A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 14:16-kor.
kisbogacs

Szia Kisbogacs :)

Ha első baba, nem tudhatod, milyen gyorsan jön :wink: de persze, nem fog kipottyanni, remélhetőleg, biztos lesz idő bejutni :)

Mit lehet még rólatok tudni? Kispasi vagy kislány? melyik kórházban szeretnél szülni? :) tudod, a szokásos körkérdések, de tényleg kíváncsiak vagyunk :wink:

Vicky: látom, még beteg vagy. Gyógyulást neked is... még én is kúrálom magam, tiszta nátha vagyok :(

Csöre
csöre74

Szia Kisbogács! igen igazad van, nem eszik olyan forrón a kását, ez a rohanjunk szülni inkább a filmekben szokott lenni...persze vannak extrém esetek, hogy útközben itt ott születik a baba, de kérdem én az utolsó napokban héten mi a fenének kell elmászkálni otthonról?
Szilveszterkor meg lehet tömeg van a városban, de mivel mindenki iszik pezsgőzik, így autóforgalom nincs. Ha meg nagy a forgalom és tényleg sürgős a dolog akkor mentőt vagy taxit kell hívni!

Sahli! hát nem komplett a dokid....ha úgysem 100-as a zsömlés vérvétel akkor minek kétszer????? Amúgy meg tudnia kellett volna, hogy nem véletlen csinálják cukor oldattal, hisz a tej meg a zsömle nem egyforma mindenhol!

Hétvégén megyünk haza a nagszülőkhöz...furcsa lesz mert utoljára júniusban voltunk....kicsit félek apukámat betegen látni. Most volt túl az első kemoterápiás kezelésen ami inkább már csak életminőség javítás miatt van mert sajnos áttétes rákja van, nem operálható.
katuska79

BAtkata! Julcsi olyan, mint Te csak kicsiben:)
katuska79

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 14:17-kor.
kisbogacs

Sziasztok, jó reggelt! :)

Gyorsan visszatérve a szüléshez, mielőtt el nem felejtem:
Védőnőm múltkor tett egy olyan megjegyzést, hogy többnyire a lány éppúgy szül, mint az anyja. Akik már szültek, egyetértenek ezzel?
Őszintén szólva a hideg is kiráz a 18 órás vajúdástól. :shock:

poszani: már előre rosszul vagyok a terheléses cukortól. :shock:

vcrane: jobbulást!

jandrea: 1 kardigán=1 nap? Ha én most nekiállnék, szerintem a szülésig sem végeznék vele. :D

csöre: grat a cukorterheléseshez, legalább már túl vagy rajta. ... Juj de nem várom, hogy ott tartsunk már. :?

sahli: ó, szegény. :?

kisbogacs: üdv közöttünk, remélem hamarosan kiderül, hogy mit tartogat a kicsi a lábai között. :wink:

hanna30: grat a 23. héthez! :D

Na megyek főzni, tejfölös csirkét alkotok. :)
Vendég

Sziasztok!

Már futok is tovább....

Betegeknek jobbulást!!!

Üdv az új kismamiknak!

Vasárnap este jövök!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Katuska szerintem is nagy örömet fogtok szerezni apukádnak azzal, hogy elmentek, erőt adtok neki. sajnálom, hogy rosszabbul van :(

Kisbogacs (ács?)
Nagyon helyesek voltatok az esküvőn :)
Sajnálom a munkadolgokat... a GYES alanyi jogon jár, kérdés inkább a GYED.
Hogy anyukád hogy szült, tényleg nem jelent semmit, én sokkal könnyebben szültem, mint anyukám :) de lehet fordítva is... de 1 órás szülésnél tényleg mindegy, hogy jan. 2. vagy dec. 31. :wink:

Csöre
csöre74

Na Picuranyu, látom válaszoltam a felvetésedre :wink:

Csöre
csöre74

Kisbogacs: üdv köztünk!! Jajj, nagyon helyesek vagytok a képeken!!! Nem tudtam az összeset végignézni (dolgozom/úgy teszek :lol: ),de egy párat azért sikerült :D
De jó, egyszerre szülünk -- vagy nem..Legalábbis elvileg :wink:
Én meg az I-es nőin. Sajnálom ezt a munka ügyet, az az igazság, hogy én még a saját helyzetemmel sem vagyok egészen tisztában (pedig abban nincsenek csűrcsavarok :wink: ), na, 2 hét múlva már én is otthoni kismami leszek, utána fogok járni. :wink:

Katuska: tényleg, arra gondolj, hogy Apukádnak milyen örömet fogtok szerezni!!!!

Hanna: jó utat, várunk majd! :wink:

Szülés: én elég gyorsan jöttem, bár nem percekben mérhetően. Anyukám előző este ment be, de másnap reggel nyolckor még sétálgatott, aztán pikk-pakk beindult, 11:55-kor kint is voltam. Azért ez nem olyan rossz szintidő, ugye? :wink: Hasonlóval kiegyeznék :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

katuska79: :cry: sajnálom, de apukád biztos nagyon boldog lehet, hogy láthat majd titeket. ... Tudom min mehettek keresztül. :cry:
Vendég

csöre74: :lol: :lol: :lol: Köszönöm.

kata8110: én a 18 órából kiegyezek a 8 órával. ;)

hanna: jó rohanást. :D
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 14:17-kor.
kisbogacs

Kisbogács (akkor á-val :wink: ): hihetetlen, nagyon hasonlít a helyzetünk, nekem meg Nagyim szülinapja lesz január elsején :D Ő meg azon drukkol, hogy akkor szülessen :lol:
Szülés: rettegni azért nem rettegek, de egy egészséges izgalom már van bennem és persze nagyon várom, hogy magamhoz szoríthassam a kisfiamat!

Nem tudom, az időtől van-e, de Martin még az átlagnál is jobban pörög, szabályszerűen néha már fáj :lol: Mi lesz itt 10 hét múlva, mikor 3-szor ekkora lesz súlyra :lol:
Tegnap este is színházban voltunk (kicsi fiam anyája musical mániás :oops: ) első sor, szuper volt, Martin is nagyon ropta odabenn, amikor jó pörgős zenék voltak :wink: Azért próbáltam kicsit takarni a pocakot, nehogy túl hangos legyen és megijedjen a lelkem! :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Bizony Kisbogács nagyon sok minden fejben dől el. Nem szabad elhagyni magunkat még ha nagyon fárasztó és fajdalmas akkor sem. Erre jó ha bent van apa. Arra kell gondolni közben, hogy nem fog örökké tartani és végre megláthatjuk akit annyira vártunk.

A gyeded attól függ melyik évben fogsz szülni. Ha még idén akkor a tavalyi éved lesz az alap, ott kell meglennie a 180 nap biztosított jogviszonynak, ennek nem kell egybefüggőnek lennie. Ha januárban szülsz akkor az idei éved lesz az alap. A munkanélküli segély is beleszámít a 180 napba, úgyhogy ha nincs meg erre az évre még a 180 nap és még nem vagy regisztrálva akkor sajna marad a gyes...vagy ha lenne valaki ismerős aki (a biztonság kedvéért ha átcsúsznál januárra) be tudna jelenteni annyira, hogy legyen max gyeded, az lenne a legjobb. A tgyást is a szülést megelőző 180 nap alapján számolják ki....

Hát nem tudom. Anyukám gyorsan szülte mind az ötünket....ehhez képest én sokáig vajúdtam viszont a kitolási szak csak 20 perc volt. Úgyhogy a szülés hossza is relatív, attól függ honnan nézzük. A vajúdás megindulásától, vagy a kitolási szaktól.

Köszönöm a biztatást a hétvégével kapcsolatban!

NA megyek rántott sajt lesz sült krumplival és párolt zöldséggel.
katuska79

kata8110: :) nekem meg csuklik szegényke. :D
Na és mit néztetek meg?
Vendég

Picuranyu: Az Operettben a Rudolfot! Már sokadjára láttam (3-4.alkalom) de imádom az ilyesmi darabokat!!
Én nem tudom, Martin talán még mindig nem csuklott -- vagy csak a sok mozgi között nem realizáltam hogy csuklik a drágám. Most olyan, mintha szabályosan forogna bent, az egyre szűkülő helyen,és hol a válla, hol a feneke, hol nem tudom mije nyom ki, de a kismamanacin és a felsőn át is látszik, ahogy hullámzik, annyira csodálatos! :D És ez megy reggel óta!!

Olyan szuper, hogy Apája is úgy köszönti reggel, hogy : jó reggelt Martinka, hogy vagy, hogy aludtál? Elolvadok! Meg a kocsiban, mikor kiteszem: Nagyon szeretlek titeket, vigyázz magatokra! Szuper érzés! :D

KépKép

KépKép
kata8110

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 14:18-kor.
kisbogacs

kata8110: :D Na, most könnybe lábadt a szemem.
Nálunk is, mikor Apa elmegy dolgozni kap pocakposzut Kristóf is:
"Apa most elmegy dolgozni, vigyázz anyára kisfiam."
Mikor pedig hazajön, újabb pocakpuszi:
"Hogy aludtál kisfiam? Hagytad anyát aludni?"
:lol:
A Rudolf nagyon jóóóóóó. Látni még nem láttam ez igaz, de imádom a történelmi "darabokat".
Vendég

kata8110: Ja, és írígy-írígy a hullámzásért. Nálunk olyan ritka még a szemmel látható mocorgás. :D
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 15:05-kor.
kisbogacs

kisbogacs: :) Ez aranyos. Nálunk még a mocorgást is abbahagyma, amint megérzi, hogy az apja szeretné rátenni a pocakra a kezét. :?
Vendég

Kata: Kispocok is pörög (végre...) :) hogy az időtől-e, nem tudom... :) ma mindenesetre egész nyugis napom van :) és képzeljétek, a kis vakarcs kibulizza, hogy én helyezkedjek, ha neki nem olyan kényelmes :lol: :lol: pedig ott a hatalmas helye :lol: :lol: persze, anyácskája helyezkedik, csakhogy neki full-extrás babalakja legyen :wink: nem szeretném, ha rosszul érezné magát odabent :)

És igen: egyáltalán nem mindegy, hogy állunk az egész szüléshez :) ez a világ legtermészetesebb dolga, különben nagyon rosszul állna az emberiség :wink:
Ja Katuska, tényleg kérdés, honnan számoljuk :wink: de aki úgy vajúdik, hogy észre sem veszi? Na ez nem én vagyok, csak hallottam már ilyet :) nem azt mondom, hogy kellemes a vajúdás, de az is egy élmény, hogy érzed, mennek előre a dolgok :)

Csöre
csöre74

:) Aranyosak a párjaitok :) Nekünk Apusnak már ezerfelé oszlik a figyelme (ugye ott a két "nagy"), de Kispocok is kap egy-egy simit :)
Picuranyu: Kristóf apájára figyel: áhítattal lesi a mozdulatait :wink:

Csöre
csöre74

Kisbogács: mennyi közös vonás!! :D Ja, mondjuk én nem készültem ilyen pályára, csak laikusként imádom! Operett színház, Rudolf-ot láttuk tegnap! Azt nevettem, hogy a színház belőlünk él, 3 első soros bérlet, + pár havonta 20-30ezer forint egyéb jegyekre :lol: :lol: :lol: De függő vagyok!!! Az Abigélt ugye a Tavaszi Fesztiválon kezdték, utána nem sokkal nyári szünet és én már 6-szor láttam....Novemberben megyünk hetedjére :oops: Rómeó és Júlia nagyjából hasonlóan, Mozart ha lehet még többször....
Igazad van, nem érdemes kockáztatni a fiktív szerződéssel :wink:

Picuranyu: neked is lesz hamarosan, meglátod! Mármint ez a vehemens mozgás! :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

csöre74: :D Én is azt szoktam mondani Apának, mikor elszomorodik, hogy a kicsi neki nem rúg, hogy ilyenkor annyira megnyugszik az érintésétől, hogy még mozogni is elfelejt, és tutira áhitattal várja, hogy most mi fog történni. :lol:
Amúgy nálunk már elérte, hogy az ágyban is ő uralkodik. Mármint, ha neki nem kényelmes, akkor nincs más választásom, mint addig furdulgatni, helyezkedni, míg őkelme elégedett nem lesz. :lol: :lol: :lol:

kata8110: remélem. :wink:

Amúgy meg eléggé felhúzott agyilag a postás. Ugyebár várok csomagokat. Erre viszem le a szemetet, a postaláda TETEJÉN (még be sem dobta volna, pedig ki van írva, melyik a mi ládánk) ott van a levélke, hogy vegyem át majd a csomagot a postán, merthogy ajánlott, és nem voltam itthon. :( Basszus, itthon voltam egész nap, még a kaputelefonon sem csöngetett volna, hogy ugorjak le érte. :evil: Most sétálhatok be a városba. :cry:
Vendég

Kisbogács! Ki kell váltani a start kártyát, hiszen regisztrált munkanélküli vagy és úgy bejelentkezni valahova. így kevesebb az utánad fizetendő adó arra a pár hónapra. Szerintem még mindig jobban megéri kinyögni két három hónapra a járulékot, mint három évig 28 ezret kapni havonta....Ja és persze az utolsó hónapokra úgyis táppénzen leszel, annak is kevesebb a járuléka. Szerintem rágjátok át ezt még egyszer.... mert tényleg nem mindegy a havi 28 vagy a nyolcvan akárhány ezer forint családi pótlék nélkül!

Picuranyu: én még nem sok oylan postásról hallottam aki becsönget....én is itthon vagyok általában mikor jár a postás, ráadásul kertesházban de sokszor csak az értesítőt találom. Nem várja meg míg kiérek a kapuba már el is húz!
katuska79

Üdv az újaknak!

Szülés
Én egyenlőre kissé tartok az egésztől :oops: (nem jó sokat tudni)
Az a baj, hogy előre semmit nem lehet megjósolni. Bár lehet, hogy jósnőnek kellene inkább lennem :roll: :wink:
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 15:06-kor.
kisbogacs

Már elhagytuk a 25. hetet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Innentől már napról-napra nő az életben maradás esélye!

Elvileg akár én is szülhetek karácsonykor, szilveszterkor, a 37. héttől már koraszülöttnek se számít a baba.
Vendég

Na ne már! el ne menjetek már szülni szilveszterkor! Akkor ki marad itt virtuális koccintani?????

Kisbogács! engem még mindig meglep milyen lelkületű emberek vannak...ellopni egy postás bicaját (valószínű már jól szét is van hajtva) vagy amikor mentőkből lopják ki a GPS-t.
katuska79

Kisbogács: bizony, ezek a darabok is megvoltak, az Isten pénze nagy favorit anyukámmal!!! Meg láttuk az Operaház fantomját is 2x.
Férjem eljön velem, mert tudja, hogy imádom, de tegnap is, zajos siker a végére, állva zúgó vastaps, ugye én is az elsők között pattantam fel, mint mindig, ő meg ülve maradt :shock: Mondtam is neki viccesen, hogy ezt így mégis hogy gondolja mellettem? :lol: Ő meg a Menyasszonytáncot nagyon szereti, igen az kicsit másabb, igazi klezmer-musical! Oda is megyünk, kb ötödjére október 25.-én.
Ja,meg az Elisabethet is láttam kb. tucatszor :wink: :lol:

Picuranyu: postás: :evil: Én nagyon pozitívat csalódtam, nekünk a belvárosban anno volt, hogy az ajánlott levelet fontos papírokkal simán bedobták a postaládába :shock: Itt meg Budakeszin pl. mikor a szopipárnát hozták, dolgoztam, rámcsörgött a postás, hogy itt a csomag, beadhatja-e valakihez, mert nem akarja, hogy be kelljen érte mennem a postára, vagy du. visszanéz még, addigra meg tudom beszélni szomszédokkal, hogy átvszik-e, csak, hogy nekem kényelmesebb legyen :D

KépKép

KépKép
kata8110

Katuska: :lol: :lol: :lol: Nem áll szándékomban, de pont szilveszterkor töltöm a 40.hetet! Szerinted???? :lol: :lol: :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 15:07-kor.
kisbogacs

Vicky: na ne már! :wink: szerintem a jósnőknek rosszabb, nem? :wink:

Katuska: én sem ígérem magam virtuális koccintásra :)

Postás: szegénynek nem sok esélye van: nincs kapucsengőnk :roll: lassan ideje lenne beszerezni :)

Picuranyu: látod, már a pocakban ilyenek :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

[quote="kata8110"]K írta:kata8110atuska: :lol: :lol: :lol: Nem áll szándékomban, de pont szilveszterkor töltöm a 40.hetet! Szerinted???? :lol: :lol: :wink:

A szüléseknek csak kb. 10%-a zajlik a számított napon :wink:
Vendég

Vcrane: tudom :wink: Csak olyan mókásan jön ki, az év utolsó napján a terhességem számítottan utolsó napja :D Szóval azt akartam kihozni, hogy minden esély megvan az akkori szülésre :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Ez is milyen jó ötlet :D

http://www.mamapakk.hu

KépKép

KépKép
kata8110

Kisbogács: ha rendesen van fizetve minden járulék akkor az apehnek oepnek semmi köze kivel köt szerződést egy cég.....ne tudd meg nekem hogyan voltak bejelentve a munkahyleim papíron....ráadásul azok felszámolás alatt lévő cégek voltak....nehogy azt hidd, hogy mások nem így csinálják.Különben a fél ország éhenhalt volna a gyed ideje alatt. De ez a te dolgod végül is.

Amúgy itt vagyok én élő példának, hogy 26. héten már életképes a baba:)
katuska79

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 15:11-kor.
kisbogacs

Néztem ezt a mamapakk csomagot...töredékéből is meg lehet úszni a dolgot....nem csak 7ezer forintból.
Lassan lehet kiváltani azt a várandós csomagkupont! Mondjuk nekem Mátéval nem sikerült találnom fél pesten olyan megjelölt üzletet ahol lett volna.... :evil: még csongrádon sem volt....a korházban meg már babacsomagot adtak.
katuska79

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 15:12-kor.
kisbogacs

Kata: behalás, miket nem találsz :) látom, most jobban ráérsz :wink: de köszi a linkeket, nekem nem lenne időm ennyit szörfözni ... meg sajna türelmem sem :roll:

Az APEH elmehet a sunyiba :evil: erre van idejük, de arra nincs, hogy egy 4 éve ledokumentált illetékmentességemet felvigyék a rendszerbe :evil: aztán meg küldözgetik a papírokat a tartozásomról meg a kamat-hegyekről :evil: én meg ikszedszer küldhetek újra mindent :evil:
Ettől függetlenül, nem tudom, hogy mit tennék Kisbogács helyében... nem a gyed miatt, hanem a hosszú távú hatások miatt ...

Tényleg, mennyi most a max. gyed?

Csöre
csöre74

mamapakk: én is leginkább az ötletek miatt néztem, hogy mi kerül bele -- mondjuk mi a bánatnak vennék pl törölközőt, papucsot, amikor Dunát lehet rekeszteni otthon is....csak, hogy miket ki nem találnak :lol:

Csöre: jóvannnna :lol: -- itt ülök a gép előtt egész nap, a munka nagyrészt kész, ne kérdezd, hogy mi a bánatot csinálok még 2 hétig :roll: :lol: Hátha találok 1-2 jó ötletet :wink: Katuska is talált újabb babajárgányt a baba-birodalom honlapon, hátha valamelyikőtöknek éppen kell valami, vagy épp olyat találok ami megtetszik :D Otthon már nincs idő, akkor én is háztartást vezetek meg Apát gardírozom.
De ha már itt kell lennem, hát hadd töltsem kellemesen :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: én is biztatásnak szántam :wink: :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

[quote="katuska79"]
írta:
katuska79Amúgy itt vagyok én élő példának, hogy 26. héten már életképes a baba:)

Komolyan :roll: ?
Úhhhhh, pedig akkor még nem is volt olyan fejlett a technika, az orvostudomány, mint ma.
Még a 10 évvel ezelőtti és a mai inkubátorokat se lehet összehasonlítani :roll: :roll: :roll: :roll:
Vendég

Újra vagyok, elrohantam a postára átvenni a csomagot, majd teszek fel képeket, nagyon cukik. :)

kisbogas: zárt parkja van a társasháznak ahol lakunk, szóval a bicajt már eleve betolta, mikor a papírt elhelyezte a postaládán. A csöngő meg ott van a kapu mellett, amin bejött. :(

katuska79:Akkor nektek is jó fej a postásotok. :(
Öcsém a 27. héten született 14 évvel ezelőtt, és egy nagy ló már, nincs semmi baja. :) Szóval a 24. héttől (én így tudom) tényleg hétről- hétre nőnek az esélyek.
Én már megtaláltam az üzletet, ahol ki lehet váltani a várandós csomagot. Már csak pár hét. :)
Amúgy a szülés után kapott csomagban mik lesznek?

kata8110: nektek tényleg jó fej postásotok van. :)
Vendég

Íme a képek:
62-es Tigrises kertésznaci:
Kép
62-es szabadidőruha:
Kép
62-es pulcsi:
Kép
Vendég

[quote="picuranyu"]
írta:
picuranyuAmúgy a szülés után kapott csomagban mik lesznek?
[

Picuranyu: marha sok mindenre ne számíts :) igaz, az én tapasztalataim elég régiek, de kb ez volt benne: popsikrém minta, fürdőszivacs, fürdető minta, pelenka minta, szórólapok

Csöre
csöre74

ja, és cukik a kisrucik :)

Csöre
csöre74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?