A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

A lényeg az, hogy "jól van tartva". ;)
Vendég

Hanna:
és az, hogy én a lányomba???

Kép
Kép
Kép
mágnes

Picuranyu! Akkor megnyugodtam. :oops:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Mágnes! Akkor ez természetes. :wink:
Mi lesz velem, ha megszületik?

Kép
hanna30

Mágnes! Akkor ez természetes. :wink:
Mi lesz velem, ha megszületik?

Kép
hanna30

Hanna: szerintem teljesen természetes! Én is oda vagyok Martinért, szerelem az első pillanattól!
Mágnes: szerintem, mindannyian így leszünk, amikor a csöppjeink a világra jönnek -- sokan még 'csak' a pocaklakó létét ismerjük, ha kibújik és a karunkba vehetjük őket....

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Értem én, csak az agyam nem fogja fel.
Olyan fura, hogy lassan a babavárásunk vége közeledik. Tudom, hogy még messze van, de annyira nem. :)

Kép
hanna30

Bizony, nincs is már olyan messze. :) Én olyan sokat szoktam arra gondolni, vajon milyen lesz, amikor megszületik, először megláthatom majd őt, megölelhetem. Vajon fel fog ismerni? :cry: Én úgy-de úgy fogok sírni.
Vendég

Picuranyu! Szerintem ez természetes. Én is sírni fogok az tuti.
Én a mai napig nagyon érzékeny vagyok, amikor érzem, látom.
Bár az érzés csak a miénk, amikor mozog. Hiába érzik az Apukák, az teljesen más.
Jajj Csajok, bocs a lelkizésért. :oops:

Kép
hanna30

Hanna: értem,hogy érted,csak olyan jó ezt leírni, érezni!!! :D

Bizony, hogy nincs messze a vége, nekem is teljesen hihetetlen, hogy a kiírt időpontig már nincs 13 hét!!

Picuranyu: én most is olyan sokszor elérzéknyülök, csak simogatom a babát és csorognak a könnyeim! :oops:
Hogy lehet valakit ennyire szeretni, akit még sosem láttam?? :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Ezen én is olyan sokat szoktam gondolkodni. :) Én is alig várom, hogy minden este beindoljon. Szinte még a lélegzetemet is visszatartom, nehogy amitt ne mozogjon. :) És csak-nézam nézem, ahogy rugdos, hullámzik a pocak, és olyan- de olyan boldog vagyok. És persze büszke, hogy milyen erős, milyen nagy, milyen ügyes az én kicsi fiam. :) Aztán persze néha el is sírom magamat. :)
Annyira-de annyira lehet szeretni őket, hogy erre szavak sincsenek.
Vendég

Hű, Csajok. Jó kis érzelgős lett ez az oldal. :wink:

Kép
hanna30

Néha ez is kell. ;)
Vendég

Megyek lefekszem olvasni. :) Jó éjt!
Vendég

Cicák édesek,ha kertes házban laknék nagy kerttel,akkor biztos lenne legalább öt macskám,két kutyám.Vidéken nagymamámnál van több cica,és olyan cukik amikor reggel ott sorakoznak az ajtó előtt.

Csöre, a kutya-cica páros nem lett beállítva,ilyen idillben feküdtek egymás mellett.Azóta a kis cicából nagylány lett és nem is nagyon szereti ha simogatják.
El sem tudom képzelni hogy tudsz hason aludni,nekem már az is kényelmetlen ha oldalfekvésben félig a hasamra fekszem,ráadásul Tomibaba rögtön elkezd tiltakozni.

Ahogy figyelem itt mindenki olyan aktív,ezerrel dolgozik,én meg mire a közértig eljutok,kétszer is megállok,mert olyan érzésem van mintha egy zsák tégla akarna kiszakadni.

Kata,én most mértem pociméretet,99-100cm.

Ami a baba méreteit illeti,a genesisben 800grammra becsülték a súlyát,másfél héttel később az orvosom 600-700grammra.

Moffli,ne aggódj, fog még nagyon sokat rugdosni a babó

Én viszont van hogy egyszerre a bal és jobb oldalamon is egyszerre érzem a rugdalózást,ha fejjel lefelé van,akkor ez hogy lehetséges

Ma gesztenyepürét akartam csinálni,felverhető tejszínhabot vettem
közel 600Ft-ért,és nem lehetett felverni.Teljesen használhatatlan volt az állaga,nem láttam a pipától.Pedig úgy megkívántam a gesztenyepürét,meg gondoltam anyuéknak is készítek.Vegyek megint többszáz forintért tejszínhabot?

liuska

Most olvastam vissza az előző sorokat,hát én is bőgni fogok amikor a kisfiamat már a kezembe tarthatom,az biztos,mert ez egy olyan csoda lesz,hogy azt szinte fel sem lehet fogni

liuska

Picuranyu! Jó olvasást!

Liuska! Bosszantó a tejszín dolog. :(
Mi 3 tejfölt vettünk a múlt héten és a kukában landolt. :(
Az uh súlybecslés meg csak becslés. :wink:
Ha fáj a pocakod, akkor tessék visszavenni!!!!!

Kép
hanna30

Hanna,visszavennék de már nem nagyon van miből.Ennél többet tényleg alig jövök-megyek

liuska

Sziasztok!

Most olvastam vissza ezt az oldalt és nagyon aranyosak voltatok mind! :D
Biztos elérzékenyülünk majd amikor már a kezünkbe foghatjuk a babáinkat és megpuszilgathatjuk őket!Szerintem ebbe egy kis pityergés is belefér!
Hogy írjak viszont egy kis mókás dolgot,amikor a lányom született annyira nem voltam felkészülve arra, hogy vörös is lehet a haja és amikor oda adták mást nem is tudtam mondani csak mososlyogtam és "jé de vörös a haja".Valahol lehetett rá számítani mert mindkét családban volt,de nálunk valahogy ez szóba sem került és nagyon meglepődtem!! :oops: :D
Így aztán ez volt az első mondatom a lányomról mikor megláttam!

Liuska: ha a tejszín nem elég hideg akkor sajnos nem lehet felverni ,már én is jártam így.Szoktunk venni a biztonság kedvéért habfixálót is.Persze előfordul hogy nem friss és akkor csinálhatsz vele akármit! :twisted:

Most megyek mert lassan készülnünk kell az oviba!
Mindenkinek szép napot!

Kép

Kép
poszani

Jó reggelt lányok!
Poszani! Korán kezdted!!! :)

Tegnap bealudtam, úgyhogy nem tettem fel a receptet, de ahogy bemegyek felteszem.
(Remélem, bejutok a dolgozóba a NATO-csúcs miatt - pont nálunk van az egyik csomópont...) :evil:

Tejszín: nekünk is ritkán sikerül, előtte érdemes 1 napig betenni a hűtőbe, s a habfixáló is szok' segíteni...

Találka: nekem a fekínált dátumokból csak a nov. 9 lenne jó :(
18-án munkanap
19-én színdarabot adunk elő a barátainkkal
8-án egész nap zsűrizek a Csiliben...

Szülés: hát már én is várom nagyon, az a baj, hogy nem nagyon tudom magam a sok meló és a tennivalók miatt beleélni magam...
Gondolok rá persze, de ez más, mint amikor Marcikámat vártam.
Az is befolyásolja a dolgot, hogy nekem tuti császár lesz. Nem azt akarom mondani, hogy nincs benne semmi izgi, hiszen úgyis kiveszik, mert pont ettől necces számomra - és azt hiszem Kispötyi számára is, hanem azt, hogy így jócskán csökkent a lehetőségek száma, az én szerepem ebben az esetben az, hogy hagyom, kivegyék és rendesen viselkedem... (Húúú, nem tudom, így érthető volt-e a dolog. Remélem, igen.)

Azt viszont nagyon várom, hogy a karomban tarthassam, s hogy megmutathassam a családnak Kispötyikénket!!! Nem tudom, hogy fogok-e tudni sírni, azt hiszem mardosni fogja a torkomat a sírás, de nem tudom, mennyire leszek érzékeny, mennyire fogom merni/akarni kimutatni mások felé is az érzéseimet stb, stb.

Sokszor azt érzem, anyukám halála nagyon keménnyé tett, mármint nem tudom könnyen kimutatni az érzéseimet - nem hagyta a mamám, hogy előttte sírjak, így muszáj volt megkeményíteni magam, hgy úgy csináljam az utolsó napokat vele végig, ahogy neki jó - persze ettől nem biztos, hogy úgy ápoltam, ahogy kell, de hát ezen már nem lehet segíteni... :(
Bocsánat, ez most kibukott belőlem, ne haragudjatok, hogy ilyen témával jöttem - pont a szülés-születés kapcsán.

Hogy egy kissé vidámítsam a dolgot: tegnap Julink a Lehel piacon volt az nagycsoportos társaival.
Kapott pénzt, listát, hátizsákot...
4 kukoricát kértem tőle vagy 4 szép banánt.

Ehhez képes megajándékozta a család összes tagját valamivel:
* vacsorára mindenkinek vett kukoricát, majszolásra 4 banánt
* apának kicsi, de csodás minőségű sütőtököt (meg is sütöttük)
* Marcinak egy hatalmas fej fokhagymát a reggeli pirítósához :D
* nekem meg vett 20 dkg földimogyorót
Ja, és ő hoza haza az egész pakkot!
Olyan kis husi volt!!! :lol:

Na, megyek dolgozni - lehet, hogy gyalog fogok bejutni... :)
Bentről küldök nektek receptet!

Nagy ölelés: batkata :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata: mi volt ez? óvodai bevásárlási gyakorlat? :lol: nálunk ilyet nem csinálnak :) igaz, piac sincs :roll:
Én a NATO csúcs miatt nem mentem Bp-re :wink: Apus 3 óra alatt ért be (egyébként 1), mert ugye pont a déli forgalmat vágták tönkre

Poszani: Zaza haja is vörös volt, amikor megszületett :) mi csak néztünk bambán, mert nálunk senki sem vörös :lol: de mostmár barnába hajló szőke :)

Én egyik gyerekem születésénél sem sírtam, annyira boldog voltam, tisztára fel voltam pörögve :lol: de mindenki másképp reagál :) én vigyorogtam :lol:
Viszont most nagyon érzékeny vagyok, nagyon féltem Kispockot, olyan kis védtelen... és csak tőlem függ...

Liuska: sajnálom a tejszínhabot... tényleg elég trükkös történet felverni, én nem is szoktam

Hanna: jöhetsz :) igaz, a kókusztekercsekre nem jutott kívülre kókusz, így mandulasziromba tekergettem, hogy ne ragadjon a papírhoz :lol: A torta viszont a suliba ment, nézték is a gyerekek nagy kerek szemekkel :lol: a hétvégén még sütök vagy 3-at :) vagy 4-et :)

Csöre
csöre74

Jó reggelt!

Poszani a mai koránkelő. :)

Batkata! Édes lehetett Julcsi. :)

Csöre! Ok, megyek. :)
Mesinek Nagyon Sok Boldog Születésnapot!

Kép

Kép
hanna30

Sziasztok, jó reggelt!

Liuska: micsoda mozgékony Tomi baba is :wink: Pocakméretet illetően, én is ezen csodálkozom, hogy egy hete kb olyan 100-101 volt, most meg majd'106 :lol:
Tejszín :evil: :evil: De a gesztenyepürét naaagyon megkívántam!! :oops:

Batkata: de egy tündér lehetett Julcsi!! Milyen kis gondoskodó, hihetetlen! És Anyájénak is hogy kedvesekedik a mogyoróval :D Azt is megkívántam... :oops:

Poszani: ez a vörös hajús reakció nagyon őszinte lehetett :wink:

Csöre: és ha már egy Édes kisfiam klippen zokogok, akkor mire számíthatok a szülés idején?? :oops: :lol:
Ja, és a kókusztekercset is megkívántam! :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!
poszani: Nálunk éppen fordítva történt.. :) Már a 36. héten közölték a szívuh-n, hogy copfos kislány lesz. Én vörös vagyok, Apa barna. Annyira fel voltam készülve arra, hogy vörös hajú kislányom lesz, hogy amikor kicsusszant ,és bekukkantottam a lábam közé, teljesen ledöbbentem, hogy egy loboncos fekete hajú Sünike mered rám! : ) A hajától mindig el voltak ájulva a kórházban, égnek állt :)

Szülés:
Olyan érdekes ez, mert ilyen érzésben sosem volt részem. Nem gondoltam, hogy egyszerre lehet sírni és nevetni. Na hát én ezt tettem, amikor nyomtam :) Pláne, amikor megérkezett :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hanna: köszi, átadom :) és meg is mutatom :)

Kata: akkor egy hétre előre megvan a nasi menü :wink:
Most én is mogyorót eszem :) egy kis zabpehellyel és mandarinnal, meg joghurttal :) (meg mandulával és kesudióval... de nem kilószámra :) összesen vagy másfél deci :)) (számolom a szénhidrátot :wink: )
Nem tudhatod előre, mit hoz ki belőled a szülés :wink: lehet, hogy sírást, lehet, hogy nevetést, lehet, hogy dumálást.... (na, nekem be nem állt a szám... napokig :lol: ) de hogy nagyon jó lesz, az tuti :wink:

Csöre
csöre74

Kata! Ne sírj! :wink:

Mágnes! Édes lehettél.

És az igért kép:
Kép

Kép
hanna30

Sziasztok!

Klassz dolgokat lőttetek a veteran, Tescoban, tesz-veszen!

A cicák édesek, gyerekkoromban a lakótelepi lakásban nevelgettünk egy árvát, nagyon okos cica volt, a szüleim azóta kertes házba költöztek, és folyton van 2-3, de ők már nincsenek annyira közel a szívemhez, hiszen nem élek már velük. De az ilyen képektől mindig elolvadok.

Gizella, jó nagy már a pocid, a kislányod pedig gyönyörű!

Hanna, nem semmi méreteitek vannak. Több, mint 2 héttel nagyobbnak mérték, ez igen. Látszik is a pocakodon. De hogy Te milyen vékony vagy?!

Katuska, köszi a bíztatást, csak azért paráztam a 110 miatt, mert azt olvastam a neten, hogy a 30/15 emelkedés a vizeletben lévő fehérjével már igen erősen toxémiára utal. Namármost nekem az 1. érték tegnap már majdnem itt tartott, és legutóbb volt fehérje a vizeletemben. DE szerencsére az előbb hívtam a dokit, és azt mondta, minden rendben. Csak a cukor értéket mondta, ami éppen a határ 7,8, de azt mondta, hogy ez még rendben van. A fehérjére rákérdeztem, azt mondta, most nincs. Szóval megnyugodtam.

Picuranyu, köszi!

Kata, a pocakod az átrendeződés miatt is mutathat ilyen eltérő értékeket, másrészt meg most indulnak növésnek, hízásnak a pocaklakók, szóval állítólag most hirtelen fog nőni nagyot a poci… bár én ebből semmit nem érzékelek. Nekem már több, mint 1 hónapja 100 körül van.

Batkata, tényleg zabálnivaló lehetett Juli.

Kép
petne

Hanna: nagyon szép a Zsebi-lak :D

Csöre
csöre74

Hanna! ha megszületik még nagyobb lesz a szerelem de végre kézel fogható lesz és átadható jobban az érzés. Párosul hozzá még nagy adag féltés, aggódás, önzetlenség is.

Kata! én már meg sem nézek iylen klippeket mert tuti a bőgés. Én is azt hittem majd bőgni fogok mikor megszületik Máté, ehhez képest mikor kibújt első szavam az volt, hogy szia kisfiam! Amikor rámtették az volt nagyon klassz érzés, egyfolytában csak mondtam neki, hogy szia szia de szép vagy! Az illata a mai napig az orromban van. Apa sírt helyettem....bennem akkor annyira sok érzés volt, hogy nem tudtam. Megkönnyebbülés hogy vége, hogy miden rendben, hogy már nem fáj semmi. Hirtelen nem is tudtam volna mi miatt sírjak:)

Manapság már szinte bármit vihetsz a szülőszobára, csak a cd mellé lejátszót is vinni kell mert az nem biztos, hogy van. Bár nekem eszembe sem jutott volna épp ott a finisben akármilyen zenére is gondolni. Csak a dokira meg a szülésznőre figyeltem meg a babára. Tőlem szólhatott volna akármilyen muzsika, szerintem meg sem hallottam volna. Ott akkor az tényleg egy másik dimenzió.

Batkata! Kicsi Julcsi milyen édes, hogy gondolt mindenkire! Látszik mennyire jólelkű gyermek.

Andrea! vehetsz bébiételt de ne számíts fergeteges ízekre:) na meg az állaga...brrr hogy voltam képes ilyet adni a gyerekemnek? :lol: :lol: :lol:
katuska79

Petne! jaj de jó, hogy minden rendben!
katuska79

Petne! Örülök, hogy minden ok!!!! :)

Csöre! Köszi. :)

Katuska! Igen, szerintem is akkor lesz teljes a dolog. :wink:

Kép
hanna30

Petne: Gratula a jó eredményekhez :)
Poci: nekem is volt egy hónap, amikor nem változott a legszélesebb kerülete, máshol viszont igen :) lehet, hogy nálad is ez van, nem?

Csöre
csöre74

Katuska: az semmi, hogy milyen az íze és az állaga, de kevés is egy felnőtt embernek :)

Zene szülés közben: hát, aki egy napon át vajúdik, annak lehet, hogy jólesik :) de mi nem fogunk ilyen sokáig, ugye Csajok? :wink:

Csöre
csöre74

Hanna: csodás pocak!!

Katuska: bizti velem is ez lesz, hogy azt sem tudom, hova legyek a gyönyörűségtől -- kolleganőm is mesélte, hogy mikor a lánya megszületett, csak annyit tudott mondani, hogy: Jajj, de szép vagy! :wink:
Csak hogy én is már mindenen bőgök :oops:

Megjött a teszveszes vadiúj bundazsák Martinnak, amit lőttem, még az árcédula is benne van. Veszem ki a csomagból, nézem, hát olyan édes picike, (0-3 hós) és az én édes kicsikém még ebben is el fog tűnni az elején :wink: :oops:
De akkor erre a szezonra jó lesz, 1 évesen meg úgyis kell neki majd valami más :wink:

Petne: örülök, hogy minden rendben!!

KépKép

KépKép
kata8110

csöre:
én összeállítottam egy 1 óra 43 perces cd-t..Ennyi idő alatt tervezek megszülni.... :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: ez aztán a percíz tervezés :wink: :lol: :lol:

Kata: arról ne is álmodj, hogy amíg te veszed rájuk a ruckót, addig két szezont is kibírnak :wink: :lol: :lol: :lol:
A 0-3-as meg pont jó lesz neki tavaszig :wink:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

gizella:nagyon szép a kislányod!!! :D

petne:gratulálok a jó eredményhez.

Kép
andi0716

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 15:35-kor.
kisbogacs

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 15:36-kor.
kisbogacs

Kata! Nagyon szépen köszi! Muti a szerzeményt!!!!!!!!!

Kisbogacs! Örülök, hogy jól vagytok! Pihenj sokat!
Nálunk tuti az időpont, percre pontosan. :oops:
Még az első házikója is itthon van a Kisfiunknak. :wink:
Ő lombikbaba.

Kép
hanna30

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 15:36-kor.
kisbogacs

Kisbogacs! Semmi baj. :)
Mi nem titkoljuk. Csak a topicot nem akarom vele terhelni.

Neked nincs vonalzód? :shock: Tessék gyorsan készíteni!

Kép
hanna30

Sziasztok!

Én olyan, de olyan mérges vagyok. Állandóan ledob a babanet. :( Remélem most tudok írni majd. :evil:

poszani: imádom a vörös hajú babaákat, gyerekeket, annyira tündériek. :)

kata8110: én pont tegnap néztem meg egy Édes kisfiamos videoklippet egy beteg kisfiúról, hát én úgy bőgtem, hogy az valami hihetetlen. ... És mikor a klipp végén oda volt írva, hogy "Én is élni szeretnék!", na akkor órákig nem bírtam abbahagyni a bőgést. :cry:

mágnes: mikor pozitívat teszteltem, hát megtapasztaltam milyen egyszerre sírni és nevetni. :lol:
Szoírtok az 1:43-as szüléshez. :lol:

csöre74: boldog szülinapot Mesinek!

hanna: gyönyörű NAGY pocak! :) És boldog 24. hetet. De mintha írtam volna már ezt. Vagy csak akartam? :roll:

kisbogacs: köszi a tippet, este majd kipróbálom. :)
Vendég

Picuranyu! Ne morcoskodj. Sajna nekem is előfordul ez. Nem tudom, mi az oka. :(
Kemény az a klipp... de mivel kitettem az iwiw-re ugye tegnap pár "kutyás" ismerősöm törölt. Fontosabb egy kutyus élete mint egy kisfiúé. :? Ez komolyan szomorú.
Ja, igen, írtad már. :lol:
Remélem, már jó a vérnyomásod.

Eltünt kismamik????

(megyek csinálok holnapra a csajbulira sárgarépa krémet)

Kép
hanna30

hanna: Köszi a kérdést, vérnyomásom reggel tökéletes volt, meg tegnap este is. :)
Komolyan mondod, hogy egyesek töröltek az iwiw-ről amiatt a klipp miatt? :shock:
Vendég

hanna: ja tényleg, most láttam, a blogodra írtam. :lol: Akkor még sem vagyok olyan feledékeny, tudtam, hogy valahová már írtam. :D
Vendég

Picuranyu! Igen. :wink: Bár annyira nem érdekel....
Igazi feledékeny kismami vagy. :)

Kép
hanna30

Hanna! Dobok este képet! Itt figyel az autóban, reggel vettem fel a postán :D

Picuranyu: ne is mondj ilyeneket, mert mindjárt bőgök! :oops:
Nekem nem rosszalkodik a Babanet :roll:

Kisbogács: örülök, hogy kicsit sikerült megnyugiznod!!

Viszont tegnapra a bal bokám elég ödémás lett, persze egész délután egy helyben ültem, lógattam...Ettem almát, veszek majd petrezselymet (joghurtba/kefírbe, rizzsel), kicsit visszaveszem a sót. Nem olyan vészes, hogy diétázni kéne, de nekem szokatlan. Egyéb kaja tipp, ami ilyenkor jó lehet? Kávé, tea mint vízhajtó befigyel.

KépKép

KépKép
kata8110

Picuranyu: köszi, átadom

Engem sem dob le a babanet... ritkán előfordul, de mondjuk minden két hétben egyszer...

Hanna: nem láttam a klippet (a wiw-re ritkán lépek, de most megnéztem), nem fut el ennyi program egyszerre, de majd meg fogom... nem értem, komolyan, az ismerőseid reakcióját :shock: akármi is legyen a klippen... bár ha kemény, akkor lehet, hogy inkább vigyázok a kis mimóza lelkemre :oops: :wink:

Kisbogács: örülök, hogy meglettél :) és hogy egy kicsit túl vagy a rémálmokon... minden rendben lesz, meglátod :)
Ha "csak" túl sokat hízol, annak elvileg nincs következménye, azt igazából nem tudom, mennyivel nagyobb, egyáltalán nagyobb-e ilyenkor a toxémia és a cukorbetegség esélye... én kevesebbet híztam, mégis magas a cukor, tehát valszeg nagyon szoros összefüggés nincs, van, aki 30 kilókat hízik, teljesen egészségesen, egészséges gyerekkel. Ezen már tényleg ne pánikolj. Mesivel egyébként a 28-ik hét után csak 1/2 kilót híztam. ilyen is van.

Csöre
csöre74

Kata! Ok. Várom a képet!
A blogomban van diéta. :)

Picuranyu! tettem fel egy videót. :) Kukkolj be!

Kép
hanna30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?