A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 15:19-kor.
kisbogacs

A régi képeket nézve tűnik fel, mekkora már!
Ilyen volt 19 hetesen:
Kép

És 13 hetesen:
Kép

Kép
vickybabe

Kisbogács, én is szoktam neki énekelni, de csak ha tuti senki más nem hallja (autóban, kedvencünk az Édes kisfiam :wink: ) Nekem a babazene 1 és 2 van meg, de még nem hallgattuk végig...

Kép
vickybabe

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 15:19-kor.
kisbogacs

vickybabe: köszi igen valahol nem is bánom az ismétlést. hisz ismétlés a tudás anyja :D nagyon szép a pocakod szép nagy helyet csinál magának kismanó :D én is tennék fel de nem tudom hogy kell. :roll: lányok szerintetek a sárga falon a kékbordűr mutat jól vagy a rózsaszín?? most megy a vita apával melyik legyen :roll:
erzsebet0312

Kisbogács: Manódnak a hangod a fontos, nem a hang tisztasága :wink: ráér megtanulni a skálát később is :) ha gátlásos lennék, nem is énekelnék a gyerekeimnek :wink:

Csöre
csöre74

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 15:20-kor.
kisbogacs

Vickybabe: csodaszép poci! Mégegyszer, olyan jó, hogy jobban vagy! Nagyon durva lehetett,hogy látható kis hólyagok??! :shock: Az autót illetően Apukám unokatesója Ford szervízben dolgozik, úgyhogy megy hozzá a járgány állapotfelmérésre holnap. Valszeg ebben sincs isofix -- mondtam is Apának, ha most hiába rendeltem meg 20 ezerért a talpat, hülyét kapok. De mondták a szervízben, hogy szinte biztosan beszerelhető!!

Erzsébet: tényleg, jobb ha megnézik mégegyszer, inkább derüljön ki, hogy vaklárma! Ha meg nem, akkor pedig legalább tudsz róla és oda tudsz figyelni.
Sárga falra én szívem szerint kéket tennék inkább, bár ha kislány van odabent, tuti rózsaszínt :wink: Nekünk is halvány sárga a fal, a bordűr is drappos macikás.

Kisbogács: Martin előtt nincsenek gátlásaim :oops: Igyekszem neki néha énekelni, meg Babazenét hallgatjuk, meg van egy Bébi Mozart CD-nk, azt is imádja Martin!

KépKép

KépKép
kata8110

Juj de sokat termeltetek. :)

csöre74: bizony, aranyos mese, úgyhogy nincs más választása, mint szeretni. :lol:

biga.csiga: képet tuti kapok, mert külön fizetek érte. :wink:
Én a 3. trimeszteres RR-t, még meg sem néztem, de bele fogok kukkantani, ha már így szóba került.

kata8110: hát, nem Pesten. :( Hanem a dunakeszi Buywayben az üzletsoron. Emlékszem, volt egy nagy törpés is.

vickybabe: hű, nagyon nem hangzik jól ez a cisztás eset. Mikor írtad mi van veled, be is pánikoltam, mert akkor nekem is fáj, égett, szúrt, folyt a szemem, de 2 nap múlva már kutya bajom sem volt. Szerintem a nátha nem jött be neki.
És mekkora pocakod van! :shock: Gondolom már mindenki látja rajtad, hogy babás vagy. :lol: Csak azért, mert rajtam van, aki még mindig nem veszi észre. :roll:

kisbogacs: na, akkor drukk nektek is a mai UH-hoz.
Énekelni nem szoktam, mert szörnyű hangom van, viszont most pl. a HP-t olvasom, és ha rám jön, akkor hangosan olvasom, hogy ő is hallja. :lol:
És tessék pocakfotót csinálni. Minden héten meg szoktuk mutogatni a pocakunkat.
Én pl. holnap mutatom majd meg, mert akkor leszek 24 hetes.

Babazene: az Álomszépet ajánlom, mi azt szoktuk hallgatni.
Vendég

Sziasztok,most voltam a védönönél eddig 8,5 kg-ot hiztam,de engem nem zavar már 2 lányom van ő lesz a harmadik és eddig mindig visszafogytam fogyókúra nélkül:)Úgyhogy most sem aggódom.a hasam 104 cm:)Én uh-ra csak 21.-én megyek,pedig már alig várom hogy megtudjam minden rendben van-e feljebb ment-e a lepény,reménykedem benne hogy igen.A párommal tegnap vettünk egy tündéri overált:)viszont szigorúan unisex szinüt mert mostanában elég sokat hallom hogy benézték a baba nemét :shock: Majd ha még 21.-én is azt mondják hogy lány akkor jöhetnek a rózsaszin rucik :)

Kép
gizella82

vickybaba:hüü mekkora pocak :shock: és milyen szép formás :D

Kép
gizella82

gizella82: micsoda önmegtartóztatás. :) Én már a 15. héten elkezdtem fiús ruhákat venni, ahogy kiderült. Aztán fogtam is a fejemet a 19. heti UH-n, hogy "nehogy" közöljék velem mégis lány. :)
De szerencsére úgy elénktárta a fütyijét, hogy ez nem lehet nuni. ;) Büszke is volt rá az apja, micsoda méretei vannak. :lol:
Vendég

Sziasztok!

Tök jó ez a haskötő, bár nekem szerencsére még nincs rá szükségem.

Vcrane, nem semmi pocakod van :wink: :)

Csöre, Erzsébet, sajnálom a cukrot, drukkolok, hogy minden rendben legyen veletek. Előjele nem volt egyébként? Csak mert én elég sok édességet eszem, remélem, nem lesz baj. Ma megyek a nődokihoz vizsgálatra, szerintem ma beszéljük meg, nekem mikor kell mennem terhelésesre. Már előre rettegek a magas értéktől :oops:

Picuranyu, Kisbogács, jó mozizást!

Lányok, tegnap voltunk a Brendonban, és eltöltöttünk a babakocsik tanulmányozásával vagy 2 órát. A múltkor már a Peg Perego MS on Track mellett "döntöttünk", viszont ismerősök felhívták rá a figyelmünket, hogy nehézkes tolni, olyan, mintha súrlódna a kereke. Na, kipróbáltuk, összehasonlítottuk más kocsikkal is, és tényleg így van. Vagyis újat kell választanunk. Most a Bébé Confort Loola Up vagy Bébé Confort Streety van a porondon. Nem hallottatok esetleg ezekről valamit? Azt a negatívumát tudjuk, hogy terepre nem jó, de ezen kívül valakinek valami rossz tapasztalata?

Kép
petne

Picuranyu: asszem sürgősen el kell látogassak Dunakeszire :lol: Apa már csak nevet rajtam, hogy az üvegmatricához is találtam cuki cicás sablonokat! Persze Martinhoz majd valami kevésbé direktet csinálok, de a cicás majd jó lesz valahova :lol: Hogy a szőnyeget meg hova tenném?? Fogalmam sincs :roll: Csak olyan édi lehet :lol:
Gizella: én is meghajlok a nagyságod előtt, ami az önmegtartóztatást illeti! Bár Martinnak is olyan szignifikáns kis kukija van, ha ezt valaki benézi... :lol: Persze, más egy kislány :wink:

Ma vagy holnap jövök a pocakfotóval! Hamarosan elmegyek jógára, hátha jó lesz a hátamnak :wink:
Már csak 10 nap az UH-ig :D Ismét egy jó kis babamozi a Genesisben :D
Moffli, Hanna, és minden igazolatlanul távollevő kismami :lol: :
Merre vagytok??? :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

petne: köszönöm, remélem meglesz. ;)

kata8110: hát a hálóba. ;) Olyan romantikus lenne, nem? :)
Vendég

Picuranyu: :lol: :lol: :lol: Nem tudom, Apa mit szólna :lol: 4 élő cica, a kertben az ötödik, mindenhol cicaszobrok, cicás tükör....sőt, még a WC ülőkénk is cicás :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

hát igen,muszály tartóztatani magam mert én még sajnos nem jutottam el 4D uh-ra,és utoljára 4 hónaposan mondták hogy lány de azért még ne mondjam a rokonságba,tehát ezek szerint nem volt benne biztos :(

Kép
gizella82

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 15:21-kor.
kisbogacs

Kisbogács: de szuper lesz nektek, hatalmas élmény, azt már bizton állíthatom én is!! Majd várjuk a képeket, híreket!

Gizella: akkor lehet,hogy mégis kiskukis lesz a végén? :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

kata8110: és legalább "Cicának" becézed Apácskát? :wink:

kisbogacs: minden rendben lesz, és hatalmas élmény lesz a mozizás. :)
Én csak a dokimhoz megyek, de múltkor is megmutatta 3D-ben Kristófot, remélem most is vethetek majd rá egy pillantást. :)
Vendég

Gizella: hát, akár kiskukis is lehet :wink: de izgi :)
Én most szombaton vettem meg az első rózsaszínt :)

Kisbocsács: szorítok :) aztán várjuk a híreket :wink:
Picuranyu: tőled is :)

Petne: előjele a cukorbetegségnek nem volt, nem eszem eszetlenül sok édeset, de nem számolgattam eddig.... az pedig tény, hogy 2 éve volt egy betegségem, ami összefüggésbe hozható vele
Babakocsi: Apussal mi is 2 órán át néztük a brendonban.... és nem jutottunk egyről a kettőre :( talán már van koncepció (nekünk azért kell a "terepjáró", és a mózes és ülő funkció, de nem kell hordozó.) csak még A KOCSI nincs meg...

Pocak: Viki: nagyon csinos :wink: jó nagy már :)
nekem 101 cm :) nőtt :) fotó... izé, majd megint megpróbálom, csak mostanában olyan elégedetlen vagyok a beállításaimmal... az a helyzet, hogy már rövid a kezem :oops:

Csöre
csöre74

petne: nekem sem volt különösebb jele mondjuk én remegni tudok ám ekár egy kocka kis csokiért is mindig is édesszájú voltam de most majd visszafogom magam :roll: kata: kisbogacs: kék lesz döntöttünk. Én rózsaszínt akartam de le lettem szavazva, rábeszéltek hogy a kék bordűrbe a macikon rózsaszín a ruha :D tök szépi lesz :D a plafonra meg csillagos eget vettünk csillagokat meg holdat és sötétben világítanak majd :)
erzsebet0312

Sziasztok!

Mi is itthon.
Este írok bővebben, mert rengeteget írtatok. :shock:

Örülök, hogy mindenki jól van! :wink:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Sziasztok!

babakocsi: Hát egyelőre nem veszünk, mert kaptunk kettőt is, nem a mostani trend, de az egyik teljesen vízszintben dönthető, így az első időkben jó lesz, a másik már modernebb típus, de csak két fokozatban dönthető, és lapra csukható, ezért az sem lesz végig velünk. Egy esernyőkocsira ezért be fogunk ruházni, amikor Milán már nagyobb lesz, és mi is elindulunk utazgatni, mert nem mindegy mekkora helyet foglal a gyerekkocsi a pici autónkban.

pocak: 106 cm :shock: , de a köldököm még szintbe sem jött, talán nem is fog kifordulni... :roll:

Kisbogács, piciranyu: Mi volt a dokinál? Kérünk képeket!!! :D

Kata: nagy cicás vagy, még a WC-ülőke is? :lol: Képzeld most néztem a bimbomarketen a Chicco autósülésünk, hogy leszedjem a képét, és már drágult 10 Euróval.

babazene: Nekünk is Álomszép van, abból is a második, és barátnőmtől is kaptam egy válogatás CD-t, amin Mozart, Csajkovszkij, Mendelssohn, Ravel, Vivaldi stb.. van. Pocaklakó a címe, és ez is nagyon tetszik. Milán is ütemesen rugdal némelyik zenére, de pl.: a Bolerón szépen alfáztam, és teljesen megnyugodott ő is.
Szoktam olvasni is neki, pl.: a Bóbitából, vagy a Meseboltból, mert jó kis ütemes mondókák, versikék vannak benne. Szerintem lassan ráállok a mesékre is, mert azok hosszabbak. Énekelni is szoktam neki a káposztát lopós kiskecskét, és nem tiltakozik, pedig szörnyű hangom van :roll: Azért edzem, mert férjem családja nagyon dalárdás, és nagyon jó hanguk van (Apácska érdekes módon kivétel), ellenben nekem... :oops: Aztán nem szeretném, hogy az legyen a nagyi énekelget neki, és azután ha meghall engem elbőgi magát :roll: Így kihasználom helyzeti előnyöm, hogy már most az én hamis hangomat hallgassa, remélve, hogy később ettől is megnyugszik majd, és nem kap rá a jól éneklő nagymamára, meg az ő tesóira :wink:

Ma nagyon sokat rugdalt, most is hancúrozik, de Apácska ma nincs itthon, így puszit nem fog kapni :( Azért van hátránya is a 24 órázásnak...

Na, megyek, jók legyetek, és jó éjszakát!

biga.csiga

Sziasztok!

NA megjártam ma is pécset. Rohadt jó mert a bírónő közölte, hogy november 3-án újabb tárgyalás lesz egy másik ügyben....meg kell jelennem. A szülőszobáról vajon behívnak-e majd?

Éneklés: a babát tökre nem érdekli mennyire hamisan énekelsz, csak az, hogy hallja a hangod ami neki az összes babazenénél többet ér. És elhihetitek, hogy majd nem a babazenét meg ilyen oylan instrumentális akármit fog majd boldogan felismerni egy két év múlva és talán boldogan dünnyögni, hanem a félhamisan előadott vidám kis dalocskát, mondókát. Úgyhogy hajrá elő a mondókás könyvet!

Mágnes! szerintem menjünk együtt valami lakatlan szigetre. Pont így vagyok én is. Nagyszülők messze csongrádon, apa dolgozik, tesók szintén vidéken és dolgoznak. Úgyhogy én is kettesben vagyok az ördögfiókával....nagyon le tud fárasztani és kiborítani lelkileg. A szüléskor ha nem indul meg a kiírt napig akkor úgy lesz, hogy feljön anyósom és itt lesz Mátéval. Amúgy is jobb ha az utolsó napokban valaki vigyáz rá....neki nem tudom mondani, hogy most nem megyünk sétálni vagy motorozni. De vész esetén én is be tdum adni a szomszédba.

A héten én is elkirándulok a brendon outletbe kipróbálni a kocsikat:)

reggel meg megyek a terheléses cukira. Fogalmam sincs hogyan fogok felkelni oylan korán.... :roll:
katuska79

SZiasztok!
Remélem mindenki jól van.
A betegeknek jobbulást kívánok!
Ma voltam a vércukor vérvételen ,holnap mehetek a leletért,remélem minden rendben lesz.A vérvételen találkoztam egy barátnőmel és megkérdeztem,hogy vannak a pocaklakoval és erre azt válaszolta nem egy hanem kettő baba van.Teljesen meglepődtem és mongya,hogy 29 hetesen vették neki észre,hogy ikrei lesznek.Alig várta,hogy kijöjjön az ultrahangrol,mert a párja pont babakocsit volt venni,és nehogy megvegye,mert ikrek lesznek.Még mindig levagyok döbbenve teljesen.

Kép
andi0716

Katuska: beépített tanú vagy? Hihetetlen, mennyit citálnak :evil:

Andi: ez durva... nem volt a barátnőd UH-on előtte? vagy hogy tudott elbújni a második lurkó?!

Néztem a babakocsikat... izé, még nézem egy ideig... ami tetszik, arról kiderül, hogy bőven 100 fölött van (mózes + sport) :(

Bigacsiga: nekem sem fordul a köldököm, még nincs is szintben, középen van egy kis völgy végig a pocakomon :roll:

Mese, mondóka... nos esténként olvasok a nagyoknak, az tetszik Kispocoknak is :)

Na jó éjszakát, kikapom a gyerkőcöket a kádból... na csak virtuálisan, már nem emelgetek 30 kilókat :wink:

Csöre
csöre74

Megjöttünk a dokitól, minden rendben, ő is azt mondta a 7,7es cukromra, hogy ez még éppen jó, azért sok cukrot ne egyek, de nem lesz gond, nem is kell ismételni. Úgyhogy már 3-man mondták ezt, lassan csak elhiszem :lol: Azért figyelek a szénhidrátra.

Manó 900 g körül van, és jól éreztem, hogy a bordáimat rugdossa, mert megfordult (eddig mindig faros volt). Dokker szerint már nem valószínű, hogy visszafordulna, mert a feje a legnehezebb, meg így jobban el is fér :lol: Úgyhogy ő is sima szülésre készül, akárcsak én :lol:

Köszönjük a pocidicséreteket!

Andi, tényleg durva ez az ikres sztori...Milyen vizsgálatokon volt előtte? Drukk a holnapi jó eredményhez!

Katuska, nem semmi ez a sok bírósági ügy :evil: a legjobbkor :? Nagyszülők nem tudnak eljönni a szülés körüli időszakra? Nem lehet egyszerű, még eddig bele sem gondoltam, pedig nálunk is hasonló lesz a szitu a tesónál majd.

Picuranyu, mi volt a dokinál? Bizony én már egy ideje le sem tagadhatnám Manót! Na jó, azért fel tudok úgy öltözni bővebb cuccokba, hogy ne legyen feltűnő. De nem akarok :wink: :lol:

Petne, jól látom, Ti is ma voltatok UH-n?

Biga.csiga, az Álomszép 2 nekem is megvan, ami a Baba magazinban volt, de azon csak egy szám van. Gondolom a rendes cd-n azért több van ennél? Bóbita jó ötlet, ha megyünk a szüleimhez, majd én is hozok el régi mesekönyveimet :lol:

Csöre, az is jó, ha már a koncepció megvan a babakocsira! Mi onnantól rájöttünk, hogy valójában csak 2-3 van, ami megfelel, azután meg már az ár döntött és hogy beférjen az autómba :D

Erzsébet, bizti szép lesz a szoba, majd tegyél képet, ha készen vagytok! Képet úgy tudsz feltölteni, hogy rákattintasz a melléklet feltöltése-re, aztán kiválasztod a gépedről a képet. Utána betesz egy linket a szövegbe és írhatod tovább a hozzászólást, majd ugyanúgy elküldöd, ahogy szoktad. Arra kell figyelni, hogy 600x400-as legyen maximum a mérete.

Hanna, merre jártál?

Kata, már megint Genesis? Nem lettél Te függő? :lol: :wink:

Moffli is tényleg nagyon eltűnt! Remélem minden rendben Velük!

Jó éjt! Mi most megyünk Apjukkal Srek3-mat nézni :lol:

Kép
vickybabe

Sziasztok! Hat en is belepek a cukrosok taboraba :cry: ma voltam az eredmenyert es tul leptem. Es holnap utan megyek ujra probara, ez alkalommal 4 oras ucsorges es ketszer vagy haromszor kell lotyit innom. Szoval marhara orulok, de a dokim azt mondta, nem velekedik addig amig nem latta annak is az eredmenyet. Azert remelem csak dieta lesz belole :roll: Magnes, csore, erzsebet en is megkoszonnem ha atkuldentek nekem is az infokat amit tudtok a dietarol stb. Igazsag szerint lovesem sincs mirol megy az egesz, habar azt hiszem most neki latok a net bongeszesenek es majd okosodom. AMugy az ertekem 154mg/dl szoval jo kerdes most hol vagyok a tietekhez? azt mondtak, hogy 140 alatt kene lennem. Na majd harom napon belul beszamolok mi lett. Viszont pozitiv dolog is tortent megcsinaltak eletem elso 4d-et, es minden koltseg nelkul:) nagyon rendi volt az orvos. igaz nem volt 40 perces, de minden lattunk, van kep es cd-is, majd dobok fel kepet. Es megigerte, hogy most mar mindig csinal. De jo nagyon rendes. tisztara oda voltam.
Petne: en a bebe confort loola up-jat vettem meg. Itt sapnyolorszagba nagyon jo velemenyek vannak rola, arban nem olcso, de a velemenyek meghalgatasa utan, meg a kiprobalas utan mink is mellette dontottunk. A streetyrol is jokat hallottam, habar azt mondjak hogy a loola up jobb. En merem ajanlani:) ja es szinekbe is nagy a valasztek.
Na befejezem, amugy is ilyen keson mar azt hiszem mindenki agyban van:) na majd az en uzenetem ebreszt mindenkit
orulok, hogy mindenki gyogyulgat, oszinten szolva en is jobban erzem magam:) hala az egnek, meg nem tokeletes de mar alakul a dolog :lol:
jaj na azt hiszem befejezem es keresgetek a terhessegi cukorrol valamit a neten :?
Rita

Kép
brestovsky

brestovsky: és pontosan mennyi lett a terhelésesed? holnap nekem is ismétlés a Rókusba :wink: attól függ mennyivel lépted túl az értéket lehet hogy 180-as diétára fog lehet hogy 160-asra van egy papírom amin le van írva miben mennyi szénhidrát van . Mondjuk reggelire megehetsz 1 zsömlét vagy egy kiflit abban 25 a szénhidrát ehetsz hozzá tojást az akármennyi mennyiségben mert abban egyáltalán nincs, meg egy kis cukortalan gyümölcsteát. az nagyon rossz én inkább ásványvizet iszok. vagy tejet kakaó és cukor nélkül. a rizsbe nagyon sok van 80 az nem ajánlatos meg a tészták sem viszont húst hússal ehetsz mert abban semmi nincs viszont csak magába :? remélem segítettem
erzsebet0312

vickybabe: köszi a segítséget majd teszek fel ha készen vagyunk :D Csöre ha esetleg befektetnének a cukrunk miatt diétabeállításra akkor biztos találkozunk a 4-en az ÁEK-ban :wink:
erzsebet0312

Sziasztok, jó reggelt!

Rita: sajnálom a cukrot! Én egyelőre annyit teszek az ismétlésig, hogy igyekszem tartani a 160-as diétát.
Itt vannak kalóriatáblák:
http://www.kcal.hu/kcal.php
http://diabetes.freeweb.hu/kaja/ertekek.html/
Egyelőre rosszul bírom, mert még nem sikerült kialakítani a rutint, és folyamatosan éhes vagyok. De gondolom, idő kérdése... :roll:

Viki: tök jó, hogy fejre állt a Babó :) és szép nagyra nőtt :wink:

Na további szép napot :)

Csöre

Csöre
csöre74

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 15:22-kor.
kisbogacs

Sziasztok, jó reggelt!!

Vickybabe: de jó, hogy ilyen szuperül sikerült a tegnapi napotok, a Manó-lesést illetően :D 900g körül van? Akkor szinte egy súlyban van Martinnal (940 g volt másfél hete). Cicukám is fejjel lefelé függött akkor is, akkor esélyes, hogy ő sem fordul meg? Milyen simán is menne így minden :D :wink:
Ja, a Genesis :lol: De függő vagyok, hehe -- egyébként ez a dátum volt lefixálva először, csak a dokis UH miatt mentem soron kívül, mert ott annyira car lett a kép :wink: Ha gondolod, megvan a Babazene mindkét CD-je...na, érted mit akarok mondani :lol: Ha gondolod, szívesen, szerintem nagyon aranyos. :wink:

Rita: húha, ehhez nem tudok hozzászólni! Nincs nálam a lelet, így nem tudom összevetni a mg/dl-es értéket. :roll: De nálad is bízom benne, hogy minden rendben lesz!! És örülök, hogy jobban vagy :D

Andi: ikrek, és csak most derült ki?? Hogy csináltak akkor eddig UH-t??
Katuska: ne költözzél le esetleg Pécsre?? :wink: Micsoda eljárás ez?? :evil:

Picuranyu: igen, néha Apát is szoktam Cicukámnak hívni, meg Martint is :lol: De Apát inkább Szívem-nek :oops:

Biga.csiga: igen, a WC ülőke is cicás, a fenti fürdőben :lol: Apától kaptam :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Katuska:
A lakatlan szigeten benne lennék... Csongrád :) Makóhoz közel van.. egyfelől eredünk.. :wink:

Vicky:
örülök, hogy rendben minden, tényleg kórház és orvos válogatja, hogy milyen cukor eredményt fogad el.

kisbogács:
Gratulálok a kislányhoz! Kicsit elfogultan megjegyzem, hogy szép nevet választottatok :) Nem is tuom mikor hallotam utoljára mostanában, hogy így nevezzenek el egy kislányt :) Kép????

méhszáj:nem túl jó hír, de ne keseredj el, sokan nyíltak ilyen idősen, és pihenéssel nem egy kismami kihúzta a 40. hétig.

Lányok ezt a topicot lassan átnevezhetjük a cukros januáriaknak.... :cry:
Rá kéne venni magam, hogy elmenjünk sétálni Annával, de annyira nincs energiám....

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kriszti: először is gratula a nagylányhoz :) (képunk képet? :wink: ) és a jó véreredményekhez is... a méhszáj :( sok pihi... a költözés körüli stressz biztos nem használt :( ne zuhanj össze, és ne vádold magad, annak nincs értelme, a pihi mellett egy csomó mindent csinálhatsz :wink: kötögetés, meg a római jog (na utóbbiért nem irigyellek.... nekem a 8 félév ált. jog is 8 félévvel több volt a kívánatosnál :? )

Kata, Rita: nekem nincs a leleteimen mg/dl érték, nálunk mmol/l-ben mérik.

Csöre
csöre74

Mágnes: ezen én is gondolkodtam... hogy ha nincs cukor, mi hajt?! (ráadásul az epém miatt a zsírokat is minimalizálnom kell :roll: ) meg mitől nő a gyerek? :( na jó, nem akarok én giga babát, de azért a 3 kilót becéloztam... főleg, hogy a másik kettő is nagy volt cukorbetegség nélkül is.

Csöre
csöre74

Sziasztok!
Köszönöm a drukolást,már várom,hogy mehessek az eredményért.
A csaj volt minden kötelezö ultrahangon és még 4d is.Én sem értem,de ö is kivan akadva.Mikkor megkérdezte,hogy lehetséges ez azt válaszolták neki,hogy elöszokott fordulni van ilyen.Marha rendesek.Mondja,hogy nem is az a baj,hogy ikrek hanem nem érti az egészet.

Kép
andi0716

kisbogacs: nahát gratula a kicsi lánykához. kicsi??? már nem is olyan kicsi ez igen nagyon szépen haladtok :D kata: látom te is cica őrült vagy én is :D van is két fekete kandúrcicám Maszatka meg Kormika ne tudd meg annyira érzik kismanót azóta amióta terhes vagyok egyfolytában a hasamnál dörgölőznek, persze nem nagyon simizem őket. Aranyos lehet a cicás wc ülőke :lol:
erzsebet0312

Magnes: ja cukros januari topic :lol: ez jo, azt hizsem statisztikat dontottunk, habar nem tudom mennyien vagyunk a topicon, de allitolag a terhes mamak 4%-at erinti a cukor ugy, szerintem mi tultettunk mar ezen a topicon ennyi szazalekon :? Na jot okoskodtam :lol:
Csore: hat nekem is tegnap volt az elso szenhidratos napom, huha, hat en is majd sirva fakadtam, mert ehes maradtam a kaja utan. nem hiszem el :cry: eddig hanytam most meg nem ehetek, na majd csak raszokom mibol mennyit es akkor mar jobb lesz. Majd meglatjuk. Most mindenen azt olvasom mennyi szenhidrat van benne. Szornyu. Na mara bebiztositottam a napi 5 etkezest, mert most mar rendesen elo kell kesziteni a vacsit meg az ebedet azt hiszem, hogy ne maradjak ehen. Azt hiszem nem lesz mar 9 honapig, na majd meg latjuk mit fozok.
Igen igen, kerunk kepeket a babocakrol, mint igertem en is dobok. Az enyem 800 valahany gram korul van igy a 25 heten, gondolom majd beer titeket 27 heten:)
Erzsebet: hat az eredmenyem 160 korul van de mas ertekebe mint ahogy nalatok merik, szoval nem tudom mit jelent ez otthoni ertekekbe.
Cicak: en is annyira szeretnek egyet, mindig is volt sok cicam, de most mar 5 eve nincs, es azt hiszem a kutyusunk miatt nem is lesz egy jo darabig, na meg volt 2 a munkahelyemen (a ferjemtol kaptam, mert annyira konyorogtem amr egy cicaert) kb olyan 9 honapja, es mindkettot elutotte az auto, azt meg ne is mondjam, hogy ki utotte el (egyiket en a masikat a ferjem) depisek voltunk 2 honapig, szerencsetleneknek az volt a maniajuk, hogy bemasztak a motorba, es eljottek velunk autozni, persze ez aztan nagyon rosszul sult el.
Vracne: neked mar sikerult baba rucit, es babakocsit venned? mi mellett dontottel vegul is? vagy meg nem szuletett meg a dontes?
ja kepzeljetek, ugye meseltem, hogy a vedonom leszidott a plusz 5 kiloert. Azt mondta, hogy 2 kiloval tobb, na most lefogytam 2 kilot a hanyasok miatt, meg mert egy falatot nem tudtam lenyelni. Megyek orvoshoz, na mondom, majd most lesz dicseret. Hat nem igy tortent, o meg leszidott, hogy mar legalabb 6 kilot kellett volna meghiznom. Szoval ennyit a vedonorol. Nem mintha ti nem mondtatok volna, hogy tutira nincs igaza :lol:
na jo tobbet mar nem csevegek, mert annyira kene dolgozni
Kép baboca

Kép
brestovsky

Rita: nagyon édes a baba :) az a kis lábikója, ugye?
cukros topik: igen, túl vagyunk a 4%-on... bőven :(
én igyekszem rendesen enni, meg tízóraikat beiktatni, de ma már most 75 grammnál tartok ebéd előtt (reggeli + tízórai) farkas éhesen :(
Cica: most kettő (Erzsébet, nem kellenek a kandúrok mellé kislányok? :wink: ), de mi nem vagyunk rajongók, csak etetjük őket, ha már odaköltöztek :) a lányom szereti őket, főleg Miót, a kicsit (kis dagadt szőrgombóc)
Andi: na akkor nagyon elbújt az egyik baba... :shock:

Csöre
csöre74

Rita! nagyon szép!!!

Érdekes ez a cukor dolog, hogy tényleg miylen sokunknak magas az eredménye. Lehet tényleg át kell változtatni a receptes topikot diétás topikra:)

Én ma reggel voltam vérvételen, szétuntam az agyam, mellettem ült egy tök idegesítő csaj....egy idő után arrébb ültem egy csendesebb helyre olvasgatni. Szerintem nem volt annyira borzasztó, vittem citromos teát. Kiskoromban kb ugyanilyen édesen ittam a teát úgyhogy nem volt nagyon kellemetlen. csak nem akart feloldódni a cukor, hiába rázogattam. HAzafelé a buszon meg kétszer is le kellett szállnom az ellenőrök miatt. Szerencsére hamarabb észrevettem őket, jegyem persze itthon maradt. Amúgy is az egész vonalon csak két hylen lehet jegyet venni, kint nálunk a "tanyaközpontban" sehol. A végén felhívtam a párom jöjjön értem mert a 10 perces busz utat már 3/4 órája járom, innen már akár haza is sétálnék, de nehéz a pakkom.

Andi! Még jó, hoyg nem a szülésnél derült ki, hogy ketten vannak! Amúgy tényleg vannak még mostanában is iylen esetek, hogy nem vezsik észre mert egyszerre dobog a szívük és takarják egymást.

Csöre! nem beépített tanu, hanem "Megint tanu" :)

Kisbogács! csak a külső méhszáj kezdett el kinyilni? Amíg csak az nyílik addig nyugi! Egyébként sok doki ilyenkor összevarrja a méhszájat...csak szülésnél el ne felejtse kibontani. :)
katuska79

Sziasztok!

Csak beugrottam egy kicsit, de már zsong a buksim, annyit írtatok!
Olvasok, olvasok, de még mindig el vagyok havazva a munkával.
Hétvégén meg lementem Halasra apukámhoz, vasárnap meg Csólyospáloson énekeltem. (a végére alig maradt levegőm, tök ciki volt. Ez volt a szülés előtti utolsó szereplésem...)

Tegnap én is voltam "cukros ügyön", én a zsemlés-tejes verziót csináltam, az eredményért ma du fogok telefonálni.
Délután meg időpontom volt dokinéninél, aki nem nézte meg Pötyikémet UH-n, csak a szívhangot hallgattuk meg, minden OK. :)

1 hónap múlva már megnéz UH-n, úgyhogy az a gyanúm, én már csak január közepén fogom megtudni, Borink avagy Benedekünk fejlődik-e a lakban.

Remélem, hétvégén lesz egy kis időm utánaolvasni a dolgoknak!

Katuska!
Igen, Julcsi pont olyan mint én, csak én még szörnyűbb voltam, állítólag 8) (az apukám és a kisebbik bátyám szerint)...

Katuska! Kitartást apukádnak és a családnak. Ugyan én nem értek egyet azzal, hogy sok dolgot nem tud a saját betegségéről, de nyilván embere és természete válogatja. Talán így tényleg tevékenyebben tudja eltölteni az idejét. Anyukám végig tudott mindent, onnan láttam, hogy feladta az ügyet, hogy nem volt a végén hajlandó megnézni a zárójelentését... :(
No, de az a lényeg, hogy érezze, fontos a számotokra, s hogy szeretitek! De ezt úgyis érzi! :)

Nagy ölelés mindenkinek!
Batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Csöre: lányok? nem is tudom lehet a férjem akkor már tényleg kivágna .... :lol: ezt a két szőrpamacsot se szereti pedig olyan cukik :P és hogy álltok a babadolgokkal általában? a szoba azt olvastam hogy nagyjából már mindenkinél készül és a babakocsi pl? a Bergon tényleg nagyon drága?
erzsebet0312

Bergon annak ajánlott aki rossz terepen fogja tologatni és nem kell neki egyszer sem megemelnie. NAgyon nehéz kocsi viszont kényelmes...de később nem a legjobb mikor már ül a baba és elég lenne egy könnyebb sportkocsi is. Ehhez a bergon elég ügyetlen. Szóval ne akarj vele boltba járni mert sokszor az ajtón se fér be, vagy a a sorok közt nem lehet vele elférni.
katuska79

Batkata: de jó, hogy te is megkerültél!!
Most aztán már tényleg pihizz!! Mikor lesz nyugi végre?? :roll:

Erzsébet: igen, macskaőrült vagyok, jelenleg 4 cicával élünk + egy kerti, akinek már házat is csináltunk télre :lol:
Épp a minap kérdezetem Apát, hogy megígéri-e, hogy igent mond arra, amit kérek -- mire ő, hogy azt nem, mert bizti kiskutyát kérek (a másik mániám). Mondom, nem kiskutya lesz, erre igent mondott én meg megkértem, hogy behozhatom-e a kerti cicát. :lol: :lol: :lol: Nagyon elkerekedett a szeme :wink: Persze, csak vicc volt, inkább kintre teremtek neki jó körülményeket, de be nem jöhet, most meg pláne nem :wink:

Picuranyu,Hanna, többiek, merre vagytok??

KépKép

KépKép
kata8110

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 15:23-kor.
kisbogacs

Batkata: de jó végre itt :)
nehogy veled is megismételtessék a vérvételt, mint Sahli-val (mert utólag "jutott eszükbe" hogy a zsemlés mégsem jó :shock:

Erzsébet: de kár :wink: pedig reméltem, hogy legalább Miónak találok gazdit :) az anyját úgysem vinné el senki... nagyon kedves és rendkívül ügyes macska (a doktor szerint ősanya, és Nagy Vadász: minden reggel kapunk egérkét a teraszra félig feldolgozott állapotban), de nem valami szép...

Néztem a bergon-t én is, tényleg bazi nagy, de szerintem annyira nem drága :roll: vagy egy másikról beszélek?
én még keresem az "igazit"

A szobával mi sehogy sem állunk... :oops: majd pár hét múlva lehet, hogy lesz rá idő :roll: mostanában zsufik a hétvégék, Apus meg hétköznap dolgozik (én is :wink: )

Csöre
csöre74

Kriszti: ismeretlen macsekokkal ne is barátkozz :wink: a topik elején kitárgyaltuk ezt a toxo témát, röviden:
A toxoplazma egy olyan fertőzés, amely veszélyes lehet a magzatra, a 12-ik hét előtti fertőzés súlyos fejlődési rendellenességet okoz, ha utána fertőződik a kismama, akkor is lehet következménye, de rendszeres szűréssel kiszűrhető, antibiotikummal kezelhető. Macskás kismamiknak javasolt a rendszeres szűrés.
A macska az egyetlen olyan állat, amelyben a baci szaporodni tud, de élni bármilyen más élőlényben is, ezért nagyon fontos a hús megfelelő kezelése (főzése) mielőtt megeszed (és semmi sterilizálatlan tejtermék, stb...). A macskát nem eszed meg, viszont az ürülékén keresztül fertőzhet, illetve a szőrére is kerülhet a sok nyalakodás miatt. A macska életében egyszer fertőz az ürülékén keresztül, onnantól immunis a bacira, így az nem tud kifejlődni benne, elpusztul.
Örülök, hogy a védőnéni megnyugtatott méhszáj ügyben :wink: azért csak pihenj :wink:

Csöre
csöre74

Kisbogács: a cica-mica hiedelem szerintem kissé túl van lihegve :wink: Toxoplazmózis...hmmm.18 éve van cicám, negatív vagyok. Persze, nem nyalom-falom őket, de azért nem kell felszámolni a kapcsolatot velük. Ágyunkba nem jönnek, almot Apa pucolja (szegény,hogy örül :lol: ). A nyers hús, mosatlan zöldség, gyümölcs legalább olyan könnyen okoz bajt, mint a cicák -- de a mieink bent vannak a lakásban,oltottak, nem járnak ki.

Hozok egy képet róluk,balról jobbra: Vackor,Leo,Latte és Kifli :lol:

Kép

Csöre: én a csúnya cicákat is imádom!! :wink: Milyen színű? Na,nem ábréndozok, mert Apa helyretesz :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?