Rilla!
Amit én tudok a lombik protokollokról:
long: ez van Neked, ahogy a neve is mutatja, ez hosszabb. Előbb leállítják a saját hormontermelést, utána jön a stimuláció: tüszőérést serkentő szurik és a végén tüszőrepesztő. Aztán ha megértek és megrepedtek, jön a leszívás (vagy punkció), megtermékenyítés és 2-3 vagy esetleg 5 (ekkor már blasztocitának hívják az embrikéket) nap múlva a beültetés (ET=embriótranszfer)
antagonista (vagy rövid): ugyanaz, mint a long, csak az első szakasz kimarad, tehát a normál mensi 2-3. napján kezdődik a stimuláció, hasonlóan, mint az inszemnél, csak nagyobb adagokkal, hogy minél több petesejt legyen.
fagyi: ez akkor van, ha egy előző lombikból (long vagy antagonista, ez mindegy) maradtak fagyasztott embriók (hiszen lehet, hogy akár 6-10 is megtermékenyül, de ebből egyszerre max. 2-3-at ültetnek be, a többit fagyasztják). Ilyenkor a normál ciklust figyelik UH-gal, és tüszőrepedés után (2-3 vagy 5 nappal, attól függ, hány napos embikéid vannak) beültetik a felengedett embriókat. Ilyenkor tehát jó esetben nincs hormonkezelés, és persze leszívás sincs. Bár, ha nincs rendes ciklusod, akkor lehet, hogy ebben az esetben is kellenek szurik.
Nekem egyébként antagonista protokoll volt, az első beültetés sajnos eredménytelen lett, de utána megkaptam a fagyikákat, az eredmény látható a vonalzómon.
Millió drukk, hogy Neked sikerüljön az első beültetés!!!
Lányok, olvaslak Titeket folyamatosan, és drukkolok ezerrel mindenkinek, de sajna nem sok időm van írni, ezért bocs, hogy nem írok mindenkinek külön!!! Remélem, a november jó hónap lesz, és nagyon sok pozitív teszt lesz a karácsonyfákon!