A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

csajok!más anya tejét honnét lehet venni????és egyáltalán lehet???hogy van ez?mert nekem kezd apadni.....most de-tt két óránként szopi, h. hátha beindul tőle!!!ha ne akkor tápszer kiegészítőt fog kapni a béjbi.

Kép
winona

hello csajok!

Voltunk most lent egy jó nagyon sétizni. Hát igen csak hideg van.

Csandi én átveszem a cuccost csak hogy jusson el hozzám?

reggel jól a frászt hozta rám a gyerek majdnem megfulladtunk, Ahogy beadtam neki a c vitamin cseppeket félre nyelt és ahogy elkezdett köhögni felszakadozott a slejm attól elkezdett köhögni de a torkán megakadt és már lilut a gyerek fejede, még szerencse hogy nem pánikoltam be és észnél voltam és hasra forditottam ütögettem a hátát + fejjel lefelé lógattam a gyereket. De nagyon megijedtem.

Nem is meséltem hogy megint voltunk Andival a turiba és vásároltunk. Majd csinálok képet megmutatom az új szerzeményeket. Emlékszetek régen ezeknek a képeknek éltünk ki mit vett hogy készülődött :lol: :lol:

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!
Először is én is sok-sok gyógypuszit küldök Levibabának!!!!!!!

Mi szerencsésen megérkeztünk, elég hosszú volt az út, de a srácok végigaludták.-) Nagyon szép helyen van a házunk, közel a fenyves és a macik is :wink: Majd rakok fel képet, ha lesz időm, meg netem. Ez csak kölcsönnet, a hétvégére kaptuk csak. Zalán annyira jól van, hogy elment nagymamázni, és ez már a második éjjele lesz nélkülünk. Lenne egy kis pihenésem, erre Csanád megint nem kakilt 5 napja, így őt babusgatom, jó lenne, ha küldenétek ide egy kis kakimanót a messzi Erdélyországba :wink:
A ház különben szép és új, és nem sok benne a bútor, de igyekszünk :lol:

Andi,
Én is bohémmami lettem, párszor bele kelett tenni Csanádot, mire ráéreztem, hogy is jó igazán. Nekem eddig tetszik nagyon, jobban, mint a kötős kendő.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Winona!
Tb keresztül tudsz venni, a tb Fizeti annak akitől veszed, 1800 Ft litere, én tudnék adni, de nagyon messze vagy. A védőnők közvetítenek, hívd fel, Pesten még házhoz szállítás is van! Biztos hogy nálatok is van olyan anyuka, akinek rengeteg a teje, próbáld meg! Nagyon tetszik a hozzáállásod, és hogy nem akarsz egyből tápszerezni! Hajrá!!!!

Rita, örülök, hogy minden rendben veletek, küldöm a kakimanó (bár én nem várnék rá a helyedben, hanem bevetném a lázmérőt :wink: )
Örülök, hogy tetszik a ház, érezzétek magatokat nagyon jól Erdélyben :D

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok Lányok!

Rég voltam erre, nem győztem bepótolni az olvasást. Így a taliról is lemaradtam, mert elfelejtettem, pedig szerettem volna elmenni. És fényképezőt is vittem volna. Sebaj, majd jövő héten. Remélem lesz akkor is.

Winona, a könyv címe: Anya taníts engem! és Deákné B. Katalin írta. Ha a bookline-ról rendeled, akkor ott 20% kedvezmény van rá.
A tej miatt meg ne aggódj, mert az aggódás is csökkenti. Nekem is volt egy időszak, amikor kevesebb volt, de aztán elmúlt és most is van elegendő tejem. Azt mondják ilyen mindenkinél van. Ne gondolj egyből a pótlásra. A legfontosabb, hogy eleget pihenj, az minden varázsszernél többet ér, meg persze a többszöri mellretétel. Na, okoskodok itt, de ezeket már többen elmondták itt előttem.

Rita, örülök, hogy szerencsésen megérkeztetek. Biztos nagyon jó lesz a gyerekeket abban a tiszta környezetben felnevelni. Meg izgalmasabb is, mint a XIV. kerület. A kaka miatt ne aggódj, nekünk is tegnap jött ki az 5 napos kaki. Előtte már két napig minden szopi előtt cukros kamillateát kapott Andris, de aztán végül a hőmérőt és a glicerines kúpot is bevetettem. Fene sem tudja, hogy melyik segített, de végül kijött a nagydolog.

Egyre formásabbak a babák, nem győzök bennük gyönyörködni. És úgy látom, hogy mindenki egyre ügyesebben boldogul. Hol vagyunk már azoktól a lányoktól, akik terhesen voltunk. Szerintem senki nem gondolta volna, hogy ilyen ügyesen belejön a dolgokba. Én legalábbis nem.

Mi tegnap megkaptuk a kéthónapos oltást és a prevenart is. Mindkét combját megszúrták Andrisnak, de nagyon hősiesen viselte. Az elsőnél csak meglepődött, a másodiknál meg sírt egy kicsit, de az sem volt vészes. Szerencsére nem is lázasodott be, sőt, életében először végigaludta teljesen az éjszakát, este 8-tól reggel 7-ig.

Lenne egy kérdésem is: Andris elkezdte iszonyatosan szopni az öklét. Most este alig bírt elaludni, mert annyira gyűrte az öklét, meg cuppogot. Nektek is van ilyen? Mitől lehet?

A betegeskedő babáknak gyógypuszit küldök.

szuszu

jó reggelt!

hát, nálunk megint nem sült el valami túl jól az éjszaka... :( nem tudom, hogy mi lehet az oka, de 3 óránként kelünk, annak ellenére, hogy tegnap 14:30 óta egész délután fent voltunk, szóval a gyerek hulla fáradt volt, és ez látszott is rajta!

ma hajnalban pedig nekem kezdett fájni a torkom, de az is lehet, hogy csak így sztrájkol a szervezetem a kialvatlanság ellen!?

mindegy, majd teázom ezerrel...

most letettem a kiságyba, de már megint nyöszörög. egyszerűen csak rajtam alszik el, aztán egyből felriad, ha már nem én vagyok alatta, hanem az ágy! :(

betegeskedőknek jobbulást!!!

Rita, üdv újra itt!

Aproo, örüök, hogy végre itthon vagytok! mihamarabbi gyógyulást Levinek, és csak ügyesen! biztos a tejcsi is visszajön hamar, de ne stresszelj rajta, minden okés lesz! egy hős a kisfiad!!! ;) majd azért mesélj, hogy hogyan műtik az ilyesmit egy ilyen picuri babónál... :S

sophie27

Szuszu, nálunk is van ez az ökölszopizás már egy ideje. én valahol azt hallottam, hogy a nyálzás is azért van, mert már elkezdtek mozgolódni a fogcsírái, persze mire kibukkan az első fogacska, az még odébb van, de már valami elkezdődött! ;)

sophie27

Zsófi, tudom ez nem vígasztal, de nálunk az első 3-4 órás alvás után min. 2 óránként kel éjszaka Zsombi és legalább egyszer kel Zéti is. Én már hulla vagyok, most jön ki rajtam az eddigi összes nemalvás :(

Taliról nem sok beszámolnivaló van, reggeliztünk, kávéztunk és beszélgettünk. Nagyon jól éreztük magunkat. Utána sétáltunk egy keveset, de nagyon fújt a szél.
Jövő hétvégén négynapos ünnep lesz, mi utazunk, úgyhogy nem tudunk talira menni. De őgy általánosságban, mit szólnátok ahhoz, ha inkább csütörtökön lenne a tali?? Csak azért gondoltam, mert általában pénteken nagyobb a forgalom a városban, nyugisabban lehetne oda meg hazajutni. Mondjuk nekem mindegy, mert közel lakunk, de aki messzebbről jön, annak szerintem sokkal jobb lenne. Vélemények??
Vendég

mecsi, te hol laksz?mi a momnál...
ha máshogy nem , de a babatalin átadhatom
Vendég

Szuszu,
Nálunk is megy az ököl szopizás ezerrel! Ja és általában kaja után szokta csinálni, ezért azt hittem, hogy még éhes, de nem hanem ahogyan Zsófi irta, ez már a fogzás előjele. A nyálazás is befog indulni lassan, majd lehet naponta többször átöltözni... :wink:

A jövő heti talira talán eltudok menni ha eltud vinni a férjem kocsival, annyira jó lenne! :D

Kép
Kép
dia123

Kép

Jaj olyan szép idő van még! Az embernek egy kis napsütéstől már jobb kedve van. Ma már kicsit jobban vagyunk, jót tett az antibiotikus orrcsepp, bár nagyon nem adtam volna szegénykémnek de muszáj.
Aki még beteg annak jobbulást és sok gyógypuszi!!!

Csandi szerintem az lesz, hogy majd a párom elmegy érte, mert ő a Momhoz közel dolgozik. Írd meg priviben a címed meg a telcsiszámod és akkor egyeztetünk.

Nálunk is van ököl majszolás ma vettem észre hogy Áron is tolja be ezerrel a kis öklét a szájába. A nyálbuborékok meg már régóta vannak.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Talira nekem is jobb lenne a csütörtök akkor a párom talán el tudna vinni esetleg. Meg hétvégére jönnek anyósomék, mert a drága uracskámnak szülinapja lesz, és végre el jutok fodrászhoz is már hogy stílust váltsak :D hogy ne nézzek ki úgy mint egy itthon ragadt anyuka.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Ja meg még valami kérdés azoktól akik vérezgettek : amikor a dokinál voltam kontrollon még véreztem , akkor felírta a cerazetet, aztán egy hétre rá elkezdtem szedni vérzés elmaradt de csak egy hétig erre most megint vérzek. Ez normális vagy így fogok maradni vagy végre elmúlik már valaha??? A párom szegény már nagyon kivan tőlem :lol: :lol: :oops:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

és ahogy ígértem a turis szerzemények
Kép Kép Kép
és mi Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Hali!

Ma front van? vagy csak a környezetváltás?
Levi 5kor kelt, azóta megy a hepaj....most kialvatlanul eléggé szenvedünk.
Másnál is vicces a mai nap????

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Mecsi, én nem szedtem tablettát, de most leszünk 10 hetesek, és egészen e-hét közepéig vérezgettem. 6 héten doki adott méhösszehúzó cseppet, hogy szedjem pár napig, de ennek ellenére csak pár napja múlt el. Remélem most már nem jön vissza újra...

yuyu79

Sziasztok!

Köszönöm, hogy senki nem válaszolt a kérdésemre! Nagyon fontos lett volna, hogy megtudjam másoknál milyen vastag a matrac. Úgy néz ki Hannánál elég komoly gondok vannak... :(

Cs.

Kép

Kép
csimby

Bocs Csimby, nekünk nincs légzésfigyelőnk... Mi a gond Hannával??

yuyu79

nekünk sincsen...remélem nem olyan komoly mint gondoljátok
Vendég

Szia Csimby!

Ne haragudj én nagyon el vagyok havazva, sokszor nem is olvasom el rendesen miket irogattok. Nekünk angelcare légzésfigyelőnk van , a matrac fogalmam sincs hány centis , normál méretű szerintem.
Amúgy lényegtelen hány centis a matrac mert ha jól emlékszem 12cmig jó a matrac egész területére kihat a légzésfigyelő.

Mi a baj?

Mi most elmegyünk vásárolgatni, majd még este gyüszök.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Csimby:Nekünk sincs, azért nem válaszoltam! Amiről nem tudok semmit, arra nem szoktam reagálni :oops:

Málnus elég nyugis, azt hiszem mi a hidegfronra leszünk érzékenyek. De Levinél azért még bármi lehet szerintem, elég nehéz napok állnak mögöttetek.

Julcsi: életemben nem ittam még Karamalz-t, viszont finom (pedig a sört ki nem állhatom) Köszönöm!

Mecsi: jók a cuccok, és a közös fotó is nagyon aranyos :)

Zsófi: ökölszopi nálunk van, és nem függ össze a kajával, ezt már én is észrevettem.

Gyönyörű idő van ma is, reggel már voltunk piacon, és most egy Domboris kiránduláson törjük a fejünket, ki kell használni a napsütést, amíg lehet.

Julcsi, Dadomi, Katica: Sikerült letölteni a képeket?

Katica: én még egyszer köszönöm őket, nagyon jók a képek, és a videóktól is elvoltunk olvadva :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Csimby, mi sem használunk légzésfigyut... :( sorry! remélem, hogy minden rendben lesz Hannával!!!

Aproo, nálunk a mai nap, lekopogom, eddig egészen jó, de a tegnapi! :( olyan fáradt volt már a gyerek, hogy rossz volt árnézni, de aludni nem akart, vagy nem tudott már, franc tudja. kínszenvedés volt az altatás, de végül csak sikerült, addig meg ment a bömbi! hát vannak ilyen napok is... jó lenne már kimoccanni egyszer, mert kezdek megkattanni!

Mecsi, mikor van férjed szülinapja, mert az én férjem is jövő héten lesz 26 :P :) 23án! én is mennék már fodrászhoz, mert katasztrófa a búrám... na majd talán 2 héten belül valamikor :)
annyira durván megnőtt már Áron is! meglestem a fotókat, tündéri a kisfiatok! ;)

sophie27

Csenge, a csütörtöki talit nem most 23ra gondolod, hanem az azt követő héttől??? csak azért, mert férjemnek akkor van a szülinapja, így nekem az tuti nem lesz jó, nagy ünneplésben leszünk, de már nagyon szeretnék egyszer én is menni, remélem, hogy a torkom is csak szórakozik, és nem leszek beteg, mert akkor egy jojo efektusos betegeskedésnek nézünk elébe! :( de nem festem a falra az ördögöt! szép napot mindenkinek! és jó hétvégét, bár ez az egy nap, ami most lesz! :(

sophie27

Mecsi, melyik is ez a turi??? nagyon jók a cuccok! na bocs, hogy három üziben küldöm, amit akartam, de mindig kimarad valami...

sophie27

Sziasztok!

Csimby,
Nekünk 8cm-es kókusz matracunk van, az Angelcare légzésfigyelőt használjuk. Igen, én is úgy tudom hogy 12cm-ig jó.

Mecsi,
Nagyon édesek a ruhák! Ez a Keletinél lévő turi? Akkor nem csak akkor érdemes odamenni, amikor jön új ruci minden hó első szerdáján? Mert tervezem én is hogy elmegyek oda, de gondoltam megvárom a novemberi szállítást....

Kép
Kép
dia123

Sziszka! Igen, megkaptam a képeket, köszönöm szépen! Nagyon jók! Yuyunak is köszönöm a képeket! Katicától még nem jött.
Nálunk is front van gyerektájékon :evil: Hihetetlen mit tudnak művelni... Sziszka, a férjed mit szólna Domihoz ha most látná? :shock: Most aztán eleven, mint a kisördög! :wink: Ma még a türelmem is végesebb...

Szuszu nosztalgikus hangulatban vagy? Van egy nagyon jó képem, nosztalgiázz egy kicsit :lol: :lol:
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

igen a keletinél lévő Háda kft turiba szoktam járni. Dia jól tudod hogy minden honap első szerdáján van bála bontás de minden nap raknak ki új ruhákat is. Kb hetente érdemes elmenni mert mi voltunk kedden talán és csütörtökön már voltak a régiből és voltak új rucik is de egy hét alatt szerintem cserélődik a kínálat.

Ez az ököl szopi azért nem valami jó mert ha kaja után turkál a szájába képes két ujját is bedugni akkor meg öklendezik. Ilyenkor probálom bedugni a cumit de azt meg kiköpi. bezzeg máskor el se lehet venni tőle. :lol: :lol:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Zsófi, igen, úgy általában gondoltam, hogy jobb lenne a csütörtöki nap péntek helyett, a hosszú hétvégén mi nem leszünk itthon.
Vendég

csimby, 8 cm es matracunk van és angel care.
3 hetes koráig éjjel nappal riasztott,azóta nem.
De viszont a Heim Pálban baby controll volt alatta és az nem jelzett egyszer sem.
Mi a baj?

nicike

Nici: Jól eltűntél! Minden rendben veletek?

Képzeljétek, Málnus mostanában alig akar enni, neki eddig is max 10 percig tartott a szopi, és annyi idő alatt evett kb 100-120 ml-t. Most már nincs mérlegünk, így mérni nem tudunk, de most minden szopi csak 2-3 percig tart, bár talán kicsit gyakrabban mint előtte, de kezdek aggódni. Főleg azért, mert így a tej "sűrűje" nem jut neki, olyan mintha 4 napja csak vizet inna :( Hogy össze függ-e vagy sem azt nem tudom, de az alvás igénye is változott, eddig délelőtt és délután is aludt egy nagyot 2-3 órást, most pedig kb fél órát alszik csak egy huzamban :(
Ti nem tapasztaltatok ilyet? Azt hiszem ha hétfőig nem lesz változás akkor felhívom a szoptatási tanácsadót :( Hátha lenne valami jó ötlete...lehet ez cumi zavar? Bár már régóta cumizunk, és eddig nem volt gond vele, fogalmam sincs...

Kellemes vasárnapot mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Hali!

Levit átállították a kórházban, mert ott sötétedéskor lámpaolti volt.
Így most 8 körül elalszik és két ébredéssel 4-5 körül úgy dönt, itt a reggel és lámpát kell kapcsolni, mert reklamál a világosért.
Ma 4 előtt keltünk... :?
Szóval azt hiszem megpróbáom ébren tartani.....

Sziszka, a mi szopink is 4 perc volt műtét előtt, de most majd 3/4 óra, sztem a kevés tejci miatt. ne aggódj, ennyi idősen 3-4 perc alatt tudnak cicit üríteni. Csak sok a tejcid.
De most mindenkinek azt mondom, hallgasson a megérzéseire....(engem is szivattak amiatt, mert vizsgálatokra vittem Levit, de jóég tudja, mi lett volna, ha nem teszem.....)

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok!

én is "reklamáltam" a védőnőnél, hogy a gyerek nem nagyon alszik, erre ő kicsit hülyének tartott, mondván, hogy a gyerekek értelme úgy nyílik ki, hogy minél többet lesznek ébren. szóval egyáltalán nem kóros, hogy nincs már 2-3 órás alvási igényük délelőtt is és délután is, szóval no para! ez csak nekünk fárasztóbb ;)

Aproo, és Levinek a hadonászós alvás még mindig megvan? vagy azzal végül mi lett? gondolom, hogy a kórházasdi miatt nem voltatok még, vagy végül alvásvizsgálaton, vagy mégis? ott mit mondtak?
nem teszel fel Leviről új képeket? nagyon kíváncsi lennék, hogy mekkorát nőtt a kis Prücsitek! :)

na persze minden babára kíváncsi vagyok ám, szóval tessék fotókat feltenni!!!! ;)

nálunk szopi most tart olyan 10-12 percig, de ugye én mindig 2 ciciből etetek, mert nincs olyan mennyiség egyben, hogy az elég legyen, szóval elszorcsizunk ezzel a szopi témával olyan 1/2 órát kb., aztán jön a pótlás! és aztán a visszaaltatás, ami néha tök reménytelen! :(

sophie27

CSimby

a mi matracunk 6 cm és angel caret használok, nekem vannak sajnos e téren gondok Zorkával, írd meg mi a baj, remélem nem komoly én már két lábon járó lexikon vagyok ebben a témában sajnos.

Jó légzésfigyu a babycontrol és a baysense is, de ugyan úgy mint az angel care-el ezekkel is ugyan olyan gondok vannak. D én nem cseréltem le végülis, csak állítottam az érzékenységen, de ez sem volt jó így maradt az arany középút. Riasztásunk azóta nem volt, bár volt, hogy a kocsival félreálltam,m ert nem éreztem, hogy vesz levegőt és ébresztgettem.

Mi voltunk vizsgálaton, ha gondolod tényleg szívesen elmondom mi volt, az 1. sz gyerekklinikán voltunk, ahol kiderítették, hogy sajna érintettek vagyunk ez ügyben.

Este megpróbálok feljönni és megnézni írtál-e. Ha gondolod fel is hívhatsz: 0670-946-36-18

Ritus

Kép
rituspoc

Lányok a lányzóm szopizza az újját, meg ha a cumit sikerül bevadásznom a szájába, akkor azt, az ökle benne van folyamatossan, de az újja kezd kirepedezni a szopitól. Mit rakjak rá, meg egyáltalán mitől lehet, mert olyan mintha a foga nyoma lenne rajta, pedig még nincs semmi.

Jaj csimby: akartam írni, hogy a múltkor felraktam e-mailcímben egy kisfilmet az újraélesztésről szól 5 perc, érdemes megnézni, szükségünk NEM LESZ RÁ, mert nem lesz SEMMI GOND, de érdemes megnézni mindenkinek. A WWW. babycontrol.hu oldalon van a letöltések vagy filmek alatt azthiszem.

Ritus

Kép
rituspoc

Jóreggelt mindenkinek!

Köszi csajok, hogy válaszoltatok.

Kipróbáltam, mellszívóval 4 perc alatt 80 ml tudok fejni, annyi a tejem....azt hiszem Aprónak igaza lehet, kicsit azért megynyugodtam :)

Csimby: tényleg írhatnál, hogy mi van veletek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

sziasztok!!
szélcsővel volt már találkozásotok????hogy kell használni???mintha am.esetleg te tudod??mert eddig minden nap volt kaki.....több is.....és most a harmadik napja semmi......vélemények??
köszi, most rohanok.

Kép
winona

Winona,

szerintem ne rögtön nyúlj szélcsőhöz....
mennyit eszik a pici? lehet, hogy hasznosítja az egészet és azért nincs kaki.... nekünk 1 nap egyszer volt, most van, hogy 2-3 naponta 1x... teljesen normális, ne idegeskedj emiatt.

a pociját szoktam megtapogatni ilyenkor, hogy mennyire kemény és ált. puha, szóval türelem, lesz ott kaki, legalább nem kell sok popsitörlőt használnotok;)

sniky

Winona, ha csak anyatejes a babád, akkor tényleg ne aggódj a kaki miatt, ha egy héten 1x kakil, és annak az állaga nem kemény (bogyós), akkor nem kell félni, nincs ott gond! ha kemény lesz a széklet, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy esetleg székrekedése van, de arra is vannak nagyon jó szerek, de majd a gyerekorvosotok megmondja, hogy mi is a helyzet, de ahogyan Niki mondja, lesz ott kaki, szóval nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni!

én meg sajnos ebben a kaki témában vagyok már jártas...

nálunk egy hétig nem volt semmi, se hőmérőzés, se szélcsövezésre, akkor a védőnő tanácsára kamillateát adtam neki egy kis cukorral (1dl teába, 1 kávéskanálni, szóval, hogy undorítóan édes legyen, és ebből pár kanálnyit a gyerkőcnek reggel az első szopi előtt, éhgyomorra --> hashajtó hatású cucc), és végül lett kakink, de mi tápszert is eszünk, szóval más a szitu nagyon!

remélem, hogy megoldódik ez a fajta gondotok, mert tudom, hogy idegesítő tud lenni, főleg, ha még ráadásul sír is a babó, mert kakilna, de nem jön...

nálunk mostanában az a módi, hogy evés közben jön rá... :D most is apja kezébe nyomja a lényeget, mert éppen tápszert hamizott! :D szóval kultúr gyerek, ha kakil, akkor nem eszik, szóval egyből kiköpi a cumit! ;)

sophie27

Sziszka! Mindjárt 3 hónapos lesz Málnus, és azt mondják az okosok, hogy ez a kor nagy fordulat a baba életében, nagyon sok mindenben változik ilyenkor. Ez értendő az evésre, alvásra meg egyéb korábban kialakult szokásokra is. Az evésbe már nem mélyül el annyira, hisz érdeklik a körülötte lévő dolgok, és lehet, hogy épp ezért megpróbál gyorsabban enni, így hamarabb is végez. A kiskönyvben, amit a kórházban adtak, azt írják, hogy egyre kevesebbet alszanak ebben a korban már a babák napközben. Persze ezek a változások sem mennek zökkenőmentesen, és lehet, hogy kicsit nyűgösebb is a baba, meg most még ráadásul megjött a hideg is, az is megviselheti. Szóval sokminden okozhatja ezeket a dolgokat. DE a legfontosabb: te vagy az édesanyja, te ismered a legjobban, ezért ha úgy érzed (és hidd el az ösztönök nagyon sokat segítenek ilyenkor is), inkább mutasd meg az orvosnak, vagy a védőnőnek. Én úgy vagyok vele, hogy inkább mutassam meg tízszer feleslegesen, mint egyszer ne, amikor tényleg baj van.
Amikor szültél nem adtak a kórházban egy kis füzetecskét Kedves Baba címmel? Én Daninál kaptam még, az nagyon jó, minden hónap változásait leírták benne, mikor mire lehet számítani. Nem találom most, de ha meglesz bemásolom amit ínak benne.

dadomi

Sophie! A mi dokinénink karamellizált cukorral szokta ajánlani a kamillateát. Dominik születése után ittam én ilyet (semmi szopi mellett szedhető hashajtó nem vált be, de ez igen!), és tényleg förtelmesen édes. Megpirítottam a cukrot, rá a forró kamillateát és éhgyomorra reggel, brrr förtelmes volt, de meghozta a hatását! :wink: És ugye ez természetes, és nem gyógyszerrel kell tömni szegény gyereket, ami azért nem utolsó szempont!

dadomi

Sziszka,

nálunk is nagyon változó a helyzet, szopi, alvás-ébrenlét terén.
Ahogy dadomi is írta, egyre több minden érdekli őket ilyenkor és egyre kevesebbet alszanak nappal... nálunk van olyan nap, hogy minden szopi után bealszik 1-2 órára, de főleg olyan napok vannak, hogy 20-30 perceket alszik Barnus, ami nagyon fárasztzó, mert olyankor tényleg semmit nem lehet tőle csinálni, főleg ha még kézben is akar lenni. A szopizás meg van hogy 10-15 perc, de volt már 4-5 is és fél óra is, szóval tök változó minden nap...

ami beállt, az az, hogy 10-11 körül elalszik este és 7-kor kel;)

sniky

na megyek, mert ma is szórakoztatós nap van, bezzeg tegnap egész nap aludt;) kint voltunk Dunabogdányban bográcsban csülökpörköltözni, persze azt is átaludta;)

na jók legyetek, további szép napot, megyek, mert hiányol;)

sniky

Niki! Hát legalább éjszaka kárpótol Barnus a nappali szórakoztatásért :wink: Dominiknál nagyon jó szolgálatot tett 3-4 hónapos korában a kenguru, sokszor volt, hogy csak úgy tudtam valamit is csinálni, ha ő a kenguruban volt rajtam :? Dani elvolt a hordozóban, persze mellettem. Nála úgy csináltam a dolgom, hogy beraktam a hordozóba, azt teliaggattam játékokkal, és ahova mentem vittem magammal (még jó, hogy akkor kis lakásunk volt, így annyit azért nem kellett cipelnem), és szinte folyamatosan beszéltem hozzá, meg énekeltem. De legalább elvolt. Dominiknál viszont a kenguru vált be, de azért azzal nem olyan konnyű mozogni.
Ja, és tudjátok, hogy a dokinénink mit mondott mindig, mikor panaszkodtam, hogy nem akar aludni a gyerek? Friss levegő!!!! Délelőtt is, délután is ki kell vinni a friss levegőre minél hosszabb időre, csodákra képes. És mindig be kellett látnom, hogy igaza van :wink: Bár néha meg tudtam volna tőle kérdezni, hogy a bejárónőt felírná-e receptre nekünk. :lol: :lol:

dadomi

dadomi, látod az már igaz, legalább éjjel alszik, ne nyafogjak;)

a bejárónőt nekünk is felírhatná receptre valaki, mert a takarítást elég nehéz összehozni, ha apa itthon van, akkor tudok porszívózni, persze akkor ő vigyáz Barnusra addig, aki olyankor vígan alszik a porszívó hangjára apa erős kezei között;)

a pihenőszékbe szoktam én is betenni, néha egy egész órát is elvan benne;) persze úgy, hogy folyamatosan beszélek énekelek én is neki, olyankor szoktam vasalni, ha engedi;) ha nem akkor estig úszik a lakás és akkor amikor apa hazaér, kezdem a "házimunkát";) na de nem baj, lesz ez méág így sem, azt szokták mondani;) kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond;)

ma azt játsza Barnuska, hogy csak rajtam hajlandó elaludni, aztán ahogy beteszem a kiságyba, egyből felébred.... most próbáltam negyedszerre letenni;) remélem most sikerrel és 4-ig alszik kicsit, mert eddig nem tette...

na megyek vasalni;)

sniky

Niki! És Barnus még nem is dolbálja szét a játékait! :wink: Ma reggel Dani azzal nyitott, hogy a játékosládájuk tartalmának felét átdobálta a nappaliba :evil: Persze gyorsan összeszedettem vele. Én egész nap a játékokat pakolom utánuk, mégis mindig teli van minden játékkal... :? Viszont a konyhába meg a mi hálónkba nem engedek még véletlenül sem játékot vinni. A nappaliból nem tudom őket "kitiltani", hisz ott szeretnek játszani, ahol mi is vagyunk. De a konyha az túl veszélyes hely, ott nem lehet szétszórt játékok között pl főzni. Szóval igaz a mondás, kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. És még mennyit fognak nőni... :shock:
Na én is lépek fel kell mosnom még, amíg Dominik alszik. Dani meg kiment apjával a szőlőbe. :D

dadomi

Hello lányok!

Én nem tudom mi van velem de egyre erősebben vérzek, már fél csomag betétet elhasználtam ma és a hasam is fájdogál. Holnap fel is hívom a dokimat mi a fenétől lehet ez??!!!

Nekünk megvolt az első átalvós éjszakánk. éjféltől reggel 7.30ig aludtunk. :D :D utánna meg még 11ig. Nagyon szupi volt. Este kipróbáltuk a tápszert amit kaptunk hogy elfogadja e és hát az én kisfiam egy dózer. Mindegy mit adok neki kamilla tea , víz, cici, tápszer ő megeszik mindent. Olyan mint az apja :lol: :lol: Nem adtam neki sokat csak kiváncsiságból kipróbáltuk, én megkóstoltam de brutál sz@r íze van :P :P

mi még 3óránként eszünk alszunk kivéve 11-2ig sose alszunk és 8tól fürdés után éjjel 11ig. Nagyon ritka hogy fürdés után elaludjon de nem tudom miért és nem tudom rászoktatni hogy akkor aludnia kéne.

Megyek vissza fekszem a törpikém mellé épp a nagyágyba alszik. :)

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Csimby,
Én is elnézést kérek, hogy nem reagáltam, de valószínűleg átsiklottam felette :oops: . Én nem tudom most megnézni a matracot, mert anyóséknál vagyunk, de a Novetexes-et vetük neki, ha tudod miről beszélek. Bár én nem tudom mikor tudok jönni legközelebb, de azért írj, hogy mi van a leányzóval!

Sziszka,
kakimanót köszönjük, megérkezett :lol: Bár asszem inkább a kamillateától kakilt a kis drága, viszont én nem neki adtam, hanem én ittam. Már máskor is észrevettem, hogy hat, így este bepróbálkoztam, megittam 3 bögrével, és reggelre meglett az eredmény. Én még nem szeretnék ilyesmit adni neki, a cukrot meg minél később...

Lehet, hogy este még benézek, de nem valószínű. Mindenkinek további jó babázást :lol:

ja, és az éjjel csíkszeredában -7 fok volt, mit fogok én itt csinálni télen :?:

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

hát nem aludtunk sokat :( és össze is pisiltük magunkat. Pampers és pampers pelus között van különbség. amelyiken nagy figurák vannak abból mindig kipisilünk vagy kifolyik a kaki a kis mintásból meg nem. Na de hogy lássak a csomagolásba :? :?:

viszont kicsit pucérkodtunk meg kedvet kapott anya a fotózáshoz és már megint rólunk képek . Lassan meguntok minket :D

Kép Kép Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Csimby!

Én csak most olvastam az üzeneted ...

Nekünk 6 cm-es kókusz matracunk van, és angelcare figyelő van alatta.

Nem volt semmi próbléma, az elején 4-es erősségűre állítottuk és a gumilepedőt nem használjuk, hanem csak textilpelust. Én úgy éreztem, hogy a lepedőtől beszorul a amtrac a kiságyba. Ja az ágya 60*120 cm.

KAta
Vendég

Sziszka. köszi a kérdést jól vagyunk :)

Voltunk a kopaszi gáton.Csenge lehetséges h Téged láttalak?
Holnap dobok képeket :)

nicike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?