Ann, én is beszedem a homeomicsodákat, ma beszéltem egy idősebb ismerősömmel, aki évtizedek óta ismeri már ezen szerek működését, és teljesen megnyugtatott a kétségeim miatt. Továbbá fel lettem világositva, hogy a homeopátia ma már nem hit kérdése, hiszen vizsgálatokkal, kisérletekkel igazolják hatékonyságát.
Én azt gondolom, hogy aki elfogadja akárcsak a kamilla gyulladáscsökkentő hatását (ez sem hit kérdése, mivel közismert, hogy antibiotikumot /asszem penicillint/ tartalmaz), az a többi -és főleg tudományos, empiririkus módon tesztelt- gyógynövény hatékonyságát sem kérdőjelezheti meg.
A fő "gond" az, hogy nincs mód egy várandósságot, egy szülést még egyszer végigcsinálni, tehát nem tudom azt mondani: én kentem a hasamat, nem is repedt ki a bőr. Mert ha lehete, és újrajátszhatnánk, akkor nem kenném. Kireped? Nem? Ha nem, hatásos a krém. De ez fikció.
Mégis én inkább mindent használok, kipróbálok, mint semmit.. hogy aztán azt mondhassam: én mindent megtettem, rajtam nem múlott...
Ja, minden problémára a pihenés a legjobb (lábika, hátacska) asszem...
De persze mindenki maga dönti el, mi is jó neki, természetesen.
INFO:
CAULOPHYLLUM
kék poloskavész, nőgyökér
Eredet: A sóskabokorfélék családjába tartozik, évelő növény. Az
őstinktúra a növény föld alatti száraz részéből készül.
Jellemzők: Méhgörcsök, fájdalmas, kis mennyiségű menstruáció esetén
hatásos szer. Szülésgyorsító, mivel a merev méhnyak miatti elégtelen
tágulást enyhíti, a placenta kilökődését segíti.
Gyorsan hat, gyakori ismétléssel, alacsony hígításban ajánlott
beszedni.
Szülészeti javallatok:
Vajúdás leállásakor, ha méhnyak merev, leáll a tágulás, a méh
elernyedt.
Adagolás: A szer gyorsan hat, alacsony hígitásban, és gyakori
ismétléssel használható. 5 golyó 4 CH negyedóránként.
A szülés várható időpontja előtt 2-3 héttel elkezdhető a napi 5 golyó CH15 erősségű szer adagolása.
Kapható homeopátiás szereket is árusitó gyógyszertárakban (pl.: III. ker. Lajos utca 35. -én csak ezt ismerem, de van valahol a Keletinél is, stb.)
Andi, sok szeretettel gratulálok a kisfiadhoz!
Puszi mindenkinek,
Üdv.:
Fruzsi
35+5
+12 kg

(pedig én még anno a 40. hely környékéről indultam 12 hetesen)