A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Állami Egészségügyi Központ

susy: szerintem nincs ilyen családi pótlékos dolog, túl szép lenne :lol:
Vendég

Lányok! Apa testvére 14 hetes terhes és most intézik neki. És nekem is ezt mondta a könyvelő. Akkor most ez hogy van? Nem keverem, direkt meg is kérdeztem tőle nemrég, és azt mondta, hogy most adják be a papírokat hozzá. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Mzsperx,

köszi!

Igen, eddig én is úgy tudtam, hogy csak már szülés közben kell bevenni, csak meglepődtem, hogy itt írtak néhányan olyat, hogy már hamarabb is el lehet kezdeni!

A kórházi előadáson pedig kifejezetten azt mondták, hogy ne szedjünk előre homeós tágulásgyorsító bogyókat, mert emiatt kellett már többször császározniuk a végén, mivel annyira gyorsan kitágult a kismama, hogy a babát a fájásoknak nem volt ideje a megfelelő pozícióba "lökdösni".

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Ma nagyon különleges napunk van! Pontosan 2 éve és 3 hete is szültem! Most nosztalgiázom erősen! Tényleg szülni, éltet adni a legjobb dolog a világon! Ezért érdemes élni,hogy anyák lehessünk!

Márti :lol:
borossné becz márta

veronika, amit írsz, azt nem is hallottam!!!
melyik előadáson volt?

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!
Nem leszek hosszú, mert piszok beteg vagyok, úgy bedurrant az arcüregem, hogy a teljes felső fogsorom is baromira fáj, a torkom is, szóval királyság egy sajtkukac gyerekkel :-)
Homeopátiával kapcsolatban, ezt a protokollt találtam egyszer. Itt sem ír arról, hogy előre kéne szedni a méhnyaklazítót meg ilyeneket, de máshol, van szó felkészítő szerekről is. Mint sok másban az orvoslás terén, ebben sincs közmegegyezés...
danann

Sziasztok!

Úgy tudom, a hirtelen kidobott taccs miatt nem kell aggóni, ha utána nem történik semmi. A barátnőm kisfia is művelt ilyet, nagyon kétségbe estek, pedig Ő utána vidáman vigyorgott. :lol: Valószínűleg csak sokat evett, sok inger érte, és hányt egyet.
Utána következő evésnél lenyomott egy nagyobb adagot, és kész. Semmi baja nem volt.

Azt meg tudjátok mondani, hogy császár után hány éjszakát kell bent tölteni, ha délelőtt megvan? Nem tudom, mennyi fehérneművel készüljek. Persze a férjem tud behozni, ha kevés lesz, de azért jobb készülni.

Köszönöm a papírokkal kapcsolatos segítséget! Akkor valószínűleg nálunk is az lesz, hogy odatelefonálunk, és ha minden kész, akkor a Párom elmegy érte, beviszi a céghez, lefénymásolja, és mehet is tovább a dolog. :P

Kép

Kép
nikuc

Nikuc
Én péntekeste 18.03- kor szültem és hétfőn már otthon voltam. Bár én ezt kikönyörögtem, mert semmi gond nem volt velünk, és nagyon nem volt hely, én meg mondtam, hogy boldogan átadom a helyem másnak. :lol:
Egyébként kedden jöttünk volna haza.

Kép
Kép
susytunder

Mzsperx,

az egyik olyan előadáson volt, ami szerda este 6-tól van. Én még 12 hetesen mentem el rá, azóta nem voltam többön, úgyhogy nem tudom milyen témák vannak konkrétan, és ez melyik volt.
Mindenesetre a dr. Vermes tartotta és ő mondta.

Kép
sz.veronika

Hányadik héttől kezdjem el a kisruhácskákat átmosni és elkészíteni a kiságyat? Ti hogy csináltátok?Kórházicsomagot kezdjem el pakolgatni?

Kép
dius87

Márti,
gratulálok az év/hétforduólóhoz! :)

Dius,
ha jól emlékszem a 7-ik hónap elején készítettem össze a kórházi csomagot, aztán később többször átnéztem, mert már nem emlékeztem mik vannak benne, ezért írtam hozzá egy listát. Ezt tudom javasolni neked is, mert sokkal könyebb átnézni a listát, hogy mi van bent, mint újra és újra áttúrni az egészet, ha felmerül valami :)

A ruhákat, ágyneműket is akkortájt mostam ki, illetve utána folymatosan, ahogy vettem őket. Azóta tiszta zacskóba lezártan tárolom.

A kiságyba való matracot múlt héten vettem ki az originál lezárt csomagoló fóliából, mert a matracnak kell pár nap, hogy kiszellőzzön.

Kép
sz.veronika

Én 7 hónaposan kezdtem kimosni, majd kivasalgatni a kisruhákat. Kórházi pakkot 32. héten kezdtem összerakni, 34. héten lett teljes a pakk.

Kép
Kép
susytunder

Veronika

Köszi. :) Akkor most már én is elkezdem a kis ruhácskáit kimosni vasalgatni meg az ágynemüt, pokrócokat. :) Úgyis rengeteg van :D

Már egy külön kiszekrényt kell vennem nekik mert olyan sok van hogy sehova nem tudom rakni őket. Már kértem a rokonokat is, hogy már ruhácskát ne vegyenek inkább olyat ami még nincs vagy kérdezzenek. Mindenki megértte kivéve anyós nem fogja fel az értelmi szintjével :?
És olyankor nagyon mérges vagyok mikor tudja h mi nincs de csak azért is rugdalózót vesz mert abból már van kb 50db és felét se fogom tudni ráadni.

Veronika látom neked már alig van pár nap. Izgulsz már? :) Érzel valamit? Én már helyetted is izgulok. :)

Alig várom, hogy Betty is jöjjön egy részletesebb beszámolóval meg már Kamillára is nagyon kiváncsi vagyok Márti nem akarsz felrakni róla képet? :)

Kép
dius87

Köszi Susy neked is a választ. A rokonok még azt mondják hogy várjak vele, hova rohanok. De már nekem is megnyugvás lenne ha minden kész lenne.

Veronika te sokat álmodsz a babáról meg a szülésről?

Én minden éjjel vele álmodok. először mindíg csak a szülésről mostmár az itthon töltött időről álmodok. És sajnos mi még nem tudjuk a nemét de az álmomban mindíg fiam van. Annyira valósághűek az álmaim, hogy reggel tök furcsa hogy ez csak álom volt. :)

Kép
dius87

Susy,
akkor te nagyon ügyes vagy! Én még mindig nem érzem úgy, hogy kész van :)
Minden héten hallok valamit, most pl. a szívószálat és a zacskós leveseket, ezeket még be kell szereznem.

Dius,
ja, van bőven cucc, kell egy szekrény nekik.
Nem baj a sok rugdalózó, legalább nem kell sűrűn mosni! :)
Igen, eléggé izgulok, rendszeresen vannak már egy jó ideje a haskeményedések - gondolom ezek a gyakorló méhösszehúzódások. Nem fáj, de kellemetlen. A dokim vasárnap jön meg a szabijáról, addig mindenképpen ki szeretném húzni! :)
sz.veronika

Dius,
érdekes, nekem nincsenek álmaim a babáról, inkább arról, hogy mindenkivel üvöltözöm mint egy anyatigris, mert nem csinálják úgy a dolgokat, ahogy szeretném, hogy biztonságban legyen baba meg az én körülményeim is.
Mindenesetre az biztos, hogy soha eddig ennyit nem álmodtam, mint terhesen!

A mi babánk lány lesz, majd következőre szeretnénk fiút. Nemrég azt álmodtam, hogy fiam született - az nem derült ki, hogy ez a mostani szülés vagy már a következő, de a lényeg az, hogy egy másik nevet mondtam be a szüléskor, mint amiben megegyeztünk a párommal :)

Kép
sz.veronika

Veronika
Minek a szívószál és a zacskós leves? Nem bírok rájönni. :oops:

Dius
Akkor biztos kislányod lesz :lol:
Általában az ellenkezőjét álmodja az ember.

Kép
Kép
susytunder

Most nézem, hogyhogy 29 hetesen még nem tudjátok a nemét? Nem akarjátok, vagy ennyire titkolja?

Kép
sz.veronika

Kell szívószál és zacskósleves? :) Na ez nekem is új.

Tagnap voltam a párom rokonainál (egy lépcsőházzal laknak arébb. sajnos:( ) És kérdezték hogy mi lesz a neve, ez csak azért gáz mert minden alkalommal megkérdezik pedig elég sűrűn találkozunk látszik h ennyire figyelnek, és a lényeg az hogy amikor mondtam a neveket akkor neki álltak fikázni hogy az milyen már meg honnan szedtük meg hogy milyen csúnya név, meg parasztos szóval ott minden :( Észre se vették hogy ez nekem mennyire rosszul esik esik. Ráadásul azért mert az én apukám meghalt mikor kicsi voltam és ha fiú lesz róla szeretném elnevezni és azzal hogy fújjózták a nevet úgy éreztem hogy édesapám emlékét fújozzák. Rossz érzés volt. De ugyanezeket már anyóséktól is megkaptam hogy mit képzelek hogy nem az apjáról akarom elnevezni. Ráadásul apukámat Barnabásnak hívták ami szerintem nem csúnya név, persze nem kell hogy mindenkinek tetszen de erre apósom azt mondta hogy a szart hívjuk Barnának nem a gyereket. Igazából akkor kellett volna kihajítanom a lakásból de örültem hogy nem sírtam el magam.

Kép
dius87

Susy,

azt olvastam, hogy ha császároznak, akkor nem nagyon tudsz napokig felkelni és nagyon emelned se szabad, úgyhogy a szívószál megoldhatja a problémát. (nem számítok császárra, de mindenre fel kell készülni...)

A zacskós levest meg valaki itt mondta a napokban, és jó ötletnek tűnt a kórházi kaja kiegészítésére, könnyű megcsinálni, kis helyet foglal a csomagban, stb.

Velem az a "baj" hogy túl alapos vagyok, a babacuccok nagyját is már nagyon korán beszereztem, mondván, hogy nem akarok majd nagy hassal szaladgálni. És milyen jól is döntöttem! :)

Kép
sz.veronika

Veronika

Igazából vasárnap töltöm a 31.hetet nem értem miért nem stimmel a vonalzóm, pedig december 23.ára vagyok kiírva de ez is úgy hogy én nem tudtam h a mensi elsőnapját kell leadni én az utolsót diktálam be, de nem szóltam utánna. Végülis úgy is a baba dönti el mikor jön. :)

De szeretnénk tudni a nemét, de eddig nem sikerült. Legutóbb összeszorította a térdét és felhúzta a hasáig, érdekes pozíció volt, és nem látott a dokibácsi semmit, mármint h milyen van neki. :)

22én megyek megint UH-ra hát remélem mostmár szétrakja a lábacskáit. :)

Kép
dius87

Veronika
Nem tudsz napokig felkelni? max. 12 óra után jönnek és kiszednek az ágyból! Olyan nincs, hogy napokig fekszel, mert a babád is rákényszerít, hogy felkelj. A kaját a császárosoknak csak első nap hozzák be, azért is ki kell menni, meg zuhanyozni, wc- re stb...
Ha császár lesz azon legyél, hogy minél többet mozogj, mert különben sosem engednek haza.
Zacskós levest pedig nem tudom van e lehetőség megcsinálni. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Dius,

a mi neveinket is leszólják... szerintem én és a párom kell kitaláljuk a nevet, nem lehet mindenkinek tetszőt választani úgysem.
Anyukámnak csak annyit válaszoltam, mikor közölte, hogy "úristen csak azt ne", hogy:

De azért szeretni fogod, nem?

Erre nem tudott mit mondani :) Bár azóta megnyugodott mióta kiderült, hogy nem fiú és így nem kell a név miatt aggódnia. A lánynevünket meg a párom anyukája nem szívleli, és ezt minden egyes találkozáskor elmondja...

Mondtad nekik egyébként, hogy ez apukád neve volt?

Kép
sz.veronika

Suzy,
olyan levesre gondoltam, amit csak forró vízzel kell összekeverni. Csészém lesz, abban vizet tudok mikrózni, a port meg csak összekeverem.

De császár után emelhetsz? Hogy emelem meg a 1.5 literes ásványvizet? Főleg fekve, hasi műtéttel. És hát addig a 12 óráig is kell inni... A barátnőm azt mondta, hogy ő annyira szomjas volt szülés után, hogy napi 4-5 litert ivott...

Na mindegy, végülis egy szívószál elfér, ha nem kell akkor sincs gond, ha meg jól jön, akkor jó hogy van.

Kép
sz.veronika

Dius, akkor ez egy szégyenlős baba. Lehet, hogy akkor tényleg lány? :)

Kép
sz.veronika

Persze mindíg mondom hogy apu neve volt, akkor persze elhallgatnak.

Lehet hogy lány de az is lehet hogy fiú :)

Kép
dius87

Veronika
Valóban én is nagyon szomjas voltam, már csak azért is, mert iszonyat meleg volt. De jött a nővér és folyamatosan töltötte a pohárba a vizet, amíg nem kelhettem fel. Azért másfél klót megemelhetsz, a 3 kg- os babádat is ugyanúgy. De igazad van, nem baj, ha van nálad szívószál, szükséges lehet.

Kép
Kép
susytunder

Dius, ezen a szövegen kiakadtam, amit apósod mondott! A minimum, hogy megtanulom a menyem szüleinek a nevét, ha él, ha nem, és ilyet akkor se illik mondani, ha nem ez a helyzet. Nagyon felháborodtam rajta. :cry: Egyébként meg egy nagyon szép név!

Én is valamikor 7 hónaposan mostam és vasaltam ki mindent, aztán szépen behajtogattam a szekrénybe. Mi ágyneműt nem vettünk, első időkben a feje alá úgyis jobb az összehajtogatott pelus, a takarót meg lerúgja, így zsákot vettünk helyette. Azért van egy pár kistakarónk is, de inkább kintre.

Nem egyszerű a szülőkkel látom... Szerencsére az én szüleim nem nagyon akarnak rámszállni. Nem is szóltak bele semmibe. Se a névválasztásba, se abba, hogy hogy akarom nevelni a gyereket. Anyu nézett egy párszor, mikor mondtam, hogy mit mondanak, szerinte néha már túlzás, (pl. fél évig csak szoptatás), de nem mondja, hogy ne. Rám bízza, hiszen én csak a legjobbat akarom. Anyós már más tészta, de a Párom rászól.

Kép

Kép
nikuc

Suzy: Nagyon fájt a hasad? Tudtad emelgetni a babádat? Én úgy félek, hogy alig tudom majd felvenni. Ugye azért annyira nem vészes.
Infúziót meddig adnak? A tesóm egy más műtét miatt kapott egy napig, de annyira dedurrant a vénája, hogy már egy hete nem tudja használni a karját, és jegelnie kell. Az enyém még rosszabb, mint az övé.

Kép

Kép
nikuc

veronika, köszi,
én is voltam vermes előadáson, akkor nem mondta :)

KépKép Kép
mzsperx

Sziasztok!

Császár után nagyon jól jött a szívószál, mert a bögrémbe beletettem, oda töltötte a nővér a vizet, és így alig kellett megemelnem a fejem az iváshoz. Amúgy én 8 óra múlva keltem fel. Emelni azért kicsit lehet, de nem kell nagyon erőlködni. Nekem 11:40-kor született meg Villő, és 3 éjszakát töltöttem bent. Vagyis ugyanannyi, mint normál szülésnél.
Márti írta, hogy a csecsemősöknél levő mikrót lehetett használni néha, ugye?

Tgyás-gyed-gyes ügyben a védőnőnek kéne tájékoztatást adnia, hogy mit hol, hogyan. De én pl jobban tudtam a védőnőnél másodjára... ja, a kórházi védőnő is ad segítséget majd!

Mi is mindent intéztünk magunk, és így is hónapokba telt, hogy pénzhez jussunk.

Susy,
második gyerekre jutó ellátás attól függ, mikor érkezik, közben visszamész-e dolgozni, stb. de általában a tgyás a korábbi gyeded összege, mint ahogyan a gyeded is, ha nem szakítod meg a gyest, és nem mész vissza több mint 6 hónapra dolgozni, akkor esetleg, ha több lesz a fizud, lehet több minden, már ha eddig nem a maximumot kapod. Én pl 4 hónap szabin is voltam a gyes mellett, ami ugyancsak nem számított, mert nincs meg a 6 hónap, de nem is rontott a helyzetemen.

mtunde

Tünde
Köszi az infót.

Nikuc
Nem szépítem a dolgot, bevallom nagyon fájt. Sokszor percekbe telt mire megtaláltam azt a pontot, hogy föl tudtam kelni, de minden egyes kelés könnyebben ment, de ez is mindenkinél más. Van aki könnyebben viseli. Simán emelgettem a babámat, odavittem az ajtóhoz megmutatni a látogatóknak, sétáltam vele a folyosón, szoptattam általában ülve, mert nekem fekve nem volt jó.
Infúziót én 2 üveggel kaptam, nem tudom ez mitől függ de nekem külön szólni kellett, hogy többet adjanak, de azt a valamit ( nem tudom a pontos nevét :oops: ), csak a 2. napon vették ki a kezemből, nekem meg sem látszott a helye.

Kép
Kép
susytunder

Nikuc

Én is kiakadtam, de csak másnap. Addigra jutott el az agyamig hogy mit mondott.

És különösebben nem érdekel a véleménye mert nem sok köze lesz a gyerekhez az biztos. Se neki se anyósnak.
Egyedül csak az én anyukámra számíthatunk igazán és ő az aki nem támad le, habár neki is vannak furcsa hozzászólásai hogy mit hogy kell, végülis csak azt próbálja átadni amit tud és ő így csinálta de ha nem értek vele egyett az nem szokott neki tetszeni de másnapra elfelejti :)

Kép
dius87

Hú de sokat írtok csajok, mire végigolvasom, már nem jut időm írni :D

köszönöm én is Márti, hogy leírtad a szülésedet, örülök, hogy végül minden jól ment!

Hatalmas gratula Bettynek, a hirtelen kipottyant babácskájához :D

rózsaág, ez már jó hír, hogy Míra hall, nagyon drukkoltam!

mtunde drukkolok a kisfiad mandulaműtétjéhez!

dius tudod lehet, hogy csak én vagyok egy nagyon erőszakos jellem, de én a saját rokonaimtól sem tűrnék ilyen beszédet, hozzáállást.
a terapeutám szokta mondani, hogy ahhoz, hogy valaki a fejünkre csináljon, nekünk az illető feneke alatt kellett lennünk...
én bizony ilyen rokonokat nem engednék be az életembe semilyen szinten. max karácsonykor egy röpke pofavizit, és jónapot...

mesélek majd, hogy mi van velünk is, de most megint rohannom kell :)

Kép
Kép
Kép
iricc

iricc

teljesen igazad van és ezt is tenném de ha a páromat nézem hogy mégis csak a szülei, nem tehetem meg ráadásul anyukája beteg kétszer műtötték már mellrákkal és csak emberségből nem dobom ki őket. vagyis őt. még apóst meglátom :D

Kép
dius87

Suzy: Gondoltam, hogy hasizom nélkül nem egyszerű a felülés, nincsenek is illúzióim, de a babámat szeretném felemelni, sétálni Vele, nekem az a lényeg! :)
Fú, engem az infúziótól valamiért kiráz a hideg. Márminthogy azt az izét bennem hagyják. Lehet, hogy majd megpróbálok egyezkedni, hogy ha nagyon szükség van rá, inkább a másikba szúrjanak még egyet, de nem szeretnék úgy járni, mint a tesóm, hogy hetekig nem tudom használni. Szerintem ez alkati kérdés, nekem nagyon rossz vénáim vannak. Vérvételnél is oldalról veszik a vért.

Kép

Kép
nikuc

Dius!

A Barnabás gyönyörű név!!! Mi is gondolkodtunk rajta, de a férjem unokatesójáék még tavasszal a saját kisfiuknak adták! A Huba volt a másik nagy kedvenc, de azt meg egy másik unokatesó csapta le a kezünkről! Akkor kezdtem gyanakodni, hogy lányunk lesz! :lol:

Márti
borossné becz márta

Susy,

igen, köszi az infót, gondolkoztam is rajta, hogy a babát se tudom akkor felvenni? De ezek szerint ennyit azért lehet. Persze legjobb lenne császár nélkül megúszni :)

Lányok,
azért nem biztos hogy ki lehet zárni az apuka szüleit, bármennyire is bántóak, hiszen mégiscsak a párod szülei!
Persze szuper az, ha az apuka teljes mellbedobással van a partnere mellett, de én inkább azt látom a környezetemben, hogy se az anyukájukat nem akarják megbántani, se a párjukat, így próbálnak egyik oldalra sem állni.

Gondold el fordíva... ha a saját anyukád - akit szeretsz - meg a párod - akit szintén szeretsz - nem jönnek ki egymással, mit tennél? Elég nehéz...

Kép
sz.veronika

Nikuc
Oldalfekvésből kell felkelni. Nekem volt olyan szobatársam, mikor az őrzőből már elkerültem, hogy 3. napon simán törökülésben szoptatta a babáját az ágyon. Azért mondom ne parázz előre, mert lehet kiugrassz majd az ágyból. :D
De olyan is van, hogy mikor jöttemel még én öntöttem neki inni, mert csak nyafogott, bár aláírom biztosan fájt neki, de mindenki másképp viseli. Én azt mondom viszonylag jól viseltem, mindíg felkeltem amikor akartam, sőt még az ágy alá is "bemásztam" kiszedni a pakkomból kristóf takaróját.
Attól ne félj, hogy nem fogod tudni a karodban tartani a babát, nem lesz nehéz meglátod.

Iricc
Már a 20. hetet taposod? :shock: Ledöbbentem.

Kép
Kép
susytunder

Nikuc,
én is eléggé idegenkedem az infúziótól, nem tudom hogy fogom bírni, vérvételnél is mindig kivagyok - pedig nekem nem is rosszak a vénáim...

A másik a katéter, amitől még félek... Van aki azt mondja semmi az egész, van akinek még jó sokáig kellemetlen utána, mert felsértette, begyulladt.

Kép
sz.veronika

Hmmm... nem tudom mi van Kristóffal már 3 órája alszik ezért érek ennyire rá. :)
Bocsi, ha sok vagyok. :oops:

Kép
Kép
susytunder

Susy,
nem vagy sok! Ráadásul nálam biztosan nem több :)

Én még csak azt se várhatom, hogy mindjárt felébred, itt unatkozom egész nap :)

Bár volt egy kis fotelszerelés ma, mert tegnap vettünk hintázós szoptatós széket.
A terhességem elejétől nézegetem, mindig beleültem, mikor mentünk az üzletbe, annyira isteni, de aztán mindig meggyőztem magam, hogy nem kell. Mostanáig bírtam, tegnap eldönttem, hogy mégis kell! :lol:

Kép
sz.veronika

Susy dehogy vagy sok, mindíg alig várom hogy írjatok :)

Én is csak unatkozok, habár most épp főzök, de az se köt le :)
Ma már mostam babaruhákat meg nézegettem hogy eddig mit vettünk, néha órákat el tudom nézegetni :)

Kép
dius87

Dius,

ezzel én is így vagyok, nézegetem a kis cuccocskáit.
Múlt héten meglátogatott egy barátnőm és az egyik csöpp kis rugdalózójára, amiben a kórházból akarom majd hazahozni és "újszülött méret" van ráírva -nem számozás-, szóval azt mondta rá, hogy hatalmas lesz, el fog veszni benne a baba. Neki 2 gyereke van, biztos tudja :)
Elképzeltem, hogy az az ici-pici rugi nagy lesz rá :) Teljesen elolvadtam :)

Kép
sz.veronika

Én is sokat gondolkodok hogy mibe hozzam hazza. Egyik ismerős azt mondta h pólya nélkül haza se engedik meg hogy harisnyát és bodyt ne vigyek mert úgy sem adják rá mert nem szeretik a csecsemősök hanem kisinget kell vinni meg ilyenek... hát nem tudom ebből mi igaz.

Kép
dius87

Sziasztok,

mindig őrült késéssel olvasom el a rengeteg hozzászólást, soha nem tudok időben reagálni :)
egyszerűen nem érem utol magam...:) Pedig elvileg egész nap itthon vagyok, csak mindig intézek valamit, napi 2-3-szor elmászkálok és csak úgy szaladnak a napok. :)

köszönöm mindenkinek a homeos tippeket...most tényleg nem tudom, hogy a 36.héttől szedjek-e valamit. 6 hete 1ujjnyi a külső méhszájam, igy a biztonság kedvéért a dokimat is megkérdeztem, de ő is azt mondta, hogy lehet. Málnalevélteát azért ittátok?

Nem semmi, milyen korán elkészültetetek a babakelengyével és a kórházi pakkal! Én még nem pakoltam össze (hiszen még csak mostanság vásároltam be), mindig azt mondják, hogy a fájások beindulásától első szülésnél a rendszeres fájásokig órák (akár napi is) is eltelhetnek....nem érek rá akkor összekésziteni a dolgokat? Mindent megvettem, csak össze kell szedegetni a lista alapján. Vagy ez naiv dolog? :) (kicsit zavarna az összekészitett táska a szobában, mintha tényleg indulnom kellene valahova már most, vagy csak én vagyok igy vele?)
Persze a babaruhákat sem mostam még ki - hétvégén Anyósék még végig akarják fogdosni őket, majd utána :)

Gabesz

Kép
ugabesz

Sziasztok!

becsengo: Ha sikerül szerezned kullancs elleni oltást, ne feledd, hogy ez egy sorozat, kétszer vagy hároszor kell beadni, hogy hasson. Ha most szerzel is, de később megint nem kapsz, nem ér semmit! Én hat évig jártam tanítványokkal erdei iskolába, sosem volt baj, minden este átnéztünk minden gyerkőcöt, ha találtunk kullancsot, kiszedtük. Jók a kullancs elleni spray-k. Ha meg kirándulnak, adj olyan zoknit, amibe bele tudja húzni a nadrágot, így a bokája védett, meg hosszú ujjas felsőt.

Lányok! Ha van időtök le tudná vki írni, hogy mit vitt a kórházba? Én úgy gondoltam, hálóing, fehérnemű, betét és tisztálkodószer elég, de ezek szerint mégsem :)
Szülésznőt kötelező választani, vagy ellátnak rendesen akkor is, ha csak orvosod van választott?
magdolnasz

Magdolnasz,
kórházi listát már Mzsperx is közzétett itt: http://babainfo.freeblog.hu/categories/Korhazi_lista/
szülésznőt pedig nem lehet választani az AEK-ban és ketten vannak éjszaka, hárman nappal, szóval a teltház miatt nem lesz idejük mindenkire...

Gabesz

Kép
ugabesz

Én úgy tudom, hogy szülésznőt már nem lehet választani sajna.

Dius,
ezen nem is gondolkodtam. Valahogy úgy képzeltem el, hogy utolsó nap mikor jön apa, akkor átöltöztetem a hazamenős ruhába én magam, a kórháziakat meg leadom ott a kijelentkezésse egyszerre - bár azt sem tudom konkrétan hogy megy. A hazamenős cuccokat nem viszem magammal,azt majd apa hozza be aznap reggel, mikor elengednek és jön értünk... legalábbis így gondoltam.

Magdolna, én szívesen leírom, de lehet, hogy páran kiakadnak itt tőle, mert nagyon sok, én mindent bekészítettem, amiről csak hallottam, hogy kellhet :))) Mindjárt előkeresem a listám.

Kép
sz.veronika

Most olvastam hogy a szülészet a Podmaniczky utca D épületében van a 2-3-4 emeleten. Mind a három emeleten szülnek? Vagy hogy van elosztva? Hova kell mennem ha esetleg már el kell indulnom? És úgy emlékszem hogy gen. uh-n itt voltam a 2. emeleten.

Kép
dius87

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?