak extra ügyes gyerekek itt a topicban is, de mi nem tartozunk közéjük). Aztán meg senki nem fog kézzel enni még felnőtt korában is...

Heni, aranyos a pocakod.

Annyi mindent akartam még írni, de felkelt a billentyűzet hangjára. :?

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Jó reggelt, nálunk megint brutál éjszaka volt :( többször sirva ébredt. Apa azt mondja, hogy lehet a pocója fájt, ami elképzelhető, mert csak lecsorog a nátha is :( pocómaszir után vissza aludt, de mondanom sem kell, hogy köztünk volt egész éjszaka.Már kezdek hozzászokni :oops:

Két friss videó igy reggelre:
http://www.youtube.com/watch?v=C_NP6aQMK7s
http://www.youtube.com/watch?v=cDZ7_o-u-h4

Heni
KépKép
heni81

Jó reggelt!

vindolanda: mit csinálsz Te ezzel a gyerekkel, hogy ennyit bír aludni? Enyém gyerek miért ébred már reggel hatkor? (Meg most éjjel háromkor is ébresztett, nyakig pisis volt mindene :shock: Pelenkázás, öltöztetés, köztünk alvás reggel hatig...)

Heni: helyes a pocid :D
Vendég

Sziasztok!

Heni!

Cuki a pocid és Péter nagyon ügyes kis pasi. :D :D

Sense!
Nagyon jók a képek Botond jó képű kis pasi. :D

Betegek hogy vannak?

Marica írj pár sort! hogy vagytok?

Timi26 te is írj ha tudsz.

K.Timi!
Nagyon jó nyaralást nektek biztos minden oké lesz.

:arrow: még jövök.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Panndi: csak mákteát adok neki :lol: Áááá, semmit. Vagy örökölte tőlem az alvásmániáját (kiskoromban egészen délig tudtam aludni), vagy átvette ez alatt az egy év alatt, mint szokást.
Mondjuk éjszaka ő is ébredt vagy háromszor, szopizik ilyenkor, aztán alszik tovább. De mivel fél tíztől aludt reggel negyed tízig, ezt elnézem neki.

Amúgy már kicsi babakorában is inkább éjszakázós típus volt, rendszeresen csak tíz-tizenegy felé aludt el, de reggel soha sem kelt korán. A legdurvább ébredései is olyan fél hét körüliek voltak.

Emese: a babatarkó tényleg csodálatos dolog, a Zsófié sem kivétel ez alól. Sokat gondolkodtam, hogy melyik testrészei a legaranyosabbak a babáknak, és nálam a talp meg a tarkó a befutó, azt hiszem :wink:

Heni: mi olyan öt hónapos korában magunkhoz vettük a nagyágyba, és azóta talán 1-2 alkalommal kísérleteztünk azzal, hogy visszatelepítsük éjszakára. Nekem a rosszabb, mert többször kel, nehezebben visszaaltatható. Így kipihentebb vagyok. Azelőtt simán átaludta az éjszakákat a kiságyában héthetes kora óta.

Irina: sejtem én, hogy nem lesz semmi gond :lol:

Minden beteg babának-mamának jobbulást. Olyan sokan vagytok most :?

Nálunk szerencsére semmi extra nincs, egészségesek vagyunk mindannyian.

És persze köszönjük Rugó dicséreteit.

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Irina! Örülök, hogy a munkád kikapcsolt, még ha fárasztó is. Ennyi betegeskedés és aggódás mellett kell egy kis más... :)
Ádónak drukkolok, hogy ne legyen semmi baja! Sokat gondolok a kis Őszibarackra.... De ez a betegeskedés.... Ennek oka van! Szerintem zseni lesz! :wink: Vagy már az! 8)

Vindolanda! Tényleg nagyon szép a tarkója, pláne, hogy már csigásodik ott a haja. :)
NEm semmi, hogy Rugó ilyen sokáig alszik. Bár én nem panaszkodom, 7-8 között ébredünk.

KTimi! Kellemes időtöltést, várunk vissza fotókkal és élménybeszámolóval! :)

Heni! Nagyon köszi a táncos videót (is). Nagyot mosolyogtam rajta, olyan édes!!!!!
Zsófi állva táncol, rázza magát, illeg-billeg, felemeli mindkét kezét, majd forog, és énekel. Meg kell őket zabálni!

Orrszívó: Zsozsi rájött, hogy ez neki jó! Abszolút hagyja magát. Mozdulatlanul várja, hogy megcsináljam. Ha bekapcsolom a porszívót, utánozza, berreg, majd tartja a kis fejecskéjét. Az utóbbi pár alkalommal meg nevetett is, mikor csináltam. Ilyen viccesnek találja. :lol:
Sőt, többször meg is fogta az orrszívót, de a szájába irányította, a fogait szívta vele, meg a kis ajkát, és ez is jó muri volt. :lol:

Tegnap este 38,6-os lázzal úgy randalírozott, mintha semmi gondja nem lenne.... A Nurofentől lassan kezdett lemenni, de ma reggel is még 38 volt. Azonban most a kakaót nem itta, a vajas kalácsot meg nem győztem katonázni, úgy tolta befele.
Nasivin és Rinathiol játszik.
Éjjel elég jól aludt, a fejét megemeltem egy összehajtott kis paplankával. Hajnalban volt egy kis vergődés, de hát érthető, köhög, és taknyos.
Most alszik. Az új rendszerünk (napi 1 alvás ebéd után) most borul, de nem baj, így gyorsabban gyógyul, hogy sokat alszik.
Ja, és nyomatjuk a hársfa teát is.

Kép
Kép
Kép
gremese

Heni: az is lehet, hogy az előttetek álló hat hónapban megoldjátok még ezt az alvás-ügyet. :wink: Sokat változik majd Péterke ez alatt.

Kép
vindolanda

Sense: :D Imádom Botót..anyyira édes kispasi. és az a nézés, a tortánál! :oops: hát nagy a szerelem. Szupik a képek. A dömperes :D , nem is ortopéd a torta..nagyon ügyes vagy..nekem nagyon tetszik.

Heni: de tündéri pocikád van!, Péterke pedig mekkora segítség lehet! Ezek a gyerekek tényleg nagyon háziasak.

Rólunk:
A tegnap du-áni azonnali elavás és 3 órás alvás után este detto. fürcsi vacsi és azonnal elavás ahogy az ágyába ért.
Igaz volt egy kis móka éjjel. f3 körül felébredt és nem tudtuk visszaaltatni..gaynítom egy idő után rájött hogy ő éhes. íg olyna 4 körül megetettük..majd vissza a kiságyba alvás 1/2 8 ig. bementünk érte és jött hozzánk. ott szokott reggel az ágyunkban játszani velünk kicsit...de most inkább aludt még 3/4 9-ig.
Szóval ez van.
Remélem tényleg jó neki ez az 1x-i alvás...de csak ha vagy 3 órát alszik...mert így is nagyon fáradt volt fürcsi időre... de biztos átáll majd a szervezete.

Új móka.
Annyi játéka van..és nem szeretem ha mindenhol beléjük botlok+nem ajánlják ha millió játék van előtte..így az utazó ágyában vannak a többi játékai..de mostanában bekéreszkedik és ott játszik fél órákat. :-)

megyek hív

KépKép
kaqk
Debrecen

Heni: Hú, most láttam a videókat. Péterkének a lábában van a boggie, az biztos :lol: :lol:

Mesi: hát, ez a láz elég makacs... A hársfatea az hat, én is azt ittam anno a tavaly novemberi vesegyulladásomnál, és nálam is használt. Lázcsillapítóval együtt ittam, és meg voltunk elégedve a hatásával. Olyan 40 körüliről mindig lehúzta 38-ra a lázamat :wink: Bár én végül kaptam egy 10 napos antibio-kúrát :roll:

Kép
vindolanda

boogie :oops:

Kép
vindolanda

Emese tessék felvenni videóra! Biztos lesz majd nálunk is egyéb koreográfia, ha majd áll, meg megy, de még csak nem is áll egyedül :( :( :(

KTimi jaj de irigyellek, hát még majd milyen irigységgel lessük a fotókat :oops:

Vindolanda most a hársfatea a lázra jó, vagy gyulladást is csökkent?

Kaqk hát igen nagyon segitőkészek :wink: nálunk is egyre több a játék, pedig mindkét nagyszülőt külön megkértük, hogy inkább pénz kérnénk az egyes eseményekre, mi lenne ha még ők is vásárolnának. Már tuti nem férnénk el :oops: anyósomnak nem is teccik, hogy nem vásárolhat, pedig én örülnék, ha nem kellene a fejem törni kinek mit vegyek.
Örülök, hogy kezd beállni Emma alvási szokása, hát a miénk még mindig napi 3x.

Irina úgy örülök, hogy bejön neked a munka, főleg hogy élvezed is amit csinálsz. Sok sikert!

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok,

Hát az olvasással kissé lemaradtam:(
Betegeskedőknek (Zsófi, Petra) jobbulást +++++++
Nagyon jók a képek

Sense, Botika nagyon édes
Vindolanda, Robesz ma 1/2 11-kor kelt és ez megy egy hete, igaz tegnapelőtt nem, de amióta kijött a négy örlő foga, és minden éjjel szinte volt valami, általában nálunk kötött ki, azóta alszik mint a tej, bár én is nagy alvós vagyok.

Irina, de jó, hogy azért kikapcsol a munka, kicsit irigykedem, bár jó itthon, nagyon, de azért a munka is hiányzik néha

No csak rakok pár képet, voltak nálunk Fleurék, Lilla tünemény, Robesz egész jól viselte a dolgot, ja és Fleur, vettünk zokniiiiit

Még jövök, csak sajnos nem sokára mi is temetésre megyünk, férjem nagypapája meghalt

l.Móni remélem jól vagy, már amennyire lehet

Regi, hú izgis ez a tervezgetés, Apa meggyőzése ismerős, én is ezt játoszottam mikor megvettük a házat és mi még egyszer szeretnénk majd építkezni

No akkor a képek

Kép Kép Kép

Kép
Kép
nektarin

Úgy tudom, hogy a hársfatea lázcsillapításra jó, izzasztó hatása van.
De nem vagyok nagy természetgyógyász... Sőt...

Kép
vindolanda

Nektarin köszi a fotókat, édesek a gyerkőcök, ahogyan egymás mellett ücsörögnek:-) milyen fehér haja van Robesznek :shock: édesen söpröget!

Vindolanda köszi az infót ( én nem tudtam, pedig nagymamám sokat főzött gyerekkoromban.)0

Heni
KépKép
heni81

még Pesten laktunk álmomban beszéltem: a hársfa jó,kérdi robi mire,én : mindenre... h. honnan vettem... vmit láttam,olvastam s azzal álmodhattam :) majd ha könyvek helyén lesznek akkor kilesem mire jó még :)

Regi!
képeket talán hétvégén :) addigra a kábelek is el lesznek tüntetve :) mert lógnak szerteszét a tv előtt mindenféle vezeték...

Sense!
nagyon édesek aképek :) s ne becsüld már le magad :evil: nekem speciel nagyon tetszik a torta :) ügyes voltál :)

Móni!
+++++++++++++ erre a napra

Heni!
nagyon ügyes Péterke :) pocakod is édes :) s ha fiú lesz akkor mi lesz a neve?

Nektarin!
mennyit változott Robesz :) nagyon vagány kiscsávó :) Lilla is csinibaba :) mikor itt voltak Móniék szinte nem lehetett őket fotózni,ahogy meglátták a gépet (főleg Bálint) akkor rohant ide :)

Bálint egyre magabiztosabban megy és közben kacag,szinte már a mi kajánkat eszi,ha tojásos kaja van akkor apuék vettek tejsavómentes tojáspótlóport abból megsinálom neki :) naon ügyesen utánozza a nővérét,hogyan kell műhisztit levágni,ha vmi nincs épp ahogy Ő kitervelte :) kedvenc játéka ha a babakocsit tologathatja,persze azt 4kézlábos trükkös megoldással :)
Éjjeleink pár napja istenesek,1* kel szopi aztán jobbik esetben 7körül kel(EZT IS MEGÉLTEM) ROSSZABBIK ESETBEN 6KOR :) SZERINTEM EZ A TÁPSZER HATÁSA,MERT SZERINTEM TEJEM NEM SOK,S ÉHES VOLT ÉJSZAKÁNKÉNT :( :oops: bocs bekapcs véletlenül capslock... Amúgy Mírával szó szerint imádják egymást szerintem B.nek hiányzik de-ként(ha épp nem átalussza :) ) viszont iszonyat akaratos,nem beszél,inkább megfogja a kezem és irányít h. merre menjünk,felkéredstzkedik s megmutatja mi kel neki.. ha éhes akkor harap...ma a farmeromon keresztül úgy megharapott... akkorát sikkantottam :) imádom amúgy,mellesleg :) s mostanában állandóan kacarászik :)
Panndi!
vigyázz magadra,csak csökken már a hányások száma s súlyod meg elindul felefele... meddig kaptál haladékot? küldj majd pü-t meitairól :)

s elérkezett aszobánkba :) :arrow: csók...

ui:Anitjával,Nikivel,Jubával Timivel,Anikó80-nal mi lehet ????

KépKép
viranka

Nektarin, a fél tizenegyet nem tudjuk überelni, de sebaj :lol:

Nagyon aranyosak a képek :D Robesz, úgy látom, ügyesen bánik a seprűvel. Nálunk a porszívó a nyerő :lol:

Sense: a ti fotóitokat elfelejtettem megdicsérni, nagyon szép család vagytok. És biztos nem vagy bálna sem, én tudom. :wink: Csak ilyenkor úgy érzi az ember.

Kép
vindolanda

Írtam privit viranka :)
Na húzok tanulni, aztán anyósékhoz, szép hétvégét Nektek!
Vendég

Péterke mai alvása: 10-11 ig, majd 13.45-14.20 ig kb. :evil: szóval nagyon kevés, még jól elvan, jáccik az apjával. Kiváncsi vagyok hogy lefekvés után 1 órával lesz e ébredés?

Heni
KépKép
heni81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?