A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

bettica..anyu itt lakik egy telken velünk :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

[quote]m írta:iben etetetitek zoét

Az egy rezgős,hintázós pihenőszék lenne...de nem rezeg és nem pihen benne,csak eszik....és ha befejezte a kaját,már feszíti is ki belőle magát.... :? kb 2 héttel ezelöttig a kedvenc helye volt,nem tudom mi történt.... :roll:
Vendég

Bari, akkor meg van oldva a kajcsi :lol: Anyud álljon készenlétben 3 óránként :lol:

Kép

Kép
bettica

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.04 15:40-kor.
hékás

Jó reggelt!

A málna a kertből van!Mi is meglepődtünk,de egy nagy tálkányi volt még! :shock:

Máté magától csúszik így le, én rendesen teszem bele az ülésbe. :lol:

Mercike ismét gyönyörű!

Bari:ez érdekes,de én is örülök neki,hogy evett!

Csiri:semmi előke evésnél?

Mia:az úszós kérdésre nem válaszolnál? :cry:

Kép
melike

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.04 15:40-kor.
hékás

Ja,és ma 8kor már lent voltam az orvosi rendelőben,kitöltöttem a nyilatkozatot a pneumohoz.

Kép
melike

Mindjárt kész a szüléstörténetem,csak még mire begépelem... :shock:

Kép
melike

Lányok!

A Kecskeméti bébiétel akciós a Coopban, most 189Ft. Mondjuk a párom ma reggel volt egyben és csak 1 félét adtak akciósan, pedig elvileg többre vonatkozik :(
Na majd keresek itt a környékünkön egy ilyen boltot és rávetem magam... :twisted:

Kép

Kép
bettica

bettica:anyós Coop boltban dolgozik,mindig annyiért hozza. :wink: :lol:

Kép
melike

csiri szerintem az történt zoéval,hogy egyre többet tud csinálni mozgásilag és csak addig köti le az ücsörgés amíg éhes....

bettica 3 óránként áááá ...kb 4-5..újszülött korában evett 3 óránként

melike:nyilatkozat??nekem egy aláírást kelett csak írnom egy formanyomtatványon :roll:
Vendég

Sziasztok!

Túl vagyunk az oltáson, megkaptuk a pneumot is (ingyen). Nem tudom mennyire tudok majd jönni. Mert egy kicsit nyűgi a drágám.

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

és akkor egy kérdés amitől csiri falra mászik:mi van a tálkában? :oops:
Vendég

Ja és Csiri: nagyon helyesek a lánykáid! Mindegyikőjük: Édi Bédi! :lol:

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

képzeljétek a nyáriban van egy anyuka akinek azt javasolták egy éves kora elött ne adassa be a pneumot..olyan fura,hogy ahány orvos annyi félét mond!!
legalább ők lehetnének közös nevezőn :?
a mi dokinénink szinte természetesnek vette ,hogy minden gyerek a 2 hós kötelezővel együtt elkezdje a pneumot..és így tovább 3,4 hós
Vendég

[quote="melike"]J írta:melikea,és ma 8kor már lent voltam az orvosi rendelőben,kitöltöttem a nyilatkozatot a pneumohoz.

milyen nyilatkozat kell ehhez??

mi még vissza aludtunk 9-ig! :D :D :D :D (vagyis én)

holnap ha megyek az uh-ra, és ha lesz időm elötte, amit kétlek, akkor bemegyek a védőnőhöz, hogy mérjék meg a gyereket, mert így tudjuk a pontos havi hízását követni. Ha nem káprázik a szemem, akkor nem keveset hízott a gyermek egy hét alatt (de majd holnap mondom mennyit)

ma du. megyek a mamához (másodjára bkv-val). nem lesz egy rövid túra, de hazafelé már apával jövünk! :D

még mindjárt írok
bszilvi25

Meli: Máté nagyon kis huncut, hogy így lemászik! És szégyelld magad: így izgatni itt a kedélyeket a fincsi málnával! :lol: :lol: :lol:

Szilvi: nagyon tetszik Mercikéről a nevetős fénykép, ő is kis Édi Bédi baba.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

[quote="hékás"]S írta:hékásziasztok!
Andóca, képzeld, fél 8
9-kor ébredtem, rögtön eszembe jutottatok :wink:

köszönöm szépen! :D :D :D

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

és megirigyeltem Zétit:

Anya játszik Kép :

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Brigi:küldtem a szüléstörit!

Nekem egy papírt kellett kitöltenem a saját nevemmel,Máté nevével,lakcímével.Ennyi.

Kép
melike

Andi: Kittidnek is nagyon cuki mosolya van!!!!! :P és az a copf!!!

Te nem kérted a pneumot?? Csak kaptad???
bszilvi25

Szilvi: lementünk ma és megkérdeztem, hogy be lehetne-e adni a pneumot is? És mondták, hogy be lehet.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Csajok!Aki még csak két étkezés között ad gyümit,naponta csak egyszer ad?Vagy lehetne de. és du. is?

Kép
melike

Köszi Andi. Most kiváncsi leszek, mert a doktornő mondta csütörtökön az oltáson, hogy a köv-vel megkaphatja. Hát majd meglátom, beadja-e! (ajánlom)
bszilvi25

Meli: én nem tudok segíteni ebben mert visszatértünk a 'csak anyatejre'!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Csiri: nagyon jó a kép a lányokról! És az kifejezetten tetszik, hogy nem tartják Zoét (magától ilyen szépen ül????)
Az első képet a tv-t nézik annyira?
Megy pü!
bszilvi25

na megjöttünk a szuriról, a fiam egy hős. VÉGIG MOSOLYGOTT! anyukám a váróban volt, és mikor kijöttünk, megkérdezte hogy nem kapta meg az oltást? mondom de, dehát egy ilyen nagyfiú már lazán bírja az ilyesmit. most alszik. annyira édes, és úgy imádom. olyan büszke vagyok rá. :) nem mellesleg agyon is lettünk dícsérve. ;)

JA, ÉS NŐTT 5 CENTIT!!! kis töpörtyűm, így már 64. a 4 hós adatokat is beírjuk a táblázatba? :)

mi a pneumót 1 hónap múlva kapjuk, és havonta. aki már kapott: milyen mellékhatásokra kell majd számítani, és mikor jelentkeznek?? ez fontos lenne!

melike bocsánat, hajnalban még félkómában írtam. nálunk úgy van a babauszin, hogy van egy járóka, és oda be lehet tenni a gyerkőcöt amíg öltözünk, de vannak asztalok is... amíg nem sajtkukac a gyerkőc, ott is elvan. de a többség a járókába teszik. mivel nálunk nem csoportok vannak, hanem mindenki akkor jön-megy amikor jónak látja, ritka hogy egyszerre többen öltözünk és ne lenne hely a járókában.

mia_snow

Köszi Mia!Ez tök jó!
Ügyi Milán!

Kép
melike

Mia: nekem nem mondtak különös mellékhatást, ugyanaz lehet, mint ezeknél a szuriknál.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

szerintetek mit csináljak: azt mondták, hogy mivel 2 oltást kapott könnyebben belázasodhat, és olyan dél körül adjak be neki lázcsillapítót. De most mértem hónaljban és 36,7. Adjak vagy ne? És: van GERMICID kúpom meg most kaptam a védőnőtől NUROFEN kupott. Melyiket adjam???? Segítsetek!!!!!!!!!!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Melike én adok délelőtt és délután is. de közvetlen szopi után, és gyümi után is megkínálom még cicivel. de délután már "cifrázom", szóval tegnap pl délelőtt evett egy almát délután pedig egy sütőtök-krumpli mixet. :D illetve az már nem is gyümi hanem főzelék. mindegy. utána nem akart már cicizni, ami rosszul esett, de hát ez az élet rendje, előbb-utóbb úgyis ez lesz. azért nem szeretném még direkt leszoktatni a ciciről, csak ez most így alakult.

mia_snow

Mia: hogy tetszett Milánnak a babauszi? És visszaszokott már Magyarországra?? :lol:

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Andóca: saját tapasztalatomból kiindulva én nem stresszelem Milánt kúppal, ha nem feltétlenül szükséges. CSAK AKKOR, ha tényleg elindul felfelé a láza. sőt én 38°C alatt nem is adnék neki semmit, csak ha elérte azt. de ez az én véleményem, van aki óvatosabb. hadd dolgozzon a szervezete, erősödjön az immunrendszere. van aki 36,9-nél már lázat csillapít, én nem fogok.

mia_snow

Andóca: imádja a babauszit de ma végül nem vittem el, mert olyan kis álmos volt oltás után (kimaradt a reggeli alvás), hogy féltem hogy túlpörögne az usziban.

visszaszokott amúgy, de extra nyüzsire vágyik... minden délutánra kell valami program, amikor társaságban lehet, más gyerkőcökkel, de akár felnőttekkel is. ha más nem jön össze, azt is élvezi, ha elmegyünk a boltba, csak valami nyüzsi legyen. szóval tény, ehhez jól hozzászokott a nyaralás alatt, hogy mindig történik valami, és most ezt el is várja.

mia_snow

[quote] írta:s akkor egy kérdés amitől csiri falra mászik:mi van a tálkában?

Nem mászok a falra,viszont szerintem ne akard tudni mi van abban a tányérban..(a lányok ebédjéből megmaradt tejbegríz...igazi tejből és grizből...)8)

Andóca!!!!!Én is olyyan copfot szeretnék Zoé-nak!!!Most!!!!(csiribi-csiribá...) :wink:
Vendég

[quote]( írta:magától ilyen szépen ül????)

Nem kell már tartani,de már legalább ennyit csináljon a drága,hamár nem forog....elvégre már több mint 4,5 hós....És imádom a brutál testét összegyömöszölni reggelente :lol: 8)
Vendég

csiri de jóóó!! és biztos szereti is.. :wink:
Vendég

Kép
Szerintetek????Az elsőn Kitti fél évesen,a másodikon Zoé most!
Vendég

Csiri:igen,hasonlítanak és nagyon édesek!Igazi BABÁK!

Kép
melike

Lányok: aki volt koponya és hasi UH-on? ingyenes volt, vagy kellett fizetni beutalóval? Volt valaki a Budai Gyermekkórházban?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Elmentünk,majd 4 körül jövök.

Kép
melike

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.04 15:41-kor.
hékás

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2010.01.04 15:41-kor.
hékás

csajok a statisztikához a következőket találtam ki, amiket elküldhetnétek adatokat. szerintem a honlapon szerepelhetnétek, én meg majd számolok átlagokat.

- 3 hós korban szopi vagy tápi,
- illetve meddig szopi, mikortól tápi, vagy tápszer kiegészítés,
- ki mikor adott inni bártmit a gyerkőcnek,
- ki mikor adott először gyümölcsöt
- ki mikor adott először főzeléket.

aki még semmit nem ad anyatejen kívül, az is írja meg légyszi hogy nem ad még, hogy tudjuk hogy nem hiányzik az adat, hanem ez a tényállás. köszi. :)

mia_snow

Melike: Az jó :) Van itt békáson is egy Coop, de ott nem tartanak ilyesmit :( A párom visszament abba a Coopba, lobogtatva az akciós újságot, ahol le van írva, hogy "több íz". Na ez nekik annyit jelent, hogy a képen feltüntetett 3 üveg akciós, a többi nem :evil: ÁÁÁÁ, mind1, mert aztán meg elment a Tescoba és ott volt olyan Kecskeméti, ami 4Ft-al olcsóbb (meg volt drágább is, de abból nem is kellett sok, mert még nem kóstoltuk) :)

Bari: Hát Ti mennyi időnként is esztek? Nekünk a 3 óra stabil, +- fél óra... Még a tápi sem tolja ki neki többre...

Gyümi: Én délben adok Bencének cici után kb. fél órával. Van, hogy délután is kap, de ez az én hangulatomtól függ (meg attól is, hogy elfelejtem-e vagy sem :oops: )

Andi: Kittinek az a haj!!!! Odavagyok tőle meg vissza :lol: És hogy nevet, mintha ő is benne lett volna a mókában :D

Adatokról jut eszembe... Mi 2 hét csúszásban vagyunk... Szóval amit 3 hós adatnak írtam, az nem 3 hós, hanem csak 2 és fél... Számoljak vmi átlagot? Bár így is elmenne Bence adatai 3 hósnak simán, sőt... :)

Csiri: Nagyon hasonlítanak! Mindekettő nagyon szép, formás :)

Akartam még reagálni, de most mennem kell, nem tudok visszaolvasni, hogy mit is...

Jövök még, ha tudok...

Ki mit főz? (Apa tegnap nekem szegezte a kérdést: Csinálok-e neki tejszínes almalevest... :) Megyek neki is látok nem sokára )

Kép

Kép
bettica

én tejfölös krumplilevest csináltam, most lett kész végre már nagyon éhes voltam. :D meg majd palancsinta lesz. a héten nem jön apa ebédelni, csak vacsi kell majd neki, vacsira ez meg elég.

Bettica, én az oltásos "hivatalos" adatot írtam a 3 hóshoz amikor nem pontosan 3 hós volt hanem pár nappal több, szerintem ez nem számít, úgyis mindent átlagolunk. :)

Milán szerintem még sosem bírt ki 3,5 óránál többet kaja nélkül... csak éjjel. :D

mia_snow

Ahha, akkor a kiskönyvben írt 3 hós adatokat adjam meg? Mert akkor küldöm az új méreteket ;)
Tejfölös krumplileves??? Jajj, megyek hozzátok :D

Kép

Kép
bettica

csiri ha a saját szóhasználaommal fogalmaznék akkor azt mondanám Qrva szépek a gyerekeid...de így azt mondom nagyon szépek :lol: :lol: van hasonlóság...

bettica tápot 3-4 szer eszik most egy nap 5-6 óránként!!
de egy étkezés gyümülcs(alma őszi teljes k.rizsel)és bele 2 babapiskóta!!de azzal is kihúz 4 órát!!

de ma is azt mondta a dokinéni(amikor vittem szilvit),hogy mivel tegnap evett ezért megint kapunk 3 napot...
ezt arra értette,hogy tegnap elött mondta,hogy várjunk 3 napot és ha addig nem eszik akkor eldöntjük merre tovább...

most azon imátkozok,hogy szilvi virusát ne kapja el mert szegénynek még mindíg van láza és a vécét igen gyakran látogatja :? ami nem kicsit viseli meg..mert ez élete első hasmenése
Vendég

Olvasom a szüléstöriket és annyira meg vagyok hatódva :)
Eszembejutott, amikor a párom a szülés másnapján bejött hozzám délután és egy nagy virágot hozott magával...
Hüppp :D

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Ti kaptatok a Felicitastól ajándékcsomagot? Volt benne egy "kis" szóróanyag, meg egy Ariel Professional folteltávolító. Ki is próbáltam és leeesett az állam... a 2hetes sütőtökfoltot is kiszedte... pedig már mindennel megpróbáltam kimosni. Azt hittem hogy már csak ecetes ollóval jön ki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Na ez itt a reklámhelye volt :D

Én csak egyszer adok gyümölcsöt Petinek két étkezés között. Viszont egy fél óra után már követeli a tápszert. :?

Bari, látod eszik az a gyermek... tudja ő mikor kell éhesnek lenni. Lehet hogy lassan emésztődik a kaja és azért eszik ritkábban. :D :D
csipisz

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?