A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

nah és persze azért ez nem azt jelenti hogy minden nap fog kapni. inkább csak kíváncsiságból adtam neki.
mert ugyebár én azért meg voltam ijedve hogy nem iszik, nem igényli az uj ízeket, és mi van ha később nem fogad el semmit??
hát szerintem nem igy lesz, csak olyan mint az anyja :D
én 3 hónapos koromig nem ittam semmit. se bébiitalt se vizet se teát, pedig 3 hetes voltam mikortól én tápot kaptam, és 2 hónapos mikor anyukám már bébiételt adott és otthon kotyvasztgatott nekem kajákat (orvosi utasításra!!!).

Kép

Kép
timi1982

Muffin! Nem találom az első videót Eliotról! Ami be van linkelve az oldalunkon, az nem működik. Pedig jó volt! Leszedtétek a youtuberól?

Köszi Sly, megkaptam, felraktam!

sz.andi

Bevallom kiváncsiságból tegnap én is megkínáltam házilag pépesített édes almával, :oops: de csak éppenhogy fél kanálnyival.
Nem fintorgott, de látszott rajta, hogy nem érti, hogy ilyenkor most mi van és egy darabig elvolt a dologgal, mert utánna vagy fél órát nem nyavajgott! :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Jaj! Megint elrontottam! Andi, ha elküldöm kijavítva, még ki tudod cserélni? Pont arról a részről maradtak le a nevek, ahol én is vagyok!

Kép
szly27

Kryss, Potyka? Ti nem akartok küldeni adatokat és képet? Semmi baj, ha nem, csak akkor kiszedlek a tábliból, ne legyenek üres helyek!

Kép
szly27

Ja, és én is küldöm a 3 hós adatokat! Elcsesztem! A múltkor nem jót küldtem! Francba!! A kép sem jó, most néztem!!
Tehát:

2 hós: 4910gr, 57cm
3 hós: 5630gr, 62cm
4 hós: 6060gr, 64cm

2 hós kép:
Kép

3 hós kép:
Kép

4 hós kép:
Kép

Remélem nem gond és ki tudod még cserélni a tábliban. Ha nem, akkor hagyjad!

sz.andi

Ja, persze, ki tudom cserélni, nem gond!

Egyébként köszi a hiányolást!

sz.andi

Persze! mindjárt kicserélem és küldöm!

Kép
szly27

Má megint elcsesztem! Nem ezeket a képeket akartam!!!!!!

bocsika :oops: :oops:

2hós:
Kép

3hós:
Kép

4hós:
Kép

Ne haragudj!! :oops:

sz.andi

Na! Épp most küldtem el! Jól meggondoltad??? :lol: :lol: :lol:

Kép
szly27

Ó, már át is küldted! Na akkor hagyjuk. Jó lesz az, ne foglalkozz vele, csak a 3 és 4 hós maradjon!

sz.andi

Ne haraguuuuuudj!! :oops: :lol: :lol: :lol: Jó lesz, ne foglalkozz vele!

sz.andi

Már kicseréltem, küldöm!

Kép
szly27

:lol: :lol: :lol: :lol: Aranyos vagy! Köszi! Bocsikaaaa!!!! :lol: :lol:

sz.andi

Semmi baj!

Kép
szly27

Andi!
Viki Hercegnő nagyon tündémanó!

Timi!
Én nem akarok belekotty...... De muszáj innia vmit Bencének a tápszer mellé? Mivel a tápi víz alapú...., nem hiszem h megszomajzik.
20150601134430

Szly,Andi:de jót mulattam rajtatok :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
kike

Nekem is tetszett! :D Épp most olvastam vissza.

Kép
dittke

Szaiasztok!

Muffin

Akkor mar tenyleg nem tudom, hogy lenne-e ertelme meg elkezdeni a szoptatast, nincs eziranyban tapasztalat vagy mas pelda...amit mondani tudnek.De biztos lesz meg eleg tej, ahogy eddig sikerült Neked a fejes, ezutan is fog! Ez szamomra nem kerdes.

:arrow: Hozzataplalas
LAnyok en azert nem sietnem el, 6 hos kor elött, csak akkor, ha semmi mas mod nincs. Mindenütt azt mondjak, hogy 6hoig csak anyatej ill. tapszer, ha nincs anyatej.
Ahogy Veda is irta, könnyen okozhat allergiat :!:

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

hat nem tom, ha mar nincs anyatej akkor szerinem inkabb gyumi meg zoldseg mint tapi.
epp e miatt akarom megkerdezni a vedonot o mit javasol
Vendég

en tudom Anna ehen halt volna tapi nelkul, de ettol meg ellensegem maradt, meg az ize is undorito szamomra

meg a mi idonkben nem vartak 6 onapig megis kevesebb volt az allergias mint ma. igaz gondolom nem voltak a zoldsegek ilyen genkezeltek....
Vendég

Kryss!
Én egyetértek veled. Én is max. kis gyümit akarok kóstoltatni a legénnyel. Remélem kitart 6 hós koráig a tejcsi, hanem, nem esek kétségbe a tápszertől sem.
20150601134430

Anyjuk!
A mai tápszerek már nem olyanok, mint a "mi időnkben". Nekem pl a Beba "ízlett", eléggé édeskés íze van.
20150601134430

kata:megkaptad????????????

hozzátápi:Léna már eszi a gyümölcsöt alma banán,barack verzio
eddig ugy ment hogy kicsi gyümi és utána még táp tegnaptol viszont csak gyümit kapott azzal kibirt 3 orát
és ma is azt adtam fél 12-kor majd meglátjuk mennyit bir vele

Képimg][/url]
Kép
ronix

ha jol megy agyümi 1-2 hét és a fözeléket is elkezdem elöször pár kanál és tápi majy megprobálok egy kaját kiváltani vele

ha megy akkor utána jöhet a pép

Képimg][/url]
Kép
ronix

Jázmin pénteken tölti a 4 hónapot és úgy gondolom elkezdem kóstoltatgatni gyümikkel! Pedig csak szopizik. Persze nem váltok ki étkezést, csak kicsit had ismerkedjen az ízekkel! Persze mindenki úgy csinálja, ahogy akarja.
Ha tápszeres lenne, akkor meg próbálnám a főzelékeket is! De ez az én véleményem!

Kike! Dittke! Legalább jót szórakoztatok rajta!
:lol:

Kép
szly27

A csak gyümi nem csinál savasságot?
20150601134430

Szly!
Szopi után fogod majd adni a gyümiket?
20150601134430

Viki! Most úgy gondolom, hogy két szopi között kap egy kis kóstolót.

Kép
szly27

Sziasztok!

Gergő alszik, így nem csak olvasgatásra jut idő!

Képek, méretek Szlynak!

2 hó: 4850g, 59cm
Kép

3 hó: 5840g, 62cm
Kép

4 hó: 6440g, 65cm
Kép

Andi, neked pedig egy versike a gyűjteményedbe!
Nem mi találtuk ki, eredetileg is a Gergő név szerepel benne!

Úgy sétál a bárány, mint egy kis királylány,
A nyakában csengő, vezetgeti Gergő.
Gergő sem akárki, Ő meg a királyfi,
Kincse királysága, kicsiny báránykája.

Drága Muffin! Most néztem a videót a délelőtt folyamán! Még mindig a hatása alatt vagyok! Eliot csodaszép lett!
Köszönöm, hogy láthattam ezt a csodás áltáltozás!
Büszke vagyok rá, hogy ugyan nem személyesen, de így az éteren keresztül ismerhetem Eliot csodálatos anyukáját!

KépKép
hene

Bocsi! Csak olyan aranyosak voltatok! :D

Kép
dittke

Látom sokan kezdtétek el a gyümik adsát!
Egy ötlet, az én fiam imádja!
Almát megpucolod, kicsumázod! Tányérra rá, mikróba be 4-5 percre.
Puha is lesz és iszonyt finom édes.
Én banánnal szoktam neki összepépesíteni! A maradékot meg én eszem meg! :lol:

KépKép
hene

nos hozzátáplálás terén egyet kell hogy értsek Vikivel,és Védával.Hat hóig csak anyatej,ha csak nincs valami nagy gond,vagy tápi.
Szly:kérhetném ezt a képet a 3 hós tábliba?

63cm.kiló:majd 22-én
Kép

Köszi!

Kép
Kép
Kép
kike

szly, annyuk :D :D :D jol elvagytok

viki!
nem kell innia. eddig sem ivott :D szerintem ezután se fogja megszeretni a vizet meg a teát.
a gyümilé meg jo lesz arra hogy hozzászokjon az izekhez, ha majd almát és barackot kap nasinak hamarosan.
egyébként tök fini a gyümilé :D megkóstoltam mielőtt adtam, és mivel nem akarom tulzásba vinni nála még ezeket a maradékot is megiszom :) :) :)

szly!
én is igy gondoltam még anno. hogy ha csak cicizni fogunk akkor 4 hónaposan kezdem el ismertetni mással. de mivel mi már jó ideje tápizunk igy azon a véleményen voltam hogy 3 hónapos korától. ugyhogy még várunk pár hetet és jön a hozzátáplálás.
ugy mint ronix is irja. először nem váltok ki vele étkezést csak izlelgetjük majd a dolgokat.

látom most nagy hullámot indítottam el azzal hogy 2 hónapos 2 hetes korában adtam neki az anyatejen és a tápon kívül mást is.

egyébként meg majd ha hozzátápláltok 5-6 hónaposan vigyázzatok!!! sok gyerek már igényli előbb is!!! és nem biztos hogy a táp már elég lesz nekik. mivel sűrűbbre vágynak!!! nem az izzel lesz a gond, mert a gyerekek nem igénylik a változatos ízeket, de ugyanugy ahogy az anyatej nem elég tápláló egy idő után, a táp is ilyen.

jah és sokan azt mondják hogy nem ugy kell a hozzátáplálást elkezdeni hogy a tej és táp után egyből reszelt almát-barackot-banánt stb-t kapjanak mert hirtelen sűrűre váltani nem célszerű. ezek meg ha lereszelitek attól még sokkal sűrűbb!!!
először a gyümölcsök levét ajánlják!!! alma - barack lé!!! és nem a husa!!! az megterheli a gyomrot.

szóval én igenis próbálkozok még a bébiitalokkal!!

Kép

Kép
timi1982

Andi, tudtam én, hogy le kell foglalnom a fiam számára a tünemény lányodat! :wink:

KépKép
hene

ezt meg csak úgy:
Kép

De most ez a kedvencem:
Kép

Kép
Kép
Kép
kike

és megkérdeztem a dokinkat is. ő is azt mondta hogy 3 hónaposan igen is elkezdhetem. és attól még H.A. tápot ir fel az allergia miatt. de mégis egyáltalán nem tiltkozott hogy hozzátápláljak 3 hónaposan.
és van még egy pár eü-s ismerősöm, olyanok akik babákkal foglalkoznak, bölcsiben dolgozók és olyanok akik már 2-3 gyereket felneveltek és ők is ajánlották a 3 hónapos kínálgatást mivel már nem anyatejezik. anyatejeseknél meg 4-5 hónaposan ajánlják.

Kép

Kép
timi1982

Timi:mindenkinek szíve joga eldönteni,mikor táplál hozzá és hogyan,nem azt mondtuk hogy ejnye-bejnye,csak valaki így gondolja,valaki máshogy.Így is úgyis felnőnek,bár azért az allergia veszélye nagyobb a korán hozzátáplált babáknál.

Kép
Kép
Kép
kike

kike, hene, andi!
gyönyörűséges babafotók!!!

Kép

Kép
timi1982

kike!
vercsinek jó sok foga kotyog... nagyon elindult nála a fogcsere :D

Kép

Kép
timi1982

Timi:köszi :)

Szerintem ,és ahogy hallom minden dokinak,és védőnőnek más a véleménye a hozzátáplálásról.Szóval fene tudja,végül a szülő dönti el mit csinál.

Kép
Kép
Kép
kike

jaj csajok nehogy már ezen a hozzátápin vita legyen
SZERINTEM MINDENKI UGY ÉS AKKOR ADJA MIKOR JONAK LÁTJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

na

én megbeszéltem a védönövel,azt mondta a tápisoknak 3-4 ho körül ajánlja
én az elözö gyerköcöknél elöbb kezdtem és ha a védönö azt mondta volna hogy nem akkor is adtam volna neki már valamit csak finoman modjával
én nagyon akartam szoptatni de nem sikerült,a tápszernek pedig iszonyat ára van mi milumil ha-st eszünk és 2100 ft egy doboz ami 4 nap alatt elfogy ez lehet most anyagiasnak tünik de nekünk van melette másik 3 gyerekünk is szoval én ugy gondolom hogy jo lenne ha mást is enne

Képimg][/url]
Kép
ronix

Timi:igen,már mondta is neki az óvónő hogy bizony ha így halad fogatlan lesz :lol: ...egy darabig :D

Kép
Kép
Kép
kike

kike, azt is olyan régóta akarom kérdezni, hogy nővérednek megoldódott a sütis oldalán a probléma? van már vmi fejlemény???

Kép

Kép
timi1982

Nálunk meg egy ideje az a gond merült fel hogy bizony naponta többször visszajön a tejci,sajnos :?

Akkor is ha éppen csak fogom a gyerkőcöt függőlegesen. :(
Ma is már többször.

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok!

Vagyok ismét. Voltunk sétálni, hihetetlenül szép idő van!
emma most alszik.

Küldöm Szilvi a tábliba az adatokat:
3hó: 6230g, és 63 cm.
fotó:
Kép

A dr néninknél is tegnap babatanácsadás volt, nem voltak beteg gyerkőcök.
Csak néhány siető anyuka!!! :twisted:

Na, nem mérgelődöm rajta!
én még nem adtam semmit Emmának, de hamarosan fogok. Egy kicsi gyümölcsöt gondoltam...
Amúgy mi még a cumisüveg ellen is harcolunk, úgyhogy már előre parázok rajta, hogy mi lesz, ha pótolnom kell úgy rendesen a tejcsit.
Vendég

Gergő és Domi is tündéri!

Andi! :wink: :wink: :wink: Csinálom Gergő adatait is és küldöm! :lol:

Timi! Szerintem mindenkinek szíve joga úgy csinálni, ahogy ő jónak látja! Senki sem akar rosszat a saját babájának. Persze megoszlanak a vélemények, de ezek mindig változnak. Most így gondolják az orvosok, holnap úgy fogják. Biztosat, ami a legtökéletesebb, soha senki sem fog tudni mondani, mivel eleve minden baba más és más. Ha te 3 hónaposan kezded, akkor tedd úgy! (szerintem ha valaki allergiás akar lenni valamire, akkor ha később kezdi kapni, akkor is az lesz, aki meg bírja az bírja)

Kép
szly27

Timi:annyit tudok hogy levették a sütiket a másik oldalról,ez is több a semminél.De szerintem nem tiltották ki a nőcit-pedig megérdemelte volna.

Kép
Kép
Kép
kike

ronix!
nincs ebből vita ;) eszmefuttatás és gondolatcsere :D
egyébként mi is azt esszük mint ti, és rohadt drága és hamar elfogy.
persze igy is megveszem neki, és ha mást nem akar enni akkor azt fogja csak!
ezen nem fogok sprólni. és ha kiszámolom a bébikaják se olcsóbbak (persze igyekszem majd magam kreálni az ételeket neki).

jah és még annyi. a drnő azt mondta nyugodtan. a védőnőmnél rá se mernék kérdezni mert tuti lefordulna a kanapéról mert gutaütést kapna hogy mit képzelek én...

Kép

Kép
timi1982

Emma nagyon édes :D
És Gergő is :D
Olyan szép Babók vannak itt,hogy csuda!! :P

Kép
Kép
Kép
kike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: