A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Hát kösz. :lol:
Hány órád lesz ma?

KépKép
benó

Eszel Te is? Hányinger?

Kép
flóra 11

Ó, basszus, ez remélem, nem a 600.! :shock:

KépKép
benó

Mikor felébredtem, akkor volt, most már nincs. Már ittam kávét, kajánk meg nincs, minden felfaltunk. :cry: Reggelit se tudtam adni szegény Gy.-nak, be kell mennie a boltba. Úgyhogy nem eszem. :wink:

KépKép
benó

Ma zsinórban hat. És az utolsó kettőegy hülye osztályban,ahpol 31 gyerek van, a fele bukott, irtó rosszak. :?

Kép
flóra 11

Ó, gondolom, sok mindent lehet velük kezdeni péntek utolsó órákban. :? :? :? Szegény. Az gáz.

KépKép
benó

Te ma nem mész suliba, ugye? Péntek van.

Kép
flóra 11

Akkor kitartást a mai naphoz, és kívánom, hogy legyenek elviselhetőek a gyerekek! :idea: :idea: :idea:

Én meg egy kicsit izgulok a gólyabál miatt, mert rájöttem, nem beszéltem a portással, hogy mit zárjon be, mit ne, vagyis teljesen megszervezetlenül rásóztam másokra a dolgot.

KépKép
benó

Nem megyek, takarítok, főzök és a tételeket szeretném kidolgozni. De lehet, hogy a gólyabál megszervezése miatt be kéne mennem. :?

KépKép
benó

Szörnyűek! Vademberek,nem gyerekek. Negyedikesek,de a felének már hatodikba, ötödikbe kéne járnia. Sok abban az osztályban a roma. Katasztrófa velük. Már kérvényezték ennek az osztálynak az osztását.

Kép
flóra 11

És holnap nálatok van tanítás? Ja, ti nem emlékeztek meg gondolom okt. 23-ról. Ugye?

KépKép
benó

És mit tanítasz nekik? Mindent?

KépKép
benó

Mikor kell indulnod?

KépKép
benó

Ó, bocs, mindjárt jövök.

KépKép
benó

Nos, Benó. Megreggeliztem,fogatmostam, voltam pisilni.Kapom a kabátom és uzsgyi.

Kép
flóra 11

Nekik rajzot és zenét tanítok.

Kép
flóra 11

Oké, menjél csak. Szép napot! És arra gondolj, már péntek van! :D

KépKép
benó

A magyar iskolákon megemlékezünk okt. 23-ról, de itt a szlovákon nem. De nálunk tanítás van a magyar suliban is, csak iskolákon belül van ünnepély.

Kép
flóra 11

Na, pá....

Kép
flóra 11

Tehát akkor holnap nektek nem kell ledolgoznotok a jövő heti okt. 23-át?

KépKép
benó

Pussz

KépKép
benó

Na, most leírom nektek, mi van a 8. héten:

56. nap: A babák ülőmagassága (a fejük tetejétől a farokcsontig mért testhosszuk) mintegy 14-20 mm.

57. nap: Az embrióknak már emberformájuk van, a fejük még mindig igen nagy a testükhöz képest. Ezen a héten a rekeszizom fejlődése jelentősen előrehalad, a belek eközben az élettani köldöksérvben vannak.

58. nap: Az embriók végtagjai gyorsan nőnek. Ujjaik majdnem teljesen kialakultak: láthatók, hogy a kéz ujjakká szabdalódott, amelyeken köröm nő.

És ma van a 59. nap: Az embriók képesek mozgatni mindkét karjukat és lábukat. A lábuk 2 mm-es. :D

KépKép
benó

Megkésve bár, de törve nem:

38. hét

Timi

Előfordulhat, hogy egy vastag, barnás képződmény, a nyákdugó távozik a szülés előtt akár egy-két héttel, akár napokkal vagy közvetlenül a szülés megindulásakor, de van, aki nem tapasztalja ezt. A nyákdugó a terhesség ideje alatt a méhszáj előtt helyezkedik el, és az a feladata, hogy megvédje a magzatot a fertőzések ellen. Amikor a méhszáj lazulni és vékonyodni kezd, a dugó - ami gyakran csak erős folyásként észlelhető - leválik, de ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy a szülés hamarosan megindul. Fontos, hogy figyeld a magzat mozgását, és ha változás áll be az eddigi mintázatban, értesítsd a védőnőt vagy a kezelőorvost.

KépKép
benó

Törpe

A magzat belei tekintélyes mennyiségű mekóniumot, sötétzöld színű, kenőcsös anyagot, amelyet a májból, az epehólyagból és a hasnyálmirigyből érkező sejttörmelék, elhalt bőrsejtek tömege és a lenyelt lanugo alkot. A mekónium általában a szülést követő pár órában ürül, ám ha a szülés elhúzódik, ez megtörténhet, mielőtt a baba világra jönne. Ha a magzat fiú, a 38. hétre a herék megérkeztek a hasüregből a herezacskóba; ha lány, a nagyajkak teljesen kifejlődtek. A súlygyarapodás tovább folytatódik - elérheti a napi 28 grammot -, de az édesanya súlya ekkor már stagnál, vagy csökkenni kezd. A baba fejének és hasának a kerülete nagyjából azonos. A magzatmáz ekkora már eltűnik a bőr felszínéről, esetleg az ízületek környékén maradhat meg foltokban.

Jó tudni

Ha minden a terv szerint alakul, pár hét múlva már a karjaidban tarthatod a kicsit. Ma már nem kizárólag fekvő pozícióban lehet világra hozni a babát, de ezt nem a szülőszobában kell először felvetned az orvosodnak: gondold át a lehetőségeket, ha idegenkedsz a fekvéstől. Van, akinek kényelmesebb az oldalán feküdni - ekkor a kismama a felül lévő lábába kapaszkodik, miközben összehúzódásai vannak -, illetve sok nő választja a természetesebb félig ülő vagy guggoló helyzetet. Beszéld meg a nőgyógyászoddal, hogy van-e lehetőséged választani a pozitúrák közül.

Boldog 38. hetet!

KépKép
benó

És most egy kép az én babáimról:

Kép Kép

KépKép
benó

Na, jó, miután elfoglaltam az egész oldalt, megyek a dolgomra lassan. :lol:
Még visszanézek időnként. :D

KépKép
benó

Totál kiakasztó! :shock: :shock: Ezt Czeizel Endre (akit utálok, mert olyan kioktató) írja: "Kutatásokkal bebizonyítottuk, hogy az általunk kidolgozott ún. magzatvédő vitamin, amely a magzat fejlődését és a betegségekkel szembeni ellenálló képességét hivatott növelni, szintén előidézhet ikerterhességet."

És ezt miért nem írjátok rá az Elevitre vagy akármelyikre? Nem igaz? :twisted: :twisted: :twisted:

KépKép
benó

sziasztok

jó reggelt..

1kezezek,gergő ölben,fáj a pocója,a mellkasomon alszik..
csak igy meg nyomja cicit és folyik a tejem..

Kép

Kép[/
tancsu

cupp benó

akkor neked lehet ez ios rátett?

Kép

Kép[/
tancsu

má elmosogattam,beszedtem tiszta ruhát,elpakoltam,bekészitettem 1 adag mosást...
ügyi vagyok?

Kép

Kép[/
tancsu

Helló Tancsu! Szegény gyerkőc. :cry: Rossz lehet ez a hasfájás, persze a tejfolyás se kutya. :wink:

KépKép
benó

Nagyon ügyi vagy! Én itt ülök. :oops:
4 dolog játszhatott közre:
- anyu tesójának is lettek volna ikergyerekei, de az egyik meghalt :cry:
- Closti
- magzatvédő vitaminok (ezek szerint)
- és még egyet olvastam ugyanilyen helyen: a fogamzásgátló tabletták magas hormonszintje is okozhatja

KépKép
benó

nem rossz..
ewnnyivel nem is csoda hocy ketten vannak...
vagy inkább az a csoda hoggy csak ketten vannak... :wink:

amúgy édesek a babóid... :lol:

Kép

Kép[/
tancsu

Jaj, megint hányingerem van. :?

KépKép
benó

Köszi, csak jó nagyra sikerültek. :lol:
Annyira várom már a nov. 11-ét, el se tudom mondani! :wink:

KépKép
benó

Letettem Gergőt..
Remélem fog még aludni,mert követ is kéne mosnom még.... :lol:

Kép

Kép[/
tancsu

Én ismerem ezt a érzést...:)
Alig vártam hogy újra lássam én is...:D

Kép

Kép[/
tancsu

Tancsu, te olyan ügyes vagy, én valami kegyetlen lusta vagyok. Mi lesz így velem? :shock:

KépKép
benó

Elhiszem. :D

KépKép
benó

Nyugi Benó

A végére Te is úgy fogsz pörögni,hogy majd nem ismersz magadra...
Elkap a fészekrakó-ösztön és akkor Gy. majd csak ámul ás bámul milyen takaros kis felesége van...:)
Ha meg meglesznek a babák,akkor időd sem lesz azon gondolkodni,hogy mit ne tegyél meg,mert egy perc szabadidőd nem lesz...:D

Kép

Kép[/
tancsu

köszi, ok :D

KépKép
benó

Én is úgy jövök ide,hogy mindig eszemben van, hogy l most éppen vasalás helyett babanetezek,vagy takaritás helyett,stb...:)

Kép

Kép[/
tancsu

Ma kell mennem a vér és a pisi eredményéért. Remélem, minden ok.

KépKép
benó

Nekem azért ennyire nem jó a lelkiismeretem. :lol:

KépKép
benó

Gergő alszik?

KépKép
benó

Mennem is kéne kihasználni hogy alszik és gyorsan felmosni a követ...
Na meg felöltözni,mert éppen hálóingben ülök még itt és jönnek a a fütésszerelők valamikor ma...:)

Bár ha megmutatom nekik Yeti-szőrös lábam,lehet hamarabb megcsinálják, csak elmenekülhessenek innen.... :P :P :P

Kép

Kép[/
tancsu

a novemberi lesz a 12 hetes genetikai uh ugye???

Kép

Kép[/
tancsu

Az klassz! :lol: Én se foglalkozom mostanában ilyenekkel. :wink: Na, akkor menjünk a dolgunkra. Majd később tali. :D

KépKép
benó

igen

KépKép
benó

Felöltöztem és előszedtem a partfist hogy összesepregessek...

Haladok mi?

Kép

Kép[/
tancsu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?