A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Kamilla! kell úszópelus? nekem van 8 db 9kg-ig elküldöm szívesen ha kell, mert mi már nem használjuk. Babylove-s.

Tegnap voltunk tanácsadáson:
Gergő 7900 g, és 70 cm
Fanni 8400 g és 73 cm.

Gergő feláll, ebből leül, felül, ülve játszik, kúszik mászik. Fanni kúszik, nem ül csak ha előre vannak a kezei. Próbál felülni úgy az oldaláról, de még sztem messze van neki. ezért is megyünk gyógytornára. Barnus már ül?
mi egyszerre eszünk, az elejétől kezdve, ők már azért türelmesebbek, de nem volt mindig így ! :)

zsuzska80
Szombathely

Csajok!
Saját tapasztalat pocakkal és cicivel kapcsolatban: még a gyerekem 1 éves kora körül is mentek a helyükre a dolgok, szóval türelem. Pocakra (ha belefér) érdemes tornázgatni (nekem Manó volt felüléseknél az ellensúly, imádta), a cici meg sokat fog javulni. A megnövő tejcsatornák "kiszorítják" a zsírszövetet, szoptatás abbahagyása után kell neki kb. fél év, de sokszor még több, mire helyreáll a korábbi rend. Szóval nyugi, sokat fog még alakulni, rólam nem hitték el, amikor a másfél éves gyerekemmel sétáltam, hogy az enyém, "nem is látszik, hogy szült..." A tesóm meg 4 gyerkőc után is rettentő csinos, szóval fel a fejjel!
vovanda

Zsuzska,
ügyes Gergő nagyon! Nálunk fordított a helyzet, Barnus még nem ül fel magától, de hanyattfekvésből emelgeti a fejét, mintha hasizom-gyakorlatozna. Ő 9 kg, Aliz 8,3. Ebben is fordított a helyzet.

Lányok,
volt valaki Kenguruban mostanában? Ha igen, láttátok az 5900 Ft-os overallt (kekizöld, ill. rózsaszín)? Ha igen, szerintetek elég meleg télre vagy az inkább őszi? Egyéb ötlet, hogy hol kapni overallt nem 10ezerért és nem a neten? Neten nem merek használtat venni, mert látnom kell, meg kell fognom, rá kell próbálnom, vissza kell tudjam vinni, ha nem jó...

KépKép
lili73

Lili, Tescoban tegnap tök jót láttam. Fiúst csak, lányosat nem néztem. 5000 alatt volt, asszem, mert leértékelés van kabátfélékre.

Kép
an°°di

Lili! igen a tesoban olyan szuperek vannak. Mi tavalyis ott vettük. Cherokees, és nagyon jók.

Akkor Fannit meg Barnust össze kéne boronálni :) detto ugyanazt csinálja, és a gyógytornásznő is úgy segítette felülni. tehát nem előlről felhúzni hanem oldalról megtámasztja magát a baba, és onnét segíti.

Ma megvolt az első véres baleset :( Fanni elharapta az ajkát, de nem volt vészes. Csak kicsit folyt a vér, de ő alig sírt :) Hőslányom :)

zsuzska80
Szombathely

jah és 4-4 fogunk van :)

zsuzska80
Szombathely

Sziasztok!

Lili! C&A-ban is vannak jó áron!

Tontica, Juci, Rebe, Vanda! Nagyon édesek a gyerekek!

Binyek! Anno úgy értettem a táp kérdést, hogy minden szoptatás után adsz-e és mi alapján, méred őket, vagy amennyit megiszik még utána magától?

Most már a vasat is tejcivel kapják, rávettem magam a fejésre...Ma reggel egymás mellett feküdtünk a nagyágyban, Léna meg ezerrel magyarázott Levinek, aki rá sem hederített, nem hajlandó ránézni! :lol:
A mellem nekem is gáz, ha üres... :(
Léna Levi üvöltésére ébred reggel, de, du....szegénykém úgy néz, mintha azt mondaná, már megint itt ez a kis visító...

Kép
riddencs

Lili :P
Én ilyet vettem a C&A-ban:
Kép
Kb. 3 hete vettem. Sötétkék, vkék és rózsaszín volt, 80-as méretig.
5000 Ft volt (vagyis nekem csak a fele, mert volt DM-es kuponom...)

Durva ez a mai nap. Egyedül vagyok és 1,5 óránként esznek, úgy jött ki valahogy. Így ma még meg sem álltam... csak most 1 percre... de mindjárt ébred Márkó, Milcsi meg most aludt el :? Jó hülyén csináltam :(

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

ilyen volt:
Kép
ilyen lett...:
Kép

Babák:
Kép

Kép
riddencs

Igen? Köszi nektek, akkor mégis elszaladok a Tescoba. Meg akartam úszni, mert nincs túl közel, de most már az olcsóbb cuccért inkább bevállalom, úgy úszik el a pénz. Eddig fordítva volt, inkább fizettem többet, csak ne kelljen annyit fáradni...

Zsuzska,
érdekes, Aliznak is vérzett a felső ajka tegnap, vagy elharapta vagy ráesett arccal a műanyag játszóedénykéjére, nem tudom. Sírdogált kicsit szegény.

KépKép
lili73

Riddencs,
dehát nem sok különbséget látok a két has között!

Fanni,
ja, azt ismerem, láttam én is, de nekem a lábrészes nem jó. Nem szeretem, mert az sose tud igazán passzentos lenni. Meg előre gondolok arra az időre, amikor már álldogálnak, lépegetnek, hisz decemberben egy évesek lesznek.

KépKép
lili73

Riddencs!
Szégyeld magad,hogy itt fitogtatod a hasad! :lol: :lol:
Mi meg úgy nézünk ki,mint egy teleszart zokni.... :D :D :D
Nekem már nem melleim,hanem tőgyeim vannak!Jaj!Hasonalvás még mindig kilőve.
Mérem őket minden szopinál,de nagyjából már tudom,hogy ki-mikor-mennyit eszik.Mármint nem a melleim,hanem a gyerekeket!

Szanet!
Ti még mindig 3 óránként esztek?

Én most pont ezzel küzdök,mert hol 3-hol 4 óránként akarnak enni,sose tudok semmit tervezni! :roll: Mikor áll már be a napi rend???

NEM VAGYOK TERHES!!!Huh! :P Csináltam tesztet,negatív lett.

Képzeljétek április végére befizettünk egy egyiptomi útra!Édeskettesben apával!Az 5 gyerekünk itthon marad! :lol: :lol: :lol:
Bár ő akarta volna az ikreket vinni,de én mondtam,hogy az nekem nem nyaralás,így maradnak ők is! :? Nagyon várom...

Tegnap vettem a Brendonban speckó gipszet és éjjel kiöntöttük a bébik kezét!Annyira jó lett!!Csak Majácska 3 ujjának utolsó perce lemaradt... :( Ma a lábukat öntjük ki az esti szopi alatt,mert akkor a legnyugisabbak!
Nagyon vicces volt az éjjel,amikor az alvó gyerek kezét tuszmákoltuk a folyékony műanyagba! :lol: :oops:

binyek

Binyek :P
Mi is vettünk olyan gyurmaféleséget, 6 hetesen nyomtuk bele kezüket-lábukat. Örök emlék :lol:
Fél évre előre tervezel? :shock: Nem semmi :lol:
A nega teszthez gratulálok :wink:

Lili :P
Jogos :oops:

Riddencs :P
Tényleg szégyeld magad :twisted:

Lányok :P :?:
Fiúkra szokás harisnyát adni? Novemberben családi "buliba" megyünk és naciba akarom öltöztetni a gyerekeket. Akkor alá harisnya kell? S a lábukra kell olyan tutyi, vagy...? Segítség!

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni!
Persze,hogy adnak a fiúkra is harisnyát!Nekünk is van jópár:kék meg vajszinű kisautós mintával.És én vettem nekik kiscipőket,tök olyanok,mint a felnőtt sportcipők,csak 17-es mérteben,hogy ne fázzon a talpuk!Nagyon vagányan néznek ki benne!!Nem olyan kisbabás,mint a tutyi!És nem is veszett drága,mert 2000ft volt és még tavasszal is jó lesz. :lol:

Muszáj előre tervezni,mert le kell foglalni a helyet az útra,különben nem lesz!

binyek

Binyek :P
Köszi! Hol vettetek ilyen kicsi cipellőt ilyen olcsón? S harisnyát? Még 0-ás méret kell, vagy 1-es, vagy hogy van ez a harisnyánál?

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni!
A Brendonban lehetet anno kapni a "hagyományos" bordás gyerekharisnyát egész emberi áron. Ha jól emlékszem, 0-ás volt az első Manó 3 hónapos kora körül, de rá volt írva az is, hogy milyen idős kortól hordható.
vovanda

Fanni,
a C&A-ban ruhaméret szerint van a harisnya, és abból semmiképpen sem kell nagyobbat venni. Én olyat vettem, hogy 68-74-es (és tökéletes lett), pedig Aliznak ruhából már csak 80-asat veszek, mert a 74-es túl passzentos.

Attól függ, milyen vastag, mennyire bélelt vagy éppen béleletlen a nadrág, hogy kell-e alá haris.

Olyan cipőcskéket a Kenguruban is lehet kapni, 1400 Ft, ha jól emlékszem, irtó helyesek! A C&A-ban is lehet, ott 2000 Ft, ha jól emlékszem.

KépKép
lili73

Vanda :P Lili :P
Köszi!

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Riddencs
Ez nem volt szép tőled! :lol:
Nálunk a Marci néz úgy,hogy miért bőg már megint ez a kicsi? :lol: :lol:

Fanni
Én is vettem már nekik harisnyát.62-68-as,majd meglátjuk.Tescoban tök jó kis kocsicipők vannak,1300ft.

Fiaim pörögnek ezerrel,azt hiszem nemsokára kinn a Bercus foga is. :shock:
Vendég

Binyek! :P Én is hason alszom :?

Egy tipp: 2 gyerek a földön fekszik, plédeken, idióta anyuka előttük ugrál 45 percig régi rajzfilmslágerekre, énekelve, baromira élvezik... :P :P . Nincs szükség drága fitness termekre :P

Na, Vészhelyzet lesz, jó éjt!

Kép
riddencs

sziasztok

jajjjj,vmi van Jankámmal

napközben sokszor rájön a sírás,és szinte ordít.
van, amikor nem akarja megenni a tápszert Ördögi vagy nagyon õrült
esténként, meg nem alszik el(és Anna sem) fürdés, kaja után.sírnak az ágyban.ha meg felveszem őket viháncolnak, beszélgetnek Zavart

mikor ma Janka nagyon ordított este bekentem az ínyét Dentinoxal, hátha afoga(habár jeleit ne látom)és akkor kicit abbahagyta...

vajon mi lehet???és miért njem akarnak enni tápit, napközben sem???

Cipő

nekünk is van 2-2 pár kocsicipőnk, de én nem szeretem, m olyan idétlen a lábukon.olyan természetellenes.és mindig olyan érzésem van, h nem kényelmes nekik sem.ezért harisnyára húzok mégegy zoknit, és ennyi :D

Anorák

én most vettem az ikres oldalról egyet a sógornőmnek és szupi.pedig 1000ft volt :wink:
ott nagyon jók vannak.én szoktam rucit rendelni onnan

szanet

Háá ilyen képet én is tudok csinálni :) reggel :) meg előlről, oldalról más :):):) sztem meg a két kép ugyanaz :):)

Fanni! nekem is ilyen ovarálom van, drapp használtan vettem egy ezresért :) nekem 80-as . Fannié meg rózsaszín.

valakinek van már esernyőkocsija? hol lehet beszerezni?occsón :) az ikreseken nincs...

zsuzska80
Szombathely

Szanet
Én este rájöttem az enyémek miért pörögtek.TELIHOLD :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Lehet,hogy valóban elindult a foguk.Marci se nagyon akart enni pár napig.Nem folyik az orruk?Popsijuk nem piros?Vigyázz,nagyon okos vagyok :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Zsuzska!
Mi az ikres esernyőkocsit Pesten vettük, a Soroksári úton van egy Baby Outlet. Néztem, egyfajta most is van, de a drágább. Esetleg a teszvesz.hu-ra kukkants be, ott láttam már használtan, egész emberi áron.
vovanda

Csajok :P
Tescoban van harisnya is?

Lanyané :!:
Merre jársz :?:

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni!
Szokott lenni. Én egész aranyosakat vettem már ott. De ha van piac a közeledben, ott is ki lehet fogni. Én Manónak a legjobb harisnyáit a közelünkben levő piacon vettem. :lol:
vovanda

Fanni
Nálunk a Lidl-ben lesznek holnaptól nagyon édi harisnyák,499ft/db.
Vendég

Hahó csajok!
Én a vateráról vettem egy csomó harisnyát,semmi bajuk,csak kicsit használtak.

Szanet!
Szegény lánykád! :( És ilyenkor tényleg az a legrosszabb,hogy az embernek gőze nincs,hogy mi a baj....akkor meg hogy segítsen?! :roll:

Riddencs!
Abból a 45 percból ha csak 5-öt láthatnék... :lol: :lol: :lol:
Amúgy itt van nálunk egy olcsó bababolt,én mindent ott veszek meg a turiban.

Ma beszéltem egy pap ismerősömmel,aki azt mondta,hogy kereszteljük meg a törpöket,ha mi nem is tartjuk a vallást,akkor is.Aztán majd ha nagyobbak lesznek,akkor döntsenek ők,hogy hogyan tovább.

binyek

Sziasztok!

Régen írtam, de azért olvasgatok szorgalmasa, csak még az első 12 hét nehézségeit próbálom leküzdeni :cry: De már csak pár nap és talán már jobban vagyok, szóval van remény.

Látom, írtatok babakocsikról. Engem nagyon érdekelne, hogy kinek milyen kocsija van, és mennyire vált be. Én az egymás mögötti kocsit tartom így tapasztalatlanul jobbnak, mert attól félek, hogy az egymás mellettivel nem férek be sehová. Vagy rosszul gondolom???Mi a Peg Perego Duett-et néztük, de valami iszonyatosan drága. Kerestem az ikres oldalon azt a Jané-t, amit írtatok, de nem találtam meg. Lehet én vagyok a béna :oops: Szóval arra kellett rájönnöm, hogy alig van ikerkocsiból választék, mindenhol testvérkocsit akarnak nekünk eladni :twisted: Persze tudom, hogy külön hordozóval vagy mózesssel használhatóak újszülött kortól, de nekünk az van, így nem akarunk venni.

Egyébként Marcinak mi is rengeteg mindent veszünk a Tescoban és a C&A-ban. szerintem nagyon jók, és nem is őrült drágák. Főleg, ha sikerül akciót kifogni.

Kép
Kép
nikole

Ma kapták volna a srácok a kötelező + pneumo oltást...
Milcsikém 59 cm és 5110 gramm... Márkót nem tudom, mert Milcsi meg van fázva és a dr néni azt mondta, így nem oltja be. Ezért Márkót már le sem vetkőztettük :(
Elég ciki volt, mert kiderült, hogy 37,5-je van Milcsinek. Én nem mértem, mert jó a kedve és csak kicsit szipogott éjszaka :oops: S nálunk a lázmérés amúgy is mindig nagy ordítozással jár...
Megyek orrcseppet venni.
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Nikole
A kínál topikban,az 1. oldalon van egymás után a két hírdetés,Ticco és gabriella a felhasználó.
Én szeretem a peregot,tegnap láttam talán a teszveszen egyet használtan 90 ezerért.Ha megtalálom,beteszem a linket.
Kölkeim ma nem érnek rá aludni :twisted:
Vendég

Nikole
Írd be a sartapró keresőjébe hogy perego babakocsi,és ott van a szolnoki kocsi
Vendég

Fanni
Sajnálom :(

Mi megkaptuk ma az első Prenevart,de azt nem mondták,hogy "egész nap nyűgös tőle a gyerek" szérum is van benne :roll:
Vendég

Nikole!
Szerintem azt gondold végig, hol, milyen "terepen" fogod a babakocsit használni. Mi egymás mellettit vettünk, esernyőre csukható. A környéken többen mászkálnak ezzel a típussal, a legtöbb ajtón befér. Buszra-villamosra nálunk eleve reménytelen ikerkocsival feljutni (még simával sem könnyű). Ha liftes házban laktok, mindenképpen vedd figyelembe a vásárlásnál a lift paramétereit.
Ahogy én figyeltem, a Brendonban van ikerkocsiból a legnagyobb választék, mi is ott néztük ki, amit később megvettünk. A honlapjukon pedig a kocsik méretei is fent vannak. A Peg Peregot amúgy nekem is sokan dicsérték, a Bergont viszont olyan szempontból szidták, hogy nagyon nagy.
vovanda

Nikol
Mi a Minimanóban vettünk egymás melleti kocsit,nagyon szeretjük és mindenhova beférünk vele.Viszont pont most olvastam,hogy ebből a típusból hiány van,de van egy másik egymás melletijük is,abból van nekik és olcsóbb is.
Itt a link róla:
http://www.minimano.hu/termekeink/babak ... omato.html
Vendég

5 hónapos csajaim:)
Noa
Kép
Száva Kép
Együtt Kép
Vendég

Sziasztok !

Csajok,nálunk még mindig két oránként szopiznak,de van hogy még annyit sem várnak.Főleg Milán,ő éjszaka is.Jázmin nagyjábol átalszik 6-8órát.200 gr.-ot hiznak hetente. ez normális szerintetek????????nemtom mit csináljak?Alig van időm még levegőt venni is.állandoan a háloba kell lennem velük,mert ha kimegyek máris felébrednek.,sőt ugrálok az ágyon egyik oldalrol a másikra,mert közvetlen mellettük kell hogy legyek.SEGITSETEK LÉGYSZIIIIII :!:

Bocsi,hogy csak magamrol irok meg panaszkodom,de nincs időm visszaolvasni :oops: :oops: Kép ez a tegnap este készült
s.csilla

Eszti, Riddencs gyönyörűek a babok!!!!
s.csilla

S.Csilla
Milyen édes pókhasúak :lol: :lol:
Elég tejed van?Nem lehet,hogy nem laknak jól egyszerre és ezért kérik sűrűbben?
Vendég

Riddencs
Nagyon jó husiban vannak a csemetéid :wink: Nagyon cukik :lol:
Vendég

Csilla!
3 hónapos kor körül van egy nagyobb növekedési ugrás. Lehet, hogy ez nálatok picit korábban jött és ezért esznek ilyen sűrűn. Ha kizárólag szoptatsz, akkor a sűrűbb kajálással elég tejhez jutnak, és ha "együttműködsz" velük, akkor a tejed is szépen hozzájuk fog igazodni. Nem kell aggódni, nincs ezzel semmi baj, csak iszonyú strapa még egy babával is.
vovanda

Csajok!
Kaptam az elöbb két CACTUS CLONE-os overállt,egyik kék,a másik lila.Újak,jól néznek ki,csak most télre ránk nagy lesz még,jövőre meg kinőjük.80-as méret, de mérek ha kell.
Kell valakinek kicsi pénzért???
Holnap teszek fel képet róluk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára binyek 2008.10.15 19:33-kor.

binyek

Csilla!
Bérelj egy csecsemőmérleget(2500Ft/hó) és mérd egy darabig,hogy mennyit esznek.
Lehet,hogy a sűrű szoptatás miatt nem éheznek meg eléggé és csak keveset esznek egyszerre,de mivel keveset esznek egyszerre gyakrabban kérnek enni.Ez ördögi kör!!!
Próbáld kicsit erővel kihúzni a 3 órát párszor és akkor többet fognak kajálni.
Még sose adtál nekik tápszert?Nem lehet,hogy nem elég erős a tejed?Eszel eleget?
Tudom,hogy van aki azt mondja,hogy nincs ilyen,hogy erős vagy nem erős,de szerintem igenis lehet ,mert én is tapasztaltam magamon,hogy ha nincs időm enni,akkor sokkal kevesebb tejem van és hamarabb éhesek lesznek...

binyek

na igen, az örök téma-szoptatás

így utólag visszagondolva(mert nekem már nem szopnak) óriási strapa.nagyon ki voltam bukva én is, m nem bírtam semmit pihenni.

s.csilla

én feladtam , mert már ne bírtam, a folyamatos szoptatást.ha utólag lehet okosnak lenni, akkor azt mondom, h gyakori méréssel(habár nekem volt digitális, és sztem csalt kicsit-amúgy érdemesebb venni használtan5-6 ezer FT) és kitartással biztosan beáll a tejtermelés.ja, ha mellette tudsz rendesen enni, inni. csak azt tudom mondani, h bírd ki ezt a kb 2 hetes időszakot!!!!!!

ha nem , akkor viszont ne gyötörd magad, adj tápszert is.és ennyi.akkor legalább nem leszel hulla.

nehéz döntés....de hát én már úgy voltam vele, hogy:
Mi a jobb?anyatejes baba idegbeteg anyucival, vagy tápszeres baba,vidám anyucivel.
na azért így sem vagyok mindig a toppon, de vmivel jobb lett,m legalább tudom, h esznek, vagy nem esznek

amúgy nekem is iszonyat sokszor ettek.én a két órát vártam ki mindig, tovább nem gyötörtem őket.aztán vhogy beálltaka három órára.

vki kérdezte is, h még mindig 3 óránként eszünk-e:igen
jó esetben ilyen egy nap:
(Vki felkel5 kor, valaki 7 kor)
kb 7 körül tápi, 10 kor tápi, 11.30gyümi13 ebéd-főzelék,16tápi,18.15tápi(mert nembírják tovább)
7kor fürdés és utána kb 1940kor tápi.alvás

rossz esetben, mint mostanában

:evil:
uez, csak még este is kelnek,van h hajnali1 körül, vagy 3 körül :?

szanet

binyek

tedd a képeket :wink:

szanet

babakocsi

én nem vennék újat, m sztem nem lehet kihasználni.de persze ez privát vélemény.
és mindenképp ragaszkodom az egymás előttihez.az valóban mindenhova befér.főleg, ha az ülő, fekvőrészek levehetők a vázról.csak az a nyerő nálam :wink:

szanet

[quote="szanet"]
írta:
szanetnehéz döntés....de hát én már úgy voltam vele, hogy:
Mi a jobb?anyatejes baba idegbeteg anyucival, vagy tápszeres baba,vidám anyucivel.
na azért így sem vagyok mindig a toppon, de vmivel jobb lett,m legalább tudom, h esznek, vagy nem esznek

én is pont így gondolkodtam,bár nekem nem is volt túl sok tejem és csak a Marci volt hajlandó cicizni
Vendég

Eszti
Boldog hófordulót :lol:
Nem vasárnaptól lesznek a harisnyák?Nálunk október 19-től :wink:

Csilla
Annyira édik.Az enyémek már akkorák mint két elefáni :lol:
Vendég

Banika
Nálunk holnaptól 8)
Imádom az elefániaidat,tehetnél róluk több képet!(egyébként valóban az elefánt a kedvenc állatom :lol: )Ja,és köszi a köszöntést :wink:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?