A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Csak egy oldalt tudtam eddig visszaolvasni,tehát most majd pótlom.

Nagyon aranyosak vagytok,hogy így aggódtatok értem. :D Szilvi, nagyon szépen köszönöm,hogy írtál. Nagyon jól esik,hogy ennyire figyelmesek vagytok és törődtök. :wink: :D

Kép
flóra 11

Zsuzsi,nyugodtan külldj bármit. Le fogpm cserélni a levelező programomat és akkor minden rendben van.

Kép
flóra 11

Benó, nagyon ari neveket találtál a babócáknak. :wink: :lol:

Szivi, szorítunk,hogy sok Kisati nyüzsögjön benned! :lol:

Tancsu,mellettem is gyakran szuszogott agyerek,főleg a harmadik! :wink:

Kép
flóra 11

Lányok,én már nemlátok. Nem bírok tovább visszaolvasni. Holnap bejelentkezem,mikor megjöttem,ígérem,csak aztánkezdek dolgozni.

Pá..
Jó éjt!

Kép
flóra 11

Na, mégis elolvastam mindent.

Benó, nagyon klassz a pocód! :wink:

Zsuzsi,ma itt leszek délután,korán.

De most gyorsan alszom. :wink:

Kép
flóra 11

Ó, Flóra, ez nem házi feladat, ha fáradt vagy, vagy ilyen későn érsz ide, ne olvass vissza, ki fogsz dögleni. :wink: Neked még ma helyt kell állnod az oskolában is, meg otthon, nem igaz? :wink:

Szép keddet nektek! :D :D :D

Törpe 39. hetes! :D :D :D

Ribizli és Szederke pedig 9. hetesek! :D :D :D

Boldog hétfordulót nekik! :D

KépKép
benó

Hú, én még sose voltam csontkovácsnál, de örülök, hogy nektek segített! Most már értünk mindent! :lol:
A plafonglettelés (vagy mi) megint férfi munka, tudod... :D Gondolom, ti mind meg tudjátok csinálni, én nem. :oops: Nagyon ügyes vagy, legalább nem kell várnod senki segítségére. :D

Nagyon szorítok én is minden KisGábornak, KisAtinak, KisFlóriánnak, KisMikinek :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

KépKép
benó

Akkor elvileg most jössz majd suli előtt. De nem csodálkoznék, ha nem tudnál jönni, tényleg nagyon későn feküdtél le. Aztán meg kínoznak a gyerekek. :roll:

Mindegy, maradok még egy kicsit, hátha jössz, addig a hétfordulót beszúrom.

KépKép
benó

39. hét

Timi

Lassan elérkezik az ideje, hogy megkülönböztesd az álösszehúzódásokat a valódi kontrakcióktól. Az alapvető különbség - noha a méh gyakorló mozgásai is fájdalmasak és intenzívek -, hogy ezek nem jelentkeznek rendszeresen, és ha sétálsz egyet, megszűnnek. A szülés megindulásának egyértelmű jele, hogy az összehúzódások a méh felső részéből indulnak, végighaladnak az alhasi tájékon és a lágyékban érnek véget, valamint fontos, hogy a helyzet- és helyváltoztatás nem csillapítja őket. A gyakori, lazább székletürítés, a nyákdugó leválása, az étvágy növekedése, a testsúly kismértékű csökkenése mind a közelgő szülésmegindulást jelzik. Ne ijedj meg, ha hirtelen heves takarítási vagy főzési láz törne ki rajtad: ez a "fészekrakó ösztön" gyakori megnyilvánulásai közé tartozik, ami szintén arról tájékoztat, hogy a baba hamarosan útjára indul a külvilág felé. Ha változás állna be a hüvelyi váladék mennyiségében vagy minőségében, mindenképp értesítsd az orvosodat, mert lehet, hogy a magzatvíz kezd szivárogni.

KépKép
benó

Törpe

A köldökzsinór, amelyen keresztül Törpe eddig táplálkozott, körülbelül 50 cm hosszú és majdnem másfél cm vastag. Lévén a magzat ekkor már 3 kg felett van, és szinte teljesen kitölti a méhet, gyakori, hogy a köldökzsinór feltekeredik rá, vagy csomó képződik rajta. Ijesztően hangzik, ha azt halljuk, hogy "a magzat nyakára tekeredett a köldökzsinór", holott ez nem befolyásolja őt a légzésben: az oxigént még mindig a lepényi keringésen keresztül kapja, és a tüdő csak a születés után áll munkába. Aggodalomra csak akkor van ok, ha a köldökzsinór olyan szorosan csavarodik - valamely végtag - köré, hogy a benne futó erek összenyomódnak, és így nem jut elég oxigén a kicsinek. A lepényen keresztül az anyai szervezet az immunrendszer első védelmi vonalával, az antitestekkel látja el a magzatot: ez az élete első 6 hónapjában segít majd neki a fertőzésekkel szembeni küzdelemben. A tüdő teljes gőzzel termeli a szörfaktánst, az erősödő izmok pedig a légzőmozgást gyakorolják. A kezeken és a lábakon a körmök hossza eléri az ujjak szélét.

KépKép
benó

Jó tudni

Egyeztess időpontot a fodrászoddal, és kérd meg, hogy a frizurád legyen könnyen kezelhető és egyszerűen elkészíthető. Ne felejtsd el, hogy még soha nem készült rólad annyi fénykép, mint amennyi most fog, a kicsivel a karjaidban, és noha nem te leszel a fotók sztárja, nem mindegy, hogy hogyan festesz a képeken. Az újszülött gyermek édesapját vagy az örökbefogadó apát öt munkanap munkaidő-kedvezmény illeti meg, amelyet a gyermek két hónapos koráig, kérésének megfelelő időpontban köteles a munkáltató kiadni. A munkaidő-kedvezmény időtartamára távolléti díj jár.

KépKép
benó

Találtam még néhány jó oldalt. pl. www.kismamablog.hu

9. hét

Ribizli és Szederke

Mindent szorozzatok meg kettővel, természetesen!

A baba súlya már 1 gramm! :o) Hossza a 9. héten elérheti a 17 millimétert is, így nagyjából körömnyi nagyságú. Szinte hihetetlen, hogy mekkora lehet a lábujja egy ilyen picuri kis babának!

Pedig már megvan az összes lábujja, sőt innentől kezdve felismerhető a neme is, hiszen ezen a héten már kialakultak a herék vagy a petefészkek.

A baba ebben az időszakban egyre csontosodik, kialakul a térde, könyöke. Mostanában kezd igazán mozogni is, sőt: mozgásával reagál a külvilágra! Ha a megérinted a pocakodat, odébbhúzódik.

KépKép
benó

Ribizliről és Szederkéről még egy kicsit:

Az embrionális farok a gerincoszlop alsó szakaszán a 9. hétre eltűnt, ezzel szemben a fej tovább nőtt: a törzshöz képest meglepően nagy, és egyelőre a mellkasra simul. Megindul a nyelv fejlődése. Folytatódik az emésztőrendszer fejlődése: a belek egyre hosszabbak, kialakul a végbélnyílás, továbbá megkezdődik a belső nemi szervek - a here vagy a petefészkek - kialakulása. A majdani külső nemi szervek bimbója már megjelent, de még nem mutat nemi jellegzetességet. Megkezdődik az ízületek és a csontok fejlődése, és a kialakuló izmok segítségével a baba megteszi első mozdulatait. Noha ultrahangos vizsgálaton akár már el lehet kapni ezeket az apró mozgásokat, ahhoz, hogy az anya megérezze őket, még sok-sok hétnek kell eltelnie.

KépKép
benó

Egy oldalon kivételesen az ikrekről is írnak, de csak ennyit:

Az ikerterhességnél fontos kérdés a súlygyarapodás. Dr. Luke az ikerterhességekről szóló könyvében azt mondja, hogy a kettes ikrekkel a mama a 24. hétig 10, hármasikrekkel 15, négyes ikrekkel pedig 22 kilót hízik. Ez után a súlygyarapodás hetente babánként 0,2 kilogramm.

KépKép
benó

Az informed.hu oldalon vannak az ikertippek.

KépKép
benó

Megyek én is a suliba, tegnap bent hagytam a ribizlis edényemet. :oops:
Ma fél 3-ra megyek a szomszédhoz, aki a volt osztálytársam, tudjátok, a Csilla, kicsit dumcsizni, 3-kor felhívom a belgyógyászatot, hogy mikor mehetek, aztán valószínűleg anyuék, könyvtár, aztán majd jövök valamikor.
Puszi

KépKép
benó

Jó reggelt,sziasztok...:)

Benó:gratula Eperkének és Szederkének!!!
Tök jók a nevek!!

Timi:neked Törpéhez gratula...:)
Gondolom izgulsz már a szülés miatt.... :wink:

Kép

Kép[/
tancsu

Most éjjel elég sokat fent voltam...
Vagyis inkább sokszor,de keveset..
Kb 5x keltem,de igy tök szar aludni...:(

Kép

Kép[/
tancsu

Benó

KisRolikának nem szoritassz????? :lol: :oops:

Kép

Kép[/
tancsu

Na menek én is a dolgomra,pl kezdem a viráglocsolást,mert szegények szomjaznak...

Na pá...
Majd még jövök...:D

Kép

Kép[/
tancsu

Visszajöttem,mert eszembe jutoot ogy igértem képet....

Olyan édesen alszik nem?????????????????????

Kép

Na léptem is .....pá.....:)

Kép

Kép[/
tancsu

Helló lányok!

Kicsit jelentkezem a suliból, lyukasom van. Elolvastalak benneteket. :D

Kép
flóra 11

Kegyetlen lassú most a net.

Benó, reggel csak annyit voltam a gépnél, míg rájátszottam kulcsra az órarendet. De hétkor én már nem vagyok othon, tehát már hiába vártál engem.

Kép
flóra 11

Benó, nekem ez a Ribizli meg Szederke nagyon tetszenek. :lol: De Tancsu is frappánsan nevezte oket, még rímel is, Eperke és Szederke. :lol: :lol: :lol: Ez egyre jobb lányok.
Én nem bánnám, ha akár kruplicskám is lenne, csak lenne....

Kép
flóra 11

Lányok, ma még egy órát a számgép teremben leszek a gyerekekkel. Akkor is it leszek majd kicsit. Nagyjából 11, 45-kor jovok majd. Ha valaki tud, társulhatna. :wink:

Kép
flóra 11

Benó, nem feladatból olvastam el, csak azért, mert nagyon érdekelt, mi van veletek. :D Kibírtam, bár néha elszundítottam. :lol:

Tancsu, ez a gyerek egy tunemény. Szerintem nem is tud sírni. :lol: Mindig olyan nyugodt a képeken.... :lol:

Kép
flóra 11

Cup

Tényleg most nézem,hogy Ribizlit le Eprecskéztem...

Bocsika... :oops:

Bár végülis az is egy gyümi.... :wink:

Kép

Kép[/
tancsu

Flóra

Majd teszek fel akkor sirós képet is.... :wink:

Eddig csak a jó oldalát mutogattam... :lol:

Kép

Kép[/
tancsu

Helló! Itt vagyok. Van valaki?

Kép
flóra 11

Tancsu, nekem tetszik az Eprecske is. :wink: :D

Kép
flóra 11

Tancsu, ezt neked tal§ltam.

[quote]E írta:gy kisbaba életében minden nap hoz valami újdonságot. Különösen igaz ez a hozzátáplálás idején a különböző új ételek bevezetésére. Az anyatejes táplálás mellett, vagy annak hiányában 6 hónapos kortól bevezetett táplálékok gyermekeinknek még nehezebben feldolgozhatók.

A folyékony alapú étkezések mennyisége bár fokozatosan csökken, de fejlődésükhöz ebben az időszakban még elengedhetetlen. Ráadásul számukra ez nem csupán „tápanyag", hanem annál több: támogatás szervezetük számára. Ezért különösen fontos, hogy ne hagyjuk el teljesen a folyékony táplálékokat az étkezések alkalmával!

Az úgynevezett szilárd táplálékok, az anyatej után vagy mellett a babákat új ízvilággal, a megszokott folyékony táplálékhoz képest újszerű állaggal ismertetik meg, miközben szervezetüket nagy feladatok elé is állítják. Ezért fontos, hogy fokozatosan térjünk át a szilárd ételekre, és emellett tartsuk meg a megszokott, könnyen emészthető anyatej vagy annak hiányában az adott életkorban javasolt babatej fogyasztását egy éves korig feltétlenül, de akár 3 éves korig. Így a babák a lehető legtöbb segítséget megkapják az optimális fejlődéshez.

Ma már a táplálkozás nem puszta létfenntartás, hanem az egészség megőrzéséért tett minőségi lépés. A megfelelően megválasztott étrend hozzásegíti gyermekeinket az optimális gyarapodáshoz, a szellemi fejlődéshez, hogy minden nap valami új élménnyel ajándékozhassanak meg bennünket.

Kép
flóra 11

Itt vagy még?

KépKép
benó

Nagyon édi Gergő. :D
Nekem is tetszik a Krumplicska is. :D

KépKép
benó

Benó, pont mennem kell.
Pá....

Kép
flóra 11

Bocsi. Helló. :D

KépKép
benó

Sziasztok! :D Nem tudom mi történt ma, de egy perc nyugtom sincs! :evil:

Tancsu, gyönyörűűűűűűűű ez a baba! :D :D :D :D Egy csoda!!!!!!!! :D :D :D Na most már nagyon irigyellek! :wink: :( Látom kihasználod a szopipárnát! :D

Kép
szilzi

Csajok, nekem a tegnapi hőmm csak attól lehetett magasabb, hogy később mértem! :oops: :oops: Ma normál időben ugyanolyan alacsony, mint volt. Tehát nem örülni! :( :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
szilzi

Azért attól még drukkolhatunk. :wink: Helló!

KépKép
benó

Helló Benó! :D

Persze, persze drukkolni szabad, csak.....

Kép
szilzi

Már csak egy órám van, de sok dolgom még utána. Pont én beszélek, mi?

KépKép
benó

Jaj, lányok, éhen halok. :cry:

KépKép
benó

Jó reggelt! :D :D :D

Flóra, te pedig lassan megkapod az éjjeli bagolyka nevet! :D :D :D

Tancsu!!!!!!!!!!!! Ellopom Gergőt!!!!!!!!! Gyönyörű!!!! :lol:

Kép
muzsuzska

Most ébredtem,gyorsan főzök! Anyám hívott reggel, hogy jön az állatorvos oltani és csippelni a kutyákat kéne segítenem,mert mindenki fél tőlük! :D Engem imád a két németjuhász, persze az én kutyám kölykei !

Kép
muzsuzska

Helló Zsuzsi! :D

Kép
flóra 11

Gyors zacskós leves, krumplistészta, és van maradék káposztasaláta.

Szombat éjjel az óraállítás miatt 9 órát kell dolgoznom!!!!!!!!! :evil: :evil:

Kép
muzsuzska

Szia bagolyka!!!!!!!!! :D

Kép
muzsuzska

Én most ebédelek, addig vagyok. Aztán gyorsan sütni kell valamit, mert 3-kor jönnek apámék.

Kép
flóra 11

Abbahagytam a c vitamint még mindig ég a belem, az éjjel azt hittem hányni fogok!!!!!!!!! Sosem volt gyomorégésem!!!!!! :evil:

tele az állam pattanásokkal és háromnaponta zsíros a hajam és viszket! Ez is hormonzavar!!!!!!!! :evil:

Kép
muzsuzska

Kit köszöntenek? :oops:

Kép
muzsuzska

Köszönöm a megtiszteltetést. :lol: :lol: :lol:
Engem már sokan neveztek éjjeli bagolynak. :lol: Mindig az voltam. Csak öregszem és egyre nehezebben bírom.... :(

Kép
flóra 11

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?