A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sniky!
Bocsi csak írtam neked pü-t a babakocsival kapcsolatban! :!:

lola77

Csandi, szoktunk a Momhoz menni sétálni, vásárolni, játszóterezni, nyáron elég sokszor voltunk ott. Egy barátnőmmel is ott szoktunk randizni. Egyszer összefuthatnánk ott egy sétára. Ti mikor, merre szoktatok menni?

Lei és akinek kedve vana Kopaszi gáthoz ma: Hetedhét kompánia címmel programsorozat lesz a gáton októberben minden vasárnap délelőtt, meg 24,25-én is. Mai program röviden: 10: köszöntő arcfestéssel, 11: Katáng zenekar, mesekoncertbe szőtt játszó, sok énekkel, hangszerbemutatóval kicsiknek és nagyoknak, 12:30-14 szivárványláda alkotótér: hangszerkészítés és montázsvarázs 2-100 éves korig.

Kérdés: melegítőpárnát hol lehet kapni? Miből van, hogyan lehet melegíteni?

Zsófi, köszi. Azt hiszem jó lesz, elugrok majd megvenni.

Szuszu, az tényleg jó könyv, nekem is megvan és szeretem. Csak idővel mindig megfeledkezek róla :)

Ritus, Zorka nagyon édes mindegyik képen. A laza fürdés főleg jó.
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Visszaolvasni sajnos még nem volt időm, talán holnap tudom pótolni, de a férjem talált egy új letöltő oldalt,itt is egy hétig lehet fent a zene, de az hogy hányan tudják letölteni, az nincs korlátozva, szóval akinek még nem sikerült letölteni, HAJRÁ!!!!

http://www.sendspace.com/file/2jd0ei

http://www.sendspace.com/file/pl8r99

http://www.sendspace.com/file/9k1jdu

http://www.sendspace.com/file/ezdh3h

<
sziszka78
Tolna

Évi! (lola77)

Köszi, válaszoltam is illetve kérdeztem;)

sniky

Ritus, nagyon édesek a képek Zorkáról, újfent beleszerettünk;)))

Zsófi, igen, az az Avar, amit mondasz a BAH csomópontnál. Két évig ott laktunk az Aladár u-ban, 5 percre az Avartól, nyaranta minden szerdán ott roxerdáztunk Cs-andikáékkal és a tövvi baráttal, de volt, hogy minden nap kimentünk csocsózni;))
nagyon hiányzik az a környék, jó lenne egy szép lakást találni ott az Otthon u. környékén és visszaköltözni, Cs-andiék is közelebb lennének, na meg a többi budai kismami;))

sniky

Utólag is boldog Zorka napot!!!!

szegény pici fiam arcát látnotok kellene, ahogy betárazza a szzsája szélét lebiggyesztve, ha esetleg őgy döntene hogy éktelen bőgésbe kezd az orrszívás közben.. de szerencsére eddig mindig csak bealudt a végére :lol: én minidg mutatom neki miért kínzom, és esküszöm érti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

na megyek ebédelni..

GUlyáslevest csináltam fánkkal! :lol:
Vendég

Boni, olyan jót mosolyogtam.....;))

+elképzeltem a gulyáslevest, fánkkal;9 külön-külön jobban szeretem...;))) persze csak vicces kedvemben vagyok;)

Csenge, viccen kívül, lassan tényleg órát lehet állítani Barnushoz;) reggel 6:53-kor kinyílt a kis lámpása, 7-kor pontban már evett is;))

sniky

Sziasztok! :)

Ritus, nagyon szépek vagytok!! Különösen a piszés fotó tetszik, nagyon aranyos. :)

Képzeljétek, ma először libabőrös lett Pistike, valamitől kirázta a hideg. :)

Könnyünk nekünk már a kezdetektől volt, egyszer folyt is az arcán végig egy könnycsepp, de akkor nagyon-nagyon sírt a pocak miatt.

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!

Én 2 hetes kora óta viszem magammal mindenhová Csengét. Sőt, azt vettem észre, hogy ha elindulunk, akkor rögtön megnyugszik, nézegelődik, majd bealszik. Szóval szeretünk menni, mert akkor nyugi van. :D

Tegnap pedig esküvőn voltunk. Hihetetlen volt a kislányunk. Mikor készülődtünk akkor ő már aludt, mert jól beevett. Így nem is öltöztettem át a csini ruhájába. Sajnáltam volna ezért felébreszteni. Aztán végig a kocsiban is húzta a lóbőrt és a ceremónia alatt is, aminek csak végére sikerül odaérnünk. :? És amitől a legjobban féltem az a zene volt. Na, Ő úgy alukált a zenekar mellett, hogy öröm volt nézni. Mikor felébred, elmentünk egy szobába szopizni, és míg ébren volt, addig hála az égnek csak háttér zene volt. Mire újra kezdődött a hepaj, Ő már újra rég álomországban volt. Olyan lesz mint Apukája. Mellett akár ajtót is lehet csapkodni, fel se ébred. :D Vagy lehet, hogy haza kellett volna hoznunk a zenekart a kiságya mellé. Most a teraszon pihenget! :wink:

rizsimami

Voltunk a Kopaszi gáton, de nem volt egy egyszerű menet :D az egész környék le volt zárva egy maratonverseny miatt, nem tudtuk megközelíteni kocsival sehonnan. Végül az Infoparkban parkoltunk le és onnan sétáltunk át. Mit mondjak, nagyon kevesen voltak nem véletlenül, pedig a rendezvényt így is megtartották, csak épp résztvevő nem nagyon volt. Mi sajnos a keringés miatt épp lekéstük a koncertet, pedig nagyon helyesek voltak, mutogatták még utána is a gyerekeknek a hangszereket. Sétáltunk viszont egy jót a majd' viharos szélben, Zéti meg játszóterezett és biciklizett a vadiúj kétkerekű, pedál nélküli, lábbal hajtós bringáján.

Teszek fel néhány képet a fiukról (nem ma készültek, mert elfelejtettem már megint elvinni a fényképezőgépet :) )

Kép
Szopi után bealudt a hintaágyon apa karjában
Kép
Fogom az öcsikémet!
Kép
Mosolygós
Vendég

Szép napot mindenkinek!

Jelentem megérkeztünk, nagyon jól bírta Áronka az utat. Nem volt se jó se rossz anyóséknál, de akkor is "otthon édes otthon" végre.

Nemsokára etetés úgyhogy majd utánna jövök olvasni meg mesélni.

Tegnap előtt kifakadt az oltásunk még a bcg, fürcsi után és hagytam hogy magától kifolydogáljon. Nem nyomkodtam meg semmi. Szépen gyógyul, olyan kis hámlós,száraz ott a bőre. Jól cselekedtem ???

Na megyek pakolászni.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Mecsi, mi sem nyúltunk az oltáshoz, nekünk is így gyógyul, ilyen ahogy te is leírtad.
Panna: Mecsek teát mi ia adtunk egyszer, Málnus minden nélkül csak úgy magéban is imádta, de nekünk is azt mondta a védőnő, hogy hasfájást okozhat, így azóta sem kapott, bár nem vettem észre hogy rosszabb lett volna a hasfájás, de jobb, az biztos! Pelenkából Pampers 3-ast használunk, nekünk a dm sem, és a Tescos sem jött be, az utóbbiból durván kifolyik a kaki, és a Pampersből pedig sosem...
Barbi: Jobbulást nektek! Remélem jobban vagytok már, és nem kellett kórházba vonulnotok....írj, hogy mi van veletek!
Hrk: Mikor költöztök, lehet már tudni?
Csimby: úszni mi is megyünk, már felvettük a kapcsolatot az oktató csajjal, betöltött 3 hónap a feltétel, Julcsit is csalom, hogy tartsanak velünk.
Boni:Nektek is jobbulást!
Wiona:Mi kb. hét hetesen voltunk először plázázni és azóta többször is, Málnus nem viseli annyira jól.
Sniky: legközelebb összehozzuk a találkozót, majd megpróbálunk eljönni a Talira. Teszel majd fel a képet a kocsiról, nagyon kíváncsi vagyok rá!
Ritus: Zorkának mi is nagyon sok Boldog névnapot kívánunk...kicsit késve, de nagyon sok szeretettel.

Könnyeink nekünk is néhány hete vannak, de most ha ha sír, akkor folyik végig az arcán.

Képzeljétek tőletek kedvet kapva vettünk mi is egy pihenőszéket, Málnus választotta, mert ez volt az egyetlen, amiben nagyon szépen elvolt, a többiben sírt. Teszek fel róla egy képet.

Kép

Nagyon édesek a babák, bár csak azokat a képeket volt időm megnézni, amik bekerültek a fórumba, de mindenképpen bepótolom!

Szilvi
http://picasaweb.google.hu/farmer72

<
sziszka78
Tolna

Ritus! Édes ez a Zorka baba! Réka is pont így cumizza az ujját, és ő is vakargatja közben a másik kezével a fejét.. És kádunk is pont ilyen, mint a tiétek, és hát hogy is mondjam... RÉka épp ilyen kis husi hurkás, mint a te lányod!!!! :lol:
Mi lehet, hogy ma este már a nagykádban fürdünk, mert készülni kell babauszira.

Ma voltunk babaszit nézni. Egyszerűen imádnivalóak ott bent is a picik. Persze volt sírás is, de nem volt vészes. RÉkával kintről néztük őket, és ő is csodálta a babókat.

Csenge! Aranyosak a fiaid!
Sziszka! A szőke kis hercegnőd nagyon feszít az új pihenőszékében :lol:

Réka ma egész délután nyűglődött. :( De éjjel legalább jót aludt. fél11-kor szopizott, és reggel negyed6-ig aludt Csak visszaáll lassan a régi rend... Holnap megyek beszerzem a homeos bogyikat, mert nem bírom nézni ahogy szenved szegénykém.
:cry:

Ja, ma sikerült hasról hátra fordulnia. Persze csak azért csinálja, mert utál hason lenni...

panna1

Szuszu!
A huggies 3-asból is van olyan, amelyik gumis derekú. A huggies classic az nem gumis (piros-kék csomag), de a zöld-sárga(azt hiszem) mint a kisebbek is flexipántos...
Jó zavaros voltam, de nincs a közelben a pelus...

panna1

Sziasztok :)

Ismét megmutatnék valamit, ha szabad! :oops:

3-6 hónapos (68-as) kis NEXT kabát, gyönyörű darab, minden kislány álma! Jó meleg! A kapucnija szőrös!
Kihagyhatatlan :)
Sajnos nekünk nem lesz jó a méret, mire jön a hidegebb, így megválnék tőle :(

Kép Kép
Kép Kép

Ha valakinek van valami kérdése, priviben szívesen válaszolok! Személyes átvétel is megoldható Budapesten :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Sziszka,
A cuccunk egy része már ott van, a második adag éppen most van úton, sajnos. Azért sajnos, mert éppen esik az eső, és egy nem ponyvás kisteherautót tudtunk szerezni, a ponyva amit vettünk, pedig már kiszakadt. Még csak a Királyhágó környékén járnak, messze még az út :( Nem is tudom mi lesz, ha elázik ZAlán fenyőbútora... Holnapra kiderül... Mi pedig úgy néz ki, hogy jövő hétvégén megyünk.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Rita, nagyon sajnálom, remélem nem lesz baj. Nagyon jó utat nektek, és bár én is túl vagyok néhány költözésen, egy új ország teljesen más. Mindenképpen írj majd, hogy hogy érzitek magatokat, és továbbra is tartom, hogy májusban meglátogatunk! :wink:

Panna: a hátról hasra fordulást már mi is nagyon várjuk, de még csak várjuk, Réka nagyon ügyes, tedd sokszor hasra, hadd gyakoroljon :D

Csajok azt elfelejtettem megosztani veletek, hogy egész terhesség alatt kentem magamat, nagyon büszke voltam rá, hogy egyetlen egy csíkom sem lett, aztán abbahagytam a kenegetést. Senki nem mondta, hogy utána is jöhetnek a csíkok, és most becsíkosodott az a mellem, amelyikbe mindig rengeteg a tej, gondolom a sok feszülés apadástól :cry: Szóval aki hajlamos rá, az kenje továbbra is...

Sziasztok!

<
sziszka78
Tolna

Szuszu nekem is megvan ez a könyv és tetszik és szoktuk csinálni a gyakorlatokat

Zsigmondnak már jó rég óta vannak könnyei...

Pelus mi aHUggies pelust használjuk a 3-ast már 2 hete, és rugalmas a hátulja anank is.. és a kaki sem folyik ki belőle..

elötte volt gazdaságos másodosztályu 100as kiszerelésben., na abból a pisi kaki kifolyt.. akitől vetetm azt mondja hogy rosszul pelusozom..de akkor a Huggiest meg jól teszem fel?

ja lányok a Sparos/pluszos zöld színű popsitörlőkendő szerintem nagyon jó.. és nem is kerül sokba. 380körül van nem is vékony és nem úszik az illatanyagban )

én már jó sokat kipróbáltam.. (oké a Nívea meg a Neogranormon még jobb de az áruk is)
Vendég

Szuszu, belelkesített nagyon a könyv, amit írtál, így én is megrendeltem a bookline-ról;) köszi szépen;)

sniky

Sziasztok kedves babák és mamák!

Remélem,hogy mindenki jól aludt az éjtszaka :) ?
Nekünk egy kicsit hasfájós éjszakánk volt,de Alma végül a pocimon megnyugodott és a reggel 6-evést ki is hagyta.
Mi is utaztunk a hétvégén, bár nem messzire. Hozzá kell tennem,hogy Alma is kifejezetten élvezi az autókázást és eddig még mindíg sikerült bealudnia :P
Érdeklődnék,hogy ki hallott már közülletek a ringatóról?
Ez külömben egy zenei nevelési módszer egészen csecsemőkortól ovodás korig. Az interneten találtam rá és nagyon érdekes (www.ringato.hu)Bp.-n nagyon sok helyen van ilyen foglalkoztatás,ha valakit érdekel.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

mazska: mi 5db pelenkát használunk el egy nap.
Ha kímélő mosáson,azaz 40C mosod, amin ugyan úgy kijön a kaki folt belőlle akkor akár 2-3gyerkőcöt is kihasznál. Arra kell vigyázni,hogy öblitőzni nem szabad és ha lehet napon szárítsd,mert az még inkább kiszívja belölle a sárgás foltokat. De én pl.natur színüt vettem és azon még kevésbé látszik (ha a mosás nem venné ki):(.
A belsők külömben 3,5kg-16kg ig vannak és csak a külsőket kell cserélni,mert azok 3 kilónként változnak. Mi most még a minit használjuk belőlle 3,5kg-6kg-ig.

Szuszu: én édesanyámtól kaptam meg azt a könyvet. Bár mi még nem próbáltuk,de a hugom viszont csinálja rendszeresen kisfiával és nagyon jókat mond róla.

Ritus poc: Ti a kórházban furattátok ki Zorka fülét?

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

makadu

Boni!
Még azt elfelejtettem írni, hogy orrporszizás után én is mindig megmutatom Rékának az eredményt, és elmondom neki, hogy miért is volt ez a herce-hurca. És szerintem is érti. LEgalábbis tök úgy nézi, minha értené. :lol:
Azért azt hiszem elaludni nálunk sose fog orrszívás közben, de néha egész jól tűri...

Tegnap egészen estig nyomta szenvedést RÉka a pocak miatt. De az éjszaka most is jól telt. 11-f6-ig aludt.

Most reggel a szopi előtt-közben is szenvedett a hasa miatt. Ilyenkor amikor felveszem a vállamra, hogy büfizzen, nem is sír, hanem sikongat kínjában szegény. Úgy sajnálom. Nem is értem igazán. Egy pár hete úgy érzem kevésbé szenvedett a hasa miatt. Nekünk most durvult be 1-2 hete a dolog. Pedig már egy ideje odafigyelek, hogy mit eszek. Tojást egyáltalán nem, tejterméket szinte semmit. Gyümiből is csak barack, alma, banán.
Remélem tényleg igaz a három hónap a hasfájósságra. Nagyon rossz nézni ahogy szenved. Ma megyek homeos bogyikért, hátha javul a helyzet.

panna1

panna lehet a banántól fáj neki.tojástól nálunk semmi gond..

makadu egy másik topikban a chiccot dicsérték
Vendég

Sziasztok!

Megjöttünk az ortopédiáról, megnézték Virág csípőjét + fejtartását stb. Szerencsére nincsen csípőficam, viszont visszarendeltek jövő hétre ultrahangra. Azt mondta a doki, hogy gyanús a 'kifli' tartása, vagyis amikor felhúzza a lábait, akkor a kis teste egy irányba elmozdul. Egy kicsit aggódom, hogy mi van. Kérdeztem a dokit, hogy ez mit jelenthet, de nem mondott semmi, csak annyit hogy várjuk meg az uh-t. Szuper, akkor most egy hétig izgulhatok :? Volt valakinek hasonló?

Kép
Kép
dia123

makadu!msn-en is kb.8óra míg átmegy egy lemez :shock:
próbáld meg letölteni onnan amit legutobb rakott fel sziszka
vagy ha nem sűrgős akkor a talin átadom, jó?
Vendég

sziasztok!

nagyon édes Zorka! és boldog névnapot neki! :)

csenge: végülis nem mentünk Kopaszira, csak a bikásba apával hármasban.

ti minden nap fürdettek? Mi csak minden másnap.

Lányok! Öszintén válaszoljatok: az apukák hogy bírják nálatok ezt az új megváltozott helyzetet? Nincsenek viták, vagy súrlódások a feszült, kimerült, fáradt állapotok miatt? Csak mert nálunk mostanában majdnem mindennaposak a viták és én kezdek ettől kikészülni lelkileg....

A tranzitos tali nekem is délelőtt lenne jobb. Szerintem most még annyira nincsen hideg, úh kint is lehetnénk. Max jól fel kell öltözni. A babkocsikkal úgysem férnénk be a belső részre.
lei

sziasztok!

gyönyörűek a babók! egytől egyig! ;)

Lei, nálunk szerencsére nincs ebből konflikt (egyelőre)...

Mecsi, üdv újra itthon! örülök, hogy a kisfiad ilyen ügyesen tűrte a nagy utazást! ;)

ma nálunk is nagy a nyüglődés! kakilás terén is újra gondok vannak, vagyis mostanában nagyon ritka, hogy magától sikerülne... sokszor rá kell segíteni a szélcsővel, viszont olyankor meg sír, és észrevettem, hogy olyan szárazkás a kakija... nem tudom jobban megfogalmazni, csak tényleg úgy, hogy száraz! nem darabos, meg nem kemény, de száraz. aztán rendszerint egy kakin belül van ilyen szárazabb és aztán jön a hígabb is, de nem híg! volt már valakinek ilyesmi?

plázázást, nagy mászkálást nálunk sem tűri valami jól Beni... ilyenkor mindig felborul a kis napirendje, ami még amúgy sincs, de sokkal nehezebben alszik el idegen helyen, és így van, hogy szinte fél napot egyáltalán nem alszik! :( gondolhatjátok, hogy utána milyen kis sírós!

most is... egész délelőtt szenvedtünk az elalvással, aztán most szopi közben sikerült bealtatnom a nagyágyon, de nagyon éberen alszik, és megmoccantani sem merem, mert egyből felriadna, így most itt ülök, lábujjhegyen gépelek, és amúgy a levegőt is alig merem hangosabban venni, mert rögvest felkelne, és jönne az újabb nyüglődés! :( szóval elvagyunk...

Dia, nem tudom, hogy mi lehet ez a kifli tartás, de gondolom nem valami nagy gáz, ha a gyerekdokitoknak nem tűnt fel! nem??? de azért drukkolok, hogy minden okés legyen! és mi van a vérvétellel?

most hirtelen nem tudom, hogy mit szerettem volna még írni... ha beugrik, úgyis jövök!

jaaa, Lei, te voltál már a kontrollon a R.M-nél? milyen volt? emlékezett rád?

sophie27

Sziasztok!

Megint eltűntünk picit, de a csavargás már nagyon megy :)

Először is, boldog Zorka napot!!

Minden babfotót megcsodáltunk Lilivel, nagyon szépek a kis nyuszkókák :)

Dia, Lili is elferdül, ha felhúzza magát, mi holnap megyünk, ha nem felejtem el, rákérdezek. De szerintem ne izgulj, ezeket a dolgokat nagyrészt kinövik, vagy tornával javítják.

Lei, én is ingerlékenyebb vagyok, ha nem aludtam jól, és legtöbbször veszekedésben csapódik le. Próbálom kontrollálni, de néha nem sikerül, olyankor azt szoktam mondani apának, hogy "most bokor vagyok", ebből ő tudja, hogy nem vele van bajom, csak kutyaiskurva kedvem van, és legyen toleránsabb. Ilyenkor elvonulunk külön és nem is nagyon beszélgetünk, én kidühöngöm magam és kész. Vita elkerülve :)

Tranzitba, én a péntek (10.-e), de. 10 órát gondoltam, úgy olvastam nektek is az lenne a jó.
Szavazzatok!

Jó: Columbine,
Nem jó:

Kitti, kengururól annyi a tapasztalatom, hogy Lili kifelé fordulva szeret benne lenni, úgyhogy olyat válassz amibe kifelé is lehet fordítani szerintem.

Mi is kimentünk tegnap a Kopaszi gáthoz. Pont elkerülhettük egymást Csenge-Andikám :(
Huu, nagyon szuper, arra is gondoltam, hogy találkozhatnánk ott, ha mindenki tud autóval jönni, mert arra nem nagyon van tömegközlekedés. Van jó kis kávézó is, vitassátok meg, ha jó idő van, szerintem nagyon jó lenne ott is.

Ma voltunk az első baba-mama tornán, annyira élvezte a kiscsaj, amikor a nagy labdán rugózgattam vele, meg emelgettem. Volt még néhány nagyobbacska baba, haverkodtunk ezerrel. Még mindig mondom, ha lenne kedve valakinek jönni, nagyon örülnénk!

És egy két új kép a kisasszonyról :)

Így alszunk mi:

Kép

Kép

Kép

Kép

Csináltunk Neki feliratot egy domboldalra, esetleg ismeritek Csákvár és Csákberény között, szokás ott kirakni a szeretted nevét :) :

Kép

KépKép
columbine

Szia Ági!

Nagyon aranyosak a képek Liliről és ez a névkirakós dolog is nagyon tetszik.

Sajnos nekünk a 10.-e nagyon nem jó több szempontból sem:((, akkor kapja Barnus 11-kor a 2 hós szuriját és délután indulunk haza Szegedre a hétvégére... pedig mindenképp szeretnék találkozni lehetőleg mindenkivel;)

sniky

Tranzitba, én a péntek (10.-e), de. 10 órát gondoltam, úgy olvastam nektek is az lenne a jó.
Szavazzatok!

Jó: Columbine,
Nem jó: Niki,

sniky

Ági, nagyon aranyos Lilike is! ;) annyit változott, amióta találkoztunk! de tényleg! tiszta nagylány már! ;)

nekünk kb. minden nap jó, főleg, hogy ha tényleg délelőtt lesz a tali, apa meg az infoparkban dolgozik, szóval ott vagyunk egy köpésre! közlekedés pedig a legegyszerűbb, ha pestről jöttök BKV-val, akkor 103as busz és pont a híd alatt (lágymányosi) áll meg, szemben a kopaszi gát bejáratával, budáról pedig a dombóvári utcánál kell leszállni, szintén 103as busz, és onnan besétálni! :( nem annyira nagy séta, de mégis messzebb áll meg a busz, mint visszafelé!

jó lenne, ha jó idő lenne, és lehetne szabadtéri progit szervezni... még utoljára a nagy zimankó előtt!

mi azt hiszem 14én kapjuk meg az oltást, de majd rákérdezek védőnéninél!

sophie27

Szavazzatok!

Jó: Columbine, Csenge

Nekünk a csütörtök kivételével minden délelőtt jó a héten. Tranzit is, meg Kopaszi gát is ok.

Ági, hogy kerülhettük el egymást? Mondjuk mi elég későn érkeztünk, 12 után és vagy másfél órát voltunk ott.
Vendég

Andi mi fél 4-től voltunk kb fél 7-ig.

Niki, sajnálom, hogy nem jó a péntek :( tegyük jövő hétre? Szeretném, ha te is ott lennél!

Köszönjük a bókokat, ti is tegyetek képet, olyan édesek a babák, annyira szeretem nézni őket!

a hét vége táján 20 fokokat mondanak, megnézetem, úgyhogy ha tetszik a Kopaszi gát, mehetnénk oda is!

KépKép
columbine

Ringató: Gálné Ili nagyon aranyos, ő találta ki a Ringatót és a Fonóban ő is tartja. Meg máshol is, de nem emlékszem hol. Mi ide jártunk tavaly és tavalyelőtt, nagyon szerettük (csak Zétit volt nehéz féken tartani, mert úgy bepörgött tőle :D ) Most pedig beiratkoztunk a zeneoviba, hetente egyszer fél órás foglalkozás, múlt héten kezdődött. Szerintem ez is jó lesz.

Törlőkendőből a DM saját márkája a Babylove is nagyon jó, kb 800 ft 2*70 db. A zöldet szoktuk használni, de a fehér is jó.

Ági, nagyon jó az a lábzsák vagy mi :)
Vendég

Ági, ha nem máskor akkor vasárnap délelőtt Kopaszi gát? Ha itt leszünk és jó idő lesz szerintem mi kimegyünk.
Vendég

Ja, és holnap du. 5 Feneketlen tó ha az égiek is úgy akarják :lol:
Vendég

Ági,
Tényleg jó az a zsák! Hol vetted és hogyér?

Ringatón én nem voltam, de állítólag nagyon jó.

Nekünk nincs még rendszer, csak annyi, hogy van egy késő esti és egy hajnali szopi, utána kora reggel. Viszont délelőtt ébren van, és délután alszik, ez jó, mert Zalánnal együtt alszanak, olyankor kicsit tudok tenni-venni, vagy aludni :wink: Aztán késő délután kicsit játszik, beszélget, fürdés után pedig alszik. Egy szavam sem lehet, olyan más ez a gyerek Zalán után :lol:

Sziszka,
Végül jól elázott egy csomó minden, férjem szerint nem ment tönkre semmi. Remélem! És én is tartom, hogy szívesen látunk bármikor benneteket, és persze minden fórumost, aki Csíkszeredába kirándul :lol:

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Bocs, hogy így részletekben... Dia, emiatt ne aggódj. Zsombi is kiflizik :) az oka, hogy valószínűleg úgy feküdt a méhedben is. Nem feltétlenül kell foglalkozni vele, de jót tehet esetleg pl. a Dévény torna, de ezt csak akkor érdemes, ha pl más gond is van. Arra figyelj, hogy lehetőleg mindkét irányba fordítsa a fejét, feküdjön mindkét oldalán, ha nem akar egyik irányba fordulni, akkor érdemes úgy letenni, hogy te pl. a mások oldalon vagy és akarjon arra fordulni.
Vendég

Szavazzatok!

Jó: Columbine, Csenge, Panna

Nekem péntek-szombat-vasárnap is jó, de inkább a délelőtt. Valamikor jönnek rokonok látogatni, és még nem tudom, hogy szombaton vagy vasárnap, de valszeg délután.

Ági! NAgyon kis falat Lili baba!!! :D

panna1

Lei!

Kérdezted a vitákat apával... Nálunk csak abból van gond, amikor Réka nyűglődik a pocak miatt. Kedves férjem ugyanúgy gondolkodik mint az apósom sajnos: ha ordít akkor rakjuk az ágyába és zárjuk rá az ajtót. Mert hogy így se tudunk segíteni rajta meg úgy sem. És ha meg kézbe vesszük, akkor elkapatjuk Akkor legalább mi ne szenvedjünk az ordítástól. Na erre bennem mindig felmegy a pumpa: szép kis szülői hozzáállás: ha vigyorogsz drágám, akkor szeretlek, foglalkozok veled, ha sírsz mert fáj valamid ordíts egyedül a szobádban hogy ne zavarj.
Na ettől a plafonon vagyok egyből. Olyankor elég sokáig nem is szólok hozzá, mert úgyis csak összevesznénk.
JA, és ő úgy áll a dolgokhoz, hogy mit kell itt félteni a gyereket, nem kell rá sapka, minek neki a nagytakaró, minek a pluszfűtés a fürdőbe fürcsizéshez... Szerintem ezért is volt szuszka RÉkus tök sokáig. PErsze mióta kiharcoltam, hogy fűtsük be jól a fürdőt fürdéshez, azóta érdekes módon RÉka nem ordít amikor kivesszük a vízből. Persze ezt Csabim is észrevette, és igazat adott.
NEm tudom mikor érti meg, hogy 2 hónapja non-stop összezárva egy icipicit jobban ismerem a kislányunkat, másrészt nálam van olyan, hogy anyai ösztön, és sokkal inkább ráérzek, hogy mikor mit szeretne RÉka. Persze másrészről az jó, hogy nem kordában tartja az aggódásomat, és tényleg egy kis belevaló csajszi lesz a lányunkból...
Szóval nálunk csak ennyi a gond. MEg hogy túl sokat dolgozik... :cry:
Na azért jól kidühöngtem magam itt nektek. BOcsi. De ez a hétvége most elég zűrös volt. GOndolhatjátok a fent leírtak függvényében a 2 nyűgös napot...

panna1

Csenge! mi az a kiflizés?

panna1

Cerazette-s anyukák! TI hogy álltok a vérezgetéssel? Nekem kb 11 nap után elmúlt, miután együttvoltunk a férjemmel, azután picit véreztem. De most megint vérzek. Szerintetek ez normális? Összefüggésben lehet azzal, hogy tegnap este (éjfélkor) elfelejtettem bevenni, és csak reggel 7-kor vettem be a tabit. Elvileg 12 órán belül ha beveszem, még nincs gond. HÁt lehet, hogy nálam ez nem tolerált. :cry:

:oops: Kérdeztem már, hogy nálatok sima ügy-e a szex? Vagyis hogy nem fájdalmas egy picit sem? Használtunk most legutóbb síkosítót, javított is a helyzeten, d emég mindig van egy feszítő-szúró érzés odalent. Én a gátsebemre gyanakszok. De a doki amikor megnézte rendben találta. Azért is kérdezlek benneteket, mert ha majdnem mindenkinél ez van, akkor nem megyek a dokimhoz, ne turkáljon feleslegesen...

panna1

panna1!
én is szedem, bár én nem véreztem még tőle de a dokim szerint nincsen összefüggés ezesetben a peteérés és a vérzések között és normális is ha előfordul...ne aggódj
mi is próbálkoztunk már , de őszintén szólva elég kellemetlen volt...nekem még baromira fájt feszített a varrás és környéke, de mondjuk engem kb. fél órán keresztül tűzögettek , mert a kisaranyom keresztbe jött vállal :roll:
Vendég

ja és új rendszer van kialakulóban:hajnali 4-kor kelés 6-ig szórakoztatás aztán 8:30-kor megint evés, de itt már beájulás és 11 felé kelés,evés , szórakoztatás13-kor megint evés, szórakoztatás 15-felé beájulás 18-ig aztán evés és szórakoztatás meg fürcsiaztán megint evés óránként órákig és22-23-ig beájul és alvás hajnali 4-ig...és így tovább...
nekem jobban tetszett a fél7-fél8-as kelés :( :(
olyan mintha eltekertük volna az órát...jó lenne megtalálni és visszatekerni :roll:
ezzel a rendszerrel össze is jöhetne a tranzitolás, de nem tudom még hogy akkor valójában mi lesz...egész délelött az evésekkel megy el mindig...
nálatok hogy van a napirend?meséljetek!
Vendég

Ági, nekem bármi jó lenne, kivéve a mostani péntek-szombat-vasárnapot:( nagyon szeretnék ott lenni, de miattam ne toljuk, ha a többieknek a most péntek jó....?!

Panna, én 5 napig véreztem a gyógyszertől, azóta nem....

kérdés:

Titi babakocsi ugrott, mert nagyon kicsi a mózese belül (60cm)
Pierre Cardin PS692-ről esetleg van vélemény, tapasztalat vkinél?
méreteket sem nagyon találok róla, bár azt mondják ua., mint a Babypoint V3-as az utolsó csavarig, csak a mózes fejrésze állítható. A boltos bácsi azt tudna nekem szerezni bordóban péntekre. Szerintetek?

sniky

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat 'kiflizés' ügyben! Akkor igyekszem nem aggódni emiatt, meglátjuk mit mond a doki jövő héten. Na meg holnap megyünk szurira, akkor rákérdezek a gyerekdokinál is, hogy ő mit gondol. Csenge, most már egyre jobban forgatja a fejét, de valóban az első időkben szinte csak egy irányt kedvelt. De gondolom ahogyan erősödnek a nyakizmok, úgy forgatja többet.

Szurik:
Milyen hatás várható utána, láz vagy ilyesmi előfordul?? Kicsit izgulok emiatt...

Kép
Kép
dia123

Julcsi: Te hogy állsz a Talival? Mert mi csütörtökön megyünk Pestre, így a péntek a férjemnek elég rizikós, de ha meg tudnánk együtt oldani, mert egyedül a babával nem szívesen indulnék el....

Vita: nálunk csak kisebb összerezzenések vannak, hasonló mint Pannánál, Pl: Apa szerint mindig melege van a gyereknek...de komoly vitáink szerencsére nincsenek, bőségesen kiveszi a részét a babázásból is.
Panna: nálunk a szex-el sincs gond, kivéve, hogy most már sokkal nehezebb alkalmat keríteni rá....de nem fájdalmas, nem vérzek utána...de az én dokim azt mondta a 6 hetesen, hogy a szoptatás alatt a vérezgetés teljesen normális.

Sziszka

<
sziszka78
Tolna

Panna:
Nekem is nagyon fájt az első szülés utáni szex, ugyan azokat éreztem mint amiket te is írtál. A második alkalom is fájt még, de már sehol se annyira mint először. Sztem azért is fájhat még, mert tudat alatt is izgul a fájdalom miatt az ember, emiatt aztán be is feszít, és ettől is fáj. Én próbáltam tudatosan ellazulni, sztem az segített. De azért gondolom kell még néhány alkalom, amíg minden a régi lesz.
Na igen, és ahogyan Sziszka is írta, nem egyszerű megtalálni rá az alkalmat.... :?

Kép
Kép
dia123

Panna, amikor egy irányba fordul a feje és hajlanak a lábai a babának. Tartási hiba.

Péntek óta én is elkezdtem megint vérezni :( gyengén, de folyamatosan. Pont hat hét után. Lehet, hogy megjött?? :( nagyon nem örülök, Zétivel legalább 9 hónap nyugi volt.

Csandi, nem válaszoltál a kérdésemre :(
Napirend? Az meg micsoda? :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?