A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Kolbi!
ezen a gyönyörű napon még a nap is kisütött,így jelezvén h. ma Téged köszöntsünk 8) :lol: Isten éltessen sokáig :)

reggel azt hittem h. 8-a van

KépKép
viranka

Kolbi sok boldog születésnapot

Győrfi Tamás

E napon minden érted van:
A nap csiklandozó sugara,
A lágy szellő,
S a madarak csodás dala.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Viranka nagyon szép képek, mint mindig :wink:

Panndi Zsófika nagyon cuki :lol:

Regi nagyon szép konyhák.

Most ennyi
Cica felébredt, sírva :cry:
Lázas a kis drágám és úgy néz ki nem viszi le a lázcsillapító :cry: :cry:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Kolbi: boldog születésnapot :lol:
Vendég

Regi, éna bútoroknál úgy szoktam, hogy kinézem újságokból, lerajzolom a méretre legyártatom. Mi egy bútorunkat sem vettük készen.

KOLBIKÁNK BOGSÁGOS SZÜLINAPOT!!!!!!!

Panndi, nagyon édes Zsófika:-)

Heni
KépKép
heni81

Csajok leirhatnánk mindig, hogy mit főzünk, csak hogy ötleteket merithessünk egymástól. Nekem főleg az mindig a nagy kérdés, hogy mit????

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

KISKOLBI, ISTEN ÉLTESSEN NAGYON SOKÁIG!!!!

Regi: nem ismerem ezt a bútorcsaládot, de nagyon jónak tűnik :wink: Igyekszem majd feltenni cempéket...csak még mindig sz@r a gép, és hiába dugom oda a f. gépet, nem ismeri fel :twisted:

Meryke!Ügyi Máté a járogatással! :wink: Bitzos nagyon jó lesz a játszóbölcsi!

Heni!Éjszakai buli :lol: , Ti aztán tudtok élni!!! :D :D

Panndi!GYÓGYULJ GYORSAN!!!+++++++Pocak: hihetetlen, de nekem is előredomborodott már :lol: ! Pedig nekem se volt egy picike pocim sem, és most már alig tudom begombolni a nadrágaimat :D
Jó, hogy rendben van Picurkád! Zsófi tüneményes!

Fleur!Hát, sok sikert a nappali alvások kiiktatásához :wink: ! De mindent az éjszakai nyugiért!

Móni!Jajjj, drága Kismacsekodnak minél előbbi gyógyulást!!!++++++++

Mi rendben vagyunk, bár Boti délelőtt nyügizett, nem akart ellenni egyedül. Na sebaj, most kajált, alszik. Én meg a kupi tetején írogatok Nektek, úgyhogy megyek is, nekilátok takarítani...
puszi
kispocc

Heni: a héten főztem tejfölös bablevest, túrógombócot, székelykáposztát, tegnap sóskát tükörtojással, krumplipürével, ma semmit, mert volt maradék :D , de magamnak csináltam gyorsan paradicsomos tésztát mozarella sajttal. Holnap gondoltam sütök hekkfilét majonézes krumplival :lol: . Na, tényleg megyek :D
kispocc

Panndi: juj vigyázz magadra..ha de hanem javilsz inkább röntgen mint tüdőgyuszi. :-( Édes nagyon a kicsilányod! Olyan zabálni való szépség!

Viranka: Ismét csúcs fotók. az is amit te csináltál :wink: Dobj egy képet a fülbevalós kiscsajról is..had csodáljuk meg!!! :lol:

Én is feltöltöm már a képeket...ja és anyuék holnp jönnek...és...hozzák végre a keresztelőn készült képeket...VÉGRE!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Gyorsnak kell lennem, most éppen a porszívót idomítja. Most csak néhány kép erejéig jövök, ha elalszik visszaolvasok.

Kép Kép Kép Kép
Ma zenebölcsiben voltunk a keresztlányomékkal:
Kép Kép
dmaggie

Most csak pár kép, mert Lilla szétszedi a lakást. Majd még jövök.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Kép
Kép

Jó az utolsó mi?? :lol: ilyen mikor sír :)azaz hiszti kezdemény van :)
Az első két képen meg bújócskázik a könyvvel :)

Móni ezek szerint cica beteg :( és nem jöttök :( :( :cry:
Szegényke

KISKOLBI HEPPI BIRTHDAY TOOOOO UUUUUUUU!!!!

KépKép
KépKép
fleur

Kiskolbinak boldog szülinapot kívánunk!!

Maggie, Fleur - nagyon jók a képek! Fülhallgatós :lol: Hiszti-kezdemény - :lol:

Nálunk nem nagyon hisztizik Rugó, vagyis inkább azt hiszem. Van, hogy elszedek tőle dolgokat, mert nem fogdoshatja, vagy ki akar menni az udvarra, de mondjuk esik, és nem megyünk - ilyenkor kb. 3 mp-ig nyűg egy kicsit. Aztán a kezébe nyomok valamit, vagy elviszem a dvd-khez, a könyvekhez, és akkor csend lesz :lol: Remélem ezzel később sem lesz baj.

Panndi: ne irigykedj, mert bár reggel sokáig nyugtom van, napközben nincs. Ugyanis Rugó fél tíz óta fenn van, most jöttünk az udvarról, macskát simogatott, kavicsokat pakolgatott, most is tesz-vesz... De nem alszik :?

Én másfél éves koromban leszoktam véglegesen a nappali alvásról, azóta sem nagyon megy. A gyerekágyas időszak alatt is kb. 3-4 alkalommal, ha ledőltem. Este viszont mindig tele vagyok energiával, akár milyen fáradt voltam is nap közben. Éjszakázni nagyon tudok, a hajnali kelés viszont nem az erősségem. Igazi bagoly-típus vagyok. Azt hiszem, rám hajaz a gyerek...

Móni - jobbulást akkor Gréta Cicának :(

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Panndi, azt a hasat akár meg is nézhetjük majd az éteren keresztül? :P

Kép
vindolanda

Regina, a konyhát én most inkább nem fotóznám :lol: Amúgy nem olyan nagy szám, de a mosogatógép miatt lehet, hogy majd lekapom, ha elpakoltam.

Esés: tegnap előtt szegény szó szerint pofára esett Rugó a járólapon, és azóta van egy kék folt az arcának az egyik oldalán. Az esetet nem láttam, csak a puffanást hallottam, és aztán a sírást. Gondolom, fájhatott neki.

DE néha a játék hevében is bekoppan a feje, és nem is érdekli :lol:

Kép
vindolanda

hopp... a szegény meg a Rugó sok egy mondatban :oops:

Kép
vindolanda

Fleur: édesek a képek, főleg az utolsó :)

vindolanda: azért irigykedem, Zsófi este kilenctől reggel hatig alszik, és nappal egy órát. Elhiszed, hogy szívesen cserélnék? :lol:

Pocifotót igyekszem szerválni :wink:
Vendég

Kiskolbi: Isten éltessen sokáig!!!!

Lmóni: Gréta cicának lázlevivő ++++++++++++++++++++++++Remélem hatnak!!!!

Fleur: próbáljátok meg az 1x-i alvást..1-2 nap alatt kiderül jobb e ez neki!!!!!! Már nagy lány!!!!Lehet elég neki 1x-i..Emma azóta mióta csak 1x alszik ( ugyananyit mint ha 2x aludná csak 1x-erre) éjszaka már nem csak 10 hanem 12 órát alszik...4!!!!!!!!!!!44

Heni: NAGYON jó ötlet! Én is akartam már felvetni..mert mindig bajban vagyok h kitaláljam!
:-)

Mi rakott tésztát, tepsis sülthúst!krumplit, paradicsomlevest etteünk mostanában.

Maggie: Bercód valami tüneményes! Imádom!!! Nagyon jól nézel ki!!!!!!

Fleur: Lilla baba is olyan édes kiscsaj!!! kis szöszi!!!!
Hisztis kép :lol: :lol: :lol:

Ja éjszak Emma olyna jól aludt. nem keltünk hozzá!!!!!!!akkorát aludtam!!!!

és délután is 3 órát aludt!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Regina, küldtem a g-mailre konyha-fotókat. Rugó is ott ül némelyiken. Ez egy régi parasztház felújítva, szóval nekünk eddig ezt sikerült kihozni belőle.

Kaqk: akkor most alvás-ügyben Neked a legjobb :wink: Mi meg Panndival irigykedünk. Amúgy még mindig fenn van :wink: Mármint Rugó. :lol:

Kép
vindolanda

vindolanda: :lol: hát én nagy alvó vagyok.....lehet tőlm örökölte?

KépKép
kaqk
Debrecen

vindolanda: én is fenn vagyok, nem csak Rugó :lol: Én nem értem, más babák miért alszanak sokat... Zsófi öt hónapos koráig nappal maximum fél órát aludt, azt is séta közben, már hulla voltam. Egy ideig legalább nappal aludt viszonylag sokat, de most az sem.. és szombaton két vizsgám is lesz, izgi így tanulni :roll:
Vendég

Kaqk: ez szerintem is öröklődés dolga lehet... Sajnos tőlem ezt kapta szegény...

Panndi, ne is mondd, a munkámmal akartam haladni a déli alvás közben, mondanom sem kell, el sem kezdhettem. Itt ispotálom reggel óta. Szerintem megfürdetem nemsokára, és a szopiban elalszik végre.

Vagy nem :lol:

Kép
vindolanda

Én majd est kilenckor kapok egy kis nyugit :lol:
Vendég

Én már megkaptam, kilenc és fél óra ébrenlét után elpilledt. Szerintem alszik egy másfél órát, aztán eszik, zenét hallgat, és visszaalszik olyan tíz után.
Legalább is ezt tervezem :lol:

JÖhet a pizza és a forró fürdő (és ha még ezután belefér, egy kis munka :wink: )

Kép
vindolanda

Vindolanda Pizza???? jaj de megenném :oops:

Fleur a kedvencen ahol 2ten vagytok, olyan szépek vagytok:-) Csak úgy sugárzol!

Maggie jaj de kellene nekem a szőnyeged! Jól éreztétek magatokat a foglalkozáson láccik, és még hogy nem vagy fotogén! Gyönyörű anyuka vagy!!!!!

Vindolanda nálunk is kevés alvás volt, de 45 perc, du 20 perc.
De már 7től nyűgös, de húzzuk még.
Pedig mi szeretünk aludni apával.

Köszi a kajás tippeket, én ma végül a nagy alvásra való tekintettel gyorsat főztem, rántott leves, káposztás tészta.

Heni
KépKép
heni81

Ahogyan ígértem, jelentkezem, ha elalszik Bercó, most van itt az ideje. :roll:
Panndi, Vindolanda! Csatlakozom. Bercó szokás szerint reggel 7-kor kelt, aludt egy egész órát délben, majd most.
dmaggie

Akkor:

Kolbi, nagyon boldog születésnapot kívánok Neked én is!

Hú, már nem is nagyon tudom, hogy miről volt szó. Hátha eszembe jut néhány dolog. :oops:

Képek:
A kismamáinkról, ha nem tudnánk és nem látszana, akkor is meg tudnánk mondani, hogy egy élet cseperedik a testükben. Ilyen kisugárzása, csak egy kismamának van. Emese, Heni, nagyon szépek vagytok. Emese, én is leginkább csak a pocakméretben látok eltérést. Nyáron is kerestem a ringó hátsót, háááát nem nagyon találtam. Ha meg mégis úgy érzed, hogy nem jó így Neked, akkor majd a sport segíteni fog, hogy elérhesd az álmaidat.

A csajszikákról meg oldalakat tudnék áradozni. Zsófi és Lilla olyan tüneményesek. A huncut kis tekintetük tetszik a legjobban. Igazi belevaló kiscsaj mindkettő. A Viranka-képek meg szokás szerint művésziek. Míra igazi kis hercegnő, mintha valamilyen meséből lépett volna ki éppen. Bálint meg a seprűn... Érdekes, hogy a lányok és Bálint is milyen szőkék. Bálint azzal a tejfelszőke hajával, a gyönyörű mosolyával. Lilla utolsó képe is díjnyertes. Imádom mindegyiket.

Silka! Mi van Lizóval? Nagyon durván hangzott az a gyulladás. Kérlek, jelentkezz. Gyors gyógyulás kívánok, ahogyan Petrának is!

Regi! Ez a magasabb pult tényleg nagyon hasznos, nálunk is így van, én nem vagyok magas, mégis így szeretem, nem kell görnyednem. Viranka egy Istennő, nekem eszembe se jutott. :oops: :oops:

alvás: éjszaka átlag 3 ébredés, a napközbeni alvás meg egyre kevesebb, már én is azon gondolkodom, hogy egyszer kellene altatni. Még figyelem, aztán majd alakul, ahogyan alakul.

No, ezt most elküldöm, aztán majd még meglátom. :oops: :lol:
dmaggie

Szép estét!

Nagyon drágák vagytok, hogy eszetekbe jutott a szülinapom, igazán jól esik. Köszönöm. És persze a hiányolást is. :oops: :D

Arra minden nap szakítok időt, hogy elolvassam a termést, de írni már sosincs időm. :(
Disszertáció-írás mellett még állást is keresek :cry: :cry: :cry: (muszáj lesz valami januártól, mert megint emelni fogják a gázt, Gergő pedig januártól nem kapja azt a prémiumot, amit csak 2. félévben szoktak kapni :cry: ). Sajnos nincs sok reményem, de azért próbálkozom. Majd ha lesz valami, szólok.
Persze ez lelki dilemma is Máté miatt. :cry: :cry: :cry: Nagyon. De ebbe most ne menjünk bele. Szerintem Mindannyian át tudjátok érezni. Bölcsihez még 4-5-en vannak előttünk a várólistán, szóval reménytelen, ha lesz állásom, pótnagyit kell találnunk. A paradox egyébként az a helyzetünkben, és ez lelki problémám egyik oka is, hogy ugyanakkor SZERETNÉK is dolgozni - s persze Mátéval is maradni.

Mátéval amúgy minden oké. :D Megvan a 8 fogacska. Általában 1x alszik, ebéd előtt, aztán késő délután már kóvályog, és fürdés után beájul. Ma még vacsizni se tudott. Majd beugrom még Hozzá egy kis tápival, bár már napok óta elutasítja. Most 2x kap tejpépet (reggel, este), de valahogy ki kéne egyet váltani. Reggelre szerintetek elég lenne neki valami kis szendó? Félek, hogy nem. :roll:

Közben beszédfejlődünk ezerrel: hétfő: kuta, kedd: pű (repülő), szerda: tetté (tessék. Na, miylen kis udvarias pasim van?! :lol: )... 8) és próbál egyedül álldogálni elég gyakran. Menni most valahogy nincs kedve, de hát mindent nem lehet: dumálni meg rohangálni is... :lol:

Bocsi, Lányok, mennem kell. Gergő-Kedves még csak most ér haza (perceken belül). :( Ez a gazdasági válság nekik is okoz bőven pluszmunkát.

Puszi Nektek, majd jövök, amint tudok! :wink:

A képek gyönyörűek, Kislányok, Kisfiúk, Anyukák, Apukák, Kismamák is!!!! Gratulálok! :D

Detti
KépKép
kiskolbi

Na, nyolc órakor pontban fel is kelt, de elég ramaty állapotban van. REmélem, nem húzza sokáig ébren :lol:

Kép
vindolanda

Ja, kaja: ma s.borsóleves és sonkás tészta volt, holnap marad a leves + krumplifőzelék lesz.

A zenebölcsi meg tényleg nagyon jó volt. Egy tündéri kis hölgy tartja. Igaz Bercó először megilletődött, konkrétan sírva fakadt. Majd, amikor ismerkedni kezdett, akkor a kisfiú fejbe vágta v.milyen fakanállal, akkor megint eltört a mécses. De összességében jól érezte magát, én meg főleg. Vettem egy kis könyvecskét is. Julcsi által megzenésített kis versek szövegét, illetve a dallamhoz segítséget nyújtva szolmizációs hangok neveit tartalmazza. Így legalább le tudom játszani a furulyámon. Már próbálkoztam, de látom, hogy kell majd gyakorolnom rendesen. (remélem érthető :oops: voltam.)
dmaggie

Ajaj.
Panndikám! Jobbulást Neked is!
No, meg a drága Gréti cicának is!
dmaggie

Kolbi! Sok sikert Neked az íráshoz és az állásvadászathoz is! Remélem már nem aggódsz annyira Máté fejlődése miatt, szerintem tökéletes a kislegény. :lol:

A bölcsiről jut eszembe, hogy én is felhívtam a legközelebbit, azt hittem itt is előre be kell íratni. Azt mondták, hogy nincs várólista, elég, ha tavasszal bemegyek, kitöltök egy igénylőt, aztán majd az önkormányzat dönt, de olyan még nem volt, hogy elutasítottak volna valakit. Kicsit meg vagyok hasonulva magammal emiatt a bölcsi miatt, mert ugye a nagyobbak nem jártak bölcsibe, Gergő 2,5 évesen már óvodás volt, el sem tudtam volna képzelni, hogy intézménybe adjam őket korábban, de most nekünk is muszáj lesz. De legalább itt lesz egy köpésre tőlünk.
dmaggie

Sziasztok!

Kolbi Boldog Születésnapot!
Kép

Nagyon -nagyon jók a képek :lol: :lol: :lol:

Betegeknek gyors gyógyulást!

Viranka!

Sajnos még sehol semmi, még várunk egy papírra.
Amilyen szerencsénk van evvel az egésszel idén már nemtudunk neki kezdeni semminek. :(

A lányom úgy bele jött a dolgokba hogy már 4 kézláb fogocskázunk.
Mondja,hogy baba,mama,anya helyett ana.
Ha valami 1 lépésnyire van átlépés próbálkozik kapaszkodva menni.

És még akartam valamit csak kiröppent a fejemből.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Lányok, mi van veletek, nem én szoktam reggel kezdeni :lol: :lol: :lol:

Napunk a szokásos, én kávézok, Rugó alszik, éjszaka dolgoztam. Próbáltunk hazautazni a hétvégén, már augusztus eleje óta nem jártunk otthon, de nem fog sikerülni.

Gábor nem végzett a dolgaival. De így legalább babanetezhetek a hétvégén is :wink:

Hörcsög, nagyon ügyes Ildike! Mi is nagyjából itt tartunk. A négykézláb az kb. két hónapja tart, a lépegetés meg olyan egy-két hete.

Maggie
, ez jó hír a bölcsődékről... Elég komoly rémtörténeteket lehet hallani errefelé. Az a bölcsi ott az Ybl-lel szemben :lol:
Sajnos az október eleji találka nem jött össze, mert az albérletes ügyeket Gáborék szerdán elintézték a munkamegbeszélésem alatt :( De majd legközezelebb ügyesebbek leszünk. Megyünk mi még hamburgerezni :wink:

Kép
vindolanda

Jó Reggelt!

Péterke szobája már a végső stádiumához érkezik:-) Tegnap már lett ajtó is a háló felől, igy ma még egy festés előtti glettelés és szombaton apa kifest és kész! Nagy munkája van benne, de nagyon ügyi apa.
Még a nappalit is megszeretné csinálni, csak az még több bontással jár, nekem elég volna jövőre is, de apa azt mondja 2 gyerek mellett nehezebb lesz :(

Péterke éjszaka a kiságyában aludt, 1x nyöszörgött, mert feltekerte megát a fejvédőre és nem birt már tovább fordulni.

Tegnap délután a nagyágyon aludt kb 10 perce, majd egyszer csak hallom a hangját, szaladok, hogy nehogy leessen, de ő már javában jáccott a nappaliban.
Még az ütő is megállt bennem, de ezek szerint le tud jönni.

Felébredt, még jövök ám!

Heni
KépKép
heni81

Azt akartam még leírni a zenével kapcsolatban, hogy Rugónak mindig változnak a kedvenc számai, amiket elalvás előtt hallgat.
Bizonyos előadókat soha nem szeretett, már pár hónapos korában sem (pl. AC/DC :lol: , U2).
Viszont nagyon kedveli a Belgát (igyekszünk nem káromkodós számokat választani - pl. Zsolti a béka, Fehérló fia stb.), most meg egy Blind Melon-szám meg egy Santana a kedvence.
Gábor meg egy orosz zenekart, a Leningrad-ot hallgatja vele folyton, és bár számomra meglepő, az is tetszik neki.

A kedvenc zenéi olyan egy hónap alatt cserélődnek le, ezalatt megunja őket - már fészkelődik, ha ezeket mutatjuk neki a Youtube-on :lol:

Nálunk van itthon gitár meg citera (Gábor profi prímciterás, zenekara is van), én meg furulyáztam vagy tíz évet (Maggie :wink: ), de a furulyázás még nem megy neki. Telenyálazza alaposan, szereti, ha játszom neki, de fújni nem tudja.

De már nagyon régen nem játszottam a kottáimból, mert a harmadik emeleten annyira nem akartam. Volt egy énekesnő kb. 300 méterre tőlünk, de az egész Mata János zengett tőle anno, ha rázendített :shock: De előkeresem majd őket, és igen, a ujjaim már nem működnek úgy, mint pár éve :?

Itt a második szomszédban kb. két hetente tartanak egy Zámbó Jimmy-napot, szóval egy kis furulyába nem halnak bele, azt hiszem. Ja, és a harmadik szomszédban van egy kocsma, ahol néha az alkeszek énekelnek egy játszani nem tudó tangóharmonikás kíséretében. Na, az nem semmi élmény. Emlékszem, mikor kilenc hónapos terhes voltam augusztusban, este jégkrémet ettünk a lépcsőn ülve, és fuldoklottunk a röhögéstől...
Ja, és akkor még nem beszéltem a mikepércsi nyári fesztiválról, ami azt jelenti, hogy egész nyáron heti 2-3 napon batár nagy kihangosítással koncerteket tartanak a főtéren. Ami bár tőlünk messze van, de mégis érteni és behallani, és este olyan tízig nyomják. Mert még a Beatrice, meg a Bikini vagy a PG Csoport rendben van, de Jódlis Csocsesz ahogyan ordít... :shock:

Kép
vindolanda

Jó reggelt! :)

Képzeljétek, Zsófi már egyedül issza bögréből reggel és este a tejet :D Olyan kis ügyes, emeli a bögrét, iszik, és leteszi a helyére. Ma már picit sem öntötte nyakon magát :lol:

Visszatért a hányás, szóval újra fogyni kezdtem :roll:

És ma Apa valahogy visszaaltatta reggel, úgyhogy tudtam nyugiban hajat mosni 8) Az élet apró örömei :wink:

Holnap két vizsgám lesz, jajajajjjjjjjj, és tanulás helyett itt ülök :oops:
Vendég

Panndi, mindent bele holnap!! Hányás - :(
Az egyedüli hajmosás nagy öröm, az biztos. Én régen mindig úgy csináltam, hogy nézett Rugó ülcsiből vagy babakocsiból... Most átraktam az estékre, ha tehetem.

Önálló ivás - hát, ez már komoly dolog. De Zsófi, ha jól emlékszem, hamar is evett. Nálunk az van, hogy a földön tartjuk a flaskáját, ha szomjas, odamegy érte, felemeli, és jelzi, hogy inni kér.

Heni - Péterke lejön az ágyról :shock: RUgó felfelé tud menni, de lefelé nem. :lol:

Kép
vindolanda

Zsófi meg felfelé nem tud menni, csak lefelé :lol: Lépcsőn felmászik, ágyra nem :lol:

Igen, hamar is evett, hiba, szertei a hasát :wink: Most is sokszor csak úgy hajlandó enni, ha egyedül ehet, ha etetni akarjuk, inkább nem eszik :roll:
Vendég

Helló, Lányok,
hiányoztatok! :-) Köszönünk minden ránkgondolást!
Annyira jó volt olvasni mindenkiről (mert olvasni mindig olvaslak Titeket). GONDOLUNK ÁM MI IS MINDENKIRE, HA NEM IS ÍROM LE EGYENKÉNT: BETEGESKEDŐ BABÁK-MAMÁK, JOBBULÁST ÉS NAGYON VIGYÁZZATOK MAGATOKRA ÉS EGYMÁSRA!!!

Boldog születésnapot utólag drága Ákosnak, az immár fiatal korba lépettGremesénknek és Kolbinak!!!

Teljesen odavoltam a babás képekért, kismamik pocakos képeiért (úgy hiányzik a nagy pocak...). Szépek vagytok mind! Sajna a fényképezőgépünk bekrepált (a márka meg kivonult a fényképezőgép-piacról...), így nincsenek újabb fotók, max. ha apukám gépével csinálunk ezt-azt, de arról csak egy béna program segítségével szedhetők le a gépek (kb. 3 óra volt telepíteni), s akkor is minden képet le kell szedni róla, így vagy 1,5 óra a letöltés. Szuper zseni volt, aki feltalálta, a szüleim pl. hozzá sem tudnának jutni a képekhez nélkülünk...

Örülök, hogy hallottam rólatok, Bongyi!

Timi, nagyon fox hiányozni, azért remélem, hogy mielőbb hallunk Rólad, Rólatok!

Tök jó, hogy egy csomóan jártok zenebölcsibe s más efféle helyekre... nálunk is van vmi a művházban, de csütörtökönként, úgyhogy reménytelen (aznap egész nap dolgozom).

Helyzetkép: Ádi jól van, a kiütés szinte alig látszik, hol napokra eltűnik, hol visszajön. Egyértelműen a kakihoz köthető a megjelenés és az eltűnés, de nem tudtam rájönni, mit ne adjak neki enni, hogy jobb legyen a helyzet. Ráadásul a "mit ne egyen" fel sem merülhet nagyon mint lehetőség, mert épp hogy etetni kell Ádit, hogy hízzon végre valamennyit.
Nálunk most állandóan az ölbe- és a felvevés megy, ott célszerű ülnöm Ádóval a földön, máskülönben ááááááááááááá. Vmelyik este 11-kor akkora sírásban tört ki, hogy fél órán át nem tudtuk megnyugtatni, azóta sem tudjuk, mi volt a gond.
Kéne menni dévényezni, de kb. 1 vagy 2 nap marad rá, és mivel kilógók vagyunk (nincs állandó időpontunk a zsufi miatt), nem igazán válogathatnánk az időpontok közül (tehát vagy jó az, amit a gyógytornász mond, de kicsi az esély rá). Viszont nagyon idegesít, hogy nem tudunk menni (se Dévényre, se amúgy). Azért próbálkozunk.

A hét a rohangálás jegyében telik, szerencsére Ádira tudnak vigyázni a családtagok. Kolbi, nagyon szorítok Neked, hogy jó állást és pótmamit találjatok! Fogalmam sincs, nálunk mi lenne, ha nem lehetne Ádit valahogy az apjára és a szüleimre bízni. Errefelé még bébiszitter sem nagyon van, csak méregdrága magánbölcsi (ami kilőve), de igazából az előbbit sem tudnánk finanszírozni, arról nem is szólva, hogy nem tudom, kire is bíznám rá a saját gyerekemet és lakásomat nyugodt szívvel...

Olvasás: szerencsére ez a sok tömegközlekedéses utazgatással megoldódott, végre ismét van mód rá, élvezem is nagyon. Tény, hogy a nagyon komoly könyveket és filmeket már évek óta hanyagolom, a sok gond miatt nem is volt kedvem az elmúlt egy évben vígjátékokon, akciófilmeken kívül mást nézni. (Vindolanda: ha esetleg meg tudjátok szerezni, a Baby Mama c. film nekem nagyon tetszett, és az Invasion is, az új, N. Kidman-féle változata, bár a kritikák lehúzták, szerintem oké volt).

Kép
Kép
irina

Panndi szegénykém :( remélem ez nem marad tartós, mindjárt itt a 12 hét, aztán remélhetőleg elmúlik. Én szerencsés vagyok, semmi tünet egyik terhességnél sem.Hát nekem meg ez a fura.
Pohárból inna Péter nálunk is, de nem hagyom, mert mindenütt lenne, kilocsolja a csőrösből is.

Vindolanda, felfelé egyáltalán nem tud, nem is próbálkozik.De ezt még nem is bánom.

Kiskolbi hajrá melókeresés! Biztosan sikerülni fog! Máté kis ügyi. Menés nálunk sincs, engem kicsit bosszant, de biztosan elindul majd épp akkor amikor már nem fogom őt birni cipelni nagy pocakkal.

Péterke legújabb kisbarátja egy légy, először csak nézte, de most már kergeti is, olyan sétálós fajta légy.

Esti ébredéseinek valószinű az az oka, hogy a háló mellettvan a nappali, ahol ugye mi tvzünk még és lehet, hogy ez miatt ébred, na de már jövő héten az új szobájában alszik, igy kiderül, hogy ez a bibi.

Heni
KépKép
heni81

Ölbe-baba téma: engem sokat megszóltak (anyósom, főleg), hogy egy ölbebabát nevelek Rugóból, mert míg kicsi volt, napi sok órában rajtam lógott. DE igényelte, ez van. MOst meg kb. két hónapja elég önálló lett, reggel pl. 45 perceket eljátszik a kiságyában, amíg mosakodok, reggelizek stb.

Napközben is csak néha kell felvennem.

Szóval én úgy gondolom, bár egy gyerek után általánosítani nem lehet, hogy ezek a bújós időszakok a babák lelkiállapota szerint változnak. Úgy hogy Irina, szerintem majd lesz Ádinak újra önállóbb korszaka.

ÁÁÁÁ a szenzoraim erős sz...szagot jeleznek, mennem kell. Itt mászkál a székem körül, húzza maga után :lol:

A filmet majd megszerezzük. Jó volt rólatok hallani :wink:

Kép
vindolanda

Halihó!

No, az éjszaka elég érdekesre sikeredett. Éppen most tettem be a kiságyba manókámat. Előtte sétáltunk is egyet, szó szerint, távgyaloglást rendeztünk. Azért nem kellett messzire menni. Fogtam a kis kezét, ő meg jött szépen velem, amikor elfáradt, akkor meg felvettem. :lol:

Henikém! Nyugi Drága, ne idegeskedj a menés miatt. Megvannak az alapok, majd Péterke is elindul, ha már ő úgy érzi. Én is éppen most beszélgettem a pékárussal, mondtam is neki, hogy egyedül még nem megy, de szerintem biztonsági játékos. Az állásokból is mindig óvatosan, figyelve guggolt, majd ült le, nem volt zsákszerű elvágódás soha sem. Majd, ha már teljesen biztonságban érzi magát, akkor csinálja. Lehet, hogy Péterke is ilyen. Egyébként meg nem késtek el semmiről.
Jaj, már nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a fiatalúr szobája. Teszel majd képet?
Szőnyeg: :lol: Mi is szeretjük. Jók a színei, mintája szinte semmi. Amikor ide költöztünk, akkor vettük, ha jól emlékszem a Diego-ban.
Mit csinált a léggyel a kis Pampalini? :lol:

Vindolanda! Igen, azt a bölcsit kérdeztem meg. Egyébként sem vagyok olyan, aki csakazértisalegfelkapottabbhelyekre viszem a gyerekemet. Véletlenül sokszor sétálunk arrafelé, láttam, hogy nemrégiben felújították. Majd tervezem, hogy be is nézek, gondolom megengedik, hogy szemrevételezhessem. Most gondolkodik Vicuska barátosném is, hogy jövő szeptembertől lehet, hogy ő is beadja Johannát, tök jó lenne, ha a két gyerek egy csoportban lehetne. Irina írta a magánbölcsit, most hallottam az egyik barátnőmtől, hogy nyílt egy itt is, mármint Debrecenben, havi 85.000-ért már fel is veszik a gyereket. Jól kereső közalkalmazottként alig kapok többet, már amikor dolgozom. Amúgy nekem is megfordult a fejemben, hogy meg kellene próbálni, de csak eddig jutottam a tervezgetésben. :oops:
Azt a közös hamburgerezést meg majd behajtom. :wink: :lol:
Zene: Albert mindenevő. De leginkább a nagyok ízlését követi. Dávid a metálért, Gergő a rapért van oda. Hogy különbözhetnek ennyire?
Az a zenei kavalkád azért nem lehet semmi! Akkorát röhögtem, már bocsánat, hogy csuda. Bercó is velem nevetett. :lol:

Panndikám! Csak szükséged lesz rám?! :lol: Nagyon sajnálom. Jut eszembe, amikor nekem volt hányingerem, Vicuska azt mondta, hogy rágcsáljak mandulát. Igaz, ez nem biztos,hogy segít a hányáson. :roll: Vizsgákhoz nagy kalappal!!!!

Irina! Méritek Ádit? Még mindig semmi gyarapodás? Az addig rendben is van, hogy próbálod etetni, de tapasztalatom szerint a gyerekek nagyon is tudják, hogy mennyi az elég, hogy mit esznek meg és mit nem. Nem könnyű játszma.
Úgy látom, több előnye is van a munkának. :lol: (olvasás).

Sense meg ma megy uh-ra. De jó lesz neki!!!
dmaggie

Na, tisztába tevés folyamatban.

Amíg puci hátsóval a digitális lázmérőt csipogtatja és a lábával a plafon felé kalimpál, még leírom, hogy egyik nap adtam Rugónak pár kanál kakaót, de másnapra három piros pötty jelent meg az arcán. Így ezt mi még hanyagolni fogjuk.

A Túró Rudi, joghurt, sajt, vaj mehet, de a tej még úgy látszik, nem.

Kipróbáltuk az Aldiban kapható pelenkát, elég jónak tűnik.

Kép
vindolanda

Ja, tényleg, a légy :lol:

Nálunk ugye a pókok a nyerők.

Az albérlőink is abba a bölcsiba adták a gyermeküket most ősztől, majd rákérdezhetek, hogy milyennek találják.

Kép
vindolanda

Még csak nem tudok elszakadni. Ez az ölbebaba dolog elgondolkodtatott. Vindolanda! Teljesen igazad van!!!!!!!!!
dmaggie

Ez nem ér, hogy lesz így készen a főzim?! :lol: :lol:
Vindolanda! Nagyon megköszönném, bár az egyik kolléganőm már mondta, hogy ő úgy tudja, hogy jó. De ugye, egy vélemény nem vélemény. :wink: :lol: Amúgy meg, szerintem ez is személyfüggő.

No, tényleg megemberelem magam és megyek főzni, meg vasalni, amíg a kicsi alszik.
Pusszancs
dmaggie

Jó kis kommunikációt folytattok :wink:

Légy, végül lecsaptam :oops: de Péterke szertte volna elkapni, sajna nem sikerült neki 8)

Magánbölcsi: biztos jó lehet ennyi pénzért, de én nem adnám semmi képp bölcsibe Péterkét, sőt oviba sem lehet rögtön 3 évesen.( majd ezt még látjuk) itt nem valami jó az ovi ( sok a nem idén barnult)

Ölbebaba: Pétreke nagyon anyás volt, van, szerintem lesz is
(remélem kinövi), sokat volt kézben , mert mindig sirt, amiről azt gondoltuk a hasa, bár lehet nem is az volt a bibi.

Vindolanda teegyszerre pelusozol és irsz nekünk???? ez ám a mobil anyuka!

Heni
KépKép
heni81

Heni - Nógrád vár Rád! :lol: Ez van kiírva a Heves-Nógrád határra a 23-as mellett, onnan jöttem, ugye. Mikor kicsi voltam, nálunk is ez volt a helyzet iskolában. Én mondjuk óvodába kb. 2 hónapot jártam, akkor csak délig általában.

Elitiskola: tőlünk már most kérdezgetik, hogy hogyan fogjuk behordani a gyerek(ek)et egy jó debreceni iskolába. És mindig meglepődnek, mikor azt mondjuk, ha rajtunk múlik, akkor sehogy. 5 percre van az általános innen, még csak egy kereszteződésen sem kell átmenni a gyereknek. Szerintem ez fontosabb lehet. 14 év alatt mindenképpen, utána már számít(hat) a jó suli. Addig meg az itteni is megfelel. Ez olyan agglomerációs iskola, szóval nem rossz a helyzet. Szerencsére. De ez megint egyéni vélemény :wink:

De a származási falumban már máshová hordják a gyerekeket a szülők, ha tehetik. Ha ott maradtam volna, nem tudom, mit csinálnék. De nem szívesen kelteném a gyereket minden nap egy órával korábban, az biztos.

Kép
vindolanda

Vindolanda látod pont ez itt a helyzet, sajnos. Szép kis falucska az ipoly part mentén, 2 város között(8Km a város).Van sajna a falnak egy régi része ahol sok öreg ház van, na azt mind nem féhér emberek vették meg:-( Félre ne értesetek nincs nekem a szinekkel bajom, csak a putrisakat nem dijazom.
Iskola, ovoda van, csak ugye a kisebbség miatt mindeni viszi a városba, itt meg lehet bezárják a sulit, hát ez van.

Én Sk olyan iskoléba jártam, hogy ugye a kis létszám miatt összevont osztályok voltak alsó 1-4 ig együtt, felső kettesével. És egyetemre tudtam menni, pedig ha külön vannak az osztályok sokkal több ideje lett volna a tanitó néninek foglalkozni velünk, de igy is vittem valamire. Szóval nem az iskolától függ a tudás!

Heni
KépKép
heni81

Kurmplipüré, sült kolbász, hurka.
(Heni, tetszik az ötlet, néha én is bajban vagyok!)

Mindjárt olvasok részletesen vissza, csak ebbe pont beleolvastam tegnap vagy tegnapelőtt. Képzeljétek, napok óta tudlak titeket olvasni, ha nem is írok minden nap! Már ez is nagy haladás!

És meg akartam köszönni, azt hiszem Anikónak (bocsi, hogy nem emlékszem :oops: ), a fóti cipős fickó ötletét! Én a veresi piacon kaptam el és így lett ZItának ingyen kiscipő!

KépKépKép
bongyi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?