A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Háát ha nekem tényleg ennyire fennt van a lába a fejénél és így marad akkor nekem popóval fog kijönni ha nem fordul meg. De ezen nem rágódok most. ráérek akkor mikor szülök és akkor mondják hogy még faros.

Lányok. az nlc novemberieknél elkezdődött a baba bumm :lol: :lol: :lol: :lol:

harivera
Budapest XXI. kerület

Katica: Nekem a Hanna után kb 3 hétig volt "gyermekágyi folyásom",de sokaknak 6 hétig is eltart!Attól függ szerintem,hogy milyen nagy helyen volt tapadva a lepény!Én haza vinném már 2 kg-osan!Szépen szopizik,nem esik vissza a súlya,akkor simán!De ezt nektek kell eldöntenetek!Elhiszem,hogy minél hamarabb otthon akartok 3-asban lenni :D

Köszönöm a pocakdícséreteket! :D

Sensi: Én is így voltam amikor Hannát vártam!Annyira várta mindenki,hogy mikor szülök,minden nap hívtak telefonon,hogy mi van,én meg próbáltam palástolni,de ahogy közeledtünk a végéhez,annál inkább betojtam! :shock: :? Elvégre is olyan elött áll ilyenkor az ember,amit még nem tapasztalt!Nem hiszem,hogy fel lehet rá készülni!Az a lényeg,hogy amikor beindul a szülés, ne félj,csak arra koncentrálj,hogy most már nemsokára a kezedben tarthatod a kislányotokat! :wink: :D :D

Kép

Kép
melcsi82

Katica: Nekem a Hanna után kb 3 hétig volt "gyermekágyi folyásom",de sokaknak 6 hétig is eltart!Attól függ szerintem,hogy milyen nagy helyen volt tapadva a lepény!Én haza vinném már 2 kg-osan!Szépen szopizik,nem esik vissza a súlya,akkor simán!De ezt nektek kell eldöntenetek!Elhiszem,hogy minél hamarabb otthon akartok 3-asban lenni :D

Köszönöm a pocakdícséreteket! :D

Sensi: Én is így voltam amikor Hannát vártam!Annyira várta mindenki,hogy mikor szülök,minden nap hívtak telefonon,hogy mi van,én meg próbáltam palástolni,de ahogy közeledtünk a végéhez,annál inkább betojtam! :shock: :? Elvégre is olyan elött áll ilyenkor az ember,amit még nem tapasztalt!Nem hiszem,hogy fel lehet rá készülni!Az a lényeg,hogy amikor beindul a szülés, ne félj,csak arra koncentrálj,hogy most már nemsokára a kezedben tarthatod a kislányotokat! :wink: :D :D

Kép

Kép
melcsi82

Sziasztok!

Sclara:Remélem,hogy nekem is elmúlik bár az én dokim sajna nem biztos benne azt mondta nekem,hogy ezt nem lehet kiírtani.De remélem 2 hét múlva vesz megint kenetet.Köszönöm a bíztatást.

Harivera:Jobbulást kívánok a fiúknak!!!!Sajnálom,hogy nem tudsz pihenni :cry: Pedig az most neked is nagyon kéne.Nagyon arik a képek :D

szaszi:Sajnálom,hogy ilyen rossz a cukrod :cry: Biztos nem lessz semmi baja a picurnak!!Ne idegeskedj!És pihenj amennyit csak tudsz.

Katica:Nem már nem a Tolnay a dokim,mert véletlenűl elmentem egy másik dokihoz amikor véreztem és ő vett kezelésbe,mert a Tolnay lese ejtett engem.Így át kerűltem a Szinte doktorhoz.Jó doki csak furi a stílusa.De legalább azért odafigyel ránk a mostani dolgot kivéve persze.Meg az a bajom vele,hogy 1 héttel fiatalabbnak mondja a babót hiába mondtam neki,hogy elvan számolva a Tolnay miatt.De azt mondta már nem változtatunk.Így a vizsgálatok egyhetet csúsznak.És a doki azt mondta nekem,hogy ezt nem lehet kiírtani és,hogy szülésnél kapnom kell majd antibiotikumot :cry: Remélem azért vesz majd még kenetet bár nem hiszem,ha így áll hozzá pedig jó lenne megúszni a dolgot.Nagyon jó az új otthonunk,mert itt legalább nyugalom van :D Igen már bevagyunk rendezkedve :D Már a babó érkezéséhez is megvan minden :D Remélem Léna hamarosan haza mehet.Nagyon szépen fejlődik :D Sajna tanácsot én nem tudok adni :cry: Elhiszem,hogy nehéz nélküle én nem is tudom,hogy bírnám.De már nemsokára haza vihetitek :D

beagle:Sajna az orvosom nem így van vele,hogy kikezelhető :cry: Így tuti szülésnél nem úszom meg a dolgot :cry:

Sensi:Sajnálom a depit :cry: Biztos vagyok benne,hogy ha megszületik a kislányod akkor elmúlik ez az egész.Szerintem az első szülőnőknél csak akkor tudatosul a dolog,hogy anya lett amikor ott van a picur a kezében,de van olyan is aki még akkor se.Nekem is hihetetlen,hogy nemsokára anya leszek én is sokszor beilyedek az egésztől,de már nagyon várom a rám váró nagy feladatot hisz erre vártam 18 éves korom óta.Biztos vagyok benne,hogy menni fog a dolog és biztos,hogy neked is.Hát a keményedéseim megvannak azóta is,de nem rendszeresek.Meg néha,ha állok csípkelődés félét érzek ott alul.Hányingerem is van sajna :cry: Meg néha hőhullámok vannak rajtam.Sűrűn járok pisilni is.A pocakom is mintha lejebb ment volna bár lehet ez már ilyenkor normális.Azért még szeretnék 2 hétig egyben maradni.Hát remélem,hogy kitudjuk kezelni,de mint írtam dokim nem így van vele.

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok,

most csak egy gyors bejelentkezés - mai NST-n minden rendben volt, UH-t is csináltak újra, ez a doki most nem látott cisztákat :shock: és tök megnyugtatott :D. 3300 g-ra becsülte a Pici súlyát, kíváncsi leszek, Lili 3100-al született.
Ma ott volt a saját dokim is, de semmi extrát nem mondott, csináltak még egy utolsó labort, a méhszájat nem vizsgálta. Ja, és a lepény is most már csak simán 3-as, infarktusokról szó sem volt. Szóval most már nem is olyan biztos az, hogy korábban jön Nati. Majd meglátjuk. :wink:

Most mennem kell, de délután még visszanézek.

Kép
Kép
katinka31

Hali!

Vera, gyere és legyél még velünk 1-2 hétig!!!!!! :) És azért próbálj meg pihenni egy kicsit. Bár 2 beteg gyerek mellett.......
Tündéri fotók lettek a pici lányról. Tényleg egy kis balerina!

Sensie, depi majd elmúlik!!!! :) A matracot meg bontsd ki, hogy kiszellőzön, nekem segített.

Hazahozós ruha: 2 sapit viszek én is. Egy nagyobb vastagot és egy kisebb vékonyat. Szerintem az mindegy, hogy hosszú body és rövid rugi vagy rövid body, hosszú rugi. Én két hosszút nem mernék ráadni, mert félek, hogy melege lesz. Viszont szőrős meleg overallt lehet viszek a takaró mellé, azt le tudom venni róla.
Bár én vékonyabb takarót viszek és lehet vastagot kellene.

Hálapénzről nekem csak annyi a véleményem, hogy erre az emberek szoktatták rá a dokikat. És mivel köszönet ajándék, így "elvileg" neked kellene megszabni mennyi.
A fogadott orvos akkor is bejön, ha épp nem akkor van a munkaideje. És ezért neki is járhat a plussz pénz. Meg a szülésznő is ugyanez.
Amúgy egy jó orvos elvileg pénz nélkül is jó orvos. Ha valaki gyengébb, akkor annak hiába adnak, a tudása nem lesz több, nem?

Katica, Léna babát akkor hoznám el, ha az ottani orvosok azt mondják, hogy nyugodtan elvihetem. Nemsokára eléri a kívánt súlyt!!!! :) Kitartás addig is!!!!!!

Figyu, a fürdetőt, krémet, hintőport recept nélkül is meg lehet venni? Vagy csak receptre? Mert nekem csak akkor adnak receptet, ha már megszültem. De én szeretném, ha azért lenne itthon előbb tartalék.

Melcsi, tőlem is mindenki kérdezgeti, hogy mennyi van még és folyamatosan szüléstörténeteket mesélnek. Én meg lassan kiakadok, mert parázok nagyon. Nem kell, hogy emlékeztessenek rá, hogy nemsokára szülök!!!!!!! A picit várom nagyon, de a szülést........

Kép
Kép
gabi82

Mutatok képet Lacika szobájáról. Igaz csak januártól lesz a szobája.
Kép

Kép

Felül citromsárga, alul narisárga.

Kép
Kép
gabi82

Gabi!

A receptet elvileg a baba megszületése után kell adni... A gyerekorvossal szerintem meg lehet dumálni, hogy adja most, mert pl. nem biztos, hogy a férjed el tudja majd hozni stb. Nekünk annak idején előre odaadta az orvos úgy, hogy az én TAJ számomat írta a receptre, csak elé kellett írni egy 2-t (azt hiszem), így elfogadták még abban a gyógyszertárban, ahol kőbunkó volt az összes gyógyszerész. Érdemes megkérdezni, mert tényleg jó, ha ezek már otthon vannak..
Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Húú, hát micsoda összegekről beszéltek itt!! :shock:
És egyetértek Gabival, erre tényleg az anyák szoktatták rá a dokikat!
Nem tudom, melyikőtök írja, hogy alkalmanként 10-12.000-t hagy ott! jesszus!!
Ha hiszitek, ha nem, én most járok összesen 20.000-nél. Ennyit adtam a 9 hónap alatt. Igaz, van magánrendelése, de mindig a kórházba hívott a dokim, és sokszor el sem fogadta, amit vittem, sokszor ezért adtam valami díszdobozos italt pénz helyett, mert azt, vonakodva bár, de elvette! És ennek ellenére nagyon jó fej, bármikor felhívhatom, bármit megkérdezhetek tőle......
Szüléskor kap 30.000-t valamilyen itallal, meg egy kis köszönő kártyácskát, a baba fotójával. Mivel itt nem lehet szülésznőt választani, az majd attól függ, hogy milyet fogok ki....mennyire lesz segítőkész!

Csajok! Akinek esetleg dagad, vizesedik a lába, van olyan, hogy az egyik jobban dagadt, mint a másik?? Nálam a bal láb szemmel láthatóan nagyobb.... :roll:
És emlegetitek a strepto szűrést......ma a védőnőtől is rákérdeztem, ezen a környéken egyáltalán nem nézik....... :roll: vagy ezt is kórháza válogatja?

Sensi!
A depi nem jó......és nem ígérem, hogy ez a szülés után elmúlik! Sőt......Amikor az elsőt vártam, én hihetetlen boldog voltam, alig vártam, hogy meglegyen, és utána nem tudtam az érzéssel mit kezdeni, nem is tudtam olyan kitörően örülni a babának........ez első szülőknél szokott inkább kijönni, amikor annyira új minden....a másodiknál is volt egy kis mértékű depi, de akkor már ott volt a nagy, hamar elmúlt. Most meg már nem is félek tőle. :)

Melcsi!
Hát neked se semmi a pocakod! :) Tök cuki az a hazahozós ruci!!

Gabi!
Szép kis szobája lesz Lackónak! És addig a ti szobátokban lesz? Mi a nagylányom szobáját csináltuk hasonlóra...fele citrom, fele narancsos......majd dobok róla képet!

És akkor végre mutizhatom a baba-kuckót! Tegnap megjött a zenélő-forgó is, amit a netről rendeltem, szóval felőlem mehetünk is...(ja, most az éjjel először álmodtam a szülésről, azt tudom, hogy villámgyors volt, és 3900 grammos lett! Hát így legyen! :) )

Szóval Ágoston-lakosztály:
Kép

A szoba másik sarka a kocsival, hazahozós cuccal, na és az útra kész táska:
Kép

Hazahozós közelebbről:
Kép

és az overall, sapi:
Kép

Lányok, akinek már kész a babakuckó, ti is dobjatok már képet! Olyan jó nézegetni őket! :)

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Nálunk 2,5 éve az első gyereknél csak akkor adott receptet a gyerekorvos amikor hazamentünk a kórházból ő pedig kijött megnézni aznap a gyereket. Ez egy szombati nap volt felhívtuk telefonon hogy most jöttünk haza és jött is hozzánk.
Ha beteg a gyerek és kihívom hogy nézze meg mert nem tudok vele bemenni a rendelőbe mi 1-2e ft-ot szoktunk neki adni többet nem is fogadna el, néha még ezt is alig akarja elfogadni. Ezen a téren nem olyan pénzsovár, na de az én háziorvosom az tudja tartani a markát az biztos. Az egész családnak ő az orvosa és minden honapban jár ki mamámékhoz receptet felírni és olyan gyorsan zsebre bírja vágni a pénzt mint a 21.
Vendég

Sziasztok! Régen nem írtam, de a táblázatot látva gondoltam azért beköszönök! Követem az eseményeket.
Velünk semmi különös nem történik. Szépen fent van a pocak, baba medencevéggel pörög jobbra-balra. Bukfenchez nincs kedve. Sajnos. Pedig már minden népi dörgedelmet kipróbálunk. Ez egy picit aggaszt.

Vera! Te is írtad, hogy nem fordult még meg! Teszel valamit ennek érdekében? Hátha azt még én nem próbáltam. (Én szerdánként megyek az Uzsokiba CTG-re.)

Betegeknek jobbulást! Pocakfájdogálásokat pedig toljátok... Jobb ha még bent maradnak :-)
almi

Sziasztok!

Gabi, én már megkaptam a recepteket, majd csak a baba születése után lehet kiváltani, de úgy van, ahogy Csuri írja, csak nekem 8-ast írt a TAJ-számom első számjegye helyére a dokinő, nem 2-est. Egyébként szerintem a popsikenőcsöt és a fürdetőt, babaolajat tutira lehet kapni recept nélkül is, max. a köldökre való hintőport nem. De amíg a kórházban vagytok, Apa már ki tudja váltani.
Nagyon szépek a szoba színei. :D

Hálapénz: hát tényleg elég gáz, szerintem én már valamikor írtam is, hogy mivel a sürgős császár miatt a dokim lemaradt a műtétemről, én annak adtam a rá szánt pénz felét, aki műtött, a többit meg a saját dokimnak, de csak azért, mert előtte nem magánba jártam hozzá és így egy fillért sem látott tőlem. Bevallom, én most 10.000-rel többet szánok rá csak, mint anno, de most ugye már magánba jártam hozzá. Szülésznő meg max. kap valami ajándékcsomagot, ha elégedett leszek és szükség lesz rá, mert nem császár lesz (ugye én nem fogadok emiatt).

Vera, azért tényleg maradjatok még velünk egy ideig 2 in 1. :wink: És hátha még megfordul a kiscsaj, ne aggódj. Szupik a fotók! 8)

Reni, ne izgulj, hátha téved a doki és ki lehet kezelni. De ha mégsem, akkor meg ha kapod az antibigyót, nem lehet gond, hidd el.

Sensi, sajnálom a depit... Én is megrettenek ám sokszor, hogy már 20 nap sincs és kétgyermekes anyuka leszek. :shock: Meg izgulok a szülés miatt is, azért ezzel a cisztával is folyton ijesztgetnek... :? Megvárlak ám szívesen, legyen meg az az eredmény, aztán a 20-át célba vehetjük. :wink: Te napi kétszer iszod a málnalevél teát?

Katica: tényleg nem könnyű a döntés, szerintem ha ilyen szépen halad Léna és megbízható, kedves a gyerekorvosotok, akkor akár haza is vihetitek 2 kilósan. Elhiszem, hogy nagyon hiányozhat már.
Gyermekágyi folyás: én már nem emlékszem pontosan, csak arra, hogy nekem viszonylag sokáig tartott, de a 6 hetes vizsgálatra már elmúlt.

Beagle: én sem adtam többet a magánrendelésen, mint amit kért, ezt is úgyis zsebrerakta. :roll:

Szaszi, sajnálom a cukrot, próbálj meg ne nagyon idegeskedni.
:(

Ditta, nagyon szép a babakuckótok! :D Nálunk az ágy még nincs összerakva, majd akkor akarja Apa összerakni, amíg a kórházban leszünk. Meg a bölcsőt is. Amúgy szinte minden megvan, tegnap lefertőtlenítettem a csörgőket, rágókákat is. Hazahozós ruhánál még 2 garnitúra között dilemmázok.

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Katinka!

Nálunk most Anna nevére írta a doki a recepteket, ezért szerintem én már kiválthatom...?

Ma megkérdeztem a gyerekorvosunkat, és azt mondta, hogy a kötelező 24 órás megfigyelés után haza jöhetünk. (Most leginkább Anna miatt tervezem ezt, mert nekem nem okozna akkora gondot - 14 éves koromtól 22-ig kollégiumokban, albérletekben éltem). Ha itthon leszünk, Ő eljön minden nap, csak a BCG oltásra kell visszavinni a picibabát.
Valaki tud erről valami hivatalos dolgot? Mármint azon kívül, hogy az orvos ír egy igazolást, én meg aláírok egy papírt, hogy saját felelősségemre távozok.

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Ma meg volt az első ctg:) meg is dicsért a doki, hogy milyen ügyesek voltunk (nálunk nincs gond a mozgással:))) A méhszáj zárt, fenn van még a gyerek. Az új igazgató utasítása szerint csak betöltött 39. hét után lehet császározni (kivéve ha megindul előtte a szülés..így nov. 13-án lesz a műtét elméletileg, bár szerintem a 38. hetes uh-n már alig látnak hegvastagságot és nem kockáztatnak, aminek én örülnék mert úgy terveztem,hogy 6- v7-én szülők:) Megbeszéltem azt is,hogy nem maradok még szülés után 5 napot csak 4-et és később megyek vissza varratszedésre+császár közben megkapom a babát:)
Ma rákérdezett a dokim, hogy beszéltünk e szülés tarifáról: hát eléggé lesápadtam, mert az az elvem, hogy ne mondjanak összeget, hanem én döntsek a pénzről...végülis egy tól-ig összeget mondott 50-70 eft, mert tudja, hogy vannak irreális 100 eft körüli szülés összegek is.

Beagle

SZerintem tegnap a férjeink beszéltek egymással a héven v. buszon: István mondta, hogy egy olyan apukával beszélt akinek novemberben születik az első babája, Dóri lesz és dél-pestiben születik+itt lakik a Rákóczin:) egy közös ismerős által beszéltek egymással (nem tudom milyen Ernő).

Sensi

Jobb hangulatot kívánok:)

Vera

örülök, hogy még egyben vagy+dokid alaposan kivizsgált:)

Szép napot mindenkinek.

Bea
kumpibogar

almi
nem tudom hogy mikor megyek az uzsokiba mert jövőhéten kedden még a nyírőbe kell menjek.

a novemberi nlc-n már 2 baba van :lol: :lol: :lol:

nekem meg elegem van. én imádok pocakosnak lenni de ezt a terhességet már nagyon nehezen viselem. Ideges ingerlékeny vagyok meg ha megyek akkor vége a pocakomnak annyira bekeményül és péntektől muszáj vagyok egyedül vinni az oviba a kicsiket :cry: :cry: :cry:

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Vera kitartás most én is úgy érzek ahogy te.Elegem van hogy nem tudok a gyerekemmel lemenni hintázni meg sétálni mert egyből keményedik a hasam és alig bírok menni.Hajnalban 5X voltam fenn hol begörcsölt a lábam,elzsibadt az oldalam,wc re kellett mennem,szóval már én is kivagyok.És tényleg a dokid mondta hogy van esély arra hogy beforduljon vagy így marad a babóca?

Almi én is szerdán megyek NST re az Uzsokiba 8.30 ra.

Ditta,Gabi nagyon szép a babaszoba és jók a rucik is meg a többi.Nálunk még kicsit át kell rendezni a hálót hogy az ágyak beférjenek.

Ja tényleg megrendeltük az ágyakat meg vettünk ágyneműt is a kisfiúnknak a kislányunk örökli a Liliét.Aranyos mind a kettő.Szóval már csak egy pár dolgot kell még vennünk.A férjem azt találta ki hogy hívjuk Walternak a kisfiúnkat. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Így néztem rá.Nekem egyáltalán nem tetszik.

Beagle:én azért adok mindíg többet a dokinak hogy ne a szüléskor kelljen annyit adni mert ugye a magánrendelés árának a 10X ét szokták adni.Az én dokim csak magánba praktizál és ott minden alkalom 10000FT.De egyszer megfogadtam ha lehetőségem lesz rá és tudom fizetni akkor csak magánba fogok járni mert az SZTK ba pont kifogtam egy olyan dokit aki borzasztó volt.Nagyon rossz élményként maradt meg bennem és ameddig tehetem magán nődokihoz és fogorvoshoz fogok menni.Sajna a pénz ennyit számít.

A házi gyerekorvosnak nem kell fizetni azért mert kimegy megnézni a babát hiszen ez is a dolga.De pl a sógornőm megkérte az Uzsokis gyerekorvost hogy minden hónapban menjen hozzájuk az alkalmanként 7000FT volt.Hozzánk kb 2X jött ki a gyerekorvos meg a védőnő utána már én vittem le a Lilit az egészséges rendelésre mert a sétával egybe kötöttük.Nyílván az ikrekkel ezt nem fogom most csinálni.

Sensi jó hogy jelentkeztél.Ne légy depis hisz nemsokára anyuka leszel.Minden rendben lesz majd ne izgulj.Én arra gondolok hogy milyen lesz az első találkozás velük és hogy hogy fognak kinézni.A Lili is mikor született rá egy napra én úgy sírtam benn a kórházba hogy anyuka lettem.Ösztönösen jönni fog minden magától hidd el hogy mit hogyan kell vele csinálni stb.Bennem is van most egy kis félsz a szülés miatt de ahogy Sclara is szokta mondani hinned kell benne hogy minden rendben lesz.Én is erre gondolok.

Na jó éjszakát mindenkinek! :lol:

Kép
Kép
mesi01

Sziasztok!

Kumpibogár: Igen párom mesélte hogy összefutottak, és hogy az Ernő által ismerték meg egymást. Kicsi a világ, pedig azt hittem majd mi fogunk összefutni:-))) Szerintem "jó" árat mondott a dokid,már ha lehet annak nevezni. Ismerősőm 2éve 100ezer felett kellett adjon az orvosának az Istvánban, de ragaszkodott a dokihoz, akinek a szülés alatt nem volt sok dolga, utána meg nem volt alapos egyáltalán, mikor valami fertőzést kellett kikezelni, már a következő babát másik orvosnál szüli.

Képzeljétek mára feldagadt a felső ajkam, és az orrom is olyan furán áll, mintha megnyúlt volna. család meg is jegyezte hogy közeleg a vége. Ja és érdekes derék fájdogálásaim is vannak, de nem ritmikusan jönnek.

Látom sokunk várja már a végét. Én még mindig azt mondom le a kalappal mindenki előtt akinek most még egy vagy több pici gyerekről is gondoskodnia kell.
Vendég

Haho!

Hát én jól megjártam. Elmentem a fogorvoshoz tegnap, kapásból 3 fogamat piszkálta meg. Vártam 2,5 órát, de azt hittem, hogy végre ezt is letudtam (főleg, hogy ez a III. kerületben van, én meg most a XVIII.-ban lakom...). De persze egész délután, meg este, sőt még éjszaka is fájt, és ráadásul nyilal, tehát valszeg elcseszte a doki. Igazából az újabb 1,5 órás út + a 2 órás várakozás idegesít, na meg persze, hogy újrakezdjük az egészet.

Ámde, megvettem tegnap a kiságyat, meg egy csomó mást intéztem, így ha csigatempóval is, de haladunk. :lol: :lol: :lol:

A gyógyszertári dolgokkal kapcsolatban én is azt olvastam (nekem ugye tapasztalatom nincs), hogy ki lehet váltani, csak akkor az a 8-as kerül a taj szám elé.

Sensi, én a múltkor amikor eltűntél kicsit, már azt hittem megvarázsoltad magadnak a szülést!

És lányok valóban ki kellene találni, hogy értesülnek a fórumlakók a friss anyukákról/babákról. Én szívesen vállalnám, hogy elküldöm a telószámom priviben, és fogadom az örömhíreket, csak nálunk lehet pont most nem lesz net 1-2 hétig, akkormeg sokra mentek velem. Valaki önként jelentkező, aki úgy érzi a sor végén áll? Vagy kört szervezzünk?

Pipal

Kép
pipal

Sziasztok Lányok!

Gabi: Ngyon szép a szoba!Nálunk is ilyen színekben tündököl a Hanna-Szonja szoba :D ,csak a dekorcsík katicabogaras!Nem szabad odafigyelni a rémisztgetős szüléstörténetekre! :roll:

Ditta: Nektek is szép a szobátok és aranyos a hazahozós ruci is! :D Én is rakok fel szobaképet majd :D

Magánrendelés: Nálunk 5.000 Ft a tarifa!Terhesség alatt 2 havonta kellett mennem kb. 20.000-t hagytunk ott,szóval az nem olyan sok!Van olyan doki,aki havonta hívja a kimamát magánrendelésre és még a varratszedésre is oda hívja! :?

Gyerekorvos: Hozzánk hazaérkezésünk után 1 nappal jött ki autómatikusan a védőnővel együtt!Nem kért semmit!Már a kórházban megkaptuk a szükséges recepteket,amit hazafelé már ki is váltottunk!

Pipal: Nekem is elkéne mennem fogorvoshoz,mert 2 bölcsességfogam kilyukadt :( Nem hiszem,hogy odaérek!

Rólunk: Tegnap délután kegyetlen szarul voltam!Görcsölt a hasam oylan mensisen,fájt a derekam is!Még este is folytatódott!Nem sokat aludtam!Szeméremcsontomtól elkezdve minden egyes nyílásom fájt ott lenn! :shock: :? Éjszaka 4-5x felkeltem pisilni!Ma megyek dokihoz délután!Remélem csak az időváltozás az oka!Férjem holnap megy Céges tréningre és ott kell aludniuk 1 napot! :( Nagyon örülök :?

Kép

Kép
melcsi82

Itt van a Lányok szobája!
Kép
Kép

Kép

Kép
melcsi82

Melcsi: pedig lehet meg kellene próbálnod, én is azért mentem el, mert tudom, hogy utána hónapokig nem fogok eljutni. Bár nekem necces volt a dolog, mert kiesett a tömés 2 fogamból, és igencsak problémássá vált az evés :D

Bár ez legalább nagyban hozzájárult hogy a diétámat tartsam. Bár most már abba akartam hagyni, mert folyton fogyok, és szerintem a doki is már úgy ítélné meg, hogy nem fenyeget a 30 kg hízás (kb 8-9kilonál járhatok most). Bár ha egész nap ennék, lehet összehoznám :D

Pipal

Kép
pipal

Na végre, van netünk! Már annyira elegem van ebből a szolgáltatóból!!!!

Melcsi, Ditta, Gabi! Ollllyan szépek a szobák!Nagyon jól fogják érezni magukat ott a babók.

Eszter hol vagy, mi van veletek?

Csuri, írtad,hogy 24 óra után hazamennél. Háát, bátor vagy.Nekünk annó a kórházi doki mondta (persze az az első, kicsit korababánkkal volt, és akkor már majd két hete bennt voltam vele), hogy hazaengedne már, de ha vissza kellene venni vmiért a kórházba, akkor nem biztos, hogy nekem is jutna hely mellette, mert mindig sokan vannak. Engem leginkább ez tart vissza, gondolhatod, még elképzelni sem tudom hogyan bírja majd ki Apa azt a pár napot otthon a három gyerekkel + tiszta ideg leszek, hogy a fiam nem töri-e ki a nyakát, míg én nem vagyok otthon.

Fogfájósoknak :( gyors javulást, pocsék egy érzés!

Sensi! Kitartás, már nincs olyan sok hátra, depire egyél egy kis csokit, az állítólag jó rá. Amúgy szerintem normális, ha az ember lánya fél egy kissé a szüléstől, főleg ha az első... és minden élményt másképp dolgozunk fel.

Hasfájás és keményedés: újra itt egy hidegfront, az hoz ilyen kellemes :? mellékhatásokat. Szerintem így a vége felé már mindenki amúgy is nyűgösebb, fáradékonyabb, sehogy se jó már semmi. Én is mindenen felfortyanok, és nyűgös is vagyok. Mondtam is tegnap előtt kis családomnak, hogy itt már csak én nyafoghatok, másnak tilos!

Katica: szupi, hogy Léna már pólyásbaba! Nincs jobb annál, mintha már szabadon lehet ölelegetni.

Kíváncsi leszek, mikor kezdődik nálunk is a bébibumm!? :D :D :D

Vigyázzatok, magatokra, pihenjetek, amikor csak lehet.

Zsuzsi

izsuzsi

Melcsi!
Jaj, de tündéri a ti szobátok is!! Igazi csajos!! :)

D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok Lányok!

csak gyors bejelentkezés,nagyon szépek a babszobák :lol:
Mi jol vagyunk csak jó kemény a pocakom,babó sokat mocorog :lol:
30.án kell mennem ű

000kata

ctgre

Mindenki vigyázzon magára

000kata

Sziasztok!

Nagyon szépek a babaszobák :D

Örülök,hogy mindenki jól van a nyűgöket leszámítva.Mi is jól vagyunk és még egyben :D Csak sokat keményedek úgy,hogy szinte nem csinálok semmit.

Szép napot mindenkinek!!

Reni

Kép
Kép
reni_24

Köszönöm a véleményeket a hazamenetellel kapcsolatban! Most úgy "döntöttünk" (apával mi 2en :lol: ) hogy jövő szerdán az ünnepek előtt hazahozzuk! -addigra ha így halad ,2100 felett lesz. De ehhez persze kell h. a véreredményei és 1ebek tökéletesek legyenek még.
A kényesebb kérdésre is köszönöm a válaszokat, akkor minden ok. a 4,5 hetemmel, csak a védőnő már beparáztatott h. menjek nőgyógyászhoz mert ez sok! :evil:

Izsuzsi
igen, tényleg csodálatos érzés! :)

Nagyon szépek a szobácskák!!! Látszik rajtuk a gondos alaposság és hogy milyen szeretettel várjátok a kis lakóikat már! :D Náluk is alakul csak még rendetlen a szanaszét levő zacsik miatt 8) meg a kis falifigurákat még fel kell ragasztanom, na de majd a 7végén.

Szegénykéim tényleg baromira nehéz lehet már nektek!Kitartás és erőt kívánok az utolsó hetekre! ((Csak most szembesülök vele igazán hogy mi várt volna még rám... :roll: )) De amikor megérzitek majd a kis bőre finomságát az illatát és az édes kis szuszogását...jaj hát az mindenért kárpótol! CSODA! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
katica_75

Sziasztok!

Nemrég előkerültem, aztán meg megint eltűntem! Hát nem így teveztem, de remélem azért most már tudok jönni egy kicsit sűrűbben!

Rólunk annyit, hogy a héten nálunk is elkezdődött a ctg-re járkálás :? Most volt vizsgálat, kenet vétel, meg labor is! Szóval a fél napomat ott töltöttem a kórházba! És jövő héten szintén lesz ugye vizsgálat, meg ctg meg lesz ekg is és az altató orvossal is konzultálni kell! :? Annyira nincs kedvem ehhez a macerához! Főleg, hogy nekem ilyenkor a nagylányomat le kell adnom szüleimhez, és most ezt se teszem szívesen, szeretem minden időmet most vele tölteni, hogy érezze nagyon szeretem! Nemsokára úgyis sokkal kevesebb időm lesz rá :cry:

Egyébként most úgy néz ki, hogy ha Fannika nem akar kijönni magától akkor November 6.án lesz a programozott császár! Már nagyon várom! Persze jobban szeretném ha megindulna magától, és legalább kicsit átéreznénk mindketten a szülést, de tartok tőle, hogy nem fog megindulni, mert még mindíg totál zárt vagyok, szóval semmi jele, hogy készülődne :?
Persze kisebb nagyobb jósló fájások, keményedések vannak, de ennyi!

Szóval ennyit magunkról! :D

A babaszobák nagyon szépek, a pocakok is, és hát a topik kis babái pedig gyönyörűek! A képekig jutottam, azokat tudtam átnézni, az írások még csak ezek után fognak jönni, hogy egy kicsit visszarázódjak közétek :)

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Ma este megyünk dokihoz, és... talán az első szívhang előtt izgultam utoljára ennyire. Olyan hihetetlenül gyorsan telik az idő. Remélem minden rendben van Noel babával. Drukkoljatok légyszi ;-)

Beagle: én sem hallottam még ilyenről, hogy többet szokás adni magánrendelésen. Szerintem a fix árnak ez a lényege, hogy benne van, hogy mennyiért éri meg nekik, hogy fogadjanak minket. Én sosem adtam ezen felül borravalót!

Katica:
akkor Léna már tényleg nagyon ügyesen szopizik! Jó, hogy nemsokára otthon lehettek!

Sensie: rám is kedvtelenség tört mostanában, mindig alig várom, hogy hazaérjen a férjem. Rájöttem, hogy nem szeretek egyedül lenni. Megszoktam, hogy az elmúlt hónapokban, években állandóan pörögtem. Most meg rámszakadt ez a temérdek szabadidő! De próbálom kihasználni készülődéshez, meg sokat vagyok a nővéremmel (ő is babát vár), + a barátnőm is mindjárt megérkezik. Vagyis ez az érzés szerintem valamennyire természetesnek vehető, de bízzunk benne, hogy minden renben lesz ;-)

Gabi, Ditta: nagyon szép kuckójuk lesz a babáknak ;-)

Almi:
jó, hogy jelentkeztél! Remélem hamar befordul a baba! De ne izgulj, sokan mondják, hogy akár az utolsó napon is befordulhat. Beszéld meg vele, hogy ez mennyire fontos ;-)

Gyerekorvos + receptek: a mi orvosunk nem adja ki előre a receptet, hanem csak ha megszületett a baba. Be kell telefonálni, és kiteszik vhova, ahonnan apuka/rokon vagy bárki elhozhatja. Elég rugalmas szerintem. Azt hiszem 6 db-ból álló csomag (alkohol, hintőpor, fürdető, popsikrém... )

Pipal:
Nyulas Joli lesz a szülésznőm, és Raft Miklós az orvosom! Te kinél szülsz? Olvastam fórumokat, hogy első babásoknak érdemes lehet csecsemős nővért is fogadni. Hát ezen cseppet kiakadtam... állítólag nem nagyon segítenek amúgy semmiben :-( Remélem nekünk jobb tapasztalataink lesznek.

Akíra: épp az egyik nap jutottál eszembe! ;-) Jó, hogy jöttél!

Judit
Kép
sonny

Hello!

Gyönyörűek a szobák!!!!!!!!!
Majd én is rakok képet, de egyenlőre csak rólam van fotó!

35.hét 4 nap
Kép

Babucim feje sajna már túl is lépte a megengedett határt, de bízom abban, hogy most már nem a fejét növeszti, hanem a pociját :wink:

Viszont most egy kicsit én is panaszkodnék ha lehet. Ma voltam vérvételen és mellette van az NST szoba ahol időpontot kértem jövőhétre. Képzeljétek a csaj mondta nekem, hogy a kapott papírral keresem meg az orvost, mondom neki, nem tudom mert a dokim félegyházán van nem itt szülök (Kecskemét) akkor pedig keressen meg egy orvost, mert ha útközben meghal a kisbabája maga engem fog beperelni én meg fizethetek. Mondom neki nem fog meghalni a kisbabám! (teljesen elképedve), de ez akkor is az Ő felelősége úgyhogy akárhol is szülök itt egy orvossal alá kell íratni, hogy a vizsgálatot elvégezték!
Lehet csak én vagyok kissé feszült, vagy idegesebb mint máskor, de esett olyan rosszul! Azonnal felhívtam a páromat szerencsére Ő rögtön megnyugtatott!!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Harivera

Az Uzsokiba idő pontot kell egyeztetni NST re ezt írtam már neked csak lehet hogy nem láttad.Ha gondolod privibe eltudom küldeni a számot amin be tudsz jelentkezni.

Üdv
Mesi

Gyönyörűek a szobák. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
mesi01

Mesi! Szerintem éppen el fogjuk kerülni egymást, én 9:30-ra megyek. Bár tegnap is vártam kb. 30 percet. Örülök hogy jól vagytok! Férjem egyik ismerőse is mostanában lett ikrek boldog apukája. A 2 baba együtt 5,5 kiló (születéskor) :-) Anyukájuk végig kihordta. Ja, és van már egy nagytesó. Biztos nem könnyű.

Vera! Időpontot telefonon kell kérni. Betöltött 36 héttel. Elég nehéz elérni ott valakit, de nekem úgy 10-szerre felvették. A többit meg adják következő hétre. De ha jövő héten kell menned, akkor már ezen a héten kérjél! (Az én dokim is csütörtökön van ott, én úgy tudom. Vele nem találkozok ilyenkor.)

klarissza! Kicsit durva, amit írtál a vizsgálattal kapcsolatban, mármint ez a kifejezés-mód. De én is csak úgy jöhettem el, hogy alá kellett iratni egy dokival (az enyém nem volt bent). Nekem néha a védőnő mondott hasonló stílusban dolgokat... aminek nem igazán örül az ember. A lényeg, hogy te érzed: minden rendben a babával.
almi

Sziasztok!

Melcsi,Ditta!
Nagyon szépek a babaszobák!és cukik a rucik is ,amibe hazahozzátok őket.
Én vettem 1 vastagabb kocsikabátot+takaró,ha olyan jó idő lesz mint a napokban.és van bundazsák is ,mert nincs kizárva,hogy lehűlhet annyira,hogy arra lesz szükség.
Én hosszú ujjú tipegőt és hosszú bodyt viszek még be.ha melege lesz úgyis kigombolom.

Hálapénz?!
Ez egy jó téma.erről is megvan a véleményem,igaz,mi szoktattuk rá őket.de hát ez van.én a legutolsó vizsgálaton rákérdeztem,hogy előtte vagy utána adjak? (véletlenül se azt ,hogy mennyit!!!)és képzeljétek azt mondta,hogy minek fizetnél,ide jártál (magánrendelésre) a 9 hónap alatt,már kifizetted!de azért gondolom valamennyit csak elfogad.én kb.30-40 re gondoltam,mégiscsak császár lesz.kell velem dolgoznia.emlékszem,mikor a sógornőm szült,a doki akkor ért oda ,mikor a gyerek feje már látszott,kisegítette,és összevarta.mindezt 50-60ezerért.és ez nem tavaly volt,hanem már jó pár éve.a szülésznő,az szerintem,aki sokat segíthet.de erről inkább azok beszéljenek,akik simán szülnek,v szültek.

Néhány gyógyszertári dolgot pl.: popsikenőcs,rózsaolaj,alkohol,már megvettem.de még kell hintőpor,gézlap,tusfürdő,testápoló.igaz a kórházban johnsonnal fürdetik őket az első perctől kezdve.de majd meglátjuk,hogy mennyire lesz érzékeny a bőre.

Hozzánk a doktornő aznap,vagy legkésőbb másnap jön ki.én majd adok neki egy 5-öst.nem kér,de azért adok.

látom lassan mindenki elkezdi az nst-ket! :D .nekem is már a 3ik lesz holnap.én mindíg pénteken járok.
ma voltam vérvételen,ami kell az altatós orvosnak.hétfőn lesz kész.
jövő hét pénteken,24-én megyek az utolsó kontrollra,a kórházba,mert akkor ügyel a dokim.de már viszem magammal a cuccost,(ha addig nem szülök meg feltéve.),mert nincs kizárva,hogy akkor megcsinálja a csaszit :?
A helyzet az,hogy iszonyatosan vizesedem,nagyon fulladok,éjjel nem alszom,mint mondjuk sokan mások közületek.de ha látja rajtam,hogy szenvedek,és még ügyel is,akkor nincs kizárva,hogy pénteken megszülök.de várjuk ki a végét!!

Én a telószámomat elküldtem az Esztinek,de még nem jelentkezett.ha valaki akarja elküldöm szívesen,hogy tényleg tudjak szólni,ha történik valami,de mások is megadhatják,hogy aztán én is tudjalak benneteket értesíteni ,ha beindul a bébibumm!!! :lol: :lol: :lol:
Jajjjj...már úgy várom!!!!tiszta izgi,hogy lehet már most hétvégén elkezdődik valakinél!mondjuk Sensi? lehet beelőz?nem bánom :lol:
csak ne aggódjon!

A változó hangulat engem is utólért :lol: hol,majd kiugrok a bőrömből,hol meg sírok,aztán kötözködöm,meg egyéb fínomságok!
A gyerekeim is fárasztanak már nagyon,pedig nem olyan kicsik már,de mintha éreznék,hogy pár nap és már nem csak ők lesznek nekem,és folyton ugráltatnának,este 1/2 10kor jut az egyik eszébe,hogy ő még mindíg éhes :evil: ,és akkor én marha ideges leszek,mert már úgy feküdnék nyugton az ágyikómban.

Csajok,örülök,hogy mindenki jól van,pihenjetek sokat,és vigyázzatok magatokra! és várom a telószámokat!!!

Mindenkinek további szép napot!

Sziasztok!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Sziasztok!

Melcsi!
Hát majd igyekszem. Állítólag olyankor már nem fél az ember, csak arra koncentrál, ami történik vele, meg hogy hamarosan itt a nagy találka a babyvel. Hát én ezt nem tudom, remélem így lesz. :)
Sajnálom, h ilyen sz.rul voltál! Szurkolok, hogy most még ne történjen semmi. Nagyon tetszik a csajok birodalma!

Reni!
Kitartás!

Katinka!
Örülök, hogy minden oké, és elmúlt a para. Szombattól hajrá nekünk! :)
Én 3x iszom málnalevelet.

Gabi!
Nagyon tetszik Lacika szobája! A színek és a Micimacis izé is! :)

Ditta!
Igen, nekem is a jobb sokkal jobban dagad, mint a másik...nem tudom miért.
Én úgy tudom, h ahol nincs kenetvétel, ott születés után vizsgálják meg a babyt, és kezelik, ha kell...de igazából nem tudom.
Ne is mondd, parázok a szülés utáni depitől is, mert én ilyen fajta vagyok, képes vagyok minden új, nagyobb dologtól bepánikolni, akkor is ha jó dolog alapvetően....hát majd meglátjuk.
Nálatok is nagyon ari a babasarok, meg a cuccok!

Almi!
Szurkolok, h még beforduljon a baby!

Kumpibogár!
Örülök, hogy minden ok! Szurkolok a hamarabbi időponthoz!

Mesi!
Kitartás neked! Gondolom milyen nehéz lehet 2 babyvel a pocakban, nekem 1 is sok már. Tegyél fel képet te is a babasarokról! A Walter tényleg vicces. :D
Köszi a bátorítást!

Beagle!
Nem tán elkezdődött vm? :)

Pipal!
Sajnálom a fogadat!
Nem, nem varázsoltam én semmit....bár tudnék! :D

Izsuzsi!
Nálunk 6óra után haza lehet menni, 24óra után pedig általában mindenki haza is megy, ha komplikációmentes volt a szülés, és minden Ok. :)
A csoki megvolt (egy egész doboz), már jobban vagyok... :)
Kitartás neked is!

Kata!
Örülök, h jól vagytok!

Katica!
Örülök, hogy már hazaviszitek Lénát! Szurkolok, h minden eredmény okés legyen! Dejó!!!!! :)

Akíra!
Dejó, hogy előkerültél! Kitartás!!! Remélem nov.6 előtt elindul majd magától a csajszi!

Sonny!
Drukkolok neked estére, majd gyere a hírekkel!
Az egyedüllét nálam sem mindig nyerő. De én átmentem hisztisbe, néha az a bajom, h egyedül vagyok, néha meg az, hogy itt van vk. Jófejek a barátnőim, mindig jönnek, ha tudnak, meg hívnak, csak hogy ne unatkozzak. De néha nagyon nem kívánom a társaságukat, ki érti ezt. :?

Klarissza!
Hűha, jó nagy pocak!
Ez a kórházi jelenet pedig felháborító! Egy tapló ez a nő...hogy lehet ilyet mondani egy kismamának??? grrrrrrr

Vera!
Kitartás neked! Elhiszem, h milyen nehéz lehet 4 gyerek mellett, mikor már alapból is az!

Holnap hozza a futár a kamerát, és a strepto eredményemet is holnapra várom, úh szombattól nálunk is zöld a lámpa. Szép is lenne....az eredetileg kitűzött dátumom, amikor is pont 23,5 éves leszek. :) Na de úgysem vagyok olyan szerencsés...kezdek megbarátkozni a túlhordás gondolatával is, pedig eddig nem is gondoltam, h ilyen egyáltalán lehetséges. :P Na nem baj, egyszer majdcsak kibújik, elvégre bent tuti nem fog maradni. Gondolom még max 3 hét. Fuhh, belegondolni is rossz.
Már tényleg alig bírok mozogni, tegnap elmentem a pénzemért a főnökömékhez, utána útközben bevásároltam kaját, és úgy elfáradtam, mire hazaértem, h durva. Nem gondoltam, h a sétával is gondok lesznek előbb utóbb. :? Másról meg ne is beszéljünk...
Ma 7.45-kor felcsörögtek a cégtől, ahonnan rendeltem a kamerát, h egyeztessék az adatokat...hülyék ezek, h már ilyenkor dolgoznak?! Csak kicsit voltam mérges...a jó oldala, h tényleg gyorsak voltak, és holnapra már itt lesz, pedig tegnap késő este rendeltem. Persze utána már nem tudtam visszaaludni, megnéztem a Lecsót (tudjátok az a walt disney rajzfilm), ettől jó éhes lettem, kajáltam, és délben kb visszaaludtam...fél4-ig nyomtam. :)
Hát ennyi, marha izgalmas dolgok történnek velem... :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Honey!
Jaj, sajnálom, hogy már ilyen rossz a vége. Én is vizesedek nagyon, tök rossz...meg igaz már sokkal lejjebb van a kiscsaj, így már nem szenvedek annyira, de még így is néha úgy tele tudom enni magam, h nem kapok levegőt...főleg, ha nyomogatja fel a popóját, vagy rugdossa a bordáimat. :?

Aranyos vagy, hogy emlegettél! :) Beelőzhetsz nyugodtan, én még azért tudok egy picit várni, hiába szeretnék már nagyon túl lenni rajta. Az okt. 20 is egy nagyon szimpi dátum nekem...nem is bánnám, ha akkor jönne. :) Esetleg 26, ami anyukám szülinapja, bár azt annyira nem szeretném. Mert most jutott eszembe, h anyukám is küld még nekem cuccokat, ami hnap indul, és vasárnapnál hamarabb nem lesz itt. Abban van egy kis overál (az a macis amit a tescoban árulnak), amiben hazahozzuk a kiscsajt, (mert én csak egy télit vettem egyel nagyobb méretben, ő meg még nagyon pici lesz, és nem is kell még olyan vastag), meg hasleszorító, lázmérő (itt nincs olyan rugalmas, amit sokan ajánlottatok), porszívós orrszívó, meg ilyenek....na meg megint nem bírta ki, állítólag vett megint pár rucit is a csajszinak, pedig már annyi ruhája van, h nem fér a szekrényébe. :P

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sensi: örülök,hogy jol vagy :lol: Akkor jo sok rucija lesz a kiscsajnak :lol:

000kata

Sziasztok Lányok!

Voltam dokinál!Zárt méhszáj,minden ok!
Hétfőn megyek kenetvételre + műtéti előkészítésre és bejelentkezünk az aneszteziológushoz!Előreláthatólag nov.13-án befektetnek és másnapra megcsászároznak! :D Epidurális érzéstelenítést javasolt a dokim!Dátum még nem 100 százalékos,mert főorvos váltás lesz nov.1-én a kórházban és még neki is megkell vizsgálnia!

Holnap majd utánatok olvasok,csak most fáradt vagyok!

Kép

Kép
melcsi82

Sziasztok!

Elnézést,hogy így ismeretlenül írok nektek,de néha szoktalak olvasni titeket.
Katica,igazából neked szerettem volna írni.Szerintem nyugodtan hazaviheted a kislányod,ha elérte a 2 kg-t és szépen fejlődik.
az én kislányom,1950gr-al született 36 hétre és elvileg nálunk csak 2300-al engedtek volna haza.Annyi is volt papíron,de a csecsemősök csaltak 300gr-ot.tehát 3 hetesen volt 2kg.
Hidd el,otthon sokkal többet eszik majd,és szemmelláthatóan jobban is gyarapszik majd.Nekem anno mondták,hogy az otthon melege és a szülők állandó közelsége is sokat számít!!
Bocs hogy beleszóltam!
Jó egészséget nektek és kitartás a pocakos kismamiknak!!

Anita

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita

Egy másik topikban mi csináltunk egy táblázatot amibe mindenki megadta az adatát és mindenkinek el lett küldve az email címére. Így mindenki szabadon választhat kinek írja meg a hírt és az értesít itt mindenkit. Ha valakinek van kedve megcsinálni szóljon. Amit mi beleírtunk: email cím, fórumos nevünk, telefonszámunk és akár a "hétköznap" nevünk.

Mesi
Én tegnap totál ezeket a tünetekez produkáltam amiket leírtál. Szerintem tuti a front volt.

Most nem írnék mindenkinek, de be fogom pótolni. Ma elutazott párom németbe és csak jövő hétvégén jön haza. Még csak 2 órája ment el, de szörnyen hiányzik. Pityergek, de lefoglalom magam a következő napokban és hamar eltelik az a 8 nap. Ritkán van így, hogy nem vagyunk együtt. Ráadásul jövő szerdán megyek ctg-re is, így azt busszal kell megoldanom. Ha véletlen bent kellene maradnom akkor majd anyuék felhozzák pestre a bőröndömet, de szerintem még kapok 1-2 hetet így szabadon itthon.
Kitaláltam a programomat is a következő napokra: holnap végre megyek fodrászhoz, elintézem a fontos papírmunkákat, szombaton tesóméknál lesz party és arra sütök valamit és ott is alszok. Másnap babalátogatóba megyek és ez a hét már kész is!!! Jövő héten még mosok Fanninak és vasalok, bedobozolom a maradék cuccainkat, anyagot gyűjtök a szakdogámhoz, ctg-re megyek és párocskám már itthon is van!!!!!! Nem is hangzik olyan vészesen, ugye? Már lassan itthon is van.
Na jó nem terhellek ezzel titeket, csak leírtam a gondolataimat. :oops:

Kép
Kép
nati80

Melcsi!
Nálad mi az oka a programozott császárnak??
Hú, én remélem, hogy már a 3.-at sitty-sutty megszülöm simán.....nagyon nem akarok csaszit!
ÍEgyébként pont tegnap előtt álmodtam először a szülésről, könnyen meglett,és 3900 grammos lett! :lol:

Honey!
Akár én is írhattam volna, hogy még fél 10-kor éhesek.... :lol: VAgy szomjasak! Sokszor úgy kell ágyba parancsolni őket! Úgy látom, egy napra vagyunk kiírva! De én nem szeretnék novembere átmenni!

D.

Kép

Kép
ditta76

Anita
köszönöm, hogy leírtad a tapasztalatodat! Ha nem baj kérdeznék majd priviben esetleg pár dolgot.És gratulálok a második babódhoz (is) ! :D

Kép
katica_75

Sziasztok! :)

Gyors életjel! Még egyben és jól vagyok. Folyamatosak a keményedések és fájó jóslók, de kibírom. A környezetemben folyamatosan mindenki csak fogadásokat köt, hogy mikor szülök, ..már kezdem nagyon unni. A férjem már tegnap megszülesztett első időpontként, most szombatot mondja, egy haverja hétfőt-keddet, a boltos néni max. 1 hetet adott, stb.! :twisted: Én meg még húzni akarom, hiszen szombaton leszek még csak 37 hetes! Jó persze már a pocim lesüllyedt, meg hatalmas is és kínszenvedés az éjjel, mert megfordulni csak úgy tudok már, ha felülök és úgy fordulok át, pihegek, stb., de azért még kihúznám!

Itt felénk nincs streptoc. vizsgálat! A védőnőt is megkérdeztem, hogy miért, aztán elmesélte, hogy mert felesleges! Ez szerinte szinte minden felnőtt emberben benne lakozik, csak mivel védettsége van, ezért általában nem okoz tüneteket! Azt mondja, hogy ha találnak is a hüvelymintában, akkor sincs gond, ha nincs anyukának tünete, mert születést követően az anyatejcsivel a védettséget a baba is megkapja, nem kell hozzá antibiotikum! Fel is volt háborodva, hogy miért kell feleslegesen antibiotikumokkal tömni az embereket, már születéskor is és főleg megelőzés képpen, ami csak árthat sokszor.

Nálunk a kórházban pl. nem adnak a babához semmi ápolószert sem! Azért is írják fel előre a recepteket (köldökhintőport és társait), mert vinni kell a kórházba, hogy tisztába tevéskor, napközbeni ápoláskor legyen mit használni! 4 pelust adnak (Liberot) egy napra, így azt is vinni kell. Sőt mostmár rucikat is ajánlanak vinni a picinek, mert ugyan most kaptak újakat, de azok annyira fertőtlenítettek, hogy a legtöbb babát kiütések lepik be tőle! Itt 72 óra a bent tartózkodási idő, ha nem sárgul be a baba.
A szüléshez és még utána max.2 napig kérhető a kórházi hálóing, amit szerintem ki is fogok használni, hogy ne az enyém legyen véres. Sebi születése után is előfordult, hogy úsztam a vérben az első két napon, hiába minden betét!
Apropó! Itt szeretném kérdezni, hogy a Tena betét - az inkontinencia betét? Eddig én a legerősebb és hosszú éjszakait vettem a szülés után, de ez a Tena dolog érdekelne. Uis a DM-ben van jó vastag és hatalmas inkontinencia betét és elgondolkodtam rajta, hogy az is jó a sűrűbb vérhez is?

Nagyon szuperek a babaszobák! :) Na és a pocakok is csodaszép méretűek! :) Én nem is merem feltenni a csupasz pocakfotómat, mert annyira csúnya a köldöksérvem! A szobát is annyira szívesen mutogatnám már, de az sincs készen! :(

Klarissza!
Az a nőci egy érzéketlen b...ó volt, már bocsi a kifejezésért! Sajnálom, hogy szebben és finomabban nem bírt megkérni egy aláírás begyűjtésre! :(

Kitartást mindenkinek még!!! :)

KépKép
KépKép
hangolka

Hangolka
Én is kerestem DM-ben ezt a Tena Lady Extrát, de azt nem árulják. Szerintem azt már csak gyógyszertárban lehet kapni. Vagy még a brendonban árulnak gyermekágyas betétet, az is van vagy 2 cm vastag és ha jól láttam igen hosszú is.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok

Voltam ultrahangon a baba jól van lefelé van fordulva , magzatvíz , lepény minden jó. :D A súlya pedig 2500g :shock: nem lesz kis gyerek az biztos ha végig kitart.
Csináltak vér és vizelet vizsgálatot is , hát több a fehérvérsejt a vérben és a vizeletben is . :? Ez sajnos nem tudom mit jelent majd holnap megyek az orvosomhoz és megkérdezem tőle .

Nagyon szépek a baba szobák , sajnos nálunk még szinte sehogy sem áll de a jövőhéten már sürgettem apát hogy kicsit aktívizálja magát és huzzunk bele. :lol:
Vendég

Sziasztok Lányok!
Elkezdtem reagálni, de csak eddig jutottam… Bocs mindenkitől, aki már nem fért bele. Most kezdünk festeni, a férjem mindjárt szétszedi a gépet. Ha minden jól megy, vasárnap jelentkezem. Addig is minden jót!

Klarissza!
Szép nagy már a pocid! Nem semmi ez a sztori, nem csodálom, hogy kiakadtál. Biztos, hogy érzékenyebbek is vagyunk már (én legalábbis tuti), de sztem ez akkor is durva.

Akíra!
Örülök, hogy újra jelentkeztél. Megértelek a lányod miatt, de gondolj arra, hogy milyen jó, hogy legalább „le tudod adni” a szüleidnek. Nálunk a vizsgálatokkor mindig a férjem marad itthon, persze folyamatosan zaklatják telefonon, hogy mikor ér már be… Még jó, hogy eddig mindig elég gyorsan végeztem.
Benivel kapcsolatban tök furcsa: egyre önálóbb, néha van, hogy egy-egy órát is eljátszadozik egyedül (pedig régen 5 percem nem volt tőle…), viszont amikor meg eszébe jutok, akkor egyből össze akar bújni velem. Szerintem érzi, hogy kezdek én is befelé fordulni… De mindenesetre nagyon élvezem ezeket az összebújásokat vele, ilyenkor teljesen hozzámsimul, és folyamatosan simogatja a kezem. Irtó édes!
Drukkolok, hogy magától beinduljon a szülés! Sztem az nem feltétlenül jelent rosszat, hogy teljesen zárt vagy, én is az voltam Benivel, még mondta is az orvos, hogy semmi jele annak, hogy szülnék, aztán este beindultak a dolgok, és másnap ott volt ez a kisember…

Katica!
Örülök, hogy Lénával továbbra is minden rendben, és hogy sikerült eldöntenetek, hogy mikor viszitek haza. Biztos minden rendben lesz az eredményeivel! És örülök, hogy megnyugodtál a tisztulás miatt is!

Reni, Kata!
Örülök, hogy ti is jól vagytok! Én még mindig nem keményedek, bár ez Benivel is így volt, úgyhogy annyira nem meglepő. Meg hát a sor végén is vagyok.

Izsuzsi!
Kösz a hiányolást, nagyon jól esett! A nyűgösség nálam is megvan, ráadásul holnap kezdjük festeni a nagyszobát, szóval a lakás újra romokban, és ez most nagyon zavar. Jó lesz már túllenni rajta. De amúgy jól vagyunk, minden rendben van!

Pipal!
Sajnálom a fogadat!
Értesítés: Én a sor végén vagyok, úgyhogy ha gondoljátok, akkor szívesen elküldöm a telefonszámomat, és tudtok értesíteni, ha van valami. A festést leszámítva (max. 3-4 nap) van net, és szükség esetén a férjem gépéről is tudok jelentkezni. Ha úgy jó nektek, akkor írjatok, és küldöm a számomat.

Melcsi, Ditta!
Nagyon jók a szobák! Mi még nem vagyunk teljesen készen, de ha egyszer eljutunk odáig, akkor teszek fel én is képet.

Beagle!
Kíváncsi vagyok, hogy az előjelek mennyire jelentik tényleg a végét.

Mesi!
Akkor ti is jól álltok már! Lili mit szól, hogy a kislány az ő dolgait örökli?

Vera!
Kitartás! Elhiszem, hogy négy gyerek mellett nehezen viseled már a végét!

Gyerekorvos+receptek: tök érdekes, amiket írtok. Nálunk már Benivel is azt mondta a gyerekorvos, hogy a saját nevemre váltsam ki a recepteket, és már egy-két héttel a kiírt időpont előtt el is intéztem. Már most is felírta, amikor itt volt, és ugyanazt mondta, hogy saját nevemre váltsam, bármikor.
Hozzánk amúgy rendszeresen kijár, a Beni születése utáni első 2-3 alkalom ingyenes volt, azóta egy vizit 3000 ft-ba kerül. Eleinte két hetente járt, kb . egy éves korától pedig havonta.

beszteri

Sziasztok!

Én is régen jelentkeztem. Egy hétig nagyon ramatyul voltam sajnos. Keményedések, hasmenés :( . Volt, hogy csak feküdtem. Ma a 2. nap, hogy jobban vagyok. Nem tudom, hogy meddig húzom én is. Még 2 hétig kellen minimum.
Tegnap voltam dokinál. Ettől függetlenül minden rendben van velünk :) . Nálunk az NST (ctg) csak a 37 (!) héttől van. Ezért csak 1 1/2 hét múlva megyek. A dokimnál a tarifa 50.000.- De, ha nem fogok tudni annyit adni, akkor sem hiszem, hogy meglincsel :) .

Depi nálam is van sajna. Jobban mondva eléggé hullámzó a hangulatom. Bármin képes vagyok bőgni. Aztán 5 perc múlva semmi gond :? . Mostanában inkább álmatag lettem. Bár alapból 1/2 6-kor kelek. Indítom a családot. És 23 óránál hamarabb nem találtok ágyban :( .

Csajok!
Nagyon szépek a babaszobák! :D

Hangolka!
Tena Lady Extrát a gyógyszertárban kaptok. Én az első napokban ezt használom. Utána pedig a DM inkontinencia betétjét. Bendi születése után is DM-es betétet használtam, csak akkor még nem volt ez a fajta, hanem az éjszakai vastag. De teljesen ok volt minden.

Eszti!
Priviben megírod a telefonszámodat? És akkor küldöm az értesítőt :) .

Dobok fel én is képet a kiságyról. Nálunk egy szobában alszik a picur majd velünk. De csak azért, mert nem fér be a kisszobába a Bendi mellé. Ha jövőre meglesz a tetőtér, akkor majd külön szobájuk lesz :) .

Üdv:
Anikó

Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?