A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sniky! Kicsi fiam itt áll mellettem és annyira tetszett neki Barnus baba képe a vonalzód mellett, hogy hatalmasakat kacagott közben meg mondogatta, hogy baba :lol: És amikor továbbolvastam, és elgörgettelek benneteket, kiabált, hogy még még! :lol:
Rizsi Csengéje is nagyon tetszett neki, főleg, hogy alvós kép van, mutogatta a saját szemét is és becsukta :D
Hát az éjszakai nem szopizáshoz nem tudok hozzászólni, nekem nem igazán volt, hogy átaludta volna az éjszakát Dominik, Dani meg általában este 11 körül evett és 5 órakor már követelte a pocija a tejcit, szóval ennél több idő nála sem telt el szopi nélkül.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Zsófi, milyen fürdetőt használtok, ami ilyen habos???

More Milk kapszula honnan rendelhető????
És hogyan?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

heti 1x használunk nem gyogyós fürdetőt, abból pedig van több, ez pl nivea baby bath&sampoo asszem ;)

sophie27

És így felhabosodik?mennyit tesztek bele??

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Dadomi, ez aranyos;))

sniky

aprooka:gyógyzertárban vettem simán recept nélküli..elég drága 6ezer és 60 kapszula van benne és 80kg alattiaknak napi 4 darab az ajánlott, de nem is vettem be annyit...szóval kettő is elég lehet, de állítólag eza 0 tejből is szökőkutat csinál :shock: :shock:

ha az apuka és az anyuka azonos címen van bejelentve akkor biztosan nem kell meghatalmazás kiváltképp, ha még házasok is
Vendég

CSandi, köszi.Kenguru goldban is van.Már eltették.Reméljük segít.Mondjuk remélem nem 0 a tejem ,de ez az influ, meg mensi-idő eléggé betesz.....Majd teszek fel képeket, ha le tudom tenni a lurkót és mindkét kezem felszabadul. Tegnap voltunk két hósak!
Ez reggel óta 30 perc erejéig sikerült is. :lol: :lol:
Panna, mit szólna hozzám apósod.....nálunk Levi kb. egész nap kézben van.....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sniky ,szombaton megint lesz valami csónakházazás, majd egyeztessünk!!
szülinapommal meg az van, hogy tudod régen mennyire izgultam miatta, most meg totál nem érdekel, mert egész nap a kisbabámat csodálhatom és ez teljesen kielégít...ajándék minden mosolya...
pl.ma reggel is annyira édes volt :
evés után elaludtunk mind a ketten a kanapén majd 11-kor hívott a védőnő és fölvettem beszéltem vele és közbe fölébredt ő is és közel volt az arcunk egymáshoz így hamar meglátott és hatalmas vigyorral köszöntött a kis drága!!az a jé hát te is itt vagy !?hűűű de jóó!!arckifejezéssel...baromira feldobta, hogy nem a plafont látta meg elsőre ébredéskor hanem az én arcom :D :D :D :D szóval amióta van babám minden nap szülinapom van :P
Vendég

Zsófi! Biztos, hogy a tojás nem jó hasfájós babáknál. Én is eljátszottam szegény Csengémmel 2 hete. Apa reggel tojásrántottát készített, nekem meg eszembe se jutott, hogy ebből baj lehet. Aztán szegénykém egész nap ordított a reggeli szopi után. :( Szóval csak óvatosan a tojással.

Dadomi! Nagyon édes lehetett a kisfiad! :D

Szuszu! Köszi a tippet. Én sem értem miért nem játsza le. Ez most egy új gép, de ezen is van Wind Media Player. Megpróbálom akkor az általad javasolttal

rizsimami

Ági és Lili jól vannak, most mentek haza. Remélem nem haragszanak meg, ha felteszek egy képet Liliről és Zsombiról :D

Kép
Vendég

Ma ilyen napunk van sajnos, mint amilyen képet vág a fiam, nyűgös. Nem tudom mi a gond, ma csak egy órát aludt nyugodtan, meg még egyet a hordozókendőben, különben nyafizik.
Hordjuk a terpeszpelenkát is, nincs is vele gond, nem csúszik el és nem ez zavarja őt, mert tegnap napközben végig rajta volt és nem volt semmi gondja vele.

A szopizás, hízás nagyon megy nálunk is. Ha már az alvás nem annyira :) Nem tudom mekkora lesz a Zsombi, ha így folytatja, öt és fél hét alatt 1700g hízott :shock: Karom kezd leszakadni, ha ringatom. Megkaptuk a vizeletvizsgálat eredményét is, szerencsére ez is rendben van. Még várjuk a vírustesztek eredményét, de azt mondták több hét is lehet, míg megjön :(
Vendég

csenge nekünk is ilyen rugink van :lol:

Kép

én még a fürdetőkrémmel fürdetem.. :roll: de már gondolkodok hogy váltok...azt hittem három hónap alatt nem lehet samponokra is rá van írva... :oops:
Vendég

Boniko, hirtelen elgondolkodtam, hogy csináltam-e ilyen képet a fiamról csak nem volt ismerős a takaró mintája :lol:
Én is fürdetőkrémet használok, mert az a legjobb a picik bőrének. Pedig vettünk már Babe újszülöttnek való tusfürdőt is, de még nem kezdtük el használni.
Vendég

Sziasztok!

Hú de mérges vagyok, ellszált amit írtam :evil:
Na akkor mégegyszer...

Boldog névnapot a Petráknak!

Voltunk dokinéninél, hivatalos paramétereink: 59 cm, 5810 gr.
Kapott oltást is RÉka, sírt egy picit, de az igazi ordítást már előtte letudta, amikor dokinéni a spatulával szájpenész után kutatott. Pedig nagyon kedves és óvatos volt a dokinéni, de az én ki Bogyóm egyszerűen utálja, ha akarata ellenére bármit (persze a cici még lehet, hogy ezalól is kivétel :lol: ) a szájába dugdosnak...
A szuri tényleg nem volt vészes, 10 másodperc után már semmi baj nem volt.

Nem emlékszek már ki kérdezte, de én sem tudom magam beállítani, hogy éjjel ne termelődjön annyi tejci. Annyi, hogy én kb csak 11-kor fejem le a f1javascript:void(0);0-10-es szopi után a cicit, és a másikat is megkezelem egy kicsit. Reggel én is dinnyékkel ébredek. Amikor reggel az első szöszmötölésére felkelek, elvonulok fejni. Ilyenkor két ciciből kb 120ml lejön, és utána még megetetem a leányzót az egyikből. Annyi, hogy már nagyjából érzem, hogy mennyire kell lefejni, amiből enni fog, hogy még jusson neki bőven...

Winona! Nekem kb a 3-4. héten volt, hogy az egyik ciciből fájt a szopi. De rájöttem azért, mert egyik éjjel valszeg mindketten kómáztunk a szopinál és nem kapta be rendesen a cicit RÉka. Reggelre már érzékeny volt, és keményebb is a bimbóm mint a másik. A következő szopiknál meg már ezért nem akarta rendesen becuppantani a cicit. De aztán odafigyeltem, hogy amikor nem kapta be jól, mindig kivettem a szájából, megvártam,míg nagyra tátja, és akkor adtam vissza a szájába. Szopik között néha bekentem dm-es bimbóvédő krémmel. Egy- két napon belül helyrejött a cicim.
GOndoltam leírom, hátha csak ez a baj nálatok is, de ha nem változik semmi, még mindig megoldás a bimbóvédős szoptatás, ahogy a csajok írták.

panna1

Próbálta már valaki a Mecsek baby teát pocifájásra? Vmelyik fórumon jókat írtak róla a csajok.

Babócák édesek, és imádnivalóak a fotókon!

panna1

Panna,
Én vettem Mecsek teát, csak az a gond, hogy nem issza meg Virág. Van egy jellegzetes, markáns szaga, lehet az nem tetszik neki. Pedig megcukroztam meg minden, de nem kérte. Egy-két korty után jött a fintorgás, aztán többet nem engedte a szája közelébe. Na de próbáld ki, hátha Réka babának ízlene. De mondom, nálunk sajnos nem jött be, pedig lehet, hogy jó lenne a pocira.
Nekünk a melegítő párna a leghatásosabb, ha fáj a pocak.

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Szuszu: Levente 2008. 08. 21-én született.

Nekem azt mondta a védőnő hogy ne teáztassam a Levit. Csak tejet adjak neki. Ti szoktatok adni a babátoknak? Vagy csak akkor ha hasfájós.

Kép
nitty

Sziasztok lányok!

Minden nap átrepülöm a termést, de nincs kedvem írni. Nem is tudom miért!? :shock:

Mindenesetre hogy legyen életjel rólunk: Regö kórházban a szokásos fuldoklós jelenettel (nem eszik, nem iszik, lázas és köhög), Dönci is romosodik, a táskát már összeraktam, arra az esetre, ha nagyon gyorsan menni kéne vele is a kórházba. :(
Regö ráköhögött, mert imádja öt és nem lehet elválasztani öket, azóta nyüglödünk. Még iszik, nem lázas, de rémes hangja van és óráról órára rosszabb. Ha nem jönnék, akkor testületileg a kórházat lakjuk. :(

Babák édesek, mennem kell.

Jó éjt!

Barbi
Vendég

köszi csajok!akkor írok meghatalmazást, mert más a lakcímünk a férjemmel.
vettem bimbóvédőt és isteni,,,,,,,,kicsit meg kell vele harcolni, de nem csordul a könnyem......remélem pár nap és rendbejön így, még jó h. van ez a találmány :lol:
nyugodalmas jóéjszakát mindenkinek!!

Kép
winona

Húh Barbi, ennek fele se tréfa :cry: Akkor jobbulást a fiúknak, remélem gyorsan jobban lesznek, és a többiek meg nem kapják el, és Te sem... Tarts ki! ;-)

yuyu79

[quote="winona"]k írta:winonaöszi csajok!akkor írok meghatalmazást, mert más a lakcímünk a férjemmel.
vettem bimbóvédőt és isteni,,,,,,,,kicsit meg kell vele harcolni, de nem csordul a könnyem......remélem pár nap és rendbejön így, még jó h. van ez a találmány :lol:
nyugodalmas jóéjszakát mindenkinek!!

Szia nekünk is más a lakcímünk a férjemmel, de mivel a férjem senki nem kért tőle ilyent! :roll:

BArbi jobbulás a kis családnak!

ma én is leviszem ZSigit a doktornénihez, mert szörcsög..meg megnézetem a torkát is a biztonságkedvéért

tegnap este egy pici J&J fürdetőt tettem ZSigi vizébe azzal fürdettem...sokat nem mertem, mer olvastam, hogy sok kisbabát kiüt.. meg amig van a fürdetőkrém, azt használom..

én már azon gondolkodtam, valamelyik nap milyen szép lesz idén a karácsony! mert tavaly is szép volt, hiszen akkor már tudtam, hogy sikerült és augusztusban Szülők leszünk..és a karácsonyfán fel volt téve az angyalka mellé az első UH-képünk
:lol: asszem elérzékenyültem :lol: :lol: :lol: idén már 4 hónapos és 19 napos lesz Zsigmond

:lol: Kép
Vendég

[quote="_csenge"]B írta:_csengeoniko, hirtelen elgondolkodtam, hogy csináltam-e ilyen képet a fiamról csak nem volt ismerős a takaró mintája :lol:
Én is fürdetőkrémet használok, mert az a legjobb a picik bőrének. Pedig vettünk már Babe újszülöttnek való tusfürdőt is, de még nem kezdtük el használni.

én BAbe sampont vettem mert akciós volt olyant ami O.hónaptól használható koszmók ellen nem csipi a szemet..... azzal meg is mostam haját aznap...és volt hozzá egy ajándék tubus popsikrém.a gyógyszertár ahova járunk nagyon jó, mert kicsi, és a lányok közvetlenek és minidig ajánlják ezeket a dolgokat...
Vendég

Barbi,
Jobbulást a fiúknak!!!!!

Szuszu,
Hát, nem semmi. Velünk ilyet soha nem csinált, nem értem. Tegnap lepattintott viszont. Azt mondta ha úgyis elmegyünk, és amikor hazajövünk majd látogatóba, akkor anyuméknál leszünk, akkor keressem meg az itteni védőnőt,és viszontlátásra :shock: Mindegy, egy gonddal kevesebb, végül ő megkeresi a csajt.
Szépek vagytok a képen!
És a MÁV-os orthopéd dokibácsi (Pék dr.) egy angyal, nagyon kedves és szimpi, ha esetleg a csípőszűrésre is odamennétek!
Csanád csípője negatív, de beutalt uh-ra a Tűzoltó utcába, mert faros volt a baba. Na, ott meg azt mondták, hogy fizessek. Én meg azt, hogy nem, ma megyek, remélem nem fizettetnek velem, nem én találtam ki, hogy menjek.

Zsófi,
Az a baj csak a szűk kutaccsal, hogyha a fej nem tud nőni. A dokinénink azt mondta, ha becsontosodik a kutacs, a varratok még tágulhatnak tovább.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Jó reggelt!

Csajok: Köszönöm a névnapi köszöntéseket, nagyon aranyosak vagytok!

Szuszu: Semmi baj! Nem lehet mindenkinek minden adatát fejben tartani. :)

Zsófi: Tünemény a kisfiad! És persze Lili, Zsombi és Zsigi is! :) Úgy szeretem nézegetni a babós képeket!

Nálunk kb. 1 hete vannak mosolygós reggelek. Nagyon imádom! Meglát a kiscsajszi és mosolyog, én meg elolvadok. :)
Most 2 napja a csúcs, hogy szopi közben huncutul rám néz, elvigyorodik és mond valamit. :)
Most meg épp a körforgóban gyönyörködik, már vagy 20 perce. 15ször már biztos felhúztam, de minden alkalommal épp úgy csodálkozik rá, mintha először látná.

Tegnap voltunk védőnőnél 3970 g és 54 cm-ek vagyunk! Megnyugtatott, h minden rendben és ne aggódjak a súlya miatt. Megnézte spatulával az ínyét is, mert néhány napja iszonyúan nyáladzik és mondta, hogy mocorognak a fogcsírák. Hát, elég korán....

Látom mindenkinek volt, koponya és hasi UH is. Ezt kötelezően nézik? Itt csak csípőt és vesetágulatot néztek Győrben.

Ja és még valami. Gondolkoztok a babaúszáson?
Mi úgy hiszem, hogy elvisszük a Hannát. Még egy hónapot mondjuk várni akarok.

Cs.

Kép

Kép
csimby

Kép

Kép
csimby

Húúú Barbi, szegénykém... jobbulást a fiúknak és remélem, hogy a többiek nem kapják el! Küldök sok-sok gyógypuszit Nektek;)

Csimby, ééédes a kiscsaj, megnézegettem a fotókat, aranyosan mosolyog az utolsó két képen;)

sniky

Rita, mi is voltunk dr. Pék-nél és velünk is tündér volt. Kérte, hogy hadd öltöztesse fel ő Andrist. Ha jól hallottam, akkor neki is van 3 gyereke. Ezekszerint lassan elköltöztök. Mikor kapjátok a diperte oltást? Andris 16-án. Ma jött volna a védőnő, de tegnap felhívott, hogy beteg és csak hétfőn jön. Erre megpendítettem neki a pneumo oltást és utána úgy beszélt velem, mint egy hülye picsával, aki látott valami reklámot a tévében és most amiatt akarja beadatni, meg fájdalmat akar okozni a gyereknek a szúrással. Hihetetlen. Én tökre utánajártam és megbeszéltem ezt az unitesómmal (ő is védőnő). Áh, már nem is idegesítem magam emiatt.

szuszu

Boniko! Az mit jelent, hogy sok kisbabát kiüt? Pöttyös lesz tőle?

Lányok! Annak idején páran írtatok a mellgyulladásról, szerintem nekem most az van. Nagyon fáj a mellem alsó része. Csomó nincs, de nagyon érzékeny. Mit is ajánlottatok? Káposztalevelet? Milyet? Hogyan? Előre is köszi a segítséget.

rizsimami

Barbi! Gyors gyógyulást kívánok! Remélem hamar otthon lesz Regö!

rizsimami

Barbi: Jobbulást a fiúknak!

Cs.

Kép

Kép
csimby

sziasztok
mi is voltunk UH-n és ortopédián, minden rendben van szerencsére :)

kedden meg menni kell dokinénihez megint, remélem már nem lesz sárga, mert akkor vizelet mintát kell gyűjteni és leadni.

az éjszakát nálunk sem alussza át Csabi, 8-tól alszik egy órát, aztán 11 fél 12 körül alszik be, és mondjuk 4 órát alszik (habár mostanában inkább 2,5-2,5 órás bontásban). Utána meg 2 és 1órákat reggel fél hétig. Szóval nem vagyok túl kialvott állapotban. :( Kb. ugyanúgy megy ez nálunk mint Csengééknél.
Ja és párom kapott valami iszonyat ételmérgezést, vagy gyomorrontást. Tegnap egész nap a WC-n volt, este meg elájult. Én közben szoptattam, úgyhogy kicsit kiborultam. Ápoltam szegényt, közben meg a babát is abajgattam. szóval jó éjszakám volt képzelhetitek....:(
De most már kezd rendbejöni párom, ma itthon marad pihenni.

katica: Te miért szoptatsz bimbóvédővel? Csak mert én azért mert nem jön ki eléggé a bimbóm, nem tudja elkapni rendesen Csabi. Viszont sok helyen azt olvastam, hogy egy idő után le lehet szokni róla éás lehet normálisan szoptatni. Nagyon jó lenne, mert engem kezd zavarni kicsit. Viszont szoktam próbálgatni védő nélkül, de nem tudja úgy szopni még mindig. Telán majd a száj felépítése is fejlődik pár hát múlva.
lei

rizsimami igen..nem bírja a bőrük... :roll: és pöttyösek lesznek
Vendég

Sziasztok!

Megvagyunk még mi is :) láttam, hogy kerestetek, nagyon aranyos tőletek, hogy gondoltok ránk! Mostanában állandóan csavargunk, úgyhogy nem voltam a gépnél, de próbáltam követni az eseményeket!
Először is mindenkinek boldog szüli és névnapot!
A betegeknek jobbulást! Kiemelten Barbi drágám, látom már megint rátok jár a rúd, küldöm én is a sok gyógypuszit! A kis lovagunkra vigyázz nagyon!
Bábácskák gyönyörűek, mindenki hatalmasat nőtt! Nagyon jó lenne összehozni egy talit, azt hiszem fogom magam és elkezdem szervezni, úgyhogy kérlek írjatok időpontot ami jó lenne. Helynek maradhatna a Tranzit, már bejáratott hely :)

Fürdetés témához annyit, hogy mi 1 hetes korától a J&J fürdetőt használjuk amit a csomagba kaptunk, jó nagy habbal és imádja, semmi baja tőle.

Megkapta Lili az oltását, szegényke, nagyon megijedt, mosolygott a dokinénire és egyszer csak jól megszúrta, hát szegény visított mint egy kismalac, de a dokinő mondta, hogy gyorsan szopiztassam meg, így meg is nyugodott. Én jobban bírtam, mint reméltem, nem is sírtam el magam. :)
Lili most 4150 gramm és 54 cm. Cukorfalat.
Mindene rendben, a csípőjét kedden nézik, jó lenne ha nem lenne azzal sem gond.

Képet méreteznem kell még, de majd teszek fel, ha megvan!
Sok puszi mindenkinek!

KépKép
columbine

Barbi ! Fiúknak jobbulást, neked kitartást!

Mi kb 2 hete a Babé fürdetőjét használjuk, de úgy látom, eléggé szárítja Réka bőrét :( . Lehet, hogy visszatérünk a fürdetőkrémre.

Védőoltások: védőnőm szerint a pneumo-s oltásnak van értelme, mert kellemetlen a betegség, sokszor szövődményekkel jár, és hát fájdalmas a babáknak. Úgyhogy ő is javasolta. MI meg is igényeltük a dokinéninél tegnap. NOvembereben kapja meg Réka.

A bárányhimlő elleni oltásra azt mondta a védőnő, hogy szerinte nincs értelme, mert nem egy veszélyes betegség, a gyerekek általában gond nélkül átvészelik, és egy életre tényleg védettek lesznek. Míg az oltással lehet (nincs még bizonyítva) hogy idővel megszűnik a védettség és felnőtt korban elkapni sokkal veszélyesebb.

Influenza: nincs értelme szerinte, mert úgyis évről évre változik vmit a vírus, minig új oltás kellene.

Én igazat adok neki, úgyhogy náluk a kötelező+ a pneumo-s oltás lesz csak.

panna1

Hétfőn 10 órára megyek Lilivel baba-mama tornára. Ha valakinek van kedve velünk jönni, itt lesz a 11. kerületben a Vak Bottyán utcában, a Móricz Zsigmond térthez közel. GyM mozgásközpontban. Egy órás, 1000Ft.

KépKép
columbine

Sziasztok!

Szép Napot Mindenkinek! :)

Lei, én is azért kezdtem el használni a bimbóvédőt, amiért Te, azután már el tudta kapni (bár nem mindig), de a mellbimbóm képtelen hozzászokni az igénybevételhez. Újra és újra próbálkozom, napokig megy, aztán elkezd sebesedni, néha vérezni. Utána újra védő. Ez van.

Fürdetőkrém
ügyben nekünk a háziorvos azt javasolta, hogy minimum 3 hónapig használjuk, mert így utána sem lesz allergiás a baba bőre. Nem is volt sem a popsink, sem az arcocskánk kipattogva, sem kiszáradva. Szóval mi tuti maradunk ennél. A haját mossuk csak babasamponnal.

k.a.t.i.c.a

most jöttünk doktornénitől, ZSIgmondom beteg.piros a torka és hurutos a tüdeje.kapott kanalas gyógyszert!

ennyit az anyatejes védettségről :cry:
Vendég

Te jó ég Szuszu, nem normális a védőnőd, már bocsi! :shock: Fájdalmat akarsz okozni a gyermekednek??? Az oltás csak egy kis szúrás, addig a pillanatig fáj, amíg beadják, ha viszont elkapja azt a betegséget, amiket ez a baci okoz, na az aztán sokkal több fájdalommal jár!!! Elég nagy különbség van az oltások és a gyógyszeres injekciók között...

Katica! Azt mondják, hogy akkor sebesedik ki a mellbimbó, ha nem megfelelő a mellre helyezés. Fontos, hogy szemben legyen mindig a kicsi veled, ne oldalról kapja be a bimbót. Az "okosok" szerint, ha szilvamag alakúra préselődik a bimbó, akkor nem jól kapja be a baba, nem megfelelő a mellre helyezés. Elvileg már ennyi idő alatt meg kellett volna edződnie. Védőnőd nem tud segíteni, megnézni hogy szoptatod a kisfiad?

Betegeknek jobbulást!
Barbi, Regő is asztmás? Dominik is úgy köhög, hogy néha már a befulladás határán van :( Kapja a szokásos spray-ket, már jobban van.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Szuszu,
Ne foglalkozz a csajjal, inkább azért figyelj a dokira is, mert egy követ fújnak sajna. Nem akarok nagyon ellene beszélni, mert nektek kell, hogy szimpi legyen, de a legújabban hallott sztori szerint nem is szólt, és hátrahúzta a fitymáját egy kissrácnak. Aztán véreset pisilt, fájt neki, stb. és amikor visszavitték hozzá, még akkor sem szólt, hogy mit csinált, csak adott rá krémet. Persze anyuka elhozta tőle a gyerekeit, és amikor találkoztak, vmi olyasmit mondott nekik, hogy "mivan, a földig leér neki? ". Hát, szerintem gáz. Különben Zalánnak is le van tapadva a fityma, de kapott rá krémet, és ha semmi javulás, akkor sebészet.

És Pék dokibácsinak 3 fia van, nekem is mondta :lol: Kérdeztem, hogy nem kéne neki egy lány is, azt válaszolta, hogy minek, persze viccesen :lol:
És ha minden okés, akkor jövő hétvégén már megyünk is ki!!!! (-án kap Csanád oltást, ha nem lesz beteg. Teóm gyerekein végigment valami lázas, köhögős vírus, remélem mi kimaradunk belőle.

Voltunk csípő uh-n a Tűzoltó utcában, nagyon szimpi kórház, aranyos dokinénivel :D Semmi baj nincs szerencsére. 12 ezerért csinálnak csípő, hasi és koponya uh-t, és egyesével 6 ezerért. Nagyon jó gépeik vannak.

Kiváltottam a dm-es bababónusz csaomagot! Ha vkit érdekel, csak be kell mutatni a születési anyakönyvi kivonatot, meg kitölteni a jelentkezést, és kapod a csomagot. A kuponfüzet miatt érdemes (2 db 50%-os CundA), és folyamatosan küldenek még akciós kuponokat.

Petráknak boldog névnapot!!!!

Zsiginek jobbulást és sok gyógypuszit!!!!!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

8-án lesz oltva, bocs..

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok Lányok!

Lei!
Én is bimbővédővel kezdtem a szoptatást, mert nekem sem állt ki eléggé a mellbimbóm, 2 hétig azzal szoptattam, aztán próbálgattam nélküle, és 3 hetes kor óta egyáltalán nem használom, rendesen el tudja kapni, és már teljesen kiemelkedik, megedződött. Arra is jó volt a bimbóvédő, hogy elkerüljem a sebesedést, pedig Boti 35-40 percet is eltölt egy mellen, amikor szopizik. Erős szopóösztöne van, ez öröklődik a családban, nekem is az volt, én az ujjamat is sokáig szoptam.

Aproo!

Kitartás a nehézségekben. Nagyon köszönöm a hasfájásra korábban adott tanácsaidat. Nem nekem adtad, de elolvastam, és bevetettem a homeos csodaszert (chamomilla), és hihetetlen, de szinte azonnal hatott, pedig mindent végigpróbáltunk már. A dokim még a colochytis homeos bogyót is ajánlotta, ezt a kettőt adom neki, és lassan 2 hete nem volt görcse, és végre, születése óta először tud kakilni. Pedig nálunk olyan intenzív hasfájás volt, hogy mikor dokinéni hallotta sírni, egyből beutalta hasi uh-ra.
Szóval köszi a tippet. Gyerekem azóta egy angyal. Eszik, alszik, nézelődik, néha nyekereg egy kicsit, de azóta megszűnt az ordítás. Kép Boti azért kellő gyanakvással tekint a világra, amit a magam részéről csak helyeselni tudok.:)
pajo

Ja, Aproo, még valami:
Amikor Boti nagyon sírt (hasfájás), én is egész nap dajkáltam. Igaz, hogy úgy is üvöltött, de legalább érezte, hogy nincsen egyedül. Most, hogy tényleg jó baba érzem azt, hogy az az időszak nagyon kellett nekem, hogy jobb anyává váljak, hogy türelmet tanuljak, sok gyengédséget és ölelést adjak neki, illetve a jelzéseit is jobban értem, mint mikor hazahoztuk a kórházból, és tényleg csak evett és aludt. És valószínűleg a sok dajkálás és szeretgetésmiatt Levente nagyon anyás kissrác lesz, és nagyon fog kötődni hozzád, amit gondolom nem fogsz sajnálni:). Tényleg minden jót kívánok neked.
pajo

Pajo!

köszi :lol: , most is csak félkézzel. Hagytuk mi sírni az elején, meg azért most is van, hogy épp lemegy a mosás, habarok és telefonálok egyszerre....na, akkor várnia kell. Sajna egyre nehezebb, már 5100 körl van, de eléggé leállt, nem tudom mi lesz.
Meg most nagyon gáz a tejcitermelésem, alig eszik 90-et egyszerre. De jóllakik tőle, kicsit aggódom.
örülök,h. segített a homeos bogyó.

Párom megnézte Botit az ajtóból, azt hitte, Levi.Majd teszek fel képet, hogy megnézd.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Dadomi, állítólag jól teszem mellre a babát, a kórházban is azt mondták, meg a védőnéni is. Azt mondták előfordul ilyen érzékeny mellbimbó. Nem tudom. Végülis a védővel tudunk szopizni, nem akadályozza, de azért persze próbálkozunk folyamatosan. Hátha egyszercsak sikerül nekünk is. :)

k.a.t.i.c.a

k.a.t.i.c.a

nálunk eddig minden rendben ment a bimbóvédővel, de mostanában pár napja mintha nem érezné, hogy onnan jön a tejcsi és nem kapja be rögtön, hanem kicsit erőltetni kell. Pedig eddig nem zavarta abszolút, szóval nem hiszem, hogy a szaga vagy az állaga zavarná....

azt is próbáltam, amit a kórházban egy előadáson mondtak, hogy levágtam a védő tetejét, mindig egyre többet, de most azt sem veszi be. szóval ezt inkább hanyagolom.
amúgy örülök, hogy legalább így tudunk szopizni, de azért persze sokkal jobb lenne, ha nem lenne szükség erre a segédeszközre. fogok még próbálkozni a sima szoptatással, de sajnos mindig úgy belehisztizi magát, hogy nem kapja el és nem jön a tej, hogy nem tudok sokáig próbálkozni. irigykedek azokra akik pár hét után le tudtak állni a védőről...nekünk valahogy még nem megy nélküle.

na, ma apja egész nap itthon volt, hogy kipihenje magát és egész nap együtt aludt a manóval. Mondta is, hogy annyira jó gyerek, nem is érti, miről beszélek, hogy napközben nem alszik. Momdtam neki, hogy OK, persze ilyen napok is vannak, de nem minden nap ilyen nyugis azért.

Ági: én benne vagyok a Tranzitos taliban :)

hétvégén meg valszeg kimegyünk a Kopaszi gátra, ha nem lesz nagyon rossz idő.

Mindenkinek, aki beteg, jobbulást kívánok!!!
Ja, és a képek mind-mind nagyon édesek :)
lei

Apró! Mi is volt ez a chamomilla-s hasfájás elleni csodaszer? Ez homeós bogyó? Akkor hogy kell beadni a babónak? Vagy nem bogyó?

Dia! Mi most megpróbálkozunk a MEcsek teával. Úgy néz ki, Réka nem utasítja el alapból, mondjuk én elég hígra csináltam. fél liter vízhez egy filter. De nem tudom így érni fog-e valamit, mert alig iszik belőle. Jó ha 10-20 milit megiszik szopik között. Eddig semmit nem kapott közte, elég volt amit 3-4 óránként evett.

Teáztatja vki a babáját? Milyen mennyiséget fogyaszt el egy nap a pici?

panna1

jóest!
egy kérdésem van: ti mikor vittétek előszor plázázni a piciket?
én úgy gondolom h. talán már hat hetesen lehetne, bár próbálnám jól kitolni mer féltem.....pláne most jön a fránya takony korszak....vagy két hósan?? :roll:

Kép
winona

azaz úgy értem h. emberek közé.......mert sétálni minden nap megyünk, de az más.....mert mi a családon kívűl még nem...mondjuk még jó.....ma két hetes....

Kép
winona

Winona, én kb. 3 hetes kora óta viszem/visszük mindenfelé és szerencsére eddig makk egészséges;)

Ági, én is benne vagyok a Tranzitos taliban, "bármikor" jó nekünk;)

Apróó, mi rendszeresen 70-90-eket eszünk és Barnus 1,8 kg-val gyarapodott a kórházból hazajövet óta. Nagyon ritka esetben lecsúszik neki 110-130. Szerintem ne aggódj a mennyiség miatt, ha gyarapszik a súlya. Ha lassan, akkor lassan, tudod;) nem vagyunk egyformák. Tényleg... milyenek a napjaitok, kicsit jobb már? vmi "napirend" féle van nálatok kialakulóban?

sniky

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?