A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Szilvi, Karmen hatalmas gratula mindkettőtöknek! Kép Minden jót kívánok!

Vic, Detti, köszi az infókat mentő ügyben, azt hiszem azért biztos, ami biztos beíratom a dokival én is a kiskönyvbe.

Fruzsi, csak így tovább, mit neked holmi fájás. Kép

De furcsa, hogy már 5. vagyok! Köszi a drukkot mindenkitől! Egyébként nekem semmi bajom, nincsenek jóslófájásaim se. A múltkor kérdeztem is a szülésznőt a CTG-n, hogy normális ez még ilyenkor? Kép De aztán megnyugtatott, hogy majd lesznek fájások, ne aggódjak. Kép

Pusszantás
Tünde
rtünde

Sziasztok Lányok!

Gigi, Zsóf, Szilvi Kép
Óriási gratula a bébikhez! Kép

FruzsiKép
Nekem volt benne részem, nem kialudtan szülni menni. 2-án pénteken 8-kor keltünk, éjjel kettőkor elment a magzatvíz, délután 3-kor lett meg a baba, kb. 40 órát voltunk fent egyfolytában, fincsi volt. Aludj, amikor csak tudsz.
Valószínű joslófájásaid vannak, én ilyen idősen már méregettem esténként. Kép

TündiKép
Én is most néztem, hogy 5. vagy. KépKépKép Nemrég még én voltam ott. Kép Aztán tessék, itt nyivákol a hercegnő KépKépKép.

Pusz
Noémi
noémi

Szisztok !

Megszületett tegnap Orsi. Magassága : 53 cm, születési súlya 2940 g.

Karmen férje

Kép

Kép

Karmen
karmen

Óriási gratula Karmennek és a kis családjának!Kép
Ügyesek vagytok nagyon! Nem is lett olyan pici OrsiKép!
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok Kismamik!
Egyetértek Fruzsival, úgy várom már, hogy elmeséljétek, mi volt a szüléssel (már akik január elején szültetek). Mi meg lassan dobogóra kerülünk, és aztán hirtelen csak azt vesszük észre, hogy babázunk, és nem áll módunkban elolvasni a Ti történeteteket.
Zsazsa, írd meg a topikban az adatokat, én pedig elküldöm, ha akarod, a táblázathoz Szabolcsnak, és akkor elküldöm Karmen babájának adatait is, a Nikie-ét most nem találom, de ha informáltok itt, az övét is. Ha valamelyiktek már elküldte, értesítsetek!

Ma voltak megint jó érzékletes méhkeményedéseim. Tegnap ctg-n még 3000 volt a méhszáj, úgyhogy semmi különös, csak úgy néz ki, én sem maradok ilyen pocakos. Úgy értem, egy hónap múlva biztosan megjelenek majd a Pöttömökben én is. Remélem. (AnnAnn-nak)
Mindazonáltal hajrá top 3!
Veronika 37+4
kóci

Kedves Niki és Orsi! Üdv a nagyvilágban! Anyukátoknak pedig további drukk a sikeres szoptatáshoz. Szerintem ők most nosztalgiával emlegetik az utolsó várandós hónapok éjszakáit, mert már bizti kevesebbet alszanak, mint akkoriban.

Érdekes, én úgy indultam be Gergővel szülni, mint Noémi a kis hercegnővel, de az elején mégse éreztem fáradtságot (biztos túlságosan izgultam), a végén meg, amikor nyomni kellett, majdnem azt mondtam, innentől csinálja más...

Fruzsi
Csatlakozom az "erősebbik" nemről szóló véleményedhez! Mikor megkérdeztem életem párját, hogy a kistesó születésére is bejön-e, azt felelte, nem biztos, mert az első olyan fárasztó volt!!! NEKI!!!

Lehet, hogy a mentősökkel pechem volt, mert Pesten szültem, de akkor még NAgymaroson laktunk, de biztos nem az előrehaladottság miatt nem akartak behozni, ugyanis a mentőben szinte nem volt fájásom, és a magzatvizem se ment el. Ami a kihívást illeti, hozzánk is bő félóra elteltével érkeztek, és milyen bunón vették fel a telefont! Azt kérdezte egy pasi: NA mi baj van? Semmi üdvözlöm vagy halló mentők. Amikor meg minden infot elmondtam neki, közölte, ez nem rá tartozik, kapcsol a megyének, ahol előről kezdhettem regélni. Szerencse, hogy még csa tízperces fájásaim voltak.

Vic
Köszi a taxi-infot, hasznosítani fogom!

Kisbuksi
De jó ilyen csodás dolgokat olvasni Tőled Rólatok! A gyönyörű Vencelkének további boldog gyarapodást, Neked pedig a legbensőségesebb szotatási élményeket kívánom!!!

Lányok, különösen a fáradtak és fásultak
Olvasgassátok a www.lll.hu cikkeit (La LEche Liga honlapja), ezekkel vidámabban készülhettek a szülőségre, vagy vigasztalódhattok (látván, mások se alszanak többet éjjel...), sőt segítséget is kérhettek, ha szoptatási gondotok van. A háztartás rendbentartására is ad ötleteket(=család bevonása).

Minden babázónak boldogságot és egészséget, a Top 5-nek pedig még egy kis kitartást kíván: Niki
KranzNiki

sziasztok lányok!

szilvi, nikie, kármen!

gratulálok a legújabb babákhoz! igen-igen, kérjük a történeteket!

ja, erről jut eszembe, tegnap előtt végre megnéztem a szülőszoba c. műsort, de olyan ideges lettem tőle... szerencse, hogy pont itt volt egy barátnőm, aki már szült és megnyugtatott, hogy nem ilyen az egész. és nem is csak a szülések voltak rémesek, hanem az egész műsor úgy ahogy van, a szerkesztés, a hang, minden. juj, a hideg is kirázott tőle, annyira tehetségtelenül dobálták össze az egészet. az egyetlen jó benne a baba, aki a feliratok mögött sasszézik Kép

kisbuksi!

de jó, hogy végre otthon vagytok a gyönyörű kisfiatokkal! tényleg pont olyan, mint a 3D-s uh képen Kép fantasztikusan csináltad eddig a dolgokat, csak így tovább! minden elismerésem!

lányok, ti hogy vagytok ezzel a nem alvással? én eddig kínlódtam, mert nem tudtam ugyan aludni, de felkelni se. most úgy döntöttem, hogy ennek semmi értelme, ha már nem alszom, akkor felkelek és olvasok, vagy netezek. és íme, itt vagyok. ha másoknak se megy az éccakai alvás, gyertek ide, ezennel megalapítottam a night clubot Kép

annyira irigylem a kispapimat, ő úgy alszik, mint egy bébi, ártatlan arccal, boldogan, amint leteszi a fejét már alszik is és reggel se viszi túlzásba a felkelést. asszem, ő az a szülő típus, aki előre alszik Kép legalábbis mindig erre hivatkozik, amikor érdeklődöm, hogy mikor akar velem találkozni, merthogy amikor itthon van, rögtön elalszik. ha meg nem alszik, akkor ált. nincs otthon... na mindegy, néha olyan kis szerencsétlen htb-nek érzem magam, aki egész nap várja haza aput, mindenféle romantikus elképzelésekkel, aztán apu nagysokára hazagyün és morcos és fáradt és persze semmi romantika. ez az otthon ülés átka. már alig várom, hogy meglegyenek a bébik, és napi 48 órában lefoglaljanak, akkor majd talán nem fogok ilyen hülyeségeken gondolkozni Kép

visszatérve az alvásra: annyira vicces volt tegnap a dokinál a váróban látni azt a sok nyúzott, kialvatlan nagypocakú nőszemélyt!

ja igen, továbbra is szabadlábon vagyok (lelki okokból, ahogy a dokim fogalmazott), egyelőre minden változatlan. ctg-re csak a jövő héten kell mennem először, nem kapkodják el a dolgokat. kérdeztem az orvost, mit gondol a jövő heti holdtöltéről, aszonta, nem kell tőle félni, szerinte még nem úgy néz ki a dolog, mint ami beindul. hurrá! akkor még utoljára elmegyek kozmecicushoz meg fodrászhoz (holdtölte utáni 3. nap ideális az arctisztításhoz Kép )

bocsi, kicsit hosszúra nyúltam.

mindenkinek jó reggelt, üdv:

ribizli
ribizli

Drága Ribizli!
Az alvás miatt ne aggódj, én sem aludtam a 36. héttől, csak szuszogtam, meg olvastam. (Csehov drámák...)
Mingyárt megszületnek a Babókák, és kipihentebb leszel, mint valaha. Remélem olyan jó alvók lesznek, mint a Levente. Ma éjszaka is több mint 9 órát aludtam..
A szülőszobát sem tudtam eddig megnézni, mert akkor én már javában alszom. De a khban röhögtünk rajta, a többiek meséltek vm. fazekas menedzserasszonyt, aki szülés közben is Zepter edényekkel kereskedett. hahaha.
Puszó: Detti
Detti

Sziasztok!
Tudna valaki tanácsot adni?
A babámnak el van dugulva az orra és nem tudom kitisztítani.Pedig használunk Fluimare orrnedvesítő sprayt és elektromos orrszivoval probálkozom de egyszerüen nem megy.A dokink ajánlotta a porszivora szerelhető orrszivot de én tartok tölle.Egy hat hetes babánál lehet alkalmazni?Nem erös a szivó hatása egy ilyen pici babánál?ha lehet használni,akkor hol lehet beszerezni?Ha nem ajánljátok akkor légyszi adjatok tanácsot,hogy mit tegyek mert nehezen kap levegöt.

Köszönöm!

Anita
ani24

Szia Ani,
szerintem nyugodtan használd, az én fiam ma egy hónapos, és vasárnap óta küzdünk a náthával. STERIMAR sprayt fójok az orrába- miközben a másik orrlyukat befogom, aztán használjuk a porszívós orrszívót. Nincs baja tőle, csak utánna úgy néz rám, hogy első alkalommal én sírtam helyette. Az első két nap még szegény hányt is, azt a jó váladékos tejet a kis gyomrából, amit nem tudott megemészteni.
fel a fejjel, menni fog!
manóka

manóka
manóka

ja, és gyógyszertárban vettük, nemolyan erősen szív, mint a porszívó, de ki is tudod próbálni az újadat tedd elé.a spraytől elkezd folyni a kis orra, rögtön utánna szívom. jól megforgatom a kis orrába, közben a másikat befogom. ezt többször is megismétlem egy- egy alkalommal. elsőre brutálnak tűnik, de jön a takony, és meg is könnyebbül tőle.
manóka

manóka
manóka

Sziasztok!
Tanácsotokat szeretném kérni. Párommal kb. 5 hónapja próbálkozunk, eddig sajnos sikertelenül. Általában a 29-33. napra szokott megjönni, most azonban 5 napot késett. Én mindig nagyon erősen szoktam vérezni, most viszont egy nagyon halványrózsaszín menszeszem van. Szerintetek lehet babóca a dologban, érdemes ettől függetlenül tesztelni, volt hasonló tapasztalatotok? Válaszotokat előre is köszönöm! Reju
reju

Szia Ju,
szerintem megpróbálhatod a tesztet, addig úgysem nyugszik ilyenkor az agy. Nekem is volt egy kis olyan, mintha menses lenne, aztán babó lett belőle.
Drukk, és számolj be!
manóka

manóka
manóka

Manóka!
Köszi. Teszt és beszámoló!
reju

Szia Manóka!
Le tudnád írni,hogy mennyibe kerül?
Ezt a porszivora kell csatlakoztatni?

Köszi a segítséget!

Ani
ani24

Ani,
csak egyszerűen a porszívó hajlékony csövéhez kell csaklakoztatni, 1550 ft volt. Tisztítani is könnyű, vizzel kiöblítem, éjszakára naomagnolos vízbe teszem.

manóka
manóka

Ani!
Mi is a porszívós-orrszívót használjuk, de "gyengített" formában, a porszívó helyett én szívom a végét. Ne aggódj, nem jön a trutyi végig a csövön, megáll az elején a kiszélesedett részen és így nem jut el a szádig. A porszívót egy 6 hetesnél még túl drasztikusnak találtam és a védőnő javasolta ezt a megoldást. Bejött Kép bár a babó ha meglátja a ketyerét már bőg Kép.

Manga
manga

Kisbuksi!
Üdv. újra közöttünk, jó hallani rólatok! Nagyon aranyos a kis VencelKép

Fruzsi!
Ugye, még rágondolni is rossz az átvirrasztott éjjel utáni szülésre? Hát ahogy Noéminek, nekem is volt benne részem. Egy dolgos nap után (ablakpucolás, bevásárlás, cipekedés) éjjel csak 1 óra alvás és aztán 13 óra vajúdás. Nem valami kellemes, szerettem volna én is pihenten megjelenni. Egyébként vhol azt olvastam, hogy a babák 80%-a éjjel születik (vagyis éjjel kezdődik a vajúdás). Tehát van remény..Kép

Detti!
Nagyon aranyos Levi. Feltűnően hasonlít az én kis manómhoz. Örülj neki, hogy sokat alszik, nekünk is így volt az első 2 hétben, aztán fordult a kocka és egyre többet lett ébren, bár még nem sírt csak nézelődött, az utóbbi pár napban viszont rengeteget sír. Kitartóan olvasgatom a szakirodalmat, hallgatom a jótanácsokat, de még nem jöttem rá, hogy mi az oka.
Pihenj sokat, én a 3. hét végén fáradtam el iszonyatosan, akkor jött ki minden fáradtság.

Ribizli!
Csak így tovább!!! A Szülőszobáról osztom a véleményedet, aki nem tud dok.filmet csinálni, az ne erőlködjön. Katasztrófa volt ez a rész is (a múltkori is).

Csajszik!!!
Szüléssztorikat kérünk!!!

Manga
manga

Ma pont 2 hete, hogy Levente kiugrott belőlem. Hát olyan gyorsan megírom, amilyen volt. Olyan szépen pedig nem tudom.Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
No. Január 16-án 8-kor szépen lefeküdtem tévézni az Urammal, és 2 perc alatt el is aludtam, szokás szerint.
Január 17-én 1/2 3 körül arra ébredtem, hogy görcsöl a hasam, mintha meg akarna jönni. Dehát még pont 1 hét volt a szülésig hátra, és én pont nem akartam szülni akkor. Előkészítőn arra tanítottak, hogy akkor kell bemenni, ha 5 percesek vannak 3 órája már, vagy elfolyt a magzatvíz...
Kb-ra azt gondoltam, hogy ezek 5 percesek, de biztos csak jóslók, mert tudok beszélni, gondolkozni. Beültem 1 kád meleg vízbe, mert azt tanították, hogy az oldja a görcsöt. 1,5 órát elvoltam a kádban, nézegettem az órát, és úgy tűnt, hogy ezek nem 5 percesek, hanem inkább 2-3.
Kimásztam a kádból 4 körül, és (mint Ann) hánytam mint a lakodalmas kutya. Meg hasmenésem volt. Ezzel elvoltam, forogtam a budin, mint a gép. Egy tiszta pillanatomban az Uramat felébresztettem, hogy mérje ezeket a fájásokat, mert furán rövid 5 pecesek ezek. Kiderült, hogy 1 percesek, és 1,5-2 percig tartanak. Kiborultam, hogy ilyenkor a könyv szerint főzni kéne még, nekem meg 1/2 óra volt csak a bugyimba bemászni.
Balázs összepakolta a cuccokat a táskába, hívta 5-kor a mentőket. A szomszéd házban van a Markó utcai állomás (!!!!) és 1/2 6-ra értek át a mentők. Szépen feltaxiztak a Jánosba velünk. Nagyon rossz volt ülni, és a zötyögés sem volt kedvemre. De rájöttem, hogy jobban járok, ha hót csöndben vagyok, és csak a levegővétellel foglalkozom, mert túl fárasztó a beszéd.
A Jánosban 6-kor az ügyeletes doki megvizsgált, gratulált, hogy majdnem nyitva a "kapu", és ez nagy szám első szülőknél. Hívta a doktoromat, hogy jöjjön be, és mivel teltház volt a front miatt, és nem volt üres szülőágy sétálgattam a ctgvel a hasamon az előtérben. Ez nagyon jó volt, sötét, meleg, csak az Uram és én.
Aztán megüresedett egy ágy, megjött a doktorbá, előkészítettek. Még nem folyt el a magzatvíz, ezért burokrepesztés volt. Nem is éreztem semmit. Aztán nem jöttek a tolófájások, pedig már ideje lett volna, kaptam oxytocint. Kép Ettől aztán ripsz-ropsz magamhoz tértem, és gyosan ki is jött Levente. Olyan gyorsan, hogy gátmetszét is kellett csinálni, azt sem éreztem, és hangokat sem hallottam. Akkor ugrottam 2 métert, mikor belém nyomták az érzéstelenítőt.
A hasamra tették Babókát, Uram elvágta a zsinórt, aztán elmentek Babát mosdatni, engem meg befoltoztak. Aztán ennyi dióhéjban.
Végülis hót csendben és gyorsan zajlott az egész, Az Uram, és a Doktorom szerencsére nem akartak beszélgetni velem, jókat pihiztem 2 tolófájás között. Az egész szülés alatt kb. egyszer szólaltam meg, amikor az oxytocint bekötötték. Azt mondtam: "AÚÚÚ! Ez sz.r!" Jó tanács, ami nekem nagyon bejött: csak magammal, és a levegővétellel foglalkoztam. És azon imádkoztam, hogy ne hánnyam el magam, és ne ájuljak el.

No ez nem lett túl romantikus, de ez van. Puszika: Detti
Kép
Detti

Ma pont 2 hete, hogy Levente kiugrott belőlem. Hát olyan gyorsan megírom, amilyen volt. Olyan szépen pedig nem tudom.
No. Január 16-án 8-kor szépen lefeküdtem tévézni az Urammal, és 2 perc alatt el is aludtam, szokás szerint.
Január 17-én 1/2 3 körül arra ébredtem, hogy görcsöl a hasam, mintha meg akarna jönni. Dehát még pont 1 hét volt a szülésig hátra, és én pont nem akartam szülni akkor. Előkészítőn arra tanítottak, hogy akkor kell bemenni, ha 5 percesek vannak 3 órája már, vagy elfolyt a magzatvíz...
Kb-ra azt gondoltam, hogy ezek 5 percesek, de biztos csak jóslók, mert tudok beszélni, gondolkozni. Beültem 1 kád meleg vízbe, mert azt tanították, hogy az oldja a görcsöt. 1,5 órát elvoltam a kádban, nézegettem az órát, és úgy tűnt, hogy ezek nem 5 percesek, hanem inkább 2-3.
Kimásztam a kádból 4 körül, és (mint Ann) hánytam mint a lakodalmas kutya. Meg hasmenésem volt. Ezzel elvoltam, forogtam a budin, mint a gép. Egy tiszta pillanatomban az Uramat felébresztettem, hogy mérje ezeket a fájásokat, mert furán rövid 5 pecesek ezek. Kiderült, hogy 1 percesek, és 1,5-2 percig tartanak. Kiborultam, hogy ilyenkor a könyv szerint főzni kéne még, nekem meg 1/2 óra volt csak a bugyimba bemászni.
Balázs összepakolta a cuccokat a táskába, hívta 5-kor a mentőket. A szomszéd házban van a Markó utcai állomás (!!!!) és 1/2 6-ra értek át a mentők. Szépen feltaxiztak a Jánosba velünk. Nagyon rossz volt ülni, és a zötyögés sem volt kedvemre. De rájöttem, hogy jobban járok, ha hót csöndben vagyok, és csak a levegővétellel foglalkozom, mert túl fárasztó a beszéd.
A Jánosban 6-kor az ügyeletes doki megvizsgált, gratulált, hogy majdnem nyitva a "kapu", és ez nagy szám első szülőknél. Hívta a doktoromat, hogy jöjjön be, és mivel teltház volt a front miatt, és nem volt üres szülőágy sétálgattam a ctgvel a hasamon az előtérben. Ez nagyon jó volt, sötét, meleg, csak az Uram és én.
Aztán megüresedett egy ágy, megjött a doktorbá, előkészítettek. Még nem folyt el a magzatvíz, ezért burokrepesztés volt. Nem is éreztem semmit. Aztán nem jöttek a tolófájások, pedig már ideje lett volna, kaptam oxytocint. Ettől aztán ripsz-ropsz magamhoz tértem, és gyosan ki is jött Levente. Olyan gyorsan, hogy gátmetszét is kellett csinálni, azt sem éreztem, és hangokat sem hallottam. Akkor ugrottam 2 métert, mikor belém nyomták az érzéstelenítőt.
A hasamra tették Babókát, Uram elvágta a zsinórt, aztán elmentek Babát mosdatni, engem meg befoltoztak. Aztán ennyi dióhéjban.
Végülis hót csendben és gyorsan zajlott az egész, Az Uram, és a Doktorom szerencsére nem akartak beszélgetni velem, jókat pihiztem 2 tolófájás között. Az egész szülés alatt kb. egyszer szólaltam meg, amikor az oxytocint bekötötték. Azt mondtam: "AÚÚÚ! Ez sz.r!" Jó tanács, ami nekem nagyon bejött: csak magammal, és a levegővétellel foglalkoztam. És azon imádkoztam, hogy ne hánnyam el magam, és ne ájuljak el.

No ez nem lett túl romantikus, de ez van. Puszika: Detti
Detti

hülye ez a gép!Kép pedig télleg csak egyet nyomtam!!!
mindent mindent kétszer kétszer mondok mondok???
Detti

Sziasztok!

Én is megpróbálok egy hasonló kevéssé romantikus születést leírni, ha már ennyien kértétek!
Gyors leszek, mivel Peti már egy órája alszik és őkelme nem olyan jó alvó mint Detti babócája.

Mivel már 1 héttel túljutottunk az időn, és Petike még mindig nem akaródzott kijönni hozzánk, január 9-én be kellett vonulnom a kórházba. Nagyon kedves szobatársakat kaptam, így nem vettem igénybe az alapítványi szobát. Még aznap csináltak nálam egy OTT nevű vizsgálatot, amikoris megnézik hogyan reagál a kismami az oxitocinra. Bekötöttek egy kicsi adag infúziót és azt mondták, 5 fájás ill. keményedést kell produkálni. Na, ez meg is lett! (Én sem éreztem szinte semmit!) A hétvége eseménytelenül zajlott, én nagyon szerettem volna 11-én szülni mivel a Kispapi is január 11-én született és jó kis ajándék lett volna. Sajnos ez nem jött be, de már tudtam, hogy hétfőn elindítják a szülést. Közben a 2 szobatársamnak is meglett a babája, így az egész éjszaka nem alvást én is kipróbálhattam.
Nem baj, nem is igazán voltam álmos, olyan feldobott voltam. Reggel negyed hatra kellett bemenni a szülőszobára. Mivel én már egyszer szültem majd 5 éve, és elég rossz emlékeim voltak, most mindenben az ellenkezőjét kértem, mint akkor. (Beöntést, borotválást) Kaptam fél órát, hogy elintézzem "folyó ügyeimet" és 6-ra kellett visszamenni burokrepesztésre az ügyeletes dokihoz. Na, itt már elkezdődtek a gondok, mivel a doki akármilyen kedves volt nem tudta megrepeszteni a burkot. (Tágulás nulla!) Ekkor bekötötték az infúziót, a bal karomba. 1 óra múlva újra jött a doki, és megint megpróbálta a lehetetlent és nem sikerült megrepesztenie. Na, nem baj az oxitocint magasabbra tették. Fájás semmi. 8-ra jött a saját dokim, ő sem tudta megrepeszteni. Persze ekkor már mindenki megkérdőjelezte, hogy én biztosan ma fogok-e szülni, biztos el lett számolva stb. Csak az én dokim ragaszkodott az aznapi szüléshez, ami végül is nagy szerencse volt. Ugyanis fél 9-kor amikor a párom is odaért végre sikerült megrepeszteni és kiderült, hogy már zöld a víz és mindenképp ki kell venni a babát még aznap. A burokrepesztés után még kb. 1 órát vártam a fájásokra. 10 óra körül már voltak, és én nagyban sms-eztem mindenkinek a nagy hírt, jönnek a fájások!
11-kor már 2 percesek voltak és közepesen erősek. Kaptam egy labdát, hogy üljek rá, és forgassam a csípőmet, vagy rugózzak ami jól esik. Jó is volt, és én kitaláltam, hogy amikor jön a fájás, azt mondom hogy hu,hu, hu, és ez jól esett. A szülésznő szerint még egy óra és be lehet kötni az EDA-t. (direkt az EDA miatt mentem a Péterfybe szülni!) Nagyon jó volt a tudat, hogy már csak 1 órát kell kibírni! VOlt sok hu,hu,hu, meg mértük az időt, hogy lefoglaljon valami. Először hogy hány percenként jönnek a fájások, azután, hogy meddig tartanak. Szóval gyorsan eltelt az az egy óra. Perzse az orvosom pont eltünt amikor már nagyon kellett nekem az EDA, de rácsörögtem a mobiljára és megnyugtatott, hogy 10 perc és ott az anesztes, már intézi. Na, az a 10 perc elég hosszú volt, de tényleg jött egy dokibácsi. Felfektettek az ágyra, és mondák hogy meg ne mozduljak. A fájások percenként jöttek. Ez egy elég nezéz pillanat volt. (Sok hu, hu, hu-val!) Nekem az EDA már akkor hatott, amikor még ki sem húzták a tűt! Nagy on jó érzés volt, hogy TELJESEN megszüntek a fájások, és helyette egy furcsa zsibbadást éreztem. A hátamra fektettek, de az ágy vége teljesen meg lett emelve, így szinte ültem. A köv. pár óra teljes boldogságban zajlott, mivel oxigént is kaptam (Peti szívhangja néha kicsit lejjebb ment a normálisnál, de akkor nagyot kellett szívni az oxigénből és akkor rendben volt.) nagyon jó kedvem lett. Végig azt hajtogattam, hogy nem hiszem el, hogy nem fáj!
Fél 2 körül a szülésznő felhúzta a lábamra azokat a steril kendőket, az orvosom fölém állt és jöhettek a tolófájások, amiket szinte nem is éreztem. Az orvosom segített nyomta a hasamat, mivel szerinte én nem nyomok valami hatásosan. (Mondjuk nem tudom mivel nyomjak, amikor a hasizmaim nyugdíjba vonultak a 9 hónap alaltt.) A fájások sajnos ritkultak, ami az EDA miatt van. Ezért a kitolás elhúzódott. Azután egyszer csak kibukkant a fejecskéje, de a fájások nem jöttek. A csecsemősök már szivogatták le az orrát, a teste még bent volt! Aztán végre jött egy fájás és kicsusszant Petike! Sajnos a zöld magzatvíz miatt egyből elvitték és nem tették a mellkasomra.
A gátmetszést (picit kellett) és a varrást sem éreztem egyáltalán. Nagyon boldog voltam, hogy így megúsztam a dolgot, megmondom őszintén! (Kittikémmel 16 órát vajúdtam nagyon kemény volt!)
Az EDA-nak semmi mellékhatása nem volt, eltekintve attól, hogy remegett kezem, lábam, ami állítólag sokaknál előfordul.
Ami jótanácsot tudok adni nektek!
Ha kell infúzió, kérjétek meg a szülésznőt, hogy ne a könyökhajlatba kösse, mert akkor nem tudjátok használni a karotokat szülés közben! Ez engem nagyon zavart. A karotokat ne lógassátok, mert nagyon feldagad a kézfej, és írtó kellemetlen. Fogjatok meg valamit, hogy ne lógjon le a kezetek. A beöntés még másnap is segített a kakilásban, ami jól jön. A borotválás után SOKKAL jobban gyógyul a gátseb.
Na, Persze Peti már rég felébredt és mennem kell!
Én nagyon élveztem ezt a szülésemet, bár nem lett természetes szülés de abban már volt egyszer részem és nekem nem jött be!
Kivánok mindenkinek minden jót!
Üdv.
Andi és Petike aki ma 20 napos!
UI. Átolvasni nem tudtam, bocsi a hibékért!
andi68

Sziasztok Csajok
Csupa öröm, hogy mennyi új babóci érkezett. Engem egy kicsit szivat az internet világa, így megint csak bentről tudlak benneteket olvasni, itt viszont nem tudlak visszaolvasni titeket :-(
Mi jól vagyunk, még nyakig a lakásfelújításban, illetve mostmár az állandó 'tücskölés' maradt. (függöny, világítóberendezések, bútorraktár-feeling és mentesítése, küszöb, ablakkönyök, redőnyök, szegélylécezés,közüzemi vacakok átiratása, lakhely-átjelentkezés, apasági stb) Komolyan mondom, hogy ez legalább olyan kimerítő. na mindegy.
Mindent rendben talált utoljára, megnéztem a szülőszobát, meghallgattam a 'várható menetrendet'.
Legrémesebbnek ez a beöntés és szülés utáni katérterezés hangzott. Meg a borotválást sem értem. Miért kell, hogy ők borotváljanak, illetve, ha az ember túlteszi magát ennek a méltatlan felhangján, akkor miért rettegnek úgy a kismamik. Fáj, ha más csinálja, vagy vacakok a borotvák? Tudom, profán a kérdés, de vhogy ne értem.
Andi, hova lehet még kötniük, az ember kézfejébe?
Detti, Andi, köszi a sztorikat, jó volt titeket olvasni, már képeket is jó lenne nézni. Légyszi linkeljétek/írjátok a profilotokba vhogy, hogy hol vannak a képek a srácokról, mert nem áll módomban most visszaolvasni mindennapot, és NAGYON KIVÁNCSI VAGYOK!!!!
Millió puszi és remélem kapok végre NET-et otthonra, mert ez így nem fair
Judit
holophernes

Juditom!
Itt az akkor 5 napos Levente linkje mégeccer: http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/kukonya80/album?.tok=ph7XWjAB3UFKJ6hc&.dir=/f1e4&.src=ph
Gratulálok a haladásotokhoz (ami a lakást illeti), nekünk még mindig nincs konyhánk, és egyéb hiányosságok is fellehetőek. Egyedül a babasarok van 100%-ban kész.
Előkészítés: szerintem az ember lyánya otthon, vagy kozmetikusnál is lerendezheti a bundás részeket, ami pedig a beöntést illeti, szerintem azzal sincs semmi gáz, úgyse azzal foglalkozol, csak ne álljon sor a budi előtt!! Katétert a Jánosban csak a császárosok kaptak. Meg talán az edások is, de szerintem ők csak a szülés végéig.
Mekkora már a pocid? Vannak új képek Rólatok?
Puszó: DettiKép
Detti

Detti ma éjjel gondoltam rád!
Bárcsak én is igy éltem volna meg a ma éjszakát mint a Te szüéstörténetedben.
Ezzel szemben hajnali 2 óra óta folymatosan jönnek a fájásaim, de csak 20 percenként (néha besürüsödik 10-re majd ismét visszaáll 20 percesre)
Éjszaka nem keltettem fel a családot, had aludjanak. Hajnali 5-kor nekiálltam bortválni és igyekeztem Wc-zni is. Reggel 7-kor felhivtam a szülésznőmet és mondta, hogy menjek be a korházba Ctg-re.
Elvittük a gyereket suliba és bementünk a korházba.
A CTG-n elég lusta volt szegény baba és volt akkor 2 fájásom is.
Dokim is megvizsgált, de zárt a méhszájam és egy kicsit megrövidült. Dokim szerint nagyon kevés ez egy másodszor szülő nőnél, ezért hazaengedtek.
Legkésőbb holnap reggel vissza kell menni, ha addig nem indul be jobban a szülés.
Azóta (most már több mint 10 órája) folyamatosan jönnek a fájások,de 10 percnél még nem volt sürübb. Már nagyon fáradt vagyok, de néha sikerül egy kicsikét aludni.

Már nem is tudom, hogy szülni szeretnék jobban, vagy inkább maradjanak abba afájások.
Történjen már valami!!!

Már töltöm a kádba a vizet és én is beleülök 1 órára, mint Detti.

fiona
ma 39. hetes

UI: R.Boginak ma inditják a szülését
fiona

Sziasztok!

Fiona! De irigyellek, legalább Nálad már valami elkezdődött! Már én is szeretnék fájásokat!!!!!
A táblázatban nem jól szerepelek, mert 1 nappal vagyok utánad, úgyhogy már igazán sorrakerülhetnék. Lehet ilyenkor még kádba ülni? Mert a 36. hét után nálunk megtiltják az ülőfürdőt.(Na meg a sex-et is, pedig lehet,hogy az is segítene)
Iszom szorgalmasan a málnalevél teát, meg szedem a homeobogyót is.
Drukkolok Neked! Én is kérnék egy kicsit!

Kitty
38+6
kitty123

Szia Kitty, itt vagyok és drukkolok nektek!
Nálunk minden megengedett, amit a baba nem utál.
Detti és Andi! Köszi, hogy megírátok nekünk a történeteket. Egy olyan kismama, mint én, aki még eddig nem szült, romantikusnak találja, higgyétek el! Bizony.
Veronika
kóci

Fiona!
Drukkolok Neked, és gondolok Rád! A fürdést tudom, hogy sok helyen nem javasolják, de nekünk oktatáson a vezető szülésznő direkt felhívta rá a figyelmünket, hogy jó görcsoldó. És otthon, a saját flórádban nem is rizikós. Végülis gondolom mindenki takarít, és nem közfürdő van otthon.
Én már jobban félnék egy kh-i vajúdókádban, hogy összeszedek valamit
DettiKép
Detti

Sziasztok!
Itt a kismamik táblázata:
<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Utolsó mens.[/size] [size=-2]Hét+nap[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]40+0[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] RBogi [size=-2]2003.05.03.[/size] 39+2 25 év/2.b. Budapest 2004.02.07. [size=-2]2004.02.07.[/size]
[size=-2]2.[/size] Fiona [size=-2]2003.05.05.[/size] 39+0 31 év/2.b. Csömör 2004.02.09. [size=-2]2004.02.09.[/size]
[size=-2]3.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=rtünde-public]Rtünde[/url] [size=-2]2003.05.12.[/size] 38+0 26 év/1.b. Budapest 2004.02.21. [size=-2]2004.02.16.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Templom[/size]
[size=-2]4.[/size] Veronika [size=-2]2003.05.12.[/size] 38+0 31 év/1.b. Budapest 2004.02.19. [size=-2]2004.02.16.[/size] [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]5.[/size] Kitty [size=-2]2003.05.13.[/size] 37+6 35 év/3. b. 2004.02.10. [size=-2]2004.02.17.[/size]
[size=-2]6.[/size] Fruzsi [size=-2]2003.05.14.[/size] 37+5 26 év Budapest 2004.02.18. [size=-2]2004.02.18.[/size] [size=-2]Kútvölgy úti Klinika / Dr. Mészáros Gábor[/size]
[size=-2]7.[/size] FBogi [size=-2]2003.05.17.[/size] 37+2 26 év/1.b. Györújbarát 2004.02.26. [size=-2]2004.02.21.[/size] [size=-2]Petz Aladár Megyei Kórház, Györ[/size]
[size=-2]8.[/size] ribizli [size=-2]2003.05.19.[/size] 37+0 29 év/1.+2.b. Budapest 2004.03.08. [size=-2]2004.02.23.[/size]
[size=-2]9.[/size] Holophernes [size=-2]2003.05.21.[/size] 36+5 30 év/1.b. Budapest 2004.02.25. [size=-2]2004.02.25.[/size] [size=-2]Péterffy / Dr. Serfözö[/size]
[size=-2]10.[/size] Rebi [size=-2]2003.05.21.[/size] 36+5 32 év/2.b. Budapest 2004.02.29. [size=-2]2004.02.25.[/size] [size=-2]MÁV kórház[/size]
[size=-2]11.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=ladányi%20kata-public]Ladányi Kata[/url] [size=-2]2003.05.28.[/size] 35+5 27 év/2.b. Budapest 2004.03.03. [size=-2]2004.03.03.[/size] [size=-2]SOTE II. Klinika / Dr. Bánhidy[/size]
[size=-2]12.[/size] Gabi1 [size=-2]2003.06.04.[/size] 34+5 24 év/3.b. Szigethalom 2004.03.10. [size=-2]2004.03.10.[/size] [size=-2]Bajcsy-Zsilinszki Kórház[/size]
[size=-2]13.[/size] Eszty [size=-2]2003.06.30.[/size] 31+0 27 év/1.b. Budapest 2004.04.05. [size=-2]2004.04.05.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház[/size]
[size=-2]14.[/size] Szamoa [size=-2]2003.06.30.[/size] 31+0 29 év/1.b. Debrecen 2004.04.05. [size=-2]2004.04.05.[/size] [size=-2]DEOEC Klinika[/size]
[size=-2]15.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=margaréta-public]Margaréta[/url] [size=-2]2003.07.08.[/size] 29+6 28 év/2.b. Budapest 2004.04.15. [size=-2]2004.04.13.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Kelemen Csaba[/size]
[size=-2]16.[/size] KranzNiki [size=-2]2003.07.20.[/size] 28+1 26 év/2.b. Csepel 2004.04.24. [size=-2]2004.04.25.[/size] [size=-2]I. sz Nöi Klinika / Dr. Patkós Péter[/size]
</pre>
Ha valamelyik kismama be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. A levélben/SMSben küldje el az összes adatot amit csak tud: név, nicknév, utolsó menzi, szülés tervezett helye, kor/babak száma, stb.
Névtelen

És a babócáké:
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Barbi Ádám Csaba 3385g, 52cm 2003.08.01. ( - 4 ) nap 8/9
Minke Gergely 3740g, 56cm 2003.08.12. ( -14 ) nap
Hermi Patrik 3350g, 49cm 2003.08.13. ( - 5 ) nap
Tündér Ilang Anna 3320g, 53cm 2003.08.20. napra pontos babaKép
Szisz Boróka Anna 2003.08.26. ( -9 ) nap
Zsizsa Gabriella 2830g, 48cm 2003.08.28. ( -16 ) nap
Cory Zsombor 2280g, 48cm 2003.08.31. ( - 43 ) nap 10/10
76vera Bence 2150g, 48cm 2003.09.02. ( - 24 ) nap
Batkamano Emma 3925g, 53.5cm 2003.09.03. ( - 2 ) nap 10/10
Kisegér István 3200g, 50cm 2003.09.03. ( -9 ) nap
Böbi Patrik 2850g, 49cm 2003.09.05. ( - 13 ) nap
Bera3 Bálint 2800g, 54cm 2003.09.07. ( - 20 ) nap
Laura2 Nikolett 2600g, 49cm 2003.09.21. ( + 1 ) nap
Susie Anna Gréta 3200g, 56cm 2003.09.23. ( -2 ) nap
Nyuszimanó Petra 3670g, 51cm 2003.09.29. ( + 3 ) nap
Doris Lili 1150g 2003.10.10. ( -66 ) nap
Doris Gergö 1700g 2003.10.10. ( -66 ) nap
Hajnii Zorka 4100g, 58cm 2003.10.14. ( +3 ) nap
Buborek Zoltán Máté 3300g, 55cm 2003.10.29. ( - 5 ) nap
Hicudzsi Édua 3800g, 54cm 2003.10.30. ( - 5 ) nap 10/10
Hanzika Marcell Bertalan 2700g, 50cm 2003.11.03. ( - 8 ) nap 8/10
AnnAnn Hanna 3490g, 56cm 2003.11.04. ( + 6 ) nap 10/10
Bogár Eszter Dorka 3200g, 55cm 2003.11.08. ( - 5 ) nap 10/10
Dorki Nikolett 3700g, 52cm 2003.11.08. ( -3 ) nap
semese András 3160g, 52cm 2003.11.08. ( - 4 ) nap 10/10
Nicki Márton 3500g, 53cm 2003.11.29. ( + 2 ) nap
Rita01 Kíra 3250g, 49cm 2003.12.02. ( - 1 ) nap
Kisbuksi Vencel 1400g 2003.12.03. ( -68 ) nap
johitimi Kristóf Ádám 3550g, 56cm 2003.12.08. ( + 4 ) nap
Mese Anna 3300g, 53cm 2003.12.10. ( - 4 ) nap
Boróka István Zoltán 3850g, 57cm 2003.12.18. ( + 8 ) nap
Manga István Mátyás 3650g, 56cm 2003.12.19. ( + 5 ) nap
Bella2 Luca 3400g, 54cm 2003.12.30. ( + 9 ) nap 9/10
Noémi Liliána Eszter 2660g, 51cm 2004.01.03. ( - 16 ) nap 9/10
Victoria Dorka 3500g, 52cm 2004.01.08. ( + 2 ) nap
Andi68 KépPéter 4000g, 55cm 2004.01.12. ( + 9 ) nap
Detti KépLevente 3570g, 56cm 2004.01.17. ( - 6 ) nap
Gigi1 KépVirág 3300g, 48cm 2004.01.21. napra pontos babaKép
Zsóf KépGergely 3900g, 57cm 2004.01.24. ( + 2 ) nap 10/10
Szilvi KépNikolett 2950g, 48cm 2004.01.28. ( + 3 ) nap
Karmen KépOrsolya 2940g, 53cm 2004.01.28. ( - 9 ) nap
Nikie KépBoglárka 3780g 2004.01.28. ( + 1 ) nap
</pre>
Ha valamelyik babóca be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. Esetleg kérje meg rá apát vagy anyát, hogy most még segítsen neki egy kicsit, mert o éppen a tejecskével vagy a szundizással van elfoglalva. A levélben küldje el az összes adatot amit csak tud: anyuka neve, baba neve, súly, hossz, születés napja, eltérés a kiírástól, APGAR.
Névtelen

Jelentem, hogy a fájásaim folyamatosan jönnek 10 ill. 12 percenként. Sem nem sürüsödik sem nem lassul. Kép Kép Kép
Immár 14 és fél órája vannak "jóslófájásaim" . Ezt egyáltalán jóslónak nevezik?
Már sikerült egypárszor elszenderegnem 5-10 percekre.
Egy órát fürödtem is Detti módszere szerint nagy kádban. Ott tényleg kevésbé fájt, de már ki kellett jönnöm mert szétázott a bőröm.

Fiona
fiona

Jaaaaj Fiona! Úgy drukkolok! Remélem nem fáradsz ki túlságosan! Most már sűrűsödhetne, nem? 2004.02.02. nagyon szép dátum.

Küldök +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ energiát!

Zsazsa
zsazsa

Sziasztok!

Fiona! Gondolok rád! DrukKépKépKépKép

Szilviék ma jöttek haza, jól vannak, a szülés császár lett a végén, 16 óra vajúdás után, majd elmeséli, mi volt. Nem volt egyszerű)Kép

Lányok! Lustiii vagyok visszakeresni!!!

1Kép Málnalevél teát mikortól lehet inni, mennyit? Hogyan kell elkészíteni? (tudom, leforrázni, de hány kanál? Mekkora kanál? Mennyi víz? Hány bögre/nap)

2.) a homeopata bogyónak mi a neve, milyen higításban, és mikortól lehet szedni? Szintén mennyit?????

Na, dugulok, mert Anna utálja ha itt ülökKép

Voltam CTG-n a kölök nagyon produkálta magát, és volt 4 összehúzódásom / fájásom?

Csütörtökre alkudtam ki reggelre UH-t, du meg megyek A dokihoz. Én találtam ki, hogy megyek uh-ra (lassan menni kell amúgy is) mert legalább amit délutánra kiokoskodok magamnak parát azt meg tudom kérdezni.

Puszi: Kata
LadányiKata

Cső Ladányi Kata!
Téged is látni erre? A málnalevél teát én úgy ittam, hogy 4 evőkanál levél + 1l zubogó víz, leforrázva, 10 percig állni hagyva, és egész nap szopogattam el. A 36. héttől. És uakkortól minden este gátmasszázs mandulaolajjal. Annak a hatásáról nem nagyon tudok írni, mert vágtak, de lehet, hogy repedtem volna... Az intimtornát is gyűrtem, azt hiszem annak nagyobb haszna volt, mert semmi belső sérülésem nem lett, pedig kézzel előre jött a Bébi.

Fiona! Hajrá!! Kapcsoljatok rá, és ripsz-ropsz megszülsz!!
Puszi: Detti
Detti

Sziasztok lyányok!

Karmen! Gratulálok! Örülök, hogy meg lett a sok megpróbáltatás gyümölcse! Nagyon sok boldogságot kívánok!

Detti, Andi! Köszi a sztorikat! Nagyon pozitív kicsengésű volt mindkettő. Jó ilyet olvasni.

Dettikém! Sokat gondoltam rád én is. Hasonlóképpen szeretnék szülni, mint te. Amíg lehet, itthon kihúzni. Remélem legalább olyan ügyik leszünk és 6 óránál nem tart tovább. Mentő helyett azonban a kispapi ralley-tehetségére vagyok bízva. A kórház, szerencsére, csak 5 percre van tőlünk, így 1-2 fájás alatt be is érünk. Reméljük. Ő már parázik, hogy reméli, tud majd vezetni. Szerintem én leszek jobban észnél.

Tegnap este eszméletlen hasgörcs tört rám. Azt hittem itt a nagy nap, de csak hasmenésem volt. Kép Kép Bár hallottam már, hogy a szülési fájdalmak hasmenést okoznak, ezért teljesen arra gondoltam, elkezdődött.

Olyan jópofa volt: gyorsan ágyba bújtam, mondván, hátha még a "20 perces" fájások alatt tudok aludni kicsit, és ha durvul, úgy is felébredek. Ha-ha-ha!

Ott vigyorogtam a takaró alatt. Kispapi is este megborotválkozott, hátha indulás van éjszaka. Jót aludtunk. Kép Most így utólag olyan vicces.

Ma viszont állatira nyűgös vagyok. A front miatt van?

Minden esetre a hasam nagyon lecsúszott. Igazából csak szétvetett lábakkal bírok ülni. Nagggyon nőies.

Kitty! Neked is megy a drukk!

Vero! Köszi, hogy közbenjárnál az ügyemben (a táblázatot illetően), de már nem akarok bele kerülni. Nemtom miért. Ilyen babona nincs, de ha eddig minden oké volt táblázat nélkül is, akkor mostmár nem. Tudom, hülye vagyok. Kép

Zsazsa
a zizi
zsazsa

Sziasztok!

Bekukk...

Karmen, Szilvi, Niki gratula a bébikhez. Kép

Detti Kép
Hoztad a formádat, a stílusod változatlan, jókat mosolyogtam a szüléstörténeteden. Kép

Judit Kép
Mi megoldottuk itthon a borotválást. Éppen 1 órával azelőtt, hogy elindultak a fájások. Kép

Andi Kép
Én is EDA-val szültem csak előtted pár nappal a Péterfyben, és nekem is nagyon jó volt és semmi mellékhatása nem volt, máshogy nem bírtam volna ki, a felesleges 6 óra után a másik 6 órát.

Pusz
Noémi
noémi

Sziasztok!

Detti, Andi köszi a szüléstörténeteket!

Fiona, mennek a drukkok! Remélem hamarosan babázhatsz!

Én ma délután voltam dokinál. A helyzet változatlan múlt héthez képest, Cervix ugyanúgy 1100. Azt mondta a doki, hogy nem valószínű, hogy hatni fog ránk a telihold, szerinte pár napon belül nem lesz semmi. Persze azért hozzátette, hogy sose lehet tudni. Kép Na majd meglátjuk.

Pusz mindenkinek
Tünde
rtünde

Helyzetjelentés on-line:

Sajnos már 18. órja szendvedek a 20-15-10 perces fájásokkal. Kép Pedig ez nagyon is rendszeresen jön!!!

Érzem,hogy lefelé nagyon hasogat, de még mindig nem akar beindulni a szülés.

Várom az éjszakai fejleményeket. De inkább aludni szeretnék már.
Meddig lehet ezt még huzni?

Fiona
fiona

Sziasztok!

Fiona, jajj, szegényem, ez tényleg nem egyszerű! Tiszta szivemből drukkolok, legyen már "valami"!
De nem értem, a doki nem mond/ott semmit?????

Én is ezért jöttem. Tegnap úgy de úgy beparáztam (na, jó kisiskola: azt hittem mennyire kész is vagyok lelkilegKép), ollllyan görcsök törtek rám, hogy a fürdőszobától a hálóig 10 perc alatt közlekedtem el.
ÉS amit nem értek: lányok, a görcs az ok., de benyillalt alul, mintha tűvel szúrnának, és ilyesmiről Ti sem irtatok SOHA. Lepihentem, elmúlt. Aztán pánikszerűen elkezdtem kimosni mindent, bepakoltam a végleges cuccot, de azóta semmi. Ma olyan kis mensesz-szerű érzés, de semmi. Egész nap mostam. Kép
Ami elkeserit, az a bepánikolásom. Tényleg nem tudom, mi lesz, ha menni kell. A szitu is zavar. Odamegyünk a recepcióhoz: "Jó napot kivánok, szülni jöttünk", vagy mi? "Óh, jó napot, jöjjön, hozza a cuccát, megyünk beöntésre." Vagy mi? Kép
A borotválást mi is megoldjuk, az tuti. A Kútvölgyis topicban azt irta a főnővér, hogy a beöntés sem kötelező, főleg, ha úgy jár az ember lánya, mint Dettike, aki forog a WC-n.
Ugye nem néztek hülyének..Kép De most elé rossz kedvem van. Miért nem tudok én úgy viselkedni, mint egy magabiztos nő, mint aki tudja, hogy anyai örömök elé néz, blabla??!!?

Fruzsi
37+6
cinderella

Drága Fruzsikám!
Megint nem akarlak elkeseríteni, de kaptam beöntést, és a hasmenés, és a diéta ellenére is vót minek jönni. Merthogy a beöntés a felső béltraktust is kiüríti, míg a hasmenés csak az alsót. Aztán tudod miről beszélgettünk a tea mellett pár hete? A szülőszobán mindenki kivétel nélkül összesz.rja magát. Strong reality.

Gondolok Minden vajúdó Baátomra ma éjszaka. Ne izguljatok, majd én izgulok helyettetek!!!
DettiKép
Detti

Hűha!

Fiona, drukkolok 1000-el. Dokival nem beszéltetek? Lehet 1 kis oxi rendszeresítené fájdigálásaid. Kép

Kitartást, nemsoká babázol!

Boró
Névtelen

Fruzsi Kép

Nyugiii! Én válaszoltam neked erre a nyillaló érzésre kb. 2x, de nem reagáltál egyszer sem, hogy olvastad. Szóval írtam már neked, hogy ez azt jelenti, hogy a baba feje be lehet ékelődve már és tolakszik lefele, és a szeméremcsontodat nyomja. Ne pánikolj, az csak energiát vesz ki belőled! Kép

Fruzsi, Detti Kép
Én nem kaptam beöntést és be sem kakiltam Kép szülés közben. Bár Apuka kb. 5x nézett a takaró alá, mert mondtam neki, hogy na most biztosan.... KépKép szóval nem törvényszerű, hogy úgy legyen ... KépKépKép

Fiona Kép
Jajjistenem nagyon drukkolok, átérzem a fájdalmaidat. Kitartááááás! Nagyon szorítok!

Tündi Kép
A 3. vagy!!! Ez hihetetlen, de sztem te olyan kis nyugis csajszi vagy, hogy előbb nem fogsz szülni. Csak relax! Ahogy szoktad! Egy pipa! Tudod? Kép

Puszka
Noémi
noémi

Na, látod, Detti! Nem kell Fruzsibabát beszaratni!:-O

Nojémi, de nemis a csontomat nyomja, mert érzem, hogy a hüvelyem tetejét! Elég tudományosan irom le?

De, inkább, ne is foglalkozzatok, szegény kis üngyibüngyi Fruzsival!

Azuram má' kivan tőllem!

Fruzsi
cinderella

Kép
cinderella

Beeeeeeeeeeeeeee!
Kép
cinderella

Lányok! Tegnap készült a poronytról! Elmentünk meglátogattuk az egyik nagymamát - nagypapát. Kép

Kép
noémi

mekkora haja vanKépKép

Fruzsi ! Teljesen normálisan vagy para....hormonok, na. Nekem is nyilallik....
és igen, ha van recepció (nálunk alagsori máló vakolatú szoba), akkor odaslattyogsz, és közlöd: szülöööööökkkkk.....a többit bízd csak rájuk, csináltak már ilyetKépKépKép

Fiona: Ha tudsz, aludj pár órácskátKép szerintem ma éjszaka szükséged lesz rá. Ebből holnap délelőttig baba lesz

Én röhögök itt magamban, mert csupa rózsaszín a gyerekszoba (Annára eső fele) és van egy olyan spurim, ez mégiscsak Gergő lesz. Csak megérzés...de.... - végülis egyetlen egy uh mondta, hogy lány a többin nem látszott, mert csücsült)
Szóval feltorlódtak a rózsaszínek....baldachin, lepedő, kölcsönanorák, harigatya, rugi, bady...kissapka....jól fog állni Gergőnek....Kép

Lányok, akkora átvágás a Medve folyóhoz amit láttam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Karácsony körül vettünk a kiságyba báránybőrt készítőtől a piacon. Még bégetett szinte.
Most voltunk a brendonban, hááát amit ot báránybőr néven árulnak, szinte szikrázik a műszáltól.....szúr, kemény, látszik, (lehet, hogy csak nekem, mert van eredetim) hogy nem igaziKép Van képük egészségesnek tituláltani, és ráfektetni a pici újszülötteket....a mienk pihe-puha (és feleannyiba került, - na jó majdnem, de 2x akkora, és olcsóbb volt), a fejecskéjéhez rakok mad textilpelust....de felháborodtam na.

Homeopata bogyó???

Még egy pusz: Kata
Na dugó: Kata
LadányiKata

Sziasztok!Kép

Szoktalak titket olvasgatni. Azért nem jönnek az újak a táblázatba, mert ott a sok évszakos topic, azokba járnak a kismamák, talán jobban tudnak hasonló pocak-korúakkal véleményt cserélni.
Én bejelentkeznék hozzátok (ide vágytam már régóta a "ma megint megjött"-ből), de nem szeretnék utolsó lenni a táblázatban.

Noémi!Kép Szépek vagytok!Kép

A borotválásról érdeklődnék, hogy a férjetekkel oldjátok meg otthon? Mert én ma mentem dokihoz, de már nehezemre esett a borotválkozás, nem igazán kényelmes, meg odalátni is egyre kevésbé sikerül. Pedig még nincs is hatalmas pocakom! Hogy kell ezt a későbbiekben megoldani?

Fiona!Kép Detti!Kép
A húgom Angliában él, két babát szült már ott, és nem adnak beöntést egyáltalán, és azt tanácsolják, hogy amikor megindulnak a fájások egyenek, mert valamennyi abból is felszívódik, és akkor jobban lesz ereje a végére. Később ha már jobban vajúdik úgyik lesz hasmanés meg hányás, (a húgomnak volt is) és akkor kiürülnek a belek. Ott más a felfogás.

Vajon Fionával most mi van?

Leone (25+6)

KépKép
leone

Leone Kép

Köszike KépKép

A férjemmel oldottuk meg.Nagyon vicces volt. KépKépKép Nekem nem ment volna. Kép

Noémi
noémi

Sziasztok!
Juj, de izgulok, jönnek az új babák hozzátok!

Ezer drukk mindenkinek!

Nekem a szülésznő amikor borotvált azt mondta, hogy kár otthon próbálkozni, mivel ők "szakszerűen" leboriznak 2 perc alatt, viszont ha otthon valamit elcsesztek, az a szülés közben csak fokozza a fájdalmat. Pl. begyulladhat a szőrtüsző, vagy megvág az illető aki csinálja. Én is magamnak csináltam tükörrel, de a végén már nem ment.
A tükörröl jut eszembe, én vittem a szülésre egy nem túl nagy tükröt, (a reality tv-ben láttam egy csajt aki végig nézte a saját szülését!) a szülésznő csodálkozott is, de azután még ő is segített forgatni a tükröt a lábaim között, hogy lássam a fejecskéjét még mielőtt kibújna! Nem hagynám ki!
Mindenkinek sok drukk!
Andi
andi68

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?