A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

Halihó!
Köszi a sterilizálós és hálózsákos infókat! :lol: :lol:
Szerintem én se veszek sterilizálót.
Viszont turiztam egy édi 62-68-as hálózsákot, most már van három, egy ideig jó lesz!!! :D :D

ìrtátok régebben,hogy popsikrémet, fürdetöt érdemes gyógyszertárból beszerezni. Ezeknek van valmai neve, vagy csak egyszerüen ilyet kell kérni és kész? Csak ezért mert anyukám jön hozzánk két hét múlva és akarok hozatni vele. Biztos ,ami biztos alapon,mert nem tudom szülés után mikor fog tudni jönni!!
susy75

Aida, a süti előkészitve dobozban kapható, egy két dolgot kell csak megvenni pluszban hozzá.
Dr Oetker Vakondtúrás torta.
Egész gyorsan megvan, viszonylag egyszeru. :D
Nagyobb boltokban kapható.

Aida, igen ez a kocsi is nagyon szuper, szép a szine. Mi végul a kék mellett döntöttünk, ha még egy babánk lesz, és kislány, szerintem ez akkor is tök szupi.

Valaki kerdezte az árát: szóval a váz, a sport rész, a mózes, lábzsák, esővédő mindkét részre, ez volt hatvanezer forint.
Plusz vettük hozzá a Be Safe hordozót ami szintén erre a vázra tehető.
Sajnos hiába néztem a Teszveszen meg a Vaterán kocsikat, sokkal jobb áron nem találtam olyat ami ennyire kompakt lenne...

Most a kisággyal vagyok igy... Fehéret szeretnénk gurulós lábbal, na hát az ilyenek harminc körül vannak a neten is.. :?

Kép
zsiraf8

Zsiráf!
én is iszok, mint a teve!! :P
Cukrod rendben van?
susy75

Susy! Ezeket a kegyszereket doki írja fel, de egy gyógyszerész biztos tud benne segíteni, hogy mi kell.

Kép
zölddisznó

Susy, köszi a tippet, lehet hogy a cukrom miatt van???
Bár napközben is nagyon keveset iszok, ha jol belegondolok, talán egy litert.. :?
Holnap lesz a vérvétel, kiváncsi vagyok, este van is eredmény..

Kép
zsiraf8

Zöldi!
Akkor recept nélkül nem is lehet venni? :roll: :roll:

Zsiráf!
Remélem nem a cukrod, csak tudom,hogy én akkor voltam nagyon szomjas, mikor rosszalkodott a cukrom. De azért ihatnál többet is!! 8)
susy75

Aida!
neked akartam még írni, hogy a Bryophyllum (50% por a Weleda-tól) homeopátiás szer nagyon jó a korai fájásokra és koraszülés ellen. Holnap beszerzem én is.

Itt van egy cikk róla!!

http://vilaghy.extra.hu/cikk.html
susy75

Köszi Susy, majd lehet kipróbálom bár úgy néz ki Noel baba nem szándékozik mégsem hamarabb kijönni. :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!Csatlakozhatok közétek?
Van egy 2,5 évesem Máté,és egy 31 hetes pocilakóm.
December 9.-re vagyok kiírva.

[url][url=http://babafalva.hu]Kép[/url][/url]
Vendég

Szia Heni, üdv közöttünk! :D Gratulka a kis pocaklakóhoz. Látom kislány. :)

Van nekünk egy ilyen oldalunk: http://kismami.net jelenleg még fejlesztés alatt de már vannak működő funckiói. Ha van kedved a mamák oldalán lévő tábli bekerülni, küldj légyszi adatokat.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

susy:
Ha Anyud így kéri, hogy gyógyszertári fürdetőt szeretne, akkor tudni fogják mi az, és szokott is lenni keverve nekik. De azért a neve: UNGUENTUM HYDROPHILICUM NONIONICUM
A popsikrém passz, nekem nem vált be, nagyon büdös, bár kidörzsölt orromra szuper volt.. Mi Sudocremezünk..

zöldi:
Ács dokid valahogy elkerülte a figyelmemet.. :) Na szép, hogy nem vagytok képesek egy kicsit várni.. :cry: én leszek itt az utolsó szülő nő... Na majd a végén lekapcsolom a lámpát...

Heni:
Szia! Mesélj még magadról, plusz képet is szívesen vennénk.. :)

Holnap az én cukromra is fény derül.. Addig remélem tudtok azért aludni.. :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes!
Köszi! :lol: :lol:
Remélem jó lesz a cukrod! :P Furi,hogy ilyen sokat kell rá várnod, nekem még aznap meg volt az eredmény!!! :D
susy75

Susy! Nem tudom, recept nélkül kiadják-e, de megkérdezem neked.

Sza Heni!

...ebéd után a változatosság kedvéért aludtam egy kicsit :)

Kép
zölddisznó

Meglestelek Heni, hogy Győri vagy. Én oda jártam gimibe, amúgy meg Pannonhalmán születtem...de nagyon régen :wink:

Kép
zölddisznó

Susy:
Szerintem itt is megvan az eredémny, de most lett vége az antibogyó kúrámnak, ésazt ki akartuk várni, hogy hatott -e.. Gondolom holnap dobnom kell egy pisit a laborba..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!
Rengeteget írtatok csütörtök óta.
Aida: néztem a honlapot, nagyon jó lett.

Pénteken csavarogtam egész nap, jól elfáradtam. Vettünk nyukámmal anyagot amiből majd varr huzatot meg baldachint.
Meg kinéztem egykiságyat pelenkázóval, úgy néz ki kedden megyünk megvenni.
Tegnap meg Salgótarjánba voltam a párommal kamionnal, jó volt és még jobban elfáradtam, de legalább aludtam éjszaka kivételesen.

Látom egy páran szültök a II. klinikán. Voltatok már ott? Én a két fiamat a Kutvölgyiben szültem, de most én is a klinikára járok Sobel dokihoz. Írjatok róla légyszi, hogy milyen.
Csütörtök este voltam dokinál, minden rendben vot, kedden megyek uh-ra.

Kép
Kép
Kép
erika26

Aida: küldtem képet...

Örülök, hogy tetszik a süti, aki kipróbálja, annak remélem, ízleni is fog. Amúgy az a jó, hogy egy adagban csak 15 deka cukor van (vagy az sok? :? mindegy, szal nem olyan édes...).

Zöldi: én is 9-10 kilónál járok, de amíg a vér- és egyéb eredményeim jók, addig pont nem tud érdekelni (csak az idegesít, hogy a védőnő folyton az orrom alá dörgöli :evil: )

Zsiráf: én kb. 2-3 litert iszok naponta, reggelre mégis szomjas vagyok (éjszaka meg 2-3 pisi alkalom simán van)

Szia Heni :)!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabilany79 2008.10.12 15:13-kor.

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!
Rengeteget írtatok csütörtök óta.
Aida: néztem a honlapot, nagyon jó lett.

Pénteken csavarogtam egész nap, jól elfáradtam. Vettünk nyukámmal anyagot amiből majd varr huzatot meg baldachint.
Meg kinéztem egykiságyat pelenkázóval, úgy néz ki kedden megyünk megvenni.
Tegnap meg Salgótarjánba voltam a párommal kamionnal, jó volt és még jobban elfáradtam, de legalább aludtam éjszaka kivételesen.

Látom egy páran szültök a II. klinikán. Voltatok már ott? Én a két fiamat a Kutvölgyiben szültem, de most én is a klinikára járok Sobel dokihoz. Írjatok róla légyszi, hogy milyen.
Csütörtök este voltam dokinál, minden rendben vot, kedden megyek uh-ra.

Kép
Kép
Kép
erika26

Erika:
Nekem nem orvosom, de amikor Annámmal sokat feküdtem bent, ő volt a vizetlő doki. Nekem nagyon szimpatikus volt, ő volt az, aki Annával elmagyaráztott mindent, és nyugtatott, szerintem jó választás ( na és még tetszik is... :oops: )

Kép
Kép
Kép
mágnes

vizetlő :lol: vizitelő akart lenni... :P

Kép
Kép
Kép
mágnes

Erika! Egykét nappal ezelőtt írtunk a II. klinikáról, jót és rosszat is. Nézzél vissza szerintem!

Kép
zölddisznó

mágnes: igen ezt én is tapasztatam eddig, hogy tényleg mindent elmond és odafigyel, csak olyan fiatal.
Emiatt egy kicsit tartok tőle

zölddisznó: köszi, majd visszanézem
az ember mindig fél az ismeretlentől, főleg ilyen helyzetben, bár leginkább attól félek hogy érünk majd be és hogy itthon legyen a párom

Kép
Kép
Kép
erika26

húú el is felejtettem!
tegnap este Megasztár alatt Apa szólt, hogy menjek az ablakhoz. Hát én ilyet még nem pipáltam! Az ég tele volt egy széles ívelt sávban lángoló valamikkel. Először arra tippeltünk, hogy sárkányrepülősök valamilyen világítással, mert hogy nem villogott, mint a repülől, és ugyebár közel van Tököl. Aztán egyszer csak eltűntek szépen az égről... Tiszta Armageddon volt, én totál bepaárztam... Gőzöm nincs mi lehetett, apa szerint valami űrtörmelék, rákeresett neten, tegnap előtt egy kisbolygó robbant fel, de annak nem kellen látnunk a maradványait.... Ti nem láttátok?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jó az anyag, Mági? :wink:

Kép
zölddisznó

nah most nézem, de csak a felrobbant kisbolygóról ír.... :cry:

Zöldi:
Csak egy kis héliumos lufit szívtunk... :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

nah mégsem voltam beállva! Van bizonyíték! Apa lefényképezte telóval!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Persze, együtt lufiztatok! :)

Kép
zölddisznó

Sziasztok lányok! A hétvégével mindig bajban vagyok... mert akkor annyira lefoglal a király meg a kisherceg, hogy esélytelen írnom.. Olvasni meg nem győzök. :)

Nálunk most a hétvégén gyönyörű idő van. A fiúk így elmentek bicajozni. Kaptam néhány órát. A kisebbik a pociban nagyon aktív tegnao is , ma is. Pedig azt írták, hogy most már a nap 95%-t átalussza. Rengeteget csuklik.

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

Aida! Tök tuti a babasarok...

Csaki! Két kóházat próbáltam már. A Kútvölyiben szültem. Ott minden szülésznő nagypon rendes és a csecsemősök és a gyerekorvos tuti! Ha bármi van azonnal intézkednek. Egyébként az is a SOTE egyik klinikája. MAga a szülészeti osztály nem kicsi, de nagyon kultúrált. Egy ágyas szobályuk csak kettp van, asszem 5000 körül per nap, alapítványi szoba. Ott full comfort (mág tv-t is kapsz, saját fürdő), ezekbe bárki bármikor bemeht a látogatóid közül. Van még két két ágyas szintén alapítványi, 3500 körül asszem. Eezeknek is saját fürdőszobájuk van. Ezek az alapítványi szobák nagyon szépek, mint egy szálloda szoba. A többi kórterem 4 ágyas, nem annyira szépek,d e kúltúrált közeg. A szülőszobák tutik. Ugyanazokkal a szabályokkal, amit Zöldi írt a kettesről.
A másik kórházat bemutatták most nyáron, ez a János! Na ott a fürdőszobák, a közösek nagyon gázak de egyébként most újították fel a szülőszobákat, amik ugyanolyanok, mint a sotesok.

bkatalin

Sina! Ezek szerint te is ilyen kis vékonyka vagy… 

Gabi! Hogy ment a bográcsparti? Mi itt Belgahonban nagyon hiányoljuk az ilyeneket...

Laura! Lehet, hogy késő, de ebédre: korhelyleves, sajtos csirkemell, rizibizi, puding banánnal

Sármi! A jó eredményekhez gratula. És nagyon helyes rucikat vettél! Málnalevél teát a herbáriákban és a kismama boltokban is lehet kapni...

Mushi! Jó rucik! Szép a poci! Látom neked már van linea negrad. Nekem nincs, pedig a kisfiamnél már 16. hettől ott volt.

Harivera! Hogy vagy?

bkatalin

Sarmi! Jobban vannak a gyerkőcök?

Zsiráf! Nagyon tutkó a kocsi!!!! És az a fürdőköntös nagyon ari! Nekünk egy macikás van, de az nem ilyen helyes….
Harivera! Megkaptam a választ! Örülök, hogy jobban vagy… már csak pár hét és fájhat… 

Márti! A tejci még indigo job, mint a meggylé… az enyémnek azt sikerült a világos szőnyegre önteni. A vicc csak az, hogy kb 100 elmondtuk, hogy ne járkáljon vele. Aztán mégsem jött a leszúrás, mert olyan boci szemekkel nézett, hogy még én sajnáltam meg… ennyi a nappali szőnyegemnek… A második csemetém nekem sem fordul meg. 

Aida! Látom te is belendülsz… a körforgóról semmit nem tudok…

Mush! Nekem is tetszik az Elvira.

Csaki! Pintyőkének hítták azt a sárga kanárit is a rajzfilmből nem?

Suzy! Afooralós sterilizálással egyetértek! Az a legtutibb!!

Zöldi! NAgyon cuki rucit túrt a kitesód…

bkatalin

Márti! Kicsit többet kellene most már pihenni….

Gabi! Most látom, hogy írtad, hogy jól sikerült a bográcsparti… és azok a a kajcik…. (bocs, de ahogy olvasom vissza, úgy próbálok válaszolgatni…)
És én imádom édesen is meg sósan is a csuszát… azon is ki szoktak akadni, hogy én egész életemben lekvárral ettem a bundáskenyeret!!!

bkatalin

Bocika! Fel a fejjel! Apa fogja még eleget csodálni a csmetéjét!!! És aza fránya pénz….

Zöldi! Nagyon tuti ez a képecske! Nekem a nagyim meg a legkedvesebb tanitonenim csinalt mindig ilyen rajzokat… imádtam 

Bellanita! Lomok! Én kb havonta dobálózok… nem kímélek semmit. Amihez apa nagyon ragaszkodik, az becsomagol. Tárol 3 hónapig a pincében, aztán vagy kuka, vagy hazaküld szülőkhöz…

bkatalin

Mannababóca! Nekünk sima egyszerű 1500 forintos műanyag kádunk van. Picinek a sublót tetején vagy a konyhaasztalon fürdetünk, amikor nagyobb és egyedül ül a kádban, akkor pedig kádastól be a zuhanyzóba és mellette ücsörgünk a kissmálin.

Van még olyan apa, aki nem horkol?

Harivera! Kitartás!

Gabilány! Nagyon guszta az a süti…

bkatalin

Solya! Helyes a plédecske!

Zsiráf! Vakondtúrás nálunk is befutó szokott lenni…

Berni! Gratula a 2 évhez!

Suzy! Gyógyszertári popsikrémet így kell kérni. Fürdetőnek mi csak lanolinos babaszappant és gyógyszertári napraforgóolajat használtunk a vízbe.

bkatalin

Szia BneHeni! Üdvözlet itt…

Erika! Kinél szültél a kutvolgyiben? Én is ott szultem. Nagyon meg voltam vele elégedve. Miért váltottál?

Mági! Állítólag Mo-n valami nagyméretű meteor felrobbanását lehett látni...

bkatalin

Ó igen Bkati!! Köszi, hogy igazoltál!!! :lol:
Kezdtem aggódni, hogy nem véletlenül sárga a házunk színe....
A többi lakónak is megmutattuk este : )

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kati! Irigylem a bicazozókat! Enyim is sokkal többet mocorog, mint amit az okos könyvekben előítnak neki :)

Kép
zölddisznó

Sziasztok lányok!

Tegnap rakott kelkáposztát csináltam, ma szokásainktól eltérően hagyományos ebéd volt: húsleves (Zalán tésztalevesnek hívja), rántott csirke, krumplipüré, almás lepény. Délután aludtam egy jót, aztán elmentünk sétálni a családdal.

Mellettünk van egy Plaza, bementünk a C&A-ba. Megvettük Hunor hazahozós ruháját, meg 2 db body-t 590 Ft/db-ért. Nagyon jó anyaguk van! Íme a fotók:

Kép
Kép
Azt mondják, a hasam körfogata azért nem nő, mert szépen elindult lefelé. Lehet, hogy van benne valami. Holnap dobok erről is fotót.
Most megyek, mert a férjem és a kisfiam kihívtak egy dominó-partyra és már tűkön ülnek!

Üdvözletem mindenkinek:
Laura

Kép
Kép
szeles4

Kati! Én Hegedűsnél szültem, hozzá jártam 12-13 évig, de túl sok betege lett és lehetetlen volt bejutni hozzá, meg az utolsó években már nagyon elszaladt vele a ló. Egyébként tavaly ősszel azt mondta, hogy van egy miómám és szerinte nem sok esélyem van, hogy terhes legyek. Hát tévedett. Azt éreztem egyáltalán nem érdekli hogy babát szeretnénk.

Kép
Kép
Kép
erika26

Sziasztok!

Heni: üdv köztünk!

Kati: persze kitartok, csak fura lesz apa nélkül dokihoz menni. Már megszoktam hogy mindig ott van.

Most jöttem haza a barátnőmtől, egy nagy zsák ruhával. Azt hiszem bodyt, meg hálózsákot nem kell vennem egy ideig. Sőt sapkát meg pulcsikát sem!!!Nem semmi lesz mire átválogatom méret szerint. Meg jópár olyan ruhát is adott, ami egy kicsit kopott de itthon tökéletes. Tényleg szinte csak egy hazahozós ruhát és egy overallt kell vennünk majd az elejére!!

Ja és egy pocakfotó:
Kép Pocak
Vendég

Szép a boci poci.
Hú mi ma nagyon elfáradtunk,voltunk két dédinél,és két nagymami-nagypapinál.Aztán búcsúban még dután.A sok zagyvasággal tele van a fejem,már kicsit idegesitett hogy megkérdezték 346szor,hogy vagyok.Má jó volt hazajönni.Csak kár hogy apa meg nemsokára indul dolgozni.
Gyerekeim jól köhögnek,de lázuk nulla.Én reggel elszopogattam egy mebucaint,azóta nem is fáj a torkom.
megyek majd holnap én is dobok egy friss 31dik hetes pocifotót.
Jóéjt.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

...nekem meg elkészült a tegnap elkezdett kreatívmány:

Kép

Kép
zölddisznó

Zöldi!
ez az óra nagyon tuti!Én is csináltam régebben egy nagyon jó órát imádom, próbálok képet rakni.

Heni!
Üdv itt!

Látom már megint volt sütögetés
Ma én is kaptam rengeteg ruhát.A mi kisfiunk se fog fázni.
KÖSZI A LOMOZÁSRÓL a hozzászólásokat.A kőművesek CSAK 20-án jönnek :twisted: addig vegetálunk. :(

Kép

Kép
bellanitta

Köszi! Mutimutimuti!

Kép
zölddisznó

Zölddi: Budatkérdés: melyik IKEA? Budaörs? (ezt el sem hinném)
Nincs meg véletlenül Niki tel.száma? SMS-ben el tudnád esetleg küldenem. Innen ki kell lépnem most. Köszi.

Niki: jelentkezz, holnap reggel kéne taliznunk, már küldtem privit. Számom: (20) 99-69-244

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Kép

IME AZ ÉN ÓRÁM! :) [/img]

Kép

Kép
bellanitta

Annyi h ez natúr falap volt én festettem rá a lángnyelveket üvegfestékkel.

Kép

Kép
bellanitta

Neeeeem, Örs! Niki nem adott számot!

Kép
zölddisznó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?