A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

mostmár én is szeretném megnézni ezt a kopaszi gátat, annira kiváncsivá tettetek...na majd a 4 naposban...sniky lenne kedved?
ja és nálunk mindeddig mindig ez volt csak most kezd önnállósulni és egyre hosszabb időket bambulászgatással tölteni meg rendszerszerűen aludni...
Vendég

Csajok: köszi a válaszokat!
Azért most már nyugodtabb vagyok, ma délután aludt egy nagyot, és bár most is 4-5 perc a szopi elhatároztam, hogy ezen csak akkor aggódok, ha netán fogyni kezd.
Viszont Julcsi által adott Karamalz megtette a hatását, pedig csak kíváncsiságból ittam meg, ma brutálisan ömlött a tejem egész nap...

Rita: a saját szememmel láttam ott -22, de állítólag -31 a rekord....szerezz be vízálló, és vastag, meleg rucikat!

Kellemes estét nektek :) A mi délutánunk nagyon kellemesen telt!!!

Szilvi

Kép
Teljes a létszám...

<
sziszka78
Tolna

Én is küldök egy képet.

Kép
Vendég

Nicike, lebuktam, már megint ott voltunk :D de miért nem szólítottál meg?
Vendég

Sziasztok!

Újra netközelben, hazaértünk Szegedről...
Csimby! Nekünk is Angelcare légzésfigyunk van, és 8cm-es kókuszmatrac, 70x140cmes ágyban. kb a baba nyakától lefelé be van rakva egy vízhatlan gumilepedő kb pelusméretre hajtva, rá egy textilpelenka, és úgy az egészen a gumis lepedő. Réki mondjuk sose alszik hason, így akár a feje alá is merném húzni a vízhatlant. DE bukni se bukik sose, ezért nem változtattam a bevált módszeren. Pisitől viszont már menekítette meg a matracot :lol:

Babók aranyosak nagyon, jöhetnek még a fotók, úgy szeretem nézegetni őket!

Nekünk elég klassz volt a hétvégénk. RÉkus elég jó kislány volt. HAverkodott az unokatesókkal, bemutatta a beszédtudását, meg vigyorgott is sokat. Persze volt esti nyűgis progi is, de nem volt vészes. Szombat délutánt a városban töltöttük haverokkal, sétáltunk, kávézóztunk, stb. RÉkát ott etettem, aztán aludt is a kiskocsijában. Oda-vissza a Pécs Szeged utat végigaludta. Szóval nem lehet panasz rá. Annyi, hogy megint visszatért az éjjeli szopi, olyan 4 körül, de azt hiszem ez idegen helyen mindig előjön. Kb még ma-holnap ébredni fog itthon is, aztán várhatóan visszaáll az átalvós rend. LEgalábbis elmúlt két utazós hétvégénél így volt.

Na, majd még holnap bekukk, most még sok dolgom van, és Réka is ébredezik, mingyá megyünk fürcsizni.
Jó éjt mindenkinek!

panna1

köszi csajok a válaszokat!!!
megoldódott, este volt kaki :D
köszi
jóéjt

Kép
winona

Sziasztok!

Mi is voltunk ma a gáton és szerintem láttalak is mindkettőtöket, bár Niciben nem voltam biztos, amikor meg Csenge téged láttalak már rohantunk haza ebédelni és délutáni alvásra, ami végül nem jött össze :( . Nici én voltam a hordozó kendős a zenés proginál ha esetleg így emlékszel rám. Tök jó volt, hogy véletlenül elcsíptük a gyerekprogramot, Cintus nagyon élvezte.

Csimby! Bocsika, hogy én sem reagáltam, de nekünk is Angelcare van és te Babycontrolt kértél azt hiszem. Egyébként Kika-s kókuszmatracunk van, szerintem 8 centis lehet.

Itt egy tegnapi kép rólunk.
Kép

Jó éjt! Andi

KépKép
jazmin2005

Sziasztok! mi hétvégén hazautaztunk szülőknöz...nagyon jól sikerült l..Szombat este szerelmem elvitt vacsorázni, addig szüleim vigyáztak Zsigmondra.. mondanom sem kell, hogy egyszer sem kelt fel..szóval elvolt nélkülem is ..napközben sem láttam sokat, csak ha cicire kellett tenni, akkor hozták... én jobban kikészültem mint fiam

:wink: :lol:

Csimby én is csak azért nem reagáltam, mert nekünk Angelcare van, te meg a másikat kérted... :roll:

de egyébként sokszor van, hogy enyim beírásra sem reagál senki , mert mindenki csak átfutja és hirtelen válaszol amíg az idő engedi.. gondolom... :roll: és így akaratlanul is kiesik egy-két dolog...

remélem megoldódik a baj!

mi ma megyünk hasi és koponya UHra a Madarászba..

Aproo Levi jól van?

barátaink kislányát is kórházba vitték emiatt.. én mondtam nekik hogy veletek mi történt, és nézessék meg... :cry:

Hrk szép lehet a vidék, remélem nagyon jól fogjátok érezni magatokat! azért Maci Laci ne látogasson meg benneteket!

Beus (Félhold)nagyon eltünt :roll:
Vendég

Sziszka! Gondolj arra, hogy legalább nem ülöd el a hátsódat :P Dani volt, hogy majdnem másfél órát is elnyammogott a cicin :? Ha Málnusnak elég ennyi idő, és jól is lakik, legalább nem megy el a fél napod az etetésekkel :D Örülök, hogy már jobban aludt, lehet, hogy tényleg csak a hidegfrontot érezte meg. Milyen bátran tornáztok a vízparton :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

De szééééééééééépek a babák :D
Sziszka Neked is hogy megváltozott az arcod szülés óta.
Jól néztek ki !

Csenge nem voltam 100%- ig biztos csak átfutott rajtam, lehet Te vagy. Épp egy banánnal siettél :D

Pár kép:
Kép Kis golyó :)
Kép Anyával
Kép Kopaszi gáton
Kép Elaludtunk :D

Lehet sok voltam :oops:

nicike

Jó reggelt mindenkinek!
Nici: Hasonlítotok a mi Málnusunkra....keresek is egy képet :)Nagyon jók a képitek, Zoé gyönyörű baba! Mekkorák vagyok most súlyra és hosszra? Igen, szerencsére változott az arcom, visszakaptam a régit :) Fura, hogy amíg terhes voltam nem tűnt fel, hogy ennyit változott, csak most, ha egymás mellé teszünk egy akkori és egy mostani képet :)

Rita: közben a csíki Koma asszonyom kijavított, azt mondja -40 a rekord :( Szóval készüljetek fel :) DE cserébe rengeteg gyönyörű helyet, meseszép környéket, és óriás fenyőket kaptok!Az utóbbiak télen olyanok, mintha rajzolták volna őket...hihetetlen gyönyörű! Azért sikerült Erdély leghidegebb részére költöznötök :D

Andi: ti is nagyon sokat nőttetek, és Viki mennyire hasonlít rád!

Panna. a ti Rékátok pedig egy HŐS, mi is sokat utazunk Málnussal, de nem mindig bírja ennyire!

Beleki: ez nyújtózós kép zabálni való :)

Szép napot mindenkinek!

Nici? nézd...szerinted nem?

Kép Kép

<
sziszka78
Tolna

sziasztok

hát nálunk egy hete az megy, hogy napközben szopizik rendesen, illetve néha hisztizik, de este 7-től 11-ig minden este órákon keresztül sír, nemlehet megnyugtatni és csak cumisüvegből lehet ilyenkor megetetni. Aztán éjfélkor elalszik, és hajnalban már megint elfogadja a bimbóvédős szopit. Szerintem a bimbóvédővel lehet gondja, de sajnos anélkül nem szopizik simán mellből :(
lehet hogy cumizavros, de akkor ezt már a legelején rontottuk ela kórházban, hiszen Csabi a legelejétől védővel szopik, mllből nem is szopott soha, pedig többször próbálgattam anno, de nem tudta kiszívni, mindig elengedte.
Próbáltam hívni szoptatási tanácsadókat a Kismama magazinban talűált számokon, de semmelyik nem vette fel, vagy rossz szám volt megadva, szóval erről ennyit.
Minden két órában fejek, de elvileg 60 gramm körül tudok lefejni két mellből, szerintem ez kevés. Vettem tápot a biztonság esetére, de még nem használtuk, még kitart a lefejt tej. Csak baromi macerás egész nap fejni, még éjjel is :( alig aludtam valamit az elmúlt napokban, max 3-4 órákat éjszaka. Napközben csak a kenguruban alszik rajtam, úh akkor nem tudokaludni. :(
ettől függetlenül nincsen Csabival semmi gond szerencsére, és ezért hálás vagyok.

Minden baba édes, majd én is rakok fel képeket, ha lesz időm.

puszi mindenkinek!!
lei

Lei:
Nekem van számom, bár itteni, de hátha tudna segíteni, megadom!
Nyikosné Mónika: 30/418-3250 Ő Binyeknek telefonon is nagyon sokat segített.

Van még egy ő a LLL ligás, ő lehet, hogy tud Pesti számot is mondani: Csákó Fruzsina: 70/382-0211

Sok sikert, és mindenkinek ajánlom őket, akinek ilyen gondja van!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Nici, a nagyfiamat kergettem a banánnal :D nem nagyon eszik gyümölcsöt, csak ilyen trükkösen, pl. biciklizés közben.

Andi, legközelebb azért te is szólj légyszi! :) én vaksi vagyok, nem veszek észre senkit. Igaz, nagyon fáradt is voltam... de jól éreztük magunkat kint annak ellenére, hogy nagyon sokat kellett várni a kajára a kávézóban.

Na akkor panaszkododk én is! Kétszer kérdeztem, hogy legyen-e inkább csütörtökön a tali péntek helyett, de Zsófin kívűl senki sem reagált rá! Pedig azt hittem ennél több embert érint, érdekelhet.

Megyünk ma oltásra. Jaj és egy kérdés még: szájpenészt hogyan kezelitek?? Attól félek elért minket is. Én azt a tanácsot kaptam, hogy csöpögtessek glicerines bórax folyadékot (vagy hogy hívják :) ) a cumijára és azt adjam neki minden szopi után.

Nagyon jók a képek! Lehet dobok én is fel ha engedik még a fiuk.
Vendég

Kép Kép
Vendég

Kép Kép
Vendég

Bocsi, nem tudom miért ment el kétszer?? :roll:
Vendég

Sziszka tényleg :) Mutattam apának,mondta: Nini,mint a mi törpénk szöszkében :)
az én fejem egyenesen eltorzult terhesség alatt.Állítólag akik kislányt várnak változik az arcuk.
mi most vagyunk 56 cm és 4530 gramm :) Ti?

Csenge jók a képek.a banán is klappol,szóval tuti Te voltál.

lányok akik hasfájósok.
Normális h üvölt,ordít,tekereg.És levan vágva a körme,de így is ilyenkor úgy karmol tiszta seb már a nyakam :cry: ????????????????

nicike

Nici: mi holnap megyünk mérni, két hete voltunk utoljára akkor voltunk 10 hetesek 61 cm és 5950 g.

Málnus 7 hetes koráig visított minden este, nagyon rossz volt hallgatni, aztán egyik pillanatról a másikra elmúlt. Szóval szerintem normális....bár sebes nyak nálunk kimaradt...

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka és Málnus mennyivel és hány cm-el született?

nicike

Nagy kép elemző vagyok ,szeretek mindent meg vizsgálni,és a fürdős képen Sziszka találtam egy lábat is:)
Az a Te lábad?csak azért kérdezem mert Én is gondolgodom az eggütt pancsin.
Ti mióta csináljátok?(csak ha az ott tényleg egy láb és eggyütt fürcsi volt)
Ha nem akkor sorry :oops:

nicike

Sziasztok!

Köszönöm szépen a válaszokat és bocsánatot kérek, senkit nem szerettem volna megbántani.

Megpróbálom valahonnét az elejéről...
Egyik ismerőstő kaptunk egy légzésfigyelőt. (igaz 3 éves már, de náluk tökéletesen működött, soha nem csippant be, csak az elején, mikor beállították)
Mikor hazahoztuk a Hannát kipróbáltuk, persze fél óra után volt riasztás.Akkor megbeszéltük nem kell ilyen kütyü, 2 hétre vissza is tettük a dobozba. Férjemet idegesítette a dolog, hátha mégis van valami a Hannával, mi meg nem használjuk, úgyhogy visszaraktuk. Attól kezdve egészen a múlt hétig talán 5 éjszaka nem volt riasztás. Természetesen voltunk orvosnál, aki azt mondta szerinte nincs baj, ha nem kékül a baba feje, illetve a szája. Nálunk ilyen nem volt. Beszéltem a védőnővel is ezzel kapcsolatban legalább 10szer, ő azt javasolta, hagyjuk a fenébe a figyelőt, biztos rossz.
Ettől függetlenül én minden éjszaka nagyon rosszul aludtam és "vártam" a következő riasztást. Sokszor tévesnek gondoltam, mert tutira biztos voltam benne, hogy vesz levegőt rendesen. Ja és 1 éjjel, kb. 2-3 riasztás volt.
Aztán múlt héten egyik éjjel 5ször szólalt meg...Iszonyúan megijedtem, mert hiába értem hozzá a csajszihoz, szóltam neki, semmi reakció. Felvettem és még akkor is csak lógott a kezemben 1-2 mpig, és csak utána ébredt fel. Teljesen beparáztam, pedig lehet, hogy akkor is vett levegőt, csak mélyen aludt és azért nem mozdult. (Nem tudom nálatok is így van-e, de a Hanna annyira mélyen alszik, hogy közben azt csinálok vele amit akarok és nem ébred fel.)
Másnap beszéltem a dokival és ő is mondta, h nem jó a készülék, mert ilyenről még nem hallottak, hogy ennyi riasztás van.
Következő éjjel, 7szer szólalt meg....
Onnétól kezdve nem volt egy nyugodt percünk sem, állandóan a leányzót figyeltem és attól féltem, hogy mi van ha séta közben történik valami, vagy ha épp nem a kiságyban alszik. Aztán lett egy másik figyelőnk, 3 párnás, légzés erősséget is néz.
Másfél óra használat után megszólalt. És még vagy 15zör az éjjel. Persze egy pillanatig sem aludtunk. Viszont ennél is volt olyan riasztás, amikor a kicsi hangosan vette a levegőt. Férjem hívta a szervizet, ahol azt tanácsolták, hogy rakjuk a matrac fölé a figyelőt, igaz elvileg a Magyarországon forgalomban lévő összes matrachoz jó.
Most már 4 éjjel a matrac fölött van és azóta nincs riasztás. Holnap megyünk megint orvoshoz, aztán beutalóval Pestre alváslaborba.
Az első készüléket is matrac fölött használtuk és ennek ellenére riasztott.
Most már kicsit megnyugodtam, és tudom, hogy NEM LESZ SEMMI BAJ.
Amúgy nekünk 70x140nes ágyunk van, 8.5 cm-es kókuszmatraccal. És nagyon szorul a kiságyba... remélem csak ez a baj!

Cs.

Kép

Kép
csimby

Nici:) Láb, jól láttad, kb. egy hónapos kora szoktunk néha a nagykádban fürdeni, mert készülünk a babaúszásra, és ahhoz szoknia kell a sok vizet is, és amikor nagyon fáj a hasa, a védőnőnk is javasolta, hogy próbáljuk ki, mert ott kötetlenebbül tud mozogni,és az jó a hasfájásnak...előtte megfürdünk (mármint mi felnőttek, amelyikünkkel éppen fürdik), és kifertőtlenítjük a kádat, aztán jöhet a pancsi :) Nagyon szereti!
Egyébként 3650g-al és 53 cm-el született :)

Szerintem nyugodtan kipróbálhatjátok, a nagyon nyűgös estéken is szokott segíteni, jól elfárad benne....

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

csenge: nekünk is volt, borax-ot pelenkára raksz és kaja előtt jól kitörlöd a száját.....nekünk pár nap alatt elmúlt.....plusz én is cumit is bekentem vele.gézzel is lehet kitörölölni, de én hülyét kaptam, h. a gézből kis szálak a szájában maradtak.....alig tudtam kivadászni.....azóta azzal nem csinálom.

Kép
winona

csajokleírnátok h. négy hetesen, illetve később mennyit van fent a bébitek??nekem még eszik alszik, illetve néha egy órát is nézeget...egész nap azért vagy két-három órát van fent.
köszi

Kép
winona

Sziszka,
Mivel szoktátok kifertőtleníteni a kádat? Csak azért kérdezem, mert mi is szeretnénk már együtt fürcszizni, és akkor így járunk el mi is. Viszont én Domestos-al szoktam takarítani, és az nagyon erős szer, sokszor még napokig érzem a kádban pedig jól kiszoktam mosni de hiába. Szóval ha van valami jobb szer ami nem ilyen erős de hatásos, akkor az jobb lenne!

Kép
Kép
dia123

Szia Csimby!
Jó hallani felőletek, kicsit megijesztettél szerintem mindenkit, aggódtunk, de nagyon örülök, hogy most már minden rendben. Azért nem lehetett semmi ezt végig csinálni, aztán meséld ám el a fejleményeket, engem nagyon érdekelne, hogy milyen egy ilyen ilyen alváslabor!

Winona: nekem úgy rémlik, hogy 4 hetesen Málna is csak evett és aludt, kivéve az esti hasfájásos sírásokat, de van itt akinel frissebbek az élmények :D

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Dia! Én is Domestossal, csak alaposan kimosom utána, más ötletem nincs...eddig semmi baja nem lett tőle.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

sziasztok! Nekem nem jó a csütörtök, és nem is mernék addig menni, amíg ki nem derül, hogy Csenge nem hordoz magában valamilyen vírust. Úgy néz ki, hogy el lesz küldve a kakija elemzésre, mert a múlt heti nagy ronda kaki óta volt még jó pár ronda zöld. Habár remélem, hogy az már csak túlevéses kaki. Holnap mennénk oltásra, de így lehet, hogy el lesz tolva a tesztelésig. Én már nem tudom, hogy most melyik zöld kaka normális.
Viszont jól van, csütörtök óta nincs nagy szenvedés. Teszek én is fel pár képet. :)

rizsimami

Sziasztok, remélem még tudjátok ki vagyok :lol: (csak vicceltem bizti tudjátok)

Nyomon követem a topikot és mindent tudok mindenkiről :wink: Nagyon édesek a babák (irigyelek is titeket).

Velem semmi különös nincs most már csináltam az elmúlt pár napban két ---- tesztet, de remélem és valahogy most úgy érzem, hogy ebből még +++ lesz :wink: Majd jelentkezem ha tudom már a fejleményeket. (október 17-én kellett volna megjönnie :wink: )

Puszi Mindenkinek

Kép
Kép
minimano74

Kép

Kép

Kép

rizsimami

sziasztok!

én is vagyok, sokszor csak gyorsan olvasok, aztán a következő pihinél tudok írni! :P

tündérek a babák, kiscsajok, kisfiúk egyaránt! én is mindjárt teszek fel egy újabbat a kis vigyoriról, bár úgy tűnik, hogy mi is nagyon úgy járunk, mint Sziszkáék, hogy megy a vigyorgás ezerrel, mikor pedig bekészítem a fényképezőt, akkor a gyerek árgus szemekkel figyel, de mosolyogni azt már nem akar! :( na mindegy, majd egyszer, suttyomban úgyis lefotózom, mert most már tényleg nagyon sokat vigyorgunk, meg dumálunk! imádom!!!

Szilvi, a zöld kakin kívül mi volt még a gond??? nekünk elég gyakran zöld, de írtam, hogy tápszert is eszünk, és ott fel van tűntetve, hogy lehet zöld és hígabb is, de azért érdekelne, hogy mi a tünet még, ami miatt jobban meg akarják vizsgálni Csenge kakiját!?

Lei, remélem, hogy sikerül beszélned valakivel szopi terén, és nem idegeskedsz túl sokat rajta! hidd el, nem a te hibád, ha most éppen Csabi sztrájkol, és minden jóra fog fordulni, hidd el!

CsengeAndi, és többiek, nekem végülis tök jó a csütörtök is, meg a péntek is, de csak jövő héttől, illetve, ha nem leszünk betegek! úgyis egyedül lennék itthon, mert apa melózik, szóval nekem jó mind a két nap, de Csengének igaza van a forgalmat illetően, pénteken mindenki megkergül... :(

Csimby, remélem, hogy minden okés Hannával és csak a kütyük szarakodtak!

most rohanok, mert bömbizik a gyerek... :(

sophie27

ja a kép...

Kép

sophie27

Hó csajok, nagyon édesek a képek!

Gabi: remélem, hogy csak vicceltél! nagyon szorítunk!!!! Mindenképpen írj, hogy mi lett a tesztel!!!!

Mielőbbi jó híreket szeretnék!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Nem akartalak megijeszteni Benneteket, de szó se róla végigizgultuk az elmúlt másfél hetet, aminek meg is lett az eredménye.....megfogyatkozott a tejem. Az egyik mell még viszonylag oké, de a másikban alig van. Most megint fejek minden etetés után és 5-6 helyett 7-8szor eszik a csajszi.
De remélem visszaáll a rend! :)

Rita: Igazad van, pozitívan lehet csak hozzáállni a dolgokhoz! Én is rengeteget olvastam ezzel a dologgal kapcsolatban. Megvan dvd-n amit ajánlottál. Hát durva...2x néztük meg, de majd kiugrott a szívem! Nem bírom az ilyeneket, de nem is lesz szükség rá!!!
Zorkával minden rendben?

Milyen hordozószéket vettetek? Érdemes olyat, ami rezeg? Elvannak benne a babák?

Cs.

Minimano: Nagyon szurkolok Neked, hogy összejöjjenek a dolgok! :)
Cs.

Kép

Kép
csimby

csenge,
nekem mindegy, hogy csütörtök vagy péntek azért nem reagáltam
dia,én nem rajongok az erős fertőtlenítőkért, de baba óta nálunk is van domestos...de van enyhébb és nagyon hatásos szer is én a fross(békás)termékeit ajánlom.gyakorlatilg ecetes oldat ami kiválló fertőtlenítő és vízkőoldó.akrillkádakhoz is príma!!besprickolom ,hagyom rajta kb.10-15percigés utána letörlöm.kivéve a csaptelepek mert azokat fogkeféveldörzsizem át
Vendég

rizsi az én csengimnek is ilyen csalfa a féloldalas mosoly :D :D :D :D
mint a középső képen
Vendég

manókabát :
Kép
magyaráz:
Kép
Vendég

Sziasztok!

Édesek a babafotók! Beni babának és a kis Málnának is milyen gyönyörű a szeme, a miénk még egész sötét. Mondjuk szinte mindenkié barna a családban, így túl sok világosodást nem várok. Zoé édes a kis farmerjában. Csengéről nekem is a középső kép tetszik, nagyon bájosan mosolyog. Áron babának pedig az utolsó képe tetszik, a támaszkodós. A tornázós kép is tuti, tök jó, hogy így együtt tudtok sétálni. Mi elég messze lakunk Zsófiéktól, autóval kéne útra kelnünk, de a mi babakocsinkat beemelni az autóba... Na, majd azért összehozunk valamit.

A tali napja nekünk is mindegy lenne, ahogy már írtam is nekünk a gát lenne jó, a Tranzit túl messze van tőlünk.

Boni mi volt az uh-n? Gondolkodom én is rajta, bár a pociját megnézték amikor a vesetágulatot nézték.

Nem tudom mit csináljak a Vikivel, már azt hittem vége a hasfájásunknak, de úgy tűnik mégsem és olyan szinten üvölt. Nagyon sajnálom szegénykémet. Illetve még azért is rend szerint üvölt ha estére már kevesebb a tej a cickóban és nem fogadja el cumisüvegből a lefejt tejet.

Na megyek, mert felébredt, kb. 15 perce raktam le. :(

Andi

KépKép
jazmin2005

Csimby: nekünk rezgős a szék, Málnus imádja, szerintem érdemes olyat venni. Mi úgy választottunk, hogy elvittük magunkkal a babát, és beleültettük mindegyikbe, azt vettük amiben a legjobban érezte magát. Szerencsére a nagyon jó fej volt az eladó is, megengedte :)

Andi: Binyekék kb. 50 km-re laknak tőlünk, de megoldjuk :D
Na, Málnus is csak 20 percet aludt, már nyekered, biztos ez egy ilyen nap.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

"anyaeztugyenemgondolodkomolyan "nézés :
Kép

randiruciban :
Kép

muszály volt mert egy pici fiúcska jött el meglátogatni minket...
Kép
Vendég

Sziasztok!

CSimby: igen Zorkával minden rendben, azóta csak én is pánikolok, de mi anyák már csak ilyenek vagyunk. Hannának sem lesz semmi baja, ha esetleg nektek is azt mondják van hajlama (de ez nem így lesz) ne félj nem lesz semmi. Nekünk ezt mondták, van hajlama, de ne spirázzam túl, minnél nagyobb annál fejlettebb a tüdeje és az agyacskája, ha van légzésfigyu akkor nem lesz baj, ha riaszt ugrunk. Nekünk is volt ilyen, hogy riasztott, babu nem vett levegőt kikaptam lógott és aludt, letettem a nagyágyra erősebbenmegpiszkáltam, és vett, de úgy mintha semmi nem történt volna aludt tovább, de akkor láttam, hogy már mozog a melkasa. Én sem aludtam sokáig, és még most sem alszom, de nem szabad "behívni" a rossz gondolatokat, én is nézegetem séta közben ha máshol alszik, de elkönyveltem, hogy ez van és nem lesz semmi, max én készülök ki, de a babukánk fel fog nőni éppen egészségesen, mi meg regenerálódunk és izgulunk majd más miatt, ha ezen túl leszünk :)
Ha kell egy kis megnyugtató szó, tényleg hívj fel és majd nyugtatjuk egymást. :)

Sziszka: Zorka már az eleje óta 4-5 percig eszik, de van hogy el van ezzel 4-5 órát és van, hogy kér 1,5 óra múlva. Ő is ilyen turbóbaby :)

Ritus

Kép
rituspoc

sziszka,ritus, ez nagyon kényelmes lehet...nálunk mostanában csökkent le 10-20 percesre a szopi+esetleg repeta , de régen 1órával kezdtünk és apránként csökkent az idő...de mondjuk 2 óránként éhes ha ébren van viszont ha alszik rendesen az napközben 2-4 óra éjjel6-8...na jó azért így is ki lehet bírni valahogy :D :D sőt nekem is szükségem van a szopis közelségre ezért reggel vagy délelött még alszunk egyett szopiba bealudva,összebújva...a világ legjobb relaxja ez lehet!!!!
Vendég

ja és bocsi hogy itt tobzódok , de 3/4 5-kor aludt el végre és most szabim van:)))))
jól végig is olvastalak titeket, ennek is nagyon örülök :wink:
Vendég

Dia! Én nem használok klóros fertőtlenítőt, én nem is bírom a klórt rosszul leszek tőle. A Bref-nek vannak nagyon jó klórmentes cuccai. Egyedül akkor használtam Domestost, amikor elkaptuk a calici vírust :? Volt egyébként a domestosnak egy nagyon jó klórmentes tisztítószere, de sajna megszűnt (kék-fehér volt, össze kellett rázni, nagyon szerettem). De az ecet is tényleg nagyon jó fertőtlenítő szer, és attól nem lesz semmi baja a babának. Én annak a híve vagyok, hogy nem jó mindent agyonfertőtleníteni. Az együttfürcsivel meg úgy vagyok (voltam korábban is), hogy végül is velünk él a gyerek, ha tiszták vagyunk a fürdésnél sem találkozik rajtunk több bacival, mint felöltözve. Sziszka félre ne értsd, nem ellened beszélek!!!! :wink: Persze akit a fertőtlenítés nyugtat meg, az fertőtlenítsen, de azért tényleg óvatosan a klórral, olyankor a baba ne legyen a közelben.

dadomi

Hali!

Végigolvastam, annyi minden lett volna de elszállt. :cry:

Továbbra is totál felborult a biológiai óránk, este 8 körül kezdjük az éjszakai alvást, fél1-1ig tart, onnantól óránként fennvagyunk és 4-5 körül kelünk végleg....szóval hiú remény volt, hogy kipihizhetem az egy hét nemalvást. Na nem baj, előbb-utóbb csak felnő, kamaszkorában meg már nem fog velün aludni remélhetően. :wink:
+tejci is totál lecsappant, újra 50 percesek a szopik, pedig nekünk is 5 percesek voltak. Egy ciciből meg alig jön 50-60 ml. Szóval szarul állunk a fene megenné...

Képek nagyon szuperek, most már én is kattintok néhányat. Zsófi, ígérem, csak egyszerűen annyira egész nap ölben van, hogy még fotózni sincs nagyon időm, mert ha letehetem, beájulok mellé én is.

Holnap megyünk végre varratszedésre, utána azt hiszem 7-8 körül fogjuk fürdetni, hogy visszaálljon a megszokott napirendünk.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apró: én már mindent másolok mielőtt elküldöm, az a biztos...te pedig egyenlőre próbálj pihenni, Levinek is fontos, hogy ne egy hullafáradt türelmetlen anyukája legyen, most csak ez számít!

Ildi: dehogy haragszok...a második gyereknél már biztos én sem leszek ennyire óvatos, és nem lemosom a cumit majd, szimplán csak lenyalom :wink: de egyenlőre én így vagyok nyugodt, egyébként a tejfejő cuccon kívül már semmit nem sterilizálok, de azért vannak helyzetek, amikor óvatos vagyok, egyébként az uszodát is klórral fertőtlenítik...szóval kikerülni nem tudnánk.

Andi: kényelmesnek tényleg kényelmes...még sosem ültem kockára a hátsóm szoptatás alatt az biztos :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka! Tudod az első gyereknél még sterilizálod a cumit, ha leesik, a másodiknál már csak lenyalod, a harmadiknál meg a kutya nyalja le :lol: Azért Domi elintézte, hogy sterilizálhasd a cumikat :roll: bocsi mégegyszer érte :oops: Hát az igaz, hogy az uszodát is klórozzák :? , mondjuk nekem nyáron Kiskunmajsán a strand vize nem igazán tett jót, rendesen kiszárította a bőröm. Pedig aztán nem vagyok egy kényes fajta, de a klór valahogy nem haverom.
Apró! Örülök, hogy jobban van a kisfiad!

dadomi

ezt találtam:
»próbálta már valaki?

* tejserkentő golyócskák:
250g búza 150g árpa 100g zab (mindegyik megőrölve, bioboltokban lehet kapni.
100g keshudió (durvára vágva) Az őrleményt és a keshudiót meg kell pirítani, majd még melegen beletenni 150g vajat és
150g muscovado cukrot (vagy barnacukorral)
Önteni kell hozzá 1 kis vizet és még langyosan 2-3 cm-es golyókat formázni belőle.
Nagyon finom, de mivel hasmenést okozhat, ezért csak naponta 3 db-ot együnk.
Vendég

aproo, most ne törődj semmivel csak és kizárólag a kicsi fiaddal!!!!
a házimunka meg úgyis megvár, de ha tudsz kérj segítséget, most csak a ti összhangotok a legfontosabb és mondanom sem kell mennyire egymásra vagytok utalva!!szopizzatok és aludjatok egyszerre mindketten legalább egy pár napig és helyre áll akics+anyája lelke és ,egint dőlni fog a tejci
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?